Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
-
MPowerPH
félisten
A topik hazigazdajatol lenne egy iszonyat nagy keresem!
A linkemben szereplo 3db hozzaszolasomat legyen szives torolje, #33320, #32822, #32807, tovabba ha lehetseges, keruljon torlesre az osszes olyan valasz/hozzaszolas az elmult 2 hetbol, ami Dodi -val kapcsolatos, es negativ hangvetelu.
Dodi felvette velem a kapcsolatot a tegnapi napon, tisztazta a dolgot, es kartalanitast ajanlott. En elfogadtam a magyarazatat, leven megerositette, mait elsore gondoltam, pluszban kiegeszitette azzal a resszel, amit nem tudhattam. Nem szeretnek ebbe belemenni, a lenyeg, hogy korrekt volt.
Azt meg megemlitenem, hogy amikor eloszor panaszkodtam, hogy valami nem stimmel, kaptam Tole egy privatot, ami elkerulte a figyelmemet, es nem valaszoltam ra, majd feledesbe merult. -
jozsi252
veterán
válasz
szőröscica #33445 üzenetére
Ha pénzt időt nem sajnálsz akkor egy kemény viasz lenne a legjobb, és akkor nem kell minden mosás után viaszolni, hanem mondjuk csak félévente. Kb. a tél végén, meg mielőtt kezdődik a tél. Pár db terméket be kell szerezned hogy a felületet előkészítsed, illetve a tartósságon rengeteg javít ha nem karcos a kocsi. Egy Collinite 476s tökéletes lenne kezdésnek szerintem, könnyebb felvinni a mint a Fusso-t.
De ha nem akarsz ezzel ennyit foglalkozni, akkor a Sonax Brrilliant Shine gyorsviaszt ajánlom, egyik legjobb termék a gyorsviaszok között. Ezt minden mosáskor használhatod.
-
weres78
senior tag
válasz
szőröscica #33445 üzenetére
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Eddig lándzsás mosóztam és csak az autó belsejét tisztítottam, ápoltam itthon. Most viszont szeretnék átállni itthoni mosásra, mert már tekintélyes összeget dobálok be hetente a mosóba. Nagynyomásúm nincs, csupán kerti öntözéshez használt állítható fejű slag, amivel azért elég erős vízsugarat elő tudok állítani. Emellett a kétvödrös módszerre szeretnék ráállni.
Sampont, mikroszálas törlőket fogok szerezni.
Még sosem viaszoltam, az lenne a kérdésem, hogy melyiket javasoljátok abszolút kezdőnek? Szeretném, ha kicsit megkönnyítené az autó tisztán tartását, ha mondjuk esik pár csepp eső vagy virágporos lesz, akkor elég legyen egy lazább lecsapatás. Nagymosásra kb 3 hetente van időm, így ha ennyit kibírna, az nagy segítség lenne.
-
-
Fandango
veterán
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Fandango #33439 üzenetére
Beszéltük privátba nemrég Formasterrel pont ezt a terméket. Amennyiben tényleg jó lenne, akkor sokan használnák, fel lenne kapva, cserélné mindenki erre a több pasztás szettjét.
Erről a videóról két dolog jutott eszembe: 1, Soha ne bízz senkiben aki vertikálisan videózik a telefonjával. 2, Igaz, hiszen az interneten van.
Nem láttad mit csinált és mit nem. Lehet áttörölte egy AG SRP-vel ami feltöltötte a karcokat 2 perc alatt, aztán lekamerázta a menzernás 3 az 1-ben palackot...
Én is elgondolkoztam rajta, főként ügyfélautókra, hogy egyszerűbb dolgom legyen, 2-3 lépés helyett egy, de maradok a Fusso zárásnál egyenlőre.
Ami még elméleti síkon probléma lehet a termékkel szerintem, hogy nem látod a polír eredményét 100%-osan. Mert lehet hogy elfed hibákat, amik szépen lassan előjöhetnek ahogy kopik a bevonat. Így inkább "lusta" megoldásnak jó. Gyorsabb, de cserébe kevésbé tökéletes a felület és nem annyira tartós / hidrofób mint egy tükör polír + fusso. Legalább is én így gondolom.
-
Formaster
addikt
válasz
Fandango #33439 üzenetére
Ennyi alapján ne ítelj meg semmit. Nem tudni mennyi ideig nyomta azzal a géppel, te pedig kézzel szeretnéd. Lehet h vissza se törölte az anyagot rendesen, csak feltöltötte a karcokat. Sajnos nem találták még fel a spanyol viaszt, nem véletlen dolgozik mindenki 2-3-4 pasztával egyszerre.
Hallottam olyat aki kipróbálta a 3:1-bent és csalódás volt neki, géppel. Te ugyanezt kézzel akarod. Nincs egy ismerős ahová be tudsz állni egy napra? Kert, garázs, műhely, bármi.
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
-
tibbike01
őstag
IPA-t hol szoktátok beszerezni és kb mennyibe kerül?
Fogytán van az ArmorAll APC-m, amivel meg voltam elégedve. Tudok valamilyen jó alternatívát?
-
SzlobiG
félisten
válasz
weres78 #33424 üzenetére
Ezt alátudom támasztani kézzel rohadt fárasztó és kemény meló. Pont ma vittem fel a Fussot és iszonyat elfáradtam mosással+kátrány eltávolítással együtt el is ment a napom vele. Fogok venni valami olcsóbb gépet a legközelebbi alkalomra most már én is.
Amúgy elég sokáig bírta a tavaly kb ilyenkor felvitt fusso így megint azt választottam.
-
jozsi252
veterán
Ha valaki olcsón akar venni magasnyomásút az menjen a LIDL-be el, mert 05.07-től 24 999 ft lesz akcióba a Parkside magasnyomású mosó. Nagy víz illetve nyomás adatokra ne számítsatok, de olcsó, és sokkal jobb mint egy slag szórópisztollyal a végén!
-
choco01
addikt
-
weres78
senior tag
válasz
choco01 #33425 üzenetére
Ezzel semmilyen személyes tapasztalatom nincs, viszont van aki szerint jó.
A Többiek biztosan ajánlanak mást is ha van ami jó.
Nagyon-nagyon óvatosan vele. A polírozás nem egy agysebészet, de lehet vele durva hibákat elkövetni, nagyon drága javítással!BMW001
Te beteg vagy, de nagyon szép lett...
-
weres78
senior tag
válasz
Fandango #33411 üzenetére
Szia!
Kézzel lehet polírozni, jó eredménnyel, DE!
Nagyon-nagyon kemény meló, sokkal több, mint géppel. Sokkal több melóval érhetsz el gyengébb eredményt, mint géppel. Gondolkodj el egy olcsóbb rotary gépen inkább, mert néhány polír alatt annyi pasztát buksz, hogy abból kijön egy olcsóbb gép.
Ha mégis maradsz kézi polírnál és az egész autót le akarod tolni, akkor vannak már kézi polírpadok aminek a segítségével könnyebb dolgod lesz mint nekem anno (sok-sok évvel ezelőtt) a vatta pamacsokkal...
Az a 3:1 paszta nekem nem jött be. Szeretem a Menzerna cuccait, de az (szerintem nagyjából) semmire nem jó sajnos. Mondjuk kézzel nem próbáltam.Troll81
IPA teljesen jó lesz Fusso alá. A többi felesleges kiadás, esetleg kerámia alatt lehet értelme.
-
troll81
addikt
válasz
jozsi252 #33422 üzenetére
szia szanok ra mindenkepp gatyaba razom az oreg sokat futott vasat. olasok ebben a temaban es van segitsegem is
itt nezelodom egyenlore
-
jozsi252
veterán
válasz
troll81 #33419 üzenetére
Csak a szín igen, összetételébe nincs eltérés. Dark ugye sötét színre, Light meg világosra való. A legolcsóbb megoldás ha veszel IPA-t, azt behígítod és használhatod is. Ha kicsit többet szánsz rá, és készre kevert anyagot akarsz akkor. Nanolex EX, GYERON PREP, Carpro Eraser stb..
-
troll81
addikt
sziasztok rendelnek Fusso Wax Coat Light 200g Fusso Coat 12 Months Wax Dark Color itt csak a szin az elteres? milyen zsirtalanitot valaszak melle?
-
Fandango
veterán
válasz
MunezXBK #33415 üzenetére
Picit javítani a fényezésen, mert eddig csak gépi mosóba hordtam a kocsit.
Tudom, hogy nem lesz olyan mint ha egy szakember csinálja megfelelő felszereléssel, de csak lehet javítani így is rajta. Pl. a kilincs mögött is csupa karc.
Szerencsére világos ezüst metál a fényezés, tehát nem sok minden látszik rajta, de azért mégse ártana ha kicsit fel lenne frissítve. -
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #33412 üzenetére
Nekem se volt probléma eddig az ioncserélttel, de ha tudok desztillált/RO vizet is venni akkor kisebb mennyiségben az is érdekel.
A Carpro palackjain van valami gyártási dátum vagy utalás arra hogy mennyi a szavatossága ezeknek a termékeknek? Az IronX, TarX esetleg a beltértisztító (Inside) érdekelne. Utóbbival konkrét tapasztalatokra is kíváncsi lennék.
-
jozsi252
veterán
válasz
Formaster #33408 üzenetére
Pár hónapja írtam hogy egyik ismerős rábaszott mert a szélvédője tele volt vízkőfoltokkal. Aztán kevertem be vödörbe CG Citrus Wash and Gloss sampont, átmentem vele a szélvédőn, lecsapattam, és gyönyörűen lehozott minden egyes vízkőfoltot a kocsiról. Szóval valószínű hogy akkor marad rajta vízkőfolt ahogy mondod, viszont ez a sampon nagyon leminimalizálja. Mert ugyanazon körülmények (hőfok) között mostam le ismerősnek ahogy ő csinálta. És az én samponommal semmi sem maradt rajta vissza.
Nyilván a víztől marad vízkő mindenhol, de akkor ezek szerint lehetséges hogy egyes samponok gátolják ezt kisebb nagyobb mennyiségben.(#33409) d4d
Igazából én annyira nem megyek bele ebbe a témába, nekem bőven megfelel a sima ioncserélt víz a szélvédő koncentrátum hígításához, illetve az autóápolási szerek hígításához is. JP Autosat szoktam venni, 300-350/5l környékén ha jól emlékszem, ez így nekem teljesen megfelelő.
(#33410) BMW001
Szép lett! Amúgy a Citrus Pre Wash-t APC-ként is lehet használni nyugodtan. Volt akinek tornadorba adtam, és nagyon jó illat volt utána a kocsiba.
-
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #33403 üzenetére
Köszi Formaster!
Józsi, igen sokan keverik és úgy gondolják a desztillált víz = ioncserélt víz. Boltok polcain nem nagyon találkozok ilyen félreértésekkel. 90% mindenhol ioncserélt víz van vagy az Auchanben van úgynevezett "desztillált víz minőségű többszörösen ioncserélt víz" is, de olyat hogy konkrétan csak desztillált víz legyen ráírva, ilyet egyelőre csak az Aldiban és a DM-ben láttam. Talán valamelyik Shell kútnál láttam, olyat hogy desztillált víz volt ráírva és alatta kisbetűvel meg ott volt az is hogy ioncserélt.. na de benzinkúton háromszoros áron amúgy se veszek ilyesmit. Egyszer voltam kénytelen olajat venni, szintén Shell kúton... 4600ft-ért 1 liter (!) Shell 10W40-es olaj. Még jó hogy lehetett kapni... igazi gusztustalan lehúzás volt.
halakkal foglalkozó oldalon találtam
Desztillált víz: Nagyobb áruházakban, drogériákban néha vásárolható,de a legtöbb helyen már
ioncserélt vizet árulnak helyette. Vegyszerboltban kimérve is kapható. A keménysége nulla, a
kémhatása elvileg semleges, gyakorlatilag vegytiszta víz, mindenféle oldott anyag nélkül. Ha a levegővel
érintkezik, akkor a levegő CO2 tartalma beoldódik, ami egyhén savassá teszi. Minden élőlénynek
szüksége van valamennyi oldott anyagra, ezért önmagában tilos használni! Csapvízzel keverve
alkalmazható az akváriumban.Ioncserélt víz (készen kapható): Többféle technológia is tartozik ide, és nem mindegyik alkalmas
akváriumi használatra. A benzinkúton vagy nagyáruházban vehető ioncserélt víz általában alkalmas erre
a célra, az ilyenek csomagolásán „desztillált vízzel egyenértékű” vagy "laboratóriumi használatra is
alkalmas" felirat, illetve az ISO 3696:2000 szabványjelölés található. A flakonra rajzolt halacska vagy
akvárium is jó előjel, a cserepes növénnyel illetve a lombikot/kémcsövet ábrázoló piktogrammal együtt.
Ha bizonytalanok vagyunk, a TDS és a pH mérésével dönthetjük el, megfelelő-e. Az akváriumhoz
alkalmas ioncserélt víz oldottanyag-tartalma mérhetetlenül alacsony, ezért vezetőképessége is gyenge,
pH-ja semleges vagy enyhén savas. A nem alkalmas "vasalóvíz" a vízkeménység helyett nátriumot
tartalmaz, vezetőképessége és pH-ja is magas.RO azaz reverz ozmózis: A vizet egy speciális membrán segítségével tisztítják meg, ami a
vízmolekulákat átengedi, de az oldott anyagokat nem. A víznyomás működteti a folyamatot, aminek
eredményeképpen tiszta lágy víz és nagyobb mennyiségű hulladékvíz jön létre, ami tartalmazza az
összes oldott anyagot, ami a tiszta vízből kiszűrődik. Minél erősebb a víznyomás, annál jobb a tiszta és
a hulladékvíz aránya. RO készüléket vásárolhatunk otthonra is, ez akkor éri meg, ha hetente nagyobb
mennyiségű vízre van szükségünk, mert a ritka használat árt a készülék membránjának. Kész RO vizet
akvarisztikai boltokban kaphatunk kimérve. Alig tér el a desztillált víztől, csak keverve használható.Esővíz, hólé: Igen alacsony vízkeménységgel rendelkezik. Önmagában is használható bizonyos fajok
ikráztatására, a csapvizet hígíthatjuk vele. Városokban nem gyűjthető, mert nem elég tiszta. Vidéken,
mindenféle szennyezőforrástól távol lehet csak biztonságosan felfogni, nagyobb zivatarok idején. A
csapadék elejét hagyjuk ki, ez tartalmazza a levegőből kimosott szennyeződéseket. A bádog
esőcsatorna felületén található cink súlyos méreg a halaknak, ezért a háztetőről lecsorgó esővíznek van
némi kockázata.Az esővízzel nekem is ez volt a bajom, egyszer gyűjtöttem egy kisebb mennyiséget, ház az minden volt csak nem tiszta.
A Dm-es flakonon van kis halas és kémcsöves ábra is az akku, vasaló és a növényápolós ábra mellett, az aldis palackon csak halas, vasalós, akkus van. A JP ioncserélt palackon hat ábra van, idézem a szöveget is,
"Felhasználási terület: fűtési rendszerekhez, autók szélvédőmosójába, autók akkumulátorának és hűtőjének karbantartására, szobanövények ápolására, akvárium feltöltésére, fotókémia, gőzzel, forró vízzel működő berendezések töltésére utántöltésére (vasaló)."
A spar és auchan saját márkás ioncserélt vizeit is ők gyártják, legalábbis a palackjuk 100%-ban megegyezik a jp gyári palackjával, a dombornyomott jász plasztik logo ott van az alján mindegyiknek így feltételezem, hogy egyszerűen csak átcímkézik őket. -
jozsi252
veterán
válasz
Formaster #33406 üzenetére
Fehér kocsim van. A kútvíz is nagyon szép tiszta, pár éve bevizsgáltattam a cégnél ahol dolgozom és rendben volt. Az üveg alján 1 homokszemet sem találtam.
Esővízzel kapcsolatban meg igazából amikor lemosta sok port a tetőről meg mindenhonnan, már tiszta víz jön. Egy láda van kirakva a csatorna kifolyóhoz hogy néhány virágot meg lehessen locsolni esővízzel, de amikor kiürül a láda, szép tiszta az alja. Felszívásnál meg kötnék be 1 plusz szűrőt hogy még véletlenül se tegyen kárt az esetlegesen bekerülő szem a magasnyomásúba.
Hogy miért nem használok esővizet? Sima csapvízzel is nagyon szép eredményt tudok elérni.Bár még mindig azt mondom hogy mindennek az alapja a hideg vagy legalábbis nem felforrósodott karosszéria.
De ha már ennyire előkerült ez a téma akkor lehet következő mosáskor kipróbálom öblítésnél az esővizet. Majd kitalálom melyik a könnyebb. Vödörből vagy kannából leöblíteni.
-
Formaster
addikt
válasz
jozsi252 #33405 üzenetére
Milyen színű az autód? Gyanítom, hogy nem sötét, mert akkor látnál vízkő foltokat. A kútvizet hamar felejtsd el, mert atom homokos. Ha ennyire egyszerű lenne esővizet gyűjtened, akkor nem értem miért nem azzal öblítesz. A teljes mosást nem javaslom, mert felszívásnál elvileg sokat veszít a nyomásból. Annyira figyelj, hogy a felszívó csövet ne a kanna aljába rakd, hanem max fél úton álljon meg, hogy a trutyit ami a cserébről lejön ne szívja fel. Ha lenne bármi lehetőségem esővizet gyűjteni, már rég megtettem volna
-
jozsi252
veterán
válasz
MunezXBK #33404 üzenetére
Tonna számra tudnám gyűjteni 200l környéki műanyag hordókba amiket régen a szőlőhöz használtunk, de az igazság az hogy a sima csapvízzel se lesz sehol semmi folt. Én betartom hogy felmelegedett karosszériát nem mosok. Inkább akkor már este állok neki, vagy kora reggel.
Lehet belekezdek a topicba esővíz árusításába, 5l-es kannákba.
Ja és a pláne benne hogy a K7 mosó nekem tud felszívni is, szóval még esővízzel is tudnám elejétől a végéig mosni a kocsim.
-
jozsi252
veterán
Elég soknál látom hogy desztillált víz van ráírva, de valójában ioncserélt víz "csak".
Épp tegnap raktam fel a kútra a szivattyút, udvarban a fű locsolására használjuk, és gondolkoztam rajta hogy ki kellene próbálni hogy a kocsit a samponos mosás után azzal öblíteném le. Bár esővizet is tudnék gyűjteni, de ilyennel már tényleg nem akarok szarakodni. Amúgy talán az "hasonlít" legjobban a desztillált vízhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Gumi és felni topik
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest