Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
japci
csendes tag
válasz Kereplő #33745 üzenetére
Én az előző autómmal jártam úgy, hogy cserés lett az ablaktörlő, gondoltam veszek Bosch-t, mert az jó. Olcsó nem volt, de legalább jó sem lett. Csíkozott. Olvastam egy másik fórumon, hogy csak a gyári a jó. Jobb lett volna vásárlás előtt elolvasni persze. Meg is rendeltem a gyárit, majd amikor megjött a Bosch ablaktörlő, ami ugyanolyan, mint amit én vettem előtte, néztem, mint a lukinyúl. Nem is értettem, de nagyon alaposan megnézva az ablaktörlőket a nagyon sok jegyű gyári szám(?) a lapátokon csak majdnem volt ugyanaz. Mondjuk 16 karakterből az első 15 volt ugyanaz, de az utolsó nem. És hogy-hogy nem, a gyári tökéletesen működött.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Esetleg alis megfelelője a wiper blades restroe nak. [link]
MOndjuk nekem is majd két éve van még rajta a gyári ablaktörlő.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
weres78
senior tag
válasz j.bravo #33753 üzenetére
Óvatosan kézzel ha tudsz szerezni vagy van normális pasztát meg lehet simogatni. Jobb lehet, tökéletes nem hiszem, hogy lesz. Sokat rontani nem igazán tudsz rajta...
"Normális" paszta alatt valamilyen gyártó közepes pasztáját értem, ha tudsz ilyet szerezni mondjuk kimérve egy autólakkokkal foglalkozó boltból.[ Szerkesztve ]
-
-
Peti78
őstag
Na azt hiszem, most már megalapozottan állíthatom, hogy ha van két réteg fusso az alufelnin, akkor nincs szükség felnitisztítóra.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Peti78
őstag
válasz MunezXBK #33760 üzenetére
Akár
Nem tudom, szükséges-e a fusso-ból két réteg, tutira akartam menni.
Amit linkeltél karosszériára milyen? Tartósabb és/vagy jobb mint a fusso? Milyen felvinni?Szerkesztve
Úgy értem, hogy ebből a márkából a wax.[ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
Régebben volt téma, hogy van ilyen aksis eszköz, amit ha a habosítóra kötök, nem kell pumpálni. Megvan valakinek, hogy mi az?
-
Kereplő
csendes újonc
-
Formaster
addikt
válasz bandiie #33773 üzenetére
Ezt a képet tegnap csináltam. 2016 decemberi fusso applikálás, másfel éves és most olyan, mint egy frissen felvitt teknősös vagy tecsós csoda. Effektív fél évig dobja ugy hibátlanul, mint a minőségi kerámiás bevonatok.
Szerk: igaz számomra ez már olyan, mintha semmi nem lenne rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz bandiie #33776 üzenetére
Nem így érzem, hanem a mellékelt ábra mutatja. Ez már csak annyi, hogy nem áll össze rajta a víz, viszont nem dobja le. Az első fél évben olyan, mintha taszítaná a mágnes két egyforma pólusa, vagy mintha a lakk és a víz között egy levegő réteg lenne, kvázi lebeg a víz a felületen, majd a saját súlyánál fogva lerohan róla. Ez már ahhoz képest 0. Semmi öntisztulás és semmilyen könnyű tisztán tarthatóság.
[ Szerkesztve ]
-
bandiie
aktív tag
Rendben, gondoltam. Szélvédőt kihagyom. Viszont van még egy fontos dolog: külső műanyag felületek. Jelen esetben tetőcsomagtartó és visszapillantó környéke. Vissza szeretném nyerni a fekete színüket. Elég halványak, néhol kicsit fehérek is. Hőlegfúvóra gondoltam, mint tartós eredmény. Működik?
-
Fandango
veterán
Ez egy elég jó összefoglaló, hogy mire mit érdemes használni. Persze nem kell vele egyetérteni, de szerintem a fickó érti a dolgát.
-
weres78
senior tag
válasz bandiie #33781 üzenetére
Ez a Sonax egész jó. Persze csak ha fekete a műanyag. Applikálható is könnyen kis felületre.
-
RBJ
addikt
válasz Formaster #33777 üzenetére
Nem semmi ennyi idő után is rajta van. Igazad van, hogy turtle és társai nyújtanak ilyet frissen.
Na rendelem is. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg milyen különbség lesz mezei wax és a fusso között.
Felvitelnél mire ügyelni? Gondolom nagyon vastagon se kell felvinni, meg nagyon rászáradni se hagyni.
Na akkor hol is az arany középút.Eddig a kis sárga aplikátorral vittem fel majd és törlés ehhez hasonló 40*40 valami tiger fantázia néven ment anno [link] törlöm először utána ezzel még át [link] kék oldalával.
[ Szerkesztve ]
-
bandiie
aktív tag
Közepesen sötét szürkére a light vagy a dark jobb?
-
Formaster
addikt
A felvitelnél a legfontosabb, hogy lehellet vékony legyen. Tehát, ha felveszel valamennyit az applikátorra, azt asdig egyengeted el, míg annál vékonyabban már nem is lehet. Ha már érzed, hogy semmi nincs a szivacson és a felületen simcs olyan anyag, amit még el tudnál kenni valahova akkor jó. Egyszerre kb két ajtót kenj le ebben a melegben (ne a legmelegebb időben) aztán kezdheted leszedni. A motorháztető/tetőt mire átkened kb el is kezdheted leszedni az elejéről.
bandiie a szín mindegy, csak reklámfogás kb
-
RBJ
addikt
válasz Formaster #33789 üzenetére
Mindig egy elemével szoktam haladni pont azért, hogy ne szívjam meg.
Más kérdés mikor úgy gondolom, hogy frissíteném a wax ot akkor nyugodtan mehet a régire vagyis nem kell valami agresszív samponnal lemosni stb stb., de viszont ha fuso snák akkor gondolom a régi sonax féle dolgot valahogy le kellene vakarni vagy idővel úgy is elkopik?
Nagyon lehelet vékonynál nem áll fent a veszélye, hogy nem lesz elég tartós?
MOndjuk ha nekem már 3-4 hónapot kibír az is jó.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Szedd le ami rajta van, mert leginkább a fényezéshez tud tapadni, máson nem áll meg. Házi praktikák itt elhangzottak pl Jar-os mosás, makd ecetes/ipás áttörlés.
Szerk: nem, ez is úgy lett felrakva. Az a lényeg, hogy az anyag felkerül, térhálósodik, majd a felesleget letörlöd. Semmivel nem tudsz rá többet rakni, mint ami a festék felületén közvetlen megmarad ez waxnál is kb 0.002-3 mikron. A kerámiás bevonatok tudnak állítólag 1-3 mikron vastagságot, de ez megint olyan marketing, aminek az ellenkezőjét csak több milliós laboratóriumi mérővel lehetne bizonyítani, mert a kereskedelmi eszközök hibahatára 2-4 mikron.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Formaster #33771 üzenetére
Nos, az ebay-ről nagyon hamar kivágják azt az illetőt, ha az ott nem azt árulja, vagy nem küldi el, amit kell és fizettek érte.
Emiatt zároltatják a PP számláját (is), illetve azonnal visszautalják, ha van rajta annyi pénz. Nem éri meg ott átbaxni az embereket... Nagyon sok (új) szabály védi a vásárlót, emiatt szinte már a nullára redukálódott, hogy valakit átcsesszenek. Persze, ahol nyilvánvaló a hirdetésben, hogy másolat és kamu az is rendben van, mert fel van tüntetve, ha valaki azt veszi, akkor ne csodálkozzon, hogy gagyit vett fillérekért.Én, hogy mennyit cseszek el ebay-en havonta Paypal-ról fizetve, azt inkább le sem írom, de még soha senki nem vert át. Volt olyan, hogy nem jött meg 1-2 termék (ráadásul a posta hibájából), de amikor emiatt írtam, 2 percen belül már a számlámon is volt az összeg sűrű elnézések közepette, aztán egyszer csak megjött a termék is. Tehát, ha ott jelen esetben a Fusso, mint eredeti termék, vagy annak forgalmazója van feltüntetve, akkor az bizony az is.
Meg egy kép mára, nem kell azonnal polírozni/waxolni, vagy kétségbe esni, ha sérülés érte az autót!
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Én is rendelek ebayről eleget, de leginkább akkor ha valami irreálisan drága, vagy nem kapható nálunk. A témát csak azért dobtam fel, mert volt német youtuber csatornán tema, hogy rendelt fussot és meg volt nyomodva a tégely, levegőt kapott és 1 hetet bírt. Valamint ha nem megfelelően tárolják, esetleg túl régi, meg is tud romlani. Ennek fényében és tényleg nem a polírtechnek hajtom a hasznot, (mert még csak nem is ismerem a gazdáját) szerintem belefér az a kb 2 ezer huf, amiért az ember megrendelheti itthonról várakozási idő nélkül. Tekintve, hogy min 30 applikálásra elég egy tégely, fél évvel számolva legrosszabb esetben is 15 év lenne, ha addig nem romlana meg 6x, szerintem igazán nem nagy deal az a 2k.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Formaster #33795 üzenetére
Tekintve, hogy min 30 applikálásra elég egy tégely, fél évvel számolva legrosszabb esetben is 15 év lenne, ha addig nem romlana meg 6x, szerintem igazán nem nagy deal az a 2k.
Én nem is erre írtam amit, hogy megéri-e 2 ezerrel többet fizetni, vagy sem. Csak nincs olyan, főleg az Ebay-en, hogy a vásárlót átcseszik.
Egyébként meg a magyar raktárakban is simán lehet hamisítvány, ők sem első kézből kapják egy japán marketing eladási menedzsertől, hanem berendelik "valahonnét", ugyanúgy, mint mi...[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Hajjajj, kicsit eltekeredtünk a témától. Szóval nagyon is vannak ebayes lehúzások, a darkneten fillérekert pörögnek a több ezer pozitív értékeléses fiókok, ha az eladó ígérget, hogy várj még egy kicsit kicsúszol a visszatérítési időből és lesheted a zsetonodat. Jártam én is így igaz 5 dolláros termékkel. Használhatatlan volt, irtam az eladonak, hogy nem jó, oke felad ujat, sosem érkezett meg. Én hülye nem azonnal visszatérítést kértem. Mindegy a hangsúly azon van, hogy döntse el mindenki maga, hova teszi a pénzét egy ilyen tételnél, ami évekre elég. Ha hetente kettő kéne megnézném hova verem a garast.
-
Fandango
veterán
Ezt próbálta már valaki, mennyire hatékony a karcok ellen, milyen tartós?[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- Quad Lock iPhone 14 Pro MAG tok
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest