- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Aktív témák
-
válasz
FeRRaR1 #22594 üzenetére
Felesleges öszehasonltgatni, nem történt áttörő változás. Olvastad a Release Notes-t?
"A 8.8 as catalyst nem hoz gyorsulást a játékokban, most hibákat javítottak, bele tették a Power Play 2 őt, meg csomó Avivos HDs meg Div X es cuccot, de akiket olvastam, nekik gyorsult is minden olyan 4-5 Fpst"
PowerPplay-nek írmagját se látom, azokaz avivo-s cuccok meg nem azok, amikről írsz. Olvassa át mindenki a dokumentációt és utána mérje le, mennyire lehet számítani tőle. Persze érdemes feltenni, csak a nagy hév miatt írtam...
-
Dashes
őstag
-
19870820
senior tag
hali a 8.8béta után miért nem lehet feltenni a nem bétás 8.8at?
-
Vergherizoik
csendes tag
válasz
donsergiooo #22584 üzenetére
hmmm.. ez a gainward golden sample valóban szimpatikus, azt hiszem ilyet fogok venni, köszönöm a válaszokat mindenkinek még egyszer!
-
FeRRaR1
őstag
válasz
speed3456 #22586 üzenetére
de a 4,8 at csak a 3 Tré írja sztem, mert a szorzót max nak látja, de tuti nem nyertél vele annyit mint kéne, ha 4,8 on is megy....
A 8.8 as catalyst nem hoz gyorsulást a játékokban, most hibákat javítottak, bele tették a Power Play 2 őt, meg csomó Avivos HDs meg Div X es cuccot, de akiket olvastam, nekik gyorsult is minden olyan 4-5 Fpst
De azért érdemes feltenni
-
speed3456
aktív tag
válasz
donsergiooo #22584 üzenetére
Igaz hogy nagy f...s de most ez volt kéznél.
ADAM1337: télleg van CPU limit de nekem nem futtya 8400 re de majd be kén újítani belátom mert 4.8ghz re huzva a e4500 nem igazán használja ki de jobb mintalapon
-
juhi07
senior tag
Crysis ba mekkora fps hez lehet juttni a 8.8 assal ?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Vergherizoik #22567 üzenetére
az én tancsáom: vegyed meg a legolcsóbb refhűtéses karit, és vegyél rá egy normális hűtést apróból olcsón. Én 31k-ért vettem Gainwardot meg 5kért vettem hozz egy GFX chillát, 57°C felett még nem volt ezzel a GPU és halk is.
-
speed3456
aktív tag
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Gainward 4850 gs-t ajánlom. Áttervezett nyák duál heatpipeos szép nagy és halk hűtés.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Asus, Sapphire, His esetleg Gainward
Igen a Golden Sample is jó lehet
-
Bluegene
addikt
válasz
Loituma69 #22555 üzenetére
Távoliítsd el a drivert utána driver cleaner telepítés utána rendszer újraíndítás csökkentett módban. Driver cleaner indít 8.7 driver letőrlés. Ezután rendszer újraidítás és elvileg mehet fel az új 8.8 meghajtó progi. Nálam vistánál ez a módszer tökéletesen működik. minek? a catalyst installnál ezt automatikusan megcsinálja(először letörli oszt fölrakja az újat), én már jó ideje így csinálom, és 1X se volt gond se XP se vista alatt
-
Vergherizoik
csendes tag
Sziasztok! Most készülök hd4850es kártyát venni, csak még azt nem tudom milyen gyártótól: gigabyte-ra gondoltam mert az a legolcsóbb, de a Sapphire és az Asus is csak 2-3 ezerrel drágább, megérik azt a pár ezer forint különbséget szerintetek? Illetve Ti melyiket ajánljátok? köszi előre is
-
hakos1987
őstag
válasz
feka007 #22532 üzenetére
és szted gyorsabb a 4850, mint a 3870X2? mert tesómnak 4850 van, nekem X2, de nem vettem észre, hogy gyorsabb lenne a karija mint az enyém! És a tesztek is azt igazolják, ohgy az X2 gyorsabb mint a 4850... szvsz nem volt érdemes cserélni, max ha 4870-et vettél volna... vagy esetleg másak a tapasztalataid?
-
Loituma69
őstag
-
subaruwrc
félisten
ez most éppen mi a hóltkóros isten f....sza?
le is töröltem a caps viewert és egyik render se megy. hihetetlen.
-
fdisk
őstag
Visszatettem a 8.7-et,és minden úgy műxik mint előtte.
8.8 kaki. -
Mozso26
senior tag
Hát nem igaz szét b sz az ideg, ilyen nincs, miért nem lehet telepiteni egy uj Ati drivert a 8.8-at. A telepités végén kiirja hogy nincs telepitve a video kari driver vagy nem funkcionál és telepitsem kép.Az elözöt leszedtem minden létezö modon.Kérem valaki segitsen és irja le ponrol pontra hogy ö higy csinálta.
Ja igen ezt eljátszotta velem a 8.7-nél is de ha mégegyszer......beteszem inkább vissza a 8800gts-em. -
fdisk
őstag
Nos az én tapasztalatom a 8.8-al a köv.
Nekem a sapp.vga-on asus bios figyel,itt-ott módosított freki ill. fesz értékekkel.
Gondoltam kipróbálom,h van-e vmi előrelépés,esetleg gyorsulás.
Erre a célra nekem legegyszerűbben a 3trémárk06 jön ben.
Elindítom.És az eleján mikor utaznak a hajóban,az eddigi 100 egynehány fps-ből elfogyott a fele.Maradt kb.50-60.
No mi a a wtf van,gondoltam.
Gyorsan gpu-z,freki értékek normálisak.
Szőrösfánk indít,és láss csodát,nem vált át 2d-ből 3d-be.Marad a 250mhz.
Gyári bios fel,beállítom ua azokat az értékeket att-be.
2d ill 3d profil létrehoz.
Szőrős fánk elindít.
Annyi vált. történt,h felteszi 2d-ből 3d-be,de ha leállítom a fánkot,ott is marad 3d-be.
Ha vmit(mondjuk venti fordulatot állítok)azt elmentem,akkor már itt sem veszi fel az órajelet,marad 2d-ben.
Szvsz ez sem lett az igazi. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Sárpac #22531 üzenetére
Ezt azért látod így, mert a PH!-án elég hardver-re "igényes" emberek vannak. szeretik ha jól be van lőve minden. Az ATI topic-ban azért látsz ennyi nyűgös embert, mert ők is szeretnék a maximumot kihozni a karijukból.
A másik, természetesen 10db G200 tulajtól kevesebb problémát hallassz, mint 100db 48xx tulajtól. Gondolom sejted mire gondolok. Pedig vannak ott is problémák, csak arányosan kevesebb. Az emberek 80%-a most az ATI-ra hajt, és nem az NV-re. itt a PH!-án legalább is, de ez jó hír, mert itt azért nem csak átlag felhasználók vannak, hanem szakik is, és ha ők ezt a dendenciát képviselik, akkor nagy gond nem lehet ezzel a szériával.
Szerinted? -
MmDorian
őstag
Háj !
Be van lőve a venti fordulatszáma ezzel a profilos megoldással, na eddig jó is lenne, de van amikor betölti a profilt, van amikor nem, tehát amikor nem tölti be induláskol a CCC-be nincs ott ahol írja a kihasználtságot, és a hőmérsékletet, így most alapon 82 fok a gpu, ötlet ?
-
Bermi
aktív tag
válasz
Sárpac #22505 üzenetére
azért ez nem állja meg a helyét.
csak kiváncsiságból megnéztem pár kiskert és beszéltem is velük más miatt, de rákérdeztem, fogható és van 4870 több fajta 51-53e között (bird sapphire, alien: asus, giga, gainward, sap)
a gtx260 még a legtöbb helyen 60felett van azért(#22531) Sárpac: nem lehet, hogy inkább azért mert, nem jött meg golden sample?
nekem első nekifutás után (én csináltam rosszul), minden rendesen megy, sima dreiver fel és megy simán és megy crossfire-ban is, meg megy (nem tudom hogy hívják) 4870-4850 crossfire is.
-
feka007
veterán
Nagyon jó lett a 8.8, gyorsabb lett Crysisban az 1280*1024, mint az 1360*768 (ami ugye relatív kisebb pixelszám az 1280*1024-nél), úgyhogy jó ez.
egyre jobban örülök, hogy kukáztam a 3870X2-t. -
Sárpac
nagyúr
Most már kezdem azt hinni, hogy rosszabbul járok ha eladom a jó kis gtm-et egy hd4850esért.
Pedig, hogy dicsérték ezt a karit és most szinte egyfolytában csak bajokról írtok... -
subaruwrc
félisten
valakinek van arra ötlete hogy a gpu caps viewer miért áll le mindig hibával ha elindítom akármelyik tesztet?
Bermi
az alap 3d06 beállításon. 1280*1024 no aa stb stb.
alap órajelek gyári hűtés. -
juhi07
senior tag
jah amugy szerintetek egy intel e7200 proci kitudná hajtani a hd4850 es vgát ? (lehet hogy váltani fogok már az intere azért kérdem)
-
subaruwrc
félisten
válasz
HarryPotter #22510 üzenetére
meg meg
majd ha lesz lapcsere megcsinálom a ventivezérlést is a karidra és nem lesz 80 fok.
juhi07
kérdezd Skizz-t -
juhi07
senior tag
háj
valakinek van már tapasztalata a ccc 8.8 as tapasztalata ? -
Skizz
addikt
Egy hozzáértőtől kérdezném:
Egy nem túlhajtott HD4850-es memó chip (993), load 93 fokos hőmérséklete sok, vagy elfogadható? Hűtése: a gyári hűtőről levágott memória blokk, ráragasztva egy csomó kis borda. (bővebben-> gány topik) Idle@ 62 °C körül van egyébként. -
-
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged