- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Aktív témák
-
fdisk
őstag
válasz
Sárpac #31993 üzenetére
Miért is?
Előtte egy gts 320-om volt.És hidd el az sem ment 70%-os ventivel.
Azt megjegyeztem vna!
1ébként ott a válasz a felettem lévő 2 hsz-ben!(#31995) bim :nekem is a 35% a tűréshatár.De mióta att használok(3 napja
),azóta 70 fok sincs ua ott,ua abban a játékban!A ford.szám, pedig olyan 1500 körüli,ami már szinte észrevehetetlen.
Az idle-ről nem is beszélve. -
-
V3RT3X
csendes tag
válasz
Sárpac #25462 üzenetére
Sapphire 4850 TOXIC, egy hónapja nyúzom, Crysis, Mass Effect, EVE-Online, 3DMark Vantage adta neki az ívet folyamatosan, mindenféle probléma nélkül. 70 fok fölé még nem ment, igaz, csak Crysis alatt monitoroztam, high beállítások mellett, 2xAA-val.
Úgyhogy nekem sincs semmi bajom vele -
hakos1987
őstag
válasz
Sárpac #25462 üzenetére
tesóm 4850-ével szintén elégedett.... referencia, első darabok közül való sapphire...
fesz emelés nélkül 740/1100....Brumi: Nagyon állat vagy, meddig húzod még szerencsétlen karit?!
Mondjuk CPU miatt is sok pontot kapsz, mert tesó csak 6611 pontot kapott, a GPU score meg 7435...
nem félsz, hogy tönkre teszed? Hétköznapi használatra azért nem +fesszel tolod, ugye? -
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
Sárpac #25462 üzenetére
Nekem úgy tünik okés a sima Gainward '70-es..
Maradt rajta a gyári hűtő..BIOS-t átírtam a Horvátkrisz-félére, annyit változtatva, hogy most 800/4000-en megy alapból...Éjszaka 26%-on pörög a ventije, 60C-on tartva a karit..ez lényegében hangtalan..terhelésnél pedig szépen fokozatosan feljebbkapcsol...Furmarknal a leghangosabb, 55%-de ekkor is csak 75C-os a GPU..Terveztem Acc S1-et /előzőleg is volt a 8800Gt-men, télleg nagyon fasza hőfokokat produkált/ de terhelésnél eszméletlen mennyiségű hőt nyom ki a kártya hátul, úgyhogy maradok a gyári hűtőnél..sztem jobb ez így -
westlake
félisten
válasz
Sárpac #24976 üzenetére
iagaza van Eagl3-nak, mivel a ket emlitett dolog nem ugyanaz.. pl. a 4870 x2 is egy 3d-s alkalmazas utan par masodperc alatt felmelegszik 50 fokrol 90-re (magyarul kb. 2 mp alatt 40 fokkal melegebb lesz a gpu).. amikor bekapcsolod a gepet, akkor szepen folyamatosan lesz 50 fokos a gpu, nem pedig masodpercek alatt.. ugyanez a helyzet a kikapcsolasnal.. miutan megszunt az aramellatas, a kartyakon levo hutobordak meg jo ideig melegen tartjak az alkatreszeket (ugyebar nem porog a ventilator.. az allo levego hovezetese, mint tudjuk, eleg rossz)
-
feka007
veterán
válasz
Sárpac #24969 üzenetére
Tudod mi az az idle?
Azt mondom, hogy szvsz azért megy csak 30%-on a venti idle, hogy ne legyen nagy ingadozás, ami sokkal károsabb az anyagnak, mint az állandó 80 körüli fok.
Ha 80-ra állítom a ventit, akkor egyáltalán nem olyan meleg, csak akkor már nagyon hangos nekem. -
bolcsodal
addikt
-
arn
félisten
válasz
Sárpac #24935 üzenetére
csak a 4850gs forumos tapasztalatokat irom - en is szemeztem a kartyaval, kettot akartam belole venni. vagy a feszstabok hutese elegtelen, vagy szimplan keves az a fesz ilyen orajelhez - en csodalkoztam, hogy 20 fokkal huvosebben meg plusz egy feszstabszinttel mitol megy +100mhzet azonos feszen tuningolva.
-
Atla
senior tag
válasz
Sárpac #24622 üzenetére
Én is ezen töprengtem,csak azt nem értem h akkor miért van az h
amiota a kis ventillátorral meg van támogatva hátúlról,azóta lefut a 06,de ha elveszem onnan
akkor nem!Dead_slow Nem bántam meg,csak kicsit többet vártam!
A 3D Mark pontszám az elözö hsz-emben az valós érték szóval az lefut rendesen mostmár!
Egy ezressel jobb a gyárinál kb,de hangsulyozom h a CCC-ben nem állitotam semmin egyik
kártyánál sem!Tehát minöségi beállitáson futott mind2! -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sárpac #23384 üzenetére
Az nV nem tudom, hogy állítja fel a nem referencia kártyák minőség ellenőrzését, de az AMD-nél ennek, főleg a HD4000 szériánál elég komoly követelményei vannak. Le lehet cserélni az alkatrészeket, de csak a hivatalos, chipre vonatkozó dokumentációkban leírt paraméterek betartásával. Ergo spórolni nem nagyon lehet, meg eleve nem is érdemes, mert az ajánlott árak mellett is bőven van haszna a HD4800-as rendszereken a partnereknek.
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #23388 üzenetére
"...a nagy fekete kockával szerelt változatok..."
Kifejtenéd ezt egy picit bővebben, ha szépen megkérlek? Nem igazán értem ennyiből, konkrétan mire gondolsz...
Amúgy nálam a referencia Gigabyte 4850 gyári beállításokon egyáltalán nem cicereg, 700mhz-es magórajel fölött viszont ugyanúgy megjön a hangja, mint egy 4870-nek, érdekes, lehet a nagyobb terheléstől, de lehet, hogy a GPU csinálja.... -
-
feka007
veterán
válasz
Sárpac #23020 üzenetére
Márpedig a CoD motorja több dologból is elavult.
Sok olyan van benne, ami egy UE3-ban vagy épp a rosszul optimalizált CryE2-be nincsenek: -fps függő játék: belassul a lövés ha kevés az fps - ez Unreal motoroknál nincsen, az ugrás röppályájának kiszámítása is az fps-től függ, fix 125/333 fpsnél ugorhatsz a legmagasabbra és ha több fps-ed van akkor több golyó megy középre,
-golyó nem a fegyver csövéből, hanem az ember fejéből jön ki a motor szerint, így akkoris eltalál, ha csak a feje van kint a fal mögül.
De nem ez a kettő maradt bent az ősi Quake3 engine (igen, Quake 3 engine alapokon van a CoD4 motor) bugok közül.A jó látvány/sebesség arányát nem vitatom, még akkor sem, hogy köztudott, hogy 100 fps átlag alatt nem érdemes multizni vele.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sárpac #23013 üzenetére
Az SLI az más technika ... egyes esetekben nem tud úgy skálázódni, mint a CFX. Az AMD az év elején átírta a CFX rutinokat, majd az nV is eljut oda, hogy átírja a sajátjait és akkor magasabb lesz a rendszer hatékonysága.
A mikroakadással mindenki küzd. Épkézláb megoldással Emil Persson állt elő, de azt még vizsgálják mennyire bevethető. -
Bluegene
addikt
válasz
Sárpac #22842 üzenetére
egyébként ha ilyen fanatikus NV-s vagy miért nem keresed az ő társaságukat(virtuálisan, persze
), egyszerűen minden mondatodban el van rejtve az ati fikázás és az nv dicshimnusz, egyszerűen ilyenek a mondataid, érezni, még írva is átjön a gondolkodásod
ráadásul úgy hogy ki sem próbáltad, így nagyon gagyi
én sem megyek át a gtx 280as topicba a PH-s crysis tesztel és elkezdem szajkózni h de ciki, 100 fokos a gtx 280-as, fúj a nv-t lenyomja a 4870-es, milyen gagyi ramok vannak rajta...stb, tudod mit kapnék
vagy vegyél egy atit és akkor jogosan fikázod(biztos megtetszene), vagy ne vegyél de akkor ne fikázd
-
Bluegene
addikt
válasz
Sárpac #22842 üzenetére
nézd azt állíttad hogy a crysis gyorsabb a gtx 260-nal
linkeltem és gyengébb a 4870-nélerre nem érkezett válasz
én fél éve atis vagyok semmi gond nincs a catalysttel, többnyire finomhangolásnál szoktak kérdezni
abszolút felesleges ez a duma, énnekem is volt nv-m, tudom milyen az, ez is jó az is
azt nem tagadhatod h a 9800GTX(+) drágább és sz@rabb -
lsc
nagyúr
válasz
Sárpac #22842 üzenetére
Ne haragudj már, ha ilyeneket írsz tapasztalat nélkül, akkor ez mi ? Az elrémítésről meg annyit, az ember nem győzi kijavítani a beírt hülyeségeket, pl ezt :HD48XX chip ütős lett, de túl forrófejű a driver meg egy rakás ... alá. . Nem ismerős ? Tapasztalat nélkül én sem írok semmit az nv topicba, akkor Te ezt hogy gondolod ? Legalább támaszd alá valamivel, így csak a levegőbe beszélsz és ez az unalmas . A drivergondok 80 %-a ált júzer gond bármilyen hihetetlen /nincs .net, nem vagy rosszul távolítják el az előző drivert, a legújabb példa meg a teleszemetelt win amiben már volt vagy tíz hardver csere/
Az elrémítésről meg annyit aki flamelni jön azt elég könnyű "eltanácsolni" ATI kártya vásárlásától, de ha itt ennyire bunkók vannak akkor nem kell itt olvasni vagy írni . Erről tudod a vadászos vicc jut az eszembe : Mi van vadász Te sz.... jársz ide ? -
WesTM
őstag
válasz
Sárpac #22842 üzenetére
Mert kik szidják az ati drivereit??? Mi bennük a rossz? Azért mert havonta nem gyorsulnak tőle 90%ot a kártyák attól még nem rosszak. Van jelenleg is nvidiám,és PONT driver téren vannak a legnagyobb problémák.Az ati driverei nem rosszak szerintem egyáltalán.
Megsértődni meg nem éri meg,mert ahogy olvasom a fórumot,itt egyedül te keltessz feszültséget. Vegyél gtx 260 at,és ömlengj ott.
Ezt nem vita indításnak írtam, csak ez olyan mintha ferrarisok között mclarenes lennél,és fényeznéd előttünk bantut.Kidühöngtem magam.Részemről off off
-
WesTM
őstag
válasz
Sárpac #22802 üzenetére
Szerintem senki nem kért rá,hogy atit vegyél...Senki nem mondta,hogy a 4850 hűtése túl hatékony...Vagyis hatékony,csak akkor hangosabb.
Így hát ruházz be a gtx 260-ba,és oszd az észt az zöldségeseknek.
A physx téma meg ki lett tárgyalva,jön még kutyára dér...
SZánALOMBocs az offért.
-
lsc
nagyúr
válasz
Sárpac #22802 üzenetére
Nem igazán értelek, az általad "sz@rnak" titulált ATI mellett bennem fel sem merült hogy nv-t vegyek, akkor a "jó" nv mellett Te miért gondolkoztál ATI-ban ? A driverekkel legfőképpen azoknak van gondjuk, akik most tértek át nv-ről, de érdekes módon eddig mindenki megtudta oldani a nyűgjeit . Az nv drivereket meg nem kell egyáltalán dicsérni, vagy akkor nem értem miért van tele az összes nv topic a "melyik driver a legjobb" kérdéssel . Egyébként a topicról leszállhatnál, annak ellenére hogy nem egyszer olvasom az nv topicot egyszer sem írtam be hogy ez vagy az szar, talán ez menne neked is. De ahogy látom miután "kiélted" magad a nyereményjátékban valahol csak kell flamelni
-
Skizz
addikt
válasz
Sárpac #22802 üzenetére
Azért forrófejű, mert egyHD4670-re elegendő hűtő került a 4850-re? Elárulok egy titkot; azonos házban, azonos szellőztetéssel, S1+1 ventivel a 4850 load 6 fokkal melegebb, mint a 3850-esem volt. Kurva forró!
...aszért nem lehet elfogadni, hogy a HD4850-re kevés ez a hűtő, és a kártya egyáltalán nem forró. Az R600 idején jogosan fújolt mindenki a kártyára, mert a konkurenciánál valamely alkalmazásokban lassabb volt, mégis sokkal többet evett. Megjelent az RV670, a kártyák alig ettek valamit, mégis a HD2900-asokkal egyenlő teljesítményt produkáltak. Akkor az volt a baj. Most megjelent egy új széria, ami holtra veri a konkurenciát az adott árkategóriában, de egy kicsivel többet fűt és most ez a baj. Fejezzétek már be, igen, ti nvidia fanatikusok. Ne szálljunk már szembe a tényekkel.
-
aginor
veterán
válasz
Sárpac #22802 üzenetére
Én eddig nem szóltam bele, de ez egy nagy baromság: "HD48XX chip ütős lett, de túl forrófejű"
A 4850 csak annyira forró fejű kb mint a 88gt, a 4870 meg mint a 9800gtx(a fogyasztásuk is hasonló). Miért van az, hogy az emberek összekeverik egy kártya forrófejűségét, azzal, hogy gyenge rajta a hűtő..HSM: én is értetlenkedtem kicsik, így utólag átolvasva.
De akkor a 710/1200 nem is olyan rossz ezek szerint.
-
munky
őstag
válasz
Sárpac #22771 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy ha eldöntötted, hogy neked GTX 260 kell mert azon jobban fut a Crysis minek vagy még itt? Miért nem a GTX-es topicban veritek a nyálatokat a Crysis-es grafikonokra?
Ennyire fontos neked, hogy minden 5 percben azt bizonygasd, hogy a Crysis-hez jobb a GTX 260 mint a HD 4870
Bocsánat az offért de már nagyon szúrja az ember szemét amikor valaki ennyire hajtja a hülyeséget.
-
Bluegene
addikt
válasz
Sárpac #22771 üzenetére
Az elveri az túlzás, meg azért nem 5fpssel fogsz te sem crysis-solni.te meg 4-gyel a gtx 260-nal
viccet félretéve 1280ban 30 fps ultra/extreme high mod-ban,
Jah és igen nem ártene új driverekkel tesztelni mert a gtx-hez akkor még normális driver a holdon sem volt
annyira elfogult vagy hogy már fáj, pont hogy az nvidia szokott jobb driverekkel jönni már megjelenéskor, ez ilyen ennyit tud kész -
Bluegene
addikt
válasz
Sárpac #22741 üzenetére
Az aláírásodat nézegetve számomra egyértelmű a válasz. GTX260 jóval gyorsabb a crysisban.hát nem éppen itt a 4850-nel viaskodik
-
SzlobiG
félisten
válasz
Sárpac #22653 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened, viszont az járjon a szemed előtt, hogy hosszútávra jobb lesz az ATI arhitektúrája miatt, de végül is 2900 szériánál is ez volt, hogy majd milyen jó lesz az a 2900-es a jövőbe, azt egy nagy rakás sz@...8800GT jóval jobb volt nála le is cseréltem rá.
Én amúgy a 4870-et venném, vagy ha több a della, akkor GTX280-at CF már neméri meg annyira mivel már jóval olcsóbbak a GTX280-ak.
Más: Egyiknap volt nálam egy 8800GT(nem tom már az órajeleket) 4gigán nyomattam rajta 06-ot és 15xxx pontot hozott nagy meglepődésemre, szal akinek 8800GT-je van én úgylátom nemsokértelme van 4850-re cserélni.
[OFF]Crysis én direkt leteszteltem mielőtt betettem a 4870-et.
8800GT:
Run #1- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 28.06
Run #2- DX10 1680x1050 AA=16xQ, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 28.25
Run #3- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Last Average FPS: 16.324870: Run #1- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 36.58
Run #2- DX10 1680x1050 AA=16xQ, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 35.72
Run #3- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Last Average FPS: 24.94Mind2 esetbe 4.2gigán ment a procc. [/OFF]
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #22653 üzenetére
Az a baj, hogy a GTX260 "nem egyenlő" 4870.... Sok tekintetben sem.
Egész más, bár FPS-ben hasonló. De ha ennyire elégedett vagy a 8800GT-vel, akkor minek akarod eladni?Csak vicceltem...
Én mondjuk 3870-ről váltottam, +13K-ba fájt a custom hűtéssel együtt (AC S1+venti+ramsünik), és igazából nem estem le a székről, mint anno a 3870-nél... Crysis 20-->30, de más érdemleges gyorsulást nem vettem észre, szerintem a 4800-akban lévő powa még kihasználásra vár... Bár nekem jobban bejött a 3870 (elsősorban a jobb hűtése és jobb memóriája miatt), de még a következő fél év játékai még megváltoztathatják a véleményem... -
subaruwrc
félisten
válasz
Sárpac #22628 üzenetére
hát bejött. ez is egy nagy fostalicska. nem hiszem el hogy alapórajelen befagy a grid. memók 993-on gpu 640-en ami idáig beton volt. most 20 pec alatt kétszer fagyott csontra. 8.7 vissza
de az is lehet hogy a vistának vérzik a torka hogy dögölne meg
Eagl13
jól teszed.... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Sárpac #22531 üzenetére
Ezt azért látod így, mert a PH!-án elég hardver-re "igényes" emberek vannak. szeretik ha jól be van lőve minden. Az ATI topic-ban azért látsz ennyi nyűgös embert, mert ők is szeretnék a maximumot kihozni a karijukból.
A másik, természetesen 10db G200 tulajtól kevesebb problémát hallassz, mint 100db 48xx tulajtól. Gondolom sejted mire gondolok. Pedig vannak ott is problémák, csak arányosan kevesebb. Az emberek 80%-a most az ATI-ra hajt, és nem az NV-re. itt a PH!-án legalább is, de ez jó hír, mert itt azért nem csak átlag felhasználók vannak, hanem szakik is, és ha ők ezt a dendenciát képviselik, akkor nagy gond nem lehet ezzel a szériával.
Szerinted? -
Bermi
aktív tag
válasz
Sárpac #22505 üzenetére
azért ez nem állja meg a helyét.
csak kiváncsiságból megnéztem pár kiskert és beszéltem is velük más miatt, de rákérdeztem, fogható és van 4870 több fajta 51-53e között (bird sapphire, alien: asus, giga, gainward, sap)
a gtx260 még a legtöbb helyen 60felett van azért(#22531) Sárpac: nem lehet, hogy inkább azért mert, nem jött meg golden sample?
nekem első nekifutás után (én csináltam rosszul), minden rendesen megy, sima dreiver fel és megy simán és megy crossfire-ban is, meg megy (nem tudom hogy hívják) 4870-4850 crossfire is.
-
fdisk
őstag
válasz
Sárpac #22278 üzenetére
Van egy 600VA(360W)-os ups-em.
Erre van rákötve a gép(3 hdd,dvdrw,8200@3.6,vga 750@825;900@950(mag/ram) 2*1gb ram),és a monitor(samu SM 796MB,17").
Nos ezzel a konfiggal ha játszok(krízis,assassin,cod4stb) az ups bírja.
Tehát nem fogyaszt a konfig 360W-nál többet.Monitorral együtt!!!!
És h honnan tom,h nem fogyaszt annyit?
Ha ráengedem a szőrös fánkot(ami ugye a legjobbna terheli le a vga-t),akkor viszont már az ups el kezd sípolni jelezvén,miszerint ha most lenne egy áramszünet,akkor már nem tudná ellátni a feladatát rendesen,nem tudna leadni annyi kraftot adni,h le tudjam állítani a vasat.(különböző fórumokon jártam utána,h miért sípol a ups-em)
Ráadásul az akksi sem lehet vmi fitt,mert már több mint 3 éves az ups-em.
Ezzel azt akarom mondani,h a Te konfigod egy hangyányival fogyszthat csak többet,és +50W-al nagyobb tápod van,ami talán minőségibb mint az enyém,ergo bírnia kell a konfigodat.
Mondjuk ez a hsz szól(hat) mkinek,akik paráznak az "elég-e a tápom" örörk érvényű kérdés feltevőinek. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Sárpac #22210 üzenetére
basszus, itt mindenki poénkodik ezzel a nagy hővel. én meg szét izgulom az agyam h ne legyen semmi baja a gépemnek...
arra a 107fokra van egy tippem hogy is lehetett: játék közben kiléptem mert msn jött, és akkor halkult el (kikapcsolt?) a vga ventije, lehet h azért mert 2Dbe léptem és ezért állt le a venti? lehet h ez hüleség
-
válasz
Sárpac #22172 üzenetére
Vagyis? Szerintem meg a CCC elég jól ki van találva. Pl.: a Tv-out ezerszer jobban működik és kb. annyival egyszeűbb is beállítani, mint nV driverben. És akkor még nem is beszéltem a PureVideo-ról, ami nem alapfelszerelés, míg az AVIVO igen, sőt! Egy enkódert is kapsz, ami nagyon gyors (bár nem a legjobb, ezt aláírom
).
Persze a lényeg, hogy ki mihez szokott, de absz. nem bonyolult nV-hez képest az aTI driver sem.
Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- OTP Bank topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- Inno3D GeForce X3 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest