- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
lényeg h a konfigom max 200W-ot fogyaszt és 350W-os tápom van
Attól, hogy Chieftec, még nem képes minden kráftot 12V-on leadni. Sőt, a GPS-ek a gyenge 12V-os águkról híresek...ennyire nem vagyok tápszakértő, de nem is érdekel addig amíg tökéletesen, megbízhatóan és csendesen működik a chifi és a gép(ha nem hiszed gyere át és nézd meg)
ez álprobléma, nem érdekel(ne vedd magadra)
úgy gondolom h márkás tápom van és soha semmi gond nem volt vele
egyébként h lerendezzük ezt a tápos vitát: Frissítés: tettünk egy próbát, aminek során arra voltunk kíváncsiak, hogy egy minőségi 350 wattos táp megbírkózik-e egy igazán high-end rendszerrel, ....[link]
szerintem azért születnek ilyen böszme 650Wos tápok mert az emberek beveszik amit a tápgyártók és hardvergyártók sugallnak(hisz nekik az az érdekük h eladják a terméket), nekem jól működik, azt aláírom h csúcsgépekbe kellenek a nagyobb tápok, de átlaggépbe felesleges, oda elég a 350W bőven, szal pénzkidobás lenne lecserélnem, sőt 300W-tal is vígan elmenne(hisz 200W-nál kevesebbet fogyaszt full loadon)
-
Sennalacy
aktív tag
Ha valaki még nem látta...
Valóban eljött a fotorealisztikus játékok kora? AMD szerint igen...
Persze rajtuk kívül egyetlen fejlesztő sem osztotta ezt a videó szerint..
De meglehetősen szép még akkor is ha ennek csak a fele igaz...
-
Bluegene
addikt
válasz
tibz03 #22137 üzenetére
igen ezzel vigyázni kell
hallottam olyat h valaki a processorra (CPU)-ra rakott túl sok ezüst pasztát, rányomta kifolyt elindította, felforrósodott és kesz a CPU melletti nyákot megmarta, ha megnézed gondosan talán észreveszed hol folyt ki, próbáld meg letisztítani(egyrész lehet csak zárlatos, másrészt talán gariztatásnál negatívan bírálják el, a fönti esetben is mondta az eladó h az alaplapról távolítsd el a ganyát, különben el sem küldi), jótanács
sparrow: kösz
hsm: szerinted 200W(ennyi lehet a maximum, a gyakorlatban 100%-ot elérni sztem csak különféle tesztprogramokkal lehet), hány százaléka a 350W-nak? 80%?
alapon 100W-ot alá saccolok(a PHs teszt alapján)KAtt777: szóval nem mondtam h márkátlan tápot vegyenek, vegyenek márkásat, de sztem akinek van egy jó chifije felesleges lecserélni, legtöbbször 100W alatt fogyaszt a konfigom(netezés), nincsen a tápom túlterhelve egyáltalán, max load-on 190W lehet játék alatt, de sztem annyi sincs(pl: crysis alatt 60-70%-on dolgozik a procim, gondolom a VGA közel 100%on), nézd meg quaddal és 4850nel, nv csúcschipsettel, 1000W-os táppal 243W-ot fogyaszt nekem meg jóval kisebb alkatrészeim vannak
-
FeRRaR1
őstag
válasz
hitman, #22170 üzenetére
Figyi nm érted 100% osan úgy látom, nincsen semmi gond, de az ati kártyál felépítéséből sokkal többet is ki lehetne hozni, mint amit most ki hoznak, ennyi, de így is jobb mint az nV csak lehetne még ennél is jobb, és havonta gyorsulnak az új Driverrel is.......
Ami az nV k ről nem mondható el, 30E ért lehet venni HD 4850 est...... LoL ill leheteett, már fel emelték kicsit Hajrá M.O.
, nah lényeg a lényeg h Ati a Best Buy, és a jövőbe mutat a technológiáival.......
-
Atla
senior tag
válasz
pokadv #22175 üzenetére
A másik gondom, hogy a memória a 993 helyett csak 775-ön megy, amit az új biosnak tudtam be, de most hogy visszatettem az eredetit, ugyan az maradt a helyzet.
Nekem is ez a problémám!
Két megoldást tudnék,de nem biztos h beválna!
Az egyik h minden ATI drivert letakaritani,és DOS alatt flashelni a Biost!
Másik pedig h átirni nagyobb értékre a RAM orajeleket!A készenléti állapotot még nem néztem,de lehet h nálam is az a helyzet!
-
cizoe
őstag
válasz
- = Zk = - #22181 üzenetére
Unatkoztam
-
válasz
katt777 #22177 üzenetére
Nekem válaszoltad, azért írtam vissza. Nem nevesítetted.
"+1x: sokan nem kérdeznek, mert soxor olvassák, hogy pl. 350W elég."
Ezért is kellene mindenkinek jól fogalmaznia és ezért is akdtam ki néhány hsz-szel feljebb. Néhány vitát flukuálunk, ezzel viszont elriasztunk sok bizonytalan emberkét innen...
-
katt777
félisten
válasz
stevve #22160 üzenetére
De olvastam. Azért írtam. +1x: sokan nem kérdeznek, mert soxor olvassák, hogy pl. 350W elég.
Amennyiben te vagy Bluegene, akkor igen.Ugyanis neki írtam anno (nem a neked szóló hsz-ban), hogy ne csak Watt-ozzon, nem neked. Ennyit az olvasásról...
Eagl3: Hát én próbáltam csak a VGA-val játszani, de az elég uncsi, így vettem alá egy gépet.
Egyébként jó sokan vesznek gyors VGA-t egy szar konfigba, aztán csodálkoznak, hogy ezt nem viszi, azt nem viszi, tehát önmagában az, hogy van egy gyors VGA-d, még nem garancia arra, hogy minden játékot remekül elvisz.
-
pokadv
csendes tag
Azt vettem észre, hogyha készenléti állapotból jön vissza a rendszer, akkor a venti szabályozás nem jól működik. Alapfordulaton megy a venti amíg el nem éri a bios szerinti max hőmérsékletet. Akkor átkapcsol 100%-os fordulatra, majd amikor a max hőmérséklet alá esik visszaáll alapjáratra. Ez annyit jelent hogy a 100% és alap fordulatot váltogatja folyamatosan. Ha normális kikapcsolás után áll fel a rendszer, akkor minden normálisan megy. Bios módosítás volt, de már visszatettem az eredetit. Nem változott a probléma.
A másik gondom, hogy a memória a 993 helyett csak 775-ön megy, amit az új biosnak tudtam be, de most hogy visszatettem az eredetit, ugyan az maradt a helyzet.
-
- = Zk = -
félisten
a játékok egy része jólvan optimalizálva...nV-re sajnos
szerencsétlen ati meg próbál vmit igazitani havonta a catalystjével...!
de majd a Diablo 3 szakit a hagyományokkal remélem(#22172) Sárpac:nézük pozitiv oldalról(ATi)..lemegy igyis-ugyis,nem?
Valamint ha az ATI-nak elmagyarázod merre menjen,akkor valószinű hogy,nem fog másik közértbe menni(pl egy drágábba)... -
válasz
Sárpac #22172 üzenetére
Vagyis? Szerintem meg a CCC elég jól ki van találva. Pl.: a Tv-out ezerszer jobban működik és kb. annyival egyszeűbb is beállítani, mint nV driverben. És akkor még nem is beszéltem a PureVideo-ról, ami nem alapfelszerelés, míg az AVIVO igen, sőt! Egy enkódert is kapsz, ami nagyon gyors (bár nem a legjobb, ezt aláírom
).
Persze a lényeg, hogy ki mihez szokott, de absz. nem bonyolult nV-hez képest az aTI driver sem. -
Eagl3
veterán
válasz
hitman, #22166 üzenetére
Az, h. egy játék nincs jól optimalizálva még nem jelenti azt, hogy nem fog jól futni hanem, h. mehetne jobban is. Nincs most olyan játék amivel ne lehetne játszani egy 4850 vagy 4870-es karival (nem is lesz egy darabig sztem)
Amúgy nem a kártyát optimalizálják a játékhoz hanem fordítva
-
válasz
katt777 #22155 üzenetére
Szerinted ezt írtam? Vagy nem olvastál az első 3 szónál tovább? Szerintem olvasd el újra, mit írtam és utána beszéljünk...
Amúgy olvastál tőlem valahol olyat, hog nem írtam oda, hogy minőségi táp és nem soroltam fe 1-2 példát, amikor ajánlottam valakinek tápot? Na, akkor miről beszélünk?
-
Sárpac
nagyúr
Kiváncsi leszek a Gainward 4850 Golden Sampléra elvileg csütörtökön meglesz.
Gyári 700MHz-es a mag és elvileg más a tápellátó áramköre is.A hűtése pedig dual heatpipeos olyasmi mint a 8800gt gs-en. -
katt777
félisten
Ez a hűtés.
-
HSM
félisten
válasz
$p@rr0w #22148 üzenetére
Pedig minden stimmelt... Jó volt a gyári hűtés, rendesen volt beszerelve, szépen le volt pasztázva, mégis ennyire meleg volt. Most S1-el: [link] (Azóta kicsit még mókoltam a ramsünikkel, 90 fokkal el lettek forgatva, mert így bennragadt a levegő, és túl melegek voltak. Elforgatva már minden OK.)
-
P00By
nagyúr
Nem tudom volt-e már! Igen, megint...
-
Eagl3
veterán
Van valakinek valami hatékony és csendes ventiszabályozós profilja ATT-hez?
Alap manuálon használom most és idegeísít, h. 10-15 másodpercenként kicsit felpörög a venti majd leáll.
-
-
katt777
félisten
válasz
tibz03 #22144 üzenetére
Azért, mert tudta, hogy erre én a Chillával fogok érvelni. Ki mit akar. Egy S1 + ventivel tele lesz a géped, és CF-ről lemondhatsz (no, ez mondjuk nem nagy áldozat
), a Chillával 2 karit még CF-be köthetsz, kisebb helyen elfér, mint a stock cooler (ami sok alaplapnál jól jön, ahol oda raktak csatlakozókat, vagy éppen a déli hídat), viszont az S1 kb. 10°C-kal jobban hűt. Viszont ez az, ami a VGA-nak és a környezetnek is édes mindegy (hogy idle 30 v. 35°C, terhelve meg 65 v. 75), így aztán az egyéni preferencia dönt.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
nixx-21 #22018 üzenetére
Szép jó reggelt neked is. ÚR ISTEN két órás kihagyás a hsz.-ek között? Ez megbocsajthatatlan!
(#22025) Bluegene: Egyetértek veled.
(#22045) HSM: Érdekes, nálad valami nem stimmelt akkor...
(#22063) ProEvoFan: Ati Tray Tools a legegyszerűbb keress rá.
(#22083) Eagl3:
(#22098) VinoRosso: Az kellemetlen, keresd meg Seitec-et szerintem (ha azóta sem elérhető...).
-
HSM
félisten
válasz
tibz03 #22137 üzenetére
Ez hiba volt... Az a ragadós műanyag szar egy hőátadó pad... Az teljesen jó, ráadásul anélkül nem is fekszik fel rendesen......
(#22132) Bluegene: Vedd már észre magad... Egyre inkább mellébeszélsz... Amit linkeltél, az egy 4870, és senki nem ajánl itt 4870-re custom hűtést. Az S1 viszont 4850-en tökéletes, ha valaki kicsit is konyít a témához, és fel tudja rendesen szerelni, és megoldja a VRM hűtést. Aki meg nem szaki, az úgyse fogja sose észrevenni, hogy hány fokos a GPU, sőt érdekelni se fogja.
A tápos témát hagyjuk, nem szívesen magyaráznám el neked, miért jobb, ha csak a táp teljesítményének csak a 60%-át használod tartósan a 80% helyett..... De tény, egy jobb 400-as táppal akár egy 70-es is elmegy.... (Pl Enermax, de azért egy közepes chifire már nem bíznám, pedig az se szar....)
-
FeRRaR1
őstag
Chilla helyett inkább ezt vegyétek, v S1 et
Hitman,
Komplexebb felépítésü mint az nV ezért többet kell 1 adott programmal foglalkozni, hogy az ki is tudja használni a teljesítményt, ami mostanába nem szokásuk a programozóknak
-
hitman,
őstag
A tesztben ezt írták!
"A GPGPU teljesítmények tekintetében is érdekes harcnak nézünk elébe, ugyanis bár az AMD architektúrája 800 stream processzora révén erősebbnek tűnik, ne felejtsük el, hogy meglehetősen komoly optimalizációra van szükség,"
Mit értenek ez alatt?
Milyen optimalizációra van szükség -
katt777
félisten
Mindezt én is tudom, nem ez volt a hsz lényege.
Bluegene: Nem feltétlenül a te konfigodról volt szó, hanem azokról a szerencsétlenekről, akik lépten-nyomon azt hallják: elég egy 350W-os táp, aztán megveszik a noname házat egy szar 350W-os táppal, és nem értik, mitől megy tönkre a hardverük. Ezért marhaság önmagában ezt propagálni. Ahogy Skizz is írta: jót kell venni, nem xxx W-osat, de ezt valahogy sehol nem említed, ahogy a többi okosság hangoztatása közben is hanyagolod a körülmények megemlítését.
Ahogy könnyen kitolsz éppen az ilyen emberkékkel (legyen meg a jó gyors VGA, ház meg, mint a táp, elég egy noname), akiknek nem szellőzik jól a házuk, és megint ott vannak, hogy megsérülnek az alkatrészeik a forróságtól.
Ha meg valakinek (de erről abban a topicban is volt szó, ha olvastad volna) sikerül esetleg rosszul összerakni, vagy pasztázni egy Chillát, és ettől forróbb lesz a VGA-ja, mint a gyári hűtővel, az még mindig nem a Chilla felelőssége. Nekem -25-35°C-ot jelentett a stock cooler-rel szemben, szóval egy rossz teszt alapján megint nem lehet lehúzni.
Szóval csak csínján a hiányos kijelentésekkel, erre próbáltam felhívni a figyelmed.Recon: Én a Chillához a hozzá adott pasztát használtam.
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
donsergiooo #22129 üzenetére
úgyhgoy feltelepíted a ready driver plust
-
tibz03
őstag
Köszi, már adtam fel hirdetést!
(#22024) Bluegene: Igazad van, én is ezt mondom, hogy aki nem akar kockáztatni, inkább ne nyúljon hozzá. Én bevállaltam a kockázatot, és hát meg is szívtam, ez van.
DE! Nem hinném, hogy elégtelen volt a RAM hűtése, eddig a Chilla sz@r bordáival simán ment, most feltettem rá a sokkal jobb Thermaltake réz hűtőket, és meghalt volna, mert nem hűti jól.
A Chilla miatt magában nem halhatott meg, hisz sokkal jobban hűt, mint a gyári hűtés. Én továbbra is az ezüstpaszta felé hajlok. Pedig igyekeztem nagyon keveset nyomni rájuk, nehogy lefolyjon, de úgy látszik, hiába.
(#22026) rup1u5: Biztos nem a BIOS volt, ebbe a sok gányolásba, amit véghez vittem rajta, belecsúszott valami hiba, és kész, meghalt.
(#22039) HSM: A VRM-ekre azért nyomtam, mert a gyári hűtőről lefűrészelt borda volt rajtuk (a ragadós műanyag akármi nélkül, ami rajta volt gyárilag). Amíg fehér színű pasztát használtam, addig nem is volt gond, valószínűleg az ezüstpaszta nyírta ki.
-
hitman,
őstag
Üdv!
Elnézést a lustaságom miatt de nem akarom végigolvasni a topikot.
Jó pénzért eltudnám adni a 8800gts 512-et és akkor egy 4870-et vennék.
Sok baj/gond van vele?
Játékok jól támogatják(grid,flatout)?
Az én régi jó kis gépemben jelentene e teljesítmény növekedést az nv után? -
Skizz
addikt
válasz
katt777 #22124 üzenetére
A gyenge táp negatív hatásai akkor jönnek elő, ha a fesz.-ek és az áramerősség ingadoznak. Ez egy minőségi, védelemmel telepakolt táppal elkerülhető. Vegyünk két példát:
LC power 550W
FSP PNF-350WRányomsz egy Quad meg egy HD4870-et az LC-re. Mi történik? Jobb esetben (nem) indul el.
Ha elindul, akkor már erős sanszod van rá, hogy bármelyik pillanatban tönkre vágja a géped bármely alkatrészét. Az ingadozó fesz. és áramerősséget nem szereti semmi sem, a jó kis TL494-ben pedig még csak nyoma sincs ezek elleni védelemnek. És akkor még nem beszéltem a táp túlmelegedéséről. Mert egy ilyen Ultra-Silent (alig pörgeti a ventit direktbe), rossz hatásfokú összegányolt táp bezony fűtt rendest.
Akkor jöjjön a második eset, rányomod a fentebb említett cuccokat egy 300-350W-os FSP PNF, vagy CRG vagy akármilyen tápra. Mi történik? Itt nincs olyan, hogy jobb esetben elindul. Mert elindul... A fesz.-eket rendesen tartja (stol máztör tesztje pl.). Ezen kívül mindenféle védelem van benne, ami szükséges lehet a biztonságos és normális működéshez.
OVP, UVP, OCP , OPP, SCP, OHP - sorban: túlfesz., alulfesz., túláram, túlterhelés, rövidzár., túlmelegedés)Nos, ezzel a kis mondandómmal csak vázolni akartam, hogy mennyire nem a névleges teljesítménye teszi a tápot... Ha normális, nem házilag összegányolt kodegány vagy vargáné powa, megfelelő védelmekkel rendelkezik, akkor teljesen mindegy, hogy épp 350, vagy 550W-os, ha a konfig alatta nem eszik teszem azt 300W-nál többet.
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #22124 üzenetére
miért is?
az én gépem 200W-ot fogyaszt teljes terhelésen(procc 65W, VGA 110W), gondolom játékban kevesebb lehet
valószínúsítem mivel chiefetekem van tényleg 350W-ot ad le
milyen negatív hatások, 2 éve nem fagyott a gép, semmilyen negatív hatás nincs még van kábé 150W feleslege(egy nálam erősebb gép fogyasztása, nekem csak kétmagostehát a tápos dologban igazam van, minek vegyek 500W-osat, minek? hogy szórjam a pénzt?
Azon is elgondolkodhatnál, hogy egy 100°C-os kari milyen hatással van a pc egyéb alkatrészeire. 100 fokot nem éri el, mivel játékban emelkedik a fordulatszám max 85 fokos lehet max, igaz nem mértem, alapon powerplay nélkül 78 fokos(ha lesz powerplay olyan 45-50 fokos lesz), semmilyen hatással nem lesz mert van szellőzés, egyébként a tunning hűtők ugyanúgy nem fújják ki a meleget szal tök8
a custom hűtő meg +kockázatolvasd el ezt a cikket, a vrm custom hűtővel 125 fok fölé ment itt látható h a remek gfx chilla pont a legforróbb alkatrészeket nem hűti, de az S1 se, és csodálkoznak h tönkremegy egy kis furmarktól, mialatt a mag valóban 60 fok alatt van de könyörgöm, nemhiába olyan a gyári hűtő amilyen hogy az egész nyákot hűti
-
Seitec
csendes tag
válasz
donsergiooo #22129 üzenetére
Fel kell tenned a ReadyDriverPlus programot, és megoldódott a probléma.
-
VinoRosso
veterán
válasz
VinoRosso #22105 üzenetére
Nah sikerült.
Innét le lehet szedni, és műkdöik. Bár nem jelzett se a tea timer, se az antivir, de azért egy kicsit fura volt az oldal, elég sokat kellett várni mire reagál valamire, meg mire lejött a cucc, meg tele van bannerrel,flyerrel, de mind1 végülis megy és ez a lényeg
( am itt és itt lehet bővebbenolvasni a dolgoról, hogy miért nem ment x64 alatt )
Ha jól látom ezzel az ATT vel is lehet plusz feszt adni a GPU-nak
, mint a 38xx esetében. Ezt valóban meg is kapja a GPU? Mennyivel lehet biztonságosan megkínálni? néztem tegnap 3Dm06 alatt a cuccot, a Chillával nem ment 51°C fölé load a hőmérséklet 700on, de hibázot a cucc, szal valszeg nem a termikus zaj volt a gond, hanem a kevés fesz. Gondolom 70°C-ig nincs nagy para. Mennyi a 4850 és mennyi a 4870 magfeszültség?
-
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #22120 üzenetére
Hát, kicsit sok marhaságot hordtál össze így hirtelen.
Gyenge táp negatív hatásairól már volt szó, amúgy meg nem a custom hűtő a rossz, ha valaki nem tudja jól feltenni, vagy nem olyat tesz fel, ami az adott VGA-ra való, csak mert rámegy. Aztán lehet szidni a hűtőgyártókat.
A Chilla nagyon is jó, sarkazás ellen még párnákat is adnak hozzá, + egy rakás extra RAM-sünit. Aki meg valami Zalman vf700-900-at és hasonlovat tesz rá, az magára vessen.
Azon is elgondolkodhatnál, hogy egy 100°C-os kari milyen hatással van a pc egyéb alkatrészeire.Bon3ss: Bestbuy mindenképpen egy olcsó ref. kari, és egy jó hűtő rá. Nagyon gagyi cuccot kell kifogni, hogy ne tudjon többet (főleg jó hűtéssel), mint egy drága OC, vsz. szintén nem a legjobb, hiába lecserélt gyári hűtéssel (pl. olyan OC, extra hűtős karik, amelyeken fedetlenek a RAM-ok és egyebek.
-
-
Bluegene
addikt
válasz
stevve #22108 üzenetére
jah nekem 350W-os táp viszi a gépemet és stock hűtő hűti
tegnap 5+2 órát toltam a crysist, elfüstölt? nem. elolvadt? nem.
lám más pedig lecserélte gfx chillára ráküldte a szőrös fánkot, mi történt? tönkrementszerintem nem szabadna másokat felesleges költekezésbe vinni, a custom hűtő azért rossz mert a kártya egyes részeit forrón hagyja(nem a magot persze, a memóriát), és ezért halnak meg, ha a gari is ugrik az szívás egyből 40K mínusz
, 300W-350W-os táp pedig bőven elvisz egy 4850-est és egy kétmagos processort(tápból se kell újat venni szerintem, csak ha indokolt)
most pár embert be lehet hergelni h cseréld le a hűtést, ha valaki nem ért hozzá akkor 4 db Szent István bankjeggyel lehet szegényebb(lesarkazza, rosszul rakja fel mittommén, nem gondoskodik bizonyos alkatrészek hűtéséről), a gyári hűtő meg elég halk, az h 90 fokos semmit se jelent, tudták ezt a mérnökök is, mégis kiadták, 130 fokig nincs baja előtte lekapcsol szal no para
kijön a 8.8as driver powerplay 2-vel egyből leesik 50 fokra a mag, csak pár nap
-
bnss
veterán
válasz
stevve #22108 üzenetére
Mindennemű rossz indulat nélkül, Szerinted melyik a bestbuy 4850-es VGA? Ezek közül - szvsz - az a best buy, amelyik a legolcsóbb - OC kiadásokat és esetleg MSI-t leszámolva, mert nem ad CF hidat (már akinek ez fontos).
Egy szóval nem említettem, hogy szar a hűtés, csak azt, hogy az én elvárásaimnak nem felel meg (nem szoktam szőrös fánkot futtatni, egyszerűen a halk és hűvös rendszert preferálom). Gondolom feltűnt, hogy OFF-ba raktam a hsz-om és szmájli is volt utána.
Nem szokásom kilowattos tápokat ajánlani 4850 mellé, sőt, nagyrészt read-only vagyok ebben a topicban, ne nekem írd ezt. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
stevve #22115 üzenetére
probáltam és úgy nekem hangos volt
amíg nem lesz pénzem egy jobbfajta hűtőre, addig jó lesz ilyen melegen is, nem hinném h valami baja lenne hosszútávon sem, mert akkor mi a francnak adtak rá 3év garit+az ATI is tisztában van vele h ilyen meleg és így is kiadták ebben a formában, sztem no problem a melegedés csak inkább szokatlan, de az nagyonén is egy kicsit eltúloztam azt a melegedést, igazad van amit ott lentebb írtál offolva....
-
katt777
félisten
válasz
donsergiooo #22113 üzenetére
1000 éves "hiba". Driver-ellenőrzés kikapcsolásával kell telepíteni, adminisztrátor üzemmódban. Egyébként a low-level driver installation-t meg ugyanígy futtathatod.
-
válasz
donsergiooo #22113 üzenetére
Ja, nem olvastam végig, de ott a hibaüzenetben a válasz
ProEvoFan: nem tudom, pontosan hol veszi át az irányítást, 100 fok körül. 40%-on próbáltad? restartoltad a gépet?
-
donsergiooo
senior tag
AtiTray Vista 64bit alatt nem indúl mert valami Please reinstall AtiTray Tool under local System administrator account or try to start driver manually using "low level driver installation" schorcut! feliratot dob ki! Help!
Előre köszi a válaszokat!
-
válasz
ProEvoFan #22103 üzenetére
Mit vársz a statikus szabályzástól, mitől lenne dinamikus? Mennyire állítottad be, hogy még rosszabb lett, mint a gyári beállítás? Működik az a gyári, csak be kell lőni
Bon3ss: Azt kérdezte, melyik a bestbuy. Ez nem a legolcsóbbal egyenlő... másrészt nem értem, véleményből miért javasolnak sokan plusz költséget a népnek? Nem a segítségnyújtás a fő cél? Mert ha az, akkor ne vigyünk már bele mindenkit rizikós hűtőcserében, ha nem is ért hozzá. Mindenki, aki ide beír, 1-2 hsz-ből azt kapja, hogy a kártya hűtése szar, kidabható, a 350-es táp nem elég jó a 4850-nek és így tovább... annyi rémhír terjeng már, csak azt nem tudom, mi értelme a riogatásnak. Persze, sütögessük hülye fánkos progikkal, babáljuk és csodálkozunk, hogy milyen rossz, ha már tönkre is vágjuk vagy nem rendeltetés szerűen használjuk. Egy szó, mint száz, ez a topik már minden, csak nem szakmai és csak vissza-visszatérő köröket fut a nép a táp, hűtés, kihajtás témákban, holott ezerszer ki lett minden tárgyalva, csak vannak, akik mindig újra feltüzelik a többieket. Nem csak neked írom, mindenkinek, aki úgy érzi, ezekben benne van. Én nem vagyok okosabb senkinél, de már szinte be se nézek ide, mert mindig ugyanaz a mese megy...
-
VinoRosso
veterán
válasz
ProEvoFan #22100 üzenetére
Tekerd fel a ventit 50%-ra akkor lemegye egy 60ig csak hangos lesz, venned kell rá egy normális hűtőt hosszútávon
más:: readydriverplus.. keresgettem mindenhol, de nem lehet csak onnét letölteni, ahol nem műxik az URL. Viszont megtaláltam hogy mit csinál, kikapcsolja a digitális alásírás ellenőrzését. Elvileg ki lehet kapcsolni parancssorból is, én próbáltam, de nem ismerte fel a konzol a BCEDIT parancsot
Van mér egy F8-as módszer is, amivel ki lehet kapcsolni bootkor, de én nem emlékszem ilyenre, pedig párszor már bootlotam Vistával csökkentett módban. Ez a DDC ez egy szolálgtatás, mert akkor elvileg ki lehet kapcsolni a szolgáltatásoknál is nem tud erről vki valamit?
-
bnss
veterán
válasz
stevve #22089 üzenetére
Nem erőltetem, csak leírtam a véleményemet. Szerinted legolcsóbban mi mást lehet kapni, mint referencia kártyát? A stock hűtő csak azért zavar, mert _nekem_ hangos, és - szvsz - emellett közel nem hűt annyira, amennyire én azt szeretném.
(#22093) gyiku: így már csak két lehetőség van, vagy veszel referencia kártyát és beállítod szoftveresen a hűtést, vagy vársz egy kicsit, amíg megjelennek az itthoni boltok polcain a nem referencia hűtéssel szerelt kártyák.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
19870820 #22102 üzenetére
akkor érte el mikor rosszul állítottam be a venti szabályozást... most megnéztem a megint a DMC4 bechmark alatt és 90fok volt a legmagasabb, igaz itt már nincs szabályozva a venti és nem volt hangosabb mint a 8800GTm anno
viszont ez a 90fok is sok nekem
olvasgatom én itt a fórumot de nem leszek okosabb, nem tom mit kezdej vele, gyári hűtőre nincs lém egyenlőre, de addig megkellene oldani a helyzetet
ATI Tools meg nekem nem indul el, ha megadnád a linket honnan szedted le annak örülnék
amúgy ez a ventszabályozáas nem jött be mert fixen maradt amire beállítottam és itt ment fel 106fokra[link]
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest