Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987
üzenetére
Dehogy veszek.
Alaplapnak jelent +2-3°C-ot, úgyhogy most 31°C-os a lapom 29 helyett, baszki!
Azért hangos a hűtője, mert alapból 60%-on megy, és az EPU is csak fölfelé tekeri (viszont viszi az órajeleket is, mint Zállat, ha engedélyezed neki a hyperdrive-ot). Egy kis ATT neki, aztán van egy néma kártyám 15%-os hűtéssel 38-40°C-on. Ráadásul nem 20°C-kal melegebb a MEMIO a GPU-nál, és az egész kari alapból 15°C-kal hűvösebb, szóval eleve gázos volt az a Sapphire. Azóta sokaknál halt is meg, vagy haldoklik olyan hibával, mint nálam (és mind Sapphire). Ezt persze minden jobb szervizben tudják, és cserélik is a hibás karikat.aginor: Az 1 ns-osok 1000MHz-et visznek, ennyi tudható. A tuning további része szerencse (no és hűtés) kérdése.
horvathkrisz: Van már, csak ATT-nak hívják.

Harti: Mindig van legújabb. De ha a következőre vagy kíváncsi, akkor februárban.
fdisk: Nekem nincs toxic, és nem is volt. A Sapphire sima fekete hűtése csak hasonló a toxicéhoz. Mindenesetre a régi karimon nagyon szar volt, de vsz. a VGA hibája miatt (lásd fent). Leszedtem azért a régebbi verziókat is, bár ha egyszer (figyelmesen) beállítod, már ez is OK. Csak a profilok módosításánál kell piszkosul óvatosnak lenni.
ttt1: Nem tudom, nem méri. De nem forró.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
hakos1987
üzenetére
Ezt nem mondod komolyan! Letezik ilyen problema, hogy terheles alatt zizereg valami a 4850-es TOXIC-nal?? Tuti, hogy aramos zizerges!
De jo hir, ha tenyleg van ilyen problema! Mar csak a garit kell akkor lejatszani, mert attol felek, hogy "kiprobaltuk, mukodik. Viszlat". Mert hat zizerges ide, zizerges oda, a kartya mukodik... csak nagyon felelmetesen cicereg 
Amugy betettem a karit egy masik gepben, abban egy 350W-os chieftec van, szegeny van vagy 5 eves tap
Abba 1 hdd van, alapesetben 120W-ot vesz fel az egesz. Elinditottam a FurMarkot, es lekapcsolt a tap
Szoval nem tudtam megnezni, hogy ott is van-e zizerges... -
vitezlejszlo
őstag
válasz
hakos1987
üzenetére
Na adatlap frissitve.
Azt probaltam meg ki, hogy a videokartya 2x3-as tapellatasat nem a tap eredeti kabelerol veszem, hanem a videokartyahoz adott atalakitoval, de igy is ugyanugy zug. Van itthon meg egy kis 350W-os chieftec-em, azt hiszem kiprobalom azzal is, hogy mi tortenik, bar nem varok tole csodat, lehet be se indul vele a cucc

-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Köszönöm az igen kimerítő és tanulságos hsz-eket, szerintem maradok hakos1987 véleménye mellett, mert:
Spec. hűtés - nem hangos, nem vinyít
Erősebb, mint a ref. kártyák
Eddig ez az első játék (GTA4), ami nem megy "max"-on, de ezt csak javítani fogják, vagy nagyon nagyon sok embertől fognak búcsúzni és igen jelentős pénzkiesésük lesz.Szóval marad a jó "öreg" 512MB-os HD4870 Toxic...
Mindenkinek köszönöm a segítségét...

-
KDavid17
aktív tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Általában mindig 1 pont körül szokta ezt csinálni, amikor a legeslegelején el kell vinni a faszit abba a házba és ott mutatja, hogy ha lefekszek aludni akkor menti, kb mindig ott fagy ki
és sok ilyen kis téglalap vagy kocka lesz, utána barnás kép utána meg fekete( a monitor nem kapcsol ki), 8.11-gyel "csak" kékhalál volt(de ott már a legelején a hajós videóban) . -
KDavid17
aktív tag
-
Myers
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
És mint láthatod, az utánad szóló eredeti játékkal és ati kártyával tud játszani problémamentesen.
Valamint ajánlom figyelmedbe az általad belinkelt gamestar.hu-n a kommentek közül a 243. számút:
" Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nekem is ATI HD4850-em van, és problémamentesen fut a játék, Catalyst 8.11, AMD Phenom X3 2,1Ghz és 2GB Ram...
AHOL NEM FUT, NEM AZ ATI A GOND...."Ennyit az nv lefizetős elméletedről. Legalább magadnak ismerd be, hogy ez nem az nv sara.
De felőlem nyugodtan gyárthatod magadnak az elméleteket. Sok fant nem lehet meggyőzni.
Részemről lezártam a témát.
-
proof88
addikt
válasz
hakos1987
üzenetére
Hát, mivel én szeretek a jövőre tervezni, ezért én 1 GB-os 4870-et vettem. Viszont egyik haverom folyton hülyének nézett, és magyarázta hogy minek, amikor a Crysis a tűéles textúráival belefér 512-be. Nem értem az ilyen embereket. Én már tanultam abból, amikor nagy ász volt az X1950 Pro, de a 256 megásból már melyik játék nem fut ki, ha nagy beállításokat raksz be?! Pedig a COD4-et elbírná, szerintem 512-es x1950pro-val egész játszható élsimítással. Viszont a GRID is és a COD4 is, amikor az ATT szerint kifutott a VRAM-ból, elkezdett csúnyán beakadni. Hiába hisszük azt, hogy sok az a VRAM, nem sok. Mert ha sok, akkor a hardvergyártó érdekeinek megfelelően úgy csinálják a gémeket, hogy ne legyen sok, és legyen értelme a sok memóriás kártyákat venni. Persze másik végletbe sem szabad esni, lásd: valaki megveszi a 8500GT-t 512 mega VRAM-mal, mert azt hiszi, minél több a VRAM annál jobb lesz.
Valójában nagyon szépen megvalósítható lenne minden játéknál, hogy elég legyen a kevesebb VRAM, csak értelmes textúrakezelő rendszert kéne csinálni a graf motorokhoz, hasonló mint ami a Quake Wars-ban van, a MegaTextúra. Ott sem kell túl sok VRAM, mert okosan streameli a graf motor a VRAM-ba a textúrákat. Úgy tudom, hogy a driverek textúrakezelő eljárásai sem túl kifinomultak, amikor arról van szó, hogy elfogyott a VRAM és dönteni kell, hogy milyen textúrák törlődjenek belőle.
Ez pont hogy a graf motorok dolga lenne, csak hát manapság már nem divat _fejleszteni_, inkább menjen, ahogy megy, a hardvert meg majd megveszik hozzá. -
Atla
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Az a másolásvédelem miatt van!Ugrál a kép,meg magátol gyorsul az auto stb stb..!
Nekem eredetiben van meg a game,és semmi bajom vele!
SAJÁT GTA4 VIDEOAz már más kérdés h pár hónapja beszéltük h mennyire mindegy h 512MB vagy 1024MB-os
a VGA!Mostmár kijelenthetjük h kell az 1024MB legalábbis amiatt nem lehet HIGH-ra rakni
a beállitásokat! -
katt777
félisten
válasz
hakos1987
üzenetére
Azért az sem újdonság már egy ideje, hogy az ATI drivereivel nem futnak az új programok, midig csak foltozgatják, és legalább fél év, mire összekalapálnak egy használhatót. Mert nincs egy komoly meghajtóprogram, csak foltozgatják a drivert újra és újra, hogy használhassuk az újabb progikat is, aztán vagy összejön, vagy nem.
"Ennyire gusztustalan, mocskos céget!"
Rég mondom: 2-3 éves konfigon kell 2-3 éves játékkokkal játszani, így mindenből van végleges verzió, és olcsó is az egész.
-
Myers
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
"Nem hiszem el, hogy mielőtt kiadták nem próbálták ki és nem vették észre hogy egy kalap sz*r!"
Nem is kell elhinni, mert valószínűleg kipróbálták. Nem olyan hülyék..Már ne haragudj, de hülyeség amit írsz. Persze megint könnyű az nv-re kenni, ha valami van a palacsintában.
Megkérdezném, hogy az ati kártyák 100%-án ugyanez a tünet??? De ezt kizártnak tartom.
Nyugodtan hergeld magad, és ne vegyél nv-t, de most árnyékra vetődtél.
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987
üzenetére
Adnak hozzá, ráadásul MX-2 pasztát. Már csak a 3.5"-es ventiszabályozó modulról várok infót, mert semmi nincs az oldalon, aztán rendelem is. Elég volt egyszer beszopni a gyári hűtővel, még ha az adatok szerint nem is melegedett túl. Persze elég egyetlen picike alkatrész, amelyben megbújik valami nanomolekulányi anyaghiba...

-
dangerzone
addikt
válasz
hakos1987
üzenetére
Hát még nekem...Mit gondolsz...

. Volt mikor aludni sem bírtam, emiatt a szar miatt, mert mindig járt az agyam, hogy mi lehet a baja.
3dmark 06 alatt ,minden fullon, vmi 59 fokig melegedett.
Játékok alatt ma még nem próbáltam, mert holnap nem lesz tanítás egyetemen, és most party van.
Majd holnap közlök infót. De hogy már túl nem melegedhet, az biztos.
Igenjó az a 12 cm-s venti. Hűti a vinyót is.
Durva...

Nem szoktam hozzá, hogy minden 40 fok alatt legyen
Na, most megyek bulizni, majd akkor, holnap küldök infót. Bár tudom, hogy a hozzászólásaim lassan már senkit nem érdekelnek...de akkoris..

Na puszónyuszócicómicó -
strife
tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Lapot azt nem igazán akarnék cserélni, majd akkor ha DDR3-at és phenomot lehet óccsóér venni

Olyan 6000+ os körülire gondoltam én is csak kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak a nállam okosabbak.
A táp az kicsi pénzért csere-bere úton jött, de garanciás bontatlan csomagolásba és kb annyiba került végül nekem mint egy 400-as FSP, so az jó üzlet volt

-
katt777
félisten
válasz
hakos1987
üzenetére
Hát csak azt, ami oda van írva? GPU, RAM IO, Display IO, Árnyaló. Azaz input/output (GPU-n), illetve az árnyaló hőmérséklete. Ez utóbbi szolgáltatásnak köszönhetően pl. nem kell öntapadós matricákat használni a kártyák értékesítéséhez.
gabi133: Sosem volt VGA-d, és a topicot sem olvasol?
GPU Caps Viewer Fur rendering, Furmark, ezek pedig 8XAA-gel pl. És addig, amíg nem melegszik tovább a VGA (persze ha 90°C fölé megy, akkor állítsd le őket).dangerzone: 3DMarkokban (99-06)nincsen eléggé terhelve a kártya, mint az közismert.
Vantage-ban is csak akkor, ha loopolod a 3D teszteket. -
butcher eu
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
én hétvégén raktam vizet a 3870-re, egy ilyen blokkal. 900 Mhz-en a gpu 2D-ben 23-25fok atól függ hány fok van a szobában. FC2 2óra játék után 30fok, furmark 15 perc után 39 fokos. a WRM meg a ram ilyenkor már marha meleg de nem okoz problémát. Ráirányítottam egy 9 cm-es ventit, úgy meg teljesen hűvösre csökkent a hömérsékletük.
meg kapott az nb-m is vizet, és 4.25 GHz-es procival húzott videókarival, teljesen kihűti a rendszer 1 db 12cm-es ventivel
-
_Toka_
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Nézted a tegnapi helyi cikket? A hozzászólásai között linkelnek olyan blokkot, mint az ott szereplő 4870-é. Konkrétan ezt. Nos, ezzel biztosan nem lenne gondod...

(#33903) butcher eu: itt olvastak róla...
Épp az imént említettem a cikket. -
_Toka_
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Én úgy gondolom, ha a megoldásod biztosítja minden alkatrésznek a viszonylag szűk hőmérsékleti inretvallumot, akkor igen.
Na most ... hogy az mennyire lehet zavaró, hogy a kártya közepe 30°C körüli, míg a vége felé 80 körül jár, azt nem tudom... De vedd figyelembe, azt se tudom, alapvetően helyes-e a gondolatmenetem. Mindezt csak azért gondolom, mert a ref. hűtő alapvető funkciója nem a hűtés. Ezt lássuk be. Indulásra szinte áll a venti, de 80°C körül is legfeljebb csak duruzsolgat... Aztán azon iparkodik, hogy ekörül tartsa a hőt folyamatosan. /Na, persze lehet, hogy a 80 az 60. Már nem manapság figyeltem./ -
_Toka_
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
A működése zömében valóban igaz, hogy a memót felfűti a hűtő. De a kritikus értékek közelében - ott, ahol veszélyesen felszaladhat a hő a memón - már hűt.
Egyébként nekem úgy tűnik, a ref. hűtőnek alapvetően az a funkciója, hogy működés közben viszonylag állandó hőmérsékleten tartsa az alkatrészeket - olyan kb.15-20°C-os intervallumon belül -, nem pedig az, hogy általában alacsony hőmérsékletet biztosítson. -
MPowerPH
félisten
válasz
hakos1987
üzenetére
A tapasztalataim alapján nem jók ezek a spechűtős vga -ek, mivel a VRM -nek kevés az 1 borda, és a memóriáknak se igazán kedvez a süni. Nekem legalábbis a ref hűtővel a GPU -t kivéve mindegyik kiegészítő sokkal hűvösebb. Ettől persze van aki az ilyen referenciától eltérő hűtőkre esküszik.
-
Drimi
tag
válasz
hakos1987
üzenetére
A Crysis nekem is gázos az anyahajós pályán, annak is a fedélzeti jeleneteinél (annál a kettőnél a Reckoning pályán) és még videokarit is cseréltem, mert azt hittem az a probléma!
Így lett 4850 a 2600xt helyett, de ugyanúgy kidob a játékból a pók elleni harcnál.
A lapozófilet is megnöveltem min 3G-re, de ez sem segített és tényleg az van, amit már más is írt, hogy egyfolytában hegeszti a vinyót a game!
Hát én meg azt mondom, hogy amíg minden máshoz elég ez a gép, addig a Crysis kedvéért nem fogok újabb lóvét költeni a gépre!
Ezt a pendrive-os dolgot még kipróbálom, aztán inkább visszatérek a COD-hoz vagy a MOHA-hoz! -
_Toka_
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
sztem totál hülyeség, hogy az a végleges 8.10... ha már kész lenne, az ATi is közzé tette volna!! azért mert valaki annak hívja, attól még nem biztos, hogy az...

Olvasd már el még egyszer, mit írtam ott:
"Nem hinném, hogy sufnituning lenne - tehát nem idegen kezek munkáját magán viselő valami -, inkább még csak egy béta állapotú, de nyilván echte AMD-s driver."
Engedelmeddel annyit és csak annyit módosítottam rajta, hogy itt kiemeltem a lényegét.echte - igazi, valódi
Tehát én nem állítottam, hogy az a végleges. Igaz, ki sem zártam, hisz lehet, hogy megkapja majd ez a béta a WHQL minősítést, és ez lesz az... De ez - mint írtam is - még nem a végleges.
Ez egy kiszivárgott béta, mint vannak ilyen oprsz.ek is... És azért "kiszivárgott", mert a bétákat is béta-tesztelőknek szánják, nem a nagyközönségnek. -
MPowerPH
félisten
válasz
hakos1987
üzenetére
Ez a tápos táma nem ide való, de hidd el nem hülyeség. Nem véletlenül csinálnak professionális tápokat... És azoknak az előnye ritkán jön ki, de akkor nagyon. Én ilyen semmien márkájú izmosabb tápot az életbe nem raknék bele a gépembe, inkább szánok rá kicsit többet.
Eagl3: Melyiket akarom én elcserélni?
Én a 2900XT -t szeretném a 4870 -re cserélni. 
-
Tomate
veterán
válasz
hakos1987
üzenetére
740/1150-et viszi. Fent is van a Vantagetoplistán
Fairplays: 700ig catalystba húztam, utána AMD Gpu Clock tool, vagy rivatuner. Alap Sapphire egy jófajta hűtéssel.
-
totyax
aktív tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Egy 3D-s grafikus kártya nem függetleníthető a játékoktól, azok nélkül végülis vennénk ilyen kártyákat? Nem hiszem
A használati tapasztalat tehát a játékok tapasztalata, és mivel a warhead most jött ki hát erről folyik a szó. Én nem vagyok oda az fps-ekért mégis kibírom, szerintem te is... muszáj lesz 
-
-
Laraxior
titán
válasz
hakos1987
üzenetére
nemkell 64 bit,nem tudom honnan szedtétek ezt a hülyeséget

Mellesleg kicsit megdolgoztattuk a kártyát.
egy-két észrevétel összehasonlítva a GTX280 AMP!-al.alapon a ventik 26% az X2nél,40% a GTXnél.
az X2 hőmérséklete 75 fok idle. loadban nem néztük alapventivel.
50%os ventire állítva mondanám hogy a kártya hűvös Crysis alatt! Sosem ment 60 fokig a GPU! 100%on a venti kb 4600at pörög,hatalmas erő van benne,és olyan hajszárító fílingje van,hátul nyomja ki a meleg levegőt.
Az X2nél beállított 50% venti megfelel a GTXnél a 100%nak
hát igen,erre gyúrhattak volna a zöld fiúk.
Teljesítmény:
1920x1200ben tesztelve,minden highon,szűrés:4x
A GTX 280AMP! editiont gyorsabbnak éreztük... játék alatt.
Megnéztük a benchmarkot is. Sajnos igaznak bizonyult.Még 1280ban sem hozta azt a teljesítményt amit vártam.
3dmark06: Q6600:3.72GHz,videokari alapon: 20500pont
nah itt megmutatta a powert. szerintem egy 24k pont simán összehozható vele,gondolom jól is húzható a ventinek köszönhetően.
Más játék ill. szintetikus tesztet nem néztünk.
(kérem mellőzzük a nem "idevaló" hsz.-eket,nem kérek a tegnapiból mégegyszer. Megosztottam veletek az élményeimet a véleményem megtartom magamnak,nehogy gond adódjon
) -
diegho
nagyúr
válasz
hakos1987
üzenetére
anyagilag 4db 4870x2 is beleférne, nem ez a gond, mindig úgy költök a gépre, hogy ésszerű keretek között, azt veszem meg amire szükségem van.
@Gerisz ennyiért kapom őket én (kisker vagyok) - és még mielőtt mindenkinek kellene ennyiért kártya, csak magamnak tudok ennyiért intézni sajnos

-
diegho
nagyúr
válasz
hakos1987
üzenetére
nekem a játékok közül csak pár a fontos, amiket megveszek eredetibe és mivel nem vagyok milliomos, ezért megválogatom mit veszek meg. Elmúlt években starcraft, neverwinter 1-2, cs 1.6, CS:source, diablo2 ment csak, meg 1-2 demo. (crysis, grid idén) Cod4 beszerzésén gondolkodok még, meg ugye jön a cod5, ha jó lesz azt is megveszem. Más nem nagyon mozgatja a fantáziámat (diablo3 is, de az még évszázadok kérdése).
Driverek és a ccc mennyire stabilak jelenleg? Tavaly igen sokat szívtam 2600xt-vel mert állandóan megfagyott 2 nap használat után a gép tőle (mármint olyan 40-45 óra folyamatos üzem után) több 2600xt-vel és vagy 5-6 catalyst-el próbáltam. Viszont, ha jelenleg stabil már a dolog akkor lehet kipróbálom milyen ez a 4850-es. (volt egy 9600gt-m tavasszal, de a cs 1.6 - csak ezzel játszottam akkor - 2%-ra terhelte a gpu-t, így eladtam
)Accelero egyértelműen menne rá, ez nem kérdéses, meg a noctua is.
-
jorden06
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Az elég neki? Csak mert néztem olyan karikat, hogy az új venti mellé a VRM-re is extra lapokat (hűtést) pakoltak, ha olyat veszek és egészítem ki S1 GPU hűtővel bentebb leszek, vagy csak felesleges extra kiadás?
A gyári hűtés VRM lapját nem lehet valahogy ráoperálni az S1 mellé?
-
jorden06
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Bordából melyikre gondolsz? Amit az AC ad a csomaghoz alaból (jobb szélen és bal fent), vagy a nagy borda légáramlata amit a GPU-ra rakok?
-
jorden06
senior tag
-
Atla
senior tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Az elsö 3-at tudom h nem szabad álitani,de a többire gondoltam ahol nincs beirva semmi!
Persze ha nem tudom kiszedni a sajátomat akkor vissza se tudom flashelni ha elcseszném szóval egyelöre felejtös!(#25655) poli27 köszi már olvastam,de nem segitett!Valaki irta h lehet vastagabb kábellel menne a szin is!
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen processzort vegyek?
- OTP Bank topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Villanyszerelés
- Bittorrent topik
- Apple MacBook
- Family Link
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkabelel, 12 hónap garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
[OFF][/OFF]
(Itt nem katt-ra gondolok)

Szoval nem tudtam megnezni, hogy ott is van-e zizerges...
De a hang egyertelmuen a videokartyabol jon
Amúgy nem beszéltem rá senkit semmire, elmondtam a véleményem egy felvetésre.

Bár most divat a RETRO

GPU Caps Viewer Fur rendering, Furmark, ezek pedig 8XAA-gel pl. És addig, amíg nem melegszik tovább a VGA (persze ha 90°C fölé megy, akkor állítsd le őket).
Olvass utána.