- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
guzmics
csendes tag
Üdv! Most fogok rendszert újítani és kellene egy kis segítség hogy ezek közül melyiket vegyem meg? Főleg a Dual slot-os sapphire-ről kellene egy kis infó, hogy jobb-e azon a hűtés, mint a ref. hűtések, meg mi a kül. a LITE és FULL között?
A másik vonzó a gigabyte az ára és a 3év gar. miatt!
Előre is köszi a válaszokat!
Ja és a hűtéshez nem akarok hozzányúlni! Minden maradna gyárin!ASUS EAH4850 HTDI 512M PCIe 3 év 36 308 Ft. 43 570 Ft.
Gigabyte R485512H-B AMD Radeon HD4850 512MB PCIe 3 év 33 542 Ft. 40 250 Ft.
MSI R4850-T2D512 Radeon HD4850 512MB PCIe 3 év 34 642 Ft. 41 570 Ft.
Sapphire ATI Rad. HD 4850 512M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I / TVO LITE, Dual Slot cooler 2 év 30 675 Ft. 36 810 Ft.
Sapphire ATI Rad. HD 4850 512M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I / TVO FULL 2 év 36 575 Ft. 43 890 Ft. -
Loituma69
őstag
Valaki leírhatná, hogy a 3dmark vantage hogyan kell elindítani!
HD4870 kártya van a gépben 8.8 catalyst és physXLoader.dll hibával leáll! -
Turbolada II
őstag
"Szőrös fánk" tesztben a 100C fok mennyire normális?
A hűtés sima gyári.
-
VinoRosso
veterán
nyah... nekem minden egyéb állítgatás nélkül ennyit tolt a hőmérsékleten a fánki. [link]
-
VinoRosso
veterán
GFX chillát nyugodtan rakhatsz a 4850re nekem is az van rajta és én az eredeti ram bordákat használom, és tökéletesen működnek, 10°C-al alacsonyabbak a hőmérsékletek mint nálad, legalábbi nekem idle 44-46°C körül mozog a MEMIO. Pontosan nem tudom mit mér, de szerintem a memória hőmérsékletet, vagy a memória vezérlő hőmérsékletet. Én leszedtem róla a ragadós gányt, amivel fel lehet ragasztani őket, és szilkonpasztával pótoltam, aminek nem sok ragadós hatása van, csak a felületi feszültség tartja fennt a bordákat. most néztem és volt amelyik nem maradt fenn rendesen, mert kiszáradt alatta a paszta, és leesett mikor kivettem, de ha nincs basztatva, akkor fenntmarad. Még kenytem alá, hogy tutkó jó legyen, de nem tudok nyilatkokzni, hogy ez tényleg hatásos e, mindenesetre annyi tutkó, hogy jobban vezeti a hőt mint at a csiríz amit rámajszoltak a gyárba, és ezt ezek szerint a ghőmérsékletek is igazolják. Meg raktam még egy 40es ventit a vramekre is, egyszerűen fogtam a szigszalagot és feltekeretem a sünikre, azóta is ott van, jó helyen. Szőri fánkot nem eresztettem a cuccra, mert minek nyarjam ilyenekkel, de lehet most egy fél percre megteszem csak kiviből, hogy milyenek a sünik a vga-n.
-
Atla
senior tag
Egy kis help kellene!
Felraktam a kártyára a Chillát,külön rendeltem süniket is,és mindenhova raktam,igaz h kicsit
nagyobbak mint amire számitottam és összeérnek,de szerintem nem ez a baj!
Szóval összeraktam elsö inditás GPU-Z sasol!GPU Temp.. 45C
DISPIO ..45C
MEMIO 56C
SHADERCORE 49C
Eddig minden jonak látszik,gondoltam inditok egy szörös fánkot!FÉL perc alatt a MEMIO felszaladt 118C-ra
,és csak azért ált meg mert kinyomtam!
A többi höfokkal nincs gond csak ezzel!
Valaki esetleg nem tudja h mi a MEMIO?Én a RAM-okra gondoltam és ujra is
raktram a süniket h ne érjenek össze de ugyanaz a helyzet!
Jelenleg a gyári bordárol leszedtem a szilikon lapocskákat és ráraktam a RAMokra,és erre
rá a süniket!Annyit javult a helyzet h nem fél hanem 1 perc alatt megy fel 110C-ra!
AC S1 rulez!Már bánom h nem azt vettem!
-
Turbolada II
őstag
-
vlaci79
senior tag
Sziasztok! Bocsi h beleszólok. Egy apróságról elfeledkezel a tv közvetítések 25fps-e (ez se mindig 25... de ez máshova tartozik.) nem hasonlítható a játékok 25fps értékéhez.
Én úgy tudom,hogy a Tv műsorban 1/25 másodpercnyi mozgást örökít meg egy képen.
Míg a VGA csak egy pillanatnyi képet számol ki.
VLaci -
DigitXT
félisten
A második mondat miatt csak annyit (szigorúan OFF-ban), hogy az LCD-TV-t épp azért hoztam példának, mert az a forrás két képkockája közé próbál (több kevesebb sikerrel) interpolálni egy extra képkockát, aztán ha ez jól sikerül, akkor baromi folyamatos lesz a mozgásérzet (ami önmagában tuti, csak éppen oda is lesz tőle azonnal a "monumentális moziélmény", TV-sorozat feeling köszönt be*
), ha meg nem sikerül, akkor sajnos "artifact-ol" picit - sokan ezért nem is szeretik pl.
Az a része meg már végkép OFF, hogy az adás nem 25 fps, hanem 50 field/sec, azaz 50 félkép/másodperc, tehát gyakorlatilag 50 FPS (nem véletlen 50 HZ-esek a hagyományos TV-k, ezeknél viszont más miatt jó a 100 Hz technológia, uis az 50Hz-en frissített CRT vibrál...)
Ha PC-vel a TV-tuneren deinterlace-eled, és 25fps-sel nézed a monitoron, egészen más élményt kapsz, mint ha ugyanazt a forrást (antennajel
) egy hagyományos tévén nézed, de azért szerencsére nem durván zavaró a különbség (főleg a természetes motion blur miatt).
De Forma 1-et még mindig a jó öreg CRT TV-n érdemes nézni.
De ezt mintha már egy hete is beírtam volna valaki okosságára, sorry a duplázásért.
* képzelj el egy Gyűrűk Urát kézikamerás felvételen.
Na kb. azt láttam, amikor ilyen kiállított TV-ket néztem. -
cizoe
őstag
válasz
DigitXT #22987 üzenetére
Attól mert az LCD tv huszonkét millió Hz-en dobja a képet, attól még az adás/adat 25fps.. Bár jelzem, van különbség igen.
A többit efogadom, és tiszteletben tartom.
Amúgy akadás, beszaggatás, röccenés sokszor egyáltalán nem a gpu miatt van. Pont a LFS az amit génkezelt csimpánzok írtak, szóval bármi megtörténhet.
Amúgy meg használj csak Vsyncet.
mod: BOcs, de most nem tudok jobban, érdemben reflektálni, nem nagyon szokásom aludni manapság, és kezd leállni az agyam.,
-
DigitXT
félisten
Basszus, a RIOS R5, csak 15 percig enged szerkeszteni, én meg írtam ezt:
#22984-re:nem, speciel nem különösebben jó a látásom, ellenben látott állóképek sorozatából felépülő mozgás szimuláló képsorozat mozgásérzetének finomságára kifejezetten érzékeny vagyok.
Amúgy ha igaz lenne, amit írsz, nem lehetne pl. észrevenni a különbséget a 100Hz-es, és az 50-60Hz-es LCD TV-k között sem, pedig az egyenesen ordít... Na jó, hozzá kell tenni, hogy van akinek meg nem, de ez ugye nem is meglepő, mert az ilyen "átlagemberes" megállapításoknál kell lennie embereknek az átlag alatt is. Egyébként éppen emiatt nem kell azt sem "bottal verni", akinek 25 FPS már folyamatos játékélmény: az inkább örüljön, hogy nem kell pl. 4870-re költenie.
De azt nem szoktam szeretni, amikor konkrét emberkékre kihegyezve megy a népbutítás (bocs), jelen esetben megtűzdelve azzal, hogy te azt úgy sem látod, mert "nem láthatod", és ha mégis, akkor "az csak placebo effekt".
Érted már a problémámat?
Btw. ha mondjuk alig változik valami a képen, akkor tökmindegy, hogy hány FPS, de ha valami a túl alacsony FPS miatt elkezd "ugrálni", akkor az nem kicsit idegesítő.
Szvsz nem kellene az egyensémát erőltetni mindenkire, miszerint...
1) "Nem kell 40 FPS-nél több, mert úgysem látod."
2) "Hülye vagy, hogy 20-25 FPS-sel már elvagy...!"
Van, akinek megfelel, 20-25 is, az "átlagembernek" meg jó lesz
40 fölött, de azt mondani egy ismeretlennek, hogy mit lásson?Szerk, mert közben szerkesztetted (a
mögötti két mondattal):
nem két 50 FPS-es gameplayt kell összehasonlítani, hanem egy
40-est, meg egy 60-ast. Ha te nem látod a különbséget, a te bajod,
de légyszi ne mondd meg, hogy én láthatom-e. (Amúgy ennek nem
sok értelme lenne, mert hiába szajkózod a marhaságot, attól még
nem fog leromlani a mozgásérzékelésem, és a különbség megmarad.)Egyébként speciel épp 120 FPS környékén épp volt, hogy "röccent" a dolog,
mert nem használok Vsyncet (de 100Hz-es monitort igen), és adott esetben
(konkrétan egy LFS kanyarban szokott anno előfordulni) "akadozás" jöhet ki. -
DigitXT
félisten
-
feka007
veterán
Baszki most töröltem le a 3DMarkot a francba...
Ekkora retek fost, eddig azt hittem, hogy csak a 3870X2-vel csinálja azt, hogy 10-15%-kal gyorsabban fut (azt hittem hibás a kártya), hogyha win startup után egyből azt indítom el, viszont ha elindítok egy játékot előtte, akkor 10%-kal lassabb! De mostmár tuti, hogy programhiba, ugyanis a 4870-nel is ugyanezt csinálja, szóval no comment.
-
éN79
addikt
FCK. User error a javából. Természetesen az xml megoldással ezen a kártyán is működik a szabályozás, csak én voltam tök béna azzal, hogy nem találtam meg a profilt.
-
Skizz
addikt
Kis GPU-t elvileg csak egy új mikroarchitektúra eredményez. Ez pedig - ahogy te is mondtad - képtelenség ennyi idő alatt. A G80-at pedig csak feltupírozni tudják, bár már az sem dob sokat a helyzetükön.
Szerintem a G300-at direkte nem fogják túlzásokba vinni, hogy legyen idejük és pénzük is fejleszteni. Gondolom már észbe kaptak, hogy ez nem egy járható út. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Kevés idő állt az nV rendelkezésére ... ennyi idő alatt új mikroarchitektúrát fejleszteni képtelenség. Ettől persze nem az esélytelenek nyugalmával indul harcba okos stratégiával nem lehetetlen a komolyabb harc. Nyilván a G80 elvei miatt azonos tranzisztorszámon állandóan ki fognak kapni a R600 alapú rendszerektől, de egy kis GPU-val sokkal kisebb lehet a gyártási költség ami lehetőséget ad az árakkal való játszadozásra.
-
Skizz
addikt
NV oldalról egyelőre nyoma sincs a fejlesztésnek, a GT200-ba pedig tudtommal nincs tesszelátor. Ezek alapján elég nagy sansz van arra, hogy a fejlesztők mégsem ebbe az irányba mozdulnak. Viszont más lehetőség egyelőre nincs, ha a CPU képtelen az egyéb alkalmazások mellett még formákat háromszöggé és hálókká varázsolni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX11 fogja támogatni a tesszalátort, de a HD Radeon szériába már raktak tesszalátort.
A CPU marha kevés ahhoz, hogy ilyen munkát rá lehessen bízni, maximum Geometry shaderrel lehet megoldani a tesszalálást, de az nagyon lassú a legtöbb karin.
Még ködös a dolog persze, de a fejlesztők nagy valószínűséggel ebbe az irányba mozdulhatnak el. -
Skizz
addikt
De a GPU alapú tesszelációt sem az nV G80-asa, sem a Dx10 nem támogatja. Vagy a 10.1 egyik újítása ez? De ha az nV GPU-i ere nincsenek felkészítve, márpedig 10.1 support híjján nincsenek, akkor ez egyelőre egy veszett ügy. Minden VGA-ra külön optimalizálni egy játékot? Bár eddig se ment ez másképp, de ez talán kicsit durvább. Vagy, ha teszem azt G80-asom lenne, akkor egy 10.1-es, GPU alapú tesszelációt támogató játék alatt nálam a CPU dolgozna (persze ezt nem szó szerint érteni, mert a G80 háklis a 10.1-re). Érdkes.
-
ProEvoFan
nagyúr
nekem idle/load 66/80; játék közben pl COD4 77 a max, Guild Wars 73, DMC4 bechmark test na itt 85fokos de más játék nem megy 80fok fölé, persze mindez ATT venti szabályozással
nagyon jó a ATT, használjátok!!! viszont érdekes, h ha nem használom az ATT-t akkor idle/load 79/92....tehát durván -10fokot nyerek az ATTvel ami sztem nem rossz
jah és itt van egy kis help DepeDon kollégától [link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem teljesen ... az átírást vélhetőleg többen komolyan veszik majd csak nem fognak nagyon gyúrni a DX10/DX10.1-es lehetőségekre. Többen mondták, hogy a DX10.1 Multisample Acces támogatása az egyetlen indok az új API-k mellett, mert ezzel a megoldással lesz élsimítás Deferred Rendering használata mellett is. Ez nyilván az AMD-nek valamilyen szempontból rossz, mert sokat gyúr a DX10 támogatása mellett ... de azt is érdemes megjegyezni, hogy ugyanakkor rohadt nagy mákja isvan, mert a PC-s Radeonoknak is van Tesszalátor támogatása, így ha valamelyik fejlesztőcsoport úgy dönt, hogy nem készítik el a játékban szereplő modellek magas poligonszámú változatát, akkor az AMD még mindig lobbizhat, hogy címezzék a HD széria tesszalátorát, így minőségben előnyre tesznek szert a konkurens megoldásokkal szemben.
-
slett27
addikt
#22919 Pls !
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az előadások alapján itt arra lehet számítani, hogy a fejlesztés elsődlegesen a kiválasztott célplatformra lesz ... Ennek megfelelően a dolog technikai része az adott konzol képességeihez lesz igazítva. Jelenleg azért nem érződik ennek a hatása, mert a PS3-at és az XBox360-at megpróbálták közös határokon belül használni, ám a két rendszer erőforrásai ebből a szempontból kifogyóban vannak. A jövőben például a grafikai fejlődéshez hozzá kell majd nyúlni az XBox 360 tesszalátorához, vagy a PS3 egyéb tartalékaihoz.
Már most is érzi a PC-s piac a fejlesztők úgymond elpártolását, gondolj csak arra, hogy eddig nem igazán próbáltak megoldást teremteni az MSAA kontra Deferred Rendering problémára, ami miatt elég sok játék nem támogatja az élsimítást jelenleg. -
Skizz
addikt
-
feka007
veterán
Nem tudom ki az aki fikázza a 8.8-at, de nekem kb 8%-ot gyorsult tőle a kártya, ez a 3DMarktól kezdve az összes játékig mindhol igaz.
-
Zebu
addikt
Srácok ez a hotfix mire való?
[link]Catalyst 8.8? beválik a 4850-nél?
-
Henryk
aktív tag
Vagy az én módszerem, a másik monitoron mellette megy az everest, és játék közbeni valós értékeket lehet látni, mert mire kilépsz a játékból 5-10fokot esik, néztem közben.
amugy lassan megjön a 4870-em, akkor melyik drivert tegyem fel amivel tudok játszani?
persze jut eszembe ezzel ráérek még.. min 2 hét amíg az alaplapom kicserélik..addigra majdcsak lesz valami.
-
slett27
addikt
Próbáltam AMD Clock tool-al tuningolni a kártyát, de abban nem tudok ventifordulatot állítani, viszont a már korábban leírt xml file módosítással megy.
De, ha beállítom AMD Clock Tool-al a frekiket, majd elindítom a profilt (venti 80%
) akkor visszaáll gyári értékekre a venti, ha fordítva csinálom (tehát először 80% venti profil) majd órajelbeállítások, akkor is ez történik.
A 4870-em 850/1100 menne, ha tekerhetne a venti ami le is hűti. 830/1050-en még lemegy minden 30%-os- ventifordulaton.
Valaki tud valami jó megoldást erre ? Riva mikor jön már az úúúúj ???
-
MarioAna
senior tag
válasz
MarioAna #22917 üzenetére
lejárt a mod idő
Crysis-ban is bugos lett a textúra, holott ezt még nem tapasztaltam. Akkor 8.8 kuka ez már biztos. Már csak a 8.7-el kellene egy olyasmi-valamit bűvészkedni, hogy értelmes FPS értékeket adjon.
Nem hiszem el, hogy nyári szünetben ezzel szórakozok, legalább tudnék rendesen gamelni, de neeeeeem, miért is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
- = Zk = - #22909 üzenetére
Persze...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Shaikon #22896 üzenetére
Szerintem jó...
A CrossFireX működésének ellenőrzésére jó módszer a hőmérséklet összehasonlítása. Meg kell nézed, hogy a chipek hőmérséklete mennyi terhelés nélkül. Ha játszól akkor az egyik chip sokkal melegebb lesz, ha a CrossFire is működik akkor mindkét chipnek baromi melegnek kell lennie. Ezt úgy ellenőrizheted, hogy rögtön a kiadós játékból való kilépés után elindított az everest programot. -
poli27
veterán
Látom megvolt a takaritás
Offnak vége.Kérdés Szerintetek teljesitményben 8x , 16x pci-express sebesség nagyon sokat számit?Vagy a karik nem nagyon használják ki a 16x sávszélt? -
VinoRosso
veterán
igen de ez nekem a jelenlegi VGA-nál jelentkezik. Hasolnó mint a mikroruckler de egy kicsit már( nem tudom miként lehetne fordítani, talán mikrorángatózásnak, de elég hülyén hangzik
). Vsync meg szivá megint, mert akkor max 60 fps. Bár ahova kell a cf ott ez úgyse lesz meg( crysis, wic dx10max )
Aktív témák
Hirdetés
- iChill inno3d Nvidia RTX 4080 16gb x3
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Asus TUF Gaming RTX 3080 10GB pár hetes újszerű 2 év Alza garancia
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest