- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Aktív témák
-
Tubai90
tag
nem ide tartozik, de ha azt mondom h fél éve egy 1.8-as celeron, 1 giga ram, 9550-es videokaris gépem volt
ez durvább mint a lap monitorom márkája ...
-
Tubai90
tag
tudom
ez van, erre telett
meg hát most sírjak h egy iiyama
márkájú 17" lapos monitorom van
inkább felfogom viccesen, meg hát ki tudja, ha fél év mulva újjítok, akkor legalább a videokarit nem kell vennem.
Meg amugy is 2.0-s pci-e helyett sima van. Szóval azt mondom hogy a kártyának a valódi teljesítménye nem jön még ki
Csak bemelegítem 2.0-ra, mindennek nézzük a pozitív oldalát.
-
katt777
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #23586 üzenetére
Reklamálj a segédprogramok íróinál.
_Toka_: Azt is írta, mint te is idízted, hogy "2db X2-est lát", tehát véletlenül sem 1 db X2-est 2x1024MB-tal.
-
Tubai90
tag
milyen beállítással futassam? mivel szokták általában?
-
_Toka_
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #23586 üzenetére
Mindkettőt Tőled idézem:
"...GPU-Z pedig 2db 1GB-os x2-est lát..."
"Azért én mégiscsak tisztességesebbnek tartom, ha kiírja a Sys-Diag progi, hogy Graphic Memory: 2048MB (vagy legalább 2x1024MB)" -
TESCO-Zsömle
titán
-
kris75
aktív tag
Hello! Asus 4870 -em van,milyen hűtőt érdemes rá tenni a gyári helyett.(asus smart doctor szabályozza és nagyon hangos)
Előre is köszönöm a segítséget. -
HSM
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #23579 üzenetére
Na még mindig nem értesz.....
Ha mindkét egybeforrasztott kártyának van külön-külön 1GB memóriája, az összesen hány GB?
2, bizony!
(Nem vertek át.)
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #23579 üzenetére
X2 alá D930?
-
frigoo
aktív tag
Srácok kéne 1 kis help!
Van ötletetek, hogy a ProStreet miért akadozik egy 4870-en? Catalyst 8.8 van fent és Vin Vista HomePremium. Aki találkozott ilyen problémával és tudja a megoldást kérem ossza meg velem.
Kösz -
katt777
félisten
-
HSM
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #23573 üzenetére
Na egy kis mateklecke: ha olyan kártyát veszel, ami 2db 1 Gb-os kártya "egyben", akkor az hány GB????
Szerintem kettő.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hali!
Újra egy kis segítségre szorulok!
A kártya müxik, de mikor lecsekkoltam, némi ellentmondást fedeztem fel. Nos a doboz (és az eladó) szerint 2GB-os a dög. A logika is ezt diktálja, mivel még nem jött ki az 1GB-os. De! Caps Viewer szerit 1gigás, Everest szerint 1gigás, catalyst szerint 1gigás, GPU-Z pedig 2db 1GB-os x2-est lát, amik ráadásul eltérő órajelen járnak.
Ha vki tudja a megnyugtató megoldást az szóljon!
sz: 3DMark06 szerint is 1gigás
-
-
idegbeteg18
tag
válasz
jacksonfive #23557 üzenetére
Szia!
Itt lehet venni elég olcsón. -
_Toka_
senior tag
válasz
rankesz #23567 üzenetére
"Akkor is csak x4-be megy az alsó slot ha a felsőbe nincs semmi?"
Beidézem Neked "címezve" is...
ASUSTeK szerint: "2 x PCIe x16 2 x PCI-E x16 (blue @ x16 mode, black @ x4 or x1 mode)"
Itt nem említ mást - pl. slotok egymáshoz való viszonyát -, csak színeket... A kép alapján pedig a felső kék, az alsó fekete... -
losi73
senior tag
válasz
sniper elite #23461 üzenetére
üdv mester szerintem jól tetted hogy meg vetted föleg ha van rá keret miért is ne,a géped über brutál,de egy normásli spv-a panelos monitort nem ártana mellé beszerezned mert tuti vagyok hogy nagyobb csodát láttnál a láttvány világban mindha most egy x2-es lenne a gépedben egy komoly monitoral szoval következö lépésnek egy jó monitort ajánlok a láttvány orgiához
Up az erömünek és tulajának
-
rankesz
veterán
Raknám én ha nem menne keresztbe a 8800gtx felett 3 vizes cső...
Nem akarom most megbontani az egész kört, majd ha lesz a vga-ra waterblokk, akkor elég lesz 1x szenvedni.Akkor is csak x4-be megy az alsó slot ha a felsőbe nincs semmi?
3d rutinok amúgy offon vannak, 8.8 driver fent, 64 bites nálam bugzik.
MOD: MIlyen progi mondja meg hogy hányszoros-ba megy a kártya?
-
Tomate
veterán
válasz
Blackhole13 #23561 üzenetére
Megjelenése óta most kaphatóak a legdrágábban a kártyák... PH apróhirdetések között nézz körül ott találhatsz jó áron. Boltban per pill drága!
Rankesz: Mind 2 PCI-E slot 16x-os az nem lehet baj. Régi drivereket normálisan leszedted? Catalyst 8.8. fönt van?
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek mennyire érné meg most vásárolni egy HD4850 videokártyát?
Várható mostanában árcsökkentés, esetleg újabb modellek amik lentebb nyomják az árakat? -
rankesz
veterán
-
jacksonfive
tag
válasz
idegbeteg18 #23535 üzenetére
Hol lehet ilyet venni, mennyi az ára?
-
rankesz
veterán
válasz
Grave Digger #23544 üzenetére
Én pénteken 92-ért vettem Sapphire-t
-
rankesz
veterán
azt hogy lehet megnézni hogy crysis alatt dolgozik e mind2 mag az x2-n? Kicsit keveslem az fps-t és szerintem nem a vista 64 miatt ennyi...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #23553 üzenetére
Köszi. Azért ennek örülök. Nem vagyok nagy angolos, egy magyar beszámoló jól fog jönni, pláne meg PH!-s, itt általában értik a dolgukat a tesztelők, ami nem mondható el minden fórumról.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Tegnap vettem 99k-ért egy Gainwardot.
-
Savanya
addikt
válasz
13db rambordát és 4db vrm bordát adnak hozzá .
-
FeRRaR1
őstag
válasz
99-115E között van
-
Darko
senior tag
4870X2-es tulajoknak:
-
szacsee
nagyúr
válasz
Itt van már régebb óta.
-
-
Grave Digger
csendes tag
Hi
lehet már valahol kapni X2-est? kíváncsi vagyok mennyibe kerül. amúgy a 4870-nek is felment az ára -
mindfreak
őstag
válasz
A hűtőhöz adnak memória süniket, azokat ráteszed és kész.
-
gyiku
nagyúr
mekkora am2es kell egy 4850hez 1440x900-ban?
-
idegbeteg18
tag
Sziasztok, ha egy ilyet rakok rá a HD 4850-re akkor kell gányolnom egy VRM bordát?
Előre is kösz a választ! -
kerlac
őstag
Akkor megvettem a Sapphire Radeon 4870 SE-t, de 1 héten belül kicserélhetem egy Galaxy 9800GX2-re ha nem vállna be. tegnap beszereltem és felavattam, és eddig minden tuti. majd meglátjuk marad e a kicsike.
-
katt777
félisten
válasz
tzsolesz #23529 üzenetére
Hogy lesz-e, nem tudom, de a hibái uazok, mint az elődnek. Messze nem duplázza meg egy szimpla 4870 képességeit, van, ahol csak +10-20%, még a csúcs teszt-lapokban is, de persze van, ahol +90%. "Kisebb" lapokban meg annyit sem tud. Csak hát azért venni, mert pár játékban rendesen gyorsul... Igazából csak extrém magas felbontásokhoz van (egy kevés) értelme.
-
tzsolesz
nagyúr
Tudja-e valaki hogy lesz-e PH!-s 4870X2, és társai teszt? Vagy be kell érnünk a CF-es eredményekkel. Tudom, hogy külföldi tesztből van már egy rakás. De azért szívesen meghallgatnám mi a véleménye a PH! szakembereinek a kariról, és mik az igazi hibái, ill. előnyei.
-
katt777
félisten
Kösz.
Nálam egyébként nem bugzott. Ajánlott persze lock-olni az órajeleket szerkesztés előtt. Talán ez az új verzió a 48xx karikat is tökéletesen kezeli (lásd még: enhanced powerplay). Nagy-nagy sajnálatomra ezt nem tudom letesztelni.
alfa007: Ha nagy felbontásban és magas összetettséggel játszol, akkor igen. Nézd meg a tesztet Guru3D-n. Több FPS-t is nyerhetsz vele, az új játékokkal meg csak jobb lesz.
-
alfa007
tag
Csak annyi lenne még a kérdésem hogy megéri-e megvenni eggy 4850 es 1 gigásat mert mert nemsokkal derágább az512 megásnál????
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #23525 üzenetére
Igaz, nem fogalmaztam egyértelműen... (Már megint...)
Szóval azért nem szeretem az RBE-t, mert elég bugos volt eddig az összes kiadása, sose úgy működött, ahogy kellett volna neki...
A másfél nap szívás pedig a HEX-editoros mókolgatás...
Amúgy jó kis írás, grat, ráadásul a bugokkal együtt sokszor megéri az RBE.... -
HSM
félisten
válasz
DerStauner #23521 üzenetére
1.
AA= Anti Aliasing (Élsimítás)
AF= Anisotropic filter (Anizotróp szűrés)2.
Változó, mit hol....3.
CrossFire (Többkártyás rendszerek) -
Skizz
addikt
válasz
DerStauner #23521 üzenetére
1. élszűrés és anizotropikus szűrés. Az előbbi a "recéket" tünteti el, a másik szűrő pedig egy pixelen belűli texelek színeit átlagolja, és így születik meg a pixel színe.
2. Legtöbbször van a játékban AA-ra lehetőség, ha nincs, akkor lehet szívás van. Lehet driverből is erőltetni, de ez nem mindig működik.
3. CF=CrossFire, vagy inkább CrossFireX = mikor két ATi kártyát párba kötsz, MultiGPU.
-
nokiauser
aktív tag
Én meg csak úgy belevágtam, lesz, ami lesz alapon van egy pci-s V3800-am valahol, ha balul ütne ki valami
Pár nap alatt kitapasztaltam az ATT-al a legjobbnak vélt beállításokat, most meg bemásoltam a táblázatba, eddig úgy néz ki, nincs baj vele, halk is, "hűvös" is, na jó, a gyári bios-hoz képest... -
DerStauner
senior tag
Én ezen a téren még elég új vagyok (rang is mutatja), csak amióta komolyabb gépem lett, azóta érdekelnek ezek a dolgok.
Lenne pár kérdésem:
1. Mi az az AA és AF?? (az AA talán Anti Alialysing v. vmi hasonló?)
2. Mindig mondjátok, hogy max élsimítás, meg stb. Ezeket nem a gamékban, hanem a Catalyst Control centerben állítjátok be? Mert a gamékban ilyenekre nem nagyon van lehetőség.
3. Minek a rövidítése a CF?
Köszi előre is.
-
HSM
félisten
válasz
nokiauser #23517 üzenetére
Hát ha RBE-vel csináltad, akkor nem tudom mi tartott 5 egész percig...
Én arra gondoltam, hogy nem RBE-vel scinálod, mert az RBE nálam csinált igen csúnya dolgokat is, ezért én nem bízom benne. A másfél nap szívás, az a HEX-editor-os BIOS szerkesztés, és az ahhoz szükséges infók felkutatása. De az legalább bugmentes lesz, és működni fog, ha az ember elég ügyes.... -
mindfreak
őstag
Hol lehet kapni HIS Radeon HD 4850 IceQ 4-et?
-
katt777
félisten
Az új RBE-ben már van clock-limit állítási lehetőség. Szvsz, RivaTuner és ATT a hülyeségeitekkel!
-
janos666
nagyúr
Van már az ASUS TOP 4870 Rev1-es BIOS-tól újabb, de szintén unlockos BIOS?
-
törölt tag
hali! hd4850-re (sapphire) milyen hűtőt javasolnátok? chillán gondolkoztam, de lehet, h kevés..nemtom.
-
éN79
addikt
válasz
MaSzKa #23501 üzenetére
Én most toltam vele úgy másfél óra GRID-et, a gpu 70 a ram 82 fokos volt max a játék alatt, legalábbis amit így utólag a játékból kilépve még a gpu-z grafikonjáról le tudtam olvasni.
Alapon sem veszélyes a hangja, igaz pörög a venti rendesen, szóval némának nem mondanám, de inkább szélzaj van. Leszabályozva meg el lehet vele érni egész halk üzemet is. Ja igen, a fenti hőfokok leszabályozott profil alapján értendőek. Ja és az enyém ezüst színű hűtőbordás, de szerintem nincs különbség a kettő közt. -
MaSzKa
senior tag
nem is drága
én már 2 hete is láttam itt
valakinek van itt Sapphire HD4850 Dual Slot vga-ja?
mondana pár szót róla megköszönném
pl mennyire halk?
pár kép jöhetne róla
mert láttam 2 féle verziót is
fekete és ezüst hűtőset is
ez a Toxic meg mintha már 3 eres lenne így szabályozza a ventit is
Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged