- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Aktív témák
-
cizoe
őstag
Tegnap még valaki kérte az ATI moddolt GPU Caps Viewert, feltöltöttem ide: [http://hardverpiac.eu/etc/GPU_Caps_Viewer_v1.5.0_ATI_MOD.exe / ZIP SFX]
-
SimonYana
addikt
Üdvözlök mindenkit!
Érkezett 4870X2-es kari , ha valakit érdekel!
ITT -
Bluegene
addikt
válasz
szaby_gyerek #22694 üzenetére
Got wiess ich will kein engel sein' Gott weiss, ich will kein Engel sein
helyesen írva
-
Remington
őstag
válasz
szaby_gyerek #22691 üzenetére
patch fennt van a crysishoz?
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Brumi˘ #22472 üzenetére
Keresőt használd.
(#22608) speed3456:
(#22619) Brumi˘: Ezért kell wint telepíteni min, 3 havonta...
Amúgy itt a 8.8-ról írt taőasztalatokat összegezve azt kell mondjam, új driverhez új Windows is kell sajnos...
(#22648) Brumi˘: OMG. Pedig kénytelen leszel...
(#22686) Brumi˘: Akkor ezek szerint tényleg lehet vele állítani, csak helyenként nem túl pontosan.
-
szaby_gyerek
tag
Sikeresen beszereztem egy Sapphire HD 4850-et, teljesen meg vagyok vele elégedve. Ideiglenesen xml átirogatással próbálom hűvösen tartani, majd jön rá egy Chilla.
Minden játék szépen fut rajt, de valami miatt a Crysisban fehér pontokat látok bizonyos felületeken, ha közelről nézem. Mindezt 64-es vista alatt 8.7 és 8.8 driverrel is ugyan az.
Olvasgattam külföldi fórumokat, ott vagy gariztatásról vagy driverhibáról beszéltek. Itt is valaki írta, hogy a catalyst A.I. kikapcsolása segített, de nekem az sem. Van valami ötlet? Ugye nem hardver hiba?
Tubai90: Rivatuner még nincs, ha jól tudom.
-
Tubai90
tag
Hellosztok.
Két kérdéssel bombáználak meg titeket!
1. Van-e már riva ezekhez a karikhoz?
2. Mindegy melyik Driver Cleaner-t használom? mivel elég régieket találok...és nem tudom, hogy megfelelőe ezekhez az új masinákhoz.
Köszi
-
janos666
nagyúr
Ez már komolyan beszarás. Augusztus 6.-a óta augusztus 5-én készült catalyst béta volt a gépemen, erre most felrakom a 8.8 finalt hogy húdejó, és látom hogy július 31.-ei, vagyis 5 nappal öregebb mint a béta amit hetek óta használok. És ne fogják az MS-re, az nv elő tud húzni WHQL drivereket pár nap alatt mikor nagyon akarja. (pl 177.83) Az AMD méirt csak 25 napos WHQL-eket tud kidobni hóvégén amik az előző hó legvégén készültek?
-
Brumi˘
addikt
Akit érdekel az att-vel történő feszelés annak egy kis info. (multiméterrel mérve)
Att-ben beállított fesz: - Valós fesz IDLE: - Valós fesz LOAD:
1,158V - 1,175V - 1,188V
1,120V - 1,135V - 1,147V
1,082V - 1,095V - 1,107V
1,044V - 1,055V - 1,066V
1,006V - 1,015V - 1,023V
0,968V - 0,973V - 0,982V
0,930V - 0,933V - 0,941V
0,892V - 0,894V - -----V -
speed3456
aktív tag
Kétszerment el upsz
-
speed3456
aktív tag
Ezúton is szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni akiket a tudatlanságom majdnem félrevezetett.Nem tudom hogy tudtam hinni az everestnek.És köszönöm hogy felvilágosítottatok!
-
bim
veterán
nem mondjátok hogy nem lehet simán rátelepiteni a 8.7-re a 8.8-at.
mondjuk nekem még R9700-am volt anno.utoljára ati és akkor még nem volt ilyen hajcihő.. -
Brumi˘
addikt
Végre sikerült drivert feltákolni, igaz csak 8.8-ast és azt is csak catalyst nélkül.
-
cizoe
őstag
válasz
HarryPotter #22677 üzenetére
Ha cf-ed van, mindenképp. De a tesztek szerint 4xxx alatt egy karival is gyorsult vmennyit. 38xx széia esetében pedig lassult 1-2 fps-t.
-
HarryPotter
őstag
Még mindig nem tudom, hogy érdemes-e a 8.8ra frissíteni....
-
P00By
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #22669 üzenetére
Szerintem már most is van néhány játék, ami sokkal gyorsabb Ati-n, pont a shaderpowa miatt... De egy 2006-os trémárk? Ne máá... Jelenleg 35000 körül messze a legjobb választás egy 4850.... Amúgy egy 2900 pedig szerintem a mai napig bármit elvisz szerintem.... (Volt 3870-em, tudom, mire elég ~800Mhz, 320 stream procival...)
-
Eagl3
veterán
válasz
HarryPotter #22671 üzenetére
Mint utúbb kiderült, tévedtem
-
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #22664 üzenetére
Áhh, nem rakta offba.
Eagle: Én meg pont, hogy 06-t tartom a legjobbnak a kártyák összehasonlításába vantaget annyira nem komálom, de ízlések és pofonok.
HSM: Ez igaz amit írtál, de mikor jönnek azok a játékok 1-év-2év amikor már semmit nem fognak érni ezek a kártyák úgy mint a 2900 esetében volt?
Najó nem indítok flémet.
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #22664 üzenetére
Oké, de nálam 1680*1050ben high-on 30...
Azért ha shaderintenzív játékokat nézünk, akkor nem egy liga a 4850 és a 8800GT...
Amíg textúrázásos, DX9-es játékok vannak többségben, addig kb 8800GT=4850, de ha eljön a DX10, de még csak az sem kell, csak hogy shaderintenzívebbek legyenek a játékok, akkor ott a 8800GT csúnyán el fog vérezni... Ennyi. -
Eagl3
veterán
Kicsit off de van valakinek ötlete, h. GRID-ben miért nem tudom feltolni 8xMSAA-t + Vertikális szinkront bekapcsolni?
Újraindul a játék és marad minden úgy ahogy volt.
1280x1024
85Hz
2xMSAA
VSYNC OFFPatch van fent.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Sárpac #22653 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened, viszont az járjon a szemed előtt, hogy hosszútávra jobb lesz az ATI arhitektúrája miatt, de végül is 2900 szériánál is ez volt, hogy majd milyen jó lesz az a 2900-es a jövőbe, azt egy nagy rakás sz@...8800GT jóval jobb volt nála le is cseréltem rá.
Én amúgy a 4870-et venném, vagy ha több a della, akkor GTX280-at CF már neméri meg annyira mivel már jóval olcsóbbak a GTX280-ak.
Más: Egyiknap volt nálam egy 8800GT(nem tom már az órajeleket) 4gigán nyomattam rajta 06-ot és 15xxx pontot hozott nagy meglepődésemre, szal akinek 8800GT-je van én úgylátom nemsokértelme van 4850-re cserélni.
[OFF]Crysis én direkt leteszteltem mielőtt betettem a 4870-et.
8800GT:
Run #1- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 28.06
Run #2- DX10 1680x1050 AA=16xQ, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 28.25
Run #3- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Last Average FPS: 16.324870: Run #1- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 36.58
Run #2- DX10 1680x1050 AA=16xQ, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 35.72
Run #3- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Last Average FPS: 24.94Mind2 esetbe 4.2gigán ment a procc. [/OFF]
-
cizoe
őstag
Ja jo az az anusz. Vagy egy "picit" drágábban, ha belefér...
-
rankesz
veterán
Holnaptól én is klubtag leszek!
Most hívtak a boltból hogy holnap délelőtt mehetek a 4870x2-ért. Még szerencse hogy a hét elején leelőlegeztem egy 10-essel és így megrendelték a nagykerből, különben nem 92be fájna ...
Sapphire-hez milyen körítés jár? -
HSM
félisten
válasz
Sárpac #22653 üzenetére
Az a baj, hogy a GTX260 "nem egyenlő" 4870.... Sok tekintetben sem.
Egész más, bár FPS-ben hasonló. De ha ennyire elégedett vagy a 8800GT-vel, akkor minek akarod eladni?Csak vicceltem...
Én mondjuk 3870-ről váltottam, +13K-ba fájt a custom hűtéssel együtt (AC S1+venti+ramsünik), és igazából nem estem le a székről, mint anno a 3870-nél... Crysis 20-->30, de más érdemleges gyorsulást nem vettem észre, szerintem a 4800-akban lévő powa még kihasználásra vár... Bár nekem jobban bejött a 3870 (elsősorban a jobb hűtése és jobb memóriája miatt), de még a következő fél év játékai még megváltoztathatják a véleményem... -
Larry303
addikt
nekem xp alatt semmi bajom nem volt egyik verzioval sem...ez is felment gond nélkül...annyit vártam ettől, hogy a powerplay rendesen működjön, de sajna nem...ugyannyit vesz fel idleben a gép mint eddig...
-
fdisk
őstag
Akinek Kata kell!
-
SzlobiG
félisten
válasz
rup1u5 #22643 üzenetére
A többivel sincs csak tudd felrakni.
Az NV fényévekkel jobb drivereket csinál mint az ATI ez egyszer biztos, csak a Hardver van elmaradva...sajna tökéletes egyik se lesz.
Nagyonsokat szívtam már ezekkel a driverekkel én is főleg a két kártyával, most, hogy egy van így feleannyi a gond.
Ha megvan a normális Express All Ati software uninstall utána restart, majd takarítás: Program Files (összes ATI nevű mappa kettő van asszem) utána ahova kicsomagolja a telepítőt, majd a végén registrybe szintén kettő törölni való ATI-s bejegyzés van. Ezek után restart, majd mehet fel a driver.
-
PepeDon
tag
Windowsom lassan 2 éves, 3 proci és 3 videókártya cserélődött benne. Egyetlen egyszer ghostoltam vissza (tehát ha úgy nézzük 2x volt telepítve, de a második 8 perc volt
). Sose szoktam uninstallálni a drivereket, csak pakolom őket egymásra. Most is csak felraktam a 8.8 -at. Telepítés közben mi az egyik lépés? A régi driver törlése. Aki ennyire nem bízik a telepítendő dolgokban az kapcsolja be a rendszer visszaállítást. Tudom sokan azt mondják sok helyet foglal. Lehet, de megkímél egy full telepítéstől. (egyébként nálam van kb 10-15 visszaállítása pont és kb 2-3 giga az összes). Úgyhogy nekem működik a 8.8. Előfordulhat valami hiba, de akkor 1-2 napon belül kiadják a hotfixet (remélhetőleg).
Most teszteltem, ha nagyobb órajeleket állítok be ATT-be, mint amit a CCC-be lehetne egyszerűen letiltja és leszedi a csúszkákat az overdrive menüben. Lehet ez eddig is így volt, de eddig nem használtam a CCC-t, most mióta tv-n gépezek kell beállítani 1-2 dolgot. -
G4ga
őstag
hali all!
kérdésem a következö lenne:
crossfire alá szeretnék lapot, két lap jöhet szoba
Giga p35 DS4 vagy Asus p5q e!
elöre köszi a segitséget!
Szerk: mejiket javasoljátok?
-
Brumi˘
addikt
Jó aláírom már kicsit ki van a vista. Eddig ami volt alatta: e6600, e4300, e2180, e2140, e8400, q6600, hd2900pro, 8800gt, pci-s ati mach 64, 4850, p5k, p5k premium. Szal nincs kimélve, de eddig nem szórakozott. Ami gáz hogy 1× aktiválós a vistám, úgyh nem tudom újrarakni...
-
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #22643 üzenetére
Nálam eddig a 8.7 tökéletes... A gyárit ezzel frissítettem, semmi extra, letöltöttem, (régi fennmaradt), setup és frankón megy.
(#22644) Eagl3: 8.7 +hotfix tudtommal nincs, mivel a hotfix egy külön teljes driver, gyakorlatilag egy javított 8.6.... Tehát ha felteszed a 8.7-et, és utána a hotfixet, akkor egy 8.6+hotfix lesz az eredmény...
-
Sárpac
nagyúr
Nah azt hiszem mégsem lesz Atim!
GTX260 egészen jóra sikeredett most nézegetem a tesztekete 4870el van egy szintben húzás nélkül.Húzással pedig erősen ott van 1-3% lemaradással a gtx280 mögött.Igazából számomra a stabil rendszer sokkal fontosabb mint, hogy 1árnyalattal szebb legyen a game, lőddözés közbe amúgy se az érdekel.
Majd ha tényleg egy szépen átdolgozott drverrel megjelenik az ati ami ki is használja az amúgy nem kis erőt a jelenlegi 48XX szériában akkor visszatérek rá.
-
rup1u5
nagyúr
nálam meg marad a 8.6+hotfix amíg ki nem adnak valami normális katát, mert ez valami botrányos blama! semmi kedvem nem lenne megint xp-t újrahúzni. az első telepítésnél is újra kellett raknom az xp-t mert ugyan ezt csinálta mint most nálatok. 8800gts 512-ről váltottam és drivercleaner sem segített.
baromi gáz, hogy nem tudnak normális drivert csinálni atiéknál. -
Hooper
őstag
üdv fórumtársak!
Valakinek valami ötlete, azzal kapcsolatban h mikorra kerülnek végre forgalomba az egyedi hűtéses 4850esek? gyárival nemigazán szeretném megvenni...tudom Toxik már van, de arrol azt olvastam h nemváltotta meg a világot az a hűtő...Más: nézegetem már 1 ideje boltokban a karit, mintha elkezdett volna felfelé kúszni az ára (4870-nek is)..nem lefelé kéne neki menni?
egyébként más perifériák (cpu,lap) is emelkedtek most,amiket kinéztem... -
Eagl3
veterán
válasz
Brumi˘ #22638 üzenetére
Neis mond... Vettem egy X-Fi music-ot Mosonmagyaróvárról szállították Fehérvárra.
3 napig szoptam vele, sehogy nem akarta felismerni a win, már azthittem kettévágom a picsába. Mindent kipróbáltam, egyedül BIOS update nem volt mert ne volt pendrivom éppen.
Szal visszaküldtem nekik a picsába gariba, fogadni mernék, h. visszaküldik azzal, h. semmi bajaCsak úgy elmeséltem
-
subaruwrc
félisten
válasz
Sárpac #22628 üzenetére
hát bejött. ez is egy nagy fostalicska. nem hiszem el hogy alapórajelen befagy a grid. memók 993-on gpu 640-en ami idáig beton volt. most 20 pec alatt kétszer fagyott csontra. 8.7 vissza
de az is lehet hogy a vistának vérzik a torka hogy dögölne meg
Eagl13
jól teszed.... -
Brumi˘
addikt
Nah mostmár olyannyira letakaritottam mindent hogy se 8.7, se 8.8 catalyst nem megy fel 8.8 még a karit se ismeri fel...
-
speed3456
aktív tag
válasz
tzsolesz #22622 üzenetére
Értem csak nekem a gép kiírta és kész hogy 4.8GHZ és kész megnéztem az everest be ahol 1 mag mellett 48xxmhz van és kész ezt írtam be ide a ph ba de akkor átírom ha az úgyse annyi de érdekes hogyha várok egy kicsit a cpu-z be átáll a mostani 4.2ghz re de nem naon értek hozzá na mindegy nem offolok tovább de azért még egy képet még megmutatok [link]
-
Sárpac
nagyúr
Visszaolvasva és a külföldi tesztek alapján aszem minden páros Catalyst kukára sikerül.
-
tzsolesz
nagyúr
-
Brumi˘
addikt
-
HarryPotter
őstag
fel szeretném tenni a 8.8-at, de összezavarodtam: érdemes, vagy inkább fps esések, illetve install problémák a jellemzőek? Eddig minden catalystet feltettem, de most látom, hogy sokan problémákról írnak.....
mert az biztos, hogy nekem a hydravision-t meg avivot meg mittudomén mit ne foltozgasson a 8.8, ha közben az fps-ek száma leesik a 8.7-hez képest. -
Dashes
őstag
válasz
speed3456 #22608 üzenetére
Nem értem, hogy jött össze neked a 4,8Ghz, de maradjunk a 3Ghznél, és a topik témájánál, ez nem ide tartozik.
A windows/pár program mindig így számol: aktuális fsb*maximális szorzó(11), ezért 4,2Ghz most éppen.
#22613 Akkor minek vagdalóztál értelmetlen eredményekkel?...
OFF-ot fejezzétek be, pls! -
speed3456
aktív tag
HM?Most ennyin használom mert nem akarom kifingatni azért<--igy jött össze a 4.8GHz csak most nem annyin használom de ha akarjátok felhuzhatom
-
MarioAna
senior tag
Hy all!
Leszedtem a 8.8-as Catalystet. Előtte a 8.7 volt fent, ATi Uninstall, majd csökkentett módban Driver Sweeper, utána még registry pucolás is volt. Feltettem a 8.8-at, erre CoD4-ben ahol volt 50FPS, most van 19. Az órajelek sztem rendben vannak, mert GPU-CV alatt felkapcsolt 3D módba. Mi lehet a gond?
mod: most szedek valami catalyst hotfixet a HD4xxx-es szériához, hátha ezzel megjavul.
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- E-roller topik
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari