- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
19870820 #50022 üzenetére
Igen, elhiszem. Én már ecseteltem máshol is, hogy veszek egy VGA -t, vagy akármi mást, és az papucs, akkor dobom is ki, és nézem a másikat. Azok a "jó" Sapphire VGA -k csak addig voltak nálam, amíg nem tudtam őket eladni...Toxikot könnyű volt, mert mindenki azt hitte, hogy majd hasít. Aztán nekik is jött a meglepetés.
Szóval nekem fontos, milyen GPU is van a kártyán, nem valami gyengébb széria.Én ezt venném. Óriási tuning potenciál van benne.
-
MPowerPH
félisten
válasz
19870820 #50018 üzenetére
Mint mondtam, mázlid van. Nem azt mondtam, hogy mindegyik meghal, hanem hogy elég sokk gond volt velük az elején. Amúgy megnézném, hogy tuningban mit is megy, de van egy tippem, hogy nagyon gyenge....
lsc: Pedig érdemes lenne végigolvasni, ha már szóba hoztad. Mondanám, hogy megpróbálom neked lefordítani, de most nincs türelmem.
Amúgy Te rosszul látod a dolgokat. Ha az lenne, a szakmai média lenne az első, aki kiszivárogtatná ezt. De nem teszi, azért van a hivatalos közlemény. És azt nem az ATI/AMD, hanem a Gainward tette meg. Ez náluk már régóta húzódott az NV miatt. -
MPowerPH
félisten
válasz
19870820 #50004 üzenetére
Akkor biztos sokat imádkozol.
Tedd össze a kezed, hogy megúsztad a gariztatási ceremóniát. Semmi hülyeség nem volt itt. Végignéztem, mennyien panaszkodtak ezekre.
És ismerős számtech boltja is nagy forgalmat bonyolított le gariztatás terén, abban az időben tömegével jöttek vissza a Sapphire kártyák. Nah, azóta nem forgalmaz Sapphire -t, csak most asszem Vapor X miatt visszahozta.
Amúgy Sapphire, Gainward, XFX, Gigabyte ezek mind középkatos gyártók. Ha van kicsit több pénzed, Asus -t kell venni, mivel itt az a legnormálisabb.
Én a Gainwardra is csak annyit mondtam, hogy elfogadható, mivel már ez a 2. Gainward 4870 -em, és nincs gondom vele. Pedig a tél folyamán mindegyik kapott rendesen az agyára.De eddig az Asus viszi a prímet.
Mert azt ne mondjátok nekem, hogy az Asus Matrix HD4850 -e gyenge. Kiváló hűtő(van olyan, mint a VaporX), és még gyári voltmod lehetőség is van a csomagban.
Jah, és válogatott, olyat meg a Sapphire -nál nem ismernek.
-
-
dangerzone
addikt
válasz
19870820 #43110 üzenetére
....
..
A 2d vs 3d-beli ugrálás, természetes. Sok kártya 2d-ben visszaveszi az órajelét. Így kevesebbet fogyaszt.De ATT-vel is be lehet állítani ennek a mértékét egy 2d /3d-s profillal.
"Fasza" biost nem tudok hozzá. Én tökéletesen meg vagyok elégedve az ATT-vel,ahogy sokan mások is.
De talán valaki bios módosítás terén a segítségedre lehet. Logouton van is róla írás , milyen programok vannak hozzá, hogyan kell ezeket használni.
-
proof88
addikt
válasz
19870820 #39636 üzenetére
Indítsd el manuálisan az ATT-t a Start menüből, aztán lehet, hogy akkor mondja, hogy valami nem tetszik neki!
cimbi186: sztem ez reális eredmény. Igazából nem sok értelme van a tuningnak így. Amúgy láttam már az adatlapodon a procit, csak félreolvastam, E8400-at láttam 8200 helyett, így már nem olyan kicsi az a tuning, bár lehet bírna az többet is.
-
MmDorian
őstag
válasz
19870820 #39018 üzenetére
Azt miből gondolod ?
Szerintem az "oldalsó" venti, csak ráfújja az alaplapra a vga hőjét....ergo nincs sok értelme.
Viszont ha tudsz csinálni valahogy olyan megoldást. hogy a VGA mögül egy 12 centis venti a házból kifele fújj a hőt, akkor az a szellőzéshez is hozzásegít, meg a VGA ról is lefújja a hőt.Tehát pl. Elől egy 12cm beszív, középen a VGA mögűl egy a ház hátulja fele fúj, és egy 12cm-es hátul kitolja a levegőt.
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz
19870820 #39030 üzenetére
Ha jobban belegondolsz, az a két kérdés egy szálon fut... Nem töröltél ccc-t? simán feltetted az att-t? : IGEN. Tehát nem töröltem ccc-t, és simán feltettem az att-t.
Daniel: Optimális... Hát 2d-ben 60 fok . 3d-ben 95 fok . Ez gyakori érték. De ez nem valami optimális. Sztem nagyon sok. Oké, hogy új technika, meg nem sül meg könnyen a cucc, de nem kell nekem kazán a gépembe.
Én accelero s1 bordával szereltem az enyémet, meg tettem rá egy 12-cm baromihalk ac ventit, és alapjáraton 40 fok, terhelve 50. Sztem megérte.
De amúgy visszatérve a ref-re: Ha nem piszkálod a házad, végülis nem zavaró a hőmérséklet. Meg ha a ventit leszabályzod, az sem vészes hangosságra.
-
dangerzone
addikt
válasz
19870820 #39018 üzenetére
Én meg mindig a gépmegvétel után tanulok a saját hülyeségeimen. Legolcsóbb asus házat vettem meg. Netről rendeltem. Alig szellőzik még ventikkel is. Elején túl kicsi a rés, hogy beáramoljon rajta a levegő. oldalán meg csak a proci szintjén tudok levegőt beküldeni rajta, lejjebb csak egy rács van
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
19870820 #38316 üzenetére
Nekem nem ilyen kártyám van! Igazán rákattinthattatok volna az adatlapomra. Mind1. Én csak teszteket olvastam róla neten, újságokban. Tőle a ref egyértelműen jobb, de hangosabb is sokkal.
SystemRoot: A NYÁK rendezésről meg annyit, hogy sztem csak a hűtész miatt rendezték át. Ez valószínűbbnek tűnik, meghát a 512 MB memória...
-
_Toka_
senior tag
válasz
19870820 #27404 üzenetére
Basszus, most látom csak aginor reakciója kapcsán, hogy ezt az RBE-ben olvastad... Öööö csak belefolytam anno fdiskkel folytatott beszélgetésetekbe, közben elsiklottam felette, konkrétan honnan is indult...
Ezek szerint semmi baj így se. Ennek ellenére javaslom a tápod megfelelő csatlakozójának használatát. Az végülis pont ezért van, ahogy fdisk is írta... -
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
19870820 #22102 üzenetére
akkor érte el mikor rosszul állítottam be a venti szabályozást... most megnéztem a megint a DMC4 bechmark alatt és 90fok volt a legmagasabb, igaz itt már nincs szabályozva a venti és nem volt hangosabb mint a 8800GTm anno
viszont ez a 90fok is sok nekem
olvasgatom én itt a fórumot de nem leszek okosabb, nem tom mit kezdej vele, gyári hűtőre nincs lém egyenlőre, de addig megkellene oldani a helyzetet
ATI Tools meg nekem nem indul el, ha megadnád a linket honnan szedted le annak örülnék
amúgy ez a ventszabályozáas nem jött be mert fixen maradt amire beállítottam és itt ment fel 106fokra[link]
-
$p@rr0w
őstag
válasz
19870820 #21903 üzenetére
Gondoltam hogy azt is hozzá modolom, mielőtt megkérdezed, de aztán reménykedtem inkább hogy olyan hülye nem vagy.
Nem rosszul írtam, csak nem szájbarágósan...
(#21906) prime77: A Far Cry 2 annyival tovább lett fejlesztve hogy biztosan optimalizálják, főlega Crysis "sikertelenségét" látva.
(#21917) Bluegene: Ezt csak most néztem és:
.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
19870820 #21849 üzenetére
Az után 5 perccel linkeltem be hogy én felraktam, szóval elképzelhető hogy itt-ott lesznek hibák, de nálam eddig tökéletes: FlatOut: UC, Doom 3, CS:S, Stalker, Rainbow vegas 2, Hidden & Dangerous 2 alatt nem hülyült meg (az előző ver. FlatOut: UC alatt kidobott, de az nem volt kompatibilis a HD48xx-el, venti szab. se volt benne...), szóval szerintem ezzel már komolyabb baj nem lehet.
(#21847) Csiborbogár: Arra én se, de sztem a tuningoltról a gyárilag megadottra áll vissza 2D-ben, bár még nem teszteltem.
(#21851) KDavid17: 64 bites Vista alatt nem próbáltam.
(#21852) samfishR: Jobb klikk az ikonon a tálcán -> hardver -> túlhajtás beállításai -> ventillátor. Amúgy írtam hogy automatán beállítja hőmérsékletfüggőre alapból is, csak akinek ez nem jó az át állíthatja.
-
tibz03
őstag
válasz
19870820 #20884 üzenetére
Nem szokták előre bejelenteni, hónap közepe körül szokott kijönni. Nem biztos, hogy olyan nagy hű de jó lesz, a 8.7-es se lett az.
(#20885) WesTM: Szarnak nem nevezném, csak nem ezen az áron. Ha 60-65 ezer Ft körül vesztegetnék, jó alternatíva lenne, így viszont még mindig elbújhat.
-
nepszter1
addikt
válasz
19870820 #20849 üzenetére
én a régi gépemel csináltam ezt vettem a tescoba ilyen nagy ventilátort 5.eftért
a gép mellé raktam és csoda ,télleg a prociból majdnem 7fok a winyóból 15 körül és stbcsak elég hülyén néz ki de megéri
#20850 magyarországon 100% hogy nincs , küldölfön nem tudom mi a helyzet
-
HSM
félisten
válasz
19870820 #20849 üzenetére
OMG.....
(Az a szutyok venti csodákra képes.... Láttam már olyan gépet, ami csak egy olyan társaságában volt hajlnadó működni....)
A powerplay nem csak ennyi, hanem van egy órajelkapuzás nevű szolgáltatása is, ami még nem működik, az lesz a feladata, hogy 2D-ben lekapcsolja a GPU nem használt részeit.
-
Tomate
veterán
válasz
19870820 #20624 üzenetére
Nekem is volt, hogy újraindult, kikapcsolt. Nem biztos, hogy a táp a ludas. (persze cserélése erősen ajánlott) Mikor beakartam lépni Crysisba a gép leállt vagy újraindult. Adtam egy kis feszt a procinak és a VRM-eket egy jobb bordával behűtöttem. (a nagy kockákon nem is volt semmi
) Azóta 700/2100-on használom, de a 740-et is gond nélkül viszi!
-
cizoe
őstag
válasz
19870820 #18386 üzenetére
http://www.hardware-infos.com/news.php?news=2269
"AMDs Dual-GPU HD 4870 X2, Codename: R700, wird voraussichtlich am 12. August dieses Jahres offiziell vorgestellt." - És mivel egyszerre jön az x2vel értelemszerűen 12-én azis. Bár csúszhat, lehet addig csak beta lesz.
-
HSM
félisten
válasz
19870820 #17845 üzenetére
A ventinek nem hiszem, hogy baja lenne tőle... Mi lenne vele 100%-on....
Azért kell ésszel belőni, mert ha profilból be van vmi állítva, akkor nem tudja automatikusan állítani, tehát ha rossz körülények közé kerül, akkor könnyen túlmelegedhet. Mondom, ki kell tesztelgetni valamivel, pl 10 perc Furmarkkal, mennyire melegszik át adott fordulatszámon, terhelés alatt. (Közben GPU-Z-vel lehet figyelni a hőket).Bár én magamnak tuti BIOS modot fogok csinálni, ha meglesz a karim, mint anno a 3870-emnek... Az a tuti, bár az némileg komplikáltabb....
Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest