- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
tresh
veterán
válasz
Overlocker #20195 üzenetére
Köszi köszi
uncsi van tanulok a mesterektől
-
-
Tomate
veterán
válasz
Overlocker #20192 üzenetére
Az nem procilimit. Azért kapna több pontot 4ghz-en mert többet dob a procira a progi, de a kártya ugyan azt nyújtja, mint 3,2-n.
-
tresh
veterán
válasz
Overlocker #20192 üzenetére
Gondolom h komolyan változna,ám láttam a proci limitet csak ki voltam h nálam így mit megy
-
-
tresh
veterán
válasz
Overlocker #20175 üzenetére
Alap sapphire 4850 [link]
vélemény? -
.Oldman.
tag
válasz
subaruwrc #20185 üzenetére
Gondolom Te is tudod, h a két szám nem hasolnítható össze.. Nem is szükséges az összehasonlításuk. Mintha azt írtad volna:
"A nyomtatóból a papír 7 km/h val jön ki, de a barnamedve akár 90 km/h val is szállítható megfelelő altatás mellett!"
De tény, h gyors kis kártya! -
-
DroneZ^
őstag
na ezt a Vitec-et meg a Pulse-t most hűteni kell vagy nem? Itt állok szétszedve a géppel, valaki mondja már meg mit tegyek
Alap hűtő nem hűti... -
Eagl3
veterán
Sztetek ha megfagy a kép az ált. proci vagy VGA?
Eddig 3600-on ment a procim, VGA természetesen alapon és megállt a kép a játékoknál és vagy kidobott az asztalra vagy csak a reset segített. A kari tuti nem melegszik túl mert fix 35%-on játszom.
Azért állok értetlenül mert G80 8800GTS-el nem tapastaltam ilyesmit, pedig ugya ezeken a beállításokon ketyegett a proci. Bár most alapon nem dobott ki ill fagyott le kb. 1 óra game után sem. -
Mappa
addikt
válasz
Attila14 #20174 üzenetére
énis ezzel várok hogy kijöjjön a HIS ice Q 4....gondolom aug.végére már bőven lesz kapható vagy hát legalábbis én nagyon remélem
west a topical nincs bajom,bár a sok off kicsit uncsi
és én azért kérdezem itten mert sokan jártasak külföldi oldalakon azt itt friss info azért van....én meghát konyhanyelv angol tudásommal nem nagyon olvasgatok kül.oldalakat
-
HSM
félisten
válasz
Overlocker #20175 üzenetére
Hűha... Az derék!
Hazamegyek, megnyúzom én is a gagyibájtom!Neked nem kezdett ciripelni 700 felett? Megpróbálom majd megkeresni, az enyém hol csinálja, de kíváncsi vagyok, egyedi-e a jelenség...
Amúgy a memória feszültsége mitől függ? Van annak is a BIOS-ban érték beállítva? Csak mert a powerplay-es beállítások közt nincs... (Hexeditorral nézve) Bár üres helyek vannak még ott....
-
D.Orion
veterán
válasz
szkorhetz #20159 üzenetére
Jelentem ilyen kártyám van és van benne tápcsati. Egyébként: Gigabyte tartozékok + nekem volt benne egy ilyen 3ágú RCA kábel vagy mi.
Ránéztem öcsi gépére, hogy kicsit tuningoljam, de ez az E8400 + P45-DS3 nem egyszerű dolog. Annyi beállítás van, hogy a Barton-hoz szokott észjárásom csődöt mond, asszem megyek olvasgatni valami Intel tuning topikot.
Overlocker: Asszem az a BIOS jó kiindulási alap a tuninghoz
Az eredményhez meg ismét Grat!
-
AMATŐR
őstag
Remélem minél előbb jut belőle hozzám is:Gigabyte 4870 X2
-
Mappa
addikt
HIS 4850 Ice Q mikor jön ...hónap végén
-
west
őstag
elvileg holnap jon az x2 ez 4870...
(#20129re valaki? -
Eagl3
veterán
Tudom, hogy már sokszor elhangzott, de mennyire érdemes fixálni game alatt a ventit?
Igazából 40%-ra tettem először de úgy baromi hangos... 35%-on elbírja, nem melegszik túl? Mennyin pörgeti AUTOMATA szabályozáson game közben általában? -
szkorhetz
őstag
Giga 4850-es dobozában van pci-express tápcsati?
-
Crytek
nagyúr
Senkinek sincs 4850 toxicja?
-
sunny1986
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Ati Radeon HD4850-es kártyám alapjáraton 79-80fokos majd ha elinditom az Assasin Creed játékot, kb 10perc után lekapcsol, néztem játék alatt a hőfokot olyan 87fok volt. A tápom 450W-s Chieftek táp.
Szerintetek mi lehet a probléma?
köszi
sunny -
Tomate
veterán
válasz
-pooshy- #20151 üzenetére
3200-3600 az ha úgy megy ahogy az adatlapodon írod akkor bőven elég lesz!
Kleroo: Ár érték arányban a 4850 jobb mint a 70 Bármelyik gyártót veheted mindegyik referencia. Per pill a Gainward a legolcsóbb. A refhűtők elég gyengék, de ezek kiküszöbölhetőek, Pl.: Accelero S1-el., Auras Fridgel. Gyári nem refhűtős karik meg ritkák még idehaza és gondolom drágábbak is!
mod: Friss ropogós hír! Ha tudsz várni ez kell neked!
-
Kleroo
veterán
Hali!
(bemutatkozásként: nvidia szerető, de józaneszű)
A most megjelent 4850 aláz. Így gondoltam beszerzek egyet.Csak nem vagyok ati részről túl tájékozott . itt mely gyártók számítanak jónak? vagy tudtok olyan 4850est ajánlani amelynek hűtése is jó már (minél halkabb).
elég durva mennyit fejlődött a kártya drivere. megjelenésekor még alig 10-15 %al verte a 8800gt-t. most pedig már az 50%tól sincs túl messze.
és 40 ropi alatt megkapható. ez odabasz
a 4870-nek van érteleme? -
Tomate
veterán
válasz
Beowulf_78 #20147 üzenetére
Vegyél 2db Sapphiret és lesz 2 cf hidad is, mert ahhoz adnak. Az összes refhűtős változat hűtése gyenge.
-
Eagl3
veterán
válasz
Beowulf_78 #20147 üzenetére
Mindegy melyiket veszed, már sokszor elhangzott, h. referencia kártya...
Úgy tudom, hogy mindhez adnak hidet illetve ha jól sejtem akár két külömböző gyártó kártyáját is összekötheted. -
Beowulf_78
addikt
Srácok!
Ár/teljesítmény arányt figyelembe véve 4850 CF-et akarok venni a 3870 X2 helyett.
Meg tudjátok mondani melyik gyártótól vegyem? Hűtést, húzhatóságot figyelembe véve... HIS mennyire jó? Melyik tipushoz adnak esetleg CF hidat? Vagy ha nem adnak külön mennyibe kerül? -
Tomate
veterán
válasz
Mozso26 #20145 üzenetére
Jobb gomb ccc ikonra és kilépés!
foreveryoung:Q6600-od van? Azért kevés mert a játékok 95%-a nem használ négy magot 2,4ghz-meg kevés kihajtani egy vga-t hiába négymagos. Menj a Tuning kezdőknek szájbarágósan topicba ott elmondanak mindent. Amúgy meg tuningolni biosból kell, nem holmi programokkal amit alaplapokhoz adnak. (gigabyte)
-
Mozso26
senior tag
Drága aranyoskáim hogyan is kell leállitani a ccc-t?
-
foreveryoung
tag
válasz
Tomate #20142 üzenetére
Annyira azért nem értek hozzá, hogy felhúzzam. Ennek a deszkának van vagy 10-15 beállítása, amit húzáskor össze kell hangolni. Elég körülményes. Adtak hozzá ugyan egy gyári progit, de az mindennek emeli az órajelét, és egy idő után lefagy a hang, meg a hálókártya. A proci meg még csak 2,6-on van.
-
HSM
félisten
válasz
foreveryoung #20139 üzenetére
Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a játék ugyanúgy szaggat 1920*1200-ban, mint 800*600-ban.
-
Tomate
veterán
válasz
foreveryoung #20141 üzenetére
Nemfeltétlenül. Az alaplapodon látható konfig biztos, hogy kiszolgálja a 4870et, feltéve ha húzod a procit!
-
Tomate
veterán
válasz
foreveryoung #20139 üzenetére
Tegyük fel, hogy játszol egy izmosabb játékkal és kevés a procid. Ilyenkor a játék alatt a proci 100%-on teljesít a vga meg mondjuk 70%-on. Nem tudja kiszolgálni a GPU-t, ezért a videókártya nem tud maximumot teljesíteni. Erősebb proci ki tudja szolgálni és így maximumot tudja teljesíteni.
-
foreveryoung
tag
Sziasztok!
Annyit hallottam már erről a proci limitről, nagyjából tudom is, hogy mit jelent, de a gyakorlatban ez hogy jelentkezik? Mondjuk játékoknál? Nem a 3DMark-ban, vagy Vantage-ban, hanem a használat során? -
D.Orion
veterán
Régi-új Geforce -ok tesztet érdemes elolvasni. Asszem most már egyértelmű mindenki számára, hogy 4850 jelenleg a legjobb választás ebben az árkategóriában.
-
nagyamte
tag
válasz
Tomate #20131 üzenetére
itt van az enyém is
650-1100-on -
feka007
veterán
Ha minden jól megy, akkor már a héten belépek a klubba egy 4870-nel.
Addig pedig átmenetileg egy 2900 XT-vel tolom. -
Tomate
veterán
Vantage eredményem 4850-el.
-
Crytek
nagyúr
Akinek 4850 Toxic van attól kérdem.Tényleg nem lehet állítani a venti fordulatát és tényleg kurva hangos?
-
west
őstag
atinal van shader domain?
ha van 4870ben milyen orajelen megy?
-
Drizzt
nagyúr
R700 holnap jön? Van valami info az 1 gigás, ddr3-asról már? Elsősorban ár, vagy hogy tényleg lesz-e egyáltalán.
-
lsc
nagyúr
válasz
Froclee #20125 üzenetére
Egy megoldás , mielőtt nekiállsz a ccc-t állítsd le és a nyelvi beállításokat tedd angolra .
-
-
laci06
senior tag
Hmm...
Holt tudom kikapcsolni a vysinc-t?(lehet, sőt biztos, hogy rosszul irtam le)
Szerintem be van kapcsolva, legalábbis a gpu caps viewer valamiért fixen 60fps-t produkál.... -
Froclee
őstag
Ha ezt a techpowerUP!-féle radeon bios editort piszkálom ez alapján, ugye nem lesz semmi probléma? (pl custom venti vezérlés)
-
HSM
félisten
válasz
Overlocker #20120 üzenetére
Első ránézésre annyi látszik, hogy a ventivezérlés tisztességesen be van állítva, érdekes, hogy ránézésre kb ugyanaz a verzió, mint ami az enyémen van, de a hardware-azonosító más. Ami még érdekes, hogy nincs a BIOS-ban fixre beállítva a 680-as órajelhez tartozó feszültség. Ez tudtommal a szoftveres vezérlést jelenti (a legtöbb gyári kártya is így van beállítva, kivéve a sapphire toxic, az 1,12V-ot kap), ami viszont általában 1,084V-ot jelent, de az szinte képtelenség, hogy akkora feszen hozza azt az órajelet, amit a 4870 1,2V-on....
Érdekes.....Szerk: Amúgy volt szerencsém MSI 4870 OC kártyával, az is szépen be volt állítva, nem volt se túl hangos, se túl meleg, gyári hűtéssel, 780Mhz-es core-al, és a 3870-es OC kártyájukkal is hasonló jó tapasztalataim voltak, nem kellett buherálni a normális hűtésért, mint a legtöbb 3870-et.....
-
-
dokar
addikt
válasz
Overlocker #20109 üzenetére
lehet, hogy a gyári bios már tartalmaz némi módosítást a vgpu-ra nézve
-
Persze, elvileg a 4870-es kategóriában is az Asus Biosa a legjobb, kíváncsi leszek itt is-e..
-
laci06
senior tag
Öhm...
Nemsokára a kis hd4850-em új hütőt fog kapni...
Az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy mire figyeljek majd amikor felrakom?
Még vga-n sosem cseréltem hütést, de ha jól tudom a hátsó feteket, a ramokat és nyilván a gpu-t kell hütve tartani...
A ramokra és fetekre rárakom a memóriasüniket, elvileg jut rájuk elég...
Mire figyeljek, hogy a gpu-t le ne sarkazzam? Tehát van valami spec dolog, vagy pedig régi hütő lekap, régi paszta óvatosan eltávolit, és új hütő felrak, és jól rászorit? Mennyire kell rászoritani? Tehát ameddig birom húzni a csavart, vagy pedig azért csak érzéssel?
Auras Fridge fog rámenni... -
-
HSM
félisten
válasz
Fel tudnád valahova tölteni a TOP Asus BIOS-át? Kíváncsi lennék, milyenek a beállításai....
Nálam a Giga 4850 + AC S1 gyári fesszel 650/1050-felett azonnal elhasal, 1,2V fesz mellett 725/1150 mellett tudtam 10 percig furmarkolni. (még nem volt időm letesztelni, teljesen stabil-e...)Bár érdekes, nem tudom, mennyire bírja a feszemelést a kártya tápköre, nem melegszik túl, de ugyanolyan ciripelő hangja van 725mhz / 1,2V-on, mint egy 4870-nek....
Vagy maga az RV770-es csip kezd ciripelni 700Mhz felett???? -
-pooshy-
tag
4870 bios cserénél a driverben kell valamit állitani mielőtt csinálom?
-
D.Orion
veterán
válasz
Overlocker #20106 üzenetére
Ez igen
, én(#20055) ehhez képest sehol sem vagyok. Nah ma elmegy öcsém itthonról és nekiesek a gépnek, asszem procit is kicsit meghúzom majd.
-
WesTM
őstag
válasz
AFRANCBA
Akkor sikerült kifognod egy jó tuningpéldányt,mert ahogy olvasgattam 670-680 fölé nem szeretnek mászkálni.Reménykedtem benne,hogy biosállígatással lehet feltornászni eddig,és akkor nagyobb a valószínűsége,hogy egy mezei példánnyal is menni fog. Nekem most a 3850em ilyen szerencsés eset, 810/1125ön megy feszállítgatás nélkül.
Most megint elbizonytalanodtam,mert jobb lenne 30 ezerért ilyet venni,mint 50ért 870et...
Szerencsére amíg nincs normális játék,be tudok vetni biológiai fegyvereket. -
-
WesTM
őstag
válasz
Overlocker #20106 üzenetére
Vmod játszott,vagy csak biosban való turkálás????
-
slett27
addikt
-
Asus 4850 TOP @750/1100 , load 64c Glaciator hűtéssel..
-
D.Orion
veterán
Az bőven elég egy Quad rendszer + CF + 8winyó + 2optika + még sokminden esetében is, feltéve ha nem ilyen Codegen és egyéb "márkás" tápod van. Beállításokban töltsd ki a "Cuccok" menüpontot, sokat segít.
Szabacs: S1 rámegy, verziótól függetlenül, de egy 12cm-es ventit majd rá kell akasztanod, mert passzívban esélytelen.
slett27: Az S1-hez nem adnak bordákat(ram-hoz biztosan)
, nekem úgy rémlik.
Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- Vadiúj videókártyák! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest