Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8351) Soká válasza thyeby (#8345) üzenetére


Soká
senior tag

"Druszádat elküldöd az anyakönyvvezetőhöz, hogy javíttassa át a keresztnevét, mert olyan neked már van? "

Jaj, félre ne értsetek, igyekeztem én elég sok szmájlival megtűzdelni a viccesnek szánt offolásaimat, és ráadásul nem tudhatod, hogy Speciali kollégával mi régebbről ismerjük egymást, a bringával is csak azért hozakodtam elő, mert nagy biker... :)

a "rangom" meg a csudát sem érdekli, csak miután kiderült, hogy tojáshéjjal a fenekemen jobb nem ugrálni :) Azt hittem szívességet tennék azzal, ha gazdagítanám az avatar készletet, de kiderült, hogy ennek kultikus szerepe van, nem tudtam.

Speciali, hallod-e, jó kis fekete bringást linkeltél, ahelyett, hogy a nyeregben ülne, a vállán cipeli...

Máma már nem offolok tovább.

(#8352) Soká válasza Soká (#8351) üzenetére


Soká
senior tag

És, hogy ne offoljak, (inkább csak gagyizzak), mellékelek pár fotót marókról.
Talán Vikusz linkelte néhány napja a vateráról, én meg lecsaptam egyet, mert 6500-ért tényleg olcsónak tűnt (korábban mintha 10.000 körül árulták volna) aztán a helyszínen kiderült, hogy kétféle készlete is van az illetőnek, úgyhogy megvettem azt is.
Hogy fogom-e használni őket? - az már kérdéses...
Még nem volt időm kipróbálni (megforgatni) hogy lássam hasznavehető-e egyáltalán, de elsőra annyit tudok mondani, hogy félreérthetetlenül pofátlan CMT koppintás, már ami a színét illeti. Ha a minőségét is ilyen árnyalati pontossággal sikerül kopírozni (amire ugye csekély az esély), akkor jó vétel. De ha a hatból csak egy használható, még akkor is, hiszen például a CMT plattolómat jóval 20.000 felett vettem anno...
A másik készlet 9000 körül van fent a vaterán (magyar nyelvű Möller címkével) de azt is 6500-ért adta. (nem is lenne értelme más áron adni) Az egyértelműen látszik, hogy a doboz két különböző forrásra utal, de a kések nagyon hasonlatosak kivitel szempontjából. Ugyanakkor nem egyformák, érdekes módon a két kontraprofilos marópár sem egyforma. Vigyáznom is kell majd, hogy ne kutyuljam össze őket!
,

Vettem egy nagy menetmetsző készletet is, de azt megbántam, soha az életben nem lesz rá szükségem, úgyhogy megpróbálom levásárolni nála másra.

(#8353) Márton111 válasza Soká (#8352) üzenetére


Márton111
aktív tag

Hát erre kíváncs vagyok .Ha a CMT alterego színén múlik a marás akkor tökéletes.(félek hogy ez nem lézer és nem a színén múlik) A 10.000-es készlet ami 6500 erről eszembe jut egy hasonló dolog amibe én nem ugrottam bele .Kisebbségi uriember az utcán hiltinek titulált piros dobozos betonfúrónak látszó tárgyat kínált eladásra 25000-ért ami az alku végére 15000 lett.
Másnap már csak 10.000Ft .én nem vettem meg, de a fővállalkozó az igen.
Egy héttel korábban mástól 16000-ért ugyanolyat. 2 hét múlva kettétörött a tokmánya :D
Tanulság: a nyilvánvalón kívül annak az úrnak aki eladta nyilván a 10.000-en még haszna volt!
Tehát 25000-ről indított ,mert nem tudta mennyire vagyunk madár, és végül utánunkszaladt hogy 10.000-ért eladja .Tehát a gép 5000Ft-ot érhetett!!!! Szerintem ez a marókészlet is kb a felét érheti mint amennyi az "utolsó" ára. Ettől függetlenül lottón lehet nyerni és a gagyi néha jól sikerül. Példul volt egy 10 éves skil csiszoló egy olyan sorozat tagja amelyek 10 évig iparban nyüstölve se mentek tönkre (se előtte se utána, nemgyártottak jót és persze nem hülye senki hogy eladja ha kifogta a jót) tehát nem lehetetlen gagyiból kifogni és lottón nyerni mindkettő szerencsejáték , hosszútávon (kidobálva egynehány selejt szerszámot miközben a munka is kárát látja)többe kerül mintha csak úgy vennénk egy ipari középáras szerszámot.(a lottón meg hosszú távon csak a szerencsjáték cég nyer) Tavaly év végén CMT-ből betankoltam egy céges házivásárban akciósan ,ezért kíváncsian várom az élménybeszámolót gagyiland terméke mit tud, érdemes volt-e minőségbe fektetnem ? :)Kinézetre megszólalásig tökéletesen néz ki.De lehet hogy csak a megszólalásig...

[ Szerkesztve ]

(#8354) Soká válasza Márton111 (#8353) üzenetére


Soká
senior tag

No, én nem szeretném a korábbi meddő vitákat feleleveníteni a noname marókról, tavaly erről már hossza csevegtünk, én sokat fotózgattam is, ha emlékszel rá.
Ez természetesen nem hamisítvány, hiszen nincs rajta CMT név, csupán megjegyeztem a feltűnő hasonlatosságot, a mi a színeket illeti.
Számomra egyébként egyszerű a képlet: ha nem ütnek ezek a marók (nagy méretről van szó, számít a pontosság) és éltartósságban csak annyit bírnak, mint más olcsó készletek, akkor hobbi szinten bőven megtérülő befektetés. Ha használhatatlanul pontatlanok, akkor bukta.

Továbbra is csak a küllemet tekintve: ezek a marók kevésbé esztétikus kivitelűek, mint például az unimaxos marók, amelyekkel én elégedett vagyok. Azok külcsínben sem maradnak el a CMT Dimar Freud vonaltól.

(#8355) Márton111 válasza Soká (#8354) üzenetére


Márton111
aktív tag

emlékszem :) narancsvörös egzóta forgács közt voltak a marószárak

[ Szerkesztve ]

(#8356) thyeby válasza Márton111 (#8353) üzenetére


thyeby
őstag

"betankoltam egy céges házivásárban akciósan"

...És mennyit nyerészkedtél rajta?

Több fa van, mint asztalos!

(#8357) thyeby válasza Soká (#8354) üzenetére


thyeby
őstag

Idekívánkozik:

Még kis butuska kezdő koromban vettem én nagy örömmel egy 25 db-os EXTOOL marókészletet. 15 ezer pénz volt - tehát darabonként mégy annyira se jött ki az ára, mint ha csak csapágyat vennék rájuk. Egy évig egyebet sem nyúztam - mentek sokat, igaz, mára megsokszorozódott a munka mennyisége azokhoz az időkhöz képest, de azért az sem volt hobbi szint.

Aztán Madmax kolléga megbíztatott, h vegyem csak meg a Dimart, mert addig nem tudom, miről beszélek.

Szót fogadtam. És imába foglaltam Varga Laci nevét. Ég és föld a különbség. A maráskép az jó volt az Extool-nak is, de az a bizsergés, amit a csülkömnek tartósan el kellett szenvednie, az nem volt jó.

S most jön az, ami miatt klaviatúrát ragadtam:
Az R9,5-ös rádiuszmarókés például annyira jól sikerült benne, hogy senki meg nem mondaná használat közben, h nem egy 10 ezer forintos kés pörög a gépben. Mint a vaj, olyan, pedig ez már nem apróka átmérő. Élezve is volt már, és még több élezést ki fog bírni, hacsak az élezők el nem cseszik.
A 6,35-ös (amit leggyakrabban nyúztam), trére sikeredett. Olyannyira, hogy miután kiváltottam Dimar-al, és az öcsémnek ajándékoztam, ő félretette, hogy ez nagyon gagyi - pedig neki csak egy baumaxos marókészlete van, ami kb 20 db-os, és úgy 4-5 rugó volt az ára.

S most gondolkodok, h vajon, ha megismételném ezt az Extool-os készletvásárlást, akkor is ilyen sikerült 9,5-ös kést kapnék, v ez zsákban macska? Mert ha igen, és még legalább 1 db profilkés sikerült példány benne, amit gyakran használok, akkor nem félnék beruházni.

A józan eszem azt diktálja, adjak csak 10-15 rugót egy Dimar 9,5-ös késért, az nem lesz zsákbanmacska. Ahogyan Márton111 fogalmazott: Lottó, amin többnyire nem a vásárló nyer, hanem az, akitől ered.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#8358) Márton111 válasza thyeby (#8356) üzenetére


Márton111
aktív tag

Nem nyerészkedtem eddig , remélem majd fogok ha a munkáimban felhasználom őket.
Pontosabban az egyik cserelapkás kést már használtam a csapos darabok marására gyönyörűen vitt, a másik egy nagy ,ki lett próbálva hát nem lehet vele egy lépcsőben falcolni , mert ahol olyan a fa ott szaggat. Úgyhogy foltozhattam ki .Amúgy 15%-al volt olcsóbb a házivásár keretében mármint a forrasztott lapkásak amit ott vettem.

[ Szerkesztve ]

(#8359) thyeby válasza Márton111 (#8358) üzenetére


thyeby
őstag

15% ebben az árfekvésben már nem piskóta.

Több fa van, mint asztalos!

(#8360) Márton111 válasza thyeby (#8357) üzenetére


Márton111
aktív tag

Hosszútávon mindig a bank nyer , amelyik nem, azt már becsukták kalap kabát.

[ Szerkesztve ]

(#8361) Márton111 válasza thyeby (#8359) üzenetére


Márton111
aktív tag

15 % az sehol se rossz az a kérdés mennyi idő alatt térül meg a befektetett összeg ha 5 év múlva akkor csak a pénzem áll benne és évi 3% De ha infláció van és a szerszám nem lesz olcsóbb akkor ez nem inflál amíg a pénz igen ,szóval összetett dolog.És mi van ha másra kéne apénz , akkor ráfaragás .Szóval minden befektetés kockázatos, én most a faipari részlegbe nyomtam egy tőkeinjekciót, meglátjuk mi lesz.Igyekeztem azokat megvenni amelyekre elképzelésem szt legfinkább szükségem lehet mivel igen sokféle van töredékét se lehet megvenni, máris szemezek egy cinkelő maróval, de azt majd meglátjuk pár hónap múva most csak azt tudom hogy a liszt ár megy 20%-al úgyhogy meglátom lesz-e pénzem egyáltalán vagy oylan élelmiszer árak lesznek , hogy minden elmegy rá.

[ Szerkesztve ]

(#8362) Winner_hun válasza Márton111 (#8329) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ha szállítanak hozzánk és van PayPal-es fizetési lehetőség akkor tudok segíteni.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8363) Winner_hun válasza Márton111 (#8333) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ahogy elnézem nem szállítanak hozzánk

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8364) jimy_l


jimy_l
tag

Hali!
Esetleg a kéziszerszám vásárlásnál, nekem az is szempont, milyen messze van a szerviz.

Esetleg valamelyikőtöknek, vagy ismeretségi körben valakinek, nincs eladó használt vastagsági gyaluja? 700-as kéne, esetleg 630-as, leégett motor, csapágy csere nem akadály.

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#8365) thyeby válasza jimy_l (#8364) üzenetére


thyeby
őstag

"nekem az is szempont, milyen messze van a szerviz."

Nekem inkább az a szempont, hogy milyen sűrűn kell a szerviz.

Mamma mia Anna bela!

Mit gyalulsz te, hogy ekkora gőzmozdony kell?

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#8366) Márton111 válasza jimy_l (#8364) üzenetére


Márton111
aktív tag

2010. 12. 04. 10:37:34 (nem ismerős)
Jaroma 630-as, négykéses vastagsági gyalugép, elektromos asztalemelés, állítható előtolási sebesség, gépkönyvel, kitűnő állapotban eladó vagy cserélhető. Ár: 585.000.-Ft +36-20/912-90-86 Kiskőrösi 500-as, négykéses egyengető gyalugép, 5,5 KW-os motorral, 2600mm-es asztallal, gépkönyvel, kitűnő állapotban eladó vagy cserélhető. Ár: 265.000.-Ft +36-20/912-90-86

[ Szerkesztve ]

(#8367) Márton111 válasza jimy_l (#8364) üzenetére


Márton111
aktív tag

Osztotthengeres vastagsági gyalugép. — Budapest

Hely: Budapest, Pest, Magyarország
Szomszédság: Óbuda
A feladás dátuma: December 22
Telefon: 250-0122
Vételár: Ft 260 000
Eladó egy osztotthengeres vastagsági gyalugép. 84 cm-es, 2
...........................................................................................................
Hirdetés adatai2011. január 30. - 11:31
Név: Jaroma 630-as gyalugép
Termék/szolgáltatás évjárata: Nincs megadva
Termék állapota: Kitűnő
Ár: 550.000 Ft
Eladó gyári öntvény vázas, ipari kivitelű Jaroma 630 vastagsági gyalugép. 4 késes, osztott behúzó hengeres, elektromos asztal emelésű, teljesen felújított állapotban (új csapágyak, új elektromosság), azonnal munkára fogható. Súlya kb. 1200 kg. Érd: Varró István 06/30-311-6557

[ Szerkesztve ]

(#8368) thyeby


thyeby
őstag

Fiúk!

Okosítsatok már ki, hogy mi a picsa különbség van egy mezei körfűrész és egy merülőfűrész között?

Több fa van, mint asztalos!

(#8369) Márton111 válasza thyeby (#8368) üzenetére


Márton111
aktív tag

A fürdőkádba beteszed a mezei elmerül a merülő úszik :D

Kézi körfűrész :Lásd vonalzós lapszabás bútor átszabás helyszíni munka Rendesen a merülőfűrészt bele tudod szabás közben vagy a szabás kezdetén meríteni az anyagba
ehhez a hasítóék vissza tud húzódni ideiglenesen rugósan ,hogy ne akadjon el benne a merülés első2-3 cm-e amíg nincs átvágva a lap
Ehhez olyan kezelőszervei vannak amivel könnyen le tudod meríteni és vanm amelyik rugós ezért h afelengeded visszahúzza a lapot a burkolat alá

[ Szerkesztve ]

(#8370) Soká válasza thyeby (#8357) üzenetére


Soká
senior tag

A képlet egyszerű, aki annyit mar, hogy van ideje elzsibbadnia a kezének, az rá se nézzen barkácskészletre. Aki viszont csak magának fúr-farag, az nézhet.

No, lementem a műhelybe és megforgatgattam egyik-másik marót lupé alatt az asztalba épített gépben. Az egészen hosszú másolómarót meg nagy fordulaton is. Az ugyanolyan (etalonnak számító) Dimar maróhoz képest egy kicsit életlenebbnek látom a forgó csapágy képét, de csak hajszálnyival. Inkább csak a csapágyat rögzítő csavar fején látszik, hogy nem tengelyes teljesen. Ennél határozottan nagyobb "imbolygást" tapasztaltam a dimar marónál, amikor a Kinzo felsőmaróban forgattam meg anno. Szóval a jó gép alapvető fontosságú. A plattolónál már arányosan nagyobb eltérést tapasztaltam a két kés elhelyezkedésében, csak tippelni tudok, de ott kb. 0,1-0,2mm eltérés mutatkozik. Ezt már valószínűleg megérzi az ember keze, de erről csak akkor, ha ténylegesen is martam vele.
A kések élezésében tapintható eltérést nem tapasztaltam.
A kontraprofilos marókkal nem foglalkoztam, de ott egészen biztos, hogy játszani kell az alátétekkel, mert elsőre nagyon nem tűntek egymáshoz illeszkedőnek a darabok. Az egyiknél még az anya sem volt meghúzva rendesen.
Az íves profilokat szépnek láttam, nincs bennük törés.
Egyébként innen származik a cucc, érdemes megnézni a kínálatot.
De félre ne értsetek, senkit sem akarok rábeszélni!
Én tökre el tudom képzelni, hogy azok a gyártósorok, amiken dolgoznak, valaha CMT vagy Dimar gyártósorok voltak, aztán ahogyan kopik a gép, lesz egyre pontatlanabb, úgy csúszik át kínai kézbe... aztán ez vagy így van, vagy nem :)

(#8371) Speciali válasza thyeby (#8341) üzenetére


Speciali
tag

szerintem nem a megrendelő dolga eldönteni és ítélkezni afelett, hogy a vállalkozó autója mennyire költséghatékony. A megrendelő megrendel egy szolgáltatást, elvárja az elvárható minőséget, és fizet. A többi nem rá tartozik.
Ha a vállalkozó a cég profitját egy luxus autóra költi, megteheti, az ő pénze. Még akkor is, ha ez nem tetszik valakinek. Ezzel nem azt mondom, hogy ez jó, vagy követendő példa, de senkinek semmi köze hozzá.
Addig, amig valaki a saját pénzét úgy költi el, hogy azzal nem okoz kárt másnak, addig az az ő szuverén ügye. Ha a pénzét bankba tenné, azzal sem lenne semmivel előrébb az alkalmazottja, legfeljebb nem ingerelne senkit.
Az a baj, hogy sok cégvezető valóban menősködni akar, de ugyanakkora probléma szerintem az is, hogy az alkalmazottak borzalmasan irigyek.
Tudomásul kéne venni, hogy az emberek nem egyformák, és nem egyenlőek. Ezt most természetesen nem az alapjogokra értem. De a szocializmusban belénk plántált egyenlőség sosem létezett. Ezen nem keseregni kell, ez egy természeti törvény.

Amúgy nekem sosem volt alkalmazottam, és szerintem nem is lesz. Nincs kedvem vesződni senkivel, egyrészt pont az itt felvázolt dolgok miatt, meg persze sok egyéb miatt sem.

[ Szerkesztve ]

(#8372) Soká válasza Speciali (#8371) üzenetére


Soká
senior tag

Speciali,
"szerintem nem a megrendelő dolga eldönteni és ítélkezni afelett, hogy a vállalkozó autója mennyire költséghatékony."
Szerintem meg nem a vállalkozó dolga (a tiéd) eldönteni, hogy mi legyen a kuncsaft szempontrendszere :)
Kár ezen rágódni szerintem. Te a megrendelőt nem akarod elfogadni úgy ahogyan gondolkodik, ő meg fordítva. De Te is jól tudod, mindig a megrendelőnek van igaza...

Az alkalmazottak viszonyulása a főnökhöz már más kérdés.

(#8373) Speciali válasza Soká (#8372) üzenetére


Speciali
tag

nem fogom körbenyalni a megrendelőt, ha a privát szférámat feszegeti. És természetesen igazat sem fogok neki adni. Sőt, az ilyennek nem is dolgoznék, ha megtudnám az álláspontjait. Nem azért, mert nem értek vele egyet, hanem azért, mert aki így gondolkodik, azzal egyéb, a munka szemponjából fontos dolgokban is konfliktusok lesznek.
Mert ha olyanba bele üti az orrát, amihez semmi köze nincs, akkor vajon mit fog tenni olyan dolgokban, amihez még köze is van?

Amúgy volt ilyen esetem évekkel ezelőtt. Azt mondtam az illetőnek, nem érek rá a következő fél évben.

Én ezt a témát nem vállalkozó és kuncsaft szempontokból véleményeztem, hanem normál mezei ember szemszögből. Szerintem gusztustalan ez az egymás pénztárcájában túrkálás, amit csinálnak némelyek. És nem azért, mert az én tárcámban olyan nagyon lenne mit túrni. Hanem csupán zavar az ilyen emberi magatartás.
Egyébként meg van hogy én is megrendelő vagyok, mégsem alacsonyodom le idáig.

Én nem akarom eldönteni, mi legyen a megrendelő szempontrendszere, nem is tudnék senkit megváltoztatni. De szerencsére nem minden megrendelő ilyen.
Csak mert amit írtál abból úgy tűnhet, mintha minden megrendelő "olyan", és minden vállalkozó meg "amolyan" lenne. De szerencsére nem így van. Ez sem fehér és fekete történet.

Aki autó szerint választ kivitelezőt, az úgy jár, mint az a fickó , aki csupán mellméret alapján választ magának feleséget. Azt már nem nézi, hogy a 120-as mellbőséghez ugyan ennyi kiló is társul. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8374) Soká válasza Speciali (#8373) üzenetére


Soká
senior tag

Volt már úgy, hogy nem értettünk egyet, most is ez a helyzet.
Én nem beszéltem másról, minthogy a megrendelőnek szíve-joga azt választani és olyan szempontok alapján, ami neki megfelelő. Kár ezt továbbragozni. Nincs szó zsebben turkálásról, egyebekről. A szimpátia fontos. És kinek mi a szimpatikus. Nekem van négy gyerekem, hamarabb szót értek egy másik nagycsaládossal, és valószínűleg az sem meglepő, hogy az, aki nekem megnyerő, az nem Mercivel fog szaladgálni és nem hétnyelven tudó telefonnal telefonálni. Ha én asztalos lennék és házhoz járnék melózni, egy hasonszőrű megrendelő megértéssel fogadná, ha kések a munkából, mert mondjuk gyereket kellett orvoshoz vinnem, míg egy szingli bombázó (aki nekem inkább csak egy szőke picsa) meg kikérné magának a késést és netán kölcsönösen lesajnálnánk egymást.
És ez így "rendjén is van", emberek vagyunk.

(#8375) Speciali válasza Soká (#8374) üzenetére


Speciali
tag

nekem is vannak gyerekeim, de eszembe sem jutna ilyen szempontok alapján kivitelezőt választanom. Az lehet hogy jól el lehet beszélgetni egy szintén több gyereket nevelő apával, és akár a szimpátia is könnyebben kialakul az ilyen emberrel, de ettől még nem fog jobb munkát végezni az illető. Elvégre nem társalkodó partnert keresünk egy könnyed sörözéshez, hanem munkáról és pénzről van szó.Fontos a szimpátia, de ezzel könnyen pórul járhatunk.Persze te ettől még válassz magadnak így kivitelezőt, szíved joga. De ha megtiltom, akkor is..:)
Én a megrendelőimet kéretlenül nem traktálom a családi problémáimmal, mert nem ezért fizet. Sokan itt rontják el a dolgokat, hogy lebratyizik egymással a vállalkozó és a megrendelő. Ez egyiknek sem jó.

Ha kár ragozni, akkor ne tedd! :)

[ Szerkesztve ]

(#8376) Soká válasza Speciali (#8375) üzenetére


Soká
senior tag

A mai nap annyit dumáltam, hogy lelkes újoncból kvázi-taggá avanzsáltam. Biztosan szólt thyeby az érdekemben :)
Jó-jó azért ne érts félre, nem az a mérvadó, hogy kinek hány gyereke van, de te is arról írsz folyamatosan, ami neked szimpatikus (ne bratyizzon, ne szóljon bele, stb.) ezek ugyanúgy preferenciák. Én meg csak ezeknek a sajátságos, nem szakmai szempontoknak a fontosságáról próbáltam írni.
Jó éjt!

(#8377) Márton111 válasza Winner_hun (#8363) üzenetére


Márton111
aktív tag

Pay pal van ha jól látom.a lap alján balra

[ Szerkesztve ]

(#8378) jimy_l válasza Márton111 (#8366) üzenetére


jimy_l
tag

Jó reggelt!
Ma megint a semmire keltem fel. :Y

A szerviz távolsága a bosh, és balkándecker gépeimnél volt jelentős. No ezeket lecseréltem.

:D Fát kéne gyalulnom, főleg táblásítottat, meg egyebek. Egyengetőm van kettő is, csak azok 300-asok, így nem alakítom át vastagságira.

Hirdetések böngészése nekem is megy :) , csak gondoltam hátha valamelyikőtöknek van egy eladó. Nehogy az legyen, "hát vót nekem is ménemszótá."

További szép napot! :R Hamarosan buli, szülinapi! :C

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#8379) Speciali válasza Soká (#8376) üzenetére


Speciali
tag

látod, annyit beszéltettelek, hogy be kvázisodtál. Ezek szerint a lelkes újonc státusz még előttem van. Ez a legborzasztóbb titulus, ennél még a sima újonc is jobb. Lelkes újonc... lelki szemeim előtt egy talpnyaló kis mitugrász jelenik meg, e szavak hallatán. Vezér akarok lenni, csessze meg! :O ;]

[ Szerkesztve ]

(#8380) fattyu666 válasza Soká (#8370) üzenetére


fattyu666
tag

Én kérek még tesztet a "gagyi" késekről, mert én is tőle vásároltam.
Két napja marok velük egyfolytában és nem zsibbad a karom :) -
De, nekem ugye nincs összehasonlítási alapom, ezért érdekelne a te véleményed a késekről munka közben is. :R

(#8381) fattyu666


fattyu666
tag

Ez mekkora: F.maróasztal
Persze nem ilyet csinálok, de vannak benne k.v@ nagy ötletek. Pl. a vezető a lift, vagy amikor kb. 6:30 nál pár mozdulattal átalakítja horizontális maróvá :DD

(#8382) Winner_hun válasza Márton111 (#8377) üzenetére


Winner_hun
félisten

Azt látom, de szállítás hozzánk nincs, csak belföldön van. De ha ennek az ellenkezőjét megtalálod akkor keress meg.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8383) Márton111 válasza Winner_hun (#8382) üzenetére


Márton111
aktív tag

ok köszi

(#8384) Márton111 válasza jimy_l (#8378) üzenetére


Márton111
aktív tag

Szerintem szervizbe az ember 2-3 éventénél nem jár gyakrabban.És meg is lehet rendelni a cserealkatrészt ,akkor nem kell egyáltalán.

(#8385) Márton111 válasza fattyu666 (#8381) üzenetére


Márton111
aktív tag

Szellemes.Tele van ötletekkel. :) tanulmányozni fogom még
Én nem fémállványon tartom a marómat a hasonló csak még kevésbé kidolgozott rtglem feltéttel hanem 2 bakon rögzítve és amikor nincs használva, akkor a bakok használhatóak baknak, és nem kell a összecsukott fémállványt tárolni ,kerülgetni .
A feltéttel együtt le lehet venni a marót és félretenni így a beállítás megmarad (amennyiben fontos)és fel tudom tenni a másik marót a másik feltét lappal a helyére .Ez kis helyigényű megoldás .A körfűrészem van egy összecsukható olcsó fémállványon ,az ha nincs használatban összecsukhatom ha kell a hely.(körfűrész az nálam állandóan a legtöbbet használt szerszám)

[ Szerkesztve ]

(#8386) thyeby válasza Soká (#8376) üzenetére


thyeby
őstag

"lelkes újoncból kvázi-taggá avanzsáltam. "

Hö. Köszi, hogy szóltál, mert ez teljesen elkerülte az én kalandozó figyelmemet.
Kongratulésön!

A ranglétrán előrelépni nem a hsz-ek számának függvénye - ez képzelgés.

Attól függ, mikor lép valaki előrébb, hogy mit ír.

Több fa van, mint asztalos!

(#8387) thyeby válasza Speciali (#8379) üzenetére


thyeby
őstag

"Vezér akarok lenni, csessze meg!"

Kérésed parancs!
Mától ducénak foglak szólítani. S ha jól végzed a dolgod, az idő haladtával lehetsz akár generalisszimusz is.

Több fa van, mint asztalos!

(#8388) thyeby válasza fattyu666 (#8380) üzenetére


thyeby
őstag

"Két napja marok velük egyfolytában és nem zsibbad a karom"

Akkor ne kérjél Te senkitől véleményt. A késeid prímák! Örülj neki, mint majom a farkának!
(A rossz késtől nem a karod zsibbad egyébként, hanem az ujjaidnak a vége. Nem két nap, hanem két óra után. A karod attól zsibbadna, ha a falhoz túl közel állva reiszolnál.)

Több fa van, mint asztalos!

(#8389) thyeby válasza fattyu666 (#8381) üzenetére


thyeby
őstag

Ha még egy csapozókocsit is szerkeszt hozzá a legény, páratlanul sokoldalúvá tenné az amúgy is figyelemreméltó marási lehetőségeket. A sok ötlet se piskóta, de ezek korrekt megvalósítása rang a mi szakmánkban.

Több fa van, mint asztalos!

(#8390) Márton111 válasza thyeby (#8387) üzenetére


Márton111
aktív tag

Ha valamit rühelltem életemben az a felsőbbség... :( Ahány versengő attitűdű embert ismerek együttműködésre alkalmatlan a másik embert becsapni, kihasználni megkárosítani törekvő lények. Nekem nem kell ki... tt főnök.Allergiás vagyok rá.

[ Szerkesztve ]

(#8391) Márton111 válasza thyeby (#8386) üzenetére


Márton111
aktív tag

Ő már rég kvázi tag nézd meg a régebbi hsz-eit csak olyan soká eltűnt hogy elfeljtkeztek róla és újoncként indították :)

(#8393) bbchris válasza Soká (#8352) üzenetére


bbchris
senior tag

Így első ránézésre jónak tűnik . Egy ilyen marókéseken látni ha jól ki van munkálva akkor már olyan túl rossz nem lehet . Ez volt a gyakorlati tapasztalat is hogy amit ilyen részletesen kidolgoztak azokkal nem volt baj . Úgy néz ki mintha CMT lenne , de az is lehet hogy tényleg CMT csak nem látták el védjeggyel , volt olyan tapasztalatunk hogy egyes gyártók kiadnak olyanokat olcsóbban ami vagy nem sikerült úgy vagy valamilyen teszten elbukott és eladta az olcsóbban hogy ne legyen veszteség . Lehet hogy ez is ilyen , ha nem üt akkor semmi gond nincs vele és nem is lesz .

(#8394) jimy_l válasza Márton111 (#8392) üzenetére


jimy_l
tag

No ezt szívesen megcsinálnám. Nem kéne a fejre állított maróval egyensúlyozni. :C

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#8395) Speciali válasza Márton111 (#8390) üzenetére


Speciali
tag

Igen, valóban versengeni akarok, mert ha itt valaki lehetek, az ám a valami, a dicsőség...
De az is lehet, hogy csak baromságnak tartom ezeket a státusz elnevezéseket...

(#8396) Soká válasza fattyu666 (#8380) üzenetére


Soká
senior tag

fattyu,
na, akkor nem csak én ugrottam bele ebbe a vásárba. További teszteket meg ne várj, a teszt csak pótcselekvés a használat helyett :) Te mondd el inkább, hogy melyik készletet vetted meg és konkrétan melyik marót használtad?
Igaz, hogy nekem van ilyen-olyan maróm, de sosem dolgoztam úgy velük, hogy gyors egymásutánban, a különbségre figyelve, és az esetleges eltérések nem voltak akkorák, hogy érzékeltem volna őket egyértelműen. De én legfeljebb az unimaxos maróimról tudok véleményt mondani a CMT/Dimar ellenében, azok meg nálam jól szerepeltek.
Ezek az újak egy fokkal kétségesebbek, de ha Te már használod őket és nincs különösebb bajod velük, akkor rendben van a dolog.

bbchris,
talán elkerülte a figyelmed, linkeltem azt a kínai gyárat, ahol készülnek ezek a marók, szóval a CMT-hez nincs közük, csak a színük azonos, de az nagyon :) Egyébként ezeken a kínaikon elég vacakul tapad a festék, talán nem zsírtalanították rendesen, a széleken itt-ott körömmel le lehet kapargatni...
"ha nem üt akkor semmi gond nincs vele és nem is lesz ."
Egyetértünk, azzal a kiegészítéssel, hogy az ütésnek is különféle mértéke lehet. Nyilván a tizedesjel utáni nullák számától függ, vagyis a mérés pontosságától, hogy mit nevezünk ütésnek. :) a gyakorlatban meg amit hallunk és érzékelünk. Ez a kínai biztos, hogy üt valamelyest, mert mértem 1-2tizedes eltérést, de ha jól emlékszem a múltkori alkalommal a CMT-nél is találtam kicsi eltérést, de talán kisebbet. Minden esetre én is úgy gondolom, ezek a CNC-n készülő alkatrészek olyan nagyon durva eltéréseket talán nem produkálnak. Az anyaghasználatban már sokkal nagyobb "aknák" lehetnek, de Kína akármilyen komenista ország is, azon már ők is túl vannak, hogy csak az ötéves terv számítson, az ne, hogy a dolog használható-e egyáltalán. Tegnap este azon gondolkodtam, hogy egy ilyen kínai üzemben, ahol ekkora választékot gyártanak, vajon ki is a célközönség, és arra jutottam, hogy nem csupán barkácsolgatóknak dolgoznak, hanem úgy általában a világ azon a felén dolgozó kisiparosoknak, akik nem tudják megfizetni a CMT/Dimar/Freud/stb. amúgy kissé irreális árait. Szóval ezekkel a szerszámokkal kell tudni dolgozni, ha nem is tökéletes módon és kényelemmel, különben eladhatatlan lesz. Oké, én beugrottam, vettem egyet, ha pórul járok többet feléjük se nézek. és ha ezt még le is írom a neten, akkor talán azok sem vesznek, akik egyébként szándékoznának. Szóval az az idő részben már elmúlt, amire még én is emlékszem, hogy mindegy mi készül, csak papíron legyen meg, a többinek nincs következménye. De, hogy rögtön árnyaljam/cáfoljam magamat a múltkor vettem az OBIban olyan menetmetsző készletet, amit jobb lett volna ha csokipapírba csomagolnak és elszopogatom inkább... nem tudom, valaki is komolyan gondolta azt, hogy azzal menetet lehet fúrni zamaknál keményebb anyagba? - leszámítva engem, amikor megvettem :)

(#8397) Soká válasza fattyu666 (#8381) üzenetére


Soká
senior tag

Ügyes kis konstrukció ez a tábori mindentudó maróasztal! Ha valaki külső helyszíneken dolgozik, netán nagyon kicsi a műhelyként szolgáló barkácsoló tere, annak megfontolandó.
Az én szempontjaimnak ugyan nagyon más való, nem igazán precíz eszköz, de kétségtelenül leleményes. Nem tudom, honnan merítette a megoldásokat, nem hinném, hogy mindent saját kútfőből, de ha ennek nem létezik úgymond perfekt, sorozatgyártott előzménye (INCRA módra) akkor érdemes lenne gyárthatóvá tenni. Alumíniumból, kicsit finomítva rajta.

Amit meg Márton linkelt, ez az orosz Korvett egészen stabil kis jószágnak tűnik. Nekem mondjuk nem az jut róla eszembe, hogy miként kellene fára "átírni", sőt, hogyan lehetne még masszívabbá tenni, de jó. De kísértetiesen hasonlít a Bernardóra...

Ja, és az a sárga maró, ami dolgozik benne, az nagy valószínűség szerint a másik kínai gyártó terméke, amit én unimaxosnak nevezek!

Itt a választékuk:
http://www.korvett.ru/shop/CID_13.html

[ Szerkesztve ]

(#8398) fattyu666 válasza thyeby (#8388) üzenetére


fattyu666
tag

Ma is martam velük és a gagyi PowerMax marómmal 2-3 órát, de nem zsibbadt az ujjam vége sem.
Bár a hátam közepe kétszer is viszketett, nem tudom ez attól volt-e.
A rejszolást a fal mellett már nem próbáltam, de elhiszem neked, hogy attól az egész karod elzsibbad. Nem kellene már ezt erőltetni a te korodban...

(#8399) thomgrande válasza Márton111 (#8392) üzenetére


thomgrande
tag

Nekem ilyen van csak Bernardo márkában.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#8400) fattyu666 válasza Soká (#8396) üzenetére


fattyu666
tag

Az alsó képen lévő hat részes készletet vettem meg. A kontraprofil marókat próbálgattam, meg a másik két profil marót. A plattolót nem mertem még, azt majd csak akkor ha kész lesz az asztal.

Én is masszívabbat csinálok, de vannak jó ötletek abban az összecsukható asztalban.
Gondoltam a liftet megcsinálom úgy, mint azon van, de aztán találtam egy régi trabant, vagy skoda emelőt, így azzal oldom meg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.