Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
Ha már a csiszolásnál tartunk:
Meg tud nekem nevezni valaki olyan csiszolóvászon márkát, ami 80-as szemcseméretben profi kopásálló? (Egy home made hengerre kell, ami nagyon bevált. Öt évig csiszolt rengeteg sokat. Mára kissé éget. Elfelejtettem, hogy milyet is tettem rá, és ha lefejtem, aligha sikerül kipuskázni, milyen volt, ugyanis palma-fix-el ragasztottam rá egykor ebonit felületre.)
-
thyeby
őstag
válasz
thomgrande #8797 üzenetére
Előrevetem, hogy nem vagyok élező szakember.
Kurvadrága technológiával élezik a gyártósoron. Aztán ha kimegy az éle, eldobod, és veszel kurvadrágán másikat. (5-15 e HUF)
Sorozatfúrókhoz használatos ez az élkiképzés. Használok hasonlót. Jól megnéztem az éleit magamnak. Bonyolult. Vagy 3D CNC, vagy speciális forgatórobot kell mind a fúró befogásához, mind a köszörű mozgatásához. Arról nem beszélve, hogy ha ezt újraéleznénk, akkor elveszítené sok alkalmazásnál azt, ami miatt olyan drága: A pontosságát. Elmenne az éle, így a furat mérete is. Mert a furat mélységére is hajaz ez a szerszám.
Persze egy felsőmaróba befogva más a helyzet, és lehet, hogy nem is egy fúrószárra gondolunk. -
thomgrande
tag
Élező szakembereket kérdezném.
Az ilyen felsőmaró szerszámot hogy élezik?
-
thomgrande
tag
"Egyébként a csiszoló szalag nem igazán drága ezekhez, szerintem. Én például a szalagcsiszolómhoz gyártattam annak idején méretre szalagot (75×533) olcsóbb volt, mint a boltban, ráadásul olyan spéci anyagból is, amit boltban nem árulnak."
Azért ez is ott volt abban a hsz.-ban amire jött a válasz. Te is tudsz szalagot csinálni.
-
thyeby
őstag
válasz
Winner_hun #8793 üzenetére
Valóban, ezt benéztem.
Valójában a szalag végtelenítésre gondoltam. Bizonyára értett engem Márton, mert ahhoz nem kell nagy ásznak lenni, hogy a hengercsiszolóba bedugjuk a papírt. -
jimy_l
tag
válasz
Winner_hun #8793 üzenetére
Jó reggelt!
Még hogy ferdére kell vágni!? És az abraka-dabra, meg a varázspálcával körözés az smafu?! -
jimy_l
tag
Jó estét!
Okosat írjak, vagy bölcset? Mert a kettő együtt nem megy. -
Soká
senior tag
Hengeres csiszoló ügyben nagyon nem vagyok járatos, sosem láttam ilyet élőben használat közben, csak azért írok, mert az unimax mindig reklámozza a maga "nemtudommilyenminőségű" gépét.
Hopp, most látom, hogy elsején megszűnt a kedvezményes ára, legalább fél évig 90alatt vesztegették... Hengeres csiszolóEgyébként a csiszoló szalag nem igazán drága ezekhez, szerintem. Én például a szalagcsiszolómhoz gyártattam annak idején méretre szalagot (75×533) olcsóbb volt, mint a boltban, ráadásul olyan spéci anyagból is, amit boltban nem árulnak.
-
Márton111
aktív tag
A táblákat amit veszel egalizálják.Ha jó minőségű akkor sík.
Az átkopást a tábla görbesége okozta.Ezen kontakttal nem lehet segíteni, mert a furnér húzza el .Aszem elmondhatom hogy értek hozzámert volt 5 évem hogy kisérletezzek jó megoldásokkal mert én vezettem a présmnűhelyt én préseltem és kontaktcsiszoltam,én mondtam meg milyen csiszolópapírt vegyenek a géphez ami bevált nekem , stb.4 ember volt a kezem alá bízva...Teljesítmény%-unk volt , és törkedtem minél tökéletesebb minőségre hoyg visszajöjjenek hozzánk a jó kuntsaftok.De bátran oktass ki, hátha tanulok tőled .
A foygasztás nem volt problema volt a fapados gépen 1db műszer egy ampermérő .Ez bekapcsoláskor rallyzott egyet talán 150Amperig aztán fél perc múlva megnyugodott és az alap 15A-ra esett , ha terhelve volt 40A-ig lehetett a felett már roszzul esett neki és ha tovább ment akkor csikorgott a 3db ékszíj , volt hangja aszem és utána megállt.(eddig már vagy az asztalt le kellett engedni úgy hogy nem állsz elé, vagy ha már állt le akkor villámgyorsan kikapcsolni)
Nem füstöltem le a motort sosem,de 1x kellett az ékszíjakat cserélni. -
sube87
csendes tag
Hali! 0,5-0,7 mm-es késelt fúrnélt keresek (legjobb lenne kőris, juhar vagy mahagóni, de más fafajta is szóba jöhet), kis tételben, makett építéshez kellene! Tud vki segíteni?
THX -
mdk01
addikt
válasz
Speciali #8782 üzenetére
Az 15.000Ft/óra elfogadható, nálunk is kb annyira jön ki és sok sok m2-t meglehet csiszolni annyi idő alatt.
Ahol régen dolgoztam ott a 3 henger mögött még 2db excentercsiszoló talp is volt olyan 80x30cm-es méretben. Úgy jött ki a furnéros anyag belőle hogy a légy picsára ült rajta ha rászállt.
Mondjuk a cégnek nagyon nem votl szüksége egy ekkora gépre mert volt mellette egy kisebb kontakt is de megpályázták és hát kinek nem éri meg megvenni a 20-on X milliós gépet 10%ért.
Egy gond volt vele hogy amikortól meglett a gép közel duplájéra nőtt a villanyszámla pedig igen komoly géppark volt a cnc-től a 7fejes gyalugépen át a 10millás élzárón keresztül a 3m-es hőprésig. -
Speciali
tag
Anno a cégnél egy új SCM kontaktcsiszolót használtunk 1,5 mm vastag furnérok csiszolására. Nem tudom hány milla volt, de akkor tizen pár éve is több milla volt. Precíz gép volt, egy két tizednél több hiba nem volt benne. Csak gyakran szétszedte a furnérokat, mert ala natur csiszoltuk, nem volt felragasztva semmire.
És igen, brutális az áramfelvétele. Nem hiába , ahova néha járok csiszoltatni, 15 000 Ft/ óra a csiszolás díja. Ngayon hasznos gép, de egy kis műhelynek megfizethetetlen. -
mdk01
addikt
Sokat használnád?
Ára?Érdemes utána kérdezni a papírnak is hogy mennyibe kerül és hogy milyen garanciális háttere van. Nagyon fontos mert lehet olcsóbban jössz ki ha elhordod vhova megkontaktoltatni a dolgaidat mint egy ilyen gépet fentartani.
Papír azét fontos mert mint már beszéltük régebben a kis szalagfűrészekre is drága a lap nagyon. A fein multimaster vásárlástól is az riasztott el mikor megláttam mennyi rá az 50db csiszpapír(de ezt még elviseltem volna) de a hozzá tartozó fűrészeknek kb. 5000,- darabja. Persze ez megint csak nekem sok amennyit használnám, de olyan dolog ez ha kell akkor aranyat ér.
Szumma szummárum ezeket is fontos figyelembe venni egy gépvásárlásnál. -
mdk01
addikt
válasz
Márton111 #8777 üzenetére
(itt 0,7mm-es furnér csiszolásakor 1mm már elég ha van a táblában ,annyi bíz mindben van)
Ezért kell az olyan lapokat a furnérozás előtt is megcsiszolni kontakton amiket furnérozás után is kontakton szeretnénk csiszolni.
Bár az tény hogy még az asztalba is lehet 1-0,5mm hiba egy nem karbantartott gépnél és a komolyabb furnércsiszoló kontaktok 20millánál kezdődnek és kb.20kw-ot fogyasztanak óránként. -
Márton111
aktív tag
Többet nem tudok erről mert ez modern gép a régi hengercsiszolók (3 hengeres volt 3 féle papírral (durva közepes, finom ) nem voltak igazán precíz gépek,a kontakt sokkal pontosabb, de azóta sokat fejlődhettek.Szerintem menj el kipróbálni olyan anyaggal amit akarsz majd csiszolni és akkor a csiszolási képet láthatod milyen felület minőséget tud.
Evvel csak egyféle papírral tudsz csiszolni .Vagy nem gorombázod , és akkor nem haladós , vagy nem finomozod és akkor durva marad A papírcsere hengercsiszolón nem olyan egyszerű mint más csiszológépeken.De ha nagyobb mennyiséget tolsz át akkor a papír csere úgyis kell ,mert kopik, meg nem lesz olyan rossz a csiszolás/ papírcsere ideje arányod.
Én a kontaktra előre 36-os svájci SIARRE vagy SIAwood papírt tettem hátra meg általában 80-asat és ha gorombáztam akkor a durvát engedtem csak neki utána ha sík volt akkor 80-as (ha kellett) és amikor kevesebbet kellett lehordatni akkor ment a durva elől és a 80-as lesimította.(egyébként 5x addig tartott volna és 3x több 80-as papír fogyott volna.
A 36-os viszont elpusztíthatatlan volt ,nagy szemcsékkel sokáig tartotta az élét.Meg jó vastag volt nem durrant szét könnyen, de akkor szóltA forgácslapot bírta soká csiszolni,viszont a keményfa az mindig megmutatja ha egy papír már életlen akkor égette nem vítte síkba csak gömbölyítette.
Anno a hengercsiszolóra benedvesített hátú csiszolópapírt tettek fel előző este , másnapra megszáradt és ráfeszült.Lehet hogy erre már nem kell így trükközni,mert rugós feszítésű.
. -
Márton111
aktív tag
Ez egy hengercsiszoló .Tömörfa csiszolásához alkalmas.Furnér csiszoláshoz nem jó.(a legjobb kontaktcsiszolókon talán lehet, nekünk egy minden extra nélkül szállított tehát fapados ,2 szalagos új SCM-ünk volt avval furnért nem lehetett csiszolni, mert átkopott vagy a közepén vagy a szélén attól függ merre volt görbe az anyag,(itt 0,7mm-es furnér csiszolásakor 1mm már elég ha van a táblában ,annyi bíz mindben van) de 2-3mm vastag svartnival borítottat már igen.
-
Márton111
aktív tag
De nem is baj mert nekem nem aggregát kell hanem egy igen pontos és már kiegyensúlyozott(Ha az ürge megfaragja a tengelyt az még vergődik ,ha megpörgeted, mert nincs kiegynsúlyozva!), tengely egy motorral, innen indultunk el a kis körutazásra amit tettem aszem , hogy erre hogy tegyek szert a magam módján úgy, hogy nincs űrtechnikás pontosságú 100milliós gépen, dolgozó esztergályosvargajános ismerős és cimborám.
Ezt oldottam meg a gépvázat asztalt tolókát meg elkészíítem magam nagyon fainul.
Hát az összecsukhatóüság felől még kételyeim vannak (4-5KW-os motor elég nagy,az állvány meg nem lesz fölösen nagy , lesz-e sok hely az összecsukáshoz, kisebb lesz-e valóbaan számottevően meglátjuk --egyszer.) -
Thom!
veterán
-
Márton111
aktív tag
Vidéki az ipse és senkivel ne jó veszekedni hogy ez most miért nem elég jó (ha nem sikerülne elég tökéletesre) Meg vissza a feladónak 220km az drága lenne (itt meg drágán csinálnák meg 6 fele a motor a tengely a stb )Lásd rezgő még ebben se lehet megállapodni pedig tétje nincs és csak 2 variensről van szó
Az árát be tudom határolni amit kimódoltam ,de csak 50%-os becsléssel.Még nincs kiszótárazva teljesen
Mindenesetre nem veszek felder aggregátot mert annyiért adnák újonnan mint egy komplett használt gépet , ha jól kifogod
A komplett használt gép is sok mert nekem fölösleges a doboz meg a szán ami ugye 2x anyiba fáj mint az aggregát belüle -
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #8765 üzenetére
A/ Nem tudod kifizetés előtt kipróbálni? Mert előfordulhat, h igazolódik a jóslatom, de előfordulhat az ellenkezője is.
B/ Meg kell a mesterszakival állapodni, hogy: Fizetés csak akkor, ha:
...és felsorolod, mik a pontos elvárásaid. Mennyit üthet, mekkora lehet a súlya, mérete, zajszintje stb. Ez így korrekt. Javítgassa addig, míg nem felel meg a megállapodásnak mindenben.C/ Nekem is ez tetszik leginkább, de úgy vélem, egy vagyon egy ilyen motor. Bizonyára méltán. Már tudod, mennyiért tudnád beszerezni?
-
Speciali
tag
válasz
Márton111 #8762 üzenetére
a rezgés nem feltétlenül egyenes vonalú mozgást jelent. Kerestem róla definíciót:
A fizikában minden olyan változást, amely időben valamilyen ismétlődést mutat, rezgésnek nevezzük.
De egyébként itt olvashatsz többek között a kör alakú rezgőmozgásról is.
Amúgy a köztudatban excenter-, és vibrációs vagy rezgőcsiszolók elnevezésekor nagy valószínűség szerint, nem feltétlenül az lehetett a cél, hogy a fizikai elnevezések teljesen korrektek legyenek. Hanem hogy meg lehessen különböztetni a két gépfajtát. De a fizikai elnevezésekkel sincs baj, mert mindkét gép végez excenrtikus mozgást, amit nevezhetünk vibrációnak, vagy rezgésnek, a fizikai meghatározás szerint is.
Az excentercsiszolót szerintem azért nevezték el így, mert "látványos " körmozgást végez, amit excentrikusan tesz. Mellesleg ez a körmozgás csak mellékmozgás, amivel nagyobb hatásfokú lesz a csiszolás, és a felület minősége jobb lesz.
És akkor van még a másik csiszoló fajta, amit Festonál Rotexnek, a Boschnál Turbonak neveztek el.Itt a fő mozgás az excentrikus forgás.De mivel mi asztalosok vagyunk (vagy mi), és nem fizikusok, sem nem nyelvészek, szerintem maradjunk a megszokott elnevezéseknél. :-)
Biztos lehetne rezgőcsiszolóból excentert építeni, ahogy Monacoban is át lehetne alakítani az államformát mondjuk kommunistára. De minek?
-
Soká
senior tag
válasz
Márton111 #8765 üzenetére
Nyilván nem kéne beleszólnom, mert nem ismerem a műhelyedet, ugyanakkor nekem is kevés hely áll rendelkezésemre (kb. kevesebb mint 3×4m) de én úgy okoskodtam (és idáig bevált) hogy két fiksz gépem legyen, amit nem kell "eltüntetnem" ez a maróasztal és a körfűrész. És éppen azért, mert ezek asz-ta-lok. Vagyis munkafelület, amin minden egyéb művelet is végrehajtható, ha kiveszem a marószerszámot, ha besüllyesztem a fűrészlapot. Vagyis én ezekre az asztalokra helyezem szükség szerint a gérvágót, a kis kombigyalut, a tárcsacsiszolót, stb.
Az elméletem csak félig működik, mert a maróasztal a maga 100+kilójával tényleg massziv darab, a körfűrész az sajnos Einhell kategória, de figyelem, hogy mire jutsz motor ügyben, mert nem tettem le egy stabil körfűrészasztalról.Egyébiránt, miután Te mégiscsak pénzkereső tevékenységet végzel a szerszámaiddal, felmerül bennem a kérdés, hogy érdemes-e a helyhiány okozta szükségmegoldásokhoz igazítanod a gépparkodat, nem érné meg keresni (bérelni) egy akkora műhelyt, ahol nem kell sakkozgatnod a gépek mozgatásával? A magam példájából tudom, hogy nagyon rossz így a hatásfokom, ha tényleg napi szinten dolgoznék, akkor újra kellene gondolnom mindnent.
De most csak hangosan gondolkodtam, nem kell feltétlenül meggyőznöd arról, hogy úgy jó, ahogy kitaláltad, elhiszem neked.
-
Márton111
aktív tag
Center = közép (pl csatár) centrum szintén azt jelenti ,centrikus = középpontos
Ex nej , ex centrikus az : súlypontja egy forgó testnek ha nem a középpontra esik akkor kőrözve rázkódni igyekszik ha ez a csapágyazással vagy szivacs talppal segítjük , építhetünk belőle egy excenter csiszolót . Tökmindegy milyen alakú talppal csinájuk meg , lehet amőba alakú is. -
Márton111
aktív tag
Láttam öntvény körfűrészt 90.000-ért stellerhiányosat ahogy körbeskubiztam már majdnem azt mondtam ez kell nekem ,de aztán eszembe jutott hogy nagyobb összeállításkor minden gépnek takarodó van, ezt meg nem tudnám hova egyszerűen elrekkenteni.
Azon agyalok (3 fele ágazik a gondolat eme ága)
A /Ócsó einhell 2,2KW dobozsérült , kirúgták egy lábát stb nekem nembaj készítek alá összecsukható stabil állványt saját szájamíze szt.De azt mondod még előfordulhat hogy 8-asokat fogok vele fűrészelni (mint anno a szovjet import szputnyik félverseny biciklim racsnis fogaskereke ami integetettpontosabban derékkörzéseket végzett
)
B/ Másik megoldás kisparos aki mindent legyárt, ad használt mocit ,itt az a kérdés ő éppen jó szakember-é .Ezt akkor tudom meg ha kipróbáltam akiszállított gépet.Kissé késő.C/ Harmadik de nem utolsó megoldás nekem ez tetszik leginkább : Felder (SCM , vagy robland) aggregát-nak nevezett motort, fűrésztengelyt , elővágót tartalmazó blokkja (ami egy menetes rúddal lengethető ide-oda amikor szögbe állítjuk a lapot) és valahol fel van lógatva a gépvázra ez utóbbit meghagyom a többieknek akik szeretik a feliratot olvasni az oldalán
És a második pont második fele a folytatás építek neki egy összecsukható (kerekes stabil vázacskát) Ilyen műfaj úgylátom nem létezik precíz, erős csendes gép de mobil.(vagy csak nem tudom melyik az , illetve a mini dewalt makita vagy bosch asztali +kerekes állvány fűrészek 3-400.000Ft-ért 1500W-os teljesítménnyel mit megálapítottuk hogy kevés ha 50-es keményfát kéne nyessek.Hú ez jobban megnézve elég brutális ezt nem fogom tudni kifizetni, de talán ugyenez egy kisebb típusból vagy olcsóbb , de profi típusból pl robland egy kisebb gépükből megrendeltetem mint alkatrészt .(még töröm a fejem, gyűjtöm az infókat ) -
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #8741 üzenetére
"Akkor tulajdonképen minden rossz rajta"
Ez azért túlzás. A Güde sosem volt híres a kidolgozottságáról. Ám kellemes meglepetés volt számomra, hogy Árban az Einhell vonallal van versenyben, minőségben viszont rendre veri azt.
Már amikor megvettem akkor is tudtam, hogy ez csak kényszer szülte ugródeszka lesz, de amire szántam, azt az eszközölt módosítások árán ugyan, de korrektül teljesíti. Az összes módosítás belefér egy napba, csak rá kell szánni. Már amikor vettem, akkor is tudtam, hogy ez nem egy precíziós fűrész, de jó volt konstatálni hosszú használat után, hogy + - fél mm-en belül marad a tűrés, ha figyelve kezelem. Van egy kisebb(!) Einhell is a háznál. Arra látod elmondható, hogy semmi se jó rajta. A lap nagyon üt, de nem felszabályozható a rendszer. A stellert lehetetlen a lappal párhuzamosan rögzíteni, tehát pazarló, tré, és még balesetveszélyes is. Az elszívás annyi, mint ha nem is lenne. A motor gyengus (de legalább halk). A korongot dönteni lehet, de minek, ha a stellert nem lehet használni - anélkül ki vág szögben?Nem lehet viszont süllyeszteni. És annak ellenére, hogy egyszer feltettem a műtőasztalra, hogy megnézzem, hogyan lehetne a kórságait orvosolni - alapos mustra és diagnózis után a javallot terápia a következő: Eutanázia!
Nos, a Güde alapban korrektebb volt, módosítások után pedig semmi bajom vele ennyi pénzért.
Ismét megjegyzem: 45 vagy 55 ezer forintért vettem (nem emlékszem pontosan), s nem 98 ezerért. Láttam én ezt nemrégiben 65-ért is. Ám ismét mondom, van metebó (ha bízol ebben a márkában) tesvérje általad lelt árnál jóval olcsóbban.
Úgy emlékszem magam is, hogy nem ékszíjhajtású, hanem közvetlen.Nekem néha nagyon hiányozna rá egy jó kaloda, de látod, azt nem tudom ezen a lemezasztalon korrektül megoldani. Ennek híján hosszvágásokhoz használom csupán, arra nagyon jó. Ha 2m, vagy rövidebb anyagot tolok rajta, akkor még a görgős bakot sem kell használnom, mert jó hosszú az elszedő oldal, s nem pottyan le a léc, míg odaslattyogok érte.
Azt nem írtam a múltkor, hogy oldalra is tákoltam rá egy asztalhosszabbítót. Így a rétegelt táblákat (1525x1525 talán) is tudom tolni rajta. Amikor vásároltam, nekem is komoly szempont volt, hogy mobilis legyen. Persze, hogy százezer pénz körül már frankó masszív és sokat tudó öntvényasztalok vannak a használt géppiacon, amikre sóvárog is a szívem igencsak. Nem az árát, hanem a súlyát és a méreteit nem engedhettem meg magamnak.Azonban félre ne érts, nem ezt akarom tukmálni, nem azért írtam. Inkább azért, mert van belőle négy év tapasztalatom.
Dolgoztam egyébként a metibó legkisebb asztali gépjével is. Azon a steller nagyon tetszett, az állítási lehetőségek és azok pontossága (árához képest persze, mert ez még mindig nem a precíziós kategória) szintén nagyon tetszett. Egyszerű, pontos, gyors beállítások, viszonylag nagy asztallap. Azonban azon a vékony szirszar alumínium borítás semennyire nem imponált. Ez volt a kezeim alatt az első olyan gép, amivel merészeltem kétszer áttolni az anyagot egyszer lejjebb, egyszer feljebb a fűrészlappal. Mostani áránál olcsóbban került a házhoz (valami 150 ezer pénz körül), de árához képest nem tetszik. Idegenkedek a sok felhasznált műanyagtól. Mikor először láttam, ölbe akartam kapni. Hát jó nehéz, és nincs fogás rajta, hogy ne sérülékeny pontokat ragadj meg. Úgy viszont a maga 30 kilója 60-nak hat. Persze, asztal és kerekek kerültek alá.
Erről azért nem írtam, mert 50 körül limitáltad az árat - s én a Güdénél akkoriban ugyanezt tettem. (És sikerült is annyiért beszerezni.) -
Márton111
aktív tag
válasz
Speciali #8761 üzenetére
Rezgés az lineáris tehát egy egyenes mentén előre hátra vagy ha úgy tetszik jobbra balra nézőponttól függ.
Excentrikus mozgás az kőrözés
Ilyen a kerek és szögletes talpú csiszoló utóbbit rezgőnek hívnak tévesen.
.A bosch (és makita) nem gyárt olyan csiszolót ami nem kőröz excentrikusan.Mert nem csiszolna, csak rázná a karodat.
Rezgő helyesen: az a fein multimaster
A fein féle rezgővágó bosch változata - az rezeg csak.
A kerek talpú csiszoló nem a talp forgásával csiszol, hanem az excentrikus (excenter) mozgással (1, 2 , 5 mm-es köröket ír le típustól függ a finom munkához kis anyagleválasztáshoz kis köröket leíró a haladóabb csiszoláshoz az 5mm-es köröket leíró a jobb)
Fogadni mernék a te géped ami nem vitt jól 1mm-es köröket írt le -
Speciali
tag
nekem egy 150 es kék Bosch excenterem van. Ezt merem ajánlani. 125-ről alakitottam át 150re. Szerintem ne vegyél 125-öst. De ha van egy kicsit több pénzed, akkor vedd meg a Bosch turbót, és elfelejtheted a szalagcsiszolót is. Igaz, ez 97 ezer.
Az excentercsiszoló az excentercsiszoló, a rezgőcsiszoló meg rezgőcsiszoló. Persze, mindegyik excentrikus mozgást végez, de azért nem kéne összekeverni a szezont a fazonnal.
Volt kék Bosch rezgőm is, szerencsére nemrég el tudtam adni... -
Márton111
aktív tag
válasz
thomgrande #8759 üzenetére
-
thomgrande
tag
válasz
Márton111 #8751 üzenetére
A Fein gépre nem is gondoltam Az valójában rezgő mozgást végez balra-jobbra pár fokot.
A négyszögletes és delta talpúaknál a tányér a motorhoz képest nem forog. Igaz hogy maga a talp egyes pontjai forgómozgást írnak le az excentricitás miatt. A köralakúaknál a talp az excentricitáson kívül még tud forogni is. És a köznyelv csak ezeket nevezi excentereknek. -
Soká
senior tag
-
Soká
senior tag
válasz
Márton111 #8754 üzenetére
Melyik Boscht is használod, kisebb, nagyobb?
Én általában kisebb dolgokat készítek, a 150-est azért írtam, mert 125-ből már van 1-2 barkács darab.
Eltekintve a 110.000Ft-tól, ez most éppen jó vétel: Makita BO6040
-
Soká
senior tag
válasz
Márton111 #8752 üzenetére
Szerintem ne akarjuk átvariálni a bevett kategóriákat! Az excenternek alaptulajdonsága, hogy körbeforog a tányérja, de excentrikusan, a rezgő meg csak rezeg (így-úgy). A rezgő (vagy vibrációs) csiszoló alapvetően kisebb anyagleválasztással dolgozik, illetve van egy előnye az excentrikushoz képest:: hozzáfér a sarkokhoz is.
-
Márton111
aktív tag
Az általam belinkelt szegletes talpú excenter technikai adatai rezgőkör!! tehát köröz
•Glettanyagokhoz
Teljesítményfelvétel:180 W Rezgésszám: 14.000/p Löketszám: 28.000/pRezgőkör:
1,5 mm
Papírméret: 114 x140 mm Kábelhossz: 2,0 m Súly: 1,0 kgMár megint nem hittem magamban A delta is excenter ugyanúgy köröz mint itt a fenn beírt tech adatokkal bíró szegletes talpúak (amit a korábbi hsz-emben ITT szóval linkeltem)
-
Márton111
aktív tag
válasz
thomgrande #8750 üzenetére
Igen meg a Fein multimaster .Az lehet hogy tényleg csak rezgő mozgást végez , de az excenterek köröznek (1-5 mm átmérőjű köröket írnak le a szögletes talpúak is mag a kerek talpúak is ) A deltát azt nem tudom ,az lehet hogy csak rezeg
Ezekszerint a rezgő csiszoló nem azonos az excenterrel
Ezekszerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest