Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8301) Márton111


Márton111
aktív tag

Igen az a vállalkozó aki dw-kre beruház ott már fel lehet nyugodtan tételezni,hogy rendes munkát is ad ki a keze alól.Viszont nekik is húzós áraik vannak, ezért nekem csak 4 dw gépem van amiből is 2- t azért vettem mert az egész géppiacon nincsenek olyan paraméterekkel bíróak.(ami nekem kell spec. azt tudja+ kiváló minőséggel párosítva.(1-et meg opcióban kaptam , de nem bántam meg,) meg egy használtan vett békebeli dw gép az ,mára már tartalékos játékos

[ Szerkesztve ]

(#8302) thyeby válasza mdk01 (#8298) üzenetére


thyeby
őstag

Rátapadtam a linkedre, de amikor ctrl+c vel vágólapra tetted, amit idézni akartál tőlem, felülírtad a webhivatkozást.

Kinek nem számít a pénz?

Több fa van, mint asztalos!

(#8303) thyeby válasza Speciali (#8296) üzenetére


thyeby
őstag

"elcseszett sárga színét"

Ezzel tudok azonosulni. A Hitachi-val vagyok ugyanígy. Fáj az a design. Elfelejtették ráírni, hogy sport.

"mit gondol a megrendelő a szerszámaimról"

Ez viszont kétélű dolog. Mert van, aki számára profizmust sugall, de szerintem sokakat el is riasztol vele.
Ha nálam megjelenik egy csőszerelő Mercedes Vito-val, pláne sprinterrel, meg ufótechnikával, akkor tudom, hogy ha tőle kérem a munkát, akkor a Mercijét is ki kell fizetnem. Annak pedig semmi köze az én fűtésemhez.

Több fa van, mint asztalos!

(#8304) thyeby válasza Vikusz77 (#8300) üzenetére


thyeby
őstag

:K

Több fa van, mint asztalos!

(#8305) mdk01 válasza thyeby (#8302) üzenetére


mdk01
addikt

Bocsi....

Bosch GEX150

Kinek nem számít a pénz?
Hát annak aki Festool-t vesz.

Most ez nem neked szólt Speciali hanem egy az általános véleményem.
Az tény hogy a Festool gépek remekül működnek, gyönyörű a hangjuk, szuperul dolgoznak, de szerintem nem egy kitartó márka. Nem volt Festool gépem csak hallok egy s mást.
Minden márkában van gyengén és jól sikerült széria ez igaz a Festool-ra is, itt a gond csak annyi hogy egy kicsit jobban dolgozó gépért nem kellene 2x 3x annyi pénzt elkérni. Persze akinek van rá keret és megéri neki az az érzés, hogy Festool géppel dolgozik hát istenem nincs azzal gond. Én megelégszem a Makitával és a Dewalt-tal, amiért sokan összepisilnék magukat, ha ilyennel dolgozhatnának, de még ezek is a Festool árának a fele.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#8306) Márton111 válasza thyeby (#8303) üzenetére


Márton111
aktív tag

1-et értek az előttem felszólamlóval.

Na most már valamit magadról írj, te mit tudsz azt már tudjuk hogy a festool mit tud, ha nem, akkor megnéznénk egy katalógust .
Kíváncsi vagyok mit művelsz, írhatnál valamit amiről úgy érzed fontos neked.
Nekem például fontos a kreativitás és nem fontos a besulykolt fogyasztói attitűd.
Ezért magam készítek el olyan dolgokat amiket megvehetnék készen , vagy nem vehetnék meg mert nem gyártanak pont olyant ami nekem kell.

Tibi A mercivel az úgy szokott lenni hogy néhány (nem is sok )kihasznált alkalmazott remekül össze tudja dolgozni a főnökének

[ Szerkesztve ]

(#8307) mdk01 válasza thyeby (#8303) üzenetére


mdk01
addikt

Ha nálam megjelenik egy csőszerelő Mercedes Vito-val, pláne sprinterrel, meg ufótechnikával, akkor tudom, hogy ha tőle kérem a munkát, akkor a Mercijét is ki kell fizetnem. Annak pedig semmi köze az én fűtésemhez.

Ebben igazad van, de.....
Én attól jobban félnék ha egy Ladával állítana oda és Vögel-és szatyorból venni ki a svédkulcsot.
Ugyan is ez mit sugall? Nálam kb. azt hogy nem igazán van neki munkája és nincs miből fejlesztenie, mert talán nem végez túl jó munkát.
Előre nem szabad ítélkezni, se egyik sem másik oldalra. Meg kell nézni hogyan dolgozik egyik és másik szaki és kész, vagy utána érdeklődni. Bár ez az érdeklődés dolog is veszélyes mert nem vagyunk egyformák és ami az egyik embernek jó az a másik nem biztos. Ez különösen igaz az asztalos szakmára.

[ Szerkesztve ]

(#8308) Márton111


Márton111
aktív tag

Nekem azt sugallaná : íme egy becsületes egyszerű ember aki nem akar megvágni engem, és másokat kihasználni,tisztességes áron dolgozik amiből tudvalevőleg még senki sem gazdagodott meg, beéri avval a csekéllyel amit az élet kínál neki anélkül ,hogy mások elől elvenné .
A munkája minőségét pedig le tudom tesztelni, mert ,értelmes hozzáértő ismerőseim által már kipróbált szakembert hívok illetve aki már volt nálam és bevált , valamint értek annyit, hogy meg tudom különböztetni a kontár és a szak munkát.Hajjaj de mennyire!Aki ezt nem tudja azt tóth zicher hogy átverik, akárki megy hozzá,(mercis vagy trabantos) nagy eséllyel.
Szegény ember lehet becsületes és szakértő is , mert attól még lehet tanult , tapasztalt, és ügyes, és rátermett és igyekvő..Örökölni, lottón nyerni lehet.Más becsületes úton gazdagsághoz nálunk nem lehet férni.Törvényesen igen.A törvényt a felső tizezer készíti magának jóra, a szegényeket meg kihasználandó.A törvénykezésbe a köznépnek nincs beleszólása.

[ Szerkesztve ]

(#8309) thyeby válasza Márton111 (#8306) üzenetére


thyeby
őstag

"Na most már valamit magadról írj, te mit tudsz"

Gondolom, ez Specialinak szólt, nem nekem.

Több fa van, mint asztalos!

(#8310) thyeby válasza mdk01 (#8307) üzenetére


thyeby
őstag

Persze.
Ha minden gondolatomat ideírtam volna erről, az felért volna egy blog-al. Kiegészítéseddel teljesen egyetértek, és idevaló is a gondolat.
Az érdeklődés helyett sokszor inkább megéri egy mi szakmánkbélinek megnézni személyesen néhány referencia munkáját. Csak ezt nem szakmabeli, nemnagyon tudja értőn értékelni.

Több fa van, mint asztalos!

(#8311) jimy_l


jimy_l
tag

Jó reggelt!
Ma mindenki beteget jelentett ( 1 fő segéd).
:W

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#8312) Dízeles válasza jimy_l (#8311) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Látom az alföldi leleményesség dolgozik benned.F@.za masina .
#8311 jót nevettem .Beöntést neki (k) :D

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#8313) Speciali válasza Vikusz77 (#8300) üzenetére


Speciali
tag

Igen így van, a megrendelők szinte 100 %-ának fogalma sincs róla, mi az a Festo. De ha rákérdeznek, elmondom, hogy ez kéccerolyandrágamintaboschvaze!: :D
Van pár Bosch gépem is, magát a márkát természetesen mindenki ismeri.
Természetesen szubjektív ez a "sárga" dolog, mint ahogy mindannyian szubjektív lények vagyunk, mindenkinek más és más ugrik be valamiről.
Ha jól emlékszem, amikor bejött Magyarországra a Dewalt, akkor voltak ilyesmi színű kacat gépek is forgalomban, ezért asszociáltam tévesen.
Ez a "nekem kell megfizetnem a Festo vagy bármilyen drága gépet dologhoz annyit, hogy ez így egyáltalán nem igaz.

(#8314) Speciali válasza mdk01 (#8305) üzenetére


Speciali
tag

Nekem ilyen gépem van, meg vagyok elégedve vele. Jó tudni, hogy sokkal többet is kibír, mint amennyit én használom. Csak hát a Festo... ;)

Nem nekem szólt ez a nem számít a pénz, de azért reagálok rá:
Nekem nagyon is számít.Ha most kellene megvennem az összes gépem, nem vennék mindenből Festot. Biztos több lenne mint így, de pl. szalagcsiszolóból egészen biztos, hogy újra Makitát vennék.
Csavarbehajtóból valszeg Festot vennék, mert most van Makita,Bosch, Festo.Már csak az akksik és töltők miatt is célszerű lenne ha kompatibilis lenne mindegyik mindegyikkel. Lamelloból Makitát vennék (most egy nem túl nagy szám Casals van, ez szerintem barkács).
Felsőmaróból is tuti biztos Makita lenne megint.

Visszatérve a pénz témához, volt olyan ismerős asztalos, aki amikor elindította a semmiből a vállalkozását, csak Felder és Festo gépeket vett meg, mindent egyszerre. Akkor neki nem számított a pénz, szerintem mindenből nem volt célszerű megvennie a legdrágábbat.Az már csak hab a tortán, hogy pár év után tönkrement, a gépekből meg semmi nem maradt...

Én ha megveszek egy Festo, vagy bármilyen gépet, hosszas számolgatás előzi meg a vásárlást. Csak azért, mert szép, és Festo, meg sznobizmus :) , nem fogom megvenni, akkor sem, ha van rá pénzem.
A csavarbehajtót azért vettem, mert hasznosnak találtam a sarok, és derékszög feltéteket, a levehető tokmányt, és a rövid gépet. Igazából nem is csalódtam benne a 8 év alatt.A Bosch behajtóim közel nem bírtak ennyit, nem beszélve a Makitáról. De az árukat azok is megérték és megszolgálták.

A Domino-t azért vettem,mert beesett a már említett 4 személyes emeletes ágy, amit nem tudtam volna normálisan, jó szívvel mással megcsinálni.És volt még mellette más nagyobb munka is, amihez nem kellett a Domino, de ha nem vállalom az ágyat, a többi melót sem velem csináltatják.

A Rotex meg azért kellett, mert elég sok olyan munkám volt, amikor nyílászárókról kellett a festéket lecsiszolni. Kezdetben a Bosch excenterrel csináltam, de a Rotexel fényévekkel gyorsabban megy.Rohadt egy munka, és nagyon fárasztó , ha lassan megy.

Szóval ennyit a sznobságomról, ami mögött természetesen kőkemény racionalizmus lapul.

(#8315) Soká válasza Speciali (#8313) üzenetére


Soká
senior tag

Hát lehet, hogy nem igaz, de ha módom van megválasztani egy "szakit", hogy kit engedjek be, akkor bizony engem is érdekel kicsit, hogy egyébként milyen életvitelű. Ha azt látom, hogy szórja a pénzt, akkor tudom, hogy könnyen jött, könnyen ment, lehetőleg ne én támogassam az ilyet. Hangsúlyozom: a jó szerszám nem ez a kategória önmagában. Viszont ha azt látom, hogy üti-vágja azt a jó szerszámot és nagymellénnyel azt mondja, hogy fogyóeszköz, akkor megintcsak nem akarok a szponzora lenni.
De ezek már személyes preferenciák. Ha valaki dohányzik, akkor nem azért nem engedem be, mert büdöset csinál (persze, azért is) hanem mert inkább annak adom a pénzem, aki mondjuk a gyerekeire költi, nem másra. De ez csak elmélet, a gyakorlatban vagy van módom ezt ellenőrizni, vagy nincs. Az biztos, ha terepjáróval érkezik valószínűleg többet fog kérni, mintha kombi Astrával. :)
de a legjobb, ha a Festo doboz egy bringára van rákötve, ugye? ;) ;)

És bocsánatot kérek a dohányosoktól, nem akarom bántani őket, nyilván ők maguk is érzik, hogy egyre kisebb a dolog társadalmi elfogadottsága, ami talán nem baj, ha a leszokás felől nézzük a dolgot.

(#8316) Speciali válasza Márton111 (#8306) üzenetére


Speciali
tag

ez a Merci dolog szerintem demagógia. Nagyon irigy nép a magyar...És félreértés ne essék, sajnos én is beleesek ebbe a hibába. De nem mások javait kell irigyelni, hanem neki kell állni vállalkozni, és nekünk is lesz "Mercink".
Az alkalmazott azért van, hogy hasznot hajtson a cégnek.Bármennyire is fáj, de ez van.Amíg alkalmazott voltam, bennem is fortyogott némi "harag", amikor a főnökeim csili vili dolgait láttam. Azt hiszem, ez mindenkiben megvan, emberek vagyunk. De ettől ez még nem visz bennünket előre, sőt inkább hátra.
De sajnos, nagyon sok főnöknek nem hogy Mercije nincs, hanem a cég bezárása és nem bezárása között táncol.
Aki viszont jól vezet egy céget, és telik neki jó kocsira meg miegymásra, attól nem kell irigyelni.
Volt olyan főnököm, aki tényleg nagyon tapló paraszt volt, otthagytam.Igaz, utána egy évig munkanélküli segélyből tengődtem, de mégis jó döntés volt.

Ha nekem szólt, hogy írhatnék magamról, meg mi fontos nekem, akkor azt hiszem részben már válaszoltam rá. Összefoglalva: nekem az fontos, amit én csinálok. És azt örömmel tudjam csinálni, és akinek csinálom, az is örömmel fogadja a munkámat, és ha később találkozunk, akkor se kelljen semmiért sem szégyenkeznem. Ez a legfontosabb.
Hogy mit is csinálok, arról meg szóljanak a képek:

http://picasaweb.google.com/bocsatibor/Munkaimbol#

Még annyit, hogy akit elriasztana a drága géppark, az a legjobb, ha meg sem keres. Na ez most hű de nagyképűen hangzik, de nem az. Mert nem lesz drágább a munkám azért, mert drága géppel végzem. Az csak nekem jó, ha kevésbé fáradok el a jobb minőségű géppel, és hamarabb készen van a munka.
Amúgy meg az asztalos az olyan, hogy először árajánlatot kérnek tőle, és a gépparkját nem látták még, legfeljebb a máshol elvégzett munkáját.És ha megfelelt az ár, akkor megrendelik a munkát. Csak ezután láthatják a gépeket a beszereléskor. Akkor meg már tök mindegy.
Végsősoron meg igen, a megrendelőnek kell kifizetnie az összes gépem, berendezésem, benzin és bármilyen költségem.Aki pénzért dolgozik, és nem szívességből, az mind így csinálja. másképp nem lehet.Csak ezt el lehet ferdíteni úgy is, hogy a rohadék az én konyhabútorom árából vett egy kéccázezres gépet.

Van egy kedvenc mondásom: dolgoztam ingyen is, de nem érte meg.

[ Szerkesztve ]

(#8317) Soká válasza Speciali (#8316) üzenetére


Soká
senior tag

Szerintem ne az irigység felől közelítsd meg a dolgot. Bár tényleg van akiben ez munkál, de én egyszerűen tudom a "Merci" ebben az aspektusban marketingköltség. Én pedig azt próbálom lefaragni. Ennyi.
Van akinek az meggyőző, ha a vállalkozó nagymenő, nekem az, ha szerény és a munkára figyel, nem arra, hogy ránézésre mennyit akaszthat le rólam, mennyire vagyok szorult helyzetben, stb.

(#8318) Speciali


Speciali
tag

a képek linket hülyén raktam be,meglátszik hogy újonc vagyok. (katona nyelven kopasz :) )

munkáim

Soká, végül is egyet tudok érteni azzal amiket írtál, de szerintem ne azt nézzük már meg először, milyen kocsija van a vállalkozónak, hanem hogy milyen referenciái vannak, és milyen véleménnyel vannak róla. Aztán ha mindezek meggyőztek bennünket, akkor kérjünk árat tőle. És ha ez is megfelel, akkor szarjuk már le, milyen kocsija van.
Ha így közelítjük meg a dolgot, mert szerintem így kell, akkor sehol nem fog szerepet játszani a "Merci".
Lehet hogy neki fontos, hogy drága kocsija legyen. Van aki meg uszodát csinál otthon a rohadék, mert neki meg az a fontos, csak azt nem látod. És egy egyszerű autóval jár.
Városi terepjárókat utálom, de egész másért, mint ami okok itt felmerültek.

[ Szerkesztve ]

(#8319) Soká válasza Speciali (#8316) üzenetére


Soká
senior tag

OFF:
én is azért választottam avatarnak ezt a kőbaltát, mert olyan önironikus, de azért én arra is figyeltem anno, hogy más nem használta ezt itt a topikban (ami persze nem igaz teljesen, mert találkoztam már vele ritka vendégeknél, de mégsem volt általános, most meg nagyon megszaporodott a bunkók száma :))

Egyébként nem tudja valaki, én szívesen rajzolnék magamnak valami avatart, a kérdés, hogy lehet-e?

(#8320) Speciali válasza Soká (#8319) üzenetére


Speciali
tag

na akkor képet változtattam, ez hasonlít rám a legjobban. :C
De tudok bunkó lenni kőbalta nélkül is. ;]

(#8321) mdk01 válasza Soká (#8319) üzenetére


mdk01
addikt

(#8322) Márton111 válasza Speciali (#8318) üzenetére


Márton111
aktív tag

Nekem az a véleményem hogy a mercit asztalos esetén nem kell a kuntsaftnak kiköhögni , mert van konkurrencia , piac és szabályozza magát az árverseny miatt.
Tehát a vevő ha pénzes ,jó pozícióban van ,nem kell kifizesse a mercit, hanem választhat kifizeti vagy választ egy olcsóbb céget .A gazdagok nem szórják a pénzt az üzleti életben pl egy asztalos árajánlat is üzlet !! csak luxusra, egyébként nagyon racionálisak , különben tönkremennének. Akinek biztos lehúzzák a béréből akár merci akár más fölös luxusra áldoz a főnöke az az alkalmazott akit 11 órát nyúznak naponta és még szombat is ,és nem jelentik be, vagy minimálbérrel.Ergo kizsigerelik a fölös luxusért, amit a főnök megvesz.
Ezt szóvátenni nem írigység ,mert igazságtalannak , és embertelennek tartom.

A rövid csavarbehajtó: nekem makita akkus gépparkom van etetéskor 18v-ot kapnak igazságosan mindenki.Nem rövidek. De ha veszek egy 18v-os sarokbehajtót az rövidebb a festoolnál vagy egal . De árban még mindig jobban jártam.
2 festoolból nem tudsz összehozni egy akkus társaságot 1 akkutípusról flex, dekopír , betonfúró, behajtó, reflektor stb a többire amit gyáranak per pill nincs igényem , de van még18v-os nekik más is .Ez rém praktikus többet ér( nekem )mint a system koffer ,én elajándékozatm minden műnyag koffert amit adtak pedig volt közte szép is , de minek? ??
rengeteg helyet foglal én meg nem szoktam 2 méterről dobálni a szerszámot (mint a repülőtéri csomagokat szokás) Mondjuk egy maki behajtó leugrottt a létra tetejéről ,de sérülés nélkül túlélte :) ebben a koffer nem segítette volna.

[ Szerkesztve ]

(#8323) Soká válasza mdk01 (#8321) üzenetére


Soká
senior tag

Áh, ilyen is van!
De úgy látom szigorúak a feltételek, én meg azt hittem, hogy annak csak örülnek, ha valaki képes nem csak a sablonokat használni. Ráadásul én több mint egy éve(?) lelkes újonc vagyok, fogalmam sincs mikor lépek a megvilágosodás következő szintjére. Feltételezem, hogy nem a leütött karakterek számítanak, hanem a hozzászólások száma, ami nálam kevésbé szapora.
De majd minden bekezdést új postba írok :)

Az meg kicsit logikátlan, hogy mire a tagok megszokják, megtanulják valakinek az arcát, addigra változtathatja meg.

(#8324) Soká válasza Speciali (#8320) üzenetére


Soká
senior tag

Jót választottál? Színesbőrű bringást én még nem is láttam :)
Egyébként jót választottál, ilyen sötét alakkal (akarom mondani avatarral) nem találkoztam ebben a topikban. :)
De köszi! - ha sikerülne handmade logót csinálni, szívesen átadnám a bunkósbotot

(#8325) Speciali válasza Márton111 (#8322) üzenetére


Speciali
tag

akkus dekopír, flex, meg egyebekre nincs szükségem. Csak csavarbehajtóra, így értettem a kompatibilitást.
A koffer nekem a helyszíneléshez kell. Praktikus, hogy össze tudok csatlakoztatni több dobozt is, és csak izomerő és testmagasság kérdése, mennyit tudok egyszerre elvinni. :)

Én rosszul vagyok, amikor zöldséges ládában, meg festékes vödrökben cipelik a szakik a szerszámaikat, gépeiket a helyszínre. (esetleg hajléktalan szatyorban :) )

Voltak mindenféle műanyag szerszámos dobozaim, ládáim, de pár év alatt széthullottak, széttörtek. Elegem lett belőlük. Az egyik géphez kaptam egy kedvezményes systainer kupont. Már két hónapja ülnek rajta. Bezzeg amikor a gépeket vettem, akkor 2 nap alatt itt volt minden, na persze, akkor nem töredék áron vásároltam.
A másik meg az, hogy a szokásos kéziszerszám tartó ládában semmit nem találtam meg. Arra gondolok, amiben felül van egy tálca, lent meg a nagy tér. Ekkor vettem egy ilyen fiókosat.Ebben minden a helyén van.

Szerszám doboz

Vagyis nem egészen ilyen fiókkiosztásút, de csak ilyen képet találtam.

Sarokbehjtó van a Festohoz is.

Az alkalmazott nyúzásáról általad írtak szerintem egész más téma, mint amitől
itt eredetileg indult a Merci téma.

(#8326) Speciali válasza Soká (#8324) üzenetére


Speciali
tag

pedig van, még versenyzők is :)

Néger bicajos

Na de oké, nem leszek néger. :N

Amúgy köszi hogy lesötéteztél, a négerek nevében is! ;)

Képet hogyan lehet ide feltölteni, mármint a topicba a hozzászólásba?

[ Szerkesztve ]

(#8327) mdk01 válasza Márton111 (#8322) üzenetére


mdk01
addikt

Akinek biztos lehúzzák a béréből akár merci akár más fölös luxusra áldoz a főnöke az az alkalmazott akit 11 órát nyúznak naponta és még szombat is ,és nem jelentik be, vagy minimálbérrel.Ergo kizsigerelik a fölös luxusért, amit a főnök megvesz.

Most lehet nem mondok túl szimpatikus dolgot, de megpróbálok úgy fogalmazni hogy nem váltsak ki egy 100hsz-os témát.
Én is sajnálom azokat az embereket akik így dolgoznak, de vannak azok akik nem nagyon tehetnek ellene, mert ebbe születtek bele és csak annyit tehetnek hogy támogatják az utódokat, hogy legalább nekik ne kelljen azt csinálniuk. Viszont úgy gondolom a többséget nem ilyen és nem érdekli, nem akar tovább lépni. Neki jó ott és kész beletörődik.
Te is ott voltál Márton és tovább léptél mert megértetted hogy az az életszínvonal neked kevés és léptél. Ennyi.
A lényeg, hogy a kizsigereléshez két ember kell legalább.

Ha erre a makita sarok behajtóra gondoltál akkor ez nem rövidebb a Festool sarok tokmányál.
Viszont amit én használok az ez

Viszont vannak egyéb ilyen sarok bitek.
1
2
Na ezek mind rövidebbek a Festool sarok tokmányánál. Igaz hogy nem annyira merevek mint egy egybeöntött fixen rögzített tokmány, de csak párezer forintba kerül nem 30-50.000,-be.
...és hát őszintén hányszor használja az ember egy évben? Én nem sokszor mert ritka hogy olyan helyzet alakuljon ki de ha szükség van rá akkor az tény hogy felbecsülhetetlen az értéke.

(#8328) mdk01 válasza Soká (#8323) üzenetére


mdk01
addikt

Van itt minden mint a bucsuba.:)

De majd minden bekezdést új postba írok :)

Ne tedd.:) Sokan azt csinálják aztán rá szólnak hogy ejnye-bejnye.
Én is utálom ha vki 5percen belül szúrkálja be az új hsz.-eket folyamatosan, mert azt közel olyan nehéz olvasni mint a kis kezdőbetűs mondatokat.
Mellesleg én sem és sokan mások sem a ranglétrán való elhelyezkedés és az avatar alapján ítélkezik. Én is megtehetném az új avatart, de nem izgat fel túlságosan. Majd talán egyszer ha ráérek, de tudom hogy olyan úgy sem lesz.

Amúgy tudom hogy csak vicceltél.:)

[ Szerkesztve ]

(#8329) Márton111 válasza Speciali (#8325) üzenetére


Márton111
aktív tag

Én 1db ilyen ládikával nyomulok ebbe 4 db kézigép tehető és az összes kéziszerszám, és csavar, ha sokrétű munka kell a helyszínen akkor 2-t kell vinni belőle a gépek nagyobb száma okán keter mastermate tool box
Borzasztó praktikus 10 év vettem , de ma belföldön nem tudom beszerezni ,pedig kéne nekem 2-3db pontosan ez a típus ebben a színben (ez ugyanis erős) kicsit se más.Cseheknél viszont árusítják.Ha valaki tud segíteni a beszerzéssel kapcsolatban, jó lenne .
Amúgy csak most vettem észre hogy már tag van a nevem mellett, néztem is korábban hogy kb 10km-t írtam és semmi, pedig nem azért íram ,hanem azért ,mert reméltem megértik:D

[ Szerkesztve ]

(#8330) mdk01 válasza Speciali (#8325) üzenetére


mdk01
addikt

Én meg csináltam magamnak 12-es réteglet lemezből.
Megrakva olyan 25-30kg körül lehet:DDD Nem ajándék cipelni kellene vmi gurolós kerék alá.
Ha vki érdekel lefotózom mert attól függetlenül hogy qrv@ nehéz praktikusra sikerült.

[ Szerkesztve ]

(#8331) Speciali válasza Márton111 (#8329) üzenetére


Speciali
tag

Márton
a linkre csak valami kezdőoldal szerűség jön be.De beírva a keresőbe ezt
találtam. Ez az?
Mdk01 érdekelne a láda.
A gurítást én egy összecsukható kocsival oldottam meg. Na ilyenkor tényleg jól jön az összeerősíthető doboz rendszer.

[ Szerkesztve ]

(#8332) thomgrande válasza Speciali (#8331) üzenetére


thomgrande
tag

Próbáld még 1 szer a linket át lett szerkesztve.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#8333) Márton111 válasza Speciali (#8331) üzenetére


Márton111
aktív tag

katalógus lap jobbra a fehér nyíllal 7-et lapozol akkor jobbra fenn fekete láda (kerekes)sárga csatok,2 sárga csavartálca a fedélbe integrálva , erre fáj nagyon a fogam ,de aszem nem elérhető csak izraelben
És itt a másik ami nagyon érdekelne fekete láda szürke csavartálcákkal Csehország Email: info@i-obchod.cz innen elérhető lenne szerintem .
Az amazonos narancs bleki deki ládát elkerülném ha a fentiekből valamelyik elérhető lenne.

[ Szerkesztve ]

(#8334) thomgrande válasza Márton111 (#8333) üzenetére


thomgrande
tag

Akkor már miért nem ILYEN ?
Hasonlót vettem a lidiben egy tizesért.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#8335) thyeby válasza Speciali (#8314) üzenetére


thyeby
őstag

"amikor nyílászárókról kellett a festéket lecsiszolni."

Erősíts meg, h jól gondolom-e?
A Rotex akkor előnyösebb, ha sok anyagot kell gyorsan lekoptatni a felületről?

És az mit tesz, hogy hajtóműves excenter csiszoló? Értem én, h motor hajccsa, de mitől forog?

Több fa van, mint asztalos!

(#8336) Márton111 válasza thomgrande (#8334) üzenetére


Márton111
aktív tag

Mert keresztben van kerekezve.Ezt kapni itthon és a stanley is árusít hosszára kerekezett nagy ládát, sőt nagyobbat,de nekem a belinkelt keterekre van szükségem mert roppant praktikus , nekem a legjobban bevált.(helykihasználás , használhatóság szolgáltatásai stb)

[ Szerkesztve ]

(#8337) thomgrande válasza Márton111 (#8336) üzenetére


thomgrande
tag

Ha azzal a fogantyúval húzod akkor nem dől össze benne minden? Ránézésre erősen úgy néz ki.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#8338) Speciali válasza thyeby (#8335) üzenetére


Speciali
tag

Nekem kicsit képzavar, hogy hajtóműves gép. Szerintem minden gépnek van hajtóműve, amin keresztül a motor átadja az erőt a szerszámnak. Olyan ez, mint ha azt mondanák a vízre, hogy hidrogén van benne, woáá! :-)
Szóval nem tudom. De talán azt értik ezen a market-ingesek, hogy nem a hagyományos elrendezésű exc. csiszoló gép, hanem mint egy flex, és ez nekik a hajtómű.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy kétféle mozgásra képes a gép. Egyik kapcsoló állásban normál excenter csiszoló mozgást végez.
Másik állásban (van rajta egy mechanikus kapcsoló váltó vagy mifene) meg a szokásos excentrikus mozgáson kívűl forog is a tányér. De nem úgy mint az exc. gépnél, ahol akár le is lehet fogni a tányért.Ilyenkor kényszermozgatva forog a tányér, és zabálja az anyagot. Annyira, hogy mióta megvan a Rotex, azóta a szalagcsiszoló nem volt elővéve.

Vagyis ez egy olyan flex, ami excentrikus mozgást is végez a forgás közben. Vásárlás előtt azt gondoltam, van nekem flexem, rakok rá egy csisz. tányért, azt jónapot, megspórolok egy kalap pénzt. De sajna a flexet így használva rettenet felületi minőséget lehet produkálni. Az az excentrikus mozgás küszöböli ki, hogy forgás közben ne legyen kagylós beverődés a tányér szélétől.

Igen, egyrészt akkor van előnyben a Rotex, ha sok anyagot kell szép felületet hagyva lekoptatni. És az asztalos munka többnyire ilyen. Másrészt polírozni is jó vele, az excenrtikus mozgás itt is kiköszöböli a kagylósodást.Normál excenter csiszoláshoz csak ritkán használom, mert a nagy motor erőt ilyenkor nem lehet igazán kihasználni, és jobban szeretek egy könnyebb géppel dolgozni, ha van rá mód.
Hasznos tulajdonsága a gépnek még, hogy szegély mellett is bátran lehet vele csiszolni, ha ráteszünk egy ütközőt. Ezáltal nem veri össze a tányér az anyagot.
Van a Makitának és a Boschnak is ilyen gépe.

[ Szerkesztve ]

(#8339) Márton111 válasza thomgrande (#8337) üzenetére


Márton111
aktív tag

Rekeszes kivehető csavartálcák a fedélben légmentesen lezárva,A szerszámtálcák a helyükön besüllyesztve a szerszémok a tálcában a fedő lezárja,A gépek alul összerakva mint egy logikai összerakó hogy elférjenek a behajtó kap egy textildarabot hogy ne karcolódjon a festés .Menetsúly 25kg fullra megpúpozva 35kg könnyen húzható, füle és csatja elbírja ha felemeled (pl lépcsőn)Húzórúdja stabil ,és betolható ütközésig fogantyújáig a ládatestbe eg y mozdullattal és m,áris nincs útbanHol itt a problema ? Úgy érzem kákán csomót keresel. :)

[ Szerkesztve ]

(#8340) Márton111


Márton111
aktív tag

Ha be akarok menni vele egy 2 szárnyú ajtón ami 1 szárnyra van nyitva befér mert hosszában gurul.Fel tudok vele szállni ha kis munkára megyek és nem éri meg autózni a bkv-ra és elférek még sose volt útban (nem csúcsforgalomban) De akár rá is ülhetek :D Helyszíni munkán kislétra helyett rá lehet állni. 1ember 2 db ládát el tud húzni kényelmesen (helyszíni autóból ba-be-kibe kipakolásnál)és kevésbé kellemesen fel tudja vinni a lépcsőn (azért 50 kg az nem kellemes, jobb egyesével)

[ Szerkesztve ]

(#8341) thyeby válasza Speciali (#8316) üzenetére


thyeby
őstag

"Csak ezután láthatják a gépeket a beszereléskor. Akkor meg már tök mindegy."

Azt hiszem, ezzel elég sok mellébeszédet helyretettél. (Tulajdonképpen magam is mellébeszéltem.)

"dolgoztam ingyen is, de nem érte meg."

Ez nagyon tetszik!

"Az alkalmazott azért van, hogy hasznot hajtson a cégnek."

Ez kétségtelen alaptétel. De nem mindegy, hogy mennyit!
Jómagam nem keresek többet, mint az alkalmazottam. A "haszon" mindössze ott jelenik meg, hogy több jut fejlesztésre, gyorsabban épül a vállalkozás.

"ez a Merci dolog szerintem demagógia"

Részigazság.
Ott, ahol a Merci a megtérülőbb, ott mindenképpen demagógia. De ott, ahol az fölösleges többletköltséget jelent (és ez igen gyakori), ott nem demagógia. Egy Vito üzemeltetési költsége sokkal magasabb mondjuk egy Toyota, v egy Fiat konkurenciának. Ha kivetítjük, hogy pl 300 ezer km mennyibe kerül Vito-val, és mennyibe egy Renault-al, látszik, hogy azt a különbözetet annak az alkalmazottnak kell kitermelni, aki bele se ült sose a kocsiba. A terepjáróval bíró vállalkozások zömének az égegy világon semmi szüksége micsubicsu pazséróra. Ez tisztán sznobizmus. Szégyellni való lenne, ehelyett felvágnak rá. Még arra is, hogy a szélvédőn ott a mozgássérült igazolvány. És ezt kell az alkalmazottaknak kitermelni, nem a piaci versenyelőnyt, nem azt, hogy egyszer nekik is kilátásuk legyen kicsit többre, mint a minimálbér.

"Aki viszont jól vezet egy céget, és telik neki jó kocsira meg miegymásra, attól nem kell irigyelni."

Nem irigykedésről van itt szó, egészen másról. Méltatlankodásról. Az tág fogalom, hogy jól vezet egy céget - és sokszor tönkremegy jólmenő cég is.
Jólmenő cégek tömkelegére lenne szüksége ennek az országnak, nem menő cégvezetők tömkelegére.
Ha egy cégvezető hellyel-közzel erkölcsösen irányítva biztosít munkahelyet olyanoknak, akik egyébként munkanélküliek lennének, arra nem irigykedik senki. Az érték.
De hol az érték abban, hogy a vállalkozó kiszáll ellenőrizni a munkát egy merciből, és jól eligazítja a dolgozókat a fagyban arról, hogy mikor szabad enni és mikor nem, akiknek melegedési lehetőségük sincsen, de sokszor még hugyozni, szarni se tudnak sehova?

Több fa van, mint asztalos!

(#8342) Márton111 válasza thyeby (#8341) üzenetére


Márton111
aktív tag

.-osan

(#8343) thomgrande válasza Márton111 (#8339) üzenetére


thomgrande
tag

Maradjunk abban hogy neked a Juliska tetszik nekem pedig a Mariska. :C

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#8344) Márton111 válasza thomgrande (#8343) üzenetére


Márton111
aktív tag

És ettől szép a világ különben unalmas lenne ha minden uniformizált.
Amúgy te full teherautós felhasználás szemszögből nézed a ládaformatervezést én pedig alternatív BKV/ autó-teherautó váltakozó felhasználási szemszögből, ha így világosabb :)
Azt még nem is írtam hogy (sok szedan vagy hogy hívják nem kombi) autó csomagterébe befér !Egyáltalán nem mindegy!!Az ülésre nem szeretik tudniillik.(de azt is lehet egy pokróccal megszelidíteni).De bőrülésre akkor se fogják engedni egy fullos autóban! Nekem sok nézőpontom van és mindnek megfelel...

[ Szerkesztve ]

(#8345) thyeby válasza Soká (#8323) üzenetére


thyeby
őstag

Küldj a rendszergazdának egy üveg konyakot, hogy cserélje el a "rangodat" az enyémmel - felajánlom ingyen!

Engem az se izgat, h kinek milyen fantomképe van, és az se, ha többen használnak egyet.
Druszádat elküldöd az anyakönyvvezetőhöz, hogy javíttassa át a keresztnevét, mert olyan neked már van? :F

Több fa van, mint asztalos!

(#8346) thyeby válasza mdk01 (#8330) üzenetére


thyeby
őstag

"Ha vki érdekel lefotózom"

Fotózd le ízibe!

Több fa van, mint asztalos!

(#8347) thomgrande válasza Márton111 (#8344) üzenetére


thomgrande
tag

Teherautós? Még személyautóm sincs.
Én arra használom hogy ha a műhely előtt dolgozok akkor ne kelljen mindenért bemenni a műhelybe.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#8348) Márton111 válasza thomgrande (#8347) üzenetére


Márton111
aktív tag

:DD meglepett.Thomgrande látod én egész más szerszámszállításokban gondolkodom ,ezért a különbség
mkd1 nézzük meg ha nem túl macerás lefotóznod :)

[ Szerkesztve ]

(#8349) Márton111 válasza mdk01 (#8327) üzenetére


Márton111
aktív tag

Sarokbehajtó :) 3 éve vettem egy munkához galériakorlátokat kellett a vasdíszek közt felcsavarozni (alulról) és a mintától függóen nem minden csavarhoz fértem hozzá a behajtóval , inkább évente egyszer használom azóta max,de minőségi racsnis dugókulcsnak is jó mert az , vettem vele együtt egy cserélhető feltétet amiben szintén cserélhetem a biteket (rajta van)szóval nem eldobós egyfajta bitet tudó .(volt már egy ajándék dugókészletem elhalálozott racsnis hajtókarral )

[ Szerkesztve ]

(#8350) thyeby válasza Márton111 (#8349) üzenetére


thyeby
őstag

:C

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.