Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8401) Soká válasza thyeby (#8386) üzenetére


Soká
senior tag

"Attól függ, mikor lép valaki előrébb, hogy mit ír."

Ne viccelj, tényleg? Komolyan mondom, engem egyáltalán nem érdekel ez a "rang" meg avatár ügy, jobb lenne, ha nem lenne, (más "mosóporoknál nincs ilyen) de ez meglep, amit írsz. Van egy modi, aki figyel és osztogatja a jópontokat? TTegnap pampogtam, estére lelkes újoncból kvázitag lettem? Hát, ez tündéri! :)
Tulajdonképpen csak egy baj van, ezt Speciali is jelezte, egy magamfajta lámer számára követhetetlenek a rangok. Az is lehet, hogy ezek nem hierarchikus kasztok, csupán habitus jelzők?
Még a végén utánaolvasok ennek az egésznek :), micsoda kincseket rejteget a prohardver! ...ahelyett, hogy egy-egy konkrét nick hozzászólásait (vagy csak a sajátot) listázni lehetne. :(

Voltatok katonák? Számomra az volt az utolsó, amikor végig kellett járni a ranglétrát. Határőréknél hat stáció volt (évi négy bevonulás/leszerelés): 1. bevonuló 2. kopasz 3. fiatal 4, öregedő 5. öreg 6. leszerelő. Jaj, istenem... az öregek mindig lóbálták a centijüket, nekem csakazért sem volt, viszont mint mozigépész, egy harminccentis orsóval jártam, az volt az én centim, az öregek meg haragudtak rám, hogy rontom a fiatalok előtt a renoménkat... :)

szerk:
Bocsánat a durva offért, nehogy belefussunk a katonatörténetekbe!

[ Szerkesztve ]

(#8402) thomgrande válasza Soká (#8397) üzenetére


thomgrande
tag

Van ott az oldalon egy 33MB zip fájl amiben megtalálod a felsőmaró választékot.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#8403) Soká válasza fattyu666 (#8400) üzenetére


Soká
senior tag

"Az alsó képen lévő hat részes készletet vettem meg"

Én is azt ütöttem le, a többi már csak ráadás volt. Azt a bizonyos ütést a kontraprofilnál érezheted leginkább, mégiscsak az a legnagyobb átmérőjű darab. Ez a Powermax az a gép, amit a fickó (is) árul?
---------------------------
Ami a liftet illeti! Bár ismerek pár megoldást, engem is érdekelne a dolog, mert kellene nekem egy rásegítő "valami". Nálam egy Freud gép van beépítve az asztalba, aminek ugye a talpán keresztül emelhető egy kis kar segítségével, de én bevallom közben alulról rásegítek azzal hogy nyomom felfelé a gépet. Ennek egy oka van, érzem, hogy a menetes szárra, amit tekerek a rugó felettébb nagy ellennyomást fejt ki és tartok tőle, hogy a kelleténél nagyobb surlódás miatt egyszerűen kikopik a menet. Szűval valami kis erőkar-szerűséget kellene konstruálnom a gép alá, amivel megkönnyítem a tekerést. Nem tudom, érthető volt-e ez így?

(#8404) fattyu666 válasza Soká (#8403) üzenetére


fattyu666
tag

Sajnos amikor vettem éppen nem volt feltéve neki a vaterán a PowerMax maróból, ezért mástól vettem kétezerrel drágábban. De valószínűleg ugyan olyan.

(#8405) thyeby válasza Márton111 (#8391) üzenetére


thyeby
őstag

:DD

Több fa van, mint asztalos!

(#8406) Soká válasza thomgrande (#8402) üzenetére


Soká
senior tag

Az a választék pontosan az, amiből az uni-max is árulgat, és amit szintén a nagy Kína gyárt. Itten.
Csak van akinek zöldre festik, van akinek sárgára. Persze ez most nem 100%, de a ruszki katalógusban láttam pár olyan ismerős profilt, amit szerintem másutt nem kapni. Egyébiránt ez a hengcheng nekem szimpatikus, sok olyan profilt látok náluk, amit tudnék szeretni...
Itthon szerintem senki nem árul teljes választékot, de biztosan lehetne rendelni valahonnan.
Egyébiránt, ha kereskedő lennék, én megpróbálnám ezt forgalmazni idehaza.

Még szerencse, hogy nem vagyok kereskedő, így aztán nem bukok bele. Ha üzlet lenne benne, valószínűleg az uni-max sem csak egy csekély töredékét árulná, noha ők nemzetközi cég, lefedik fél Európát.

(#8407) Márton111 válasza thomgrande (#8399) üzenetére


Márton111
aktív tag

Nem ezt Bernardós fazont akarom lekoppintani annak ellenére hogy nagyon pofás kis darab , nálam az elemekből összerakható a jobb, mert nincs akkora helyigénye, csak elgondolkoztam a tolóasztal részén hogy ezt meg lehetne csinálni csapágyazva esetleg valamilyen vastagabb,falú pont megfelelően cikcakkos keresztmetszetű alu szelvényből, ha olcsón vesztegetnék .Kombinálva lamináltbevonatú rétegelt anyagggal ,ami semmivel sem rosszabb az alumíniumnál .Felülete kemény rugalmassága ereje kiváló

Soká: én egy natúr rtg lem asztalon tizedmm pontosan marok (ezt most gyakorlati tapasztalatból mondom a csapozást ott készítettem )ez a faiparban tökéletesen kielégítő .
Hát még ha le dekoritozom.kétoldalról :)
Az alu ide nem ad több pontosságot , mert századozni faiparban értelmetlen, mert a fa dagad-zsugorodik .Attól te még századozhatsz, engem nem zavar :)

Az olcsó szerszámnál a sarkallatos pont ,majd az éltartósság lesz.Az olcsó ajándékba kapott piaci vésőimet én kidobáltam, mert nem lehetett megélezni , vettem először narexet, aztán 5 év múlva stubayt és ég és föld a különbség mind a két váltásnál (az utolsó vétel az aprószeget elvési csorba nélkül)

[ Szerkesztve ]

(#8408) thyeby válasza Speciali (#8395) üzenetére


thyeby
őstag

Vezírem!

Olyan ellent ne válassz, aki legyőzhet, mert vesztes vezír, nem vezír! :N

Több fa van, mint asztalos!

(#8409) fattyu666 válasza Soká (#8403) üzenetére


fattyu666
tag

Itt egy erőkaros megoldás, 00:45-től.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#8410) thyeby válasza fattyu666 (#8398) üzenetére


thyeby
őstag

"Bár a hátam közepe kétszer is viszketett, nem tudom ez attól volt-e."

:DD

Több fa van, mint asztalos!

(#8411) thyeby válasza Soká (#8403) üzenetére


thyeby
őstag

"Nem tudom, érthető volt-e ez így?"

A lényege érthető volt.

Nekem briliáns ötlet ez az autóemelő dolog lift gyanánt. Elmégy a bontóba, kotorsz két egyformát - esetleg lánccal össze is kötöd őket, mint a profik, és örök életű, kényelmes, pontos lesz.

Több fa van, mint asztalos!

(#8412) thyeby válasza Soká (#8401) üzenetére


thyeby
őstag

"Tegnap pampogtam, estére lelkes újoncból kvázitag lettem?"

Ráadásul Márton111 sasszemének köszönhetően visszamenőleges hatállyal!

"Ne viccelj, tényleg?"

1:1! Néha én se tudom, h mikor viccelsz, mikor nem, hát most spontán (akaratlanul és szándék nélkül) revansot vettem. :U

Több fa van, mint asztalos!

(#8413) Márton111 válasza Márton111 (#8407) üzenetére


Márton111
aktív tag

Folytatása a hsz-nek : a pontosság ez esetben a marókés élességén múllott.Persze én ütő kést meg gépet eleve nem használok precízséget igénylő feladatra csak amikor durva munka van (helyszíni festett ablak-ajtó marás nem látható szegekkel, na akkor a régi , lapkás késem még jó szolgálatot tesz az 500Ft-os olcsóbb lapkákkal,amiket betankoltam 5 éve :)

(#8414) Speciali válasza Soká (#8401) üzenetére


Speciali
tag

szerintem bőven elég lenne, ha csak a hozzászólások száma jelenne meg.
Nem az a kifogásom, hogy követhetetlen ez a rang dolog, hanem egész egyszerűen gyerekes az egész.

Van egy modi, aki figyel

Vigyázz, mert a nagytestvér mindent lát! :))
Te is határőr voltál?Én is. Na akkor mesélek ....

Nem ám. :)

[ Szerkesztve ]

(#8415) Márton111 válasza fattyu666 (#8409) üzenetére


Márton111
aktív tag

Hoppá :) Határozottan nem rossz, csak nekem útban lenne marásnál .Ha ez megoldható lenne úgy hogy ne növellje meg a gép külméreteit, akkor tuti felszerelném :)
Elvezetve az egyik fogantyúig úgy mint a bicikli fékkarja hogy hozzá lehessen szorítani ha süllyeszteni akarom .Akár fel is lehetne használni a bicó fékkart bowdenes, és rugós megoldással :U valahogy A gép ha felengedik, úgyis visszaemelkedik mert saját rugója van A lényeg ne legyen útba :)

[ Szerkesztve ]

(#8416) Márton111 válasza Márton111 (#8415) üzenetére


Márton111
aktív tag

Lehetne mindkét fogantyúra egy-egy bicó fékkart ami meghúz egy-egy bowdent ami felhúzza a maró talpat...Vagy egy kar 2 bowdennel az egyik nyilván átvezetve a gép másik oldalához hogy ott húzzon.A bowdenek a szokásos burkolatban a spirálrugó csőben szépen tudnak ívben vezetődni eccerűen , egyhelyen meg össze kell őket rögzíteni csavarkötéssel:)

[ Szerkesztve ]

(#8417) Soká válasza fattyu666 (#8409) üzenetére


Soká
senior tag

Na, ezt még meg kell néznem párszor, hogy értelmezzem a magam számára, de tetszik, mert nem annyira buhera hatású, mint az egyébként ötletes maróasztal, amit a (#8381)-ben linkeltél.

(#8418) Soká válasza Speciali (#8414) üzenetére


Soká
senior tag

"szerintem bőven elég lenne, ha csak a hozzászólások száma jelenne meg."

zindexszes beidegződés... :)

thyeby,

ha nem tudni mikor viccelek és mikor nem, az azért van, mert nincs humorérzékem. Vagy legalábbis fanyar. Netán fárasztó :)
Viszont, ha valamit humornak, de legalábbis csak félig komolyan veendőnek szánok, az után igyekszem szmájlit rakni.

(#8419) Márton111


Márton111
aktív tag

Az érvényesülés titka :

Amúgy Hobó nem rossz :D

(#8420) thomgrande válasza Soká (#8417) üzenetére


thomgrande
tag

Ezért jó a Triton klón mert az ezeket mind tudja. Nem kell erőkaros bigyó mert fogasléces. Asztalba építve pikk-pakk kiveszed a rúgót és már könnyebb tekerni a beállítót.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#8421) mdk01 válasza Soká (#8401) üzenetére


mdk01
addikt

Még a végén utánaolvasok ennek az egésznek :), micsoda kincseket rejteget a prohardver! ...ahelyett, hogy egy-egy konkrét nick hozzászólásait (vagy csak a sajátot) listázni lehetne. :(

Asztalos hozzászólásaid :)

[ Szerkesztve ]

(#8422) thyeby válasza Soká (#8401) üzenetére


thyeby
őstag

"egy-egy konkrét nick hozzászólásait (vagy csak a sajátot) listázni lehetne. "

Lehet.
Érdemesebb ezen kicsek után nézned prohardverileg, mint avatarszabályzat, rangi architektúra és tsai. Próbálgasd a keresőt! Ha nem megy, segítek.

Több fa van, mint asztalos!

(#8423) mdk01 válasza mdk01 (#8421) üzenetére


mdk01
addikt

PH! ranglista

Egy hozzászólás értéke témakörök szerint.

Van itt minden, mint már említettem nem most kezdték a srácok.
Amúgy egy PH! félsiten is lehet fax és lehet tisztelni és felnézni egy lelkes újonocra is úgy hogy tökre nem mérvadó az egész.

(#8424) thyeby válasza mdk01 (#8421) üzenetére


thyeby
őstag

Bocs! Megelőztél, nem vettem észre.

Több fa van, mint asztalos!

(#8425) Márton111


Márton111
aktív tag

Én előttem ki-ki rangja az értelmes hozzászólásai ,és a jóindulata összegzése alapján jön össze, meg hogy azt, mennyire kultúrált formában adja elő.
Ha jót szól hozzá pluszt, ha nem trafálta el akkor semleges, ha bunkóságot ír, akkor mínuszt, éspedig eggyel visszalépett.
Ha megsértett, 10-et levonhatok :) (azért akkor is tudom, ha van esze)
Több megsértés kizárással jár, ami azt jelenti, nem írok többet neki. Félév után rövid felülvizsgálat, csökkentett javítási lehetőséggel .(Kutyából akkor se lesz szalonna, de hátha)
Ezek az automata fórumjelzések, amelyek a hozzászólás tömege (darabszám) alapján mérnek, nekem semmi értelmeset nem jelentenek, de aki szeret gyűjteni szenvedélyből, mondjuk buszjegyet ,abba a kategóriába pont beleesik ez is . :)

[ Szerkesztve ]

(#8426) Soká válasza mdk01 (#8421) üzenetére


Soká
senior tag

"Asztalos hozzászólásaid "

Micsoda klassz link, tök jókat olvasgattam! :)
thyebynek: ez tréfa akart lenni!

mdk, köszi a linket, másra nem tudok gondolni, mint hogy vak vagyok és nem találom, hogyan lehetne listázni a hozzászólásokat, vagy netán ez is kötve van bizonyos ranghoz?
Megnéztem a PH ranglista első bejegyzését, aszerint akár addikt is lehetnék (bár nem tudom, mi az?) de a hozzászólások száma alapján is legalább "tag" (ami olyan nagyon szép semleges titulus :)
Ezek után nem magyarázkodom, már senki sem mossa le rólam, hogy hitvány karrierista vagyok. :)

Közben az jutott eszembe, hol van belőletek a gyermeki lélek? Nemecsek Ernő közlegényből is kapitány lett. És még nem is posztumusz.
ez is vicc volt.

[ Szerkesztve ]

(#8427) Márton111


Márton111
aktív tag

Amúgy abban nem sok rációt látok hogy avatart nem lehet magamnak feltölteni, csak a mindenki által agyonhasznált és lekoptatott sablonpofákból választani.Amúgy a lelkes hiúz megfelel hangulatilag :D Vagy szervál :U ?

[ Szerkesztve ]

(#8428) Soká válasza Soká (#8426) üzenetére


Soká
senior tag

Már nem tudom szerkeszteni az előbbit...
most látom mdk második linkjét és olvasom, hogy a nem szakmai (mármint nem hardveres) hozzászólások másként (kevésvé) értékesek. Így már tiszta sor.
Bocsánat, hogy kvázi-tagként kezdtem el újonckodni. És offolgatni... befejezem.

(#8429) Soká válasza thomgrande (#8420) üzenetére


Soká
senior tag

"pikk-pakk kiveszed a rúgót és már könnyebb tekerni a beállítót."

Igen-igen. Korábban ki is próbáltam, mert papíron ugyanott vannak a csavarhelyek a tritonon is. A gyakorlatban viszont van mm körüli eltérés, én meg annyira kotyogásmentesre fúrtam az asztal lapjába a csavarok helyeit (véletlenül se tudjam elmozdítani a gépet az asztal mérőskálájához képest) hogy tágítanom kellene rajta, de azt meg isten ments, ha már sikerült egyszer pontosan illesztenem.

Ha nincs benne a rugó, akkor nem válik lötyögősebbé a gép? Ez most valószínűleg buta kérdés volt, de a rugó annyira az ütközőhöz nyomja a gépet, hogy ha netán elfelejtem rögzíteni az adott pozícióban a gépet, akkor sem mászik el(le-föl) marás közben, a rugó ellentart. (legalábbis bizonyos késméretig az "előtolás" függvényének mértékében)

Előbb-utóbb meg fogom oldani a liftes rásegítőt.

(#8430) thyeby válasza Soká (#8426) üzenetére


thyeby
őstag

"másra nem tudok gondolni, mint hogy vak vagyok"

Gondolj inkább másra, segítek: Fáradt vagy.

Jobboldalt fent lenyitod a lenyílót:

Azután kedvedre kitöltöd a logikai panelt:

Majd a nagyító gombra klikkelve küldöd a kritériumaidat a keresőmotornak.

Több fa van, mint asztalos!

(#8431) thyeby válasza Soká (#8429) üzenetére


thyeby
őstag

"Előbb-utóbb meg fogom oldani a liftes rásegítőt."

És az lesz az igazi!

Több fa van, mint asztalos!

(#8432) thyeby válasza Soká (#8428) üzenetére


thyeby
őstag

"Bocsánat, hogy kvázi-tagként kezdtem el újonckodni."

Ne feszengj már, nem szólt senki, hogy zavaró!

(Újfent félreértettelek - magam is fáradok, annyit ragasztottam ma a fát, hogy fájnak az ujjaim: Írtad, h befejezed. Úgy értelmeztem, h a fórumozást, mert alázó rangolás van itten. Igaz, ami igaz, de emiatt sajnáltam volna a dolgot. Aztán láttam később, h ezt csak az offolgatásra értetted, és örültem, h csak félreértettelek.)

Több fa van, mint asztalos!

(#8433) Soká válasza thyeby (#8430) üzenetére


Soká
senior tag

És én ilyenkor még nem szoktam fáradt lenni...
De idióta és figyelmetlen annál inkább. Ha most megkérdezted volna, hogy keresésnél van-e felhasználói opció, akkor rávágtam volna, hogy nincs. mdk linkjéből kibogarásztam, hogy a keresőt használja, gyorsan meg is néztem, próbáltam így-úgy, és egyszerűen nem láttam meg a Szűrés felhasználó szerint opciót, pedig ott volt az orrom előtt.
Ilyenkor mindig rádöbbenek arra, amit még tanítok is, hogy a látást mennyire befolyásolják bizonyos prekoncepcióink...
Jó éjt!

(#8434) thyeby válasza Márton111 (#8419) üzenetére


thyeby
őstag

Csak most esett le a tantusz, hogy miért tűzted ide ezt a fotót a Hobo albumról... - és nyerítettem egyet, hogy a gyereket is majdnem felébresztettem.

Több fa van, mint asztalos!

(#8435) mdk01 válasza Soká (#8426) üzenetére


mdk01
addikt

mdk, köszi a linket, másra nem tudok gondolni, mint hogy vak vagyok és nem találom, hogyan lehetne listázni

Nincs mit.
Amúgy én sem vagyok ám egy nagy májer és általában kérdezek, de ezeket pont tudtam, mert már régi motoros vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#8436) Márton111 válasza thyeby (#8434) üzenetére


Márton111
aktív tag

Biztos azt álmodta megjöttek a lovas huszárok :)

[ Szerkesztve ]

(#8437) thyeby válasza Márton111 (#8436) üzenetére


thyeby
őstag

:DD

Több fa van, mint asztalos!

(#8438) jimy_l


jimy_l
tag

Jó reggelt! :R
Arra ébredtem, hogy már nem alszom. :Y

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#8439) fattyu666


fattyu666
tag

Jó reggelt - jimy_l!

............................................................
Pár napja szóba került, hogy asztali maróba minimum kell a 4KW-os motor.
Az jutott eszembe, hogy kiveszem a kombinált gyalumból, vagy a körfűrészemből, mert mindkettőben olyan van és majd az lesz a marógépbe.
Na most az a kérdésem, hogy mekkorát vegyek helyette?

Magyarán: mi az a teljesítmény és fordulat amivel jól szuperál egy asztali körfűrész, vagy egy egyengető-vastagoló gyalugép? Mert gondolom a 4KW ezeknek sok, csak hát annak idején ezekhez ócsón jutottam :DDD .

[ Szerkesztve ]

(#8440) bbchris válasza fattyu666 (#8439) üzenetére


bbchris
senior tag

Attól függ hogy milyen hosszú a gyalukésed . Ha L=410mm akkor oda már kell ám motor főleg hogyha vastagolni akarsz . Hát nem tudom , szerintem oda is kellene akkora motor . Persze lehet kisebb is de azzal már nem biztos hogy úgy fogsz tudni vastagolni . De ha cserélni akarsz akkor 3kW alá ne add .

jimy_l #8438 " Arra ébredtem, hogy már nem alszom."

Nahát , micsoda észrevétel :)) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8441) mdk01 válasza fattyu666 (#8439) üzenetére


mdk01
addikt

A helyzet az hogy az átlagos asztalosipari gépekre mint körfűrész, vastagoló gyalugép, marógép, egyengető gyalúgép motorjai 3-4Kw-tól indulnak felfele, tehát ennél csak nagyobb kellhet a gép nagyságától függően.
2-3KW az necces azzal oda kell figyelni mekkorát fogat az ember, de 4Kw-tal már kényelmesen lehet dolgozni.

Gondolj bele hogy sok kézigép motorja is 1-2KW-között van akkor egy normális álló gép motorja hogy még használható is legyen bőven e felett kell hogy legyen.

[ Szerkesztve ]

(#8442) Speciali válasza mdk01 (#8441) üzenetére


Speciali
tag

(I)Gondolj bele hogy sok kézigép motorja is 1-2KW-között van akkor egy normális álló gép motorja hogy még használható is legyen bőven e felett kell hogy legyen (/I)

Egy szénkefés egyfázisu motort és egy 3 fázisú indukciós motort nem lehet összehasonlítani, a FELVETT teljesítmény alapján.
Tehát amit egy 2 ezer wattos 3 fázisú motorral hajtott gépen még éppen el tudunk végezni, ott egy 2kw-os egyfázisú motor kevés lesz.
Én úgy emlékszem, a Rojek 310-es kombinált gépünkön 2,2 kw-os motor volt gyárilag.És elég volt.

[ Szerkesztve ]

(#8443) thyeby válasza fattyu666 (#8439) üzenetére


thyeby
őstag

"hogy mekkorát vegyek helyette?"

Négy kilowattost.

Több fa van, mint asztalos!

(#8444) thyeby válasza Speciali (#8442) üzenetére


thyeby
őstag

"Én úgy emlékszem, a Rojek 310-es kombinált gépünkön 2,2 kw-os motor volt gyárilag.És elég volt."

Így igaz, egy 300-as gyaluhoz 400V / 2KW elég. Ilyen van nekem is. Ám visított már az én ékszíjam - és attól is függ, milyen fogásmélységet veszel.
A Felder legkisebb 300-asában, a Hammer A3 31-ben is 3Kw zenél 400V-ról. Nem tennék bele, ha fölösleges volna.

Több fa van, mint asztalos!

(#8445) mdk01 válasza Speciali (#8442) üzenetére


mdk01
addikt

Igen igazad van.
A 300-as gyaluhoz ahogy Thyeby is írta azért elég határeset. Egy élelten késsel erősebb fogással már lehet nem az igazi. Mondom ezt látatlanba.

A lényeg fattyú hogy nem valószínű hogy megéri hozzányúlni. Esetleg a körfűrészre lehet egy kisebbet rárakni mert ott azért nem mindennap fűrészel az ember 5cm-nél vastagabb anyagot és kis felületen forgácsol. Viszont a 3Kw oda is kell és lehet nem érdemes szétbontani az egészet csak azért hogy nyerj 1Kw-ot. Pláne ha egyszer egy 15cm-es gerendát kell kettéfűrészelned hosszába 2x 8-cm-es fogással, mert akkor biztos köpködni fogsz hogy miért cserélted le a motort.

[ Szerkesztve ]

(#8446) Speciali válasza thyeby (#8444) üzenetére


Speciali
tag

persze, jobb az erősebb motor. Inkább csak arra akartam célozni, hogy az egyfázisu szénkefés motor hasonlat nem mérvadó.

(#8447) fattyu666


fattyu666
tag

Akkor másképp oldom meg. Köszönöm az eligazítást. :R

(#8448) jimy_l válasza mdk01 (#8441) üzenetére


jimy_l
tag

Nekem hajdanában még úgy magyarázták, hogy a fűrésztárcsa átmérő szorozva 1 kW-al. :DD

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#8449) Winner_hun válasza jimy_l (#8448) üzenetére


Winner_hun
félisten

Eggyel szorozni?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8450) Márton111 válasza fattyu666 (#8447) üzenetére


Márton111
aktív tag

Dewalt 260-as gyalugép 2,1KW 230V-ot eszik , 6000-es normál fordulata van fenyőből 2mmt le lehet venni vele egy fogatással ,bírja de

Nem szoktam,arra arravaló a körfűrész hogy pontosan levágjam az anyagot és a vastagolónak
1-1,5mm-t kell csak levennie hogy kitisztázza (egy oldal a másik már nyilván egyengetve volt)Ezt a lehordást 2x-e szoktam megcsinálni hogy szebben vigye, nem szeretek sokat csiszolni , inkább szépen legyen kigyalulva.

Nem érdemes a késsel lezabáltatni az anyagot inkább pontosan vágni
- mert az anyag drága, ,mert a kést gyakrabban kell élezni mint a vídiás fűrészt , macerásabb cserélni is ,a fűrész nem telibe forgácsolja a hulladék anyagot hanem 3mm-t metsz ki ( a leeső darab egyben marad )ezért nem kopik annyira ellentétben a gyalukéssel nomeg a gyalukés HSS nem vídiás (nálam most még :) )és gyorsabb is levágni 1 cm-t mint áttolni a gyalun többször (és a hulladék kisebb helyen elfér ,mintha forgáccsá duzzad, és nem utosó sorban esetleg használható darab marad

Ipari gépek általában 6KW-os 3 fázisú motorral vanank szerelve körfűrész szalagfűrész abrichetr vastagsági, maró .Ettől van fel és le 1-2 kw eltérsi lehetőség.
Jimy Az a centinként 1 kw inkább 200W lehet 300-as lapnál az 6KW :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.