Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40101) pali923 válasza hzsolee (#40099) üzenetére


pali923
tag

Ragaszkodsz a mosogató kifúrásához? Nekünk fillérre ugyanilyen van (csak tükörkép), és én a munkalapba fúrtam be az adagolót, a csappal szemközti sarok mellé. Így nem zavarja a csapot, a csöve belelóg a mosogató fölé, ha esetleg csepegne (nem csepeg), adagolni könnyű, a lapot meg nem nehéz kifúrni.
Nekem sem szimpi ez a megoldás, ami a képen van, de ha az adagolót a csap mellé teszed, akkor is útban lesz az edényeknek, amikor a csepegtető felé masíroznának. Szerintem.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#40102) hzsolee válasza #05304832 (#40100) üzenetére


hzsolee
őstag

Hát a zia 45s nem tetszik a csepptálca lefolyó miatt, esetleg az 5s. Előben kéne látni... Ha jövőre kinyitnak a boltok körbenézek.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#40103) hzsolee válasza pali923 (#40101) üzenetére


hzsolee
őstag

Perpi ez a helyzet, és számunkra ez a kényelmes:

A mosogató medence mellé (balra) nekem nem fog elférni, mert ott kezdődik a pult. Bár ha nincs a csepegtetőnek lefolyó bekötése tudom még talán jobbra tolni a mosogatót. Egy 60-as korpusz van alatta, aztán egy fiókos következik jobbra.
Amúgy gyártási videón néztem, igen, ilyen cucokkal vágják mint amire gondoltam.

Sőt gyári videón is ilyen gyémántszemcsésel fúrja. Problem solved...

[ Szerkesztve ]

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#40104) MrThompsoN


MrThompsoN
csendes tag

Sziasztok!

Van tapasztalata valakinek ezzel a géppel?
Szeretnék építeni egy asztali körfűrészt. Ez a téma párszor már ki lett tárgyalva itt, viszont kiindulási alapnak erről a gépről semmit sem találtam a fórumon. Kísértetiesen hasonlít a Makita 2712-re így kép alapján, viszont jó 30 ezerrel kevesebbet kérnek érte így akciósan. Szerintetek érdemes lenne adni neki egy esélyt? A teljes asztalt elbontanám, igazándiból a motorra, a fűrésztárcsa tengelyére és az erőátviteli rendszerre lenne csak szükségem belőle. Illetve esetleg a magasság állításra, ha használható. Úgy számoltam, hogy ha vennék valami erősebb indukciós motort, gyártatnék egy tengelyt és szíjtárcsákat, azzal sem jönnék ki sokkal olcsóbban.
Saját asztalt szeretnék építeni a gép köré, a tárcsa bal oldalán eltolható asztallal, valami vastagabb rétegelt lemezből és a felületére 2-3mm acéllemezt tennék az ellenállóság és a csúszás miatt, megmerevítve zártszelvénnyel alulról.

A fórumot böngészve és más oldalakon a hozzászólásokat nézve még a 200 ezer körüli gépeknek is elég sok gyermekbetegsége van, ezért is (meg ugye az építés öröme) döntöttem úgy, hogy belevágnék egy ilyen projektbe.
Elsősorban precíz vágásokhoz használnám, leginkább 18-25 mm vastag fenyő és akác vágásához, illetve rétegelt lemezhez. Néha 5-6 cm vastag fenyő is előkerül.
Jelenleg egy Makita HS7601J kézi körfűrészt használok, egy általam épített vezető eszközzel. (5*40 húzott laposvas fölcsavarozva egy nagy darab OSB lapra. A munkát elvégzi, minden vágás egyenes és szép, de elég körülményes beállítani, meg a vágás hossza is limitált 1,5 méterben.)

Üdv,
ThompsoN

(#40105) Keef_Lee válasza MrThompsoN (#40104) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Akkor én a 2000 W-os Toolsont a Bauhausban ajánlanám inkább, ami állítólag van legalább ilyen jó (Az asztal kiképzése más, de ha úgyis bontod...) . (De olcsóbb!)

(#40106) epmd


epmd
tag

Ha valaki gyalulni akar [link]. :)

(#40107) Soká válasza MrThompsoN (#40104) üzenetére


Soká
senior tag

Tapasztalatom sajnos nincs, de felettébb érdekel a projekted! Számolj majd be a tapasztalataidról! Ha tudsz, azért érdeklődj utána annak, hogy az a motor milyen minőségű!

(#40108) MrThompsoN válasza Keef_Lee (#40105) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

Köszönöm a tippet, utána nézek azoknak a gépeknek.

@Soká: a másik kérdés, hogy a fűrésztárcsa simán fut-e vagy imbolyog, lötyög. A motor talán használható, ha minőségileg olyan, mint egy régebbi Einhell szivattyún volt, amit szétbontottam. Az vezérlő elektronika megadta magát rajta, 8-10 év után, a motor viszont kifogástalan állapotban jelenleg egy csiszológépen teljesít szolgálatot.

(#40109) trialboj válasza arvaiz69 (#40096) üzenetére


trialboj
őstag

Mindenkinek köszönöm a tanácsait.

Elég érdekes, hogy nagyjából pont ezeket a tárgyakat szeretném én is elkészíteni elsőnek. Az ajtót leszámítva, az nagyon advanced :))

Régóta nem barkácsoltam, szóval abbahagyam a szerszámok utáni böngészést, és mentem egy kört a városban, vásároltam némi faanyagot. Egy egyszerű hokedlit szerettem volna összedobni, de elég hamar kudarcba fulladt a projekt.
[kép]
[kép]

Normális, hogy ennyire roncsolódik a vágásnál az alsó él, ha körfűrésszel vágom? Ez inkább az elöregedett platt, vagy a nem jó minőségű fa miatt lehet?

Sajnos a faanyag is elég dimbes-dombos, nem igazán sikerült össze pászítani az ülő részt, résmentesen, még gyalulás után sem. Gagyi szerszám, rossz minőségű fa, és kezdő felhasználó, nem túl combos párosítás.

Elraktam az anyagot száradni, egy egyenes gerendához lettek szorítva, hátha segít rajtuk. Hiperből pl OBi, nem szabad faanyagot vásárolni? 2 rendes fatelepet ismerek, de azoknál nincs gyalult anyag, anélkül meg elég nomádnak érzem a használati tárgyak készítését.

szerk:

Mi a neve annak az eszköznek amivel kb 30 fokos szögben lehet csavarhelyet fúrni a sarkokhoz, hogy erősebb csatlakozást biztosítson? Általában kék színű és 3 lyukat enged/segít.

[ Szerkesztve ]

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#40110) pali923 válasza trialboj (#40109) üzenetére


pali923
tag

A színe olyan, amilyen, de szerintem erre gondolsz. A kék szín meg azért ugrik be, mert erről a Kregről lehet a legtöbb információt, képet, videót találni a neten. Viszont nálunk a legkönnyebben és legolcsóbban megvehető ez a Wolfcraft. Hogy ez mennyivel jobb vagy rosszabb, arról nincs tapasztalatom, de ezek a Wolfcraft cuccok elég jól használhatók általában, ha nem is vérprofik.
Azért azzal számolj, hogy ez egy jó dolog, de nem mindegy, milyen csavart használsz hozzá, azt sem mindig könnyű megvenni. Nekem pl. nincs ilyenem, nem is tervezek venni. Tipli és/vagy lamello keksz bőven megfelel, akármilyen szinten barkácsolsz.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#40111) pali923 válasza Keef_Lee (#40105) üzenetére


pali923
tag

Nem az asztal a probléma itt, hanem a motor. Nekem régi aldis fűrészem van, kefés motorral, ami hangos, és olyan, amilyen, kb. ilyen az a Toolson is. Ezen az Einhell gépen aszinkron motor van, ami sokkal halkabb, valószínűleg időtállóbb is. Hogy jobb-e azt nem tudom, de egy ilyen projekten már én is évek óta töröm a fejem. Most az aldist fogom körbeépíteni, de lehet, hogy jobban járnék egy ilyen Einhell-féle motorral, én sem tudom.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#40112) MrThompsoN válasza pali923 (#40111) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

Olvasgattam a gépről és több helyen is írták, hogy melegszik. 18 mm-es fenyőt vágni annyira nem megterhelő, az igaz, de a motor zárt térben lenne és vastagabb fenyőt illetve akácot is szeretnék vágni. Így viszont megint elgondolkodtam azon, hogy lehetséges, hogy mégiscsak érdemesebb lenne legyártatni egy tengelyt és egy jó minőségű combos aszinkron motort tenni mellé. A vágásmélység állító mechanikát hozzá elég egyszerűen meg lehetne csinálni 4 darab lineáris csapággyal. Árban hasonlóan jönne ki, mint ez az Einhell gép.

Vagy egy kézi körfűrészt használok, de abból egy 270 mm-esenek már rendesen megkérik az árát, kisebbet meg nem biztos, hogy érdemes lenne használni. Meg kicsit sajnálnám is bedobozolni.

(#40113) Soká válasza MrThompsoN (#40112) üzenetére


Soká
senior tag

A dilemmádra annyit tudok mondani, hogy ha a gépépítésben van annyi tudásod, ami ahhoz kell, hogy jó konstrukciójú dolgot készíts, akkor érdemes magadnak megcsinálni. nem anyagi értelemben, mert nem lesz olcsóbb mintha vennél egy ipari gépet használtan, de legalább meg van az az örömöd, hogy ez saját darab.
Ha nincs elég ismereted és esélyes, hogy összejön egy olyan konstrukció, amire te magad mondod azt, hogy ezt nem így kellett volna, akkor rögtön bukta a dolog.
Nekem vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy az Einhell gép neked kellő alkatrészei kompromisszummentesek lennének. Ezek a termékek általában a minimum elve alapján készülnek és ha csinálsz hozzá egy jó asztalt, de közben kicsit nyeklik-nyaklik a szerkezet, akkor csak a mérged lesz vele.

Egyébként pedig szinte biztos, hogy anyagilag nem éri meg a házilagos gyártás, feltéve ha nincs egy lakatos, forgácsoló háttérbázisod. Én egyszer vetemedtem ilyen gépépítésre, mire kifizettem az öntést, forgácsolást 250.000Ft körül volt az asztali maró. 1. 2. Hál' Istennek használható lett de sok vesződéssel járt, gyakorlatilag az öntést leszámítva az összes forgácsoló (4 különböző cég) rontott.

(#40114) Soká válasza MrThompsoN (#40112) üzenetére


Soká
senior tag

Még annyit, hogy például a Scheppach asztali körfűrész motorja alumíniummal van tekercselve. Amihez én ugyan nem értek, de rosszul hangzik. Erre felhívtam az Einhell szervizt, meg akartam tudakolni, hogy az ő motorjaiknál mi a helyzet, végül azt éreztem, hogy a szervizes maga sem tudja mi a pontos válasz. Végül mondott egy típust (nem jegyeztem meg...) arról állította, hogy az rézzel van tekercselve.

(#40115) thyeby válasza MrThompsoN (#40104) üzenetére


thyeby
őstag

Van egy szemre ugyanilyenem a Güde jóvoltából. A motor az príma. Indukciós, csendes, hővédelemmel ellátva, és jó kis krafttal bír - azért nem kell erőlködnöm, hogy megszorítsam, de évtizede évente több m³ 30-as bükköt szélezek vele. Ami Téged érint, az két dolog:
- A motor emelője nem bírta sokáig. Lerágta a menetet magáról. Vesződéssel, de sikerült erősebb anyaggal pótolnom, javítanom, azóta jó.
- Kapott egy Freud fűrészlapot, menten táltossá vált a gyári laphoz képest.

De:
Nekem azért szimpatikusabb az eredeti elgondolásod, mert akkor minden olyan rajta, amilyennek megálmodod, ha nulláról építkezel. Ha már úgyis költesz rá ugyanannyit.

Láttam néha ilyen motort occón újat, bontottat, amit a raklapos gépekkel kupeckedők kínáltak a jófogáson. Lehet, hogy tőlük baráti áron beszerezheted a teljes szerkezetet is - utána köll nézni.

Több fa van, mint asztalos!

(#40116) arvaiz69 válasza trialboj (#40109) üzenetére


arvaiz69
csendes tag

Szia!
Szerintem nem a fa anyag hibája hogy így szakadozik a vágás mentén. Sokkal inkább az életlen fűrészkorong. A keresztvágásokhoz a sokfogú éles korongok a jók. Azokkal szépen lehet vágni.
A lakóhelyedhez nincs közel egy asztalos? Azért kérdem, mert sokkal jobban járnál, ha a már kiszárított faanyagot elvinnéd hozzá és ott meggyalultatnád. Akkor biztos, hogy hibátlanul meggyalult fát kapnál. Aztán hazaviszed a kész fát és otthon folytatod a munkálatokat. A hokedli elkészítés egy viszonylag könnyű feladat, persze ahhoz is gyakorlat, és megfelelő szerszámok kellenek.
Kell egy jó körfűrész, amivel szépen tudsz keresztvágásokat végezni, ehhez célszerű az asztal nútjába tolóasztalt készíteni. Aztán elengedhetetlen a hokedli ülőlapjának táblásításához megfelelő méretű asztalos szorító. A csaphelyek elkészítését favésővel is ellehet készíteni, de egy felsőmarógép óriási előrelépés lenne.
De éppen tiplivel is összelehet rakni, de én a csapolás híve vagyok. Az összeállításhoz derékszög illetve 4 db asztalos szorító kell. Aztán a legvégén csiszológép.

Pár hokedli elkészítése után ráérzel a lényegre és utána gyerekjáték lesz az elkészítése. Én szurkolok neked!
Pár éve én is készítettem hokedlit, de nekem ekkor már minden szükséges gépem megvolt az elkészítéséhez.

Üdv.: Zoli

(#40117) runner 125 válasza raidx (#40095) üzenetére


runner 125
nagyúr

Köszönöm ismét nektek!

A 2 sérülés alapvetően nem nagy, ráadásul az ajtó azon felén van, amit becsukott állapotában nem látok, mert egy kis folyosóra néz ez a fele. Ettől függetlenül mentettem a felületjavító viaszt. Beszerzek belőle és megcsinálom, mert zavar.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#40118) thyeby válasza trialboj (#40109) üzenetére


thyeby
őstag

Kezdeném a választ azzal, hogy Árvai Zoli hobbistának maximalista, akár Soká fórumtársunk. (Mindkettőjük - és még sokan mások - nagyban emelik e fórum nívóját.) Ha az emlékeim nem csalnak, "hobbiasztalos" címen sok folyamatot bemutat a jutyubon, érdemes mazsoláznod köztük. Mindent úgy csinál, ahogy egy jó hobbistától az való. Ám ha megnézed a szerszámparkját, lerí, hogy folyamatosan fejleszt, és már több százezret ruházott be, míg idáig jutott. Valószínűsítem, hogy nem is bánja a beleölt pénzeket. Látható, hogy nem úgy kezdett, hogy mindene megvolt. Az igényes alkotás, az elszántság, az akkurátusság, az inspiráció hajtotta előre. Kitartása láthatóan gyümölcsöző. (Legutóbb beszúrt fenyő vágódeszkáját nézve olyan ingerenciám kerekedett, hogy küldjek neki bükkfát, amit Ő ott valószínűleg nehezen és drágán tudna beszerezni, de ha már mindent jól végigcsinált, ugyanennyi erővel lehetett volna az a vágódeszka "vérprofi" is akár.)

Sajnos a fenyő - kivált a luc, de még a legdrágább vörösfenyő is - keresztvágáskor szakadozik. Több dologgal is lehet ezt tompítani:
- Csak annyira érjen túl a fűrészlap vágáskor, amennyire szükséges.
- Nem szabadkézzel toljuk a körfűrészt még ilyen rövid vágáshoz sem, hanem vezetővonalzó mellett. A kezed csak icipicit billen, máris sok szál felszakad.
- Profi fűrészkorongot a gépre. Ez fájdalmas lehet, mert némely kézi körfűrész alles komplette olcsóbb, mint egy jó korong magában. De erekciót okoz.
- Ha ellendarabot teszel oda, ahol feltépi a fűrészlap a fát, máris megszűnt minden bajod.
- Esetleg elővágsz, ha alkalmas a berendezésed, hogy kétszer is pontosan ugyanott vágj.
Sorolhatnám tovább a trükköket, inkább azt írom, hogy a tapasztalat idővel érezhetően érettebbé tesz majd - próbálkozni köll mindennel, ami csak eszedbe jut.

Arról a kék színű valamiről a saját véleményem:
Igazi pancser szemlélet hozta életre, és terjesztette el. Teljesen nélkülözhető. (Lásd Árvai Zoli videóit.) Ezek a kötések se nem erősek, se nem stabilak, de legalább rondák. Amikor a jutyubon belebotlok ilyenbe, na, meg a kapcsozógépes megoldásokba, már lapozok is tovább, nem érdekel onnantól semennyire egy elsőre vonzónak ígérkező megvalósítás.
Csapkötések, idegen csap, köldökcsap, de még a lamelló keksz (bár ezt sem szívlelem igazán, ezért nincs is lamellózóm) is éretteb kötésmód szerintem attól a kék csodától.

Törvény ugyan nem tiltja a faanyag hiperből történő beszerzését, de Magyarországon ésszerűtlenül drága. Egy hokedliért megérheti, mert kevés anyagról van szó, már száraz, gyalult, válogatni lehet. De nem érdemes odaszokni az OBI-ba ilyesmiért. Mindenki megtalálja előbb utóbb a lakhelye körüli legkorrektebb fűrészüzemet/fakereskedést. (Jafholz van az egész országban pölö. Ők nem az olcsóságukról híresek, de a szakszerűségükről igen. Amíg az OBI-ban kimerül a választék lucfenyő címszó alatt, addig a Jafholznál legalább tízféle fenyőbe botlottam a luctól egészen a szibériai vörösfenyőig, és a fenyőn túl vagy harmincféle lombos fafajjal is figyelmeskedtek.) Megérheti a magánszektorból is, hirdetések útján beszerezni faanyagot, igen széles, és mindig változó a paletta, ki lehet fogni igazán jókat. Igaz, ez már nem annyira egyszerű, hogy elgurulok az OBI-ba, és beteszem a kosárba a lucfenyőt. Többnyire szélezni, válogatni, osztályozni, szárítgatni, rakatolni kell, de legolcsóbban legjobbhoz így lehet hozzájutni. Nem mindenki teheti meg, de aki igen, annak érdemes ezt az utat kipróbálni. Stefán Karcsi barátom például arra is képes, hogy a Bükk nemzeti park epszilon környezetéből hazavonszolja a diórönköt a Saab-al Vecsésre, és ott kotlik rajta, míg meg nem találja a felhasználás módját.

Több fa van, mint asztalos!

(#40120) MrThompsoN válasza Soká (#40113) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

Szép az asztali maró. :)

Köszönöm mindenkinek a tanácsait, ötleteit. Maradok az eredeti elgondolásnál és nulláról építek egy gépet. Legalább lesz mit csinálni és nem csak a gép előtt ücsörgök egész nap. :)
Vannak nagyon szimpatikus megoldások youtubeon, például ez a megoldás, ahogy dönteni lehet.

[ Szerkesztve ]

(#40121) Soká válasza MrThompsoN (#40120) üzenetére


Soká
senior tag

Az ilyen fából készült mechanikákkal kapcsolatban bennem van némi fenntartás, de azért működhet jól. Számomra nem teljesen egyértelmű, hogy mi is tartja a fűrészlapot stabilan az adott pozícióban?
Az biztos, hogy az asztallapot én két núttal látnám el (nem kell olyan mélynek sem lennie, hogy ne gyengítse el az asztalt, a nútba tennék egy U aluprofilt, a stellert pedig úgy oldanám meg (szintén egy alu profillal, hogy a munkadarabnak megfelelően a steller körfűrész felé eső oldala lehessen magas de lehessen alacsony is. Utóbbira akkor van szükség ha kisebb, keskenyebb munkadarabot akarsz fűrészelni és szeretnéd hogy a kezed könnyebben, balesetmentesebben férjen el a fűrészlap és steller között.

(#40122) MrThompsoN válasza Soká (#40121) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

4:20 körül mutatja, hogy van egy vastag menetes szár, azzal tartja adott szögben a szerkezetet. Kétségtelen, hogy egy fából épített gép nem lesz olyan stabil, mint egy több száz kilós masszív, öntöttvas eszköz. Egyébként a fából készült mechanikákkal nekem nincs rossz tapasztalatom. Egy kis (motor)olaj pedig csodát tud tenni az egymáson csúszó alkatrészekkel. :)

(#40124) Soká válasza #05304832 (#40123) üzenetére


Soká
senior tag

Bocs, de ez nem "gépépítés". Ez annyi, hogy vesz 200.000Ft-ért egy komplett gépet és körbeépíti, hogy legyen egy nagyobb munkafelülete. De a kérdező nem azért akar építeni, hogy bazinagy asztalfelülete legyen.
Komplett szürkeöntvény asztali körfűrészt az USA-ban sokfélét kapni, idehaza elvétve. Ajánlj egyet, ami elérhető!
Ha persze oda akartál kilyukadni, hogy nem érdemes vesződni egy jól működő mechanika megépítésével, akkor azt értem. Elsőre én is elvetettem a hasonló terveimet, de csak azért mert nincs elegendő gépész ismeretem hozzá.

(#40125) thyeby válasza Soká (#40124) üzenetére


thyeby
őstag

"idehaza elvétve"

Elvétve? Sehogy! (Már rég vettem volna különben.)

Több fa van, mint asztalos!

(#40126) MrThompsoN válasza #05304832 (#40123) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

Nem találtam hasonló gépeket sehol nálunk. Nem igazán a hatalmas asztal a lényeg nekem, sokkal inkább az, hogy precíz vágásokat tudjak végezni. Helyszíni munka nem szempont, mivel munkaidőben szoftvert fejlesztek. :) Szabadidőmben viszont szeretek mindenfélét építgetni. Legutóbb munkám egy állítható magasságú asztal.

(#40128) thyeby válasza MrThompsoN (#40126) üzenetére


thyeby
őstag

:C

Marius Hornberger adta az inspirációt?

Több fa van, mint asztalos!

(#40129) MrThompsoN válasza thyeby (#40128) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

Igen. :)

(#40130) Soká válasza thyeby (#40125) üzenetére


Soká
senior tag

Azért a Holzmann, Bernardo gépek ilyenek nagyjából, de állvány nélküli "kisdobozos kivitelben" lehet, hogy csak az axminster van, amit külföldről kell/lehet megrendelni.

(#40131) thyeby válasza Soká (#40130) üzenetére


thyeby
őstag

Hú, igazán hálás vagyok ezért az axminsteres linkért, valamint a P-LoW írásáért. (Megpróbálom felvenni majd a kapcsolatot vele, mert engem nagyon érdekelne egy ilyen öntvényasztalú gép, amitől már pontosság is kicsikarható.)

A Bernardo-Holzmann vonaltól félek, vagy tartózkodok - nem találtam még sehol értékelhető véleményt ezekről, ahhoz meg drágák, hogy majd elválik alapon benyúljak a pakliba valamelyikért.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#40133) rlazol


rlazol
addikt

Sziasztok!

Össze kell raknom egy háromrészes, tolóajtós gardróbszekrényt és sajnos a leírás lényegében használhatatlan.
A fő bajom: a három ajtó 2 sínen csúszik, és középső ajtó elvileg tükrös. Ez a tükrös ajtó egyedül van a külső sínen? Vagy hogy vannak külső-belső viszonylatban?

Az ajtók beszerelése egyedül is megoldható vagy mindenképp kell a két ember?

Előre is köszönöm!

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#40134) Armahun válasza #05304832 (#40132) üzenetére


Armahun
addikt

Ahogy porelszívásra, szerelő asztalra meg védőburkolatokra sincs szükség.
A cipőt már nem is mondom.
A japóknál furcsáltam, hogy zoknyiba csinálják a szekrényt, de ezek a srácok mindent visznek.

[ Szerkesztve ]

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#40135) kapu2006 válasza #05304832 (#40132) üzenetére


kapu2006
tag

Mint látod ez valami trópusi fafajta. Nincsenek évgyűrűk.

(#40138) raidx válasza MrThompsoN (#40122) üzenetére


raidx
őstag

Az a megoldás nem elég. Azt le kellewne kontrázni, hogy helybemaradjon. A metrikus menet nem önzáró. De ha több darabot akarsz vágni, akkor az önzáró menetet is rögzíteni kell. Külömben változó darabokat szabsz. Esetleg, ha csigahajtóműves állítást használsz és nincs számottevő rezonancia (több mázsás öntöttvas szerkezet). A mai gépeknél a szögállítást mindég rögzítik. Ha megfigyeled ott mindég két tárcsa van, Egyik rögzít a másik állít.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#40139) #24862976


#24862976
törölt tag

Uraim,

a cél félprofi, intenzív hobbifelhasználásra szénkefementes akkus fúró\fúró-csavarozó vásárlása. Ki mit ajánl? Mit kerüljek el mert gagyi, avagy túlárazott? Árban rugalmas vagyok, nem félek többet kiadni arra, ami megéri, mert bizonyított sokaknál.

Köszönöm

(#40140) csemberlen válasza #24862976 (#40139) üzenetére


csemberlen
őstag

Tudom nem ez volt a kérdés, de:
Az én szénkefés Makita fúróim 8 éve mennek probléma mentesen, és szénkefét még nem cseréltem bennük. Ipari szinten használom, 18V LI-ON

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#40141) #24862976 válasza csemberlen (#40140) üzenetére


#24862976
törölt tag

Köszi!

Sok asztalostól azt hallom, hogy a Makita már nem az, ami. Pont arra panaszkodnak, hogy nem bírják a terhelést, és ezért évente cserélhetnek bennük szénkeféket. Mindenki DeWaltra esküszik manapság. Mondjuk fura, hogy mindegyik pont ugyanazt szajkózza. Gondolom nem véletlen.

(#40142) Winner_hun válasza #24862976 (#40141) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nekem is vannak makita csavarbehajtóim, egyikbe kellett szénkefét bronzkefét cserélni mert elfogyott. Semmi bajuk amúgy, bírják a strapát.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#40144) #24862976 válasza #05304832 (#40143) üzenetére


#24862976
törölt tag

Köszi!

Bele, elraktározom a tippet.

(#40145) yooccoo válasza #24862976 (#40139) üzenetére


yooccoo
aktív tag

dewalt dcd778

(#40146) MrThompsoN válasza raidx (#40138) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

Köszi, mindenképpen rögzítem, ha majd oda jutok!

(#40147) Hooligan1990 válasza #05304832 (#40132) üzenetére


Hooligan1990
csendes tag

Nem is tudom mit mondhatnék, szívem szakad meg, mind a kivitelezésért, mind a "szakemberért".
Merem remélni hogy beltéri ajtó lesz, de ez még nem garancia arra hogy a betét nem reped sokfelé.

Bár azok a kapcsok adnak némi "pluszt"
de etikátlan. Mondjuk ha lefestés után meglátja egy laikus számára baromi jó, de a finom munka cseppet sem itt kezdődik, és ezt sokan nem hajlandók megérteni.

Végezetül sajnálom a "szakembert" hogy ilyen körülmények közepette kell dolgozni, és azt hiszi ezt így kell, bár lehet tudja nem így kell, de ez nem fog kiderülni. Ha valaki foglalkoztatja arról meg nem szeretnék beszélni, de sok helyen ez a "bevett szokás" ami elszomorító.

Boldog újévet minden, kedves barkácsolónak, haladónak, profinak egyaránt!

https://photos.app.goo.gl/NroXmZXHw40pMCYw2

(fénykép beszúrása telefonról még nem megy, de dolgozom rajt)

[ Szerkesztve ]

"Ha könnyű a kalapács a szög visszaüt"

(#40149) #24862976 válasza #05304832 (#40148) üzenetére


#24862976
törölt tag

Köszönöm!

Olvasgattam már róla, tetszik a gép. 12 Volt nem hátrány erőben? Legtöbb gyártó 18 Voltra veri a mellét. Bár gondolom, nekem, hobbistának elég lesz az.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.