Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36049) exlepra


exlepra
tag

Sziasztok,

Asztali körfűrész nélküli sorstársaimnak szeretném megosztani.
Azon tanakodtam mire tudnám felhasználni a pultból a mosogatótálcának kivágott darabot amit eddig csak egy mini "munkapadnak" használtam, gondoltam pont jó lesz keresztvágásokhoz körfűrésszel.

Ha valakinek nincs sínes körfűrésze, az sem tragédia egy 6-8 mm-es rétegelt lemezből simán csinálhat magának, viszont ehhez a felhasználáshoz fontos, hogy a sín két széle párhuzamos legyen mert a másik széle megy az ütközőnek.

Ha véletlenül nem sikerül párhuzamosra az első és hátsó él az sem tragédia, elég ez egyik élhez (inkább a hátsó) belőni a sín merőlegességét.

Ami miatt igazán jól jön egy ilyesmi "gérláda" az az ismételhetőség, nagyobb daraboknál a baloldalon lehet egy stopot rögzíteni, ha a kisebb levágott darab kell akkor meg jobb oldalon lehet egy stopot használni.
De ezt csak ésszel a visszarúgás/becsípődés lekerülése miatt (kézi körfőrésznél ilyenkor a gép ugorhat a kezelő felé, vagy a kisebb darab repül el, de az szerencsére elfelé) , ezért is raktam csak egy kisebb darabot, hogy az el tudjon mozdulni nagyobb erőnél.

Tervezem még, hogy valami MFT szerű sín emelő/tartó szerűséget csinálok, de ha van elég hasonló vastagságú hulladék akkor azokkal is lehet alátámasztást biztosítani a sínnek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.