Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27451) Prémvadász válasza mdk01 (#27449) üzenetére


Prémvadász
tag

Igen,használom .A legtovább bírja kültérben.Van a milesinek egy parafinos kültéri lakkja.Egy csónakra használtuk,nagyon szép felületet adott és polírozi kellet.A neve nem jut eszembe,de ha érdekel holnap este megírom.

Nem bűn a lustaság.

(#27452) Landrider2 válasza epmd (#27442) üzenetére


Landrider2
újonc

Ezt a sínes metabo-t néztem ki elsőre,de van aki azt mondja hogy sínesben csak a festool a jó.

Dekopírban is csak a csúcskategória a jó? (Mafell)

Nincs olyan oldal a gépekről mint a kerékpárosoknak a [link]?

Laci

[ Szerkesztve ]

(#27453) epmd válasza mdk01 (#27450) üzenetére


epmd
tag

Azt írják,hogy lenolajjal,és xiladekorral szokták kezelni a kültéri dogokat(szobor,székelykapu) a mesterek. :)

(#27454) mdk01 válasza Prémvadász (#27451) üzenetére


mdk01
addikt

Írd meg légyszi és kitalálom a hét elején mi lesz a végkifejlet.

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#27455) mdk01 válasza epmd (#27453) üzenetére


mdk01
addikt

Igen, sejtettem hogy valami ilyesmivel kenhették mert régen csak ezek voltak.
Nem tudom, a lenolaj még jól hangzik mert olcsó hatásos, de azzal is minden évben át kellene kenni hogy sokáig szép maradjon.
Fejben tartom ezt, köszi

(#27456) thyeby válasza mdk01 (#27425) üzenetére


thyeby
őstag

Megfogtál, nem tudok segíteni, azt előrevetem.
Speciális az igény, és gondolom a lakkot pedig te magad vetetted el szakmailag. Pedig az ilyen hatást lakkal szokták elérni kültéren is. Jómagam felhívnám a milézit, hogy tud-e ajánlani vamit? Pl teljesen matt lakkot.
A Sadolin, és midnen más gyártó színtelen lazúrja teljesen jó favédő, egyetlen baja van mindnek: Az UV ellen nem kielégítő a védelme. Ezért van, hogy UV védelemre minden gyártó minél sötétebb lazúrt ajánl.

Ha maradni akarsz amellett, hogy semmi lakk, akkor eszembe jutott most mégis az abszolút megoldás, vissza is szíjom az első mondatot.

Méhviasz.

Több fa van, mint asztalos!

(#27457) epmd válasza Landrider2 (#27452) üzenetére


epmd
tag

Én is azt mondom,hogy a Festool a legjobb a sínes merülőfűrészek közül.De ha csak szabni akarsz vele,arra neked megteszi egy hagyományos körfűrész,mert a merülő funkciót sose fogod kihasználni.Ez a Metabo meg a Festoolnak majdnem a negyede árban.Dekopírból ha most vennék valószínűleg egy ilyet vennék.[link]

(#27458) Landrider2 válasza epmd (#27457) üzenetére


Landrider2
újonc

Köszönöm.

Laci

(#27459) thyeby válasza mdk01 (#27441) üzenetére


thyeby
őstag

Már későn jutott eszembe, úgy látom hamarabb kapcsoltál nálam.

Kifogástalan a viasz kültérre, tapasztalatból tudom.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#27460) thyeby válasza mdk01 (#27444) üzenetére


thyeby
őstag

Főnököm, a nyakamhoz egy rozsdás bicskát, hogy ez fizetett hirdetés. Nem szép dolog egy szaklaptól belemenni a zavarosba. Szaklap az a szaklap?

Több fa van, mint asztalos!

(#27461) thyeby válasza epmd (#27448) üzenetére


thyeby
őstag

Inkább az a kérdés, hogy a székelykapukat vajon milyen fafajból készítik. Néztem párat, mert engem is érdekelt a felületkezelés. Gyakorlatilag semmi nincs azokon, csak valami szentelt víz. Amiket saját szememmel eddig élőben láttam. Ennél egyébként jobban érdekel pl a vajai fatemplom szakmai oldalról. Csak arról meg semmi infó.

Több fa van, mint asztalos!

(#27462) mdk01 válasza thyeby (#27456) üzenetére


mdk01
addikt

Köszi, hogy írtál.
Méhviasz....:?
Nem tudom, egy bajom van vele hogy nincsen tapasztalatom a méhviasszal, fogalmam sincs mit fog művelni 5év után.
Én jelenleg ott tartok hogy világosbarna lazúrt veszek és ezzel próbálom elérni az antik hatást úgy hogy az éleket körbe 4x fújom minden máshol 3x így lesz egy kis antik hatása.
Még rágódom rajta. :)

(#27463) mdk01 válasza thyeby (#27460) üzenetére


mdk01
addikt

Értem én mire gondolsz, de akkor is...:)

(#27464) epmd válasza Landrider2 (#27452) üzenetére


epmd
tag

Olyan oldal nem nagyon van,ami négy lépésből megmondja,hogy milyen dekopírt vegyél.Ha vastagabb anyagot vágsz,akkor természetesen nagyobb teljesítményűt kell venni,és inkább az ipari kategóriából. Itt jön jól mások tapasztalata(innen a fórumról,vagy ha megkérdezed az asztalos ismerősödet),hogy melyik jól használható gép és melyik nem.Egy-egy gyártónak a típusa jó e,vagy esetleg hibás,mert azt kerülni kell.A Mafell dekopír már inkább nagyüzemi kategória,mehet szinte napi nyolc órát megállás nélkül,de neked szerintem nincs rá szükséged. :)

(#27465) thyeby válasza mdk01 (#27462) üzenetére


thyeby
őstag

"fogalmam sincs mit fog művelni 5év után."

Figyi:

Épített az apósom egy fa pavilont húsz évvel ezelőtt. Fenyő rönkre hajazó dizájn, de kicsit kultúráltabb, mint a Szibériában honos. A bütük kivétel nélkül mindenhol látszanak. Ki vannak téve, napnak, esőnek, fagynak, ráadásul igen párás is ott a levegő. Tokajban a tisza partján egy parkolóban van ez. No, ezeket a bütüket kezelte az öreg anno méhviasszal. Felmelegítette, ecsettel felkente. Ennyi.
Ezt a pavilont én magam renováltam (csiszoltam át, és kentem újra lazúrral). Ott ahol a bütük kezelve voltak, úgy nézett ki a fa, mint ha még rigófüttyös lenne. A szó legkomolyabb értelmében abszolút hibátlan volt, és nem is igényelt volna a világon semmi utólagos kezelést, renoválást. Azért csiszoltam csak át, hogy nyugodt legyen az öreg, meg van csinálva rendesen ott is. És tudod, mit? Flexxel, gumitárcsával ki se lehetett csiszolni a méhviaszt, mert a hőtől visszaolvadva itta magát újfent beljebb.

Szóval akár kültér, akár beltér, a méhviasz úgy megfogja a fát, hogy semmi vagyont érő kemikália köszönőviszonyban sincs vele.

Több fa van, mint asztalos!

(#27466) Landrider2 válasza epmd (#27464) üzenetére


Landrider2
újonc

Az asztalos ismerősöm egy makita dekopírt használ (50.000 körül volt az ára), az ő céljaira megfelel, de saját elmondása alapján van annál jobb is (csak hát az ára).

Nekem akár nagyobb betű vágására, akár szabályos kör vagy ívek vágására kell.

Laci

(#27467) thyeby válasza Landrider2 (#27466) üzenetére


thyeby
őstag

Rengeteget használom a dekopírt, fajáték készítő vagyok. Van sokféle ipari gépem. Laikus nem vesz észre különbséget egy 50-70 ezer forint körüli Makitán, Bosch-on DeWalton, vagy metibón. Én már a nüanszokat is kitapasztaltam, mindben van valami bónusz, és valami kaki. Csak más-más. Ívek vágására a DeWaltot veszem elő. Csak kengyeles (felső fogantyús gépet veszek, mert ez a csúszókapcsoló nekem nem gyere be, nem lehet gyorsan ki/be kapcsolni, és nekem ez az egyébként pici időveszteség is sokat számít.). A DeWalt hátránya, hogy kopnak az alkatrészek benne. Igaz, ez csak extrém használat mellett jelenik meg, mégis, ha újat kell majd választanom, az ismét DeWalt lesz. (Vigyázat, nem mindegy, hogy melyiket!) Ezzel lehet legkönnyebben vonal mentén kanyarogni leghatékonyabban Meglepő módon a Bosch függőleges vágása több típus esetében is rendesen tűrhetetlenül elszáll a merőlegestől. Viszont nagyon stabil gép, és eltalált együttes. Kár, hogy a függőleges laptartásra nem áldoztak eleget. A makita a legcsendesebb, legkiegyensúlyozottabb. De nincs igazán szép vágásképe, és egyedül az hatékony rendesen, aminek 26mm a lökethossza. Ám az occó kis 22 mm-es lökethosszú alu talpas gépjük is remekül muzsikál. Véletlenül tudtam csak meg, mert a fiamnak vettem egyet nagyságrendileg 10-12 ropiért a használt piacon. És tudod, hányszor történt már, hogy szóltam a srácnak, ideadnád-e a te gépedet, mert pörgősebben tudok haladni azzal, mint az én drága gépeimmel?
A Hilti WSJ 750, a WSJ 850 (ezek közül is csak a kengyeleseket preferálom) kitűnik az extrém (28mm) lökethosszával. Amellett, hogy hatékonyabb a fentebb soroltaknál, a lapot is jobban kihasználja. Extrém strapabíró, gyakorlatilag megölhetetlen, mint a méhész borz. Ráadásul ez a legkönnyebb gép ebben a kategóriában. Viszont nincs olyan jó rálátás a vágásvonalra, mint pl a DeWalt esetében, pl a kiszakadás gátlója is egy túlméretezett plexi, ami feleslegesen és jobban töri a fényt a konkurencia plexijénél. És a műanyag papucsa mint ha picit "ragadósabb" is lenne.
A metebóval elfogultan előítéletes vagyok. Kezemben maradt a fogantyúja - egyszerűen lusták voltak rendesen összeragasztani ezt a wörkdontpéjt. És az rendesen idegesít, hogy marketingeseket is meghazudtoló a "lágyindítása". Úgy is kereszteltem el, hogy elektromos marketing indítás. Olyan álmosítóan késleltetett és lassú felfutású, hogy más (szintén lágyindítású) géppel már a vágás felénél járok, mire ez nekilódul. Egyébként meg nagyon el van találva minden beállítása, kiegyensúlyozott, halk, és jó a vágásképe.
Milwaukee, Mafell, Festool nem járt még a kezemben, amiket pedig nagyon szívesen kipróbálnék, esetleg megvásárolnék. A Mafell csiklandoz legjobban, nem a Festool. Hitacsi se volt még nálam, de arra valahogy nem vágyódok, mert olyan randa, hogy csak behumt szemmel sikerülne használnom, de ugye úgy meg nem láthatnám, hogy hol vágok.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#27468) Chappy válasza pali923 (#27374) üzenetére


Chappy
tag

Heló!

Köszi a segítséget mindannyiótoknak, végülis majd hosszúhétvégén megcsinálm, addig előrendelem az anyagot. Ha billeg vagy egyéb probléma lesz vele, akkor majd útolag a hátulján fogom kereszte erősíteni (ott is bútorlapokkal)

Üdv.

(#27470) thyeby válasza #05304832 (#27469) üzenetére


thyeby
őstag

"hanem lombfűrész."

Szerintem inkább szalagfűrész. A lombfűrész lassú. De a dekopír is tökéletesen megfelel neki, én azt gondolom.

Több fa van, mint asztalos!

(#27472) pali923 válasza #05304832 (#27471) üzenetére


pali923
tag

+1 Dekopírral eszembe nem jutna 8 centis fát vágni, még egyenesen sem. Még akkor sem, ha vannak erre összehasonlító tesztek a youtube-on, és ott látszólag megy, igaz, nem az én Makitámmal csinálják. Viszont 8 centis kanyarító vágásra alighanem a lombfűrész sem az igazi. :)

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#27473) thyeby válasza #05304832 (#27471) üzenetére


thyeby
őstag

Értlek. De láttál te olyan lombfűrészt, ami 8 centit átvág? Mert olyan nekem is nagyon kellene - akkor is, ha drága.

SZerintem szalagfűrész-marógép kombó. De ha már úgyis marni köll, tök mindegy, hogy dekopír, vagy szalagfűrész. A lombfűrész a működési elve alapján szép derékszögesre fogja kivágni, ha létezik olyan, ami képes rá. De azt is marni kell utána, gondolom én. Akkor meg? :F

Több fa van, mint asztalos!

(#27475) Prémvadász válasza mdk01 (#27454) üzenetére


Prémvadász
tag

Szia!

sikerült megtalálni Milesi LPA 857.[link].Remélem segít.

Nem bűn a lustaság.

(#27476) lentivator válasza pali923 (#27472) üzenetére


lentivator
csendes tag

Hali!
Én rögzítettem 1 lapra alulról a dekopírt,azt felül megtámasztottam a lapot 2db alumónium vinkli segítségével.
9cm-est elvág derékszögben(+- 2-3fok).
Igaz fenyőt szoktam vágni.
5cm es ákácot elviszi még,de múltkor kb 10x10cm es szív alakot vágtam padlóba(akác)aztat már nem szereti.
Aztán ha megjön a szalagfűrészem(péntek)dobom ki a pixxxba a lapot alamóniummal együtt... :)

(#27477) Landrider2 válasza thyeby (#27467) üzenetére


Landrider2
újonc

Köszönöm hogy megosztod velem a tapasztalataidat a gépekről.

Szeretném jól átgondolni a gépek megvásárlását.
Elakarom kerülni azt, hogy először megveszek egy olcsóbb gépet, utána rájövök hogy ez mégsem az ami nekem kell és elmegyek megveszem azt amit elsőre meg kellett volna vennem.

A kérdésemre a válaszokat olvasva talán az lenne a legjobb megoldás, ha vennék egy jobbfajta dekopírt és elkezdek nézelődni egy kisebb szalagfűrész után.

Üdv. Laci

(#27478) mdk01 válasza Prémvadász (#27475) üzenetére


mdk01
addikt

...és ezt te kültérre használod?
Köszi

(#27479) arvaiz69 válasza lentivator (#27476) üzenetére


arvaiz69
csendes tag

Szia!
Láttad a 27341 hozzászólásomban a szalagfűrészhez készített tolóasztal?
Üdv.: Zoli

(#27480) thyeby válasza Landrider2 (#27477) üzenetére


thyeby
őstag

Ha tudsz kölcsönkérni egy jobbfajta dekopírt, ne mulaszd el! Akkor fogod tudni, hogy mennyiért mit kapsz.
Próbálkozhatsz kölcsönzővel is, csak ott fennáll a veszélye annak, hogy egy szétfingatott gépet kapsz, és aszerint ítélsz.

Kellene neked egy Makita LBF1200. (Nekem van olyan is, mégis rengeteg feladatot inkább a dekopírral oldok meg, noha tudná a szalagfűrész is. Mert a dekopír rugalmasabb. Vagy pl amikor frissen ragasztott fát akarok vágni, a nyers ragasztó megölné a drága szalagot. Egy dekopír lapot meg nem sajnálok veszni.)
Amit a szalagfűrész nem tud:
A B betűt prímán körbevágja, de a közepét nem tudja kiejteni.

Több fa van, mint asztalos!

(#27481) lentivator válasza arvaiz69 (#27479) üzenetére


lentivator
csendes tag

Szia Zoli !
Láttam!
Teccetős darab!
Remélhetőleg nem szívom meg a hosszú hétvégét,s bejön a kereskedő odaadni az enyém( :C ),azt majd jön a "kérdésözön" hozzátok,akiknek ilyen van(meg azokhoz,akiknek másféle,de szalagfűrész).
Néztem több filmet,amit feltettél jó,akinek ennyi gépe van...
Én még az elején vagyok,de majd idővel ugye...

(#27482) Landrider2 válasza thyeby (#27480) üzenetére


Landrider2
újonc

Azért gondolkodtam első sorban dekopírfűrészben,mert a youtube-on 10cm vastagság környékén is simán vágnak vele.

Próbálok rendszerben gondolkodni, ezért azok vannak előnyben nálam, amiket akár vezetősinre is lehet tenni.

Az autóiparban dolgozom, sokat használtam festool gépeket, ezek nagyon jól kivannak találva. Amiket mi használtunk azok között voltak 10 éves gépek is. Pedig napi 8-10 óra folyamatos üzemben voltak-vannak, javításra nem nagyon szorultak.
Ezért egyszer egy jót és hosszú ideig csak használni.
Persze nem gondolom azt, hogy csak a festool lehet jó.

Láttad azt a videót ahol a mafell dekopírt hasonlítják össze a festool-al, hogy melyik a gyorsabb?

Laci

[ Szerkesztve ]

(#27483) thyeby válasza Landrider2 (#27482) üzenetére


thyeby
őstag

"Láttad azt a videót ahol a mafell dekopírt hasonlítják össze a festool-al, hogy melyik a gyorsabb?"

Persze, láttam.
Nem szoktam komolyan venni az ilyen összehasonlító teszteket. Láttad az általam birtokoltak közt, mindben van valami, amiben jobb a konkurenciánál. Na, ezt kiemelik egy ütős vidijóban. De biztos, hogy neked az a jobb, amelyik gyorsabban vág? Összehasonlították a vágásképet is, és azt is, hogy mennyire szakít? Összehasonlították a súlyát, kézreállóságát, pontosságát, a vágásvonal jól láthatóságát? Látod, így vakítják a parasztot az (egyébként rém erkölcstelen) összehasonlító tesztekben.

Bölcs, hogy rendszerben gondolkozol. Ha van pénzed megvenni azt, amelyik neked maximálisan megfelel, akármennyibe kerüljön is, én már tapasztalatból tudom, hogy az a legolcsóbb megoldás, s nem a cserpákolás egy életen át.

Volt a Festoolnak egy elcseszett sorozata, valamelyik Carvex, ha nem tévedek. Feltűnt nekem, hogy a német használtpiac zsúfolásig tele volt ilyen gépekkel. Olcsón mérték, alkatrésznek árulták. És én épp akkor néztem ki magamnak ezt a gépet immár vásárlási szándékkal. Letettem róla, így lett a Hilti, meg a DeWalt.

Hogy egy gép ár/érték aránya milyen, azt mindig a használtpiaci ár mutatja meg legszebben. Ez nem ökölszabály, de általában igaz.
Tartózkodni szoktam valamiből a legújabbat megvenni, mint innovatív, és persze jó drágán mért csilivilit. Mert az ilyen gépek még nem bizonyítottak, és ha nem sikerült igazán jól az az innovácijó, akkor én fizettem ki a divlóperek izzadságos, ám meddő agytornáját.
Kimagaslóan jók a Festool gépek - persze kimagaslóan drágák is. De ez náluk sem igaz minden sorozatra. Szóval szeretem, birtokolom és becsülöm ezt a márkát, de nem vagyok Festool fan.

Több fa van, mint asztalos!

(#27484) lentivator válasza thyeby (#27483) üzenetére


lentivator
csendes tag

Auúúú a Carvex!
Van a cégben 4db Festool szúrófűrész 3carvex(1aksis),és egy régi,még imbuszkulcsos.
A carvexek bent pihennek a dobozukban...
Valamelyik idióta kitalálta,hogy jó ha be lehet a lapot ferdén is fogni=kanyarvágáskor rendszeresen elfordul a lap,vagy kiesik...
Plusz nem mindig előny szerintem,ha 1 gépnek szinte nincs is súlya.
Na meg az a "fordulatszám felpörgetősdis elektronika" az sem okés.

(#27485) thyeby válasza lentivator (#27484) üzenetére


thyeby
őstag

Látodlátod?

Ezt mondtam én, hogy az innovációval vigyázni köll. Ominózus esetben a mérnök urak nagyot akartak fingani, oszt' beszartak. De azt még ilyen gépcsászár cég, mint a Festo is lelkiismeret furdalás nélkül kifizetteti duflán-triflán a nagyrabecsült vásárlóval. És nagyhangon süketeltek nekem a gépbemutatón, hogy ők évekig tesztelik minden új gépjüket, mielőtt piacra dobják. (Nem kellene évekig, adják ide nekem két hónapra, és megmondom, hogy indítsák a gyártást, vagy rúgják ki a tudor develoopert. Ez egy kicsit nagyképűség tőlem talán, azt a részét sietve vissza is szíjom, mégis, van benne valami mély igazság. Az egyik aksis fúrójuk fordulatszabályozója is pont ilyen kapitális mellélövés volt, és azt sem mérték olcsón. Még egy laikus is ki tudta volna ugrasztani a nyulat a bokorból. Szóval lóf@sz volt ott, nem évekig tartó teszt.)
Szóval nálam nincs olyan, hogy Hilti, vagy Festoll, vagy Mafell, és akkor hasraesek behumt szemmel, és keletnek térdre borulva megköszönöm allahnak, hogy hozzásegített ehhez a világot megváltó márkához. Ettől még elismerem persze, hogy alkottak igazán remekeket.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#27486) lentivator válasza thyeby (#27485) üzenetére


lentivator
csendes tag

Hát,igen.
A szúrófűrészükön kivűl minden Festool penge cucc.
Az 1 másik dolog,hogy ha nem ilyen jó a merülőfűrész(pl),akkor 10 év múlva,mikor veszel még 1et(hogy legyen),akkor vehetsz hozzá vezetőt is újat,mert úgy levágja a szilikont az új fűrész a régi sínről,hogy csak na.
Aztán,mikor a régi sínre visszarakod a régi fűrészt,nem a jelen fog vágni...

(#27488) thyeby válasza #05304832 (#27487) üzenetére


thyeby
őstag

Ja!

Nagyon hajaz a kifutott PSR VE2-re meghidridesített akkukkal (ki tudja, milyen tartós lesz? :F ) és a réges-rég elavult kulcsnélküli, de még orsóstop nélküli tokmánnyal, amit simán elkeresztelhetünk úgy, hogy erős emberek kétkezes tokmánya, gyenge emberek kétemberes tokmánya. Ennél a hagyományos kulcsos jobb. Így szok visszaköszönni általában egy márka kifutott terméke új ruhában.
A Hyundai legalább beismeri, hogy Bosch licenc a sarokcsiszolója, de arról azért mélyen hallgat, hogy egy kifutott Bosch occó licence.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#27489) ferkoboy


ferkoboy
aktív tag

Sziasztok!

Nem tud valaki segíteni elhozni Pestről pár szál 3m hosszú ablak/ajtófríz anyagot Miskolc/Nyíregyháza felé?
Hátha...

Üdv: Ferkó

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#27490) thyeby válasza ferkoboy (#27489) üzenetére


thyeby
őstag

Nem tudom, sikerül-e, tehát nem teszek ígéretet, de csütörtökön hajnalban teherautó indul Kisvárda - Nyíregyháza - Ács vonalon.
Írj telefonszámot priviben, és majd megdumáljuk, ha sikerül.

Több fa van, mint asztalos!

(#27491) ferkoboy válasza thyeby (#27490) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Privát ment.
Köszi!

Üdv: Ferkó

[ Szerkesztve ]

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#27492) Prémvadász válasza mdk01 (#27478) üzenetére


Prémvadász
tag

Igen egy fa csónakot fújtak le vele.A milesi ajánlotta.Hívd fel őket neked is biztosan segítenek.

Nem bűn a lustaság.

(#27493) mdk01 válasza Prémvadász (#27492) üzenetére


mdk01
addikt

Jóba vagyok a területi képviselővel is majd holnap megcsörgetem.
Köszi még egyszer.

[ Szerkesztve ]

(#27494) epmd válasza lentivator (#27486) üzenetére


epmd
tag

A Festoolnak pont az a lényege,hogyha ráteszed a legújabb körfűrészüket a legelőször piacra dobott 1964-es sínre,azzal ugyan úgy fog működni mint a legújabbal.A tartozékok ugyan azok,csak mindig fejlesztenek rajta valamit az évtizedek során,vagy kiegészítik valamivel,de használhatók a régebbi gépekkel is. :)

(#27495) Prémvadász válasza mdk01 (#27493) üzenetére


Prémvadász
tag

Szivesen. :)

Nem bűn a lustaság.

(#27496) lentivator válasza epmd (#27494) üzenetére


lentivator
csendes tag

Használhatók,csak ha visszateszem a régi sínre a régi gépet(miután vágtam az új géppel),a szilikongumit is ragaszthatom újra... :)
-Na meg mostanság lefelejtik a dobozokról a felső rögzítőfület=a porszívóra gürtnizhetem az újabb kiadású dobozokat.Azt jó ám 100 métereket tologatni!
Grazi Festool fan kereskedő szerint csordányi embermennyiség agyal azon,mikor kell nemkompatibilis termékkel előjönni forgalomlendítés gyanánt.
-Évente kb:1 tápkábel megaggya magát(oszt veszünk másikat).Otthon,ha ilyen történik:hibás vége levág-újra köt azt jónapot.
-Mutasson nekem valaki ormótlanabb akkus fúrót(kínaiak nem jáccanak)a Festoolnál.
-Max 1 túrahátizsákba fér bele,nem egy övtáskába.
Na asszem ugrott a jutalékom a festool-tól... :DD

(#27497) epmd válasza lentivator (#27496) üzenetére


epmd
tag

Kicsit nem értem,a porszívóra a régit és az új systainert is rá lehet csatlakoztatni,akkor minek a gurtni?A cxs csavarozó például nem ormótlan,kicsi,könnyű,és prímán lehet vele melózni. :K Kábelt szerencsére csak egyszer kellett vennem,amikor rácsukták a garázsajtót,pont a kábel közepén.A gumit meg sajnos mindig újra kell ragasztani,ha eltérő vastagságú fűrészlapokat használsz.Fánál,nem is annyira lényeges,mint inkább laminált bútorlapnál,hogy ne törje ki az élét.

[ Szerkesztve ]

(#27498) lentivator válasza epmd (#27497) üzenetére


lentivator
csendes tag

Nem egy dobozra gondoltam,hanem mikor a másfél méteres rakatot tolnám.
Csak 1 dobozt tudok a pórszívóra kapcsolni a többit (új dobozokra értendő)gürtnizem.
Valamiért megváltoztatták a dobozok tetejét=elmúltak a felső csatok.
Félre értettél:
Vásári standépítő szakmámban a fél életemet létrán töltöm valamilyen géppel a kezemben.
A összes Festool aksis gép alkalmatlan arra,hogy dolgozz,s ha kell elérhető legyen a gépegység.
Röghöz kötve(műhely)elmegy a csavarozó,de hol van a többi gyártó 10,8V gépeihez.
Ha rászánja magát eccő a festool,azt csinyál kicsi csavarozót a szokásos centrotec kütyükkel,futólépésben fogom a boltot meglepni.
Azért "lovagolok" a porszívón,mert asszem a szerelő iparnak lett kitalálva a fogod azt betolod a műhelyt ahova kell rendszer.
Viszont kezdenek eltávolodni ettől,hiába a rengeteg munkát könnyítő tartozék.

(#27500) epmd válasza lentivator (#27498) üzenetére


epmd
tag

Nem tudom,amikor felpakolok 5 újfajta koffert a porszívóra és összekapcsolom őket,akkor tök stabil,nem inog és mozog,én legalábbis nem hiányolom a felső füleket.Abban viszont nem értünk egyet,hogy"de hol van a többi gyártó 10.8V gépeihez",ez toronymagasan veri szerintem az összes kategóriatársát.Ehez az összes centrotec cucc használható.Annak a kritériumnak is megfelel,hogy mindig kéznél legyen,mert amikor dolgozok vele szereléskor ,mindig az oldalamon lóg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.