Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
thomgrande #26298 üzenetére
a 12V 20W miért ismeretlen? Ezt linkelted...
De ha csak 5W-os izzót teszel bele, akkor is messze van (szerintem) az értelmesnek nevezhető üzemidőtől.--------
Urak,Intarzia-szerű dolgoknál mivel érdemes kitapasztani a réseket? Csontszínű vagy fekete kellene. Egyáltalán milyen néven keressem? Nem eltüntetni akakrom, hanem pont kiemelni a "hiányzó részt" vmilyen tapasszal, ami utána lakkozható vizesbázisuval, vagy sellakkal. (netán kemény olajjal)
-
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy hol lehet Magyarországon kapni Camar 806 02 P2-es függesztőt?
A 806-os típusból 4 féle létezik, és nekem a 806 02 P2 IN (műanyag dübeles) vagy a 806 02 P2 VI (csavaros rögzítésű) kellene. Ezeknél a fém akasztó felülnézetből szimmetrikus, és az a sajátossága, hogy a szokásos 15 mm helyett elég 8 mm-t elhagyni hátul.A többi 806-os típus illetve a 804-es függesztékek viszont már 15 mm-esek!
-
törölt tag
válasz
thomgrande #26292 üzenetére
ez a kombó menne is vagy 2 órát...
-
thomgrande
tag
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #26290 üzenetére
1W körüli LED-es zseblámpád van kéznél? Azzal kb meg tudod saccolni, hogy adott akksival mennyit is menne. És mégsem kell egy 5 ismeretlenes egyenleten roncogni
Szvsz már néhány napnyi üzemidő is komoly akkupakkot kíván, ha tisztességes fényerőt szeretnél (és ez még mindig nem érné el mondjuk egy 20W-os halogén spotnak a fényerejét...).A drótót ha egy szép fa-csík mögé rejtenéd, ami a sarokléc és a szekrényed közt halad? Nagyon rendszeridegen lenne?
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #26287 üzenetére
Elemes táplálásúban nem nagyon van értelme. Vagy nagyon hamar leszívja az akkut, vagy pedig nem ad érdemi fénymennyiséget...
A drótos megoldás még mindig kevésbé kényelmetlen, mint az állandó elemcserével járó vesződség.
Ez alól egy kivétel van/lehet, ha csak arra a rövid időre kell világítson, mikor kinyitod az ajtót, de az egy másik történet. -
B-L-A-C-K
titán
Kicsit off, de hátha tudtok segíteni:
Adott egy álló polc konkrétan ez, az üveg polcai mögé létezek olyan ledes világítás ami nem vezetékes hanem elemmel működik, és van rajta kapcsoló? Vagy a polc tetejét ha csinálok egy lyukat oda létezik ilyen kapcsolható elemes szpot valami?
-
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
A napokban végre leszabatom a vitrinem elemeit és összerakom.
Ez lenne a végleges megoldás:Pontos méretek: 150cm széles, 77,5 magas, 17cm mély. Normál 19-es bútorlapból szabatnám le. A felső és alsó 15cm mély bútorlapot jó hosszú átmenőcsavarokkal és faragasztóval fogatnám a nagy hátsó fehér laphoz, aminek a külső élét szintúgy fekete élfóliával záratnám le.
Minél szellősebbet szeretnék, ezért nincs az oldalán bútorlap, hanem oda is üveget gondoltam, mondjuk úgy, h az üveglap szélességét pár mm mélyen bemartatnám (körfűrész..) mindhárom anyagba, így összefogná a két oldalsó üveglapot a szerkezet.Az üvegpolcokat 12 cm-re lőném be egymástól. A fehér bútorlap hátlapra fogatnám ilyen tartókkal:
(Google itt talált. Ennek tényleg 1k a db ára? Azért az zúzós, főleg h egy polcra minimum 4-et szánnék, és két vitrin lesz..., az 40db tartó.
Mivel kb. soha nem nyitnám ki a modellek behelyezése után, így elvetettem a teleszkópos emelőszerkezetet.
Arra gondoltam, h sima, mondjuk 4 pánttal odafogatnám a felső bútorlaphoz a 20 x 20mm-es alu profil ajtót. Mit gondoltok? Kell alulra valamilyen mágneses megoldást belefúrni a keretbe és az alsó bútorlapba, h ne álljon el sehol az ajtó?
Illetve milyen minél kisebb mértékben látszó pánt kell ehhez a kapcsolathoz?Köszönöm.
-
válasz
@Jocó@ #26283 üzenetére
"A dekor fóliát mindenesetre erősen megfontolandónak tartom. Hol lehet ilyeneket beszerezni?"
Írószer boltokban. Én az összes, falra erősített tükröt befóliáztam otthon (sok a gyerek), és nem is adok ki a kezemből olyan nagy felületű tükröt, ami nincs fóliázva. Fontos biztonsági funkciója van.
-
@Jocó@
tag
Egyértelműen nem tudom eldönteni, mert nem szedtem le az ajtót. Lehet, hogy nem is teljesen függőleges az ajtó, hisz a két pánt szemre lett beállítva.
Szemre az alsó rövidebb oldal (37 cm) és a hosszabb oldal olyan 40-50 centin kunkorodik. A többi párhuzamosnak tűnik a szekrénnyel.
Nem ragasztani akartam a rétegelt lemezt. Az ajtó területétől kicsivel kisebb lapra gondoltam - ne érjen ki teljesen a szélééig, ügyelve a pöckökre, és a pántra.
Erre írtam, hogy rátenném a hátára az ajtónak, visszanyomnám egyenesbe, és kis szögekkel rászögelném. Abban bízva, hogy a sok szög megállítja a további vetemedést.A dekor fóliát mindenesetre erősen megfontolandónak tartom. Hol lehet ilyeneket beszerezni?
-
Reach79
újonc
Kiegészítés még az előbbi hozzászólásomhoz. Az kb 4 éves ház az ajtótokokat már tartalmazta. Ugyanis az előző tulaj anno igényes házat építettet, de sajnos beütött nála a krach, ezért akinek tartozott vitt amit tudott, többek között az ajtólapokat. Az én általam megbízott asztalos arra hivatkozik, hogy : "Az ajtók azért szorulnak, mert a tokokon nem központosan vannak fúrva a pántok, de használat során összekopnak" Amit én laikusként akár el is fogadom, de továbbra is az a véleményem, hogy nem szerencsés hosszútávon, hogy egy pánt viseli egy 86-os borovi fenyő ajtó súlyát, ha emiatt szorul, ha nem . A szakmai véleményeket előre is köszönöm!!!
-
Reach79
újonc
Sziasztok!
Szakmai tanácsot szeretnék kérni. A héten volt az asztalos, hogy felrakja az általa gyártott ajtókat, magasságban nem állítható pántokkal. Az ajtók elég nehezen forognak, hát megnéztem mi lehet a baj.
Van olyan ajtó amelyiknél csak egy ajtópánt illeszkedik a pánt tok-felőli részére. A többinél 3-4mm hézag van, tehát egy pánt viseli az egész ajtó terhét. Alátétek nem lettek berakva, bár tudtommal pl. golyós-pántnál nem is lenne elegáns megoldás. Jeleztem az asztalosnak, hogy garanciába ki kellene javítani, de ő ezt nem érzi problémának. További, bár a másikhoz képest kisebb probléma, hogy az ajtókilincs álló része nyitáskor záráskor mindig kicsit fordul. A hiba oka, hogy az asztalos kb 5mm arrébb fúrta ki a kilincsfuratokat a zárban található furathoz képest, ezért a kilincset rögzítő baloldali facsavar félig már a furatba esik. Persze, hogy így nem fog. A reklamációmra azt mondta, hogy a kilincs felrakását csak szívességből rakta fel a legjobb tudása szerint. 670 eFt kifizetése után gondolom jogos a garanciális reklamációm, de kérném a szakemberek véleményét. Köszönöm! -
mdk01
addikt
válasz
@Jocó@ #26279 üzenetére
Az 5-10mm-es elhajlás milyen hosszon megy végbe? Gondolom majdnem ajtómagasságon. Ha igen akkor nem kell félni hogy elpattan a tükör elég sokat bírnak hajolni.
Ezt mondom látatlanban.
A rétegelt lemez ragasztásod nem fog segíteni az egyenesítésben, max. annyit érnél el vele, ha ráragasztod az üveg hátuljára tükörragasztóval(!) hogy ha netalátán törik vmi oknál fogva akkor nem hullik darabokra.
Viszont az efajta védelmet dekorfóliával szoktam megoldani ami bármilyen törés esetén nem engedi széthullani a tükröt.
Az elhajlás hosszát még írd meg, de gyanítom nem 10cm-en hajlik 5-10mm-t, de mindettől független a dekorfóliázást megcsináltathatnád, mivel ettől független ha törik nem esik darabokra. Sima egyszerű fehér vagy savmart dekorfóliára gondolj, elég olcsóság. -
@Jocó@
tag
Sziasztok!
Ismét a közösséghez fordulok tanácsért.
(Akinek van kedve, itt elolvashatja egy kontár asztalos ténykedését.)Azóta a szekrény köszöni szépen jól van, de a tükrös ajtóm jobb alja (ha szembe állok a tükörrel) elkezdett kifelé vetemedni / kunkorodni. Szemre olyan 0,5-1 cm-t.
Ezt a folyamatot szeretném megállítani, visszafordítani, mert a tükör nem hiszem, hogy hosszú távon együtt tud ezzel élni.
A tükrös ajtó igazából csak egy fenyő léc keret, amit két zsanér tart a helyén.
Léc vastagság: 2,2 cm
Léc szélesség: 6,2 cm
Léc hosszúság: 37 vagy 185,5 cm.Az ajtó magassága 185,5 cm; szélessége pedig 37 cm.
A tükör magassága 181,5 cm; szélessége 30 cm.Gyakorlatilag a tükröt hátulról nem fogja, védi semmi. 8 db facsavarral rögzített fülecske tartja a helyén. Ezeken lazítottam, hogy a tükör ne reccsenjen el.
Az én ötletem az, hogy vágatok egy furnér hátlapot az ajtóra.
Kivágom belőle a fülecskék helyét, hogy ne üljön fel rájuk a hátlap. Vízszintes felületre helyezem az ajtót, visszanyomom kézzel egyenesre, és a furnért így szögelem fel rá.Mivel érzem, hogy nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, ebben kérnék tanácsot!
-
Drebil
csendes tag
Szép estét Urak!
Ismét bővíteni szeretnék. Maróasztal, asztali fűrész, gyalugép. Ezek az alapvető opciók. Segítséget kérek, erős hobbi szinten mit szabad és mit érdemes ezekből vásárolni? Vagy mivel lehet megbízhatóan kiváltani ezeket?
-
Speciali
tag
válasz
thyeby #26250 üzenetére
Jol érzem magam odakinn.Jövö honapban jön a család is végre !
A Balaton hiányzik, de épp tegnapelött fürödtem benne.Most itthon vagyok.
Vannak ott csuda dolgok, pazarlás, meg egyebek.
Nekem ugye a szivem egyik csücske a felületkezelés, abban itt kicsit kiélhetem magam, van egy komplett autofényezö fülke.
És mostanra már szinte csak én fujok mindent.
Mig nem voltam a cégnél, állitolag mindenki festett. Fa munka nem nagyon van, ez fájo pont nekem, mert ez lenne a másik kedvencem, de hát nem lehet minden tökéletes. Amugy nyugis kis falusi asztalosmühelyben vagyok, üzletberendezéseket épitünk. Föleg pékségek, ahol van pultos kiszolgálás, meg leülési lehetöség. Itthon is egyre több az ilyen. Van benne alu, üveg, meg butorlap, fa elég kevés.
Ez a cég is egy lépcsöfok. -
Chappy
tag
-
colker
tag
válasz
Chappy #26271 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint elég nehézkes lenne olcsóbbra kihozni a linkelt ikeás bútort úgy hogy megvennéd a gyalult léceket és összeraknád.
Hiába van egy asztalosnak 800Ft anyagköltség+csavar+ragasztó+munkadíj+anyagbeszerzésben az említett bútor,te neked nem áll rendelkezésedre annyi minden mint egy asztalosnak és ő se vállalná olcsóbban.
Persze az anyagköltség amit írok csak találgatás ahogy nézzem a képről a méreteket.
Persze ez csak az én véleményem,lehet hogy valaki tud olcsón gyalult lécet pl...Anyagkezelés nem hiszem hogy nagy probléma lenne egy ilyen fa bútort miért ne tudnál lekezelni a koliban?Nem voltam kolis de gondolom középen lenne neki hely,alá pedig kérsz valahonnan valami fóliát hogy ne kenj semmi se be,egy vizes flakon alját levágva megkapod az edényed amibe bele öntöd az olajat/festéket akármit.Ecsetet venni pedig szintén sok helyen lehet.
-
Chappy
tag
válasz
thyeby #26219 üzenetére
Heló!
Köszönöm szépen mindannyiótoknak a biztató szavakat. Nem lesz itt szakmaváltás, csak kb hobbiszinten csinlálnám, meg gyakorlnék, hogy mondjuk a majdani házamba összerakott bútorok már jól is nézzenek ki.
A következő projekt egy ruhatartó a ruhásszekrénybe, kb 90 cm magas, 29 cm széles és 55 cm mély és kb 4-5 polc egyenlő eloszlásban kellene rá, eleje-hátulja pedig nincs. Van ez a rúdra akasztós vászon "cucc" (obiban vettem), amivel az a gond, hogy csak 25 cm mély, tehát egy csomó helyet elvesz, emellett nulla tartása van, fél éve , használom de elég volt. Mivel koleszban lakok jó lenne elférni. Tavaly volt egy ideális szobatársam, aki alig volt benn és lehetett a helyét használni tárolásra, de mostmár ez nem fog menni.
Na most ezt a "polcos elemet" úgy összerakni, hogy a keret 18mm-es bútorlap a polcok pedig 10 mm-esek kb 5-6000 Ft anyagárban van (bakosfánál, nekem az van közel, messziről hozni nem tudok mert munkaidőben annyira nincs sok szabadidőm emellett bkv+bicikli a fő közlekedési eszköz). Most úgy néz ki, hogy lehet veszek egy ilyet [link], igaz nem túl mély de ez a méret már elég (a mostaninak egy rekesze 25*20*25-ös (szél-mag-mély), viszont ezt ugye nem lehet megnézni. Viszont az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne ezt mondjuk lécekből összerakni. Viszont ehhez jó áron kell olyan lécet találni, ami nem látszódik meg a ruhán. Sajnos anyagkezelni egyáltalán nem tudok, mert nincs semmim hozzá, sok eszközt meg nem tudok venni (ld. helyprobléma), tehát kb fúrni, fűrészelni tudok. Ezeket a léceket szereléskészen is árulják, valamint le is vágják ha kérem? És kb milyen a reális áruk (ezt mert azért kérdezem, mert pl ugyanazt a bútorlapot láttam mér 2700-ért és 5400-ért is)? Valamint milyen vastag léccel szokás egy ilyet összerakni? Kb ilyenre gondolok: [link], csak a saját méretben. És jó lenne, ha mondjuk a műanyag árából (3500) kijönne.
Üdv.:
Csepi -
kalman7
csendes tag
válasz
roka1989 #26259 üzenetére
Egy Veritas vagy hasonló biztos kiszolgál egy emberöltőt, azzal nem lesz gond és ha német fizetésed van, akkor talán az árával se. Azt gondold még meg, hogy 1 gyalu valszeg nem lesz elég. Nagyoló, finom simító, hosszú, marok, falc, alj (router plane), profil gyaluk. Persze nem muszáj mindet megvenni, főleg nem egyből. De azt látom, hogy aki kézi szerszámokkal dolgozik, annak sok-sok gyaluja van.
Gyaluláshoz jól jön majd egy masszív asztal. Legyen nagy tömegű vagy legyen lerögzítve a padlóhoz/falhoz. Ha nincs tömege a gyaluval fel fogod lökni. Nem nagyon szokták mondani, de csak jól rögzített anyagot lehet szépen gyalulni.
Kérdezted, hogy megrendelésre is dolgozok-e. Nem is vagyok szakmabeli és gépesítés nélkül nem is lehet. Van mindig 1-2 félbehagyott meló a családnak, de sokszor csak a magam szórakoztatására megyek le a garázsba. Sajnos látványos nagy dolgokra nincs szabadidőm. -
mdk01
addikt
válasz
roka1989 #26260 üzenetére
Bármilyen megmunkálásnál sokat számít az évgyűrűk közötti távolság. Az évgyűrű őszi-, és tavaszi pásztából áll ezek közti távolság mutatja hogy egy év alatt mennyit nőt a fa. Ez a távolság minél kisebb, minél kevesebbet nőt a fa annál jobb megmunkálni különösen ha fakötésről van szó.
Itt is látszik ez egy példán.
Lehet hogy éles szerszámaid voltak(bár tévhit hogy az az éles véső ami a szőrt viszi, az élezés szöge majd olyan fontos) de egy ritka évgyűrűkből álló fenyőfából nem egyszerű szép fecskefark kötést csinálni. Az Obi és társainál valószínűleg a ritkább évgyűrűvel fogsz találkozni. Volt szerencsém olyan borovifenyőhöz aminek az évgyűrűi közti távolság a papírlap vastagságával vetekedett....volt is súlya rendesen. -
újoncrs
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy megbízható felső maró motort asztalba szeretném építeni,elvárás a 12 mm maró befogó,vagy ha motort nem valami strapabíró felső marót, de olyat ami kivehető a talprészből pl. Bosch 1617
-
mrcruiser
csendes tag
válasz
roka1989 #26260 üzenetére
Szerintem egy ilyen projekthez tökéletes választás a fenyő. Ahogy írtad, halomban áll bárhol, megfizethető és ebből tudsz gyalult deszkát is venni, ami lényegesen leegyszerűsíti az életedet. Ettől persze még kézi gyaluval meggyalulhatod az összeállított paneleket, de nem kell komoly erőfeszítéseket tenned azért, hogy azonos vastagságúak és szélességűek legyenek a deszkáid.
Kültérre pedig nem mindegy, hogy milyen fát választasz; mert lehet ugyan, hogy keményebb, mint a fenyő, de nem kültérre való. A tölgy jó kültérre, de az a fenyőnél vagy háromszor drágább, az akác kifejezetten jó kültérre, nem is túl drága (kb. fele a tölgy árának), viszont keményebb még a tölgynél is, így kézi szerszámokkal sokkal nehezebb a megmunkálása, mint a fenyőé. Ezen kívül pedig vannak az egzóták, amik baromi kemények és még annál is drágábbak. Esetleg fenyőből, ha találsz gyalulva, akkor vehetsz borovit vagy vörösfenyőt (ez utóbbi azért nem olcsó).
Ha szemezgetsz a YT-on az ilyen irányú videók között, akkor talán belefutottál már a mások által is említett Paul Sellers vagy Rob Cosman videóiba. Mindketten favorizálják a fenyőt, mivel egyrészt olcsó, másrészt könnyen megmunkálható kézi szerszámokkal, ugyanakkor remek "oktató" fajta, amin jól el lehet sajátítani az alapvető technikákat. -
roka1989
újonc
Az elsö projektem egyébként egy láda lesz barátnömnek a balkonra,abban akarja a kertészcuccokat tartani. 60x30x30-ast mondott.Gondoltam rá hogy miböl kéne csinálni,az elsö ötletem természetesen a fenyö volt,az olcsó és halomban áll az obiban viszonylag sok mérteben.Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy kb melyek azok a fafajták amik kicsit keményebbek a fenyönél de az áruk sem sokkal magasabb annál.Azt tudom hogy fenyöböl is van többféle,de pl próbáltam itthon csinálni fecskefark kötést fenyö deszkából( palettából lett kifürészelve gyakorolni,lehet túl nagy volt a nedvességtartalma?) de nem lett szép,nem tudtam rendesen kimunkálni a hézagokat éles szerszámmal sem,pedig próbáltam mindent mint ahogy a neten láttam,igaz az láthatóan valami keményebb,minöségibb fa volt(tán cseresznye).a félig takart fecskefarkat még nem próbáltam, ellenben a teljesen takartat igen,csak oda kellett volna egy párkánygyalu az éleket lemunkálni 45 fokba,ezt leszámítva szépen egymásba csúszott a két léc.
-
roka1989
újonc
válasz
kalman7 #26244 üzenetére
Szia Kálmán!
Látom akkor neked sem volt épp egyszerü a kezdet. Èn lévén hogy csak a pincében tudok dolgozni,ráadásul azt nem tudom említettem e hogy a lakást is csak bérlem és a föbérlö nem tudom mennyire díjazna mondjuk egy marógépet....ismerös meg nem nagyon van,akihez átmehetnék,így ahogy írtam is marad a fürész,gyalu meg a többi kéziszerszám. A Veritast egyébként azért írtam mint lehetséges opció,mert igaz hogy baromi drága,de ha azt egyszer megveszem és vigyázok rá akkor úgy gondolom hogy az életemet kiszolgálja. De lehet egy Stanley lesz.ahogy tanácsoltad is,kb egy hét van még fizetésig,addig majd még gondolkozom rajta. Egyébként csak magadnak szoktál dolgozni vagy akadt már megrendelésed is? -
mdk01
addikt
válasz
roka1989 #26257 üzenetére
Maga a stílus adott, megvannak a jegyei. A fakötéseket szintén meglehet külön külön tanulni.
A gépeket nem igazán lehet manapság elhagyni, feleslegesen fárasztanád magad a semmiért. Ilyen régi bútorokat felújítani szoktak mert annak van értéke és kereslet is csak azért van rá mert eredetiek.
Ha csak úgy magadnak csinálnál valami hasonló szépet akkor segítünk, de vázold körbe mit szeretnél. -
roka1989
újonc
válasz
thyeby #26234 üzenetére
Igen,azt tudom hogy régen is csináltak gépek nélkül szép bútorokat. Nekem is ez a tervem
Amúgy ha már megemlítetted azokat a Biedemeier bútorokat,van erröl valami forrás,hogyan készítettek hasonlókat régen? Ùgy értem hogyan van a konstrukció összeállítva,gondolom szög vagy csavar nincs benne,viszont annál több nút,falc meg fecskefalk kötés.
-
mdk01
addikt
Az összeütés kevés.
Ha lehetséges le kell venni róla azt az álló részt megkenni ragasztóval majd amennyire lehet összeütni és szorítót fogni rá minimum 3-at ott ahol a vízszintes osztók vannak. A kalapáccsal összeütöm megoldás tuti kevés lesz, neki se állj mert csak rosszabb lesz ha a beragasztózott alkatrészeket kell majd a ragasztó megszáradása után javítani.
Ha nem jön le az álló rész hanem csak ennyire jön szét ahogy a videón is látszik akkor egy kis pálcikával és normál(fehér színű) faragasztóval szépen minden résben be kell kenni a ragasztót, majd eloszlatni esetleg egy vékony ecsettel(vízzel utána kimosható míg nem keményedik ki) majd szorítót kell rá tenni és úgy hagyni 24órát. Csak a vízszintes osztóknál ragasztózd be, ott ahol a betét csúszik bele az álló részbe azt ne. -
ferkoboy
senior tag
Szia!
Ha ennyire szétjött, akkor érdemes lenne teljesen szétszedni, D3-as ragasztóval bekenni mindenhol, majd nagy (asztalos) szorítókkal összehuzatni jól, és legalább 1 órát rajtahagyni a szorítókat (24h-ra persze biztosabb).
Gumikalapácsos módszer szerintem csak Palmafix-nél működik. De ide én inkább normál D3-as faipari ragasztót használnék.Üdv: Ferkó
-
Fáraó
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mit is csináljak. A probléma a következő: ismerős áthív, hogy a szobaajtó alja egy helyen egy kicsit "leér", csukni és behajtani azért lehet. Átmentem csiszolóvászonnal, hogy kicsit leszedek az aljából -végső megoldásként még dekopírra gondoltam. Hát nem pont az várt amire gondoltam, az ajtó valóban "szorul" a padlóhoz egy kb. 15-20 cm-s íven, de bezárni sem lehet, a lenti sarka nem megy a "keretbe", a videó megmutatja miért: [link1] , [link2] .
Arra gondoltam a "résekbe" egy kis faragasztót és gumikalapáccsal összeütöm. Ez jó ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Óra topik
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Politika
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest