Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
válasz
subliandris #27794 üzenetére
"Vágás közben, néhány perc elteltével túlmelegszik, és deformálódik."
Hát, ha a vágásnál minden rendben van (fűrészlap, fordulatszám, előtolás, hasítóék, stb.) akkor nincs tippem. Arról már hallottam korábban is, hogy legendásan szar vágni öreg fákat, de nem tudtam, hogy ennyire. Majd oszd meg velünk, milyen eredményre jutottál!
-
Skillet
addikt
válasz
thyeby #27782 üzenetére
Ma még meglesem a bauhausban és baumaxban, obiban is a választékot, aztán valami csak lesz. Ha valamelyik megfog, megnézem neten, hol van jó áron és megrendelem.
Stanley-ből egyelőre ez jöhet szóba. [link]
Keterből meg ez tetszene, de itthon nincs belőle választék, vagy rossz helyen keresgéltem.
[link]
Lehet maradnak a stanley cuccai. -
bim
veterán
válasz
thyeby #27792 üzenetére
Csaplyukmarót nem használunk mert nincs 700 rugóm egy Makitára. Sajnos ez olyan specifikus gép ami olcsóbban nem nagyon van. Szerintem az árához képest korlátozott a felhasználási területe. Csaplyukak és ollóscsapok ahol hasznát tudnánk venni. Biztosan használnák ha lenne de most 5 perc alatt dobunk össze egy sablont rétegelt lemezből és indulhat a felsőmaró.
Függőleges láncfűrésszel ugyanez a helyzet. Szívem vágya de az árához képest korlátozottan tudnánk használni. Abból egy festool-t néztem ki magamnak.ezt
-
bim
veterán
válasz
thyeby #27792 üzenetére
5x5. használj. a szarufa végeknél vonalba állítva és szellőzőszalaggal lezárva. Mi perforált lemezt használunk mert az jobb. Ezen a részen át bejut a levegő és megfelelő számú szellőzőcserépen/idomon át kijut. Fontos hogy a cirkuláció beinduljon. Ha jó az átszellőzés kialakítása akkor télen megáll a hó rajta nyáron pedig nem lesz dög meleg a padláson.
Makita gép céges tehát én nem költök rá.
Nem csak a legérzékenyebb pont a talpszelemen /szarufa találkozása hanem ott kezdi ki leghamarabb a víz és a pára. Számtalan elrohadt véggel találkoztunk ami helyett a székállás vitte a tető súlyát. Székláb alja dettó ugyanez a helyzet.
-
thyeby
őstag
"Makitánál van hogy ki kell teljesen szedni a szorítót mert belegyógyul a kés."
Szerintem ha vesztek rá egy új patront hollandistól, megszűnik ez a bosszúság. Vállalkozás szinten nem nagy beruházás, úgy öt ropi lehet alles zusammen. Olyan ez, mint a vízcsapok. Elég, ha egyszer valaki túlhúzza, onnantól oda a finom működés. De mindig akad valaki, aki kajakból megszorítja.
"Talpszelemen/szarufa találkozási pont a legérzékenyebb hely. "
Ezt bizonyára úgy kell értelmeznem, hogy statikailag ott a legérzékenyebb, hiszen a hernyó honnan tudná, hogy itt találkozik a szelemennel a szarufa? A székállás talapzata már a járószint alá került. Bontsam vissza azt is leellenőrizni?
"Csak páraáteresztő fóliával 5x5cm-es ellennléccel rakd fel és az alján az átszellőzést rendesen készítsd el."
Oké, a páraáteresztő eddig is tervbe volt véve, de én úgy gondoltam, hogy simán a bramacléc alá dugom a fóliát. Mit javasolsz? Állítsam élére a bramaclecet, vagy használjak helyette 5x5-ös leceket?
Nem tudom, hogy az alján hogyan kell elkészíteni az átszellőzést, hogy a szél se kapja fel a tetőt, a stablon is takarjon? Találok erről valami ácsbibliát?"Kézi szerszámgépekkel erőnyerő helyzetben van a Makita nálunk. A gépeink 90%-ban makiták. Akad még Stihl és Hoz-her."
Ezek mind jó márkák. Holz-Her már nincs, és még véletlenül sem szabad összetéveszteni a Holzmann-al. Nem vagyok bizonyos benne, ezért inkább nem írom, hogy mi a Hoz-Her utódja.
Szűk évtizednyi tapasztalat után stabilan kirajzolódott bennem, hogy nem szabad semmilyen márkából flottát építeni. Minden gépből megvan az, ami jól elveri a konkurenciát, és minden márka gyárt nagy sorozatban elcseszett gépet - nem is kevés típust. Laikusként flottaépítésben gondolkodtam, ráadásul jól kiválasztottam magamnak a metebót. Rajta is vesztettem. Alig tudok tőlük olyan gépet megnevezni, ami sikerültebb a konkurensnél. Fordítva meg sorozatosan de.
Használtok ti ilyen csaplyukgyártó láncfűrészt? Elmés gyors, mindig megnézem magamnak, hogy na, ez egy pontos és hatékony masina lehet. Nem láttam még élőben, de valahányszor látok a boltban ilyet, mindig felvetődik bennem a kérdés: Az asztalosok az ujjaikat ritkítják, ezentúl az ácsok a lábaikat fogják?"Persze nem metrikus menetes hanem 1.25-ös"
Igen, azt hiszem, korrekt lett volna szólnom, hogy mivel Angliában preferálják ezt a Tritont leginkább, elég gyakori, hogy olyan gép kerül az emberhez, ami nem metrikusan, hanem collban lett felépítve. Épp ezért ellenőrizd le, hogy 12mm-es az a 12mm-es patron, vagy az is félcollos?
-
bim
veterán
válasz
thyeby #27784 üzenetére
Járd körbe drótkefével és egy kis kalapáccsal a tetőt. Ott ahol gond van nem kongani fog hanem tompán bufogni és esetleg be is szakad. Érezni fogod hol kell cserélni. 40 éves fa még nem öreg ha nem kapott vizet. Talpszelemen/szarufa találkozási pont a legérzékenyebb hely. Ott több figyelmet kell rá szentelni.
Ha nincs rendes szellőzés akkor a lindabot hanyagolnám. Minden apró hőkülömbségnél ki fog az alján csapódni a pára ami vagy közvetlenül áztatja a fát vagy a levegőt párásítja amit a csont száraz fa azonnal felvesz és lassan de biztosan tönkre teszi. Csak páraáteresztő fóliával 5x5cm-es ellennléccel rakd fel és az alján az átszellőzést rendesen készítsd el.Makitánál van hogy ki kell teljesen szedni a szorítót mert belegyógyul a kés. Még a második oldásra se jön ki. Bosszantó.... Meg is örültem hogy ennél a gépnél ez rendben megy. Arról nem is beszélve ha a 8-as patront fogatjuk bele. Amúgy a gép nagyon jó és megbízhatóan működik. Ha nem lenne ilyen drága lehet otthonra olyat vettem volna. Vagyis nem otthonra mert mi cég a cégben vagyunk. Fatelep +asztalosüzem és mi saját gépekkel dolgozunk. Ez az egy volt a kézi gépek között amit cégesként használtunk a rögzített gépeken kívül. Persze sokat vágunk a lapszabászon mert azzal pontosan és gyorsan lehet tömeget szabni.
Kézi szerszámgépekkel erőnyerő helyzetben van a Makita nálunk. A gépeink 90%-ban makiták. Akad még Stihl és Hoz-her.Ezen a triton klónon kitaláltam hogyan tudom gyengíteni a lenyomást. Egyszerűen le kell venni a gép tetején lévő sapkát és a rugó kiugrik. Vágok belőle pár centit és meg van oldva. Jövő héten elugrok esztergályoshoz mert észrevettem hogy a gép aljából hiányzik egy csavar ami a műanyag lemezt fogatja oda. Persze nem metrikus menetes hanem 1.25-ös. Még jó hogy van menetfésűm hogy meg tudjam nézni miért nem kap rá a csavar.
ezt pótolnom kell hogy rendbe legyen a gép.
-
Soká
senior tag
válasz
subliandris #27788 üzenetére
A legkevésbé sem én vagyok illetékes a dologban, de egy ilyen paraméterű körfűrésznek vinnie kellene az anyagot! Csak a biztonság kedvéért kérdezem, az a 400-as lap az keményfémbetétes, ugye?
-
subliandris
újonc
Sziasztok Mesterek!
Adott 5-6 köbméter 100 éves, hosszában félbevágott fenyő rönkfa, ami egy tető szerkezete volt valaha. Nagyon szép anyag, egyenes, 100 éve szárad. Gondoltam, készítek belőle egy már meglévő épület mellé toldalékot. Az asztali kőrfűrészre vettem 400 as lapot, kicseréltem a motort, 3 ról 5,5 KW ra, (a hármas nem bírta, leégett) és elkezdtem hosszába felvágni. Ma, egész nap kettő db 10 x 10 es staffnit tudtunk csak vágni, nagyon nehezen megy. Számtalan probléma adódott.
Segítséget szeretnék kérni Tőletek abban, hogy itt, Budakalász környékén van e valaki, aki felvágná ezt nekem, vagy tudtok e egy olcsó kőrfűrészt, amivel felvágnám én magam? Nagyjából 30 szál, 4-5 m hosszú rönkök, teljesen szögtelenítve, átvizsgálva, amiből kb. szálanként kijön 2 db valamilyen méretű staffni, és még lécek.
Esetleg, ha valakit érdekel, eladnám, szép bútort lehet belőle készíteni, hiszen 100 éve szárad, és az árából vennék fűrészelt faanyagot, vagy csere is érdekel.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
thyeby
őstag
"Thyeby, te később vetted"
Dettó olyan, mint a Tied.
A 3612-es patronját nekem is kétszer kell meglazítani, és én sem gondoltam még át, hogy mi okozza ezt? Megszoktam. (Tippem, hogy az egyik rendszerű (Makita, Bosch) kúposan beszorítja a patront a perselybe, amit onnan majd a hollander válla húz ki. A másik meg, a könnyen oldódós (Triton, B&D), hogy miért nem szorul be?
Pedig az is kúpos.)
-
thyeby
őstag
Ács vagy Főnököm, lehet, hogy tunnál nekem tanáccsal segíteni.
Szigeteltem a födémet. Tetőt is akartam cserélni, de mert a Lindab sokat xarakodott, visszamondtam az egészet, és elhalasztottam tavaszra. És szerencsém volt, hogy xarakodott a Lindab, mert a födémszigetelést azért megcsináltam. Negyvenvalahány éves a ház. A szarufák felezett fenyő rúdfából vannak. Le volt az kéregtelenítve, de ennek ellenére benne maradt valamilyen farontó. Néhánynál észrevettem, amikor dugtam alá az EPS-t, hogy hozzáértem a vállammal, és jött belőle a fapor.
Nna, most legyek okos! Ha negyven évig folyamatosan rágja valami, akkor elvileg már a tetőmnek régen össze kellett volna csuklani. A szarufák állnak, mint a cövek. Én meg tanácstalan vagyok, mit tegyek? Vagy 4-5 szarufán vettem ilyesmit észre. Én valami kéreg alatt járó lakomázóra tippelek. Cseréljem ki azokat, amiken kívülről észrevehető a járat? Cseréljem ki mindet? Megnyugtatóan szeretném ezt megoldani. De hogy?
A székállást jónak néztem. Az nem is rúdfa, hanem böcsületes kb 200-as gerenda. De mer későn vettem észre ezt a farontó dolgot, a talpszelemeneket már szépen be is fedtem nikecellel, meg ráborítottam N+F OSB-t. Bontsam vissza, nézzem át ott is? -
Soká
senior tag
szerk: Addig írogattam, míg félig válasz érkezett
Jé, az csak most tűnt fel, hogy nem ugyanolyan az a bizonyos gomb az én gépemen. Az uni-max oldalán is egymásnak ellentmondó fotók vannak, de az már a kezdeteknél is látszott, hogy több helyről ollózták össze a fotókat, többek között a tritontól is.
Szóval, az enyémen ilyen a gomb, mint ezen a fotón:
http://www.uni-max.hu/fotocache/fullsize/b268_203_psd.jpg
Részletesebben meg itt.Thyeby, te később vetted, a Tiéd melyik? És a Tiéd, bim?
Itt látszik a Triton kisebb és nagyobb gépe, az is, hogy a kisebbiken van a fekete fogantyún körbefutó narancsárga csík. És később ez megjelent a nagyobb gépen is.
Egyébként szerintem éppen ez az átkapcsolós izéke (ezek szerint a régebbi megoldás) a legkevésbé patentos megoldás a gépen, szerintem.
bim, arra is kíváncsi lennék, hogy nálad a Makita szerszámváltásnál a megszorulás az pontosan mit jelent? Mert abban, a többi géptől eltérően nem két tokmány van, hanem alapból 12-es, és van hozzá egy 8-as szűkítő hüvely. Az néha nálam is rászorul a marószárra, és kézzel kell lehúznom róla, de más probléma nincs vele. Pontosabban még van egy jellegzetessége, ami csak azért érdekes, mert nem tudom a fizikai magyarázatát: ha megoldom a kulccsal a tokmányt, akkor meglazul, aztán még egyszer megfeszül, tehát kétszer kell a kulccsal meglazítani. De ez emlékeim szerint eredendően ilyen (10 éve...).
Szerintem egyébként az a Makita is egy nagyon jó gép! Mindenből "alap" de azt jól tudja. Egy dologra kevésbé jó, mint a társai, és ez az asztalba építés.
-
thyeby
őstag
válasz
Skillet #27778 üzenetére
A Stanley nekem is jobban bejön. Van Keterem, Cuverem, van, amelyiknek qrvájul nem korrekt a retesze. Pontosabban a retesz az jó, csak kajlul a doboz a súlytól, és akkor már nem pattan a retesz, csak ha kellő időt xarakodtam vele.
Épp a héten vettem 3 ropiért a fiamnak egy olyan rendszerű Stanley-t, ami bővíthető, és rá lehet kapcsolni másik doboz(oka)t. Így egy kézben akár öt dobozt is lehet cipelni. -
Skillet
addikt
A keter cuccai mennyire számítanak ajánlott vételnek? Kellene egy kellemes csavarszortimenter, de szerszamos láda is. Vagy akár a kettő együtt, bár ahhoz már lehet egy svarceneggert is venni kellene
Jó áron lehetne most hozzájutni, de azért gondoltam rákérdezek, hátha van tapasztalat. Vagy ha nem is keter terén, de arra kíváncsi lennék, ki milyen márkákra, vagy konkrét tárolókra esküszik. -
bim
veterán
válasz
thyeby #27775 üzenetére
Ilyen a céges gép. Természetesen nem egy fogásra vágunk 5 centit hanem két lépcsőben vagy feles átfedésben tologatjuk lefelé a lyukakat körbe majd vésővel kiütjük a bennmaradó részt és egy tisztító marással leszedjük egyenesre a csaplyuk alját.
Nekem nem gomb van a fogantyú közepén hanem egy tárcsa amit középen meg lehet fogni hogy könnyebben el lehessen fordítani.
Cégnél megkérdezem mennyiért tudnának nekem is kést hozni és ha drága akkor rendelek az unimaxtól. Úgy is rendelni akarok onnan csapágylehúzót a gépeim szervizeléséhez. -
thyeby
őstag
"Nektek a mélységállító fogantyú rögzítője az egy tárcsa vagy egy gomb?"
Teljesen ugyanolyan, mint a tied. Ez két funkciós. Ha a körmöddel meghúzod magad fele a gomb alatt azt a karikát, akkor átvált. Egyik mód ugyanolyan, mint a Makitáé, vagy egyéb hagyományos, a másik mód pedig az, hogy tekerheted a fogantyút, és akkor liftezni kezdi a gépet. Ezzel nem lehet finoman beállítani, csak nagyolni. a finomállításra ott a tekerő felülről, vagy a kurbli alulról.
Ez a gép valami "B számszám" néven fut az Unimaxnál, és régebben újonnan annyiért lehetett hozzájutni, amennyiért te vetted használtan. Nyugi, nem vetted drágán. És az, hogy klónként emlegettük Soká nyomán, úgy értendő, hogy a címkén kívül mindenben egyezik a Tritonnal. Ez látszik is kézbevéve az anyagminőségen, meg a szerelésen. Sorja sehol, és minőségi, pontos anyagokból van megépítve.Láttam már ugyanezt Freud, és CMT ruhában is.
Csapágy:
Olyan strapánál, amit tőled kap majd, elkerülhetetlen, hogy a legjobb csapágy is idő előtt lötyögni kezdjen. Javaslom, hogy ne egy fogásból mard ki az öt centit, hanem kettőből. Léptékkel meghosszabbítod vele a gép és a kés életét is. Ha sablonban marsz vele, akkor gyakorlatilag semmi időveszteség két, akár három ütemben kimarni a fészket. A revolverütközőt beállítod, és egyetlen mozdulat a következő fogásmélységre átállnod. És amit ezzel veszítesz időt, azt visszanyered azzal, hogy fele forgácsot fele időnél is kamarabb kiharap a gép a helyéről.Milyen Makitát használtok ti, hogy hallod erőlködni, ha nagyot fogsz? A konstans elektronika nem engedi erölködni. Vagy ekkorát marva egy menetben mégis?
Még soha nem tapasztaltam, de nekem eszembe nem jutna egy fogással öt centit egy húszas késsel kiszedni, még a 2,4 Kw-os géppel se.
-
Soká
senior tag
"Amúgy ez miben másabb a tritonnál?"
Ez Triton gyártmány, csak a cégnek voltak gondjai, tulajdonosváltás is történt, és valószínűleg pénzügyi megfontolásokból átcímkézve is megjelentek a gépei. Legalábbis a felsőmarójuk. Érdekes módon úgymond noname maróként és CMT maróként is forgalomba került. De az is lehet, hogy azért lett "szabad préda" mert a Triton megjelentette a 2400W-os újabb gépét. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, ahogy a Forma 1-ben a kisebb istállók megkapják a nagyok tavalyi motorjait. Szóval, a mi gépünk nem koppintás, és fetételezem, hogy nem rontottak a minőségén akarattal (pl. olcsóbb beszállítótól gyengébb csapágy) Még az is lehet, hogy volt egy eladatlan készletük, és így szabadultak tőle. Egyszer írtam a Tritonnak az angol uni-maxos maró linkjével, hogy mit tudnak erről, és olyan kitérő homályos választ kaptam, amiből kiderült, hogy "tudnak" a dologról. Tehát semmi vád, semmi felháborodás, semmi elhatárolódás, ami egy hamisítvány esetében életszerű lenne.
-
bim
veterán
válasz
thyeby #27769 üzenetére
Mi biztosan fingatni fogjuk mert 50-55mm mély csaplyukakat marunk és akkor bizony teljes tartományban dolgozik a kés amikor nyomjuk neki a sablonban. Makitának is szépen esett a fordulata amikor ráfeküdtünk. Szerintem bírni fogja a strapát. Itt valszeg a csapágyak minősége sokat fog számítani.
Nektek a mélységállító fogantyú rögzítője az egy tárcsa vagy egy gomb?erre gondolok.
Amúgy ez miben másabb a tritonnál? Ebay-en nézegetem a képeket és nem vélek felfedezni különbséget. Talán annyi hogy ez 2000w-os az meg 2400.
Dobozon is made in taiwan szerepel. -
thyeby
őstag
Tekintve, hogy vélelmezem, sokat fogod használni, én Dimar-t javaslok. Nem olcsó, de nem fogy csalódást okozni. Rendelhetsz az UniMax-tól is, meg ha az emlékezetem nem csal, emlegették itt a Master Tools-t, mint szolid áron jó késeket. Freud, CMT is szóba jöhet. Én a Dimar-t venném meg. Tekintve, hogy nem csapágyas, szerintem 10 ropi alatt hozzá lehet jutni - tippelem, hogy 6-8 ezerért.
Elvileg kellett volna kapnod egy pontosan ilyet a géphez. Nézz csak szét a dobozában, és keress egy szögletes műanyag fiolát narancssárga kupakkal! Hátha rátalálsz.A Makita patron is kijön erölködés nélkül. Egyszerűen tovább kell tekerned, és kiold. Az egy más rendszerű megoldás.
Másik, hogy valószínűleg Te leszel itt a fórumban az első, aki jól meg is fogja ezt a csodát hugyoztatni. Majd amikor már kapott eleget, akkor számolj be a tapasztalataidról kérlek!
-
bim
veterán
válasz
thyeby #27767 üzenetére
Nem vészes a lenyomás. Érezhető a gépen hogy még be kell kopnia. Azért kezdenek előjönni azok az apróságok ami miatt egy gép nagyot nő a szememben. Pl. az hogy késcserénél egyszerűen letekerem tövig a padot és ezzel rögzítem a reteszt is és szabaddá válik mindkét kezem. Vagy hogy ugyan csak 1x vettem ki kést belőle de az a halálom amikor annyira beszorul a patronba a marókés hogy ki kell szedni szorítóval együtt és úgy kell kiütnöm belőle. Ez itt elsőre lazult miközben a Makita rendszeresen eljátsza. Szóval kezdek én is beállni azoknak a táborába akiket meggyőzött ez a gép. Alapból elég kritikus vagyok mindennel szemben , de ha valami jó azt elismerem.
Érdekes hogy a két műanyag terelőlemezt a talp oldaláról le akartam szedni de meglepődve tapasztaltam hogy nem veri rá annyira a forgácsot hogy attól ne lehessen látni a marási folyamatot. Valahogy olyan légörvény van ami miatt nem lesz azonnal dzsuvás.
Egyenes kést keresnék bele 40-50mm hosszú munkatartományban 16-20mm átmérőben. Hol érdemes nézelődni és milyen árban van? -
thyeby
őstag
Na, ez jó hírnek tűnik.
Nem lusta voltam lemenni megnézni Neked azt, hogy mennyi zsíroskenyér kell a gép gyakori lenyomkodásához, hanem egyszerűen nem volt ennyire sem időm.
Hanem számolj be arról, hogyan bírkózol meg ezzel a lenyomás dologgal. Teljesen átéreztem a problémádat, én magam hasonló helyzetben biztos, hogy nem vettem volna semmit, míg a saját kezemmel ki nem próbálom. (Van egy sínes gérvágóm, amit gyakorlatilag azért nem használok, mert vízhólyagos lesz a kezem tőle, olyan erős a rugó benne. Folyamatosan agyalok, miként lehetne az kikönnyíteni?És pölö a DeWalt DW 707-esét ugyanezért nem vettem meg, mert erős a rugó benne - na meg a rálátás a vágásra sem az igazi.)
Egyébként ez a Triton akkor mutatja meg az igazi arcát, ha asztal alá akarod építeni. Nekem jobban tetszik kivétel nélkül minden versenytársánál. Ahogy Soká fogalmazott, mikor bemutatta itt ezt a gépet, tervezői elszakadtak a hagyományoktól, és a-tól cettig újragondolták a felsőmaró gépet. S lőn világosság.
-
bim
veterán
Nah kipróbáltam a gépet melóban. Szépen dolgozott és nem tűnt egyik dolog sem olyan vészesnek mint amikor elsőre kézbe vettem. Direkt nem mondtam kollégámnak a vibrációt de nem szólt hogy bármit észre venne. Teljesen el volt ájulva a gép tulajdonságaitól. Utána martam a makitával is és a vibráció 2x nagyobb volt mint ennél. Érthetetlen hogy miért éreztem olyan komolynak a rezonanciát mikor a céges gép 2x annyira "ráz".
-
bim
veterán
válasz
thyeby #27763 üzenetére
Lehet én vagyok naiv de magamból kiindulva nem károsítanék meg mást. Én úgy gondolom ha leesett volna a gép nyomot találnék rajta. Bevallom nem emlékszem hogy a makita gép amivel bent dolgozunk rezonál e. Ez a vibráció semmi esetre sem akkora amitől a gép elmászna. Kipróbálnám ha nem nem hajnal lenne és nem egy tömbház 4. emeletén laknék. Ma viszem magammal munkába és kipróbálom.
A gép maga tetszik ez csak két apró megjegyzés volt amin meglepődtem. A fogantyúnál azt érzékelem hogy a gép súlya miatt a markolat enged. Ha én vagyok a gyártó akkor ezt mindenképpen erősebbre készítem. Még könnyen előfordulhat hogy esztergáltatok valami jobb anyagból helyette másikat. De az is lehet hogy megszokom. A rezonancia ugyan ez. Majd meglátom.
Én amúgy is szeretek egy gépről magam véleményt alkotni. Ha pl. tőled veszem meg ezt a gépet akkor is megemlítettem volna ezeket a dolgokat. Más szemszögből nézünk egy gépre. Nálunk a faanyagok mérete miatt egy ilyen játék asztali körfűrész amiket ti itt napi szinten használtok szóba sem jöhet. Más funkciókra veszek speciális gépet. Ezzel a géppel is egy adott feladatot fogok végezni. -
Soká
senior tag
válasz
GeriCool #27760 üzenetére
Azért kérdezd meg, hogy valós-e az ár és nem csupán egy régről "beragadt" oldalt nézegetsz-e?
Nem akarlak elkeseríteni, de tapogatásra nincs sok esélyed a boltban. A kedvedért nem fogják kibontani, mert szinte lehetetlen sértetlenül visszacsomagolni. Ha netán pesti vagy, akkor esetleg azt is megbeszélheted velük, hogy utalod az árát és Te átveszed itt Pesten, megspórolva egy Kazincbarcikára szállítást és onnan visszaküldést. Én például egy nagykanizsai cégtől rendeltem és majdnem úgy volt, hogy én veszem át a Metabotól itt Pesten, de aztán mégis ők hozták házhoz. Előtte a Fétis nevű pesti cégnél néztem meg a kiállított gépet.
-
thyeby
őstag
Szerintem ez a Bauhaus 5 éves garancia egy nyíltszíni átverés. Arra utaznak, hogy 2-3 év után senki nem fog visszavinni semmit, az a pár vevő, aki mégis, az meg belefér nekik a rezsibe, amit kitermel ez az ál 5 év gari. Meg hát lesz ott kekeckedés, hogy barkács célra adták, mert ők barkács áruház. Csezmeg, ez akkora hinodálás, hogy csak nna. Kapatalezmusban élünk, vagy mi - itt az erkölcs tiltott dolog.
PTS 10:
Nekem sehogy nem tetszett ez a gép élőben, pláne 100 ezerért. De! Olyan rendszerű a steller kétpontos leszorítása, hogy ki kell oldanod, húznod kell a túloldali anyán egéyzen addig, amíg reteszeléskor a túlsó köröm már korrektül megfogja. (Még véletlenül se feszesebbre, mert annak előbb-utóbb törés lesz a vége.) Innen kezdve nem kell többé állítgatni, jól fog működni. Tehát kell beüzemeléskor egy kalibrálás neki.
A TS 250 Stellerje dettó így kalibrálandó, ugyanezen elvű kitaláció. Viszont annak kioldva nagyon finoman végiggurítható a pályáján. -
-
GeriCool
aktív tag
Még megy a matekozás, hogy ki tudom esetleg spórolni de ettől a cégtől vett már valaki. Megbízhatóak? Mivel személyesen nem tudok, majd elmenni érte (nemigazán szeretek így vásárolni, amit nem tudok megfogni).
-
Soká
senior tag
A barkácsáruházakban legendásan nincsenek jól összeszerelve a gépek. És sokszor hiányosak. A 3-4mm-es holtjáték kizárt. Ráadásul annak a stellere (vezető sínje) a túlfelén is kapaszkodik, tehát ha rögzítve van, akkor nem szabad mozognia. A Makitáé nem ér végig az asztalon, az vacakabb is... Én is néztem a napokban az OBIban ezt a gépet és annak a stellere rendben volt. Viszont már le volt törve egy darab a fűrészlapot felülről takaró műanyagból. A stellerrel leginkább olyan baj lehet, hogy ha reteszeled, akkor nem tökéletesen derékszögben áll, vagyis nem párhuzamos a fűrészlappal. Ami akkor igazán problémás ha hátrafelé záródik a szög és megszorul a munkadarab.
-
Soká
senior tag
Szkeptikus vagyok, vajon miért ad el egy ilyen gépet valaki újszerű állapotban. Jobbat nem nagyon tud venni...
Biztos, hogy nem üt az a tengely? Fogj bele egy 12-es esztergált 10-15cm hosszú rudat (valamit, aminek az egyenességében megbízol) és nézd meg kézzel forgatva, hogy tökéletes-e? Annak kellene lennie.
-
mahoo
csendes tag
válasz
Winner_hun #27735 üzenetére
Ma bent voltam a Bauhausban és dologban okosabb lettem:
1. megkérdeztem az 5 éves garanciát ÁFÁ-s számla esetén. Mondták, hogy ugyanúgy rányomják, de mivel cég/vállalkozó veszi, ezért jobban megvizsgálják az ipari felhasználás miatt, mert ugyebár ők barkácsgépeket értékesítenek. Kérdeztem, hogy a metabo hova sorolandó, erre a vevőszolis hölgy nem tudott választ adni és nem volt időm már a szerszámolsztályost megkérdezni.
2. megnéztem a Bosch pts 10-est. Hát én el vagyok/voltam tévedve... szerintem egyáltalán nem ér 100 ropit vagy én gondolom rosszul a dolgokat. A fűrészlappal párhuzamos vezető (vagy mi annak a neve) rögzítés ellenére is igen nagy szabadságfokkal bír. Az egy dolog, hogy a rögzített rész is könnyen kimozdul, de a túlsó felében egy 3-4mm-es holtjáték simán van. Hogyan lehtet így pontosan szabni? Értem én hogy ez egy bemutató darab, de meghúztam rajta mindent és nem lett jobb. Vagy ez túl nagy elvárás? Tényleg nem tudom, mert még sosem volt asztali körfűrészem, de úgy látom egy darabig nem is lesz. Nekem a 160 most sok. Inkább megveszem a Metabo kgs 254-et, az legalább stabilnak tünik. Valamit ezzel is tudok majd vágni
.
De úgy látom másnak is volt már korábban a véleménye: [link]
-
bim
veterán
Nem recseg de érezhetően gyengébb mint mondjuk a Makita tömör fogantyúja.
Vibráció kés nélkül érezhető. Késsel még nem tudtam kipróbálni mert nincs 12-es szárú fejem. Igazából én ezt egy sima 20-as nútmaróval fogom használni és temérdek csaplyukat kell kimarnia az életében. Nem nagyon fogunk benne kést cserélni.
Használtan vettem de szinte új. Olyan szinten újszerű hogy ha rendesen leragasztja a srác a gyári dobozát akkor meg nem mondtam volna hogy használt. -
Soká
senior tag
Mit értesz az alatt, hogy gyenge a fogantyúja? Hajlik? Recseg-ropog?
Én ilyet nem tapasztaltam, csak annyit, hogy van némi holtjátéka ennek a reteszelős akárminek. A vibrációról sem tudok. Ez a vibráció magas fordulatszámnál érződik vagy nagy késnél (pl. plattoló)?Újonnan vagy használtan vetted?
-
bim
veterán
Megkaparintottam én is egy triton klón felsőmarót. Első benyomásom az hogy a fogantyúja elég gyenge. Mármint tapintásra. Főleg az az oldal labilis amelyiken a tekerő van. Az is abban az állapotában amikor a tekerő ki van iktatva. Valszeg mi inkább így fogjuk használni ezért zavaró. Akinek ilyen van az meg tudja mondani hogy nálatok is van némi vibráció magas fordulaton? Nem vészes de kézen át érezhető.
-
Attis1971
csendes tag
Sziasztok Mesterek,
segítséget szeretnék kérni.
Készítenem kéne egy gardrób szekrénysort, csak annyi gondom van vele, hogy a hossza 4,3 m. Namármost, azt szeretnék, ha a szekrénysornak lenne egy bútorlap kerete, vagyis duplungolni kéne a bútorlapot. Igen ám, de a bútorlapok mérete valahol 2,8 m - nél megáll.Hogyan tudnám ezt szépen megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sorozatok
- EA Sports WRC '23
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest