Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27951) thomgrande válasza mrcruiser (#27948) üzenetére


thomgrande
tag

Ez a nútfűrész 30-as tengelyű fűrész vagy asztalos maróra rakható fel. Az amerikai ennél kisebb az meg azért nem rakható fel a kis hordozható gépekre mert a tengelyvég nem olyan hosszú hogy elférjen.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#27952) mrcruiser válasza thomgrande (#27951) üzenetére


mrcruiser
csendes tag

Igen, azt tudom, hogy az amcsi gépekhez való lapoknak kisebb a lyukmérete (asszem 5/8"), vettem is egy 6"-os stacket kintről bagóért (tényleg valami 2000 forint volt átszámítva és haza is hozta valaki), ami áll a polcon, egyszer talán jó lesz valamire.

Ennek a lapnak viszont 30-as a lyukmérete, ami európai szabvány. Mivel ez a fűrészlap a nútmarók/nútfűrészek kategóriában van és az összes többi maró megjelölést kapott, ez pedig fűrészt, ezért gondolom, hogy ez inkább fűrészgépekre való. A kérdés, hogy milyenekre. Pl. egy makita 2704-be belemegy-e? Ez valószínűleg alapvetően attól függ, hogy rámegy-e a tengelyre.

(#27953) Tzupi


Tzupi
csendes tag

Üdv az uraknak.
Egy ideje olvasgatom a fórumot, és most lett pár kérdésem, úgyhogy gondoltam, akkor elkezdek irogatni is.

A famunkálkodás egyfajta hobbim lett az utóbbi években, mert munkám miatt elég sok átfedés van szerszámok/gépek terén. Csináltam már ezt azt, ahogy időm engedte. Most kicsit feljeszteni szeretnék.

Tanácsot szeretnék kérni excentercsiszoló, körfűrész és felsőmaró témakörben.

Csiszolóval kapcsolatban sok elvárásom nincs. Könnyű legyen használni, ne essen szét fél év után és tegye a dolgát. 20-25e környékén gondoltam rászánni.
Nézegettem a most akciós [Mactec MT924]-et 18.900-ért pl.

Körfűrész tekintetében a kb 30e körüli árat lőttem be és szintén az aktuális Mactec MT582-t nézegettem.
Bár kicsit több mint a lélektani limit, de találtam egy ilyen vaterás aprót : Makita Körfűrész BSS610. 38e, elvileg kiállítási darab, egy hó garanciával. Jó huszassal olcsóbb, mint az aktuális akciós ár. Akksi nélkül, de az van kettő már.
Mennyivel ér többet, hogy vezetéknélküli, mint amennyivel gyengébb lehet(?) egy vezetékes verziónál, amihez viszont kapnék 3 év garanciát.

Felsőmaró az távolabbi tétel még, mert még csak most fogok nekiállni a maróasztalnak, de ebből sejthető is, hogy ahhoz kellene egy külön. Láttam régebben a 2KW-os unimaxos verziót, ami egyébként tényleg szimpatikus eszköz, de hátha van valamivel árbarátabb jószág. Ezt amúgy munkám során is használnám, de nem napi szinten.

Hozzátenném, hogy nem zárkózok el használt eszközöktől se, ha az láthatólag nincs lelakva, és jó vétel lehet.

Köszönöm a segítséget és szép hétvégét!

(#27954) thomgrande válasza mrcruiser (#27952) üzenetére


thomgrande
tag

Az előzőben is írtam hogy ilyen "játék" gépekre nem rakható fel. Ez a fej min 4-5 cm széles. Ezeknek a gépeknek nincs ekkora tengely kinyúlása. Az ára minimum 50 ezer de inkább több.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#27955) mahoo


mahoo
csendes tag

Nagyon amatőr kérdésem lesz, de az szeretném tudni, hogy mitől jó egy asztali körfűrész? Mármint milyen az ideális asztali körfűrész? Ki mit keres/néz egy asztali gépben?

Azonkívül, hogy pontos és könnyen állítható, a gyakorlatban milyen "fogásokat" kellene tudnia egy ilyen gépnek? Ezt csak azért kérdem, mert építenék egyet, persze ha csak az időm engedi, és tudni szeretném, hogy milyen tapasztalataitok vannak a gyakorlatban. Akár legyen az az egyik részegységével, pl annak méretével kapcsolatban, vagy maga az asztal funkcióját illetően.

Hálás lennék, ha megosztanátok a véleményeiteket!

[ Szerkesztve ]

(#27956) epmd válasza mahoo (#27955) üzenetére


epmd
tag

Én építés helyett inkább keresnék egy ilyesmit [link].Ez már nem Makita mlt 100-as kategória,és ez a gép egy asztalosműhelyben is megállná a helyét. :)

(#27957) mahoo válasza epmd (#27956) üzenetére


mahoo
csendes tag

Én csak egy barkácsoló vagyok, nem több :).

(#27958) #22145024 válasza mahoo (#27955) üzenetére


#22145024
törölt tag

ha fancy feature-öket keresel, akkor egyszerűbb a youtube-ot bújni, mint itt szénnékörmölni a fórumot, aminek a kétharmadát amúgy sem értenéd :)

(#27959) Soká válasza mahoo (#27955) üzenetére


Soká
senior tag

Azért hangzik kicsit rosszul a kérdésed, mert ha építeni szeretnél, akkor pontosan kellene tudnod, hogy mit szeretnél. És mit nem. :)
Tulajdonképpen nem ördöngös dolog ez a körfűrész, legalábbis vidéken minden harmadik portán találsz egy házilag kivitelezett darabot, ami jellemzően egy hegesztett zártszelvényekből álló korpusz rajta egy valamilyen vastag fémlemezzel, alul egy csapágyazott tengellyel és rajta a fűrészlappal. A hajtást pedig ékszíjjal az asztalra erősített elektromotor adja.
A dolog ott kezd el bonyolódni, amikor emelhetőre akarod megcsinálni a fűrészlapot, amikor netán dönteni is akarod azt, amikor szeretnéd megoldani a porelszívást, amikor rájössz, hogy nem ártana egy hasítóék is a fűrészlap mögé, de jó lenne két párhuzamos nút is az asztalba a szögvezetőnek, de egy jól működő steller sem ártana...
Szóval, sok szempont van, amit nem árt végigzongorázni. Neked kell tudnod mire van szükséged és mire nincs. A fentieken túl igazi kérdés még a gép stabilitása: hogy mennyire merev az asztal, mennyire sík, mennyire pontos geometriailag és hogy mennyire stabil a körfűrész felfüggesztése.
Az a helyzet, hogy szerintem (szerintem!) nem nagyon éri meg házilagosan gyártani ilyet, kivéve ha:
1. van egy kézi körfűrészed és csinálsz neki egy tábori asztalt, ami minden szempontból kompromisszumos lesz, de használhatod
2. csinálsz egy stabil "falusi" csontváz típusú körfűrészt (nulla balesetvédelemmel), ami keveset tud, de azt esetleg jól.

Ha ennél többre vágysz, az szerintem nem lesz olcsóbb (magyarul kétszer annyiba fog kerülni), mintha megveszed a gyárit. Én már néhányszor gondolkodtam ilyen projekten, de aztán mindig feladtam. Persze, ha van komoly fémipari gépgyártó kapacitásod az más helyzet.
Használt gép felújítása a legjárhatóbb út.

(#27960) darkipista válasza mahoo (#27955) üzenetére


darkipista
csendes tag

Jó kérdés :DD nekem is maszek körfűrészem van,mivel nem volt kedvem egy kisebb kocsi árát rákölteni egy tutira használható fűrészre.De a 30-ezres szénkefés motorú,10-es köracélon csüngő szerkezetű áruházi gépekben meg nem bíztam.A csapágyazás legyen masszív,jó ha egy öntvényházban van a két oldal.Szerintem házilag a hatvanas évek divatját lehet másolni,ahol a tengely emelhető,és az asztallap dönthető.Nekem U-vasból van a váz,és a lapemelés is megoldva.Szerintem olcsó megoldás építeni egy gépet,de jobb egy régi öntvény gépet restaurálni .

(#27961) mahoo válasza #22145024 (#27958) üzenetére


mahoo
csendes tag

Nézem azt is, sőt... csak itt is jó tanácsokat szokott kapni az ember!!!

(#27962) mahoo válasza Soká (#27959) üzenetére


mahoo
csendes tag

Elgondolkodtató ami mondtál... mármint, hogy házilag a többszörösét is rá lehet költeni. Persze, ha a gyárit akarja lemásolni az ember egy az egyben, akkor biztos, hogy drágább, mert annak az anyaga és a kialakítása is profi (lehet), de mivel nagy tételben gyártják így lényegesen olcsóbb, mintha az ember maga szeretne egy gyárit készíteni.

De nálam nem játszik a gyári, mert nem is használnám ki és nem is tudok annyit ráfordítani. Egy darabig szemeztem a Bosch PTS10-sel, de a személyes találkozó elkeserített, pedig az ára 100e magyar forintocska.
Ugyanezt tapasztalta a youtube-os Cosmas B is, aki kölcsönkért egy ilyen gépet, de nagyon rossznak találta, ezért csinált inkább egyet.

Ezért gondolom, szinte már hiszem :), hogy jobban járnék egy ilyesmi géppel...

(#27963) mahoo válasza darkipista (#27960) üzenetére


mahoo
csendes tag

Szóval te lapemeléssel csináltad meg? Az nem nagyon macerás? Van esetleg publikus képed a szerkezetről?

Én kézi körfűrészt építenék bele, egy Hitachi C7ST, nekem ez jó kis gépnek tűnik.

(#27964) Tzupi válasza mahoo (#27963) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Figyelmedbe ajánlanám ezt a sorozatot.

Matthias hasonlóan egy sima körfűrészből csinál egy asztalit, mélység és szög állítással, stellerrel, stb. Szerintem nagyon hasznos lesz számodra.

(#27965) mrcruiser válasza thomgrande (#27954) üzenetére


mrcruiser
csendes tag

Rendben, megértettem, de azért a "játék"definíció kicsit fájt :O .
Találtam viszont Pilana nútmaró lapot a Boronkay kínálatában, ami remélhetőleg passzol egy rövidebb tengellyel rendelkező mobil gépre is (szándékosan kerülöm a "játék" megfogalmazást :N ) és még a megfizethető kategóriába sorolható.
A 180-as 5-6 mm fogszélességű lapnak 3,5 mm a lapvastagsága, ez fel kell menjen gyakorlatilag bármilyen asztali körfűrészre és yooccoo talán felvilágosítást is tud adni arról, hogy szokott-e lenni ilyen raktáron.

(#27966) thomgrande válasza mrcruiser (#27965) üzenetére


thomgrande
tag

Orosz barátunk nem problémázik ennyit ezen a kérdésen.
A felsőmaró asztali használatát is a megszokottól másképp értelmezi.

[ Szerkesztve ]

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#27967) yooccoo válasza mrcruiser (#27965) üzenetére


yooccoo
aktív tag

igen, mindig van raktáron
felmegy-e ...
mittudomén ... :D
azt neked kell tudnod, hogy adott lap befér-e a gépbe vagy sem, látatlanban nem szoktunk ajánlani semmit
(elvileg) mindenki ismeri a saját gépét, tehát ahhoz szabottan kell keresni fűrészlapot

(#27968) yooccoo válasza mrcruiser (#27965) üzenetére


yooccoo
aktív tag

lehet, hogy nem túl píszí volt a megfogalmazás, de azért talán érzed te is azt, hogy csodát nem lehet várni, minden gépet tudni kell a helyén kezelni
hiszen lehet akármilyen "csúcsmárka" akármelyik "csúcsgépe", ha fizikailag nem arra találták ki, mint amire te használni szeretnéd ;)

(#27969) yooccoo válasza thomgrande (#27954) üzenetére


yooccoo
aktív tag

nálunk bruttó 48.600

(#27970) mrcruiser válasza thomgrande (#27966) üzenetére


mrcruiser
csendes tag

Valóban, nagyon fifikás megoldás mindkettő, köszi a linket :C !

(#27971) mrcruiser válasza yooccoo (#27967) üzenetére


mrcruiser
csendes tag

A jövő hónapban meglesz a gép, akkor majd körbe tudom tapogatni, hogy mi hova mekkora, stb. A workzónára biztosan felmegy, nem hiszem, hogy a makitánál gondot okozna a 3,5 mm-es lapvastagság, de majd meglátom.
Mindenesetre köszönöm az infót, legalább tudom, hogy beszerezhető a közelben :DD !

(#27972) kallel


kallel
újonc

Szeretnék venni láncmaró géphez vezető csapágyat. Tud valaki ajánlani beszerzőhelyet?

(#27973) Attis1971


Attis1971
csendes tag

Sziasztok Mesterek,
egy olyan feladattal kellett szembesülnöm, amit nem nagyon tudok megoldani. :( Egy gardrób ajtót kéne készítenem három különböző színű bútorlapból. Az ajtó nem eltolható kivitelű, a mérete 2500 mm magas, és 510 mm széles. Ha valaki készített már ilyen ajtót, kérem árulja már el, hogyan csatlakoztatta a különböző bútorlapokat. Minden tanács, ötlet érdekel. :)

(#27974) mahoo válasza Tzupi (#27964) üzenetére


mahoo
csendes tag

Igen, ezt ismerem, koszonom! Nekem nagyon tetszik...

(#27975) bim válasza kallel (#27972) üzenetére


bim
veterán

Milyen gép?
Én innen szerzem be a csapágyaimat.
Ez az első hely ahol nem kérdezték meg hogy mi az az LLB. Egy hosszú történetet tudnék elmesélni arról hogy a környékünkön leledző csapágyboltok hogy akartak rábeszélni különböző jelölésű csapágyakra amikor én csak olyat szerettem volna amit a gépkönyv ír. Itt pl. gyári NTN csapágyakra tudtam cserélni a makita gépeimben a kopottakat.
Ha átböngészed a táblázatot meglátod mennyire nem mindegy hogy pl. LB vagy LU egy csapágy. Nagy igénybevételnek kitett helyre jobb gépeken LLB.-t szerelnek. De nem untatnék senkit. :DDD

(#27976) yooccoo válasza kallel (#27972) üzenetére


yooccoo
aktív tag

nálunk van komplett garnitúra, illetve külön lánc, vezető, csillagkerék és csapágy is

(#27977) thyeby válasza bim (#27975) üzenetére


thyeby
őstag

"De nem untatnék senkit."

Pedig én örömmel unatkoznék rajta vagy két sort... :U

Több fa van, mint asztalos!

(#27978) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Körkivágóból milyet érdemes?
Vettem egy gagyit, mivel csak 4-5 lyukat kellene kivágni, de kb azonnal el is tört. :(

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#27979) mahoo


mahoo
csendes tag

Korfureszbol hasznalta mar valaki valamelyiket?

Hitachi c9u2
Makita n5900b
Hitachi c7yu

Ezek valamelyike lesz a leendo asztalba beepitve. Nekem valamiert a c9u2 a szimpi, de persze egyiket sem ismerem, csak olvasgatok utana.
Talan innen valaki mar hasznalta valamelyiket.

(#27980) Drebil


Drebil
csendes tag

Szebb napot Urak!

Lyuksor fúrás témakörben érdeklődnék. Eddig a Hettich és a Festool szettet láttam. Van köztetek olyan aki használ lyuksorfúró szettet? Ha igen, akkor milyet, vagy milyet ajánl? Komplett szekrény építéshez lenne rá szükségem (polchelyek, fiókok, ajtók, vasalatok, fogantyúk stb.) Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#27981) darkipista válasza mahoo (#27979) üzenetére


darkipista
csendes tag

Esetleg ez egy tisztességes asztalba építve?Ha csak asztali kell ez 2kw 230v és nem szénkefés a motor.

(#27982) Attis1971 válasza Drebil (#27980) üzenetére


Attis1971
csendes tag

Hello,

van a Wolfcraft - nak is fúró lece, de az Obi is ugyan ezt forgalmazza saját márkájaként.[link]

(#27983) dose79


dose79
újonc

Üdv mindenkinek!

Régi, de nem rendszeres olvasója vagyok a fórumnak. Többnyire keresgélni szoktam a hasznos hozzászólások között, amit összehoztatok sok év alatt :)

Tudom, hogy ez visszatérő téma és néhány éve alaposabban kiveséztétek a "Milyen asztali körfűrészt vegyek" témát, de sajnos most én is szeretném feltenni ugyanezt a kérdést, pontosabban tanácsot szeretnék kérni.

Van itt ez a Makita 2712 rém egyszerű fűrész [link], amiről sehol (pl. külföldi fórumokon vagy akár amazonon) sem találok véleményt/tesztet, így egy kicsit bizonytalan vagyok, hogy jó ötlet lenne-e megvásárolni és átalakítani egy kicsit.

A kiindulópont az volt, hogy még a 100-200e Ft-os tartományban sem számíthatunk túl nagy pontosságra (pl. lötyögős párhuzamvezető), ezért vennék egy ilyen egyszerű gépet és szépen köré/fölé építenék rétegelt lemezből vagy MDF-ből egy masszívabb asztalt, illetve arra egy tolóasztalt. Párhuzamvezetőt is inkább sajátot csinálnék alu profillécekből, később meg beszereznék hozzá egy ilyen INCRA "pozícionálót" [link], így elméletem szerint megállna a dolog 200e Ft alatt, viszont lenne egy baromi pontos, erős fűrészem.

Ki, mit gondol erről? Vegyek inkább egy MLT100-at? :)
Ja, a felhasználás célja bútorok készítése (keményfa-puhafa, konyha, nappali, könyvespolc, gyerekbútor, kerti pad, stb, de valószínűleg nem úszom meg a szaletliépítést sem..), ehhez tervezek beszerezni egy Festool Dominot is (ebbe most ne menjünk bele, tudom, hogy erősen megoszlanak a vélemények róla).

A számítógép előtt töltött évek során nagyon sok ötletet raktam a fiókba és most jött el az idő, hogy neki is álljak megvalósítani őket. (A faesztergálással kezdtem tavaly, az is régi terv volt. )

Köszi, ha végigolvastátok! Szívesen venném a jótanácsotokat körfűrész ügyben!

(#27984) darkipista válasza dose79 (#27983) üzenetére


darkipista
csendes tag

Úgy látszik másnak is eszébe jutott már ez :) Hasonló gépet alakít át.TKU

(#27985) bim válasza thyeby (#27977) üzenetére


bim
veterán

Nem szeretem ha olyanok nyitnak szakirányú boltot akik semmit nem értenek azokhoz a termékekhez amit árulnak. A lehúzást pedig még jobban gyűlölöm. Mindenki lekeresheti ha jobb gépe van a robbantott ábráját amiről ki lehet mazsolázni milyen csapágyak kellenek a gépébe. Ez szinte kivétel nélkül (makitánál) a forgórész végein LLB.-s csapágyak akkor ne akarjon nekem a boltos mást adni. Hónapokig futottam a köröket amíg rátaláltam a Confidezára és ott 5 perc alatt elintéztem 2 mailváltással a dolgot. Másnap a futár hozta is azokat amiket megrendeltem. Van nekik készletinfó márkára és típusra lebontva. Tavaly télen egyszerre cseréltem ki a 1806B és a DP4700 pisztolyfúró komplett csapágyazását. Érdemes időt fordítani rá mert meghálálják a gépek. Amikor szétszedtem még esztergályossal felszabályoztattam a kamutátorokat és kaptak új szénkeféket. A két gépen megvolt cakli pakli 15 rugóból minden.

(#27986) bim válasza mahoo (#27979) üzenetére


bim
veterán

Nekem volt Makita n5900b. Nem lesz jó asztalba építve és amúgy is pontatlannak tartom azokat a kézi körfűrészeket amiknek ilyen préselt lemez az alja. :U
El is adtam és vettem helyette egy 5903r-t. Ezerszer jobb. ;)

(#27987) mahoo válasza bim (#27986) üzenetére


mahoo
csendes tag

Préselt lemez alj!? Nem vagyok képben :((
Most jobban megnézve az 5900-es talpát, tényleg más mint az 5903-e, nagyon más.
A drágább Hitachié (c9u2) is préselt szerinted, mert nekem az jónak tűnik.

(#27988) mahoo válasza darkipista (#27981) üzenetére


mahoo
csendes tag

Lehet hogy jó lenne, de megvenni ezt és átépíteni se képem nem lenne, se pénzem :).

(#27989) bim válasza mahoo (#27987) üzenetére


bim
veterán

A hitachi jó. :K
Amúgy nekem egy hita. akus sima és ütvecsavarozóm is van és nagyon szeretem. Semmi baja pedig 3 éve használjuk őket. Nekem ezzel a márkával semmi bajom. Megkockáztatom hogy van olyan jó mint a makita. Akus gépeknél nálunk bevált a masszív gumírozás.

(#27990) Tzupi


Tzupi
csendes tag

(#27991) Tzupi válasza dose79 (#27983) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Nekem is ez egy következő projekt.
Tavaly vettem egy Bosch PTS10-et, és ahogy lesz rá időm készítek neki egy asztalt.

Jobbra-balra plusz felület, mögé egy felhajtható plusz asztalka, amire rá tudom tolni a vágott anyagokat. A gép alatt becsatlakozna az elszívó, hogy elvigye az összes oda hullott forgácsot.

Lap gyanánt egyelőre 19mmes laminált rétegeltlemezre gondoltam (csúszásmentesként szokott lenni),
aminek az egyik fele elég sima, és csúszós laminált.

A stellert nem tudom még hogy miből oldom meg, de lehet, hogy ezekből az alu profilrendszerekből fogok építkezni.

Az üres helyekre meg lehet csomó tároló helyet csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#27992) mahoo válasza bim (#27989) üzenetére


mahoo
csendes tag

Lehet, hogy még jobb is :DDD
Egyébként sok helyen azt mondják, hogy ütvefúróban nagyon jó a Hitachi! No de az nem faipari gép :)

2 dekopír között van 17e különbség, mármint megéri a nagyobbikat venni? Makita JV0600K vs Makita 4329X3

Azért kérdezek ilyen sok okosat, mert le kell vásárolnom a visszavitt metabo gérvágót :).

[ Szerkesztve ]

(#27993) dose79 válasza darkipista (#27984) üzenetére


dose79
újonc

Igen, miután írtam, akkor láttam, hogy éppen te is bedobtad a metabo gépet ugyanilyen célból :)

(#27994) dose79 válasza Tzupi (#27991) üzenetére


dose79
újonc

Eredetileg én is a PTS10-et néztem ki, de ha egyszer úgyis lefedném az asztalát, akkor már inkább ezt az egyszerűbb gépet venném, ezt kevésbé sajnálnám, mint a Bosch-t :)

(#27995) mrcruiser válasza dose79 (#27983) üzenetére


mrcruiser
csendes tag

Távol álljon tőlem, hogy magamat büszkén idézzem, de nemrég boncolgattuk ismét a témát és akkor összeírtam pár gondolatot.
Ha van hozzá helyed (nem kell mindig kipakolni-elpakolni a gépet), akkor szerintem egy régebbi típusú, öntvényasztalú géppel jársz a legjobban (pl. kiskőrösi) 150 körül.
Az öntvény pontosságát nem fogod tudni utolérni semmilyen hibrid megoldással, ami árban még több is lehet, mint egy öntvényasztalú, használt gép.

(#27996) Tzupi válasza dose79 (#27994) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Nekem előbb lett meg a gép, mint az elgondolás. Költözésem előtt vettem, mikor nagyon kicsi műhelyem volt csak, azóta van egy nagyobb helyiség, és ott elfér egy nagyobb asztal.

Nem tervezem amúgy eltakarni az eredeti asztalát, hanem inkább köréépítem a dolgokat.
Így legalább megmaradnak az eredeti funkciói is.

(#27997) bim válasza mahoo (#27992) üzenetére


bim
veterán

Deko ügyben nem tudok segíteni. Van egy ezer éves bosch gépem de szinte alig használjuk. az én szememben ez a géptípus a fűrészgépek legalja. Még nem találkoztam olyan dekoval ami 5cm-nél vastagabb anyagnál (nem fos bútorlapról beszélünk) merőlegest tudna vágni. A pontatlan gép nálam kuka. :(

(#27998) colker válasza mahoo (#27992) üzenetére


colker
tag

Ha kicsit visszaolvasol pár oldalt thyeby magyarázta a kérdésemre hogy ő miért ajánlaná jobban a 600K-t mint a kisebb makitát.
Végül nekem a 4329(ha nem feltétlen kell neked egynél több dekopírlap a gép mellé kereshetsz x3 jelölés nélkülit is 20.000Ftért) lett megvéve. Azt kell hogy mondjam nekem bevált egy gagyibb skill után.
igaz én most 10mm vastag éger fába vágok vele íveket ami nem nagy dolog de legalább ezt úgy teszi hogy nem rázza szét a kezemet és nem is vág ferdén mint egy olcsóbb gép.Néha kicsit a reteszelő gombbal küzdök mint ha mélyebbre kellene benyomni mint más gépnél és így nem mindig sikerül első nyomásra :)

(#27999) dose79 válasza mrcruiser (#27995) üzenetére


dose79
újonc

Köszi szépen a tippeket, ez a hozzászólásod valahogy elkerülte a figyelmemet :U

Az AEG-et én is néztem, de mivel senki nem használ ilyet és túl sok infó sincs róla a neten, nem mernék belevágni.

A kínai gép öntvényasztala még kevés érv, hogy ilyet vegyek, mivel erről sem találtam véleményeket, teszteket..

A Bernardoról csak egy véleményt találtam, de az is elég lesújtó: [link]

A legszimpatikusabb a Kiskőrösi, de ahhoz nincs elég helyem + 3 fázisom.

Maradt az Axminster gép, illetve a DW745. Mindkettőről sok jót lehet olvasni, meg persze rosszat is :D
A DW állítólag nagyon hangos (de ez orvosolható egy fülessel), az Axminster gép meg indukciós, viszont kicsit gyengébb.. A DW duplasínes párhuzamvezetője azért elég csábító.
Már csak az a kérdés, hogy garancia-ügyben mi a helyzet egy külföldön vásárolt gépnél.. A DW vajon előnyösebb választás ebből a szempontból?

(#28000) dose79 válasza Tzupi (#27996) üzenetére


dose79
újonc

Én közben csábulok a DW745 felé, szóval könnyen lehet, hogy nálam is ez a körbeépítős megoldás lesz a nyerő. Annak az asztalát már tényleg nagy hülyeség és felesleges lenne lefedni :)
Ebben a cikkben láttam egy szép fűrész-besüllyesztést, igaz ezek ilyen könnyű, szétszedhetős asztalok: [link]. Így igény esetén még könnyen ki is lehet emelni a fűrészt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.