Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10101) Speciali válasza Winner_hun (#10095) üzenetére


Speciali
tag

Iker pánt? Ha az a féligráütődő. akkor a boltos jól ismeri, mert ez a neve. Van ráütődő, félig ráütődő, és közézáródó. A katalógusokban így nevezik a pántokat, szerintem ez az eltertjedt "hivatalos" elnevezés. Persze biztos vannak "nyelvjárások" a szakmán belül is . :)

(#10102) maglew válasza thyeby (#10094) üzenetére


maglew
aktív tag

Köszi nektek. Ez nem az én szekrényajtóm csak ugyanilyen ajtó ugyanilyen zsanérral van, csak hülyét kapok már ettől a kovácsoltvas utánzatú ( feketére lefújt, de alatta valami aluminium színű) zsanértól mert mindennapi használat során kb 3 havonta leszakad :(

Most már csak azt kéne megnéznem milyen kivetőpánt kell úgy látom belenyíló mert belesüllyed a szekrénybe. Viszont nincs olyan körfúróm amivel ki tudnám fúrni a szekrényajtót hogy belemenjen a kivetőpánt. Azt házilag mivel lehet kifúrni?

(#10103) kalman7


kalman7
csendes tag

A feleségem iskolájában, Bicskén leselejteznek pár satupadot. Jelképes összegért, de még a héten el kéne vinni. Itt van pár kép. emailt írjon akit érdekel: kkalman@freemail.hu

(#10104) thyeby válasza maglew (#10102) üzenetére


thyeby
őstag

"Azt házilag mivel lehet kifúrni?"

35mm forstnerfúróval. Ha van affinitásod valamennyi hozzá, akkor menni fog. Ha nincs, vidd el egy közeli bútorépítéssel foglalkozó vállalkozáshoz, 100-200 Ft közötti darabáron kifúrják neked - általában azonnal.

Több fa van, mint asztalos!

(#10105) mdk01 válasza maglew (#10102) üzenetére


mdk01
addikt

Mielőtt kifuratod és elköltesz 1000Ft-ot fényképezd le a saját ajtódon lévő pántot hátulról ,meg a szekrénynek azt a részét ahova a pánt lesz.
Ebből a fajta pántból van hajlított is amit falcos ajtókhoz használnak. a képekből ez nem derült ki. Falcos ajtóhoz nem igazán jó a normál kivetőpánt, mert a falc szélessége miatt nem nyílik ki az ajtó.
A másik pedig, hogy azt sem lehet tudni milyen a szekrényed, mert az is leképzelhető hogy keretszerkezetű és nem fér el a kivetőpánt talpa a kereten.(min.60-70mm)
Nem valószínű, hogy falcos az ajtód és keretszerkezetű a szekrénytest, de elképzelhető és ha számít 1000-Ft akkor ezekkel még futunk egy kört.

Üdv.

(#10106) ludsimon


ludsimon
veterán

Tényleg ilyen unalmas, hogy mindig sokszor ugyan azt csináljátok srácok?
Mert nekünk így tanítják és eszméletlen száraz, unalmas. :(

undefined

(#10107) jimy_l válasza ludsimon (#10106) üzenetére


jimy_l
tag

Jó estét!
"A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes." (Sanyabá)
Majd amikor a sajátodat csinálod, és pénzt keresel vele, akkor meglátod a szakma szépségét, és a gyakorlat értelmét. :C

[ Szerkesztve ]

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#10108) Márton111 válasza ludsimon (#10106) üzenetére


Márton111
aktív tag

Csoda tudja, de én mindig mást csinálok, ha mindig ugyanazt kéne csinálnom ,akkor eszméletlen állapotban ,gondolkodás nélküli robotpilótára kapcsolva magam , öt perc alatt kész lennék (nembeszélve arról hogy minden gép be volna állítva előre ,meg felsablonozva hogy még egyszerűbben menjen, a hajam meg lobogna a sebességtől , dehát nem unalmas 200-al vezetni? Én mindig más munkát kapok valahogy.Tehát kell gondolkodjam, hogyan oldom meg legjobban,az meg idő.Ha nem kéne gondolkozzam rajta ,hanem automatikusan csinálnám ,akkor lenne időm közben a saját dolgaimat végigondolni.
Ha te ezt unod, akkor vagy pályát téveszettél ,vagy xar helyen vagy ipari tanuló ,vagy a tanarad nem keltette fel az érdeklődésed.

[ Szerkesztve ]

(#10109) ludsimon


ludsimon
veterán

Most láttam meg a szépségét az egésznek mert ma végre egy elég szép kis szekrényt dobtunk össze és ez az első amire azt mondom ez igen!

Azért ha most így belegondolok csomó mindent csináltunk ezalatt a nyári gyakorlat alatt.
1. kis sámli
2. corpus dobozka tetővel
3. kis szekrény

Ezeken kívül rengeteget gyakoroltunk.
Valahogy ezt a gyakorlást kellett volna lerövidíteni mert túlzottnak éreztem...

Az első kettőt azt szépen el tudom vinni 1 táskában, de a 3.-at még magam sem tudom, hogy fogom hazavinni. :DDD

Majd valahogy felkötöm a táskámra vagy még nem tudom.
Össze van már enyvezve, úgyhogy azt már nem tudom szétszedni.

3 napunk van már csak összesen.
3 nap alatt szépen hazahozom a cuccokat.talán a corpus + kis sámli elfér majd egyszerre 1 táskában.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#10110) Márton111


Márton111
aktív tag

Egyszerű :D rácsavarozol alátéttel vagy duplán hajtogatva 2 hevedert ( erős bőrsziíj, gurtni, stb) mintha hátitáska lenne, és felveszed.
Ha ajtós akkor az ajtókat leragasztod ragasztószalaggal, ne nyíljon ki vagy csavarral berögzíted és minden egyéb aprólékot bele tehetsz,esetleg rongyba ,vagy újságpapírba tekerve , ne ütődjön és egyszerre elviszed, (ha elbírod)
ha nem ajtós akkor ragasztóüszalaggal belerögzíted az aprólékot, vagy rácsavarozod , (ahol nem látszik meg a nyoma)
De jó a kézikocsi is :) Akár készíthetsz 2 kereket fából, és rászereled. :)

[ Szerkesztve ]

(#10111) ludsimon válasza Márton111 (#10110) üzenetére


ludsimon
veterán

:)

Egész jó ötleteket adtál de azért kicsit kényelmesebb megoldást fogok választani.
A hátizsákomra fogom valahogy felkötni csak még magam sem tudom, hogy hogyan. :)

undefined

(#10112) Speciali


Speciali
tag

Esetleg hazaviteted autóval. :)
Vagy egy gurulós bőrönd vázra rögzíted, aztán haza rollerezel vele.

(#10113) ludsimon válasza Speciali (#10112) üzenetére


ludsimon
veterán

A baj az, hogy 9 km-re lakok a műhelytől. :DDD
Bringával szoktam járni, de lehet bkv-val hazaviszem ha másképp nem megy.

undefined

(#10114) thyeby


thyeby
őstag

Nyír rétegeltlemezt martam. Ennek olyan finom porja van, hogy szinte azonnal eldugított egymás után több csapágyat is. Első körben fújtattam egyet, hogy jól átvertek ezekkel a drága csapágyakkal, hiszen régebben is martam rendszeresen nyírt, de ennyire sosem volt durva. Az idő nem engedte, hogy elszaladjak egy zseb új csapágyért, maradt az, hogy puceválni, olajozni.
Így is mindig újra beragadt.
Régebben Winner kolléga favorizálta itt a WD40-et. Vettem is tanácsára, de csalódtam ebben a szerben, mert azt tapasztaltam, hogy hatása ugyan azonnali, és nagyon jó, de rövid. Ez még nem is bosszantott volna annyira, míg rá nem jöttem, hogy amit ezzel egyszer befújtam az enélkül már nem nagyon hajlandó menni. Félretettem hát, jó lesz biztos valami egyébre. Most kínomban elővettem, mert már mindent kipróbáltam a csapágyaimmal, de azok rendre újra bedöglöttek. Gondoltam ennek már mindegy. És láss csodát: A WD40 tökéletesen megoldotta. Nem kellett a munka végéig megállnom többé a megragadt csapágy miatt.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#10115) Abadus


Abadus
csendes tag

Ügyes kezű, kisebb munkákat is elvállaló asztalos szakembereket keresünk az alábbi munkákra:

Fa játék tároló

Fűtéscső takaró fából

Árajánlatot adni az oldalunkon lehet, közvetlenül a munkaadónak!

Üdvözlettel

Az Abadus csapata
www.abadus.hu

www.abadus.hu

(#10116) thyeby válasza Abadus (#10115) üzenetére


thyeby
őstag

Komolytalan ajánlat. Kevesebb, mint 10 ezer forintért olyan munkát lehet megrendelni, ami kevesebb, mint két óra alatt elkészíthető. Pontosítanék itt abban is, hogy a honlapon munkaadónak tünteti fel magát az ajánlatkérő . Munkaadónak azt nevezzük, aki ad munkaeszközt, munkát, fizet bért és annak a kapcsolódó járulékait. Így azonban szerencsésebb lett volna, ha szerényen megrendelőnek nevezi magát. Honlapján jó munkát ígér. Ez még szép csomagolásnak is kevés - számomra azt az elhíresült álláshirdetést idézi, amikor a tecsó így fogalmazott: Szereted a kihívásokat? Gyere hozzánk kosártologatónak!
Egy komoly versenyajánlathoz a minimális információval sem bír: Milyen időközönként mennyi megrendelésről van szó? A specifikáció pedig lúzer. Valószínűleg spontán, és kevés munkáról lenne szó. Arról mindenki tudja, hogy úgy drága az igényes, precíz munka. Így aztán nem nehéz kiókumlálnia még a szorult helyzetben tengődő megszólítottnak sem, hogy ennek az ajánlatkérésnek a becsületes magyar neve ez: Balekot keresek.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#10117) Speciali válasza thyeby (#10114) üzenetére


Speciali
tag

WD 40 nekem nem igazán jött be. Régebben beragadt zárakhoz használtam, de már régen nem vettem. A Lidl-ben szoktam venni W5 rozsdaoldó-csavarlazítót. Ez kb ugyan az, mint a wd 40, csak nincs úgy agyonreklámozva, és olcsóbb.
Amúgy ezek az anyagok inkább tisztítanak, mintsem kennek.
Valszeg azért vetted te is hasznát, mert kitisztította a beragadt csapágyat.
Én azonban tennék rá olajat is, mert a röviddel wd 40 használat után már szárazon fut a csapágy.
Amit valóban kenni szeretnék hatásosan, azt olyan spray-kel fújom be, amikben a kenőanyag fel van oldva egy illékony anyagban, ami megkönnyíti az anyag bejutását a résekbe is, és miután a hordozóanyag elillant, csak a kenőanyag marad.
Pl ilyennel:
Berner kenő spray

Létezik hasonló cucc a W5-ből is, de az olyan büdös, hogy nem bírom használni.

Ez a "munka adós" dolog elég érdekes. A megrendelő elhatározza, hogy mit szeretne, és azt is, hogy ezért mennyit akar fizetni. Ez sajnos, vagy nem sajnos, nem így működik. A normális az, ha egy elképzelésre árat kérnek, akár több helyről is, és eldöntik, nekik melyik a jó.
Megnéztem én is ezt a munkát, ráadásul helyben is lenne, de ennyiért legfeljebb bútorlapból lehetne dobozt csinálni, a rácsos dolog meg inkább teljesen felejtős ennyiért.

[ Szerkesztve ]

(#10118) Márton111


Márton111
aktív tag

Én meg arra lennék kíváncsi ,a csőtakarókat már egyszer feltette ugyanez a vállakozó , és akkor valaki filléres áron bevállalta nekik.Most megint fenn van...
Vajon rosszul csinálta meg az illető olcsó munkaerő? Vagy másodszorra nem vállalta be annyiért, mert rájött hogy nem éri meg?(Esetleg kis se fizették...)

[ Szerkesztve ]

(#10119) ludsimon


ludsimon
veterán

Holnap szabadulok végre és itt az igazi nyári szüneeeeeet!!!! :C

Végül sem a kis szekrény corpus sem a kis szerszámos doboz nem fér be a táskámba.
A sámlit tegnap hazavittem, hát mindegy.
Majd legfeljebb szeptemberben fogom hazavinni busszal ha lesz szar idő de fölösbe nem megyek busszal mert utálok buszra várni.

undefined

(#10120) shaft72


shaft72
tag

Sziasztok! Rég voltam itt!

Kerti szerszámos épületbe fogok bútort csinálni. Az egyik fal mentén végig egy ilyen szekrényes-fiókos tároló lesz pulttal a tetején, mintha egy konyhabútor lenne. Na most édesapám kitalálta, hogy a konyhai munkalap nem eléggé strapabíró, neki keményfa munkapult kell. Javaslatokat kérnék, hogy milyen fát kéne ide használni, mivel lehetne kezelni? Öt méteren nem fog az a munkalap vetemedni, ha tömör fából van?

(#10121) hossszú válasza shaft72 (#10120) üzenetére


hossszú
őstag

Én is rég voltam erre :) én hasonló célra 30-as bükk rétegelt lemezt használok.

„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

(#10122) mdk01


mdk01
addikt

Még mindig keresek kőrisfa szalagparkettát és lassan szükségem lesz rá.
Esetleg ha vki tud gyártóról ahonnan olcsón be lehetne szerezni kérem szóljon

Köszi

(#10123) mdk01 válasza shaft72 (#10120) üzenetére


mdk01
addikt

Valószínűleg kicsit görbül mert fa és hosszú, de úgy is lecsavarozod a szekrényhez az majd egyenesen tartja.
IKEA-ba lehet kapni olcsón ilyen tömörfa lapokat, ha te csinálod csak drágábban jössz ki már az anyaggal is. Nem tudom menyire bírják, de nem lehet túl xar, mert az IKEA minőséget árul a többi tömeggyárhoz képest.
Kezelni pedig narancsolajjal kell, lehet kapni jó-néhány festékboltba, vagy ha nem akkor lehet be tudják szerezni. Viszont mivel az IKEa-ba árulnak ilyen tömörfa munkalapokat 99% hogy olajat is árulnak hozzá.

Mód:Az IKEA-s azt hiszem akácfa és akár abból is csinálhatod, vagy tölgyfából ha szeretnél a hulladékkal egy hatalmas grillpartit rendezni.
Talán a bükk a leggazdaságosabb, de nem tudom az akác milyen árba megy.

[ Szerkesztve ]

(#10124) Integra


Integra
titán

hamarosan winner bácsi pár melóját linkelem, csak még nem vagyunk készen.
stay tuned :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#10125) mdk01 válasza Integra (#10124) üzenetére


mdk01
addikt

Erről jut eszembe én is linkelek majd,csak még le kell fotózni.

(#10126) Márton111 válasza shaft72 (#10120) üzenetére


Márton111
aktív tag

A gyárilag olajkezelt bükkfa munkalapot ha konyhapultnak használod (és lemosod rendszeresen) évente ajánlott újra olajkezelni.Ha sufnipult ,és nem kell lemosni, csak lekeféled a port akkor 5 évente bőven elég átolajozni
Az én munkaasztalom 19-es lami anyag... :D 6 év alatt 1x tört el ,amikor átestem rajta :)

[ Szerkesztve ]

(#10127) shaft72


shaft72
tag

Köszi a válaszokat! Lecsekkolom akkor az ikeját. Képek meg jöjjenek a műalkotásokról :D

[ Szerkesztve ]

(#10128) Márton111


Márton111
aktív tag

Igy néz ki az ominózus munka asztal aminek a 19-es fehér laminált lapja 1x kettétörött (de két maradék darab 2 collos fenyőstafnival alulról meghegesztettem :) )ezen a legnagyobb elkészült művem 2,5mx 5,5m-es üvegfal :) (nyilván több elemből állt különben nem lett volna szállítható )
Leghosszabb fa amit szoktam rajt vágni, (4,5m-es )(mert egyébként körfűrészasztal is) de most csak 4m-es anyagom van :)
Hosszú anyagok vágásakor a végéhez vendéglapot kap(vagy egy 20cm széles MDF csíkot csak ,+ egy állítható magasságú bakot ,a csík vége alá. :)
Csak azért írom le , mert akarok alternatívát, adni helytakarékos ,és egyben használható megoldásból.

[ Szerkesztve ]

(#10129) Márton111


Márton111
aktív tag

Jó vasárnapi ebédet az étvágyhoz!
Utána meg fogmosás :)

(#10130) thyeby válasza mdk01 (#10122) üzenetére


thyeby
őstag

Még tavaly üzentem ezügyben Kisvárdára (Műhelyemben van is egy szép darab parkettagyártásból visszamaradt kőris.) - de nem érkezett válasz azóta sem. Öcsém motorozik, zenél, úgy tűnik, nincs ideje ilyesmire. Azért üzenek egyet újból. Megvolt nekem egy vidéki polgármester telefonszáma, aki tart az erdejében kőrist - de ezt a számot se találom.

Több fa van, mint asztalos!

(#10131) thyeby válasza mdk01 (#10123) üzenetére


thyeby
őstag

"Az IKEA-s azt hiszem akácfa és akár abból is csinálhatod, vagy tölgyfából "

Nekem van IKEA-s tömör munkalapom. Ám az bükk, és igen drága. Egy szűk konyhai munkalapnyi 30-40 ezer királyi koronát kóstált. Viszont nagyon nagy minőség.

"olajat is árulnak hozzá"

Így van. Mégpedig kiváló felületkezelő olajat. Tartok belőle, de nem jut eszembe a neve, olyan hottentottául keresztelték el. Ha fontos, megnézem a műhelyben, mi is az. Úgy 3-4 ezer pénz körül volt literje.

Amit öt éve kezeltem vele, olykor a párom átmossa vízzel, dörzsivel, mert a kisember összemaszatoli rendre. Még nem kellett újra kenni, és nagyon tetszetős (picikét sárgás), kellemes tapintású felületet ad.

Több fa van, mint asztalos!

(#10132) thyeby válasza shaft72 (#10120) üzenetére


thyeby
őstag

Bükköt tömbösítenék - vagy mint írta Balázs kolléga, vásárolnék az IKEA-ban.

Továbbgondoltam: Nem bükköt, inkább akácot. Még kevésbé sérülékeny talán.

Több fa van, mint asztalos!

(#10133) Winner_hun válasza Winner_hun (#10032) üzenetére


Winner_hun
félisten

Előszoba közben teljesen kész lett, mégiscsak kérték annak a fehér belógó izének a burkolását, illetve az akasztók is felkerültek, miután megbeszélték hogy hogy legyenek fent:

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10134) shaft72 válasza Winner_hun (#10133) üzenetére


shaft72
tag

Szép lett!

Azon morfondírozám, hogy a lábazatba raksz ilyen állítható lábakat a szintezés miatt? Vagy csak lábbenemverési/esztétikai célból kerülnek be.

(#10135) Winner_hun válasza shaft72 (#10134) üzenetére


Winner_hun
félisten

Itt összesen 2 db került be, amúgy ha kell akkor igen, teszek be.ű
A kérdésedet viszont nem értem 100%-ban, hogy az állítható láb és az esztétika hogy jön össze:F Vagy arra gondolsz hogy miért nem a szekrény alján pihen az egész, miért van lábazat?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10136) shaft72 válasza Winner_hun (#10135) üzenetére


shaft72
tag

Na, visszaolvasva jó hülyén fogalmaztam meg. :DDD

Tehát nyilván a lábazat az esztétikum miatt kell, meg hogy ne verje be az ember a lábát. A kérdés csak annyi lett volna, hogy a lábazat MÖGÉ tervezel-e be állítható bútorlábat, mert általában a talaj nem egyenes, és kissé gázos dolog ékekkel tökölődni egy ekkora szekrénynél. Azért nem volt egyértelmű, mert ha jól látom három részből áll a szekrény és nincs egy egybe takaró lábazati rész mint a konyhaszekrény korpuszoknál, de gondolom ez azért van, hogy a függőleges bútorlapok legyenek inkább a teherhordók. Remélem így érthető :))

(#10137) Speciali válasza ludsimon (#10119) üzenetére


Speciali
tag

Holnap szabadulok
Lesitteltek?:)

(#10138) ludsimon válasza Speciali (#10137) üzenetére


ludsimon
veterán

Holnap szabadulok a munkától :U

Szerencsére itt a szünet.
Azért most kezdem érezni milyen nagyon jó dolguk van a diákoknak.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#10139) Márton111


Márton111
aktív tag

Akác .Kiváló munkalap anyag mert keményebb mint a bükk.Kár hogy vetemedik,és reped ha nem gőzölt akácból készíted, valamint drága.(habár az IKEÁ-ban vett dolgoknál nem lehet drágább :D )
Az akácnál egy munkalap (típus ) keményebb felületű: A dekoritos konyhai pultlapok...
És hangyányit olcsóbb is...Munkára készültek, ugyanis a konyhai munka is munka.
Ha stabil állványa van ami jól alátámasztja, mindenütt,lehet rajta asztaloskodni (30mm vastag) (habár nekem egy 19-es fehér laminált lap is elég ,munka asztallapnak,120mmx42mm-es keresztmetszetű fenyőstafnival felduplungolva nem kellett erősebb.)
Winner kollega munkáját harmadszorra is szívesen látom,mindig elnézegetem :)

[ Szerkesztve ]

(#10140) jimy_l


jimy_l
tag

Szép jó napot!

Szép asztal, jó asztal.
Ugyan ez van automatában is. :C

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#10141) Márton111 válasza jimy_l (#10140) üzenetére


Márton111
aktív tag

A te általad linkelt oldalon találtam kisrádió :D
Gondolom a kis hangszóró előtti libegő kagylókkal nemcsak látvány-show hanem a hang irányát és a 3D térélményt is variálja )
Úgyhogy fortervűttségnek tekintem :)

[ Szerkesztve ]

(#10142) shaft72 válasza jimy_l (#10140) üzenetére


shaft72
tag

Majd megkérdezem a lapszabászatban hogy van e hozzá való vasalat ;]

(#10143) Sanyabá


Sanyabá
senior tag

Én most 'hál Istennek a török építészetet,kultúrát ,és nem útólsó sorban az asztalos munkákat tanulmányozom Alanyában. :D Habár itt sem különbek mint Egyiptomban,vagy Tunéziában.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#10144) Speciali


Speciali
tag

Elkészültem fiam galéria ágyával. Fényképezni csak így lehetett a hely szűke miatt.
ágy1

ágy2

Nagyon nyárias itt a hangulat. Sanyabá vigyázz az asszonyodra, nehogy elvigyék a turbánosok!:)
Én csak a Balatonra járok le, most kicsit több a szabadidőm, munka hiánya okán. Ezért közben lefényeztem az öreg autómat is unalom űzésként.

[ Szerkesztve ]

(#10145) mdk01 válasza Speciali (#10144) üzenetére


mdk01
addikt

Én csak a Balatonra járok le, most kicsit több a szabadidőm, munka hiánya okán.

Jó neked...:)

Amúgy grat jó kis ágy. Ez lett dominózva, vagy nem te mondtad a dominózott ágyat?

[ Szerkesztve ]

(#10146) Speciali válasza mdk01 (#10145) üzenetére


Speciali
tag

Balaton közel van, adja magát a lehetőség. (15 km)

Igen, ez is dominózva lett, meg tavaly egy 4 személyes emeletes ágy is, ez itt:

Ez is nagyon kis szobában van, fényképezni ezt sem lehetett normálisan.

[ Szerkesztve ]

(#10147) Sanyabá válasza Speciali (#10144) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Jó,mármint az ágyak!
Tavaly Egyiptomba 50 tevét ajánlottak volna az asszonyért,de Ő nem ment bele,azt mondta hogy ettől többet ér. Így hát nem lett üzlet. :N

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#10148) Speciali válasza Sanyabá (#10147) üzenetére


Speciali
tag

És ha egy fullos Mercit ajánlottak volna érte? :D Aztán úgyis vissza szökött volna hozzád a kedvesed. :DDD :))

(#10149) Sanyabá válasza Speciali (#10148) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ja igen, :K vagy nem,aztán megint jöttek volna a törökök vagy 150 évig.
Vissza térve a szakmai dolgokhoz, itt sem ismerik a szakmai pontosságot az asztalosok,pedig +++++ szállodában vagyunk /jó mondjuk Európai viszonylatban 3.5-4-nek felel meg) de van kókányolás .Alkalom adtán teszek fel képeket.De most megyek,vár a tenger.

[ Szerkesztve ]

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#10150) Blackhole13


Blackhole13
senior tag

Üdv,
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék a legegyszerűbben egy 25-30cm mély olyan alakzatot csinálni fából, ami egy félhenger az alapjával párhuzamosan még egyszer /nagyjából/ félbevágva (írhattam volna fél elliptikus hengert is).
Az alap hosszát még nem tudom pontosan, 10cm körül lesz, de ami főleg fejtörést okoz az a mélysége.
CNC maróm természetesen nincs, körfűrész, felsőmaró és fúró áll rendelkezésemre.
Bármilyen tippet szívesen fogadok csak ne kelljen órákat csiszolni, mert nincs szalagcsiszoló, a rezgőcsiszoló meg szemétre való (legalábbis az enyém).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.