Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10451) thyeby válasza Speciali (#10450) üzenetére


thyeby
őstag

A századpontossága valószínű, mert profi elemeket használ fel. Kérdés inkább az, hogy mennyire tartósan századpontos?
A CNC-től a tizedpontosság elfogadhatatlan. Hogy értsd: Ha marsz egy mezei kört, és az érkezési pont egy tizeddel a bázispont mellé talál, az egyszeűen csúnya. Ennél a szabadkézi marás is pontosabb egy sablon mentén.
Azonban, mint írtam, egy valódi CNC-hez mérve kicsit drága felszerelés ez. Első körben azért, mert egyetlen funkciója van, a marás, míg a profi CNC 4-6-mégtöbb fejet tart forgat, használ, maróeszközt cserél magának, és tartósan garantált a pontosság is és a működés is. Belinkelt szlovák alkotásnak például az égvilágon semmi forgácselszívása nincs, ami nagy hátrány. Anyagbefogatása hárommillió pénzért lúzernak mondható. Ereje szintén. Csak nagyon kis anyagleválasztással fog menni, és az is kérdés, hogy azzal legalább meddig?

Több fa van, mint asztalos!

(#10452) Winner_hun válasza thyeby (#10451) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nem kell túlozni, ha egy tized mm-t megy arrébb a kör kimarásánál azt észre se veszed. Ha meg mégis akkor csiszolópapírral húzol rá kettőt és el van tűnve a pontatlanság.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10453) thyeby válasza Winner_hun (#10452) üzenetére


thyeby
őstag

Nem ezt mondanád, ha adnál 3 millát egy ilyen gépért.
Példámat csak az érthetőség kedvéért mondtam. A valóságban - pláne 3D munkánál - több bázisponttal dolgozik egy gép, és sokszor kell oda érkeznie, ahonnan indult. Míg azt csiszolgatod, két újabb darabot kimunkál az automata.

Több fa van, mint asztalos!

(#10454) Speciali válasza thyeby (#10453) üzenetére


Speciali
tag

Egy tizedet nem kell csiszolni mivel észre sem veszed.De amúgy meg mindenképp meg kell csiszolni egy munkadarabot a Cnc után (is).

Egyébként meg az ember ha elkölt egy autó árát egy gépre,akkor előtte kipróbálja,és látható a végeredmény. Azt hogy meddig lesz pontos a gép,azt konkrétan nem fogja senki megmondani egy 30 millas gépnél sem.

[ Szerkesztve ]

(#10455) Winner_hun válasza thyeby (#10453) üzenetére


Winner_hun
félisten

Mezei körrel példálóztál. És 1 tized mm-t akkor se veszel észre csak ha nagyon keresed.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10456) thyeby válasza Speciali (#10454) üzenetére


thyeby
őstag

Egy tized gyönyörűen látszik - kiváltképp egy gravírozott kör esetében.

Egy 30 millás gépnél üzemórában szavatolják a századpontosságot. A nagyiparnak tudnia kell, hogy mibe fektet, különben nem fektet be. Ahogyan az autóra is adnak alapban 100 ezer Km garanciát. Egy dízelmercinél ez 500 ezer Km. Egy ipari CNC-nél nem fog előfordulni, hogy egy év után kotyogni kezd.
Jelenleg a CNC gyártás egyik jellemzője, hogy az ipar egyedi igényeit szolgálja ki, és a megköttetett szerződések is egyediek - általában kitérnek a szavatolt munkaórákra is. Abban a szektorban állandó jelenség, hogy a CNC gyártója szervesen jelen marad a termelésben. Folyamatos módosításokat, ütemezett karbantartásokat végez. Általában azt is limitálja a befektető, hogy milyen típusú esetleges meghibásodást hány óra alatt javít ki a gyártó. Azokat az árakat nem annyira az extraprofit jellemzi, mint inkább az extra profizmus. Ott ismeretlen fogalom az, hogy majd meglátjuk, mennyit megy a gép. Hasonló a szigorúsága a repülőgép gyártáshoz.
(Egyszer az öcsém üzemlátogatáson volt egy német cégnél. Leállt a gépsor. A szerelő futva ment a hibát orvosolni. Kérdezte az öcsém, hogy jó, de miért kell futnia? Azért, mert minden álló perc x euro termeléskiesés - ahol x nagyobb egyenlő kurvasok.)

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#10457) Márton111 válasza thyeby (#10456) üzenetére


Márton111
aktív tag

...

[ Szerkesztve ]

(#10458) Márton111


Márton111
aktív tag

Nick nevemet vajon nem tudom átváltoztatni ékezet nélkülire? Ékezet nélküli virtuális billentyűzetről nem tudok belépni a fórumba...

[ Szerkesztve ]

(#10459) Winner_hun válasza Márton111 (#10458) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nem.
Alt + 0255 - de csak numpadon.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10460) Márton111 válasza Winner_hun (#10459) üzenetére


Márton111
aktív tag

Kösz , sejtettem.Teló, de majd kiismerem egyszer.Mostanában kezdtem tanulmányozni ,a neten mit írnak az androidról ,és miket lehet letölteni hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#10461) Speciali válasza thyeby (#10456) üzenetére


Speciali
tag

Egy 3 millas gépre is kell hogy garanciát vállaljanak ,nem kevés pénz ez sem.
Van itt a városban egy kisüzemben egy komoly Cnc,de fenét vesz itt részt a termelésben a gyártó.Amiről te beszélsz,az egy gyártó sor,az megint más,oda valóban állandó jelenlét kell.
És vannak a közelemben egyszerűbb Cnc gépek egy két személyes kisműhelyekben,kb ezek azok a szintű gépek amiről beszélünk.Jo pár éve használják ezeket,szoktam én is maratni velük,és nem tudom kotyognak e a gépek ,valszeg nem,mert a végeredmény teljesen jo

(#10462) Márton111


Márton111
aktív tag

Nem az a kérdés szétkopik-e a gép ,mielőtt visszatermelné az árát, és a hasznot,mert ezt csak az tudja megmondani aki ismeri a jó típusokat és a jó minőségű alkatrészeket,amiből felépül egy profi masina, és a hozzájuktartozó bekerülési költséget, hanem az hogy mire fogod használni?
Hetente megfaragsz vele egy tárgyat és egy év múlva az összes ismerősöd kapott már "szuvenírt" ajándékba , neked mindössze pármillióba került,vagy van rá annyi munka folyamatosan, hogy szaladva menj alkatrészért ha elromlik, a termeléskiesés elkerülésére.

[ Szerkesztve ]

(#10463) Winner_hun válasza Márton111 (#10460) üzenetére


Winner_hun
félisten

Én ezt használom

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10464) thyeby válasza Speciali (#10461) üzenetére


thyeby
őstag

Igazad van, hogy kiigazítottál. Tényleg nem a nagyipar automatáihoz való hasonlítani egy hobbi CNC-t. Tévedtem abban is, hogy a Felder Format 4-es sorozata nem duplaennyi, hanem 18-20 milliónál kezdődik. (Nem tudom, honnan szedtem ezt?)

Márton kolléga tapintott a lényegre: Megtérül-e, az a kérdés. És igaza van. Ha megtérül, hát had kotyogjon, ha pedig nem, akkor hiába marad az örökkévalóságig századpontos.

Jelek szerint ebben a kategóriában otthonosabban mozogsz, mint én, hiszen olykor bérmunkát fizetsz nekik. Segíts ki, milyen rezsióradíjjal dolgoznak?
Egyetlen, amit testközelből ismerek, az a bútorfontot maró csodagép. Zömmel festett MDF marása teszi ki a munkáját a gépnek - a szabványméretek programjai el vannak tárolva, egyedi méret, egyedi minta felárat kóstál. Bár a gép szebb napokat is élt, manapság jó, ha 50%-os a kihasználtsága (mindössze 1 műszakban).

Több fa van, mint asztalos!

(#10465) Speciali válasza thyeby (#10464) üzenetére


Speciali
tag

óradíjat nem tudok mondani mivel m2 árat számolnak,és nem vagyok ott a munkánál.Ajtófrontot szóltam maratni velük,3000 ft/m2 árért.Maga a maras az szerintem mag nagyon hamar megvan.1 óra alatt szerintem 10 m2-t megcsinálnak bútor frontból. A program írása nem tudom mennyi idő,ehhez egyáltalán nem értek.De azt gondolom hogy ha csak a marási időt vesszü,akkor 10-30 ezer körül bejön óránként.Ha csak egy műszakban megy folyamatosan egy ilyen gép,az már aranybánya.

(#10466) Márton111 válasza Winner_hun (#10463) üzenetére


Márton111
aktív tag

Köszi :)

(#10467) Brae


Brae
őstag

Sziasztok!
Előrebocsátom, hogy nagyon nem értek a témához, ezért kérem a segítségeteket. A következő lépcső korlátját mivel kenjem be, mivel nagyon ki van száradva? (lakk, lazúr, viasz :F ) Még rosszabb állapotban vannak a lépcsőfokok, hogyan lehetne ezt felújítani? Ez egy kinti lépcső, de van fölötte fedél, viszont a szél rá tudja hordani az esőt, havat, tehát valamennyire időjárásállóvá kellene tenni. A színe az tetszik, azon ha nem muszáj nem nagyon szeretnék változtatni. Hozzáértő válaszaitokat előre is köszönöm.










(#10468) thyeby válasza Brae (#10467) üzenetére


thyeby
őstag

A korlátelemek viszonylag jó állapotban vannak. Csiszold át, kend újra vastaglazúrral.
A lépcsőelemek viszont igen le vannak amortizálódva. Azokat már öt évvel ezelőtt meg kellett volna csinálni. Hogy azzal mit tegyél?
Nos, ha igényes vagy, tüzeld el, és gyalultass újat helyette. Ha erre nincs pénz, akkor szereld le, gyalultasd át. Így elvéknyítod, de úgy látom, talán belefér. Késtapaszt, fagittet ne használj, mert nem lesz szebb, csak rosszabb. Lehetséges, hogy a fonáka sokkal jobb állapotban van, mert azt nem tűzte a nap. Annak a felületkezelése már nem olyan egyszerű, tudniillik a lazúr lekopik, a lakk pedig felpattogzik. Vegyél méhviaszt, olvaszd bele, majd polírozd rá. (Lehet nyugodtan magas fordulaton, akár egy flex-el is polírozni - még jót is teszel neki, ha a polír jól belemelegíti a viaszt.)
Van egy általam kigondolt, és kipróbált módszer a favédelemre, de még hiányzik hozzá az idő próbája: Bekentem a felületet faipari D3 vízálló ragasztóval, majd egy papírszalvétával visszatöröltem. Ez színtelenre szárad, és vízzáró. Tavaly ősszel készült - eddig jó. De ez még nem jelent semmit. Kérdés, hogy fog kinézni öt év múlva.

Ezt tenném, ha az enyém lenne, de Dízeles, vagy Madmax81 kolléga jártasabb nálam ezügyben - hátha reflektálnak.

Több fa van, mint asztalos!

(#10469) Márton111 válasza Brae (#10467) üzenetére


Márton111
aktív tag

Annyit tennék hozzá ahhoz amit Tibi írt, hogy a külső, több napot kapott, és többet áztatott rosszabb állapotú lépcsőket cserélném,csak,( illetve bal felét gyalulnám,de pont ezek gyengébbek,szóval csere jobb lenne) a többit elég lehet bal felére forgatni és durva papírral lecsiszolni (géppel) illetve a forduló elemeket nem lehet forgatni , de ott elég lehet már csak színéről csiszolni .A hangsúly a napozáson van, az UV sugárzás bont le minden festéket ,lakkot (ami védi a fát).Ha újra lakkozod vízálló, vastag, kültérre való UV álló lakkal érdemes , és valamilyen csúszásgátló csíkot is érdemes lenne a fokok szélére erősíteni stabilan.
Amúgy neked kell megnézned leszerelve ,milyen állapotúak és úgy eldönteni (csak addig nehéz lesz hazamenni lépcsőfokok nélkül :) Szerezz be új csavarokat a régi rozsdásak helyett mert lehet, hogy nem tudod némelyiket már biztonságosan visszatenni.

[ Szerkesztve ]

(#10470) Brae


Brae
őstag

Nagyon köszönöm a válaszokat! :R
Holnap szemrevételezem alaposan a fokokat, hogy mennyire menthető állapotúak. (igazság szerint most nincs nagyon újra keret)

(#10471) peter... válasza Winner_hun (#10455) üzenetére


peter...
csendes tag

Lehet hogy off.
Nálam a tized mm is sokat számít csiszolásnál...mondjuk speciális a munkafolyamat. Magasfényű alkatrészek előállítása (polir)...

(#10472) Winner_hun válasza peter... (#10471) üzenetére


Winner_hun
félisten

Felületen más mint élen. Persze a kör átmérőjétől is függ, de az egy tized az akkor se olyan baromi nagy.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10473) Speciali válasza peter... (#10471) üzenetére


Speciali
tag

Én is csinálok magasfényű polírozott frontokat, de nem értem, hol számít itt a tized mm?A
Nálam a felületi minőség számít, nem az, hogy a frontból hány mm-t csiszolok,polírozok le.

[ Szerkesztve ]

(#10474) Winner_hun válasza Speciali (#10473) üzenetére


Winner_hun
félisten

A felületen számít, megtörik a fény, más az egész ha teljesen sík vagy van benne egy ugrás.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10475) Blackhole13


Blackhole13
senior tag

Akkus fúró-csavarozó vásárlásánál mire érdemes figyelni? Hobbi célra lesz, 30nál többet nem szívesen szánnék rá.
Nem tudom Hitachival mennyire vannak rossz tapasztalataitok, de ez jónak tűnik, bár lehet, hogy ezzel a makival kevésbé lehet mellélőni.

(#10476) Márton111 válasza Blackhole13 (#10475) üzenetére


Márton111
aktív tag

Én az akkumulátorra és töltőre figyelek, ugyanis 2 akku és egy töltő a gép -csomagból többe van mint maga a gép(test).És kritikusabb pontja is az együttesnek ára miatt / minőségre való érzékenysége miatt.
Én több akkus gépet használok , és közösen használják az akkut , töltőt, ezáltal kb 50%-al olcsóbban van teljes értékű akkus gépparkom.(4 gépre 4 akku 2 töltő és nem 8 akku 4 töltő...) Nyilván nem mindegy jó minőségű kellő kapacitású-e az aksi, mert ez fogja meghatározni csak nyekereg a gép ,vagy visítva kaparja az aszfaltot :)Ezért választottam a18V-os Li áramforrást .A töltő meg azt , hogy az aksi meddig bírja ,számítógépes gyorstöltő az kíméli is az aksit, növeli a lehetséges töltési ciklusok számát mielőtt az aksi elhasználódik, ugyanakkor gyorsabban tölti fel (félóra 80%-ra),ami előny, ha hirtelen tölteni kell, és nincs töltött aksid, nem töltötted fel a munka végén előző nap, vagy (kimerítetted az egyiket a másik meg még a töltőben üldögél).
A gépnél arra figyelek csavarbehajtónak akarom használni, vagy fúrni is kell.Mert ez utóbbihoz a fordulatszám minél nagyobb ,(akkus gépnél) annál kényelmesebb , könnyebb.
Ez esetben 2 sebességes gép (vagy3) és egy 1700-as (max)fordulat amit most kínál a piac elérhető áron.
Tehát az első eldöntendő :akarod-e később bőviteni az akkus géped további gépekkel , mert akkor célszerű ha minden gép egy akkutípust (éstöltőt)használ . Makitáék adnak ugyanis akku és töltő nélkül is gépet! Így kialakíthatsz 2-3 aksi -1 töltővel 2 géphez áramforrást mindösszesen fele pénzből mintha 2 külön komplett gépet veszel.És így tovább .stb

[ Szerkesztve ]

(#10477) Speciali válasza Winner_hun (#10474) üzenetére


Speciali
tag

nem is ezt vitatom.Hanem hogy ezt bárki is mérés alapján csinálná.A magasfényű felület előállításánál nem méricskéljuk a tizedeket,hanem szemrevételezzuk a felületet és amíg nem érjük el a kívánt felületi minőséget,addig dolgozunk .Persze lehet hogy csak én csinálom így,és van aki tolomérővel méri a nem tudom mit.:)

(#10478) Speciali válasza Blackhole13 (#10475) üzenetére


Speciali
tag

Hitachi szerintem hulladék,Makita sokkal jobb.

(#10479) mdk01


mdk01
addikt

Úgy gondolom általános faipari munkánál is sokat számít a tizedmilliméter, de ugyanakkor ezt sosem mérjük, csak látjuk, tapintjuk és érezzük.
Mellesleg a polírozás nálam már a felületkezeléshez tartozik, nem pedig az asztalos szakmához.

Speciali: Ezt jól ide dobtad a közösbe. Melyik Hitachi és Makita gépről beszélünk?

[ Szerkesztve ]

(#10480) Speciali válasza mdk01 (#10479) üzenetére


Speciali
tag

Nálam a felületkezelés is a szakma része,mivel én csinálom azt is.

Az aksis csavarbehajtókról volt szó,nem de?

De amúgy általánosságban is kb ez a véleményem a két márkaról.A Hitachira csak rá kell nézni.Órmótlan nehéz dögök.Ha nem tudnám hogy japán márka,el sem hinném hogy az.

[ Szerkesztve ]

(#10481) shaft72 válasza Blackhole13 (#10475) üzenetére


shaft72
tag

Én aksis helyett a SKIL vezetékes csavarbehajtóját ajánlom, a Praktikerben kapható most 15E-ért. 6 méteres vezetéke van, baromi jó, bárhova elér, és elég erős. Tartósságba egyelőre még nincs tapasztalatom, de hatalmas élmény, hogy nem kell töltögetni, nem merül le... :)

(#10482) Blackhole13 válasza shaft72 (#10481) üzenetére


Blackhole13
senior tag

Pont azt akartam írni, hogy nekem inkább csak a súlya és a mérete miatt lenne szükségem rá, nem kell helyszínre mennem dolgozni. Amire gondolsz azt a webshopban nem találtam meg, de fontos lenne, hogy legyen egy könnyű fúróm is.

(#10483) mdk01 válasza Speciali (#10480) üzenetére


mdk01
addikt

Nem kötekedek előre bocsájtom...talán egy picit.:)

Az hogy te csinálod még nem az asztalos szakma része. Ennyire erővel ha egy burkoló otthon kifesti a lakást, akkor a festés a burkolás része?

Oké csavarbehajtó ez tiszta is volt eddig, na de melyik? Egyet értek veled hogy Hitachi-t nem vennék, de valszeg azért mert nem igazán volt még a kezembe, csak egy csavarbehajtója. Használtam, működött de ennyi és nem tetszik pl. a dizájnja sem.
Azért kötekedem mert amit belinkelt a fórumtárs az a Makita pl. nem a legjobb széria közel sem. Ezért nem állja meg a helyét az a közösbe bedobott kijelentésed.
:R

[ Szerkesztve ]

(#10484) Brae válasza thyeby (#10468) üzenetére


Brae
őstag

Lenne néhány nagyon alap kérdésem, mert még sosem csináltam ilyet és nem akarom elrontani.

A korlátelemeket mivel csiszoljam át? Gondolom kézzel csiszolóvászonnal vagy 400-as alatti polírpapírral a legkíméletesebb és egyben a legpepecselősebb is. Tekintve, hogy a lépcsőn kívül van még kb. 150m ilyen elemekből álló kerítés is, így nem túl haladós. Viszont van nekem egy egyszerű Bosch sarokcsiszolóm (fix fordulatszámos), ha abba veszek pl egy ilyet, akkor azzal nekimehetek? Vagy láttam még lamellás korongot is fára, az jobb lenne esetleg? Vagy esetleg fúróba fogatható legyezős csiszolókorong lenne az ideális? Miven vastaglazúrt ajánlasz? Van valami preferált márka?

A lépcsőfokokat megszemléltem alaposan, leszedtem párat, amik a legrosszabb állapotban voltak. Az aljuk egészen jó állapotban van, némelyiken még egész fényes a lakk, úgyhogy arra az elhatározásra jutottam, hogy megfordítom őket. Ebben az esetben mi a teendő? Mindkét felület csiszoljam le? A lakkost finomabb koronggal a rossz állapotút durvábbal kb egy centit? Ezután jöhet mindkét felére az általad ajánlott méhviasz? Milyen méhviaszt vegyek? Tudnál linkelni egy-kettőt ami ajánlott? Mit értesz az alatt, hogy olvasszam bele, felmelegítem, majd ecsettel felhordom, vagy hogy? Mivel polírozzam utána, sima sarokcsiszolóba való filckoronggal?
Elnézést a sok idióta kérdésem miatt :B

(#10485) Speciali válasza mdk01 (#10483) üzenetére


Speciali
tag

A bútorfényezés kb annyira függ össze az asztalos szakmaval,mint a hegesztés a lakatos szakmaval.Asztalos tankönyvek is érintik a témát.Na de igazából nem lényeg ez itt és most.

A Makitas dologhoz meg annyit,hogy szerintem bármilyen Makita széria jobb,mint a Hitachi.Felesleges részletezni hogy melyik pontosan,mivel mindegyik. :)

(#10486) jimy_l válasza Brae (#10484) üzenetére


jimy_l
tag

Hali!
P 150-es csiszoló vászon, vagy papír elég. Itt nézegess viaszt, én nem rég ráztam gatyába egy régi erkélyt ott ezt használtam alapozónk. :C

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#10487) shaft72 válasza Blackhole13 (#10482) üzenetére


shaft72
tag

Skil 6222AA
Ehol.

[ Szerkesztve ]

(#10488) Márton111 válasza shaft72 (#10487) üzenetére


Márton111
aktív tag

Nem rossz ,feltalálták az akkumulátor nélküli akkus fúrót :CMarketing ötletnek kiváló ugyanis a gép árának kb 60-70%-a aksi és töltő, ezért aki ilyet vesz azt hiszi olcsón megúszta.Mondjuk olcsón, a vezeték nonstop húzkodásának árán,mert aksi nem jár hozzá.
(Nekem átlagos munkánál 2 napig tart ki egy feltöltött aksi ,és akkor félóra alatt töltődik , azalatt a váltótársát használom)És nagyon várom az akkus lamellózót,hogy dobják már egyszer piacra...ha lesz egyáltalán :D Nem szeretek a zsinórokba gabalyodni.

[ Szerkesztve ]

(#10489) shaft72 válasza Márton111 (#10488) üzenetére


shaft72
tag

Nem is tudod, milyen jó, ha az embernek amúgy csak szar akkus csavarhúzóra van pénze (Black & Decker, másik Skil, Hyundai, Bosch) :D
Amúgy pont a hosszú kábele miatt praktikus.

(#10490) Armahun válasza Márton111 (#10488) üzenetére


Armahun
addikt

Mondjuk mindig is hiányoltam egy akku helyére dugható hálózati kábelt .

Van akkus lamellózó, ill majdnem. Lehet kapni "flex"-re csatolható lamellózó fejet.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#10491) peter... válasza Speciali (#10477) üzenetére


peter...
csendes tag

a nagy németországban valamit nem jol csinálnak(?)....nem felvágni akarok ezzel de szerinten igenis van jelentősége a tizedeknek...Milyen géppel csiszolod a felületet? Milyen lakkot használsz?

(#10492) Márton111 válasza Armahun (#10490) üzenetére


Márton111
aktív tag

Végül is műhelyszinten megvalósítható: egy akku csatlakozót ami passzol a gépbe , bepattintható ,össze lehet hozni (keményfa + lakk +rézlemez )forrasztani, csavarozni, kábel rá kisfeszültségű csatlakozó +aljzat,és egy használt trafó amit elrekkentesz,ami tudja azt a voltot és Ampert amit a gép igényel ) és kész .Aszem ehhez lelkesedés is kell :D elkészíteni.

Én most fogok készíteni 2féle ilyen csatlakozót,egész más célból :mert veszek egy aksis sövénnyírót,lehetőleg olcsó kis aksival , mert a behajtó aksiját is akarom használni hozzá .18v-os mindkettő csak az utóbbi az használható kapacitású.Ehhez egy adapter kell az aksira (és egy a gépre, vagy egyszerűen egy valamilyen elektronikus csatlakozó aljzat beépítése, és egy zsinór (mert hosszabbítószárral használom majd, az aksi a súlyelosztás miatt a hosszabbítórúd,nyél vége környékén kap helyet.)

Amit én hiányolok ,azok a veztékes gépek amikről a gépbe épített csatlkozó aljzat révén le lehet kapni a vezetéket, így az elrakás, elővevés sokkal gyorsabb , nem kell sokat vesződni a vezetékkel.Ma ezt még csak a luxuskategóriás gépek tudják.Lhet egyszer megcsinálom , csak valami könnyű, kicsi és biztonságos ,és nagyon stabilan kapaszkodó, de könnyen oldható 230V-os aljzat kell hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#10493) Márton111 válasza Armahun (#10490) üzenetére


Márton111
aktív tag

Jó ötlet, sajnos az akkus flexem ameriaki és ezért még egy tépőzáras csiszoló korongot se kapok hozzá, mert más menete van a tengelyének...(ez úgy utólag derült ki ,behozták nekem , gondoltam jó lesz mert a 18v stimmelt a 110V-os töltőt ,meg nem vettem hozzá meg :) , mert már van 230 -as) Vágni, köszörülni viszont jól lehet vele, az a fő funkciója amiért vettem.

[ Szerkesztve ]

(#10494) shaft72


shaft72
tag

L alakú konyhai munkapult. Összemaratjátok a lapszabászatban, esetleg ti marjátok össze, vagy milyen egyéb módszerek léteznek még az "összedolgozásra"? Hogyan tervezitek meg?

(#10495) jimy_l válasza shaft72 (#10494) üzenetére


jimy_l
tag

Hali!
Én össze maratom ott ahol levágják. Vagy van "T" alakú csatlakozó. Ki, hogy kéri. Ha ismered a konyha befoglaló méreteit, akkor csak matek az egész.......... :C

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#10496) shaft72 válasza jimy_l (#10495) üzenetére


shaft72
tag

Melyik lapszabóság? Ahova én járok, ott asszem nem tudnak marni.

(#10497) Winner_hun válasza shaft72 (#10494) üzenetére


Winner_hun
félisten

Vagy pforil váltó, a képen a bal oldali.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10498) Speciali válasza peter... (#10491) üzenetére


Speciali
tag

Még mindig nem világos, hogy magasfény előállításánál, milyen jelentősége van a tizedeknek. Felvilágosítanál? A rétegvastagságot, vagy mi a csudát mérnek a nagy Németországban? Te hogy csinálod? Mert eddig csak azt hajtogatod, hogy van jelentősége. De valami konkrétummal is előállhatnál, hadd tanuljak ebben a pici Magyarországban.

Lehet hogy egy betanított munkásnak azt mondják, hogy ezzel a papírral 2 tizedet kell hogy lecsiszolj, akkor lesz jó a felület. Egy szakembernek meg csak azt mondják, hogy csinálj ebből egy magasfényű felületet. Az első méricskél, mert mást nem tehet, a második meg mérés nélkül tudja, mit kell csinálnia.

Festool Rotex 150, Bosch GEX AC 150, és egy noname 150-es polírozó gép, ezekkel dolgozom.
Lakkból Milesi és Akzo.

[ Szerkesztve ]

(#10499) jimy_l válasza shaft72 (#10496) üzenetére


jimy_l
tag

Itt .

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#10500) sube87


sube87
csendes tag

Üdv!
Makett készítéshez keresnék kis mennyiségben 0,6mm-1mm vastagságig, minimum 10x10cm-es darabokban fúrnért (mahagóni, kőris vagy juhar kellene, de ha másféle van az is megfelel)!
Ebben szeretném a segítséget kérni hogy hol tudnék vásárolni, mert amit eddig találtam ott 10-15m2 a minimális rendelés és még élek nem használnám fel!
Legjobb lenne Borsod-megyében, Miskolc közelében valami üzlet vagy olyan ahonnan online rendelhetek és futár kihozná, esetleg egy asztalos akitől a hulladékot megkaphatnám.
Előre is köszi a választ!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.