Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
válasz thomgrande #9539 üzenetére
Thom nagyon érdekes képi olvasmány ez a körfűrész, pláne hogy szándékozom egyet építeni , biztos találok benne átvenni való megoldást ,nagyon köszi hogy gondoltál rám. (most volt időm rendesen megnézegetni kiboncolni a fotókat)
-
Speciali
tag
Válaszoltak a Festo-tól. Azt írták, amire én is gondoltam:
Valóban létezik ilyen tányér. A fő különbség, hogy az átmérője 130mm, így a polírozó szivacs jobban túlnyúlik a tányéron. Természetesen ennek inkább íveken, negatív ívekben van jelentősége. ( tányér nem érhet a felülethez). Ha Ön inkább sík felületeken dolgozik akkor a meglévő tányérral is tud polírozást végezni.
Nem erősködtek, hogy márpedig vegyem meg, mert különben nem lesz jó a munka.
-
kalman7
csendes tag
Thyeby, jó ötlet, hogy közeli anyagból csináljam az éket. Ilyet még nem is láttam. Köszi a többi ötletet is! Majd csinálok mintát, Jimy_l, majd fényképezek is, de ez nem most lesz. Félig áll két szekrényem, egy asztalom. Most mindent befejezek, mert már alig mozdulok tőlük meg a nyersanyagoktól.
-
Sanyabá
senior tag
No úgy látszik meg oldódott a fűrész lapok berepedezések oka. Más honnan vettem és csináltattam a lapokat. Valószinűleg nagyon keményre voltak edzve a lapok.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
walanr
csendes tag
Sziasztok, mint kevésbé tapasztalt szakmabeli örömmel olvasom a társalgást, és figyelem a tanácsokat, de most egy kis segítségre lenne szükségem: csináltam nemrég egy kis bemutatódobozkát üvegmintákhoz, és szeretnék rá kis rézpántokat és valamilyen kis kallantyús vagy valami jobban kinéző réz zárat tenni, de a környékbeli barkácsboltokban nemigen találtam ilyesmit. Azt szeretném kérdezni, hogy nem tudnátok esetleg valami olyan boltot Pesten (esetleg Vácon), ahol ilyesmiket lehet venni?
Valami ilyen zárra gondoltam: http://tinyurl.com/6fpz2rd.
Előre is köszönöm a segítséget. -
thyeby
őstag
-
thyeby
őstag
Képzeljétek:
Vagy két éve használom a DeWalt dekopírfűrészét. Ma is ezt tettem. Olyan borovi anyaggal volt dolgom, amit nagyon könnyen repesztett a fűrészlap még akkor is, ha nem lengettem a kést. Bosszantott, hogy még akkor is hibás lesz, ha lekerekítem. Jó fél köbméter anyaggal mi a szart kezdjek így, más meg nincs, az áru pedig sürgős.
Kínomban feltettem a gépre azt a kis plexi lapocskát, amit adtak hozzá kitöredezés ellen. Még a vásárlás napján a süllyesztőbe dobtam, ne legyen itt lomnak. Azt gondoltam, ez egy marketing hókuszpókusz, mint általában azok az apró okosságok, amikkel bőséggel elárasztják a lelkes vásárlót.
Nos, tévedtem. Olyan korrekt az a kis betét, hogy gyakorlatilag teljesen megszüntette a felszakadozást, és tolhatom a gépet nyugodtan izomból. Máris azon töröm a fejem, hogy vajon pótolható-e ez a kis mütyűr a szervizen keresztül, ha igen, akkor mennyiért, hány pót darabot hozassak, kettőt, vagy egyből tízet? Mert jól szuperál, de mivel fekszik az anyagon, hamar karcos lesz nagyon, és nagyon nagy segítség, hogy átlátszó. Ezzel még könnyebb a gépet vonalon tartani, mint nélküle. Egyenes vonalon meg pláne, mert mutatja, hogy kb 2cm múlva hova érkezik a fűrészlap.Több fa van, mint asztalos!
-
thomgrande
tag
Próba szerencse
Szokott ilyen lenni azobiban is horror áron.[ Szerkesztve ]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
walanr
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítségeket, az újpesti üzletet még megnézem, a buszpályaudvar mögött csak forestes termékskálát árulnak, a bakakft pedig konkrétan a munkahelyem , és sajnos mi is csak a blum és a forest termékeivel foglalkozunk. Sajnos ez elég jellemző a legtöbb bútoros boltra. A hagyományos becsavarós pántokkal sajnos nem igazán megoldható ez a dobozka, de igazából nem is a pánt a legnagyobb kihívás, hanem a zár.
Közben Thomgrande már linkelt is nekem egy nagyon jó tippet, azt hiszem ha legközelebb hétköznap Pesten járok el is nézek arrafelé.
Köszönöm az eddigi tippeket.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Esetleg ha feléjük jársz bár nem biztos hogy sokra mész velük.
Thyeby:
Kínomban feltettem a gépre azt a kis plexi lapocskát,Most két dolog is van a fejembe, de nem tudom melyikre gondolsz. Kifejted, mert kíváncsi vagyok?
amit nagyon könnyen repesztett a fűrészlap
Repesztett vagy szaggatott?
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
A makitához is adtak szálfelszakadásgátló plexi lapkát de én is eltettem ,majd ha egyszer tényleg kell alapon, mert jó lappal nem szaggat.
A plexi pedig amodent fogrémmel karcmentesre polírozható.Az amodent mekánikus fogrém, csiszolóanyagot tartalmaz ,azért felel meg célnak.Nyilván karcmélységtől függő , kollegám az órája plexi számlapvédőjét havonta karcmentesítés végett kézzel lepolírozta,(mert munka közben összekarcolódott).Utána olyan volt mint az új![ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
Azt azért ne felejtsd el hogy ők 30.000Ft rendelési összegtől állnak szóba vevővel
Felhívjuk figyelmüket, hogy áruházunk nagykereskedésként működik, ezért nettó 30.000,-Ft alatti megrendeléseket 30% felárral teljesítünk!
No 10.000ft-os vétellel még bepróbálkozhatsz Lejjebb nem mennék , ismerősömet eléggé lealázták amikor próbálkozott egyet[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
És amit veszel, nem adják darabra ,hanem legkisebb egység a doboz.
-
thyeby
őstag
"Repesztett vagy szaggatott?"
Rám jellemző úgy látszik a pontatlanság, erre épp ez a fórum világított rá számomra.
Szaggatott. Feltöredeztek a vágás mentén néhol fél centire is a szálak. A borovira épp azért álltam át, mert a lucra kifejezetten jellemző, hogy kitöredezik. Ezúttal a borovi is nagyon gyengén viselkedett. Nem volt jellemzően gyantás, zsíros tapintású. Elhasználtam az idők során néhány m3 borovit, de ilyennel még nem találkoztam. Műszárított anyag volt, és túlszárították, vagy valami hormonkezelt erdőből való, nem tudom.
"Kifejted, mert kíváncsi vagyok?"
Erről a kis plexi lapocskáról van szó. Csak a Festo-hoz találtam fotót. Gondolom, a DeWalt is kiszolgál ilyesmit a saját gépeihez - ha már adta tartozékként. Számomra nagy felfedezés volt a hasznossága, mert azt gondoltam, sz@rnak se jó. Megoldotta a bajomat, mert konkrétan közel 50 ezer pénz állt a fában, és megijedtem, hogy semmire nem tudom használni - úgy értem, fajátékra.
Több fa van, mint asztalos!
-
Márton111
aktív tag
-
Vikusz77
tag
Én bevizezett 800-as, majd háromezres papíron fényesítettem bemattult plexit, elég jó lett, kézzel mozgatva, pár perc volt.
Egy fafaragó ürge meg azt mondta, hogy a cigarettahamu -amit a végső, bőrszíjas fenéshez használ- ha jól emlékszem, valami tizenkétezres finomságnak felel meg. Én azt is kipróbálnám, de előtte persze "durvább" papírokkal eltüntetném a karcokat, ha vannak.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
"és nem tépi a legpuhább lucot sem."
Persze, ezt én is tudom, de itt lényegi elem a tempó. Még az is négy nap munkát csinál kettőből, ha nem lengethetem a lapot. Sokszáz puskatus kiszabásáról van szó. Ha babrálnék vele, szép lenne az, de senki se tudná megfizetni.
-
Márton111
aktív tag
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #9629 üzenetére
Tetszenek a fogantyúid.
A vágás norma - ha már ki van rajzolva, kb 2 perc. Úgy ennyi a körbemarás is 3 különböző rádiusszal. (Tegnap épp szabtam: 9 -től fél 1-ig 50 puskát és kicsivel több pisztolyt tudtam kivágni három 10 perces szünet közbeiktatásával. Ebbe benne volt a terep előkészítés és a munka utáni takarítás is.) De sokismeretlenes egyenlet ez egyébként.
-
Márton111
aktív tag
Köszi Igyekeztem az 1000Ft/db-ért vesztegetett prémium fogantyú kategóriát újraérezni bükk rétegeltből .Aszem evvel fogom a műhelyt tömegesen elárasztani , reményeim szerint beválik, és minden evvel fog működni a körfűrész vonalzó , marógép vonalzó rögzítéstől a fafésűk rögzítésén keresztül az állítható bakokon át a pantorouter sablon, és anyag rögzítő csavarjaiig , meg ami még adódik.Összehasonlíthatatlanul könnyebb és könnyebben kezelhető mint a pillanatszorítók, és még gazdaságos is. ( van azért anyagköltsége) Amit magam készítek el azt jobban szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
Megkerestem ezt a csavart ,amire nekem szükségem van ahol árulják (több helyen) belőle úgy 15-30 féle gyártmányt, hogy néz ki, milyenek vannak .Megállapítottam hogy nekem a kicsi ócsó nem jó, mert kicsi, avval nem tudsz szorítani, a nagy meg drága. Megnéztem ami nekem szimpatikus méret úgy 8cm (ezt megadják a gyártók mekkora az átmérője), itt már van erőkar könnyen meg lehet szorítani nagy erővel.Az íveket szemre + centivel csináltam egy szabályos kerek darabbal rajzoltam meg,úgy hogy az ívek darabszáma meg legyen,ami a gyárin akkor már hason-ló lesz , és a kütyü szárára ne lógjon rá az ujjam,az ív közepén , hogy jobb fogása legyen meg kellett olyan magas szár, hogy az ujjam ne ütközzön , a szorítandó síkkal ,ha megragadom a csavarantyút .(ebből lehet azért laposat szárnélkülit , vagy alacsony szárral is csinálni ahol nincs hely , valamint lehet apásat meg anyásat is attól függ , hova lesz).
Körkivágóm nincs 1000ft-os gyatra eldobhatót nem akartam venni 2x-i használatra, utána kuka, komoly 15.000-es készlet pedig igazából nem hozta volna be az árát, olyan ritkán kell nekem.Meg abból is láttam törött megszakadt menetű hajtórészűt...Aztán az ócsó készlet(et) égetné mert bükkfa , csak fistelne
Szalagfűrészem nincs , eddig nem kellett (klasszikus vagy stylbútorgyártáshoz nem árt az íves lábakhoz , habár lehet a 3 dimenziós maró (ami kézzel vagy 1-2 mozgató mocival tekergetett kézi CNC gyanánt lesz nekem) ezt is pótolja majd,(vagy csak bizonyos lábtípusoknál) ,de ez a jövő zenéje nálam ,legalábbis minimum 2 hónap , max -gondolom nem tom )
Csiszolni próbáltam , hát a bükkfa kiröhögte a kis rádiuszú csiszolóhengeren (ami kb. befért az ívbe) levő kis csiszpapírt , ellenben láttam hogy szépen koptatja , égeti a papírt tehát hiába is cseréltem volna ki, nem lett volna tartós a hatás, meg szörnyű lassan vitt le 1mm-t
Hogy őszinte legyek nem vitt rá a lélek,iszonyodtam tőle hogy ezeken a kis íveken bükkfában kínlódjak valami 800Ft-os derága kanyarítólappal ,aki nem szeret vágni laplengetés nélkül ,ellenben szeret megsülni a bükkfában.Aztán meg lehet utánkínlódni hogy kinézzen valahogy.
Úgy gondoltam kipróbálom, ezt a lépcsőt kihagyom. Lehúztam egy 95mm-es csíkot 2500mm-es teljes tábla hosszban , felkockáztam és egyből kimunkáltam lacafaca nélkül (a kis szárnak való köröknek négyzet korukban lecsaptam a sarkát, de valszeg felesleges, ha a nagyokat anélkül is megcsináltam . Meglepetésemre remekül ment 1 perc alatt /db. De sok anyagot megevett 50cm ha maradt 14db fej és 28szár után.(14 csavarhoz)[ Szerkesztve ]
-
-
jimy_l
tag
Nem bábtásbú írtam.
Fenyőn sokat kibír, mdf ajtókat csiszoltak (sorjáztak) ilyennel sógoromék.
Hogy kinél mennyit bír az munka, és munka darab függő, segédek nyomták neki mint állat, na úgy kb egy óra.
De szerintem finomításhoz, kb egy hét az a fajta amit én használok. A kefe tovább bírja, a vásznat háromszor cserélem a egy kefe felett, mire a kefe is cserés. Itt beszerezhető, de a vásznat Te is megtudod csinálni, az eccerű.Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Márton111
aktív tag
Igazán nincs mit .Szerintem nagyon hasznos kis dolgok lesznek, nekem, még kell hozzá ,(meg a leendő gépekhez) csavar -bélést venni , (4, 6, 8, 16) mert szorgosan elhasználtam azt a kis mennyiségű metrikust ,amit korábban vettem,és úgytűnt nagyon soká kitart A lakk már megvan.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Nem éreztem bántásnak, tényleg nem ismertem. Mégegyszer köszönöm!
Ha odaérkezek, hogy az operatív napirendre kerül, biztosan kérdezek még felőle. Jó ismerni minden szakmai technológiát, és jó ismerni a tapasztalatokat hozzá, így lehet, h egy napon Te leszel a kapcsolati és/vagy tapasztalati tőkém...Több fa van, mint asztalos!
-
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #9642 üzenetére
Ott is ott van a specifikációknál amit Thyeby linkelt a 6, 6.35, 8-as patron.
Valójában van 10-es patron is, de kb. annyira ritka mint a negyedcolos 6.35-ös tehát ez az állítás így félreértelmezhető, de igazat írtak részben.thyeby: Nem lényeg.....
[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
válasz Winner_hun #9645 üzenetére
Bár ezt a konkrét típust nem ismerem de amibe a 12-es patron használható ahoz adnak is. Olyat még nem láttam hogy használható hozzá a 12-es patron és ezt úgy kéne megvenni hozzá. A 10-es az lehet hogy ilyen de a 12-es az nem.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Márton111
aktív tag
A 12-es az a marógép befogó patronjának belső átmérője , ennél nagyobbat nem lehet betenni.
A 6-os , 8-as azok szűkítő csövek ami a 12-es patronba illik külső átmérő 12-es belső 8 ill 6 (palástjuk kikönnyítve) hogy a patron szorítóerejét át tudják tenni a marószárra .Legalábbis a makinál így működik.
10-es szárral marót még nem láttam ,de lehet hogy van .A törtszámosak az amerikai gépekbe készülnek, mindent ,meg lehet venni európai (6-8-12-es ) szárakkal, nem érdemes keverni, mert külön befogó patronok kellenek akkor hozzá, ami drága és nehézkes .
A közepes vagy kis marógépekbe a legnagyobb befogható marószár az 8-as nyilván a kisebb teherbírású csapágyak miatt kisebb marók valóalk bele amelyeknek 8-as szára van (vagy 6-os)[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz Sanyabá #9643 üzenetére
Lehet dekopírral ,is de nekem nem volt kedvem kínlódni vele . Lehet marni is persze. A csiszolás se lehetetlen, mert jóminőségű 36-os gépi csiszolópapírral felszerelt hengerrel neki lehet rongyolni a dekopír vagy szalgfűrész után utána 60-assal kifinomítani és kész is. (élelvétel, stb).Feltéve, ha rá lehet görbíteni a 36 -os papírt erre a kis ívű hengerre ...Mert eléggé könnyen pattant el a a 36-os ha megtört,mert kemény ,vastag rideg, de az volt a legerősebb és legtartósabb !
[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
válasz Sanyabá #9643 üzenetére
Többen vagyunk ilyen sötétségben. De jó játék ez a folyamatos mellébeszélés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Vendéglátóipari kávégépek, automata kávéfőzők, kávédarálók, stb.
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest