Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz
thomgrande #9066 üzenetére
Több fajta látásmód létezik.
Pontosan, azért írtam én is.
-
Speciali
tag
válasz
LucaToni #9094 üzenetére
Vegyél 10x10-es gerendákat, meg 2 collos pallót. Gyaluld meg az anyagot, de ha ez nem lehetséges, sok fatelepen meg is gyalulják, kb 10-15 ezer Ft/m3 áron.
És állj neki fűrészelni, csapozni, szegelni, ragasztani, csavarozni, csiszolni. A gerendák legyenek a váz, a palló a járó felület, és a korlát.
Azt gondolom 1-2 m3 anyag elég, egy szobához. Hogy ennek mi az ára, annak csak utána kell érdeklődni.
A falakkal én nem törődnék, önhordóra csinálnám, vagyis lábakon állóra, és a falhoz rögzíteném.
Csak nagyon vázlatosan írtad, mit is szeretnél, ezért én is csak körvonalazni tudom a témát. -
LucaToni
tag
Sziasztok én galériát szeretnék építeni a házamban , na most 4,5m a belmagasságom , de viszont az a bajom h a szomszéd és én köztem csak egy vékony sor tégla fal van. (társasház)
Másik falam egy másik szoba szintén tégla , 3 fal szintén tégla.
Hogyan tudnám kivitelezni és kb árba menyi lenne ?előre is köszönőm a válaszokat
-
Vikusz77
tag
válasz
Winner_hun #9089 üzenetére
Még most sem értem igazán hova akarsz kilyukadni.
A képen amit betett -ha saját, ha netes tökmindegy, egy darab porzsákkal mutatta a gépet, amit oda is adott hibátlanul hozzá. Nem írta, hogy lenne hozzá egy másik, így az nem is volt számon kérhető rajta szerintem. Ha odaírta volna, hogy összes gyári tartozékával, akkor lehetne reklamálni.
De ha nem ezért szóltál, akkor továbbra sem értem mi is a probléma. -
thyeby
őstag
-
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #9080 üzenetére
"A kis kerék marásához ha rögzítesz egy támasztékot az asztalra"
Kezdetekkor ez volt nekem is az első gondolatom. Remek is az ötlet, de nagyon lelassítja a munkát. Készítettem egy segédeszközt, ami marokban elfér, és körbe lehet szalantani vele a kereket a csapágyon. Így egy D=50mm kerék egy oldali marása kevesebb, mint egy másodperc. (A konkrét marás.) Akár a segítségem is így egy fél műszak alatt egy almásládányit képes megcsinálni készre. Ezmiatt aztán nem is nagyon erőlködök forgatómotoros szerkezet alkotásán, mert gyorsabb azzal sem lenne, legfeljebb biztonságosabb, és gépkímélőbb, ha nem én dolgozok rajta. Csak egy ilyen eszközt korrektül elkészíteni biztosan eltartana egy hétig is, nekem pedig időből jut mostanában a legkevesebb.
-
Vikusz77
tag
válasz
Winner_hun #9083 üzenetére
És?
-
Soká
senior tag
"'Bár semmi közöm hozzá, de nem egészen értem miért nem akarsz negatív visszajelzést adni"
Egyszerű az oka, túlzásnak érezném. Végtére is nem bántam meg ezt a vételt, legfeljebb bánt kicsit, hogy a fickó figyelmetlen / inkorrekt volt részletkérdésekben. És Vikusznak is igaza van abban az értelemben, hogy akár le is tagadhatta volna a hibás porzsáknak a létét, hiszen ott a másik. (ez a verzió nekem nem is jutott eszembe) Viszont leírtam elég egyértelműen a kifogásaimat, ha valaki elolvassa ért belőle. Nem csak a negatív visszajelzéseket kell elolvasni, azt hiszem.
Ami pedig a csorba adaptert illeti, lehet, hogy nem voltam teljesen egyértelmű: anélkül, hogy "ügyet" csinálnék a dologból, gondoltam kipróbálom, ha már van garanciám és a DeWALT is olyan jónevű cég, lássuk, vajon hogyan állnak hozzá egy ilyen, némi méltányosságot is feltételező problémához. Nos, okosabb lettem: le se szarnak
De nem csinálok én ebből problémát, csak elgondolkodom azon, hogy vajon egy dewaltos marketinges, ha tudná, hogy ez a számukra (előállítás szempontjából) filléres alkatrész témát jelent egy szakmai fórumban és mondjuk a cég hozzáállásától is függ, hogy azt írom-e róluk, hogy le se szarnak, vagy azt, hogy de rendesek voltak, küldtek/adtak egy új alkatrészt, szóval melyiknek több a reklámértéke?
A kérdés költőiA válasz meg körülbelül annyi, hogy természetesen itt nem a dewaltról van szó, hanem a magyar képviseletről. Nem véletlen, hogy az Aldi/Lidl típusú multik még idehaza is a nemzetközi normájuk szerint kezelik a reklamációkat és szervizes kérdéseket, sokkal vevőbarátabb módon állnak hozzá a kérdéshez, mert valószínűleg tudják, a vevő - ha kedvező a tapasztalata - visszajár hozzájuk.
Egyébként azt az adaptert én magam fogom megjavítani, mert nem kerül több időbe fémből megcsinálni, mint elvergődni Sashalomra, ami nekem kicsit világvége. És akkor a megspórolt 4000 forintból veszek csiszolóvásznakat a gép alá
-
Vikusz77
tag
Sajnos sok az ilyen ember, nem kell messzire menni.
Az igazsághoz tartozik, hogy ha jól rémlik az volt a leírásban, hogy "eredeti ára 68 ezer forint volt". Ez, ha kevesebbért vette, egy kis csúsztatás(a listaárat adta meg).
A leírásban nem szerepelt porzsák, a fényképen pedig csak az volt amit hibátlanul adott a gép mellé (nyugodtan megtehette volna, hogy a másikat nem adja oda). Így, ez a hibás porzsák is a szememben határeset, ettől függetlenül korrekt ember az a minimum, hogy válaszol ha valami problémád van.A leírásban az (is) szerepelt, hogy 6 hónap garancia. Ha van gyári, ha nincs, ő ennyit vállalt rá. Köteles megjavíttatni ha elromlik. Persze érvényesíteni nehézkes lenne, főleg, hogy egy inkorrekt ember, ez azért ennyiből is kiderült.
Az ilyet addig érdekled amíg kifizeted a pénzt, vagy még addig se.
Most elolvastam az értékelését, hogy ez mi a gyíkról hadovált, hogy élni kellett volna a garanciával az adásvételnél, meg, hogy a bejelentési dátum számít én se értem.
De tényleg lehet, hogy csak egy idióta, mert különben nem postázott volna el semmit sem.
Legyünk jóhiszeműek. -
Márton111
aktív tag
A kis kerék marásához ha rögzítesz egy támasztékot az asztalra ,akár lehet negatív fél vagy harmadkör keresztbe arra az irányba amerre tolná a marókés az anyagot amibe beleiillik a kiskerék és akkor ahhoz is hozzátámaszthatja a csapágyon túl és nem is tud elszállni olyan könnyen. a forgács közé.
Tibi a fórummotor, nem volt három napig: meg is látszik a fórumonÉpp most akartam lelépni mert azért hogy b@szogasson engem egy konformista nem érdemes ide jönni, van abból rengeteg mindenütt .Gondolkodó emberből annál kevesebb.
-
Márton111
aktív tag
válasz
thomgrande #9077 üzenetére
.
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #9064 üzenetére
Bár nem nekem szólt a kérdés, de megpróbálom körülírni ennek a B&D-nek a lényegét:
Ritka az az asztalos, aki azt tudja mondani, hogy ilyen nagyságú profillal ennyi folyómétert martam, míg a csapágy kiment, ugyanis általában a kézi felsőmarókat sokféle profillal felváltva használjuk többféle fafajhoz egyaránt.
A csapágyat alapvetően két dolog gyilkolja: Ha rossz geometriájú, kiegyensúlyozatlan profilmaró kerül bele, ill ha a csapágyas marókést izomból használjuk. A kettő kombinációja a legjobb csapágyat is kiszédíti.
Gyakran találkozok azzal a szakmai panasszal, hogy a csapágy - pláne a kisebbik típusú - beleváj a fenyőbe, csíkot húz maga után. Már eluntam mondani ilyenkor, hogy a gitár húrja pedig csontig vágja a kezünket. A csapágy nem váj bele a legpuhább fába sem, ha nem nyomjuk feleslegesen erősen. Ha belenyomjuk, akkor sorolhatnám, mennyi bonyodalmat fog ez hamarosan okozni az esztétikán túl.
Még kezdtem a vállalkozást, nem volt vastagon pénzem mindenből profi gépet venni, így felsőmaróból sem. Szükségből vettem ezt a B&D-t, gondoltam, később lecserélem jobbra majd. Aztán nem cseréltem le, mert bizonyított. Közben rájöttem, hogy felesleges is nekem ide profi felsőmaró, mert nem kell sokat állítgatnom. Munkám természetéből fakad, hogy a gép egyetlen beállítással addig megy, míg nem kell éleztetni a vídialapkát, vagy nem kell a marógépet a szervízbe vinni vmi miatt. Ezért aztán kihasználva egy akciót, vettem is gyorsan ominózus gépből még két db-ot.
Nem ritka hogy napi 10-12 órán át csak marok. Ezekkel a kis "szarokkal".Ilyen napom volt éppen ma is. Reggel 8-kor kezdtem, este hétkor még javában zúgott a marógép.
Megpróbálom neked leátlagolni, h mit is bír egy csapágy, ill. mi az ami után 3 gépből még csak egyben kellett cserélni. Csak egy közelítő saccolás: 4.000x4x2m= 32 kilométer(!) bükk:fenyő - 3:1 arányban átlagosan 6mm rádiuszmarás. Nagyjából a teljes fordulatszám kétharmadán.
S amelyik gépben cserélni kellett a csapágyat, az éppen a legkevesebbet használt gép volt a háromból. Azért kézenfekvő számomra mégis, hogy ez ment ki leghamarabb, mert a segítségem kisujjában annyi erő van, mint nekem a két bicepszemben együttvéve. 3.000 db 45 - 50 mm átmérőjű bükkfa kereket mart négyes rádiusszal körbe, és mivel ezek igen apró munkadarabok, kirepíti a gép a kezedből, ha picit is lazábban nyomod a csapágyas marókéshez. Nos az én segítségem nyomta is erőből, hogy ne kelljen minden tizedik darab miatt négykézlábolnia, és behaltak azon nyomban a csapágyak.
Egyszer eltömítette a finom por a gép kapcsolóját. (Azóta folpack-al körbetekerem, h ne ismétlődjön ez a dolog. Asztal alatti gép, külső kapcsolóról indítva, saját kapcsolója kipányvázva.) Üzentem a szerviznek, h a csapágyat is cseréljék ki, ha már széthúzzák, mert rengeteget ment. Nem cserélték ki, azt mondták, az még korrekt. Ennek második éve. És igazuk volt, az a csapágy azóta is megy.
Tökéletesen elégedett vagyok vele. Mit nem tud? Nem lehet vele egykezesen dolgozni, mint mondjuk a kisebbik DeWalt-al, mert a fogantyú kialakítás miatt, és a gép súlya miatt nehézkes lenne. Nincs benne konstans elektronika. Nincs talp felőli állítási lehetőség. Nem jár olyan finoman a csúszkán, mint mondjuk a legnagyobb kék Bosch.
Átlagos kommersz kis gép. Amit tud, azt viszont korrektül és tartósan tudja. Még nagyobb késekhez is elég nyomaték van benne. Mondjuk ezt nem szoktam kihasználni, mert nagy profilt több menetben vágok. A gép bírná, a fa nem. Sok ívet vágok, pontosabban többnyire csak ívet vágok, és gyakran kirepedne a munkadarab, ha egy lépésben marnám. Így viszont alig van selejtem. A marás miatti selejt még az egy százalékot sem éri el.
Sokáig fentem a fogam arra a DeWalt 621-re, amelyik az oszlopon keresztül szívja el a forgácsot, aztán rájöttem, hogy jobban járok, ha veszek inkább az árán még 3 db ilyen B&D-t. -
Márton111
aktív tag
Asziszem .Én félóráig sitten térdeltem (valami ajtókibontást válaltam be ifjú és bohó fejjel (beton volt körbe a tok körül vasszegekkel és vasdróttal tölgyfa tokra rá az egész a téglát szétütöttem aztán ,de a beton rajta maradt a tokon nagyflexxel vágtam ki a többi tokot a falból ,mert kellett a tulajnak a tölgy ajtó + tok,és költözött kifele a házból,olyan por volt hogy félméterre nem láttam
) és három hónapig fájt a térdem utána másnaptól csak
Aznap még semmi...
Na ezt nem kellett volna bevállani, nem a mütyürkészős javítást -
Márton111
aktív tag
válasz
Tulajdonképen az egész szemrehányó rész csakis mkd-t illeti , csak mérgemben a te hsz-edet más értelmezésben olvastam
-
Márton111
aktív tag
Az én kombi gyalumhoz egy körfűrészt adtak
De direkte csináltam , megkerestem azt a helyet (1 ilyen volt ,ahol legolcsóbban adták + mellé egy dewalt körfűrészt
)
Meg kell büntetni az inasokat, mától két hétig csak rókafarkú fűrésszel szabhatnak laminátost, utána kézigyaluval meggyalulni,az élét, hogy ne legyen csipkés. -
Márton111
aktív tag
Most már csak a magam nevében beszélek Mi van ha már nem akarok a 365 nap napi 12 óra munkából betegszabadság és nyugdíj nélkül mégtovább túlórázni a munkahelyemen hogy 4 óra alatt --pihenés helyett--keresek egy újabb 4000Ft -ot az undorító főnököm pofázmányát bámulva ,hanem mondjuk kikapcsolódásból konstruálok valamit (félóra alatt) ami nekem nem szemét mert jobban működik mint a hülye gagyi "mérnöki konstrukció"???
Akkor mi van? Szemetet gyártok vagy mi van ? Ha csinálok a letört műanyag vacak helyett mondjuk fémfület ?? Na akkor nekem jobb gépem lesz mint másoknak mert az nem fog letörni.
Te csak azzal foglalkozol ami legtöbb hasznot hajtja ? Akkor te vagy a gépember ...Ezekszerint megfejtettem van már gondolkodó robot -
Speciali
tag
szerintem is tahóság, amit a gép eladója művelt.
Igazából nem egyértelműen negatív, ahhoz ennél több kell. De a semlegest meg nem ilyenre adják.
Adnék egy pozitívat, de a csillagokból igen csak szűken adnék, és szövegben odaírnám,hogy baze, örülj nagyon, hogy nem negatívat kaptál. De a negatívért sem szólhatna egy rossz szót sem. -
Márton111
aktív tag
-
Márton111
aktív tag
válasz
Szemrehányó rész Főleg MDK-nak és kicsit Thomgrandének
Miért gondolod hogy amit pl soká megjavít rosszabb lesz mint a gyatra tervezésű konstrukció ami lám kis ideig használt gépnél már eltört???
Én általában ha valamit megjavítok, és van ott anyag maihez lehet fogatni tehát ....-ból várat nem lehet építeni de ha anyagból van akkor meg lehet jobbra erősebbre csinálni sokszor kevés munkával, mint az újat.
Az új tárgy beszerzése környezetkárosító , mert egy db új termék legyártását vonzza magával . A környezet alatt meg az emberek értendőek. A környezetnek mindegy hány kg szemét van ott az embernek nem, mert mérgező a szemét.
Tehát aki fölöslegesen vásárol az embertársait mérgezi a keletkező hulladékkal amit kidob...Megjegyzem ennél unalmasabb dolgot mint hogy dolgozz 16 órát ,aztán vásárolj és menj vissz a dolgozni , de sose gondolkozz ...hát ezzel teli a hócipőm.Komolyan gondoltátok?Ugye csak vicc volt hogy dobd a szemétbe vegyél újat.Ehhez bolti eladónak kéne menjetek.Vagy TV reklámnak.Azok ezt fújják. Nem értitek hogy ez dögvész?
-
jimy_l
tag
válasz
Márton111 #9064 üzenetére
Ilyen D 31-es maró dolgozik benne legtöbbet, napi 12-15 méter.
Plusz nútmarás 3, 5, 8, 20-as maróval. Másoló maró, író maró néha. Két év után lett hangja a csapágynak, de nem csak én használom. Ja és okos segédek bútorlapot szabtak vele, egy nagy szekrénnyit. Szívem szerint vennék egy nagyobbat, úgyhogy ez kivégzés alatt van, de nem akar megdögleni a rohadék. -
mdk01
addikt
Bár semmi közöm hozzá, de nem egészen értem miért nem akarsz negatív visszajelzést adni, mivel:
1.szokás, nem szokás nem azt kaptad amiben megegyeztetek
2. nem a gép kapja a negatív visszajelzést hanem az eladó.Tudod én is szoktam néha vásárolni minden félét és eladni is. Igaz nem sokat, de találkoztam már jópár igen korrekt eladóval és én is csak korrekten állok a vásárlóimhoz.
Az ilyen fajtákat meg ki kell szűrni a kereskedelemből mivel lehet hogy legközelebb pont én szeretnék tőle vásárolni, de látván hogy nem túl korrekt a visszajelzések alapján lehet inkább elállok a vásártól. Ezzel csak másoknak segítenél.Márton:
(I)gondoltam megér neked 30perc alkotó munka( kitalálom milyen anyagból hogy javítsam ki , megcsinálom, működik ) és megmaradt a 4000Ft, és utána örülsz neki hogy ezt te találtad ki , ezért javasoltam ,de már vissza is vonom(/I)
Márton, miért nem tudod elviselni, ha vkinek van 4000Ft-ja egy rendes tökéletesen működő porzsákra és nem csak megbarkácsolja a hibásat amivel lehet fél év múlva megint csak bosszankodik?
Tovább lépve mivan akkor ha a Soká a szakmájába, abban a 4órába amit a porzsák összebarkácsolásval töltene 6000,- forintot keres? -
Márton111
aktív tag
A B&D marót ha újonnan vetted ,kb. hány órát használtad, amíg csapágyas lett ?Vagy napi ,vagy heti (évi) hány órát? Vagy, ha így könnyebb, hány folyométer profillécet készítettél vele évente ? Ha lécet készítettél, mekkora profilt martál vele általában ? A terhelés miatt kérdem, mennyi érte a gépet,.
-
thyeby
őstag
válasz
Winner_hun #9057 üzenetére
-
thyeby
őstag
válasz
hossszú #9053 üzenetére
Black&Decker KW900E
Ezt nyugodt szívvel merem ajánlani. Elég erős, nem melegszik, nem üt, precízen, gyorsan állítható. 20 ezerért vettem darabonként akcióban. Van belőle 3 db, ipari léptékben használom. Nem kellett javítani eddig csak egyet, de az is egészséges javítás, mert a heves használattól kimentek a csapágyak. Tudni kell, hogy a 100 ezer feletti marógépekben sem tart tovább a csapágy. Mostanában 25-30 pénz körül láttam a baumaxban pl, de szét lehet nézni árilag jobban. (Én 20-ért kofferben, marókészlettel együtt kaptam annak idején karácsonyi akcióban.)Takee27 ajánlotta a Bosch pof 1200ae marógépet. Olyanom is van. Nagyon nehéz beállítani a fogásmélységet. Mikor rászorítsz, utána picit visszaemelkedik. Emiatt aztán teljesen felesleges is rá a három mélységhatároló hernyócsavar - ti nem mindig ugyanannyit mozdul el. Még a vásárlás napján visszaszaladtam a boltba kicserélni másikra, mert ez számomra csúnya hiba ennyi pénzért. Ki is cserélték. A másik ugyanilyen sz@r volt. Beépítettem egy asztal alá, azóta is ott van, és csak akkor babrálom az állítóját, ha éleztetni kell a vidiát. Ha nem számít a tizedes pontosság, akkor ez is elég jó különben, de fentebb linkelt B&D ugyanennyiért tizedpontos is.
Skilt nem ismerem. Mert nem szeretem ezt a Bosch klónt. Kategóriájában elnagyolt konstrukciók a mutatós dizájn mögé rejtve. -
Soká
senior tag
válasz
Winner_hun #9057 üzenetére
Nem adtam negatív visszajelzést.
1. mert nem szokásom
2. a gép maga rendben volt (legalábbis remélem, hogy nem derül ki 2nm csiszolás után, hogy más turpisság is van a gép körül...)Tk. ha őszintén elmondja, leírja a garlevél hiányát meg a pöcök letörését a találkozásunkkor, akkor is megveszem a gépet, mert ezek részletkérdések. Jobb kedvelem az őszinteséget. Idáig nem tudtam eldönteni, hogy a fickó egyszerűen csak figyelmetlen, nemtörödöm alkat, de most, amikor a pozitív megjegyzésem mellé leírtam tényszerűen az észrevételeimet is röviden, arra már úgy válaszolt, amiből kiderült, hogy nem csupán figyelmetlen.
Azért ahhoz már némi cinizmus is szükségeltetik, amikor azt írta a visszajelzésében, hogy (nem is nagyon értem a dolgot): "az advétkor a készüléknek volt garanciája, avval élni kellett volna." Nem tudom, hogy milyen garanciára gondol, de ráadásul az a bizonyos adásvétel úgy zajlott, hogy megbeszéltünk egy találkozót a Bazilika parkolójában 12:30 és 12:45 között. Én úgy indultam el, hogy 12:15-re ott legyek, felmérhessem a terepet, találok-e valahol egy konnektort. Ehhez képest 11:50-kor rámcsörgött, hogy hol vagyok, mert ő már ott van, és persze vár, csak mennie kellene tovább, stb. Miután a Károly krt le van zárva én az Astoriától még futottam is egy jót, hogy mielőbb odaérjek. Szó sem volt arról, hogy kipróbáljuk a gépet, ő csak állította, hogy a gép tuti én meg csak azt észrevételeztem, hogy a megígért papírosok hiányoznak. De valószínűleg egy alaposabb szemrevételezéssel sem vettem volna észre azt a kis hibát, csak a gépre figyeltem, nem a porzsákra.De mondom, nem csinálok én ebből nagy ügyet, csak gondoltam, hogy megosztom veletek a tapasztalatomat.
Én továbbra is örülök, hogy Vikusz felhívta a figyelmet erre a vételre, nem volt ez rossz üzlet. És még az is igaz, hogy ha a fickó úgy hirdeti meg a termékét egyetlen fotó nélkül, hogy gari nincs és törött a porzsák, akkor talán nincs merszem leütni. És akkor nem lenne egy könnyen orvosolható apró problémától "szenvedő" egyébként klassz kis excentercsiszolóm.Szerk:
a porzsákot 4000Ft-ért vesztefgeti a DeWALT, külön műanyag kis alkatrész nincs. -
Márton111
aktív tag
Szerintem a letört pöcköt neked kell pótolnod, többre mész ha kitalálod hogyan tudod megcsinálni rugózó fémlemezből pl amit rászögecselsz vagy csavarozol vagy egyéb módon hogy funkcionálisan alkalmas legyen mintha levelezéssel kínlódsz nem garanciális dolgokkal nem foglalkozik senki (nekem még 3 napon belül sem vették vissza a csaló boltban egy memkártyát ami adatot vesztett , drága volt és nem bosszantottam magam a gyártóval (hogy neki küldözgessem és ugyanígy járjak esetleg hanem egy félév múlva kidobtam 5 éve volt 10.000Ft-ba került akkor még , mert jó nagy (1 gigás hama) mem kártyát akartam .Utána vettem egy negyedakkora panasonicot, azóta kiderült elég volt az is 120 fotónál többet nem gyűjtögetek úgysem hanem átteszem a winchesterre .És a lényeg :azóta is jól szuperál
Amúgy szívós vagyok mert amit nem tudtam máshonnan beszerezni azért két hónapig leveleztem (és bosszankodtam) a pixmániával amig kitapostam belőlük a megrendelt kifizetett és a DPD által előszörre ellopott terméket amit pótoltak pixmániáék először egy darab sz....-al azt visszaküldtem és utána tényleg kiküldték az igazit amit rendeltem ismétlem két hónap nagyon idegesítő e-mail levelezés után. -
Soká
senior tag
Vikusz!
A DeWALT excentercsiszoló-vétel lezáráshoz annyit még elmesélek, hogy kértem az eladót, küldje el utólag nekem a számlamásolatot és a garanciajegyet (ha már egyszer féléves garival hirdette a gépet). Nagyon készséges volt, elküldte a számlamásolatot és elküldött egy idegennyelvű használatit, de szó nélkül "kifelejtette" belőle magát a garanciajegyet, (ami egyébként a magyar nyelvű használati végén lett volna eredetileg), és ami nélkül persze így semmi értelme sem volt az ajánlott küldeményének...Amikor megemlítettem a levelemben neki a letört adapterfüleket, nem is reagált rá, pedig nem vártam volna többet, mint egy "bocsesz, észre sem vettem" félmondatot. Aztán jót nevettem a féléves garin, mert a számlamásolat szerint éppen április elsején jár le az egy év garancia... vagyis egy hét múlva. A gépet sem annyiért vette, amennyiért jelezte (ami persze abszolut nem tartozik rám) csak kár volt magyarázkodnia a csomagküldés költségéről, mert az adott bolt éppenséggel ingyen szállít házhoz 50.000Ft felett.
Szóval, eléggé mellébeszélősnek bizonyult az emberkénk, de ha menet közben nem derül ki, hogy a géppel is vannak rejtett problémák, akkor semmi gond.
Még az sem kizárt, hogy esetleg a bolthely.hu nem a magyarországi forgalmazótól szerezte be a gépet, hanem valami szürkeimportból és netán nem is volt rendes garanciája a gépnek...Ennél jobban bosszant, hogy írtam a DeWALTnak a letört két pöcök ügyében, de (idáig) szóra sem méltattak.
-
hossszú
őstag
Sziasztok!
Milyen felső marót ajánlotok amelyiket otthon alkalmanként használnák. Nagyon gagyit nem akarok venni 25eFt körüli összeget szánnák rá. -
jimy_l
tag
Jó reggelt!
Isten éltesse a Gáborokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Death Stranding (PS4)
- Tippmix
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest