Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16901) emvy válasza Bubee82 (#16897) üzenetére


emvy
nagyúr

> Még a gondolatával se tudok megbirkózni, hogy ennyi fizessek bérleti díjként egy lakásra. Akkor sem, ha 40-50k lenne a fizetésem. Elvből sem.

Majd beszelunk, ha 50k lesz a fizetesed. 1200 az egy haloszobaert is viszonylag atlagos arnak szamit, kozepes kornyeken.

(Gondolatkiserlet: tetelezzuk fel, hogy vegleg kikoltozol Londonba. Van egy egesz jo allasod, valahol a belvarosban, iroda, business casual, angol kollegak, mittudomen. A parodnak is mondjuk van hasonlo. Ugy tervezitek, hogy eleg sok ideig itt maradtok. Biztos vagy benne, hogy egy szobat berelnetek valahol sokakkal egyutt?)

while (!sleep) sheep++;

(#16902) fojtviki válasza tildy (#16899) üzenetére


fojtviki
senior tag

Koszonom. Jonak tunik ez a rightmove:) Mondjuk teny, hogy nem kis lyuk, de akkor is sok ember van itt. Volt egy komolyabb vita a parom es a foberlo kozott. O is itt lakik, es hat hogy is mondjam, szeretett volna tolem tobbet amit ki is nyilvanitott. A parom pedig azt mondta, hogy itt a vege koltozunk. Mondjuk jogosan, dolgozott neki ingyen, csomagszallito cege van Anglia es Magyarorszag kozt. Soha nem kert tole penzt a segitsegert, es akkor ilyeneket csinal?:(( Mondjuk en hulye meg elmondtam neki, na akkor lett balhe:( Tehat csak ismerossel megyunk mostmar.

(#16903) legiaap válasza fojtviki (#16902) üzenetére


legiaap
nagyúr

Én meg ismerősre is nemet mondanék. Csak a párommal senki mással, se barát, se rokon, se szülő. Ez így egészséges szerintem, de nyilván mindenki másként látja.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16904) Ck. válasza legiaap (#16903) üzenetére


Ck.
addikt

Ez azert az anyagi helyzettől is függ. Mi nem tudnank jelenleg megengedni magunknak egy kis stúdió flatet se. Itt délen az 700+rezsi+ 2 honap depozit.
Párom heti 3 napot dolgozik, igy amig neki nincs jobb meló, addig kenytelenek vagyunk az 500 fontos szobában elviselni masokat.
Havi 2000 fontbol itt nem lehet megélni, meg 2 személyre lakást fenntartani.

[ Szerkesztve ]

(#16905) legiaap válasza Ck. (#16904) üzenetére


legiaap
nagyúr

Vidéken vagyunk mi is, havi 2000 kb a kettőnk bevétele összesen és megélünk egy újépítésűben csak ketten, költekezünk is, félre is teszünk... :U

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16906) Ck. válasza legiaap (#16905) üzenetére


Ck.
addikt

Na ha már így felhoztad, akkor:
Mi nem költekezünk, étterembe nem járunk, nincs ital, nincs füst, kaja tesco, asda, lidl, tök átlagos dolgok, mirelit sültkrumpli, zöldség-gyümölcs, olcsó hús, felvágottak, nagyon figyelünk mindenre, hogy mennyit költünk.
Van két 40 fontos telefonszámla, két 15 fontos DD, tankolás bevásárlás + munka miatt heti 50 font, a cég ennek cirka 2/3-át fizeti. Hó végén mégis minden üres, semmi megtakarítás nincs a kinti fizetésünkből, amióta itt vagyunk. Így nem lesz saját lakásbérlés itt.
Igaz közben vettünk 1 év alatt két kuka autót, meg benne van az ügyvédi költségbe is cirka 500 fontunk, amikből 1 fillért sem láttunk viszont, tehát ha így nézzük, 2000 fontunk lehetne 1 év alatt, de ez csak lehetne. A lényegen sajnos nem változtat.
Most is el fog menni cirka 500 font a kocsival való hazaútra, de a repülő az most bizonyos okok miatt nem opció. Mindig történik valami, ami miatt elmegy az, ami megmaradna.

[ Szerkesztve ]

(#16907) fojtviki válasza legiaap (#16903) üzenetére


fojtviki
senior tag

Szivesen mennenk mi is kulon, de egyszeruen azt nem tudjuk megengedni magunknak. Irtam is feljebb, hogy meg egy 10 honapos sulit megcsinalunk azutan videk. Leeds-ben pl 400-ert masfel szobas hazat lehet berelni kerttel:)

(#16908) Ck. válasza fojtviki (#16907) üzenetére


Ck.
addikt

Hihetetlen mekkora különbségek vannak...itt Horsham környékén (West Sussex) csak egy dupla szoba kerül 500-600 fontba 3-4 másik embert elviselve. Más meg 200 fonttal többért kettesben él. De sajnos nem vagyunk abban a helyzetben hogy északra költözzünk és mindent a nulláról kezdjünk.

(#16909) kem válasza Ck. (#16908) üzenetére


kem
addikt

Csak nem a Sonyban vagytok?

Köszi!

(#16910) fojtviki


fojtviki
senior tag

Jajj el is felejtettem. Van valami hatranyos abban, ha a paromnak self employed-kent kell dolgoznia? Elvileg az IKEA-nak fog soforkodni. Egyebkent elintezni annyi, hogy betelefonalunk a tax office-ba es mondjuk, hogy mostantol self employed?

(#16911) Ck. válasza kem (#16909) üzenetére


Ck.
addikt

Azt a várost nem ismerem, mi konkrétan Crawleyban vagyunk. Horsham-et csak azért írtam, mert az általában többet mond az embereknek, könnyebben be tudják azonosítani. Te is errefelé vagy?

(#16912) tildy válasza Ck. (#16904) üzenetére


tildy
nagyúr

Meg Londonban is lehet. Kevesebbol is. Nekunk is sikerult par evig. Egeszen pontosan akkor kb 730-750+council tax+rezsit fizettunk, es kb 1700 font volt akkoriban az osszbevetel.

Azota valtozott a helyzet, mivel mindketten dolgozunk, de a fenti tema kb 3 evig ment. Kijovetelkor pl. kb 900-1000 font ment el osszesen havonta, de ebbol 64 volt a buszberlet, 540 az alberlet, a tobbi kaja, neha egy pub, es minden evben fesztivalozas, nyaralas.

Igaz, mi meg most sem gondoljuk ugy, hogy szukseg lenne autora.

Nem azt mondom, hogy az az optimalis , vagy jo, amit mi csinaltunk, csak azt mondom, hogy ferdites, hogy ket ember ne tudna megelni 2000 fontbol, akar Londonban is, sajat alberletben ( persze szet kell nezni, oda kell figyelni) .

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#16913) fojtviki válasza Ck. (#16911) üzenetére


fojtviki
senior tag

Crawley kozel van sogornomekhez:) Ok Ottershaw-ban vannak.Szoval ha autot kell szerelni akkor szolj:)

(#16914) MPowerPH válasza tildy (#16900) üzenetére


MPowerPH
félisten

Fiatalon sem oke, mert nincs annal rosszabb, mikor kilenced magaddal kell megprobalni elni. Nincs maganeleted, nincs semmid...

Don't Tread On Me

(#16915) tildy válasza MPowerPH (#16914) üzenetére


tildy
nagyúr

Sosem voltal kollegista?
En igen, vagy 5 evig.

Nekunk egy evig volt elviselheto, hogy 9-en laktunk egy hazban. Nagyon jo baratsagok szovodtek jopar emberrel, akikkel azota is tartjuk a kapcsolatot:)

Egy ido utan viszont faraszto volt a tobbi, egyuttelni keptelen taho ( bocsanat, aki ugy kozlekedik, mint egy elefant es ugy is viselkedik( vadidegen pasikat hoz fel , azt se tudjuk ki jar a hazban) , netan szemet vet a paromra, arra nem tudok mast mondani).

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#16916) fojtviki válasza tildy (#16915) üzenetére


fojtviki
senior tag

"netan szemet vet a paromra, arra nem tudok mast mondani)."

Akkor ez enyem nem egyedi eset :F

(#16917) MPowerPH válasza tildy (#16915) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nem voltam... Baratnom volt, o kozepsuliban 3 masik tarsaval lakott, majd egyetemen 2-en voltak(viszont a szoba kicsi volt, igy osszetoltak az agyakat, es ugy aludtak) O ugyan ezt mondja, nem akar tomegszallast.
Most mi is egy kethaloszobas hazban lakunk, 2 par. Ez meg eppen elviselheto, nem panaszkodhatnank, mert van nagy ter, de csak ugy megy, hogy baratokkal, vadidegenekkel soha. Most ok otthon vannak, mi meg itt egyedul. Hat, eg es fold. Szoval amint sikerult melohelyet valtanom, szerintem kulon koltuzunk. :B (maximum tesom lesz kint velunk egy darabig, ot elviselnenk gond nelkul)

Az a baj, latom mi folyik egyes munkatarsaimnal, ismerosoknel itt...

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#16918) Ck. válasza fojtviki (#16913) üzenetére


Ck.
addikt

Tényleg? :) Éppen aktuális lenne a téma. Megkérdeznél vmit ha szépen kérlek? :B

(#16919) kem válasza Ck. (#16911) üzenetére


kem
addikt

Én most magyarországon vagyok ~ideiglenesen, egy haverom lakott Horshamben és még pár ismerősöm dolgozott a Sonyban, csak annyira ismerem a környéket :) Én úgy emlékszem, hogy drága környék.

Köszi!

(#16920) tildy válasza MPowerPH (#16917) üzenetére


tildy
nagyúr

Termeszetesen jobb kulon, sot. De nem banom, hogy nem ugy kezdtuk. Lett par jobarat igy, akire mindig szamithatunk.

Mi sem akarnank mar tomegszallast, de arra amire akkor kellett ( olcson lakni, elkezdeni gyujteni valamennyit, es elindulni egy kulon alberletbe) teljesen jo volt.

"(maximum tesom lesz kint velunk egy darabig, ot elviselnenk gond nelkul)"
Erre inkabb jobb ha csendben maradok. Azt hiszem. Az ember gondol dolgokat, aztan az elet meg maskepp alakul....

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#16921) fojtviki válasza Ck. (#16918) üzenetére


fojtviki
senior tag

Persze, megkerdezem szivesen:)

(#16922) Viszlát válasza fojtviki (#16907) üzenetére


Viszlát
addikt

Azert ez kisse tulzas, de teny, hogy lenyegesen olcsobb kornyek. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#16923) Bubee82


Bubee82
őstag

Na akkor - ahogy a lányom mondaná -, még egyszer - ezt meg én mondom.

Nekem Anglia nem Londonnal kezdődik és nem is azzal végződik. Szélsőséges, de igaz: ha választanom kell London és Magyarország között, akkor simán inkább megyek vissza. Nem viccelek.

Rövid távon: köszönöm, nem fizetek egy ócska egy-két szobás lakásért 1200+rezsit, ahol a fogyatékos gyerek ordibálását kell hallgatnom. Csak egy célzásos példa. Sem egyedül, sem családdal. Sehogy.

Hosszútávon: köszönöm, de nem kérek a 700,000 - 900,000 fontos SORházakból. (A Location, location, location rendszeres nézője vagyok, szóval eléggé képben vagyok.)

Itt van Bristol, meg más sok más nagyobb város, közeli vidékkel. 600 fontért (+egyéb) 2-3 szobás detached házzal, kerttel akár 10-20 perc bejárással. Ja, igen, valamivel kevesebb pénzért. Megéri -e? Hogy a francba ne. Hosszútávon: 250,000 fontért olyan házat kapnék itt egy gyönyörű kis faluba, hogy megszólal. Hatalmas kerttel.

Ordít a fogyatékos gyerek? Nem. Kapok (friss) levegőt? Igen. Lehet normális életem nekem és a családomnak? Igen.

Londonba csak: 1. körülnézni, időd elcsapni, rendezvényre menni 2. keresztül utazni 3. árut vinni fogok. Lakni és dolgozni (napi szinten) teljességgel kizárt. És nem kell attól félni, hogy segget csinálok a számból. Mert nem fogok.

Magányvélemény. Nem kívánom folytatni a vitát :R

(#16924) MPowerPH válasza Bubee82 (#16923) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ezzel 100%-ig egyet ertek. :R

Don't Tread On Me

(#16925) Wyco válasza kem (#16919) üzenetére


Wyco
tag

Horsham jo hely, egyik kedves barátom ott lakik. Nekem mondjuk sztm pici lenne es nem tudom mennyire talalnek munkat, de kinek mi. Oxford is jo hely, laktam ott, de nem igazan olcsobb mint London.

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#16926) tildy válasza Bubee82 (#16923) üzenetére


tildy
nagyúr

Felesleges celozgatni a fogyatekos kislannyal a szomszedban, szerintem soha nem mondtam, hogy mindenkinek ugy kene elnie, ahogy nekunk. Ellenben az az egy ket szobas lakas nemhogy uk viszonylatban, de meg magyar viszonylatban sem alsokategorias. ( Az egesz epuletnek hotel kinezete van).

Szomszedokat meg mindenutt kifoghat rosszat az ember.

Sosem vennelek ra, hogy elj ott. De semmi szukseg arra, hogy azokat ocsarold, akiknek esetleg bejott ott.

Azt is meg kell nezni, hogy azt mondod, valamivel kevesebb penzert. Azert azt eszre lehet venni, hogy van par olyan szakma, ami fokepp nagyobb varosokban van. Nem mindenki szeret 20-30 percet autozni a munkahelyre, es vissza, ha lehet valasztani, en pl. inkabb megyek fel orat-orat tomegkozlekedessel, minthogy vezessek. Te meg maskepp vagy.

Azt is vedd figyelembe, hogy vannak olyan munkak, amiknel videken joval kevesebbet fizetnek. MErt lehet egy allasert Londonban kifizetik az 50-60 ezer bruttot, meg Oxfordban is, de lehet hogy ugyanazzal az allassal Horshamben, vagy Portsmouthban nem talalsz munkat, vagy csak feleannyiert. Arrol nem is beszelve, ha szinhazba, operaba, balettre mennel, vagy egyszeruen olyan meetupra, ami inkabb a fovarosban van.

Igy akarmennyire is olcso az alberlet, hidd el, mindket helynel van pro es kontra. Ez meg az en maganvelemenyem.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#16927) emvy válasza Bubee82 (#16923) üzenetére


emvy
nagyúr

Jopofa, amit mondasz, de van, akinek nincs valasztasa, ugyanugy, ahogy mondjuk hiaba imadod Salgotarjant, egyetemi kutatokent nem celszeru ott maradnod. Ez igaz Londonra is, ott vannak a jo allasok.

while (!sleep) sheep++;

(#16928) fojtviki válasza emvy (#16927) üzenetére


fojtviki
senior tag

Meg nem is feltetlen a jo allas a lenyeg. Mi ottershaw-ban laktunk, viszont amikor kijottunk, akkor en semmit nem beszeltem angolul, parom sem sokat. Keresgeltunk arra munkat, de majd 2 honap utan bejottunk Londonba, mivel itt volt lehetoseg. Szoval sokmindenen mulik amiert Londont valassza az ember. En meg el is vagyok itt, de a parom, na o nehezen viseli. Nem is tudom, valami tomeg iszonya lehet, mert amikor elhivom valahova, mar a buszon tiszta ideg. Amikor az Oxford street-re erkezunk, arrol mar nem is beszelek:)) Inkabb mar nem is hivom, mert engem is felidegesit :DD

(#16929) Gyick válasza fojtviki (#16928) üzenetére


Gyick
őstag

Valószinűleg én is Londont fogom választani hasonló okok miatt mert nem sok tőkém lesz az induláshoz(150k ez is csak jó esetben) és szerintem ott gyorsabb munkát találni.

Kérdés:Ami hirdetésekben van 80-85 fontért/hét single room azt nem úgy kell érteni hogy van egy külön szoba egy albérletben?Vagy ezek inkább amolyan tömegszállások?

(#16930) fojtviki válasza Gyick (#16929) üzenetére


fojtviki
senior tag

De az kulon szoba. :)

(#16931) fojtviki válasza Gyick (#16929) üzenetére


fojtviki
senior tag

150.000Ft az kb 400 font. Nagyon gyorsan kell munkat talalnod akkor. Nem tudom hogy fogod ezt kivitelezni Londonban :F Tegyuk fel, talalsz single szobat 75-ert, ami egyaltalan nem biztos. Majdnem biztos lehetsz benne, hogy minimum 1 het elore, es ket het deposit. De altalaban 2 het elore+2 depo. Na mindegy 3x75 225. Kell egy oyster, ha munkat keresel, ha csak a buszt szamolom akkor 20.40/ het+ 5 maga a kartya. Minimum ennyi az elso heten. Ha talalsz is munkat elso heten, akkor is kb 2 het mire kapsz fizetest, ha van olyan szerencsed, hogy heti fizetesu munkat kapsz. Huha baj lesz ebbol, nagyon keves az a penz :U Tenyleg nem akarlak lebeszelni, de csak ovatosan.

A tomegszallast ne ugy kepzeld el, hogy van egy nagy ter, hazaersz munkabol es epp oda fekszel ahol hely van. Szoval nem kell senki kinyujtott kezet arrebb rugni, hogy le tudj fekudni a foldre :DD :DD

(#16932) eszgé100 válasza Gyick (#16929) üzenetére


eszgé100
őstag

inkább, hogy egy külön szoba egy tömegszálláson, ami akkora, mint otthon a cipőtárolónk

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#16933) Gyick válasza fojtviki (#16931) üzenetére


Gyick
őstag

Hát igen megpróbálok majd valamit alkotni hogy több legyen mert igy fontba átszámolva tényleg nem sok :)
Ezért is akartam vmi agency-n keresztül menni de azokról semmi jót nem olvastam se itt sem máshol.Az a szar hogy most nincs munkahelyem de ha nekiállok keresni erre fele jó ha 2 hónap alatt találni addig felélem azt is ami van :) Miért tömegszállás az milyen ott?Az nem ilyen hostel feeling?Pesten voltam már párban azt tudom milyen.Egy szobába volt 3-4 emeletes ágy.Én úgy vagyok vele ha van egy külön szoba amiben van egy ágy konnektor meg egy utp kábel azzal már elégedett vagyok :)

[ Szerkesztve ]

(#16934) melon válasza Gyick (#16933) üzenetére


melon
tag

A tomegszallas szerintem alatt a legtobben azt ertik, hogy egy nagyobbacska, 4-6 haloszobas hazban tobbnyire szobankent 1-2 (jo esetben 1) lako van, kozos konyha, furdoszoba (jo esetben 2), nappali pedig tobbnyire nincs. UTP kabel ritkan van, inkabb wifi (aminek vagy jo, vagy nem jo a jele a szobadban)

A legtobb agency elsodleges celja pedig mindossze annyi, hogy a fentebb emlitett tomegszallasaba lakot szerezzen, mindenkepp a sajat kepessegeidre szamits, amikor munkat keresel, es akkor nem erhet csalodas.

[ Szerkesztve ]

(#16935) fojtviki válasza melon (#16934) üzenetére


fojtviki
senior tag

A legtobb agency elsodleges celja pedig mindossze annyi, hogy a fentebb emlitett tomegszallasaba lakot szerezzen

Nem az agency-k celja ez. Hanem a haz kiadasbol elo "Magyar" embereke:(( Biztos van nem Magyarok kozt is ilyen, de ugye jobban faj, ha Magyar csinalja.

(#16936) Viszlát válasza melon (#16934) üzenetére


Viszlát
addikt

Epp tegnap este szedtem ossze egy nyirsegi testverpart a repterrol, otthon befizettek, itt meg ugy vartak oket ahogy engem vagy teged. Most ezerrel megy a munkakereses, hogy ne kelljen hazamenekulni. Persze minden penzuk elment az otthoni depozitra...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#16937) fojtviki válasza Viszlát (#16936) üzenetére


fojtviki
senior tag

Egyebkent ezt mar tenyleg nem ertem. Valaki kijon ide, befizet. Ha csak egyszer utanna nezne az ilyen otthoni deposit-os dolog utan, rogton rajonne, hogy atveres. A csapbol is ez folyik.Felreertes ne legyen, sajnalom az ilyen bajba jutott embereket, dehat, hogy lehet ugy kijonni, hogy nem tajekozodnak? Nagy felelotlenseg! Egyebkent van valami valtozas torvenyileg ezekre az atveresekre. Megszigoritottak, szoval mindenkeppen megtennem a helyukben a feljelentest.

(#16938) MPowerPH válasza fojtviki (#16937) üzenetére


MPowerPH
félisten

Minket nem vertek at anno... :N

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#16939) legiaap


legiaap
nagyúr

A Lebara a Vodát és a Giffgaff az O2 hálózatát használja?
Mind kettőnél elérhető 4G-ben is?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16940) melon válasza fojtviki (#16935) üzenetére


melon
tag

A magyar "agencykre" ertettem ezt, hiszen errol volt szo korabban is, vagy tevedek? :)

(#16941) fojtviki válasza melon (#16940) üzenetére


fojtviki
senior tag

Ertelek. Az agency szo zavart ossze. Ugyanis ezekre semmi keppen nem illik az agency szo. Sokkal inkabb a csalo szot kellene hasznalni rajuk. Persze van aki nem lep le a penzzel, de az a tenyen nem valtoztat, hogy munka kozvetitesert penzt nem lehet kerni:)

(#16942) fojtviki


fojtviki
senior tag

Ohh most neztem csak, hogy a three atallt 4G-re. Legalabbis itt ahol mi lakunk. 21.51 Mbps le, 17.33 Mbps fel. Igy azert nem rossz ez az elofizu, mivel maradt a korlatlan net:)

(#16943) Arlekim válasza fojtviki (#16931) üzenetére


Arlekim
aktív tag

Régóta követem a topikot, én amolyan offline rajongója vagyok a londoni életnek. Egyszer jártam kocsival UK-ban, többek közt Londonban is. A párom felső fokon beszél, én viszont csak most tanulom a mondatalkotást, de szerencsémre sok százas szókincsem van.
A pénz tűnik a legnagyobb problémának. Mi úgy számoltuk, hogy a minimális biztonság mellett 300.000ft/fő, de ez csak a páros verzióra van kiszámítva.
Ez tartalmazza:
- Oyster
- Mobil
- Bank
- Kaja, pia, háztartás
- Deposit
- Rent

És ez minimális tehát a kiérkezés után 6 héttel fizetést kell kapni, különben leves.
Eredetileg milkából akartunk kimenni, de egy kint élő srác akit ott ismertem meg elmagyarázta:
"Figy, kijössz kevésből. Nem kell metróval járni, nem kell kaviárt enni, nem kell szórakozni. Otthon az 1 misit mennyi idő alatt szeded össze? 1év? 2? Itt ha meghúzod magad eleinte, 3 hónap alatt összekapod magad, 1 év múlva már menőzhetsz is, kocsi, buli."

[ Szerkesztve ]

Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.

(#16944) emvy válasza Arlekim (#16943) üzenetére


emvy
nagyúr

Angliaban irto meno egy havi 300k megtakaritasbol vasarolt kocsi. :)

while (!sleep) sheep++;

(#16945) Arlekim válasza emvy (#16944) üzenetére


Arlekim
aktív tag

Idéztem, nyilván élt a "költői túlzás" és az irónia eszközével :)

Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.

(#16946) tildy


tildy
nagyúr

Two together railcard £30 fontert, illetve LEAFLET 3 koddal £27-ert.
[link]

En vettem egyet, szinte mindig egyutt vonatozunk, es vegre van nekunk valo kedvezmeny:D :)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#16947) Arlekim


Arlekim
aktív tag

Lakóhajóval lehet valami gond? Elég izgalmasan hangzik, és hát a Temze sem utolsó kilátás.

Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.

(#16948) Ck.


Ck.
addikt

Sziasztok,

Nem tudtok vmi érvényes vouchert március 11-ei indulásra és még márciusi visszatérésre? 80 font lenne az oda-vissza komp normál áron. :F Sajna csak ma derült ki, hogy melyik nap tudunk indulni, így hamarabb hiába foglaltam volna.

(#16949) Balinov válasza Ck. (#16948) üzenetére


Balinov
félisten

nem tudom, ez segitene, elvileg 14-e elott kell foglalni, es decemberig utazni.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#16950) eszgé100


eszgé100
őstag

Three The One Plan sim onlyban van valaki? Nekem most emeltek meg marc. 4-evel az elofizetesem 15-rol 25 fontra, holott 12 honapos husegnyilatkozatom van, hozzateszem mindennemu ertesites nelkul

[ Szerkesztve ]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.