Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16501) Gyick válasza fojtviki (#16500) üzenetére


Gyick
őstag

Multkor origon olvastam egy cikket amiben az volt hogy az angolok a közép-európaikat utálják a legjobban
(magyarokat,lengyeleket leginkább) mert hogy van egy csomó angol munkanélküli és szerintük ők veszik el elölük a munkát.Az olyan bevándorlók akik a szociális hálón élnek azok nem zavarják őket.Nem tudom mennyi igaz ebből....

[ Szerkesztve ]

(#16502) fojtviki válasza Gyick (#16501) üzenetére


fojtviki
senior tag

Lehet benne valami egyebkent. A parom novere idosgondozast csinal. Volt egy oreg nenike aki nagyon nem szerette a kulfoldieket. Mondta is, hogy jajj az a sok bevandorlo stb:) Ket gyereke van, mindketto benefitbol el. Mondta neki a sogornom, hogy jaja az a sok bevandorlo fizeti meg a gyerekeid benefitjet :DD Az volt a valasz, hogy dolgoznanak ok, csak hat nehez fizikai munkat nem akarnak, jobb munkahelyre meg nem tudnak bekerulni :DDD Mit tudnanak tenni? Szoval azert nevetseges egy kicsit.

(#16503) Gyick válasza fojtviki (#16502) üzenetére


Gyick
őstag

Én egyébként abszolut megértem őket én se nézem jó szemmel Mo-n a kinaiakat,arabokat stb.(Mondjuk a kocsijukat azért nem zuzom szét vagy ilyesmi :) ).De az igazsághoz hozzá tartozik az is hogy ha ők nem "gyarmatositják" ezt az országot itt akkor nem lenne annyi bevándorló ott.

[ Szerkesztve ]

(#16504) fojtviki válasza Gyick (#16503) üzenetére


fojtviki
senior tag

Oke en ezt ertem. De aki abbol el, hogy rengeteg gyerek utan felveszi a sok segelyt avval nincs gond? Miert avval van a gond aki normalisan adozik? A sogornom pl havi 700 font korul a ferje meg tobbet. Szoval vagy butak vagy nem tudom :(

(#16505) Gyick válasza fojtviki (#16504) üzenetére


Gyick
őstag

Ezt én se értem.Ha jól tudom mikor megnyitották a kapuikat a vendégmunkások előtt az volt a duma hogy jót tesz majd a gazdaságnak,és ez igaz is,meg szerintem ez be is jött nekik.de a segélyből élők nem sokat tesznek hozzá ehhez.

[ Szerkesztve ]

(#16506) fojtviki válasza Gyick (#16505) üzenetére


fojtviki
senior tag

Hat ezaz. Nem vagyok fajgyulolo vagy ilyesmi, de raadasul ezek a segelybol elok altalaban olyan rossz arcuak. En este 10-11-kor vegzek de bevallom oszinten, hogy en felek toluk :O Sokszor talalkozom hazafele ilyen csoportokkal, olyankor kicsit remeg a labam :DD

(#16507) Gyick válasza fojtviki (#16506) üzenetére


Gyick
őstag

Az meg a másik hogy a magyar és az angol is a zsidó-kersztény kultúrkörből való,meg europid tipusúak, sokkal több a közös velünk mint egy afrikaival pl, már csak ezért sem értem miért a magyarok a mumusak.Meg nem is bünözni megyünkoda ha jól tudom..

[ Szerkesztve ]

(#16508) Wyco


Wyco
tag

Ez egyebkent egy nagyon buta vitatéma az angolok részérol. Akkor, amikor mi csatlakoztunk az EU-hoz, akkor jok voltunk nekik, kellett a piac (tesco...), meg a befektetési lehetoseg, meg minden. Ha annyira bajuk volt azzal az egyebkent evidens dologgal h mindenki oda megy ahol szerinte jobb, ezert sokan fognak Angliaba menni, akkor miert nem vétózták meg a keletiek eu-csatlakozását? Terjeszkedni jok voltunk, mostmár nem?

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#16509) legiaap válasza Wyco (#16508) üzenetére


legiaap
nagyúr

Na ez is igaz

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16510) tildy válasza Wyco (#16508) üzenetére


tildy
nagyúr

Ehhez azt hiszem hozzaszolna a 2 millio EU-ban elo brit is, ha korlatozasok lennenek.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#16511) Gyick válasza tildy (#16510) üzenetére


Gyick
őstag

Le merném fogadni hogy csak az időjárás miatt csinálják :D

(#16512) legiaap válasza Gyick (#16511) üzenetére


legiaap
nagyúr

Így van. Van egy műsor a tv-ben most meg nem mondom melyik csatornán, de arról szól, hogy mutatnak az adott illetőnek de általában párnak ingatlanokat itt uk-ban ahol ők akarják ill. külföldön ameddig a pénztárcájuk engedi (esetek többségében spanyolban, portugálban vagy franciában) és a műsor végére kiderül melyiket választják. Természetesen sokan a külföld mellett döntenek.
Legtöbbször 40 feletti emberek vannak a műsorban akik természetesen már lenyomtak egy jelzáloghitelt, a gyerekek már kirepültek mit iis csináljanak magukkal, hol öregedjenek meg. Az itteni ingatlant jó áron el tudják adni és abból mesés ingatlanokat tudnak venni külföldön.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16514) Petek válasza tildy (#16510) üzenetére


Petek
tag

Szivnak is rendesen sokan azok kozul akik spanyolban vettek ingatlant, mert sokrol kiderult, hogy epitesi engedely nelkul epult, es parat mar le is bontottak, illteve meg tobb tizezer ingatlanra varhat hasonlo sors. Daily Mailben es The Times-ban is olvastam errol, a szamokra mar pontosan nem emlekszem, de a nagysagrendekre igen.

In vino veritas

(#16515) Petek


Petek
tag

Na megtalaltam az egyik cikket:
[link]
Nem is csak tizezres nagysagrendu ingatlanrol van szo, hanem 100.000 brit tulajdonurol, es osszesen 1 millio ingatlanrol beszelnek. Az gond ezzel csak az, hogy 1. miert 5-10 evvel a hazak felepitese utan jelentenek gondot, 2. Ha tomegevel kezdik ezeket lerombolni, akkor igen nehez lesz ujra befektetoket vonzani spanyolba a kovetkezo evtizedekbe, mert ez into pelda lesz mindenkinek, hogy meggondolja, vigye-e a penzet egy ilyen bizonytalan politikai/jogi kornyezetbe. Csak engem emlekeztet egyebkent ez a spanyol viselkedes az otthoni allapotokra? Es meg csodalkoznak ezek az orszagok, hogy a csod szelen allnak, es pl a britek nem akarnak segiteni nekik. Persze tudom, hogy pl a Cameronnak nem ez a 100.000 bajban levo brit csalad a legfontosabb, de azt sem hinnem azert, hogy ezt elfelejtenek majd spanyolorszagnak.

In vino veritas

(#16516) Ck.


Ck.
addikt

Hat igen, vannak érdekes arcok késő éjjel, azt meg kell hagyni.
De azért az angolokat sem kell félteni, ha segélyről van szó.
15-17 éves picsák nem ritkán ugy tolják a babakocsit, hogy ott ugrál mellette már a nagyobbik 3 eves lurkó is. Közben 2 kézzel marékra tolja befele a szájába a bagót a buszra várva velük, szombat esténként meg a diszkóban kelleti magát a következő potenciális gyerek utan. Undorító, ahogy legtöbb angol lány viselkedik, tisztelet a kivételnek. Aztán rákérdeztem egy ismerősömnel aki a councilnal van es felvilágosított, hogy az egesz tizenéves "terhesdi" az ingyen lakásra meg az egyedülálló anya benefitjere megy, meg persze kell hozza egy jókora elqrvulas is.
Belegondolni is rossz, hogyan fognak ezek a gyerekek felnőni, milyen gyerekkort élnek meg, de nem is az en dolgom. Csak csendben haborgok rajta.
Otthon is van egy népcsoport, aki kísértetiesen hasonlóan él...félő, hogy nem soká mar itt is.

[ Szerkesztve ]

(#16517) legiaap válasza Ck. (#16516) üzenetére


legiaap
nagyúr

Ezért mondtam már parszor ideje lenne egy kis "lomtárürítésre" itt a bolygónkon.
:)

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16518) tildy válasza Petek (#16515) üzenetére


tildy
nagyúr

Engem a horvátorszégi bontásokra emlékeztet. [link]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#16519) Gyick válasza legiaap (#16517) üzenetére


Gyick
őstag

Én teljesen elégedett lennék a szociális rendszer nagy részének megszüntetésével is.

[ Szerkesztve ]

(#16520) Ck.


Ck.
addikt

Lloyds féle keszulekbiztositasrol van-e vkinek tapasztalata?

(#16521) fojtviki válasza Ck. (#16520) üzenetére


fojtviki
senior tag

A majdnem sogornomnek az van:) Vagyis ott a silver kartya havi dijaba benne van a biztositas ugye? Egyebkent o iphone 5-ot ejtett vizbe, 100 font onresz volt es 3 nap alatt kapta meg az ujat:)

(#16522) Ck. válasza fojtviki (#16521) üzenetére


Ck.
addikt

Szinten i5, 2 hét híján oda a gari.
Ma este minden ok nélkül befoltosodott a kijelző bal felső sarka. Csak fekete háttérnél látszik, h a sarok fényesebb, fehér foltos, zavaró.
Az önrésszel tisztában vagyok, csak az nem tetszik amit a terms-ben írnak, hogy először javitani próbálják. Kérdés hogy hol es milyen módon kokanyolnak, mert még alkatrészt se árulnak hozza hivatalosan. A másik, h ezt a foltosodast lehet, hogy ők nem is kezelnék hibának. Az uj készülékre utána ugyanugy kapott normal garit?
Egyelőre próbálom a + 1 év szavatosságot meglovagolni, mert ez EU-s törvény, hiába Apple ide vagy oda.

(#16523) fojtviki válasza Ck. (#16522) üzenetére


fojtviki
senior tag

Igen javitanak ha tudnak. Viszont amirol en beszelek az vizbe esett, azt nem javitjak, hanem ujat adnak:) Egyebkent sokallom a lloyds-os onreszt. Nekunk barclays-nal 7.50 a tech pack, iphone £50 egyeb £25.

szerk: Ugy tudom igen, kapott ra. Bontatlan dobozosat kapott, de mondom a paromnak, hogy kerdezzen ra ha fontos :DD

[ Szerkesztve ]

(#16524) fojtviki válasza Ck. (#16522) üzenetére


fojtviki
senior tag

Eszembe jutott a kokanyolas. Hat mi az s4 kijelzojet csereltettuk, viszont knox ugrassal kaptuk vissza. Ami a samsungnal garancia vesztest jelent. Three volt a telefon, es fuggetlenul jott vissza. Szoval megy a kokanyolas. Legkozelebb majd okosabbak leszunk :DD

(#16525) Wyco


Wyco
tag

Ha vkit erdekel, van egy hosszu irasom a metrofejlesztés terveirol a varosban: http://backtotheukblog.wordpress.com/2014/01/05/meghalt-a-metrofejlesztes-eljen-a-metrofejlesztes/ (forditottam par cikket, eredetiben benne vannak a linkek)

[ Szerkesztve ]

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#16526) Petek válasza Ck. (#16522) üzenetére


Petek
tag

Esetleg a tied is beeshetne a vizbe, es akkor biztosan ujat kapnal. Csak azzal ne gyertek nekem, hogy ez milyen magyar szokas, hogy trukkozunk, mert angol kollegak meseltek nekem, hogyan csereltek le a szepseg hibas iphon-jaikat.

In vino veritas

(#16527) fojtviki válasza Petek (#16526) üzenetére


fojtviki
senior tag

Hat en nem ilyen nyiltan, de erre probaltam ravilagitani:) Igen igen pontosan, az angolok is csinaljak:)))

(#16528) Ck. válasza Petek (#16526) üzenetére


Ck.
addikt

Vmit majd csak kiagyalok. A bosszantó, hogy aláírtam a 2 év rabláncot, de a telefon meg 1 év után behalt. Oké, a biztosítással lehet okoskodni, de erre akkor se számítottam, h menetrendszerűen bexarik 2 hétre a gari utan. Meg akarhogy is nézem, ott az a bizonyos önrész is.
Most bujom a netet, páran mar ki tudtak harcolni a 2 év garit, de ahogy olvasom nem egyszerű menet. :( Első lépésként megnézem mit mond az O2 az EU-s 2 éves előírásra.

[ Szerkesztve ]

(#16529) legiaap válasza Ck. (#16528) üzenetére


legiaap
nagyúr

O2 refresh-el lépj tovább, vagy köss gyorsan apple care-t 75 font egy évre és cseréltesd ki egy újra.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16530) Ck. válasza legiaap (#16529) üzenetére


Ck.
addikt

Megnéztem, a refresh ki van csukva, 500 fontot ki kene hozza csengetni. :D
Apple care sztem szinten nem jatszik vásárlást követő 1 év utan.

Egyelőre a keszulekbiztositas vagy egy Lumia-ra való szőrt-szőrért csere tűnik a legjarhatobbnak.

(#16531) legiaap válasza Ck. (#16530) üzenetére


legiaap
nagyúr

Refresh-nél azzal is számoltál hogy az O2 (O2-s vagy ugye jól emlékszek) beveszi az i5-öd?
Amúgy meg apple caret akkor kötsz mikor akarsz.
A lumiával hidd en nem járná jobban. Én arról a platformról jöttem át.

[ Szerkesztve ]

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16532) Gyick


Gyick
őstag

Mekiben dolgozik/dolgozott vki kint?

(#16533) legiaap válasza Gyick (#16532) üzenetére


legiaap
nagyúr

Én 1,5 évig melóztam.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16534) Wyco válasza legiaap (#16531) üzenetére


Wyco
tag

Nexus? :)

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#16535) legiaap válasza Wyco (#16534) üzenetére


legiaap
nagyúr

Az jöhet, de akkor már az 5-ös.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16536) Gyick válasza legiaap (#16533) üzenetére


Gyick
őstag

Mennyit lehet ott keresni nettó kb?meg mit kellett csinálni pontosan?Meg mennyire nehéz bekerülni?

[ Szerkesztve ]

(#16537) legiaap válasza Gyick (#16536) üzenetére


legiaap
nagyúr

Amikor én jelentkeztem nem volt nehéz, most nem tudom mennyire az. Neten kell jelentkezni, majd behívnak interjúra. Nekem két körös volt, majd egy welcome meeting volt ahol megkaptam két szett munkaruhát, utána meló.
Dolgozhatsz kasszában, étkezdében (de ezt a kettő általában együtt jár) és a konyhában. Konyhán belül vagy a csirkés oldalon vagy a grill oldalon vagy mindkettőn egy idő után. Csinálhatod a deliveryt ha akarod, heti 4-szer kb. 2-3-4 órás hadművelet. Képezheted magad, de ha nem akarod akkor is fognak. Kb. fél év és crew memberből crew trainer leszel kicsit magasabb (pár p a difi) fizuért. Lehetsz manager is ha akarsz csak jelezned kell. Tanulhatsz maths and english-t ingyen és erről papírt is szerezhetsz ingyen.
Fizu minimál és két hetente attól függően mennyit melózól.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16538) Ck. válasza legiaap (#16531) üzenetére


Ck.
addikt

240-ért vennék be, a maradék 250-et zsebből ki kene fizetni, az most nem lenne buli.
Az Apple Care-nél ugy emlékszek, h vásárlást követő 2 hónapig lehet megkötni, de lehet rosszul tudom.
Bosszantó ez a foltosodas a bal felső sarokban, ahogy olvastam ez i4 óta típushiba az Almánál. Lehet egyébként mar megvan régebb óta is, csak tegnap vettem észre fekete képernyőnél. Az a baj, h mostmár h tudom h ott van, mindig azt nézem... :D

[ Szerkesztve ]

(#16539) tildy válasza Ck. (#16538) üzenetére


tildy
nagyúr

mobilra szvsz nem eri meg az applecare. Mert igyis kell fizetned, ha barmi van. Azt hiszem 55-t excess fee-t.

Akkor mar inkabb erdemes olyan bankszamlacsomagot valasztani, ami tartalmaz mobilra biztositast, ( mert ott meg AA cover is benne van, meg iratokra vedelem meg egyebek), igaz ott is kell fizetni havi 10 fontot, de ott tobb mindent kap az ember.

CK : jo otlet. Apple azt mondja, aki eladta, annak kell a 2 evet vallalnia. [link] Oket kiveve. Persze. Applecaret csak az elso 30 napban lehet a telefonra kerni, ugy tudom.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#16540) Petek válasza Ck. (#16538) üzenetére


Petek
tag

Ehhez kepest szerintem sokkal olcsobb a bankszamlas biztositas £100-os onresze, ennel olcsobban nem hiszem, hogy ki tudod hozni es csak egy csomot idegeskedsz rajta feleslegesen.

In vino veritas

(#16541) legiaap


legiaap
nagyúr

Megtaláltuk az itteni trapista sajtot: Leerdammer wedge
Az íze nagyon hasonló már szinte ua. Az eddigi legjobban reszelhető sajt. Nem törik. Nem is kemeny, nem is puha. Tökéletes.
:)
Csak gondoltam leírom hátha valakinek hasznos az infó.

Viszont kérdés: gesztenyepürét még ti sem találtaok ugye? Természetesen a magyar boltokon kívűl.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16542) tildy válasza legiaap (#16541) üzenetére


tildy
nagyúr

Azert van kulonbseg, danoknal - norvegoknal , hollandoknal ismert sajt, hasonlit, de kicsit masabb azert az ize.
Ami meg bejohet, es hasonlit a leerdammerre a norvegok Jarlsbergje.

"gesztenyepürét még ti sem találtatok ugye? Természetesen a magyar boltokon kívűl." -

de, vettem boltban gesztenyet, megsutottem, es abbol gyartottam:)

Sainsburysnek amugy van: [link]

Petek: azt jol megelmeltek, anno £30 volt mindegyik telora, majd 50 iphonera. Most mar 100?

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#16543) legiaap válasza tildy (#16542) üzenetére


legiaap
nagyúr

Na ezt a pürét majd meglesem ha legközelebb sainsba megyek. :R

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#16544) Petek válasza tildy (#16542) üzenetére


Petek
tag

Na ja, hat gondolom azert emeltek meg, mert tul sok volt a karigeny.
Amugy az egyik legjobbnak tartott biztositas a square trade, de smart phone-okra ok is bevezettek egy ideje az onreszt, igaz, hogy asszem csak £50-ot.
Amugy a Lloyds silver accountja sztem megeri, egyreszt a £100 font onresz vallalhato egy £600-os iphone eseteben, masreszt a break down cover sem olcso, ha kulon kotod, es meg egesz jo utasbiztositast is ad.

In vino veritas

(#16545) Gyick válasza tildy (#16542) üzenetére


Gyick
őstag

Ez a Sainsburys mennyire számít ott drága boltnak?Tescohoz képest pl

(#16546) Ck. válasza Petek (#16544) üzenetére


Ck.
addikt

Minket elhajtottak az utasbiztositassal, mert a kert igazolás nem tetszett nekik. A keszulekbiztositassal viszont teszek egy próbát.

(#16547) Petek válasza Gyick (#16545) üzenetére


Petek
tag

A nagyok kozul ASDA a legolcsobb aztan Tesco, majd Sainsbury, de ez csak az osszes termek atlag arat tekintve igaz, mert vannak dolgok amik a Sainsbury-ben olcsobbak mint akar az ASDA-ban. Raadasul mindegyik lanc szokott komoly akciokat csinalni. Tovabba pl a Sainsbury-ben van un. price match, ami azt igeri, hogy ha egy markas termek olcsobb az egyik rivalisnal, akkor automatikusan adnak egy vouchert a kasszanal, amit legkozelebb de max egy heten belul levasarolhatsz. Ez valamennyire mukodik is, de nem 100%-ban. Ha szeretned osszehasonlitani az arakat, akkor van egy nagyon jo kis oldal erre: [link]

In vino veritas

(#16548) Petek válasza Ck. (#16546) üzenetére


Petek
tag

En meg semmilyen igenyt nem nyujtottam be a hosszu evek soran, viszont jo sokat befizettem mar, ezert nagyon erdekelne, miert hajtottak el? Mi tortent pontosan, ha szabad kerdeznem?

In vino veritas

(#16549) Gyick válasza Petek (#16547) üzenetére


Gyick
őstag

Jó ez az oldal köszi.Arra voltam kiváncsi hogy a magyar árakhoz képest milyenek a kintiek.Az eddig látottak alapján circa az 1,5*-ére tenném az ottani árakat az itteniekhez képest,bár nem sok dolognak tudom az itteni árát.

(#16550) tildy válasza Petek (#16547) üzenetére


tildy
nagyúr

Sőt a Sainsburysnel ott a nectar pont is, amit siman le tudsz kesobb vasarolni. Mióta nectar hitelkartyank van, vagy 20000 pont (100 font) siman osszejött rajta. 4 hónapja van meg a kártya.

Nem számít drágának a Sainsbury's, átlagos ára van. Persze az Asda meg a Lidl olcsóbb, de a Tesco már nem minden esetben.

Gyick: sok mindentől függ, rengeteg dolog jóval olcsóbb itt.

Pl otthon hol kapsz két liter 3.6%-os tejet 350 forintért? (nem dobozos , tartós, hónapokig elállóst)
Amúgy ha itt élsz fontban keresel, fontban költesy, felesleges magyar árakhoz hasonlítani. De szerintem élelmiszerben nincs meg a 1.5%-es szorzó.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.