Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
tablet előtt állok, ezt néztem ki: Pipo M9Pro 3G és minden benne van, ami nekem számított.
A kérdéseim a következők lennének, ha tudtok segíteni:
1) 4.2-re upgrade megy-e (és várhatóan tovább?)
2) mit gondoltok a hardverről, combos ? Bár nem játszanék rajta, röccenésmentes lapozásra vágyom, sok futó alkalmazással a háttérben
3) hobbi fotósként a kijelző fontos volt.. ez tökéletesnek tűnik (szóljatok lsz, ha gáz)
4) sokat vagyok úton, akksi 4-5 órára simán elég, jól látom ?
5) 3G: ez CSAK 3G, vagy olyan modul, ami 3G hiányában képes EDGE-re vagy urambocsá, GPRS-re (még ha tetű is) ? Gondolom 3G gyűjtőfogalom alatt a HSDPA értendő.. vagy az már nem ?
6) usb pendrive-ot bele tudok dugni vhogy ? (vagy fényképezőmmel összekötni, hogy a rajta lévő fájlokat áthúzzam)..
7) TF card: Transflash lenne ? (Jó ez nekem ? Legutoljára mintha vmi ősrégi Motorola telómba lett volna ilyen..)
8) angol mint felület nyelv tökéletes, de magyar bevitelt tud a billentyűzet vajon ? (ékezetek)
9) Milyen hátulütője van egy ilyen tabletnek ? Speckók alapján komoly tudás, élmény persze ki tudja (lehet volt már itt tesztelve?), de mi lehet számomra olyan, ami miatt lebeszélne bárki is róla ?Számoztam őket, könnyebb válaszolni amelyikre tudtok.
Bocs, ha hülyét is kérdeztem, tabletben iszonyatosan semennyire sem vagyok otthon.Nagy köszönet !!
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
-
sagesz93
addikt
válasz Hungarikum87 #39605 üzenetére
nem a 4.2-vel jön ez a fícsőr? mert az már tölthető hozzá, találtam leírást rá. ott azthiszem láttam yt-s videót ahol volt ez a multiwindow dolog.
Vannak oldalaid ahol olcsón lehetne venni ilyet? 170-180$ alatt nem igazán találtam ami ide is jön ésszerű postával.[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Üdv!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Adott két tablet. Ugyanaz a típus, Tracer ovo 2.0 és 3.0. Gyakorlatilag ugyanaz a kettő, csak az újnak műanyag a hátlapja, míg a régebbinek fém, illetve a 2.0-án bal oldalt volt a 3,5-es bemenet, a 3.0-án meg jobb oldalt van. De lényegében ugyanaz a kettő, totál ugyanaz a hardver, kijelző, minden.
Viszont a 2.0-án JB 4.1.1 van, a 3.0-án meg csak ICS 4.0.4. Elvileg fordítva kéne lenni...
Szóval, ha a 2.0 JB romját rádobom (frissítem) a 3.0-ra, simán kéne mennie, nem? Mindkettőnek csont alap oprendszere van.
Hivatalosan viszont még nem jött ki a 3.0-ra a JB.
Tehát, érdemes megpróbálni a 2.0 JB-vel a 3.0-ás tabletet megpróbálni frissíteni? -
Bozek
nagyúr
válasz SkyLine3000 #39607 üzenetére
Azért abban én nem vagyok annyira biztos, hogy ugyanaz a hardver. Szóval én nem ajánlom, hogy a 2.0 szoftverét felrakd a 3.0-ra.
-
Luissimo
veterán
jólmondod, énmeg szinte biztosvagyok benne hogy nem ugyanaz :-)
de ha ő aztgondolja, nehéz ám meggyőzni.
ezekből vannak,lesznek az ajtokitámasztók.mertugyebár, azt ugyszokták, hogy kiadnak két egyforma hardvert csak az egyik műanyagházas meg a másik oldalra jutott hely a jackről elnevezett dugonak, deaztán hirtelen rájöttek hogy az újabb kütyüre teszik a régebbi oprendszert.
mert kínában kínaiul van minden. (esetleg más nyelvjárás :-) )...május óta eddig jutottunk vele :-)
http://prohardver.hu/tema/tracer_ovo_2_0_8gb_tablet/hsz_1-50.htmlsenki másnak nincs ilyen kütyüje ?
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz #40935168 #39601 üzenetére
1: Passz, specifikus.
2: Nagyban függ a szoftvertől is, a hardver megvan hozzá. De valószínűleg nem lesz gond.
3: Kínai IPS, nem egy Dell vagy EIZO, de bőven elfogadható minőség.
4: Jól.
5: HSPA-ig minden.
6: Egy OTG kábellel bárhogyan meg tudod oldani, az enyém felismeri a kábelen rádugott fényképezőgépet is, mintha egy memóriakártya lenne.
7: A microSD-t így hívják valamiért, természetesen nem megabájtos nagyságrendű kártya a maximum, amit kezel.
8: Valószínűleg igen, de ha nem, akkor letölthetsz a playről bármilyen más billentyűzetet ennek az orvoslására.
9: Drága a posta ha vissza akarod küldeni hibás darab/garanciáztatás miatt, és akkor sem garantált, hogy készségesen állnak hozzád. Tesztelve nem valószínű, hogy volt.hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
SkyLine3000
addikt
Totál ugyanaz. Semmi különbség nincs köztük. Mindegyikben Rockchip RK3066 soc van, Mali400Mp4-el, 1gb rammal és 8gb flash-el. Ugyanaz az RK30-as chip van mindkettőben. Olvasgattam a lengyel fórumokat (lengyel a cucc) és ott is ecsetelték, h tök ugyanaz a kettő, csak az újban egy kicsit gyengébb az akksi és kicsit alacsonyabb frekin mennek a procik.
Tehát az érdekelne, ha frissíteném, és valami oknál fogva nem működne, vissza tudnám-e rakni rá mindenféle gond nélkül az eredeti romot?
[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz Hungarikum87 #39602 üzenetére
Milyen kérdéseimben segít
Biztosan nagyon szuper a ROKEE, de filmnézése (meg úgy általában mindenre) nem a TN panel az elérhető legjobb választás, játékra szintúgy nem egy gyenge SoC ajánlott (igaz nem írta milyen szintű játékokra gondolt), főleg ha 40e forintot is hajlandó rá áldozni.
Ha valaki kombit szeretne vetni te sem ajánlasz neki gondolom Swiftet.
Házon belül is van amúgy 100x jobb választás, a SPEED, az előbb ez ki is ment a fejemből.(#39604) Luissimo
mobal nem tudom hogyan jön ide, ő csak a kérésemre kijavított egy szót
Egy egyszerű példa, és akkor talán megérted.
Ha téged megkérnek, hogy ajánlj valami jó fényképezőgépet 100e forint környékén, akkor te a 20e forintos kompaktot fogod ajánlani, vagy a 80e forintos MILC-et ? (nem MILF )[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz tjb007 #39613 üzenetére
relax, ne para magad, csak azthittem hogy ő unja már hogy miért ajánlgatja mindig ugyanazt.
de akkor te unod.
jólvan, megértettem. átvolt víve az értelem :-)de szerintem hagyjuk meg azt a szabadságfokot, hogy hadajánlja :-)
különbenis jobbanjár, ha huszezerért vesz. kütyüt, száz helyett, te példáloztál a fagyira maradt pénzzel.no, megyek, mert sokat melléütök az anysoft virtuális magyar billentyűzeten, igy későéjjel.
ezis egy ajánló volt itt valakinek, a tudoke magyar billentyüzetet letölteni kérdésére ( már nememléxem hányadik pontban kérdezte :-)
jóéjt nektek.)
-
Luissimo
veterán
válasz Luissimo #39614 üzenetére
deha még ittvagyok, ittis megkérdem:-)
adott egy huawei s7 slim. gyári szofttal.
felment rá a mindigtv apk, de amikor az élő streamet akarom nézni, a video betöltése felirattal pörög a kurzor és nem történik más, akár reggelig sem.
a net jó, mert a samsung p1000-en működik simán ugyanott.
másokat megkérdezve a topikjában azt mondták náluk működik.
(mondjuk nemtudom melyik verzio, lehet valami régebbi. de azt meg már nemtudom leszedni a marketről, sajna.)szóval, van valami ötlet ?
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz SkyLine3000 #39612 üzenetére
Mondok pár példát:
Sony Xperia T: legalább 3 gyártó kijelzőpanelével lett szerelve, bár ez a ROM esetében nem számít, a Sony megoldotta.
Sony Xperia T és Sony Xperia TL: A TL-re fel lehet rakni a T-s firmware-t, azonban csakis úgy, ha a baseband marad az eredeti.
SE Xperia neo V és Sony Xperia neo L: ugyanaz a CPU (Qualcomm MSM8255 Snapdragon), GPU (Adreno 205) és flash (1 GB ROM, 512 MB RAM), mégse lehet egyikre felrakni a másik szoftverét.Egyéb kérdés?
-
Fitzgerald
veterán
Sziasztok!
Van egy nagy problemam, segitseget kernek.
A tabletem nem hajlando folyamatos rw modban kezelni az sd kartyaimat.
Egy cl4 Samsung 8gb, es egy cl10 SanDisk 16gb kartyarol van szo. A SanDisk zsir uj raadasul.
Megfeleloen vannak formazva fat32-ben, es a telefonomban normalisan mukodnek, pc-hez csatlakoztatva szinten. Android 4.1.1-es eszkozt hasznalok, ha ez szamit valamit.
A kovetkezo tortenik: berakom a frissen formazott kartyat a tabletbe.
Es File Explorerrel megnezem, hogy rw-re van-e mountolva az external sd. Ha nincs, akkor rw-re allitom.
Elinditok egy torrentet, pl. egy videofilet, az external sd-re toltom.
A torrent kliens le is tolti a file x szazalekat, majd egy ido utan hibauzenettel leall a letoltes.
Read-only partition, meg hasonlo hibakat dob.
Az hogy hany szazaleknal all meg a letoltes, teljesen random. Sot, van olyan, hogy hiba nelkul le is tolti a filet.
Ugye a torrent kliens ilyenkor letrehoz egy mappat, amiben a video file (vagy barmi mas, amit eppen toltok) talalhato.
Na amikor hibaval leall a letoltes, benezek ebbe a mappaba, es azt latom, hogy x szamu szoveges dokumentum jelenik meg a videofile mellett, es mindegyiknek kibogozhatatlan ASCII karakterekbol allo neve van, es ezek a filekezelo szerint tobbszaz gigabyte meretuek (lol).
Illetve ennek a mappanak a jogosultsagat visszaallitja a rendszer read onlyra.
He eggyel feljebb lepek az sd kartya gyokerebe, ott marad rw a jogosultsag.
Ilyenkor hiaba allitom vissza rw-re a video filet tartalmazo mappat, ahogy elinditom a torrentet, megint hibauzenettel leall, es ujra read onlyra allitja a mappat.
Ha a kartya gyokerebe toltok egy rar filet peldaul, es azt ki akarom bontani, akkor magat a gyokerkonyvtarat is visszaallitja read only modba!
De!
Neha problema nelkul kibontja a rarokat.
Szoval tenyleg teljesen random dologrol van szo.
Termeszetesen a masolast is erinti ez a dolog, legyen szo akar a kulso es a belso sd kartya kozotti masolasrol, vagy csak a kulso kartyan torteno masolasrol.
Van esetleg valakinek otlete?
Valamilyen terminal parancsra lesz szukseg szerintem, mert az sem segit, ha a platform. xml fileban allitom at az external sd jogosultsagat rw-re.
Mint emlitettem mas eszkozokben (JB-s androidos telefonban is) hibatlanul mukodnek a kartyak.
Koszonom! -
sinkaa
csendes tag
válasz z0d1AK #39572 üzenetére
köszönöm a válaszod.
azért is kérdés, mert vannak prioritásaim, és a mobilarénás teszteket olvasva, a sony üzemideje nagyon jó + van benne 3g, mert tervezek a későbbiekben mobilnetet - ezek ugye a sony oldalára döntik a mérleget
és ezért kérdeztem még, hogy hogy lehet a nem-3g-képes tabletre mobilnetet varázsolni.[ Szerkesztve ]
gamertag: Sinkaa91 bnet: Sinkaa#2776
-
RufuszX
senior tag
válasz Hungarikum87 #39605 üzenetére
Már van rá official multiwindow és OMA féle főzött is.
Jelenleg is azzal használom. Nekem annyira nem jött be, ezen a kijelzőn azért kicsi ha egyszerre több ablak van megnyitva, de lehet hogy az én szememmel van a baj. Viszont szerencsére ki-be kapcsolható a feature. -
Hungarikum87
tag
válasz RufuszX #39620 üzenetére
Annyira nem vagy otthon a témában. Nem stabilabb úgy a rendszer ha gyárilag van rárakva mintha te rakod rá tákolt romot?
Bár tudom h a kínaiak nem viszik túlzásba csak rákúrják és kész. Szóval csak érdeklődök
Esetleg nem raknál fel egy videót róla milyen használat közben?
Hülye vagyok, ezért sokat kérdezek, ilyen ez ()
-
RufuszX
senior tag
válasz Hungarikum87 #39621 üzenetére
Nem tudom miért lenne úgy stabilabb a rendszer, ha a gyárban tennék rá. Ha a hivatalos firmwaere-t teszed fel, akkor a gyár által adott tool segítségével frissíted. Nem hiszem hogy ők más módon csinálnák, de ezt csak zárójelben jegyzem meg.
Egyébként pedig a véleményem az (és több külföldi fórumon is megerősítik, ha rákérdezel), hogy az OMA féle főzött rommal stabilabb a rendszer, jobban van optimalizálva, ráadásul pár extra feature is van már benne. Egyébként pedig Itt a tábla topicja, hamarabb kapsz választ és több tapasztalatot is olvashatsz.
Videót pedig itt találsz.
-
Hungarikum87
tag
válasz RufuszX #39623 üzenetére
olvasom én a topikját már mióta megvan Láttam már róla videót is és a cikket, csak érdekelne egy nem promoter videó egy hétköznapi felhasználótól, aki életszerűen kezeli ezt a Multiwindow rendszer (nem emlékszem h a topikjába vki említeni a multiwindow rendszert, vagy lehet h igen, csak úgyh h én ne értsem mi az )
Én annyira ezekbe a főzött rom dolgokba nem vagyok otthon. laikusként próbálom értelmezni amit írtok mióta a forumot olvasom sokat fejlődtem de még nem eleget
Hülye vagyok, ezért sokat kérdezek, ilyen ez ()
-
hito
nagyúr
Nekem meg leszűkült a kör a Tab 2 7.0-ra, az Asus Memo Pad 7 HD-ra és a Galaxy 7.7-re. Ez utóbbi elég ritka, úgyhogy leginkább az első kettő között vergődöm, de az Asus felé sokkal jobban húz a szívem. Szeretettel várom a pro-kontra érveket
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
tjb007
nagyúr
ASUS MeMO Pad 7 HD
Pro:
- friss modell
- WXGA felbontású IPS panel
- négymagos SoC
- relatíve olcsó
Kontra:
- talán a felhasznált anyagokSamsung Galaxy Tab 2 7.0
Pro:
- relatíve olcsó
- jó összeszerelési minőség
Kontra:
- kifutó modell, nem nagyon fog már jönni rá frissítés
- 4000mAh-s akku
- alacsonyabb felbontású kijelző
- gyengébb kétmagos SoC
- egyedi rendszercsatlakozóSamsung Galaxy Tab 7.7
Pro:
- nagyobb kijelzőátmérő
- WXGA felbontású Super AMOLED panel
- erős kétmagos SoC
- jó anyag- és összeszerelési minőség
- 5100mAh-s akku
Kontra:
- kifutott modell, nem lesz rá már hivatalos frissítés, nehezen elérhető
- egyedi rendszercsatlakozóLehet, hogy hagytam ki egy-két dolgot, majd eszembe jut.
[ Szerkesztve ]
-
szlovibuki
tag
Azt hallottam, hogy ha OTG-n rendszeresen rákötök külső HDD-t bekrepálhat a tablet. Egy 4GB-os pendrive rendszeres használata is kárt tehet benne?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz szlovibuki #39627 üzenetére
Annak közel sincs akkora áram felvétele, így azzal nem kéne hogy probléma legyen. A merevlemezeknél a motorral a van a probléma amit meg kell hajtani, ez igényel akkora teljesítményt, ami károsíthatja a tablet áramkörét.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
kelzsoca
félisten
válasz szlovibuki #39627 üzenetére
Az úgy volt leírva, hogy külső táp nélkül, az eszközről közvetlenül meghajtva.
-
interstate76
addikt
Sziasztok!
Mit gondoltok erről az Ainol Novo 8 Discovery (Find) 8" típusú tabletről?
Ennél a méretnél elég az 1024x768-as felbontás?
Elsősorban netezésre (bírnia kellene a több-, minimum 5-6 lapos böngészést, amihez ugyebár nem árt a minél több RAM), zenehallgatásra és néha olvasásra, ritkábban játékra használnám.
A fent említetten kívül a következőkkel szemezgetek (a kérdés, hogy megérik-e a felárat):
1. Cube U35GT2 - RK3188-as processzor.
2. Nextwax F10X - nagyobb méret.
3. U39GT - RK3188, 4,2-es android, kicsit nagyobb kijelző, sokkal jobb felbontás.
4. iFive X2 - az előzőhöz nagyon hasonló konfig, papíron erősebb akkuval.Kérlek, segítsetek a választásban!
Köszönöm!
Ui.: ja, még annyit, hogy szívesen vásárolok másik shoptól is a GB-on kívül, ha tudtok jobb helyet, vagy esetleg kuponnal "megerősített" akciót.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
paolinho
őstag
Azt szeretném megkérdezni, hogy van arra esetleg van ötlet, hogy egy MID Q88 All Winner 13 procis tabletről miként lehetne gyári romot lementeni? Van két tök egyforma és egyidőben beszerzett ilyen készülékem, és az egyiken behalt a rendszer, viszont amiket próbálok a Neten fellelhetők közül feltenni rá, egyéknél sem működik az érintőképernyő, csak egérrel tudok benne molyolni. Próbálkoztam CWM backup-pal, de az nem hozott megoldást. Igazából gyári rom kellene, de olyat sem leltem fel sehol.
-
tjb007
nagyúr
válasz interstate76 #39630 üzenetére
Mindegyik megéri a(zt a nem is olyan hatalmas) felárat.
Három esetében kapsz egy nagyobb felbontással bíró kijelzőt, és egy jóval jobban teljesítő processzort.
Nem tudom az ATM7029 hogyan teljesít alacsonyabb felbontás mellett, de WXGA mellett nagyon nem a beton stabil működés és akadásmentesség jellemzi (saját tapasztalat, mielőtt még valaki belekötne). -
sagesz93
addikt
válasz interstate76 #39630 üzenetére
A chuwi v88-at is lesd meg ha ipad mini klónt szeretnél.
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
20-25K körül keresek új tabletet androiddal a lányomnak,főleg youtube videókhoz illetve játékokhoz (jelenleg a céges Galaxy S2-met gyilkolja minden nap,ahogy hazaérek).Tudnátok ajánlani konkrét típust?Fontos,hogy csak fehér lehet.
Én ezt néztem ki neki: [link][ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
big239
csendes tag
Sziasztok!
Valaki rendelt már itt: tablet10hungary oldalról
vélemények?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
papaty22
csendes tag
sziasztok
Android alapu tablet keszuleken lehet a netrol filmet nezni? (pl: moovie, online-filmek oldalakrol?) -
t420s
aktív tag
Üdv!
A névtelen kínai tabletek IPS paneljei felveszik a versenyt színhűség ragyogás látvány terén a neves gyártók amoled, PLS, S-LCD megoldásaival? Nem a felbontás érdekel. Hanem a ragyogó színek.
Köszönöm
-
reflxx
aktív tag
Sziasztok! Bocsi, nincs időm visszaolvasni a fórumot úgyhogy kérdeznék..
~30-35 körül milyen tabletet ajánlanátok? Főleg netezni meg képeket nézni..
Előre is köszi -
tjb007
nagyúr
válasz Gaben01 #39637 üzenetére
A kinézett példánynál lehet kapni ebben az árkategóriában jobbat is, csak az nem fehér (ami amúgy nagyon leszűkíti a kört).
(#39638) Luissimo
Biztosan van még valahol régebbi verzió is, de nem hiszem, hogy azokkal érdemes lenne már foglalkozni.
GB alatt meg nem érdemes már semmivel sem próbálkozni.(#39639) big239
Volt már a hasonló oldalakról elég sokszor szó itt a fórumon.
Ezek az oldalak nem csinálnak semmi mást azon kívül, hogy megrendelik helyetted az adott készüléket, amiért pofátlanul több ezer forintot is elkérnek (az amúgy ingyenes szállíttatást is kifizettetik veled).
Nagyon tömören, röviden: kerüld el messziről.(#39640) papaty22
Ha Flash alapú lejátszót használnak azon az oldalon, akkor igen.
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Nem tul sokat segitettél neki
Én viszont olvasom a topikot rendesen, és mégis volna kérdésem.
Pár hete a milyen 10'-es, 2 magos, 1280-as IPS es Tablet kérdésemre kapott válasz a Colorovo City lett.
Barátom vett is egyet az Ipon-ban. Most viszont sehol nem lehet kapni, pedig kellene mégegy.
Tehát a kérdés, hogy a Colorovo City Tab 10.1 helyett mit ajánlotok, ami legalább ezt a szintet hozza, nem sokkal drágábban (vagy olcsóbbanKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Gaben01
őstag
válasz tjb007 #39645 üzenetére
Mivel a lányom határozottan fehéret szeretne,így sajnos nem sok lehetőségem van.Ha maradunk a fehér tabletnél,akkor így nézve mennyire jó vétel a linkelt prestigio?
Ha nem lenne kikötés a fehér szín,akkor én se lennék bajban,de ez van.Köszönöm a javasolt concorde-ot,de már jött is rá egy határozott nem.Hiába no,mégiscsak lánynak lesz.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest