- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
AxBattler #48314 üzenetére
Azért írtam, hogy kb. ezek a legjobb alternatívák ennyi pénzért. Nyilván az IPS sem minden esetben látható tökéletesen, de jellemzően a TN paneles kijelzőn napfényben a legtöbb esetben olvashatatlanok a kis fényerő miatt (olcsóbb készlékeknél). A Galaxy Tab 3 7.0 egyébként elég jól olvasható volt tavaly nyáron, mikor teszteltem.
-
z0d1AK
nagyúr
Kérdés, hogy a három funkciót egyszerre használnád? Csak mert mondjuk napfényben fel kell venni a fényerőt maximumra, akkor meg valószínűleg még a fél nap használat is hiú ábránd, nem hogy a 1,5 nap.
A 1,5 napot aktív használatként értelmezed, az valószínűleg leheteten kategória jelenleg, az iPad mini tudott nálam 14-15 órát (plusz 14 nap készenlét).
Maga a készenlét amúgy lehet több nap, vagy hét is, ha csak nincs valami gebasz a rendszer kezelésével (olcsó, kínai cuccoknál sajnos gyakran előforduló probléma, hogy sokat fogyaszt készenlétben, hamar merül használat nélkül).
A jó betekintési szögekkel rendelkező, magas fényerejű kijelzővel és erős wifivel, plusz jó üzemidővel rendelkező hármasnak az olcsóbb készülékek (WayteQ, Prestigio, ConCorde, MyAudio, Overmax, Navon, DPS, stb.) nem tudnak megfelelni. Ha 35 max a keret, próbálj meg felütni egy Nexus 7 (2012), vagy Galaxy Tab 3 7.0 tabletet, azok megfelelnek nagyjából a kritériumoknak. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
drzozo #48299 üzenetére
Bár ezzel nem próbáltam ki, de általában a Samsung ezen termékei már kezelik a microSDXC-t. Én a Samsung UHS-I kártyáit használom ebben a méretben bő fél éve FullHD videó rögzítésre folyamatosan, elégedett vagyok a sebességével és eddig nem nagyon akart elromlani sem. Bár hozzá kell tenni, két régebbi 16 GB-os Samsungom már köhög.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
daniel2121 #48295 üzenetére
Megint egy olyan webshop, amelyre nincs infó, vagy ami van, az bőven kevés, de mivel olcsó, ezért vennél onnan valamit.
Screenshop.hu:
Cég: Boto Group.com
Alapítva 2012 júniusábanm nem foglalkoztat az elérhető adatok szerint egyetlen embert sem, utolsó mérlege 2012-ben volt, ekkor az árbevétele 1,02 millió forint volt, azaz fél év alatt ennyit forgalmazott.
A webshop hulladéknak néz ki, nincs meg az elegendő. törvényben előírt tájékoztatás, nincs személyes átvétel (utánvét van), Árukeresőn ott van, ahol keresett tud lenni a webshop a feltűnően olcsó termékeivel, árukeresőn is feltűnően sok a negatív kritika.A Screenshop ezek alapján nálam egyelőre vásárlásra nem ajánlott kategória!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
daniel2121 #48222 üzenetére
Feltűnően olcsó minden, személyes átvétel nincs, ismeretlen cég, websop.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
AxBattler #48207 üzenetére
Miért ne férne el? Próbáltad már? Természetesen kabáttól függ, hogy belefér-e.
Nekem van olyan hagyományos farmer nadrágom, amibe belefért az ASUS Fonepad. Természetesen farzsebből kilógott, így nem volt biztonságos, elől pedig alig látszott ki, persze itt meg lépni nem volt kényelmes, természetes, így nem ez a megfelelő hely számára. De elfér.
Én láttam már olyan fejlesztőt, aki a széldzsekijében egy 10,1"-os Samsungot tartott a belső zsebében, mert ő ott szerette hordani. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Stafni #48186 üzenetére
A WayteQ-ben pont azért nincs kamera, mert kvázi felesleges. Korábbi modelleken 2 megapixeles kamera volt, ami használhatatlan volt. Az az 5 megapixeles kamera is olyan, amilyen, fotózásra nem igen használható normális minőségben. Persze aki igényli , annak így jobb választás lehet.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Stafni #48176 üzenetére
Ez típustól függ elsősorban. Most a Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) tableten néztem meg, a UPC 60/6-os internetén nincs gond, képes ugyan arra a sebességre wifin keresztül, mint amit a gépem tud kábelen.
Persze ez nem minden tabletre igaz, függ attól is, hogy milyen szabványú wifit támogat, milyen a jelerőssége, stb. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
student #48168 üzenetére
A Prestigio is próbálkozott tavaly nyáron egy drágább, prémium-közeli készülékkel.
3G, stylus, extra tok, Gorilla Glass, kiváló minőségű kijelző, egy-két extra funkció, stb., 90 ezer körül nyitott az ára. Írtam is már akkor, hogy oké, jó készülék, de ennyiért sok. Most 66 körül megy. Nem mondom, papíron a specifikáció szerint jónak tűnik ez a tablet is, csak hát ugye mint ismert, a kínai termékeknél a specifikáció önmagában bőven kevés. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
musculus #48166 üzenetére
Nincs sok szerencséd igazából, ha Android vonalon gondolkozol. A kínaiak nem ugrottak még rá nagyon a hatalmas tablet méretre, talán 1-2 1280×800 pixeles 13,3"-os tablet van, RK3066-tal volt régen, azt talán már upgrade-elte a gyártó RK3188-ra, de a HD felbontás nem túl sok akkor sem.
A Samsungnak ott a Galaxy NotePro-ja, ami már megvehető itthon, ennek a wifi-only verziója éppen befut negyed millió alá, 230 ezer forintba kerül.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kovacs65 #48163 üzenetére
Maga a processzor nem rossz, persze kérdés, hogy mire. Azért a Flexcom sem megy rá a korrekt tájékoztatásra, hiszen ,,extragyors 8 magos 1.8 Ghz-es Samsung Exynos 5 Octa 5410" áll a leírásban, ami marketingnek jó, de elég sok fontos dolgot nem említ. Ilyen az, hogy ez egy big.LITTLE architektúrát alkalmazó SoC, azaz fizikailag tényleg nyolc mag található meg benne, gyakorlatilag viszont ez 4+4 magos. Négy Cortex-A15-ös 1,8 GHz-es és négy Cortex-A7-es 1,2 GHz-es mag található benne, ezek pedig nem képesek párhuzamosan üzemelni, azaz vagy az egyik, vagy a másik négyes megy, függően a teljesesítmény igénytől.
Közben ahogy látom, a Flexcom is a másolós kínaiakra hagyatkozik, azaz a Samsung TouchWiz felület lett másolva a készülékeiken.
Persze pozitívum lehet a microUSB 3.0, a HDMI, a HSPA+, a Dual SIM, az SoC, az FM rádió, a GPS, a 2 GB RAM, illetve a 16 GB háttértár is.
Viszont nincs infó a minőségről, a garanciális háttérről, illetve valószínűleg a szoftver frissítés is hiú remély lesz ezen készülékek esetében.
MOD:
A korrekt tájékoztatás mellé én azt is odabiggyeszteném, hogy az ár nem tartalmazza az Artisjus matrica díját, bár ez legalább fel van tüntetve alatta, még ha jóval kisebb betűkkel is.89.990 Ft (Bruttó)**
**A fenti eladási ár az Artisjus jogdíját NEM tartalmazza! Artisjus jogdíj 4.267 Ft (Bruttó)Gondolom ez is amolyan "marketing fogás", azaz hogy de jó, csak 90 ezer, aztán ugye a végelszámolásnál rájön még 4267, mint Artisjus, plusz 1500 ft szállítási költség. Így a végösszeg már 95757 forint, azaz bő 5%-kal magasabb. De ugye így az Olcsóbbaton, meg az Árukeresőn aki megtalálja, azt látja, hogy csak 89.990 ft...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kovacs65 #48161 üzenetére
Nagyjából semmi infó nincs róla. Egyszer már kérdezte itt valaki, de emlékeim szerint senki sem jelentkezett, hogy volna tapasztalat.
Maga a FlexCom Kommunikációs Kft. egy két főt foglalkoztató vállalkozás, ők forgalmazzák a tableteket. A brandről tesztet nem nagyon találtam, egyetlen, nyáltól csöpögő YouTube videó van az egyik modellről még decemberről, ezt valószínűleg valaki olyan személy készítette, amely az értékesítésben érdekelt lehet, mivel a 40 perces videóban minden szép, minden jó, nincs hiba a készülékben és hasonló jelzőket találhatunk.
Az tény, hogy ez is egy Kínából importált termék, hogy milyen a minőség, az tesztek nélkül nem tudni, próba szerencse. Persze kérdéses lehet a cég stabilitása is, hiszen nincs tapasztalat a tabletekkel, ezzel együtt pedig például a garanciális ügyintézéssel is.
Ebben a formában próba-szerencse, ha megveszed, akkor vagy örülsz majd, vagy nem, nem tudni előre.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tvamos #48123 üzenetére
Azért az iPad 1 már nem a legjobb választás, még ennyiért sem. bár stabil, ma már régiek az akkumulátoraik (nem tudni, van-e már jelentős üzemidő vesztés), illetve a szoftver is régi, így az appokból sok lehet már nem telepíthető.
Inkább jobb választás akkor már az iPad 2, ez még mindig piacon van és támogatott is (bár valószínűleg már nem sokáig, de még igen), ebből is lehet 50 körül már kifogni (amit tény, hogy több, mint amit linkeltél), de jobb választás. -
z0d1AK
nagyúr
Nem véletlenül hangzik el tőlem, illetve jópár öreg motoros kollégától itt ebben a fórumban, hogy az olcsó, 15-30 ezer forintos modellek csak fenntartásokkal vállalhatóak. Itt egyáltalán nem a játékokról van szó, hanem pont a mindennapi, hétköznapi használatról, mert sajnos ezek is nagyon körülményesen működnek ezeken a rendszereken.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #48055 üzenetére
Inkább mondjuk azt, hogy a Qilive-et ugyan ott címkézik, mint az Archost.
Az új 50c Oxygen telefonjuk sem rossz, igaz a menüben még ott volt, hogy az a K-touch Kis 7 modell, meg az akkumulátor sem Archos volt még az MWC-n, el is vörösödött a fejük, amikor le mertem venni a hátlapot a videóban.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
donjohnson #48043 üzenetére
Bár a Tesco is kínai, de legalább némileg egyedi. Ezzel ellentétben az Auchan márkája kb. ugyan olyan, mint az Overmax, a ConCorde, MyAudio. Kiválasztanak egy modellt, kérnek belőle 1000, vagy több darabot, a kicsi kínaiak meg ráteszik a kívánt logót a házra. Ennyira Auchan tablet a Qilive. Persze a Tesco is ezt csinálja, csak ők egyedi dizájnt vásárolnak.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
donjohnson #47784 üzenetére
Bár nem tudom így hirtelen, de a Snapdragon 600-at alapból nem is igazán tették tabletbe, csak a Nexus 7 (2013) jut eszembe, amibe ez került, ráadásul ott is le volt véve az órajel és S4 Pro-ként marketingelte a Google.
MOD: LG G Pad 8.3-ban is ez van, 1920x1200 pixeles felbontással. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Haapaet #47782 üzenetére
Mivel előrendelés van, így tapasztalat senkinek sem lesz vele. A számok alapján jól mutat, de ez elmondható jellemzően az összes kínaira, hogy amíg a specifikációt nézed, addig jó. A képek alapján meg a minőség nem jön át. Legelső szériát amúgy sem szerencsés venni semmiből sem.
-
z0d1AK
nagyúr
Na most itt ezzel az a gond, hogy a 30-40 ezres ársávban legjobb esetben is talán 2-3 megapixeles kamerákat találsz, de ez nem sokra használható. IPS-t is találni, ott van pl az xTAB-700qci.
Fotózásra alapból nem nagyon ajánlott a legtöbb tablet, ami normálisabb, 8 megapixeles kamerát kapott,a z jellemzően 100 felett kezdődik. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
adrian94 #47672 üzenetére
Egyrészt ez warez, azaz törvényt sértesz. Ezen kívül a Google Play-en kívülről származó alkalmazások telepíthetőek ugyan, azonban nem látszik ekkor, hogy milyen módosítás történhetett esetleg a kódban, azaz akár valamilyen vírus, vagy adathalász féreg is bele kerülhetett.
Mellesleg te ha elmész dolgozni, ingyen teszed, vagy elvárod, hogy fizessenek érte? Nyilván a fejlesztők sem csak szórakozásból dolgoznak az alkalmazásaikon...
-
z0d1AK
nagyúr
Hardverben, teljesítményben ugyan az, amint írtad, elsősorban az akkumulátorban és a garanciában amiben jobb, viszont ebből kimaradt a fényérzékelő (ez lehet valakinek hátrány, valakit nem érdekel).
Viszont elég sok minőségi problémát olvasni erről a szériáról (felváló touch panel, fantom érintések, stb), így nem biztos, hogy jobban megéri. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
l.skywalker #47636 üzenetére
Mivel az új, most megjelenő készülékek is régebbi rendszer verziót futtatnak és valószínűleg még odébb lesz, mire KitKat kerül rájuk, így mindenképpen jó választás lehet szerintem még a Nexus 7. Persze figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a következő frissítés már nem biztos, hogy érkezik rá, lévén a 1,5 év support az kb. lejárt.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
csemberlen #47564 üzenetére
Ha kibír két évet és elromlik, akkor simán összejön az, hogy még vissza is fizetik az árát, ergo nullásan jössz ki abból, hogy két-három évig használtad a tabletet és lehetőséget kapsz ez idő után egy újabb, korszerűbb eszköz vásárlására. Értelemszerűen egy bármelyik másik tablet esetében ez nem igazán tud szóba jönni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
ozigyu #47523 üzenetére
Szia,
Nem ez a helyzet, amit te leírtál. Kaptam egy gyári, bolti állapotú tabletet. A gyári szoftver, amivel érkezett, ténylegesen rossz, ezért én is kérdeztem a WayteQ-et, van-e rá frissítés és ők közölték, hogy készül egy frissítés, de még tesztelési fázisban van. Én azért ezzel végeztem a tesztelést, mert akkor még úgy volt, hogy kiadásra kerül rá 1-2 napra a frissítés is.
Felmerült azonban pár probléma, ami lassítja a frissítés kiadását, ezen dolgoznak még most is. Többek között a Google Play-nek volt valami problémája. Valószínűleg a hiba nagyobb volt, mint két kattintás, vagy egy sor csere a kódban, ennek köszönhető, hogy nem került még ki a végleges verzió.De az biztos, hogy ez a frissítés sokat javít majd a készüléken, jobb lesz az érintés, gyorsul, stb.
-
z0d1AK
nagyúr
Az RK3188-nak most jelent meg az RK3188 T-s verziója, ami azt hiszem, hogy egy csökkentett teljesítményű, olcsóbb verziója. Az órajele 1,3-1,4 GHz csak, másban nem tudom, hogy vettek-e vissza belőle, mert amikor legutóbb a Rockchip képviselettel beszéltem, azok csak habogtak, nem tudtak róla mondani semmit.
Az RK3199T valószínűleg erre utalna és csak el van gépelve, ezért sincs róla infó a neten.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #47448 üzenetére
Akkor elmondom, hogy hiába van elől, elég pocsékul szól az a hangszóró, tehát nem feltétlenül előny növelő tulajdonság. Igazából a 40 ezres árért már nem lesz annyira nagy buli, esetleg 30-ért még talán-talán.
Bár megsúgom, hogy a hasonló képességekkel próbálkozó Lenovo A1000L nemsokára már csak 25K lesz (igaz, 512 MB RAM-mal), akkor viszont ki venné 15-tel drágábban az Acert? -
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Andyka0908 #47315 üzenetére
Én korábban akartam írni erről is tesztet, aztán ennek az vetett véget, hogy egyik napról a másikra a Concorde képviselete a korábbi baráti viszony ellenére egyszerüen nem reagált sem telefonra, sem emailre...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
zoltan6 #47237 üzenetére
Összességében ha azt nézed, hogy egy teljes értékű számítógépet kapsz és nem annyira rossz készülék, nem volna kiemelkedően drága. Az más kérdés, hogy az xboxos akciót követően már-már 60-65-ért is odaadták páran ezt a modellt és ugye azért a minél olcsóbb, annál jobb alapelv ezen esetben is él, bár szerintem 75-öt megér, főleg ha gyári Flip Cover tok jár hozzá.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
MoRT2195 #47216 üzenetére
Az a villanás, amit látsz, szerintem az Android képernyő lezáró animációja, ami emlékeim szerint a Gingerbreadben került bele és úgy sötétedik el, mint egy régi tévé a kikapcsoláskor.
A sebességet és akkumulátor időt jelentősen nem lehet növelni, mondhatni ez ennyit tud,.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Krisz79 #47215 üzenetére
A HD kijelző az nagyon nem HD. 1024x768 pixel, ami igazából nem túl sok ezen a 7,9"-os felbontáson, de sajnos egyelőre több nem is nagyon érhető el még.
Egyébként a WayteQ xTAB-79qci, Alcor Q813I/813IX és a Prestigio MultiPad 4 széria egy-két darabja is versenyezhet ebben a kategóriában némileg olcsóbban. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
metrion #47205 üzenetére
Célszerű ezt olyan országok fórumain megtenni, ahol a készülék elérhető is. Ezt a modellt és márkát Magyarországon senki sem forgalmazza, ahogyan látom, így kicsi a valószínűsége, hogy itthon sok ilyen példány van. Célszerű lehet német fórumokat feltúrni, ugyanis ahogy látom, Németországban árulják ezt a modellt.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
drzozo #47174 üzenetére
Várhatóan nagyjából ugyan az a tempó lesz, mint a Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) esetében is.
Az Apple sosem közli hónapokkal előre, hogy mikor lesz bemutató. A jelenlegi pletykák alapján nem várható pillanatnyilag bemutató, inkább az ősz lehet érdekesebb. Nyáron lesz a WWDC, a fejlesztői konferencia, ott bemutatkozhat valami, bár nem valószínű, hogy egy iPadet ott mutatnának be.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Mustadjoci #47098 üzenetére
MX Player jó szokott lenni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
sulu1701 #47088 üzenetére
Különösebb problémám a felhasználói élményt nézve nem volt a Galaxy Tab 3 10.1-gyel. A minőségre igyekszik figyelni a Samsung, még akkor is, ha a Galaxy Tab 3 sorozat nem a geekeknek készült.
Egyedül a képernyő alatt megtalálható érintőgombokkal volt gond, azt ugyanis gyakran akkor is megnyomtam, ha nem is akartam. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
sulu1701 #47086 üzenetére
Olyan nincs, hogy mobilnet OTG wifi stciken. Amire te gondolsz, az egy USB-s 3G modem. Ezek azonban jellemzően csak a B brandek készülékeivel mennek, a nagyobb gyártók (Acer, ASUS, Lenovo, Samsung) nem. Az olcsóbb modellek esetében is ahol támogatott az ilyen 3G modem, ott is általában csak egyes modellek, amelyek típusonként eltérőek lehetnek.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
csemberlen #47076 üzenetére
Erre mondhatni nincsenek tapasztalatok. A legidősebb androidos tabletek is most fordulnak a negyedik életévükbe, azonban a régi hardver és szoftver miatt a legtöbbje valószínűleg már nincs napi használatban, legalábbis nem nagyon találkoztam mostanában sok embernél Galaxy Tab P1000-et sem.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tomasmann #47025 üzenetére
Az androidos alkalmazások erre nagyjából az egyetlen életképes megoldás. Nem csak a Telenor MyTV és a MindigTV van, több alkalmazás is van erre. Több külföldi applikációban is megtalálhatóak magyar csatornák. De többet segíteni nem tudok, mert sosem válogattam ezen appok között részletesebben.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tomasmann #47021 üzenetére
Gondolom böngészőből szeretnél indítani valamilyen streamet, ami Flash Player, vagy Silverlight hiánya miatt menni nem igazán fog. Erre célszerű valamilyen alkalmazást használni több megoldás is van, ami kifejezetten erre van. Ott van például a MindigTV, vagy a Telenor MyTV-je is.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Buster17 #46989 üzenetére
Ha mind a két kritériumnak meg kell felelni, azaz legolcsóbb és legújabb Android is legyen, akkor a 2012-es Nexus 7 az Android 4.4 KitKattel.
Az ennél olcsóbb tabletek jellemzően csak Android 4.2.2-t, vagy régebbi rendszert futtatnak jelenleg. Az év elején bejelentett Acer Iconia B1-720-ra ígéri a gyártó a Kitkat frissítést, azonban arról nincs információ, hogy ez mikor jelenik meg rá. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
phedi77 #46952 üzenetére
Na most amit Te akarsz, arra nincs kimutatás. Mert hogy a játékfejlesztőknek nem Magyarország a célpiac, így a legtöbb játék nem is magyar nyelvű. A nagy címek közül talán egyik sem, de a kisebb játékok is általában angolul futnak, mellette esetleg német, francia, olasz és pár nyelv még elérhető, de a magyar nem.
Valószínűleg csak azok lesznek magyarok, amelyeket hazai fejlesztők készítenek (bár még azok sem minden esetben). -
z0d1AK
nagyúr
válasz
donjohnson #46942 üzenetére
Telefonról ezt én sem, illetve a potenciális válaszadók sem feltétlenül láthatják, kiindulva abból, hogy az utolsó hozzászólása nem nem válasz az előzőre.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabina 1986 #46940 üzenetére
Ilyen kérdésnél nem volna céltalan pontosítani a modellt, hiszen az Iconia az Acernél kétféleképpen értelmezhető, pár éve volt az Acer Iconia Touchbook, majd pedig jött az Iconia tablet család, ami androidos és windowsos tabletek egész sorát tömöríti magában.
-
z0d1AK
nagyúr
A tavalyi 55 ezer forintos áron volt ajánlva, hiszen ennyiért tényleg egy jó vétel. 80 ezerért már annyira nem, hiszen csak az üzemidő ami kiemeli a konkurensek közül elsősorban. Aki mondjuk kompromisszumot köt ezen a téren és 16-18 óra helyett elegendő a 9-10 óra is, az jelentősen erősebb hardvert és szebb kijelzőt kaphat ennyi pénzért mondjuk az LG G Pad 8.3 képében.
-
z0d1AK
nagyúr
Ez nem a Samsung hibája. Ahogyan írtad, a telefonodat tölti. Ez azonban tablet. A telefonok 500-1500 mA-es töltő áramot kapnak a gyári töltőjüktől, típustól függően, míg a tableteknél ez jellemzően 1,5-2,1 A, inkább a 2 A a jellemző. Erre azért van szükség, mert nagyobb az akkumulátor, egy 500 mA-es töltő negyed annyi idő alatt töltené csak fel, mint egy 2 A-es.
Az összes többi gyártónál így van, ez nem Samsung specifikus. Sőt, a Samsung legalább vissza jelez szoftveresen, hogy nem tölt a készülék az USB csatlakozás ellenére. Számos készülékben 500-1000 mA-es töltő csatlakoztatása esetén vagy egyáltalán nem jelez semmit a túl kicsi töltőáram miatt, vagy azt jelzi, hogy tölti, de mégis annyira lassú ez, hogy ha közben használjuk is a készüléket, akkor inkább merül az eszköz. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
bad-Mc2 #46778 üzenetére
Azért nem tölt, mert a tablet 2 A áramerősségű töltést igényel, azonban a notebook USB-je valószínűleg csak 500-750 mA-t ad le. Lehet tölteni a tabletet valószínűleg 1-1,5 ampert biztosítú USB aljattal, bár ekkor lassabban tölt, valamint nem minden esetben jelzi a töltést. Notebookról csak akkor tudod (talán) tölteni, ha van USB 3.0-d, az elvileg több áramot ad le, vagy dedikált USB portod ami töltésre is szolgál (a gyártók ezt a csatlakozó melletti kis villám jellel szokták megjelölni.)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
gabag28 #46746 üzenetére
A telefonoknál, tableteknél vigyázni kell, hogy honnan, milyen verziót veszel. Sajnos a jogszabályokban fellelhető kiskapuk segítségével a GSM boltok általában 0%-os áfatartalommal árulnak "használt", ismeretlen forrásból származó (jellemzően ázsiai) készülékeket a normál piaci árnál olcsóbban, doboz és tartozékok nélkül, egy zacskóban, gyári 2 éves garancia helyett 1 év bolti garanciával. Ezek azok, amelyeket kerülni kell.
A hivatalos, magyarországi származású készülékeket ezen, csaló üzleteknél drágábban árulják, hiszen ennek a számláját 27%-os áfa tartalom terheli, azonban 24 hónapos gyártói garancia vonatkozik rájuk (Samsungnál regisztráció után 24+2 hónap, Samsung hologramos garancia papírral), teljes dobozában, tartozékaikkal.
Ahogy látom, 90-100 ezer forint között megy az utóbbi, hivatalos forrásból származó Galaxy Tab 3 8.0 jelenleg.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
gabag28 #46742 üzenetére
Igazából az a baj, hogy az Acer Iconia A1-811 is félúton van egy A és egy B brand között mind hardvert, mind minőséget nézve. Bár a kijelzője IPS paneles, az 1024×768 pixeles standard, ami nem kiemelkedő, sokak szerint kevés is, ráadásul műanyag kijelző borítás van, valamint a fényerő sem kiemelkedően magas. A tablet háza kicsit pufók is, egyébként teljesítményében nagyjából a MeMo Pad HD 7-et és az Ideapad A3000-et hozza. Ennél használatra, minőségre szerintem sokkal jobb egy Galaxy Tab 3 8.0, bár szerintem a 3G-s a1-ért a 76, a Galaxy Tabért meg a 100 ezer sok.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
gabag28 #46740 üzenetére
Az a baj, hogy nem igazán van 8"-os 3G-s tablet, legalábbis ha fontos a szélesvásznú képernyő. Így hirtelen csak a Galaxy Tab 3 (8.0) ami eszembe jut. Később jön még az Alcatel is a POP 8 modellel, de ez még kérdéses, hogy mikor érkezik meg.
4:3-as képaránnyal talán nagyobb lenne a választék, bár tény, hogy itt meg csak B brandbe tartozó modelleket lehetne találni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Aidan85 #46738 üzenetére
Azért a szoftveres támogatáshoz tegyük hozzá azt is, hogy a 2012 közepén megjelent Nexus 7-en a legfrissebb Android fut, míg a Samsung és az ASUS 2013 közepén megjelent modelljein csak 4.1, vagy 4.2 és egyelőre egyik gyártó sem jelezte, hogy érkezik a készülékeikre a KitKat, így egyelőre mindenképpen a Nexus tekinthető szoftveresen érettebbnek.
Azért a Nexus 7 2012-t nem hasonlítanám a MeMO Pad HD 7-hez. Bár egy árban vannak, az utóbbi kijelzője szerintem nincs annyira jó minőségű, mint a Nexus 7-é, illetve azért talán még a Tegra 3 javára van egy kis előny a négymagos MediaTekkel szemben.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Aidan85 #46736 üzenetére
A Google 18 hónap, azaz 1,5 év szoftveres supportot vállal, azaz ezen időtartamon belül kapja meg a készülék a legfrissebb Android verziót. A Nexus 7 még 2012 nyarán jelent meg, ami azt jelenti, hogy ez a 18 hónap mostanában jár le, így valószínűleg a 4.4.2 KitKat az utolsó hivatalos szoftver verzió rá.
-
z0d1AK
nagyúr
Ha hölgy, akkor a Galaxy Tab 3 7.0 lehet jobb választás.
"Divatosabb" külső és hölgyeknek jobban tetsző fehér szín, amire ő használja, arra elegendő lesz a kijelző is, illetve a megbízhatósággal sincs különösebb probléma. A kuponos akcióban most 5000-rel olcsóbban is megvehető egyébként -
z0d1AK
nagyúr
Ha csak a nyers hardveres erőt nézzük, akkor a Lenovo sokkal gyengébb, mint a WayteQ. Az más kérdés, hogy mint írtam, a méret miatt mégsem mondható ki, hogy használatra az egyik jobb, mint a másik az eltérő felhasználói igények miatt. Például ha neked beépített 3G kell mindenképpen, akkor történhet bármi, de a WayteQ ezen modellje sosem lesz megfelelő. Azonban ha nagy kijelző kell, akkor pont a Lenovo az, amely kiesik az A3000-rel.
-
z0d1AK
nagyúr
Most azt kéred, hogy egy 9,7"-os 2048x1536 pixeles kijelzővel rendelkező B brandbe tartozó tabletet hasonlítsunk össze egy 7"-os 1024x600 pixel felbontású kijelzővel rendelkező A brandbe tartozó tablettel?
NEM összehasonlítható. A két kijelző méret közötti jelentős eltérésnek köszönhetően különböző felhasználói rétegnek készült a két tablet.
A Samsungot azoknak lehet ajánlani, akik elsősorban hordoznák, út közben használnák, hiszen itt kényelmes a mérete, ellenben játékra nem a legjobb választás.
A WayteQ-et pedig azon felhasználóknak ajánlható, akik elsősorban otthon használnák a tabletet, hiszen oda ideális ez a kijelző méret, hordozni nem a legkényelmesebb a méret és tömeg miatt. A hardvere jelentősen erősebb, mint a Samsungé, így játékra is megfelelő választás lehet.
És ahogy Te kiegészítetted a listát a Lenovóval, úgy teszem azt én is. Az A3000 a Samsung méretét adja a WayteQ árán. Körülbelül a WayteQ minőségétől nem sokkal jobb, de a hardver jóval gyengébb, nem beszélve arról, hogy bár IPS kijelző, csak 1024×600 pixel felbontású, mint a SAmsung. Ez csak azért ennyi, mert rendelkezik beépített 3G-vel, az előző kettő amit linkeltét, az nem
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Roley_05 #46711 üzenetére
Az oka az, hogy az olcsó, 80 ezer forintos tabletek külföldről, jellemzően ázsiából származó használt készülékek doboz és tartozékok nélkül, csak egy zacskóban töltővel, 0%-os áfa tartalommal és bolti garanciával.
A drágább modellek hivatalos, magyarországi beszerzésből származnak, 24+2 hónap Samsung garanciával, teljes, dobozos kivitelben, magyar nyelvvel és 27%-os áfatartalmú számlával.
-
z0d1AK
nagyúr
Aztán hátha akkora siker lesz, mint a Fox kuponos tablet volt tavaly.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Anime filmek és sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Magyar az űrben
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest