Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-14 09:52:23

LOGOUT.hu

▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. június

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39301) Treff86 válasza peterk (#39298) üzenetére


Treff86
csendes tag

Köszönöm szépen, akkor ahogy sejtettem nincs nagy különbség.

Tudja valaki hol lehet Kindle Fire HD 8.9-et megnézni boltban? Vagy van vkinek esetleg tapasztalata vele? Ha esetleg van ilyen, az ossza már meg a tapasztalatait :)
Ha pedig van vki aki lenne olyan drága ember, és összehasonlítaná nekem a fenti tabletet és a WayteQ xTAB-100qcr-t, hogy melyik miben jobb így az adatok alapján, azt megköszönném :)

(#39302) z0d1AK válasza Treff86 (#39301) üzenetére


z0d1AK
veterán

A Kindle Fire HD 8.9 itthon hivatalosan nincs forgalomban, így minden bizonnyal boltban sem nagyon találkozol vele. Az Amazon már szállítja Magyarországra, ha megrendeled, de akkor is külföldi raktárból. Max esetleg egy-két sufni GSM-ben ha találkozol vele, bár ebben sem vagyok biztos, hogy valaki bevállalta.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#39303) Simba86


Simba86
senior tag

sziasztok!

kinéztem pár "ócó csájnátábletet".

érdekelne a véleményetek, nekem elsődleges a jó akkuteljesítmény, stabil wifi és a hdmi megléte is fontos!

Ainol Novo7 fire

Pipo smart-S3

Nextway f7

vmint egy 10,1 colos:

Allfine Fine10 Joy

az olcsóság sajnos fontos szempont, szóval 7 colos esetén nem nagyon szeretnék elmenni 30-ig, 10,1-nél meg ez a 35-37 ezer ft lenne a lélektani határ... :B

tudom, hogy rizikós a dolog, mert könnyen belefuthatok hibás példányba, vmint ott a vám is, mint "kaszás", de vállalom a kockázatot, mert itthon ebből a pénzből max TN-paneles és gyenge akkus kütyüt tudnék venni, amiben van hdmi is....

Köszönöm a válaszokat előre is! :)

Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11

(#39304) Treff86 válasza z0d1AK (#39302) üzenetére


Treff86
csendes tag

Akkor ezért nem is láttam egyik nagyobb értékesítő kínálatában sem..esetleg Neked van vmi tapasztalatod erről a tabletről? Igazából a Wayteq áll nyerésre, mert egyrészt olcsóbb, másrészt itthon is beszerezhető, de a 4:3as képarány, az egy év garancia és az állítólagos (még nem láttam működés közben, ezért nem is tudom igaz-e) lassulások netezés, gépelés közben, amik gondolkodóba ejtenek.
Igazából álmaim tabletjének az új Asus felelne meg, de 109e Ft-ot akkor se adnék egy tabletért, ha megtehetném, a lélektani határ vhol 80+- körül mozog.

(#39305) Mike88 válasza Simba86 (#39303) üzenetére


Mike88
senior tag

Az ainol jól hangzik, elsősorban a magas felbontás és az 5000mAh-s akku miatt. A Piporól és a Nextwayről már tudod a véleményem. A Fine10-nél a 10colra egy kicsit keveslem az 1280×800-as felbontást. Ha mégis elmennél 30-ig, akkor a Hyundai T7-et ajánlanám, bár ez akkuidőben egész biztos, hogy elmarad az ainolhoz képest.

(#39306) this is life válasza Treff86 (#39301) üzenetére


this is life
Ármester

A kindle dual core vs wayteq quadcore, felbontasa mindkettonek nagy , a wayteq 100qcr teljes erteku droid, a kindle kisse korlatozottabb droid alapokra epulo amazon termek ami persze nemi mokolas utan custom rommal teljes erteku droid eszkoz lehet. A kindle mogott egy vilag ceg all a wayteq azert joval kisebb, a wayteqre van itthoni garancia a kindlere nincs. Nagyjabol ez a pro es kontra , ha batrabb vagy akkor kindle majd egy custom romot ra , ha nem vagy annyira kiserletezgeto es szamitbaz itthoni support akkor wayteq.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#39307) Treff86 válasza this is life (#39306) üzenetére


Treff86
csendes tag

Köszönöm. Akkor ezzel ki is lőttem a Kindle-t, abszolút belépő szintű felhasználó vagyok androidból, és nem is tervezem, hogy nagyon belenyúljak a gyári beállításokba.
Akkor a Wayteq lesz a nyerő, hacsak nem jön ki egy hozzá hasonló, de 10.1es tablet pár héten belül. Lehet valahol találni egy listát a várható hazai megjelenésekről?
Egy olyasmi az álmom, mint az ASUS MeMO Pad FHD 10, csak egy kissé budget kiadásban, és max 80-85 ért.
Vagy a Wayteq-hez lehet valamelyik forgalmazónál plusz garanciát venni?

(#39308) tjb007 válasza Treff86 (#39307) üzenetére


tjb007
nagyúr

"Lehet valahol találni egy listát a várható hazai megjelenésekről?"

Nem létezik ilyen lista.
A legegyszerűbben új tájékozódhatsz, ha figyeled a hazai a tech oldalakat, valamint a nagyobb viszonteladók oldalát.

"Vagy a Wayteq-hez lehet valamelyik forgalmazónál plusz garanciát venni?"

Nem hallottam még ilyenről. Ez inkább a nagyobb világmárkáknál jellemző, nem a B-brandeknél.

(#39309) this is life válasza Treff86 (#39307) üzenetére


this is life
Ármester

Az asus memopad smartot nem nezted , kb 90000 ft 10 col, tegra3, kb 5 ora uzemido, ips kijelzo, szabvany cstlakozok ...stb a plussz garira nincs tippem, esetleg a hulye azert nem vagyok boltban , talan az ed-nel is van plussz vasarolhato garancia de azert ebben nem vagyok biztos. Amugy szerintem legjobban akkor jarsz ha kivarsz , gyujtesz es az asus uj 10 colos gepet veszed, hw teren igen kellemes a belseje :) , kar hogy nem vagy mokolos tipus mert arra egy nativ x86/x64 re irt linux is ramokolhato lesz elobb utobb, es akkor teljes erteku szamitogeped van/lenne.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#39310) Treff86 válasza tjb007 (#39308) üzenetére


Treff86
csendes tag

Köszönöm.

this is life:

Néztem azt is, de mivel elég sokat tervezek rajta olvasni, ezért a nagyobb felbontás élvez előnyt.
A keret már akár most is meglenne nagy duzzogva az új Asusra, de mivel abszolút szórakozásra használnám, és nem "alkotnék" vele, ezért kidobott pénznek érezném, és nem is szívesen adnék érte annyit, várni viszont nagyon sokat már nem akarok, így is épp elég ideje gondolkozok rajta:)
A mókolás pont a fenti okok miatt esik ki, csak egyszerű felhasználó vagyok, felesleges nekem linux vagy bármi, laptop már van, csak nap végén nincs kedvem még itthon is ez előtt ülni, ágyban meg elég kényelmetlen egy laptoppal.
Szóval arra kell nekem, hogy nap végén, vagy unalmasabb délutánokon megnézzek rajta egy-egy sorozatot, meg olvassak, böngésszek kicsit, plusz nyelvet tanuljak:)

(#39311) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

Sziasztok!

Szeretnék majd a közeljövőben Tablet-et venni. A kérdésem az lenne, hogy milyet tudnátok ajánlani olyan 50eFt körül (legfőképp használtan szeretnék).

Ami fontos: 10.1" IPS kijelző min. HD felbontás, min. 1GB RAM, (lehetőleg) 4 magos proci, videógyorsító annyira nem érdekel (játszani nem fogok, de azért a HD filmek menjenek), 3G és GPS előny, de nem kötelező.

Kínai készülékek közül nem tudom melyiket érdemes megvenni. Overmax Steelcore 10+ II-est néztem, ami most jött ki, de az elődök rossz tapasztalataiból okulva nem merek rá befizetni.

Köszönöm!

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#39312) this is life válasza Treff86 (#39310) üzenetére


this is life
Ármester

A hd felbontas boven eleg olvasni, en egy samsung p5110-et nyuzok, vakeger is vagyok , de olvasni szamomra kellemes a tabon. Ez ne tantoritson el a hd felbontastol. Amugy ha eleg a 2 magos tab es lenyeges a hosszu uzemido akkor merem javasolni a samut is, bar nem olyan eros a hw mint a mai gepeken, deboven eleg eros a tempo rajta, az uzemideje pedig 9-11 ora korul van,ara 85000 korul van, de a legjobb ha beugrassz a mediaba es rajuk nezel, marmint a kutyukre.

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#39313) INTELligent


INTELligent
senior tag

Sziasztok!

Gondolkodom táblagép vételén, Asus FonePad lenne a kiszemelt. Igazából annyi kérdésem lenne, hogy a tab elég lesz majd egyetemre is? (szoftverileg) Gondolok itt arra, hogy kell-e majd olyan programot használni - villamosmérnöki karon, ha minden jól megy -, amihez kellene a laptop, mert kettőt nem szeretnék hurcolászni.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#39314) vasii válasza INTELligent (#39313) üzenetére


vasii
senior tag

Üdv,
a 20-30ezres csodakategoriaban van olyan gép amivel lehet normalisan netezni?
Semmi másra nem kellene.
Köszi

(#39315) this is life válasza INTELligent (#39313) üzenetére


this is life
Ármester

Valoszinuleg arra hogy a mernoki karon hasznald a tabot speci programokkal pl CADarra keves a droidos tabok ereje, varnod kene meg egy picit es ha jonnek az elfogadhato aru win8 tabok temash,kabini apuval illetve az uj atom procival arra lenne jo benevezned. Hosszu uzemido , teljes erteku pc mar csak az aruk amire varni kell. De mobilitas szempontjabol jobbak mint egy laptop, uzemidoben szinten , es kulso billentyuzettel a kepernyon is kevesebbet kellene maszatolni. Droidot remote desktopkent lehetne hasznalni , de ahoz megint egy pc kell a hatterbe.

Vassi
Prestigio prime/pro, wayteq 70dci...

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#39316) this is life válasza INTELligent (#39313) üzenetére


this is life
Ármester

Pl itt egy tipp [link] de meg azert varj az amd gepeire is...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#39317) Magnat válasza vasii (#39314) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

mit értesz normális netezés alatt? Azért egy pc-hez képest a legtöbb tab kompromisszum, de ha tisztában vagy a kategória korlátaival és úgy érted a normális netezést, akkor igen.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#39318) smkb válasza Simba86 (#39303) üzenetére


smkb
őstag

Akkuidőben most szerintem a Chuwi V88S nagyon király (7,85"). Wifivel simán megy 7-8 órát játékokkal is tűzdelve, miközben pillekönnyű. Én is nehezen hittem el, hogy igaz az 5000mah akksi, de az. Játékok alatt is borzalmasan jól bírja. Akkuidőben bőven hozza a Nexus 7-et, de szerintem jobban bírja, ami nem kis teljesítmény. Az, hogy ez mennyiben köszönhető a nagy akkunak, és mennyiben az RK3188 jó fogyasztásmenedzsmentjének, azt nem tudom. 147$ környékén már rendelhető. Hdmi is van rajta.

(#39319) INTELligent válasza this is life (#39315) üzenetére


INTELligent
senior tag

Köszi, sajnos ettől tartottam...

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#39320) Magnat válasza this is life (#39315) üzenetére


Magnat
veterán

Sztem elsősorban nem az erővel lesz a gond, hanem inkább a kompatibilitással ... azon meg még a Win8-as tabok sem tudnak maradéktalanul segíteni.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#39321) Bozek


Bozek
nagyúr

Na, már letölthető a 4.3 factory image a Nexus 7-hez is. Bele kellene vetnem magam ebbe a ROM-olásba is vagy megvárni az OTA frissítést. :)

(#39322) sagit


sagit
addikt

Sziasztok

35-40k körül mit ajánlotok egy leányzónak? 3g nem kell csak wifi, és itthon megvehető, újat szeretne a garancia miatt. Csak netre lesz használva.

Előre is köszi a tippeket.

Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#39323) tjb007 válasza sagit (#39322) üzenetére


tjb007
nagyúr

WayteQ xTAB-70dci, ConCorde Tab SPEED

Mondjuk kijelzőátmérőről nem esett szó, de normális 10 hüvelykes nem is jönne ki ennyiből (itthon).

[ Szerkesztve ]

(#39324) GGeri74


GGeri74
csendes tag

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Ismerőseink gyerekei lejelszózták BluePanther Voyager S+ tabletjüket és elfelejtették a bejelentkező mintát.
Ez még nem is lenne gond, de a play áruházas bejelentkezést sem tudják :(.
Van valami megoldás, hogy használható legyen a szerkezet?
Köszi, ha tudtok segíteni.
Ibolya

(#39325) sagit válasza tjb007 (#39323) üzenetére


sagit
addikt

7"-ra gondoltunk csak az kimaradt :U

és ez?

Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#39326) tjb007 válasza sagit (#39325) üzenetére


tjb007
nagyúr

Ha fontos a HDMI, akkor a 70qci is mehet, de én inkább a 70dci-t ajánlanám.

(#39327) jacksly


jacksly
tag

Sziasztok,

Milyen tabletet ajánlotok max. 25k-ért, ami a következő kritériumoknak megfelel:

° 7 (max. 8) colos
° GPS legyen benne
° wifi only (3G nem kell bele!)
° azért 1 Giga RAM legyen benne
° ha lehet, azért dual core-os legyen, ne laggoljon

Második tab lenne a 3,5 éves kisfiunknak főleg játékra, youtube mesék nézésére, az ASUS Transformer TF300T-t nagyon sajnálnám, ha leejtené, és mondjuk összetörne a kijelző... inkább valami olcsó, de jó kis tabot nyúzzon, és esetleg kocsiba is inkább egy 7 colos kijelzőn navigálnánk, nem 4 colos okostelefonon.

Köszönöm a jó szándékú, segítőkész tanácsokat előre is!

(Sokan írjátok ezt a Pipo márkát, ez tényleg ennyire jó?!? Én nem ismerem, nincs vele semmilyen tapasztalatom...)

Üdv.: jacksly

Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore, OctaCore...

(#39328) BomiBoogie válasza jacksly (#39327) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

WayteQ xTab 70dci? Ez 31k, de megfelel a kritériumoknak. :K

(#39329) tjb007 válasza BomiBoogie (#39328) üzenetére


tjb007
nagyúr

Nincs GPS benne.

(#39330) BomiBoogie válasza tjb007 (#39329) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Aztán nekem is eszembe jutott, csak ezért gondoltam, nem olyan lényeges:

Második tab lenne a 3,5 éves kisfiunknak főleg játékra, youtube mesék nézésére,

(#39331) kelzsoca válasza BomiBoogie (#39330) üzenetére


kelzsoca
félisten

és esetleg kocsiba is inkább egy 7 colos kijelzőn navigálnánk, nem 4 colos okostelefonon.

Gondolom emiatt kellene mégis a GPS.

(#39332) BomiBoogie

Én is kétszer olvastam el. :)

[ Szerkesztve ]

(#39332) BomiBoogie válasza kelzsoca (#39331) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Azt hiszem, ma jobb, ha csendben maradok, nem igazán megy az olvasás. :W :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39333) jacksly válasza kelzsoca (#39331) üzenetére


jacksly
tag

és esetleg kocsiba is inkább egy 7 colos kijelzőn navigálnánk, nem 4 colos okostelefonon.

Gondolom emiatt kellene mégis a GPS.

Igen, pontosan emiatt. :C

Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore, OctaCore...

(#39334) Magnat válasza jacksly (#39333) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

sztem ilyen tab nem sok van ha egyáltalán ... azt mondjuk nem írtad, h használt v új játszik csak és Kínából is rendelnél-e... de ha találsz is ilyet újan, akkor annak meg más paraméterei lesznek gyengék... szóval ha ragszkodsz a gps-hez, akkor sztem Hyundai T7 (több mint 25k, de erős vas) vagy maradsz a telefonos navigációnál és veszel 100usd-ért egy játszós tabot.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#39335) DJ Diablo válasza anonimus25 (#39285) üzenetére


DJ Diablo
tag

Senki nem tud hozzászólni?

Na mégegyszer:

Sziasztok!

Concorde T10 tablethez mit szóltok?
Concorde T10
Van már esetleg valakinek személyes tapasztalata? Egy tesztet olvastam róla, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is.
Megéri az árát? Jelenleg 65000 körül mozog.
Esetleg ezen kívül van valami ajánlatotok 10"-osban IPS 16:9 kijelzővel.
Fő szempont a könyvolvasás, netezés, a játék nem annyira lényeg.
Szóba jöhet külföldi rendelés is.

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#39336) tvamos válasza jacksly (#39327) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ha a telefonodban van GPS, akkor egy GPS nelkuli tablet is megfelo lehet, kis tuningolassal.
TetherGPS Lite vagy ilyesmi...
(Mintha lattam volna valami BT-s megoldast is, csak az persze nem biztos, hogy sokkal jobb, marmint BT-s tabletet keresni sem sokkal egyszerubb, persze van....)

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#39337) Dzsano válasza DJ Diablo (#39335) üzenetére


Dzsano
tag

Novum
Ezt nézd meg! Jóval olcsóbb lett. A T10-nél a billenyűt kell + kifizetned, amúgy ugyanolyan belülről, picit kisebb képernyővel.

(#39338) yaastreet válasza Simba86 (#39303) üzenetére


yaastreet
csendes tag

Ezzel a kütyüvel kapcsolatban, volt egy hozzászólás:
"vmint ott a vám is, mint "kaszás", de vállalom a kockázatot, mert itthon ebből a pénzből max TN-paneles és gyenge akkus kütyüt tudnék venni, amiben van hdmi is...."

Mit jelent h ott a vám is, minden esetben ráteszik, vagy függ valamitől? És ha ráteszik mennyivel érdemes számolni? Megéri ilyen kockázatokkal ebay-ről vásárolni? Csak azért kérdezem, mert azt látom h komolyabb gép mint az itthoni hasonló árú vetélytársai, nyilván ez gari nélküli, de a hibás darabokat ki lehet védeni, mivel a csomag megérkezése után fizetünk.

(#39339) tjb007 válasza yaastreet (#39338) üzenetére


tjb007
nagyúr

[link]

Fifti-fifti az esély arra, hogy a termék árán felül még pluszban itthon vámot és/vagy Áfát kell fizetni, de úgy is mondhatom, hogy teljesen kiszámíthatatlan. Érdemes mindenképpen úgy számolni, hogy kell adót fizetni, mert így nem érhetnek kellemetlen meglepetések (vagyis érhetnek, csak nem ezzel kapcsolatban).

"a hibás darabokat ki lehet védeni, mivel a csomag megérkezése után fizetünk."

Ezt nem tudom honnan szedted.
Itt nincs utánvét, mindenhol csak azután küldik el az árut miután kifizetted.

[ Szerkesztve ]

(#39340) Bozek válasza yaastreet (#39338) üzenetére


Bozek
nagyúr

"a csomag megérkezése után fizetünk"
eBay-en? Azt megnézném. :)

(#39341) Simba86 válasza tjb007 (#39339) üzenetére


Simba86
senior tag

szia!

tudnál abban segíteni, hogy az Aml8726-M6 nyers erőben mennyivel lehet gyengébb az rk3066-nál?

játszani max kisöcsém használná a tabletet, amit kinéztem, de ő se dark knight és RR3 szintű játékokkal, szóval a legtöbb játékkal azért elboldogul, ugye?

a másik a fogyasztás: azt olvastam, hogy a rk3066 kevesebbet eszik, mint a másik versenyző, de ez szignifikáns különbséget jelent?

úgy értem, hogy a 5000 mAh-s akksival szerelt Amlogic és a 3600 mAh-sal érkező rk3066 között akár lehet 1 óra készenléti idő különbség is? vagy tényleg annyival jobb a rockchip fogyasztása, hogy elenyésző lehet a "standby" idő különbsége még 1000+ mAh kapacitás különbözetnél is?

bocsi az elsőre túlbonyolítottnak tűnő kérdésekért, csak tényleg teljes körűen szeretném megvizsgálni a lehetőségeket... :B

Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11

(#39342) tjb007 válasza Simba86 (#39341) üzenetére


tjb007
nagyúr

Nem sokkal gyengébb, ami különbség van a kettő között az a GPU-ban keresendő.
Az RK3066-ban négy fragmentprocesszoros Mali-400 van, míg az AML8726-MX-ben "csak" kettő, tehát az erőforrás igényesebb játékokhoz inkább az RK3066 ajánlottabb.

Én nem tapasztaltam különbséget fogyasztás terén (igaz nem is figyeltem, de igazából nincs is olyan tényező csak a két chipet tekintve, ami miatt egyiknek vagy másiknak kevesebbe/többet kéne fogyasztania ). A gyártói adatoknak meg nem kell vakon hinni, a legtöbbször közelében nincsenek a valósághoz, ez amúgy egyes esetekben az akkura is igaz lehet.

(#39343) yaastreet válasza tjb007 (#39339) üzenetére


yaastreet
csendes tag

Köszi a linket, ez azért mocsokság hogy 7-8 ezerrel lehúznak a semmiért. Tényleg teljesen random, hogy ráteszik-e az ÁFÁ-t vagy nem?
Még soha nem rendeltem ebayről, és valószínűleg elolvashattam a fizetési feltételeket, jogos tényleg csak előrefizetés van. :DDD Viszont írtak ott "14 days money back"-et is, hibás termék esetén erre sem éri meg alapozni?

(#39344) z0d1AK válasza yaastreet (#39343) üzenetére


z0d1AK
veterán

Miért lenne mocsokság az, hogy a jogszabályokat betartva áfát kéne fizetni? Arról nem beszélve, hogy hivatalosan neked van áfa fizetési és bejelentési kötelezettséged.
A money back akkor működik, ha vissza is küldöd a terméket amit rendeltél, na most kérdés, hogy bármit is rendelsz, megéri-e azt visszapostázni Kínába, ami átlagosan legalább olyan 5 ezer forint.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#39345) yaastreet válasza z0d1AK (#39344) üzenetére


yaastreet
csendes tag

Egész egyszerűen azért, mert nem értek egyet vele. That's it. Egész Európán belül az egyik leggyengébb adó morállal rendelkező ország vagyunk, tehát szerintem nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel és valószínűleg erről nem a sok buta ember, hanem a "király" adórendszerünk tehet. Hogy a munkáltatóm által adózott fizumból miután én is adóztam belőle, egy kínából rendelt termék után adózzak, csak azért mert Mo-n belül szeretném használni és nem Franciaországban, úgy hogy annak az előállításához/forgalmazásához az államunknak semmi köze, szerintem mocsokság ;) De még ha arról lenne szó h 10%, rendben, de majdnem az egyharmadát elkérni valamihez amihez köze nincs. Ez a véleményem, bocsi. :)
Ezzel be is fejeztem a flame war-t, csak nem értettem miért ütközött kritikába a meglepődésem. :)

(#39346) Bozek válasza yaastreet (#39345) üzenetére


Bozek
nagyúr

Szerinted Franciaországban nem raknak rá adót, ha Kínából rendelsz valamit?

(#39347) chatran


chatran
őstag

Sziasztok!

Van egy 7 collos tabletem, aminek a felbontása 1024x600. Gondolkodom, hogy lecserélném egy 8 collosra, aminek a felbontása 1024x768. Ha főleg filmnézésre használnám, akkor ez a csere megérné?
Gondolok itt arra, hogy a 7 collos közelebb áll a 16:9-es képarányhoz, míg a 8 collos az 4:3-as amin a mostani filmek többsége alul felül vastag fekete csíkkal jelenne meg.
Az 1024x768-nál nagyobb felbontású tabletek is 4:3-as képarányúak?

(#39348) Bozek válasza chatran (#39347) üzenetére


Bozek
nagyúr

Nézzük matematikailag:
7"-os, 16:9-es kijelző: 15,5 cm x 8,7 cm
8"-os, 4:3-as kijelző: 16,3 cm x 12,2 cm

Ezek alapján döntsd el, hogy az a 8 mm szélesség mennyit számít, mivel filmeknél a magasság nem igazán érdekes.

Amúgy nem feltétlenül 4:3-as képarányúak. Van például 1280x800-as (16:10-es) felbontású is, a Nexus 7 is ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#39349) tvamos válasza Bozek (#39348) üzenetére


tvamos
nagyúr

Meg van a Note 8, amire szinte mindent erdemes lecserelni... tegnap is megsasoltam...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#39350) Bozek válasza tvamos (#39349) üzenetére


Bozek
nagyúr

98 ezerért szerinted érdemes mindent lecserélni arra? Akkor már abban az árkategóriában inkább a Sony Xperia Tablet S.

Egyébként itt csak a kijelzőfelbontás miatt említettem meg a Nexus 7-et, hogy az is 16:10-es.

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.