Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz b. #36127 üzenetére

Azt értem, hogy azt mondod, a 970 már hozta ezt a teljesítményszintet.egy ideje és ezért az AMD kártya itt nem tudott fogást találni a piacon - ezen a teljesítményszinten, azon az áron. Értem, hogy ezt mondod.
    De azt mivel magyarázod, hogy az nvidia ugyanerre a szintre ugyanezen az áron be tudott tolni egy terméket, amit 15x akkora eladást produkált egy már telített szegmensben. Pedig se lényegesen nagyobb teljesítményt, se lényegesen jobb árat nem kínált a korábbi 970-hez képest a korábban Megjelent polaris viszonylatában.

Azt senki nem mondja, hogy nem az nvidia csinálja jól és az AMD meg bénán. De nekem nem úgy tűnik, hogy a piaci elsőség magyarázná a különbségeket.

Vagy kérdezem máshogy: tegyükfel 100eFt a vega56 es ide tolja be a nvidia 2060-at szintén 100eFt-ért. Sőt, legyen 110eFt, miközben a Vega56-nél 5%-kal gyorsabb. Miközben a ár és teljesítménykülönbség racionálisan megfontolható és egyáltalán nem törvényszerű, hogy feltétlenül 10%-ot rá kéne még lapátolni 5% teljesítményért, ez a különbség szerinted indokolná,.hogy az 2060 15-20x akkora eladást produkáljon? 20-ból 19 ember tényleg racionális alapon végiggondolva dönt úgy, hogy rápakol még 10%-ot 5% többletért?

• lezso6

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz b. #36127 üzenetére

De az AMD volt itt előbb. :D

szerkesztésre:

A 290X 549 dollár, a 780 Ti meg 699 dollár volt. Utóbbi jóval drágább volt, miközben 2%-zal gyorsabb. Legalábbis akkor, mert a 290X sokkal jobban öregedett, ezért lehetett hozni a 390(X)-et 980 szintre, jobb ár / érték aránnyal, mint a 970 / 980 páros. Persze ez utóbbi nem volt olyan szintű áresesés, mint a 290X => 970 (549 => 329). De a 970 => 480 az hasonló volt volt (329 => 239), s utóbbi valamivel gyorsabb is volt a 970-nél.

Abba a tipikus hibába esel bele, hogy az AMD-től nagyobb áresést vársz el, mint az NV-től.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés