Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Asbee #8394 üzenetére

Nem igazán érdekel, a világ hány %-át érdekli ez a lehetőség. Adott, ha valakit érdekel, élhet vele. Ennyi.

(#8395) Erdei88: Ha gyárilag 1200MHz-ekhez is csak ilyen 1V-okat kap, ott már túl sok tartalék nem lesz lefelé szvsz. De kíváncsi leszek, mire jutsz. :R Inkább a BOOST "kikapcsolásában" látok komoly lehetőséget a spórolásra. ;)

(#8397) Ren Hoek: Szerintem túlzottan biztosra mennek a jó kihozatal érdekében. El tudom képzelni, hogy mondjuk van egy csip mondjuk 100-ból, ami tényleg igényli a delejt.

(#8397) Ren Hoek: A nálam járt 290 is cudar módon alulfeszelhető lett volna, ha nem kellett volna ehhez kikapcsolni a powerplay-t. Szóval azokban is több van, csak bajosabb az alulfesz a jóval okosabb PP miatt.

Amúgy nem azt mondtam, hogy jobb a fogyasztása, csak hogy nem szignifikánsan rosszabb. ;)

(#8396) cain69: Nálam a lejátszóprogram is sokat számított. Pl Firefox+Flashplayer kiakasztotta a 290-et, +90W, míg asszem a Chrome HTML5 beérte a felével. De leginkább prociból toltam, a 4690K 10W nagyságrendben letudta a FHD videókat.

(#8404) gbors: Én a találékony hobby-user szemszögéből vizsgáltam a helyzetet, nem általánosan a piacot. :B

Az async témában úgy gondolom, persze, lehet rosszul, hogy a GPU jelenleg egyszerre egy állapotban lehet, vagy a shaderek futnak, vagy a ROP műveletek, vagy a memóriások, ezek eléggé kötötten, sorban. Tehát párhuzamosan futnak a shaderek, de olyankor nem működik pl. a tesszalátor. Persze, lehet rosszul tudom/gondolom, ebben a témában nem nagyon mélyedtem el. Ezt az async dolgot én úgy képzelem el, hogy külön futnak különböző feladatok a GPU-n, egymástól függetlenül, így több részegység dolgozhat majd párhuzamosan, mint jelenleg, nyilván a program támogatása esetén.

A memóriavzérlős téma nehéz ügy (pláne, hogy kevés az elérhető infó), azt most függőben hagynám, de én kevesebb buktatót látok a jelenlegi tudásommal a Tahiti-féle HUB-ossal, mint az Nv féle prioritásos megoldással. Ez nem kettős mérce, csak az álláspontom.

(#8409) Laja333: Az én 290-em disznó módon bírta (volna) az alulfeszelést, de nekem is ki kellett lőnöm a powerplay-t, mert különben -20mv felett 2D-ben (és/vagy köztes órajelekben) elfogyott volna a tudomány. De ja, egy BIOS-editor lenne erre a legjobb megoldás, nem ez az Offset marhaság.

Új hozzászólás Aktív témák