Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1008) rocket válasza ThaBoss (#1005) üzenetére


rocket
nagyúr

Review Samplek becsaposak lehetnek, kinai tesztben XFX HD5830 hosszu nyakos verzio van, amin megy szepen 950mhz-et a GPU, mig a Retail (legalabbis a kepek alapjan) joval egyszerubb nyakra epul, a Computerbase tesztben meg AMD Review Sample van ami a HD5870 nyakjara epul (referencia kartya hivatalosan nem lesz bolti forgalomban), az meg 900mhz-et ment.
Termesztesen a rovidebb nyaknak is megvannak az elonyei, es lesz olyan reteg aki viszont ennek fog orulni, azert a HD5770 meretben egy joval gyorsabb kartya nem rossz, es olcsobb is lesz biztosan mint a hosszabb nyakos verzio. (ebbol lehet nem is lesz Retail), de kevesbe fogja birni a tuningot, sot lehet mar eleve a GPU is kisebb feszultseget fog kapni mint a Review Sample kartyakon, es akkor a fogyasztas is csokkenhet.

CB tesztben 1 wattal kevesebbet fogyaszt load alatt mint a HD5870, az azert nem a TSMC-t dicseri, hogy a selejt GPU-kban ennyire szivarog az aram, es mindezt ugy, hogy 6 SIMD es a ROP-ok fele levan tiltva, plusz meg a HD5870-nel alacsonyabb (-50mhz)orajelen jarnak.

#1007: Akkor lehet megis bedarlja a HD5970-et a GTX480, vagy csak biztosra akarnak menni.
A tervezoi kep a kartyarol nagyon szep :)
Mondjuk a cim rosszul van irva, mert ez nem az AMD valasza, hanem az AIB partnereike (bar a cikk csak az ASUS-rol szol), akkor viszont lehet atlepik a 300wattos TDP lmitet, mint a GTX285 MARS-nal.

[ Szerkesztve ]

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.