Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
Na, úgy néz ki, csatlakozom az AMD-s csapathoz videokártya téren... a GTX260-am (192SP) cserélem le egy Gigabyte GV-R587D5-1GD-B 5870-re... remélem nem bánom meg, a korábbi tapasztalataim (igaz nem mostanában) nem voltak jók ATI téren.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
válasz katt777 #2558 üzenetére
Hát, a mostani driverek csapnivalóak, ezt aláírom... Rémálom az nVidia után. Pedig csak egyszerű dolgot akartam: a Pana plazmámon megnézni egy DivX-et, DVI-HDMI kábelen (mert az van, a GTX260-on még nem volt HDMI kimenetem). Az eredmény: kb. 1.5 óra állítgatás után már kb. tűrhető volt a kép. De feltűnően sötétebb, mint az nVidia esetén (-3-as fényerőről +7-re kellett tolni a TV-t, hogy kb. azonos legyen a kettő). Még ismerkedünk, de ha így halad, akkor amint megjelenik a GT300, váltás lesz a dologból...
Az adatlapomon szereplő konfigon azért gondot okoz neki a Warhead 1280x720-as felbontásban, mindent max-ra állítva, élsímítás nélkül (15-25fps, beltéren azért felmegy 50 fölé is).
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Csinálok egy clean install-t a win7-nek (még van pár aktiválási lehetőségem, ha már hivatalos a cucc, mielőtt telefonálgatni kéne ) majd, most csak a drivert cseréltem le, lehet, ez a gond... még nem tudom. De az biztos, eddig nem volt ilyen problémám.
-
KTTech
veterán
Nem tudja valaki, hogy lehet rávenni a CCC-t, hogy ne nyírja ki a betöltött színprofilt, amikor elindul? Elég macerás folyamatosan újratölteni a LUT-ot... Win7 x64 alatt.
-
KTTech
veterán
Na, végre újratelepítettem a Windowsomat, most ilyen eredményt hoz a gépem (adatlap), Crysis Warhead teszt, az 5870*es 900MHz-en fut:
DirectX 10 ENTHUSIAST 3X @ Map: frost @ 0 1680 x 1050 AA 0xx
==> Framerate [ Min: 27.16 Max: 41.90 Avg: 35.18 ]A GPU még bírná, de nem tudom 900Mhz fölé vinni, úgy tűnik a BIOS limitál (MSI Afterburnerrel próbálkoztam) Van esetleg megoldás erre?
-
KTTech
veterán
Leszedtem (Win újratelepítéssel, nehogy valami a régi nVidia driverből kavarjon be), de úgy tűnik maga a driver szórakozik a LUT-al (játékba lépésnél most is törli...). Remélem kiadnak végre egy működőképes drivert is hamarosan.
Egyébként érdekesen viselkedik a kártya: 1280x720-as felbontásnál rosszul állítja be a képarányt a monitoron... Eddig nem volt ilyen gondom (az előző kártyámnál).
-
KTTech
veterán
válasz janos666 #3000 üzenetére
Kicsit megpiszkálva a kártyát meg van a 30 fps 975/1250MHz jelenleg, alapfeszültségen, 1000-en feszemeléssel is szétesett a kép (vagy nem voltam elég bátor, 0,05V-al emeltem a feszt, 0,1-et megpróbálok még, az az 1000MHz olyan jól hangzik, de nem volt kedvem megint végigvárni amíg a RAID tömböm leellenőrzi magát fagyás után...). Kapott a Gigabyte egy szép Asus BIOS-t... viszont, ha elállítom az órajelet, szétesik a másik DVI kimenet, ami a plazmára van kötve (nem vált fel 400Mhz-re a GPU, és szétesik a kép a 2. monitoron). Szóval most megy a váltogatás játék és normál használat közt...
-
KTTech
veterán
Nem tudja valaki, hogy lehet rávenni a drivert, hogy a kiterjesztett monitorra 1280x720/60Hz-et adjon, ne 1280x720/50Hz-et (manuálisan át tudom állítani, de elég nyűgös folyamatosan ezzel vacakolni)? Nagyon idegesít ez a dolog... Igazából az se zavarna, ha a többi lehetőség eltűnne... Illetve, ha esetleg a drivert rá lehetne venni 1368x768-as felbontásra az lenne a legjobb...
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Digital #7732 üzenetére
Ez furcsa... az én adatlapomon levő géppel közel sem fut ekkora felbontáson fullosan... 1366x768-nál max (tehát DX10 mód, "csúcs" beállítás, Warheadben). beállításon AA nélkül 27-61fps közt ugrál, overclockolt 5870-el. Márpedig ez minden, csak nem olyan frankó...
-
KTTech
veterán
válasz Goldmen75 #7737 üzenetére
Azért a 3600MHz-en ketyegő Q6600 nem olyan kevés, ráadásul nincs is terhelve a játék alatt a logok alapján... (egyik mag se megy 100%-on, mondjuk nálam nem a gyári terhelésosztás van, így kb. egyformán terheli a játék az összes magot, olyan 35-40% körül).
-
KTTech
veterán
válasz Digital #7734 üzenetére
Igen, a Crysis Benchmark tool a simánál vagy a Crysis Warhead Benchmark Tool pont megfelelő lenne erre... tényleg kíváncsi vagyok rá, mert nekem nagyon nem ez a tapasztalatom (és a CPU-d annyival nem gyorsabb, mint amekkora a különbség).
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Digital #7745 üzenetére
Nem lehet átcsalogatni a képet a TV-ről PC-re HDMI-n.
A 60fps-hez általában Tri-SLI-t szoktak használni, vagy CrossfireX-et 3 kártyával. Az 5970-el még nem garantálható SZVSZ. A CPU nem játszik ez esetben, a VGA a szűk keresztmetszet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest