- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
sziasztok.
tudtok valami androidos programot OBD2-höz, amivel lehetne mérni egy átlag fogyasztást bizonyos kisebb távon? (kb 25 km)
InCarDoc-ot használtam eddig, de fogalmam sincs, melyik lehet itt az átlag fogyasztás mérő (sajnos a kocsi nem mutatja, csak a pillanatnyit egy óracsoportban).
Találtam olyat hogy Econ. avg. hogy vajon ez-e az, vagy nem, nem tudom (itt mutat olyasmi értéket amire még el is hinném hogy annyi) -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Két eszköz közül nem tudom melyik lenne a jobb?
LAUNCH CRP919E (X) BT / CAN-FD – DOIP
LAUNCH X431 PRO ELITEElső mellett a vezeték nélküli kapcsolat szól a második mellett a magyar nyelv (angol csak nagyon alap szinten megy nekem) és 2 év szoftver frissítés.
Van valakinek személyes tapasztalata ezekkel az eszközökkel?
-
Alfalaca
csendes tag
Üdv
Adott egy 2019-es Fiat doblo. Egy map szenzor csere után nem lehet törölni a tárolt hibát (már nem élő hiba , a MIL lámpa sem világít). Mint megtudtam az autóban lévő SGW modul miatt. Ez valóban megkerülhető egy ilyen kábel segítségével? Egy OBDLINK EX kábellel szeretnék csatlakozni. -
Sz.L.
aktív tag
Tegnap megjött az eszköz. Problémamentesen üzemel.
-
Sz.L.
aktív tag
Sziasztok!
Ez ajánlott kategória?
vgate icar pro + sdprog -
ovi58
csendes tag
Sziasztok!
Megoldva.Lengyel raktárból rendeltem. -
ovi58
csendes tag
Sziasztok!
Kínából rendelt Delphi 150/e -t még mindig nem engedik be az országba?
Vagy csak jogdíj fizetés ellenében?
Lemez nélkül rendelésnél van ilyen gond?
Kinéztem egy friss lemezes 8 kábeles Delphi 150/e csomagot.
Érdemes próbálkozni vagy inkább hagyjam?
Van egy Honda CR-V 2004 150LE benzines autóm ami rángat .Ehhez gondoltam rendelni ezt az olvasót.
Köszi ha válaszol valaki! -
Predator2
addikt
Helló
Van egy érdekes hibám, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Adott egy 2004-es 1.5dci Renault Clio2, 82HP.
Hidegen 10° alatt dadog. kb 40 másodpercig, majd kisimul a járása.
Mindent is megpróbáltam vele amit földi halandó megtehet, de nem szűnt meg a probléma: [link]
Csak hidegben csinálja, melegben nincs gond. Az üzemanyagrendszer levegős, de minden dci-nél az.Porlasztók voltak cserélve, ahogy gázolaj szűrő is. Izzítás ellenőrizve. Szoftver frissítve a Renault által.
Hova tudnám vinni ezzel a hibával a kocsit, ahol nem néznek hülyének, de értenek is hozzá?
THX
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Diesel oktaviát 1.9 2004 olvasok ki, szeretném megnézni az adagolók állapotát, hányas csatornán találom? Előre is köszönöm! Esetleg valami tanács, hogy mire kell figyelni... -
Thrawnad
senior tag
Hali!
Snooper + egyből piros ahogy az ODB-re dugom. Mi lehet a gond? Merre induljak el?Thrawnad
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Nissan Navarahoz szeretnek diagnosztikai programot es interfacet, most legjobban elő adatokhoz kellene, hibakod olvasas/torles, esetleg resetelesek, illesztesek. Gyári vagy gyári szintű megoldás erdekelne a legjobban, de erre nem talaltam 500 000 ft alatt semmit, es nekem azert annyit nem erne. Ez volt a consult iii, esetleg valami alternativa ami olcsobb es jol kommunikal nissannal?
Koszonom
-
kurta9999
tag
Tetszik a cikk, majd talán énis megpróbálom diagnosztizálni az öreg 1.2-es fabiám, amin már minden led világít. Bár nem is csoda, 330ezer km és fél autó már kicserélve...
Egyébként ha valaki komolyabban szeretne a CAN-el foglalkozni akár diagnosztika vagy bármi más végett, akkor van egy saját app-om amit magamnak fejlesztettem, mert szükség van rá a munkámhoz. Ez eléggé low-level, úgyhogy aki nem ért komolyabban az autókhoz és mi miért történik, ki se próbálja
Framek küldése, ISO-TP (ISO 15765-2), azon keresztül akár UDS, DID/DTC írás/olvasás, Log, stb könnyen. Ha vannak adatok, egész kocsit belehet bindelni és figyelni a pontos adatokat minden CAN frame-re, azon belül pedig az egyes bitfield-eket írni olvasni.
Az első képen a konkrét adatokat muszáj volt kitörölnöm, a fejemet vennék érte ha nem tettem volna.
Letölteni itt lehet, konkrétan más is van az alkalmazásba, de mindent kilehet kapcsolni. [link]
Remélem ezt senki nem veszi reklámnak vagy valami, teljesen ingyenes az egész, csak szerettem volna megosztani, hátha valakinek szüksége van hasonlóra. Elég érdekes a választák szoftverek terén, ha az ember a CAN bust akarja piszkálni
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
A vcds 311-et használom a fabiamhoz. Azt szeretném tudni, hogy az unokatesóm 2006-os 1.9 diesel Octavia kocsiját is ki lehet vele olvasni,vagy ahhoz újabb verzió kell?
Előre is köszönöm! -
5HBalázs5
újonc
Szia. Hol tudtad letölteni az új firmwaret? Esetleg el tudnád küldeni nekem? A válaszod köszönöm.
-
N.otorious
senior tag
Lehet venni ellenállást, aliról is pl, én azt raknék bele. Vagy can es ledet. Példa: ellenállás link
-
ZolkoW
őstag
Srácok!
Az mennyire elrugaszkodott dolog, hogy a CAN-es autó hibajelzését mondjuk 1 pár helyzetjelző izzóra ki lehessen lőni? nyilván LEDesítés miatt merült fel, de egyáltalán nem tetszik az a megoldás, hogy füstöljek el ugyanannyi wattot valahol a motortérben, csak azért, mert csipog a műszerfal. Általánosságban kérdezem, de amúgy VAG autó, egy VW Golffal találtam is ilyen videót, de fogalmam sincs, ez milyen szintű műszerezettséget igényel. Tehát ez már mélyvíz, vagy olcsó BT adapterrel is működhet... ja, meg egyáltalán, autószervizben csinálnak ilyet esetleg? -
mexel
veterán
van nálam egy kínai delphi olvasó. Szeretném a pyrent vagy ddt4all-t használni, de sem usb-n sembluetooth-on nem hajlandó csatlakozni a pc hez. Tud valaki megoldást erre?
-
zoli507
csendes tag
válasz
N.otorious #431 üzenetére
Működik rendesen.
-
N.otorious
senior tag
Sziasztok! Ezek a klón würth meg delphi hibakód olvasók mennyire megbízhatóak? Valakinek esetleg van tapasztalata?
-
tintirin
tag
Nézd meg egyeznek e a nyáklapok.
Lehet az egyik rosszfajta clon. -
zoli507
csendes tag
Üdv!
Az alábbi problémára keresek megoldást, hátha valaki tud segíteni:Adott 2db CDP+ ODB diagnosztika (WoW SNOOPER+ 100251 rev 1.0).
Az egyik rendesen működik, a másik nem csatlakozik az autóhoz.
Autocom-ban mindkettő tesztje OK (USB-n).Amit megfigyeltem:
A jót ha az ODB-hez csatlakoztatom, akkor a LED rajta világoskék,
utána ha a PC-hez is csatlakoztatom, akkor sötétkék. Ezután minden jó vele.
A másiknál ha az ODB-hez csatlakoztatom, akkor egyből sötétkék,
ezután PC-hez, látja is a program, de az autóhoz nem tud csatlakozni.Valami tönkrement benne?
Előre is köszi a segítséget! -
bupemko
senior tag
Sziasztok, nekem van egy Kiwi3 BT csati, ennél azt vettem észre Poco F2 Pro-val (Android 10) egy 2006-os Volvo XC90-ben, hogy hibakódok nem jelennek meg (motor szerviz szükséges a műszerfal szerint). Az se segít, ha ráadom a gyújtást. Van esetleg valakinek ötlete, hogy miért nem látom a hibakódokat vagy milyen programmal próbáljam kiolvasni?
Végigolvastam a fórumot és itt mindenkinek párosítás után működött a BT kütyü, érdekes módon nekem a Kiwi 4D BT eszköz ha párosítva van a telefonhoz, akkor Torque nem látja, ha nincs párosítva, akkor látja és fel is épül a kapcsolat...
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok!
Elég sok helyen reklámozzak most a Caristát mi a véleményetek róla? Van jobb hasonló árban amire a pro funkcióhoz nem kell előfizetni? [link]
-
csudri
őstag
válasz
zsida.kornel #423 üzenetére
Mekkora ára?
Akkor egy ilyen, az kamu?
[link] -
csudri
őstag
Sziasztok! Apósnak kellene műhelybe univerzális diagnosztika, lehet ilyet mostanában legálisan vásárolni mondjuk kínából? Olyan cucc kellene, ami komplett, tehát van hozzá kijelző, ne kelljen laptopra dugni, ezt szeretné megúszni.
-
amdboy
senior tag
Köszi a válaszokat
-
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Honnan tudnèk beszerezni Fiat stilohoz diag programot?
-
oszy
veterán
Sziasztok! Vettem egy egyszerű OBD II olvasót, mely bt-s. Megvettem a torque programot egy droidos telefonhoz. Nekem az átlag és pillanatnyi fogyasztási adatok kellenének mindössze a képernyőre.
Ezeket nem találom. Tudtok segíteni melyiket kell kitenni? Nagy köszönet!
-
zsida.kornel
tag
Sziasztok!
30E-ig keresek valami univerzális, lehetőleg bluetoothos diagnosztikát, ami lekezeli az alábbi kocsikat:
- Kia Sorento 2.5 CRDI 2008
- Peugeot Expert 2.0 HDI 2004
- Toyota Avensis 2.0 D4D 2011
Kinek mi vált be eddig? Hibákat törölnék, élő adatokat olvasnék, esetleg porlasztót/ egyéb alkatrészeket tanítanék fel vele. -
kyle_
tag
sziasztok
Würth féle dignosztikával volna kis gondom
a program látja a diagot, de már a kocsin a dignosztikát nem engedi
ötlet valakinek?
köszönöm előre is -
Doky1988
senior tag
Üdv!
Fuel Economy For Torque -t hogy kell beállítani, hogy működjön is? Mert kér dolgokat de feléről fingom sincs mit kéne beírni, hogy jó legyen
-
javorszky
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.Van egy Opel Op-com v2.Eddig tette a dolgát szépen laptopon Win7-en.Gondoltam át állok Win 10-re.Nagy nehezen sikerült fel telepíteni a divert usb v2-höz és az usb port-hoz is.
Eszközkezelőben minden frankó.Az eszköz megfelelően működik.Na de ha rádugom a kocsira csinálok egy interfész tesztet azt írja. Az interfész nincs csatlakoztatva a gépjárműhöz!Ezt nem értem,Be szart volna az Op-com?Ha nincs rá dugva akkor is azt írja.Járt már valaki így?Tud nekem segíteni valaki? -
Tigerclaw
nagyúr
Egy Autel Autolink AL419 olvasóm van és Seat Ibiza III 1.2 az autó.
Kommunikál, kiolvasa a DTC-ket, a hozzájuk tartozó freeze frame-et, élőben is működik kb. 15-20 érzékelőn.
Kérdéseim:
Netes videókon látom, hogy az olvasóknál beállítják az autó gyártóját. Ez most a kommunikáció miatt kell, vagy a speciális kódok miatt? (azért kérdem, mert ezen az olvasón nem találtam ilyen opciót)
A DTC törlésnél törli a DTC-ket, de az MIL nem törlődik az autóból, tehát tovább ég a lámpa és a szervizelést javasló kis kalapács piktogram is látszik az LCD kijelzőn. Valahogy máshogy kell törölni, vagy csak gyártóspecifikus szoftverrel törölhető a MIL?
MAF adatom van, de csak nyomás érték, áramlás g/s az nincs. Nincs ilyen a Seat-on, vagy egy ilyen olvasó nem fér hozzá?
Ha bejön egy DTC, akkor freeze frame nem tartozik mindegyikhez? Nálam volt 3 DTC, de csak egyikhez volt freeze frame adat.
A readiness menü mire jó?
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Van egy TCS CDP+ interfészem az ebayről amit a hozzá küldött delphi szoftverrel használok. Kipróbáltam pár autónál, szépen csatlakozik, kiolvas ahogy kell, viszont egy 2007-es Chevrolet Aveonál azt vettem észre, hogy a motorfordulatszám fals értékeket mutat. Igaz csak akkor ha úgy nézem az élő értékeket, hogy magam választom ki a kocsi pontos típusát, nem pedig hagyom, hogy az EOBD menüponttal magától keresse meg. Lehetséges, hogy a kínai utángyártott interfész más szenzoroknál is fals értékeket mutat? Tapasztalt ilyet valaki?
-
szoszo1973
aktív tag
Sziasztok kedves fórumtársak!
Van egy Opel Zafira Tourer 2014-es autóm. Szeretnék néha ránézni diagnosztikával. Már vettem OP-COM illetve DELPHI ds150-et de egyik sem akarja felismerni az autót.
Van valakinek infója arról, hogy mivel menne a dolog? Van valami spéci védelem az autóban?
Mi lehet a gond?
Ha valaki tudja a megoldást kérem árulja el nekem is.
Nagyon köszönöm!
Üdv: Ákos -
Tybor99
tag
Üdv van egy bertone coupem turbós a turbó nyomást szeretném ellenőrízni menet közbe illetve fogyasztásra néha néha rá nézni , rendeltem Emagról egy ELM 327 (olcsó gagyit) a napkoba megfog érkezni ... Olvasgattam a fórumot mennyire féljek hogy valamit gajra vág ? Illetve van egy Mercedes Vaneo azt hiszem 2003vagy 2002 van hozzá kábelünk lehetséges hogy tudok vele hibát olvasni ?
Válaszotokat előre is köszönöm !
-
plömplöm
őstag
üdv, volt-e már valaki, aki keresett és talált wince6.0-ra olyasmi szoftvert, mint androidra a torque? nem kell mélyre túrni az autóban, nem kell hibakódokkal varázsolni, csak élőadatokat mutogatnia valami guin. ha igen, akkor kérek részleteket
, köszi
-
Herati
csendes tag
Szevasztok!
Renault Can Clipben ki járatos? Ki és hol gyártja az eredetit? Miről lehet megkülönböztetni az eredetit és a másolatot / hamisítványt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Kicsit ugorva az ígéretemmel ellentétben, bemutatok néhány adaptert és a hozzájuk való programot.
- Asus VivoBook x1403ZA /i5-12500H/16/512ssd/14/3K/OLED/HU
- Logitech g29
- Asus VivoBook s14 Flip /i3-1315u/16/512ssd/14/FHD/IPS/Touch/HUv
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- 27% Számla! HP Transcend 2,8K OLED laptop! Ultra 155H / RTX 4060 8GB / 16GB DDR5 / 1TB! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest