Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jokeph
üzenetére
Az FX- el az a gond amúgy hogy XP korabeli programoknál nem 1 modult/magot használ, hanem csak 1 szálat (fél modult). Asszem a 3DM03 is csak 1 coret hajt még, ettől függetlenül az FX megtekeri a 1060- at is tűrhetően -[link]-, de nemtom, lehet hogy a Quad megveri még a GTX670- el is
. Mondjuk a 1366 való igaz, tuti elkalapálja mindegyiket. -
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Ha abszolút overkill XP-s gépet akarsz építeni, akkor van az s775-nél erősebb is.
s1366-os platform.
AMD oldalról pedig AM3+ pl. FX 8350-el, pici OC-val.
De az s1366 a legerősebb.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
A GTX670 jóval erősebb mint a 285. Ettől függetlenül részleges összehasonlítás talán lehet. 3DM03 alatt meg a főgépemmel, az FX talán eléri a Quad teljesítményét, a GTX1060 pedig erősebb mint a 670.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Egy GTX670 van a C2Q-ban: [link]
Már egy ideje szeretnék építeni egy Overkill XP-s gépet.
A 2004-es P4 3.4 és a C2Q között nincs jelenleg semmi.Annó egy C2D E6400 @ 3GHz volt 2006.09 - 2008.07 között, aztán jött a Q9450 @ 3.2GHz. Végülis több, mint egy évig XP-t használtam rajta. (Vistát is kipróbáltam, de nem jött be.)
A hétvégén pont gondoltam rá, hogy felhúzok egy XP-ta C2Q-ra és multi bootos lesz, egészen addig jutott, hogy kerestem HDD-t. Kezembe akadt az ikertesója a gépben lévő 300-as HLHX VelociRaptornak. RAID + XP-WIN7 multiboot. Na inkább gyorsan kivertem a fejemből.

A "konyhai" gépből felszabadult a 120GB Crucial M4 SSD, van benne vagy 50e üzemóra + ezer fölötti P/E ciklus, de jól bírja (Micron MLC FLASH), ez is a C2Q konfigom része volt.
Ha lesz idő rá, akkor este XP telepítés és 3DMark is lesz.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Gyors gépek. A C2Q- ba van egy GTX285- öd, vagy valami hasonló teljesítményű videokártya ? 3DM03- ra kíváncsi lennék. 3DM01 már nem ok, mert látom Win7 van rajta, az alatt lassul.
szerk : CPU 3.8GHz- el, azt kifelejtettem...
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Erőt vettem magamon és elvégeztem a teszteket, illetve lementettem a gépről, mert részben tavalyi eredmények.
1. C2Q 9650 @ 3600MHz vs. I5 2500K Sandy @ 3600MHz
CINEBENCH15 / SuperPI mod1.5 XS 1M
C2Q: 396 cb / 13.041 sec
Sandy: 493 cb / 10.452 sec
24.5% Sandy javára...

Ráadásnak:
2. Sandy @ 4500MHz vs. 4790K @ 4500MHz HT OFF
Sandy: 609 cb / 8.361 sec
Devil’s Canyon: 693 cb / 8.156 sec
13.8% / 2.5% a 4790K javára

A projekt melléktermékeii:
1. A szép piros RAM-okat kannibalizálta a fő gépem. Kellett az MS Flight Simulator 2020-hoz... Lett benne 4db egyformán kinéző (4+4GB + 8+8GB) modul. A 2400MHz-t CL11-en 1.5V-al négyen is megfutják.2. Sandy-ban láttam fantáziát. Jól megcsinált proci. Mármint a termikus konstrukciója...
Ez egy átlagnál picit jobb, de azért nem csúcs példány (gondolom) 4.7GHz-ig Plug n Play. Offset -0.005V-al megy. P95 stabil, AVX-el és anélkül is. (LLC az intel spec szerinti nagyon droopolós állásba volt hagyva, hogy ne legyen olyan magas a fesz. terhelés alatt, kb 1.27V körül állt a fesz). 4.8-hoz már + offset kellene, de ott abba is hagytam, mert a lényeg, hogy a 4.5GHz stail lesz.
Aztán megláttam ezt:

-Egy olyan Gamer táppal, ami akkor is 8W-ot eszik, ha nincs rádugva semmi, csak be van röfentve.
-16GB RAM-al, SSD-vel
-billentyű, egér, ventilátor stb.vel együtt.A konyhai recept-/hírolvasós PC-t felspéciztem vele.
3x-4x gyorsabb lett így:

A RAM-ok 1866MHz CL10 1.3V-on mennek. A proci egyelőre 4GHz-re van visszavéve.
A proci az undervoltingot nem szereti (idle elhasal). A fix fesz meg idle nem jó... -
gban
veterán
válasz
hege8888
üzenetére
Akkor elvileg nem vészes a dolog, mert talán van olyan áram aminek nem kellene ott lennie de szerintem nem nagyfesz.
De ezt nem hozzáértőként tippelem csak, és a 'nem vészes'-t úgy értsd hogy azért teljességgel abnormális és én tuti nem merném használni, de nem azért mert megszexualizálhat az áram (de megint csak tipp és ne vedd kijelentésnek csak tippnek), hanem mert a hardverben simán kárt okozhat. -
gban
veterán
válasz
batyuska100
üzenetére
Az más, ott a földelés hiánya okozza a problémát, a monitor átereszt, ha jól tudom kondikon keresztül, de ez nem biztos hogy ezen az úton okozhat csak ilyet.
-
gban
veterán
válasz
hege8888
üzenetére
Nem csak az a lehetőség áll fenn hogy a monitorból 'kap áramot'.
Legelsőnek próbáld meg másik hasonló monitorral, és megnézném másik AT táppal is.
Elvileg az AT-s táp 220-as köre nem nagyon lehet közvetlen összeköttetésben a ház fém részével, de nekem mégis valami olyasmi gyanús hogy a monitoron keresztül nem az alaplap kap tápot, vagyis nem a kisfesz szaladgál eszementen, hanem a nagyfesz kör záródik, méghozzá a kapcsolón keresztüli út kiiktatása után a monitoron keresztül, de ne legyen igazam. -
hege8888
aktív tag
Szasztok, van egy X-aktám..
Kaptam egy 17" Daewoo lapos monitort, (előélet ismeretlen, -működik, Te szereted az ilyen régi sz@rokat..) ami tartalmaz beépített hangszórókat (szeretem a beépített hangszórósokat, mert kevesebb cuccolás kell, ha retrokockulás van). Délután összaraktam a gyereknek, hogy Rogue Squadronozzon, én meg mondom, meggyőződök,egyúttalm, hogy tényleg jó-e, van-e pixelhiba, hangja, stb..
Mikor kikapcsolom, (AT-s konfig) akkor jön a meglepi, hogy a gép ugyan kikapcsolt, de jár a egy venti, és világít a CD-rom ledje, meg a két előlapi led is... mondom, mi a p.na, kihúzom a 220-ból..semmi.. kihúzom a VGA kábelt is, és akkor leállt.Hujjujj.. a monitor ad(hat) áramot? Vagy kéne neki vmi beállítás módosítás.. (már nem túrtam a menüjét)
Újra összerakva látszólag működik minden, de azért nem vagyok nyugodt.. jó, csak évi -10-20 órát lenne használva, de merjem használni?
-
envagyok
veterán
Szerintetek 1996-os pc-be voodoo1 mellé mi a legjobb videókártya?
Matrox van most azt hiszem mystique, de arra azt irják mid-range.
Esetleg ATI? -
gban
veterán
Jött egy Zida 5SVA lap, egy gyári hűtőjétől megszabadított 166 MMX procival, rajta egy venti nélküli töklapos borda, 32 SD rammal, nulla kivezetéssel, 133 MHz-re és nem MMX-re jumperolva.
Kapott egy 233 MMX-et, normális hűtőt, és meglestem, max. 32 megáig lát bármilyen SD-t.
Aztán kapott friss biost, már a 256-osat is látja (és már 256-nak
).
Találtam PS/2 kivezetést, átvariáltam a leírásnak megfelelően a bekötéseket, már az is passzol hozzá.
Van USB kivezetése is, megnéztem, szerencsére szabvány, csak 2*5 tüskés, így egy kivezetés csatlakozójából kikaptam a dugót a 10. helyről, vidáman megy az is.
Már csak egy soros portot kell átforrasztanom, amit találtam az mind egyenes bekötésű, tuti ennek cikcakk kell, mert nem megy a soros egér. Igaz van már PS/2, de aki ismer tudja hogy nem engedem így útjára
-
gban
veterán
válasz
Kadi Laci
üzenetére
Nekem is ez az egyik ok hogy bontottat használok.
Egyszer hoztak újakat hogy azt tegyem be.
Ami megmaradt, 3 hónap után púpos lett, a többi kondi között tárolva, ahol a bontottak évek óta elvannak.Hőlégfúvózni ritkán szoktam már, de most ismét fogok, rendeltem egy modernebbet (11.11. akcióban 8800 se volt) a régii nagy helyett, ami 'fúrógép-forma'.
Igaz, azzal is műveltem csodákat de az azért ezeknél a modern lapoknál már nem az igazi. -
Kadi Laci
tag
válasz
batyuska100
üzenetére
Mikor javítani kezdtem panelokat, sokszor bontott elkokat használtam. Kb. 10 éve mikor már az elektronikai boltokban szinte minden beszerezhetővé vált, akkor kizárólag új kondenzátorokat építettem be. Azóta rengeteg gyártó készít mindenféle "jó" alkatrészt ami nem egészen 1 év alatt így néz ki [link] (Vajon a beépített 6 db ebből ami felhasználásra került hogy szuperálhat?) Tavalyi évtől ismét bontott kondenzátorokat is használok. Rohs forrasztásnál kitisztítom a furatokat és hagyományos cint használok Weller forrasztóval [link] (reklámért nem kapok semmit
) Ha nem kondenzátort cserélek hanem Ic-t ( [link] rossz [link] és itt már cserélve) meleg levegőt (gázos) forrasztót használok a levételnél. Alapos tisztítást követően a visszaforrasztást Wellerrel csinálom, mert biztosabbnak érzem mint a gázosat. -
batyuska100
senior tag
Nálam ez az "áttolós" módszer nem jött be, az új kondik lábai meghajlanak, és a pákám vége is túl nagy ilyesmi célra. Nagyrészt én is bontott kondikat használok, ha itthon elhullik egy alaplap vagy táp vagy bármi, arról még leszedem a menthető alkatrészeket. Újat csak olyanból veszek, amilyen éppen nincs otthon. Marad a lyukban ón, csak annyit szedek ki, hogy beférjen az új kondi lába.
-
gban
veterán
válasz
batyuska100
üzenetére
Átfúrás az kb. olyan mintha szétvágnád ollóval.
A kondik jellemzően egy fém csatornán mennek át a lapon, ami csatlakozik a 'bedrótozásához' vagyis a nyákon lévő vezekék-szálakhoz.
Ónt nem szedem ki, kell az oda, és nem is biztos hogy megfelelően tudod pótolni.
Én eleve bontott kondikat használok, okát most nem részletezem.
Szóval kiszedem a régi kondit, ón marad a lukban, beillesztem a kondit a lukakra, alulról megolvasztom az ónt a lukban, és közben finoman nyomom bele a túloldalról a kondit. -
batyuska100
senior tag
Itt még elég veszélyes módszerrel voltak kicserélve a kondik, mivel nincs ónszippantóm, így egy elég elvetemül ötlettel oldottam meg. Fúrjuk át! Lehet, hogy ezért nem működnek ezek az alaplapok már. A múltkori alanynál viszont gombostűvel szúrtam át az ónt (legfőképp azért, mert eltörtem a legvékonyabb fúrószálat, amivel át lehetett volna fúrni
), hogy majd a kondikat egyszerűbben lehessen beforrasztani. -
gban
veterán
válasz
batyuska100
üzenetére
Láttam már csúnyábbat is, és tuti lesz még jobb is.
-
batyuska100
senior tag
Ígért képek:
Első próbálkozások: [kép] [kép]
A kondik lábai soha nem lettek levágva, mert akkor szoktam levágni a lábakat, ha tudom hogy jól működik az alaplap. Ebben az esetben azért lett ez kihagyva, mert "majd ecce' megcsinálom" - 2 éve van elcsomagolva.
Kondicsere után már nem volt hajlandó működni/2. próbálkozások: [kép] [kép] [kép]
-
gban
veterán
CUSL2-C ram anomália: ma betettem úgy a 2 BX ready ramot hogy 2-3. slot. Így is hibázik.
1-2-ben nem hibáznak.
Önmagában egyik se hibázik.
Lecseréltem az egyik 2 oldalas BX ready-t egy másik 256-osra, ami 1 oldalas és nem BX-es, így jól működnek együtt a 2-3 slotban is.
Szóval válogatós a lelkem, ennyi. -
válasz
batyuska100
üzenetére
Ha találsz bármiféle folytonossági hiányt, gyanút, szakadást, vékony rézvezetékes átforrasztással orvosolhatod. Csak arra kell figyelni hogy tiszta út legyen, ne legyen más alkatrész az áthidalt úton, ha van, akkor pedig 2 vagy többszörös áthidalás kell.
-
válasz
batyuska100
üzenetére
Az elemtartótól a biosig tartó vezetősávok épek a lapon ?
-
válasz
batyuska100
üzenetére
Talán a CMOS reset is segítene ?

-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nálam az új Tua lapban sorban 128, 256, 128MB-os ramok vannak, ha az utolsó 2 ramot megcserélem, a lap nem indul. Utána ha vissza akarom rakni úgy ahogy először volt már úgy sem indul. Csak a cpu kiszed-visszarak segít.
Szerk: Mind a három ram egyoldalas, de a 256-oson bga-s ramchippek vannak.
-
-
gban
veterán
Örülök hogy jó lett.
Ne felejtsd el megemlíteni Valaki kollégát (akárki is legyen az
) aki hozzám irányított 
DarthSun: semmiség, laza ujjgyakorlat, 2 kondit cseréltem
Más.
Adott egy CUSL2-C, benne egy 1000EB P3, valamint adott 2 db elvileg hibátlan 256-os SD.
Ha berakom a 2 SD-t az 1. és a 3. slotba, az Orthos azonnal hibát dob.
Egyesével mindkettő hibátlan a saját slotjában.
Ha beteszem az 1. és a 2. slotba őket, akkor is hibátlanok együtt.
Erre van magyarázat vagy békéljek meg a jelenséggel? -
Susztermatek aránypárokkal. A relatív procierők és a video 64/128bit is cikkcakkos lenne függvényben,
többdimenzióssal+differenciállal lehetne bonyolítani
, inkább egy közelítő egyenest húztam a pontokra, saccra tehát a Villametteben a Radeon kb - 7526- ot hozna az FX 7051- ével szemben (3DM99 alatt). Ebben az erőtartományban az is valami, de sztem inkább csak egy LP R9600/64bitre (128bites nincs) lenne érdemes váltanom a kis brand gépben. -
gban
veterán
válasz
batyuska100
üzenetére
Dicséretes az igyekezet.
Milyen pákával tolod?
Milyen az eredmény a lap hátulján, tolsz pár képet? -
Chris82
senior tag
válasz
batyuska100
üzenetére
Majd megpróálom, köszi a tippet
-
batyuska100
senior tag
válasz
Chris82
üzenetére
Először nekem is balul sült el, szintén egy Tualatint támogató lapon cseréltem le ~15db kondit, ott kicsit elszomorodtam, hogy 2 órát kínlódtam vele és ugyan azt csinálja, mint előtte.
Szerezz be socket 478-as lapokat, próbálj rajtuk kondikat cserélni, gyakorolni még jók! Én is ilyesmiken tanultam meg forrasztani.
-
Chris82
senior tag
válasz
batyuska100
üzenetére
De jó hogy ilyeneket meg tudsz csinálni.
Szerencsére én még nem nagyon találtam, de nemtudom mit fogok akkor csinálni, sajnos ehhez nem értek -
batyuska100
senior tag
válasz
batyuska100
üzenetére
-
válasz
batyuska100
üzenetére
A yolo az valami szleng, ha jól értem lájkolta, bár a kép mintha közömbösséget ábrázolna...
-
válasz
envagyok
üzenetére
Jó, persze, érthető. Meg aztán az AweGold amúgysem egy olcsó cucc manapság, legalábbis aki tudja mennyit ér, nem fogja bagóért adni. Kukás gépben találni pedig nagyon nagy mák. Sok cuccot vettem olcsón/baráti áron, sokat kaptam ajándékba, de sokért fizettem reális piaci árat is, sok olyan ritkaságot pedig ami eleve drága reális áron is, nem engedte a pénztárcám, pedig az utóbbi pár évben feltörtem a nyomorból a szegény rétegbe.
Vásárlásokkal viszonylag szerencsém volt, egyszer futottam procigyilkos lapba, meg talán mégegy volt ami nem volt éppen jó állapotban. A nemrég selejtezett 4 brandból, még az is műkszik, amire nem javítható van írva
. Gyakran volt mákom is, kisebb-nagyobb cuccokkal. Kollégáktól is kaptam komplett jóállapotú gépeket.
Mondjuk pld az utoljára tesztelt AM2+ nagyrészéért piaci árat fizettem, abból a vinyók voltak ingyen, a TT ház pedig olcsón.
Elmondhatom hogy az összmérleg nagyon jól, kedvezően alakult nálam, nincs okom panaszra
-
Rómeó05
újonc

-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Azért nagyon relatív a drágaság

Nekem az eladási árának pont a duplájáért jött helyette egy másik ugyanilyen tegnap annyi különbséggel, hogy megvan a doboza, meg egy mikrofon hozzá.
Sajnos (vagy inkább szerencsére) nekem eddig nem sikerült semmi hasonló ritkaságot utcán ázó kukák közül összeszednem, szárítgatnom, mint itt egyeseknek. Kb 90%-ban külföldi, és gyűjtőktől való beszerzések a cuccaim, amik hibátlan állapotban vannak, és korrekten voltak tárolva.Egy veterán kocsinál is nagyon nem mindegy, hogy az udvaron áll-e már 30 éve, és a kutyán kívül már alulról is bele költözött egy fa is, vagy teljesen gyári állapotban egy gyűjtő klimatizált garázsában áldigál féltve, óvva.
Sajnos a nagy magyar valóság, hogy néha-néha megszegem a fogadalmam, és jofogásról meg innen ha-ról beszerzek pár youngtimer cuccot, amik hibátlannak mondva mire ide érnek lepukkant zörgő ventilátoros néha hibázó cuccokká válnak korróziós nyomokkal. Pedig ezek még csak kb 10 évesek. Most 2db HD3870 videókártyával jártam így. És még úgy igazán olcsók se voltak.
Vagy egy procival innen ha-ról. S604 SL72Y kereső hiretésemre po..rsk. tag elküldött egy SL73L-et ugyanannyiért, amennyiért németből megjött volna ebay-en postával.
És még neki állt feljebb, hogy miért zavar ez a fikarcnyi különbség. Most küldtem vissza, kíváncsi vagyok mennyit utal vissza, ha visszautal.
-
válasz
Chris82
üzenetére
Szerintem működik. Sima Audigy2- őm nincs, csak 2ZS. Nemrég volt róla szó hogy a honlapon már nincs fent driver 98- hoz, de a gyári lemezén van. A 2ZS megy, akkor elvileg a sima is
. De ha bármilyen SB PCI kártyát teszel az Awe mellé, akkor Win alatt, annak a SoundBank kezelőjével a rendszermemóriába is tölthetsz mintákat. -
arn
félisten
válasz
Chris82
üzenetére
Vegulis ez a legjobb es legutolso "sb16" digi reszrol, ami hwesen kompatibilis dos alatt a sbel. Viszont a cqm miatt csak nagyon kesoi doshoz erdemes szvsz hasznalni. A ct3900 univerzalisabb.
Vhol ironikus, hogy sok szempontbol jobb, de epp addigra valt feleslegesse a midi, korabbi korszakokra meg van jobb kartya. Nekem csalodas volt, ezt vettem eloszor, utana a ct3910et (doshoz).
-
-
válasz
Chris82
üzenetére
Jó kérdés. SimmConnt vettem régebben, mikor még olcsóbb volt, de állítólag még lehet kapni. A gyári biztos feelingesebb, de megnézném a helyedben, hogy melyik mennyi, és döntenék, persze ha sok lóvéd van, akkor mindegy, vagyis lehet a gyári. Viszont ha 24MB- os, akkor a 26- os Roland font pont nem fér bele, SimmConn 28MB- ot lát, oda simán. Már csak ezen font miatt is megéri a bővítés
. -
-
gban
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Én is mosttervezem a tualatin készletet letesztelni, mert csak vettem de nem volt még lapom hozzá

Aztán most végre jött egy lap, aminek annyi szépséghibája van hogy HP (ez még nem lenne főbenjáró bűn), valamint nincs rajta agp
De procit tesztelni tökéletes.
A készlet elég vegyes, Celeron van 1, 1.1, 1.2, és 1.3 is, P3 viszont csak egy 1.133-as. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A Ti4200- at kihajtja, a 9800- at nem teljesen, de bármelyikkel jobb lesz az összteljesítmény.
-
-
válasz
batyuska100
üzenetére
Annyit megért simán

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha az 1.74GHz oprendszer/3D alatt is stabil, az elég jó eredmény.
-
válasz
batyuska100
üzenetére
Jókis gép, a videokártya korlátozza, abból nem ártana egy erősebb bele.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kössz az infót !
ST6- al régen foglalkoztam, de be lesz tervezve, a teljes Tua készlettel+TUSL2C, VH6T lapok is. BIOS : jelenleg az Abit tükörben tudnék keresgélni, spéci biosokat nem tudok egyelőre.
-
batyuska100
senior tag
Gondoltam akkor leírom a friss Tua gépem, közel sem kész, még van mit kipofozni rajta.
Intel Celeron 1000A proci (van tartalék hasonló 1000A és 1100A procim)
PCPartner 15EPBAS3-T203CA alaplap
512MB PC133 ram
Gigabyte Radeon 9200SE vga
Spire FalconRock II
TP-link wifikártya 54Mbit/s
Realtek hálókártya 100Mbit/s
Mobilrack, benne 40-es Seagate U series 100/42 (erősen csapágyas, nagyon rossz a hangja)
Quantum Fireball lct20 20GB rendszervinyó 70/100
Seasonic táp (azt sem tudom hogy mennyi a teljesítménye, P4 gépben volt)
Pingvines gépház
Windows XP SP3 -
válasz
batyuska100
üzenetére
Igen,fullos 512 cache tua de akkor is kevésnek tartom a késöbbi athlonoknak adtam annyit. SL6BY [link]
Fapad ramjaim vannak de vissza lehet osztani.
Ramfesz se lenne rossz, van mit megsütni de sajnos kondis kicsit a lap, lehet az sem tesz jót neki. -
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez PIII-S?
-
válasz
DarthSun
üzenetére
A kínai lapok esznek mindent.
S2011 meg speckó kicsit mert van szerver, asztali és workstation is. Xeon mellett elvileg tudják. Azaz nem mind. Alienware pl nem.
Mai átlag bolti lapok nem tudják az ecc reg-et.Abit st6 hoz van valami bios mod? Csak 1.65v a max ami egy vicc szerintem, annyit alapon kértek a copperek úgy emlékszem.

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Sima DDR4 3600- as GSkill gondolom megy 2011v3 Xeon mellett, legfeljebb 2GHz környékén hideg marad a RAM
. Valamint a kapható lapok most akkor simának vagy szervernek számítanak ? Ezekben megy Xeon mellett az ECC REG ?(#70805) ityam : szép munka, kössz ! Próbálok kalkulálgatni...
-
gban
veterán
válasz
batyuska100
üzenetére
Ott valami gond lehet ha resetre nem jön vissza semmi, azt mondjuk okozhatja inkább a púpos kondi.
Más táppal is nézd meg azért. -
jokeph
nagyúr
válasz
batyuska100
üzenetére
Ha 4 sec-ig tartod benyomva, akkor kikapcsolod vele, már amennyiben nincs megváltoztatva a bekapcsoló gomb funkciója, pl. alvó vagy más módra.
-
gban
veterán
válasz
batyuska100
üzenetére
Megnézted a biosban a bekapcs gomb beállítását?
4 mp nyomva tartás után se kapcsol ki, ami a másik lehetőség?
Mit gondoltál amikor tízszer megnyomtad egymás után, az a kód a kikapcsolásra?
Púpos kondik a proci körén vannak, nem hinném hogy köze van hozzá bár semmi sem kizárt. -
batyuska100
senior tag
Hali!
PCPartner 815EPBAS3-T203CA alaplap, új szerzemény, nem akar kikapcsolni. Talán a púpos kondik okozhatják? Megnyomom a gombot, a kép elmegy de a ventik mennek tovább.
-
ityam
őstag
Újra mértem a főbb szereplőket miután felraktam a chipset drivert, kikapcsoltam a v-syncet és valahol észrevettem, hogy még egy FSAA is forcolva volt korábbi beálltások alapján(ezt is kikapcsoltam most).
Ki akartam egészíteni egy 8MB-os voodoo2-vel is a tesztet, de sikeresen úgy összebasztam a win98-omat, hogy már el sem indul a 3dmark 99 valamelyik msvc dllt hiányolva. DX9 nem akar újra települni, szóval majd ha megint több időm lesz, akkor rendberakom szegényt. Azért sikerült az érdekesebb szereplőket újra tesztelni és azért mostmár sokkal szebb eredmények születtek. Főleg a kis kyro2 ment szépet bár az a tesztek végére úgy átforrosodott(passzív borda van rajta csak
) hogy meglepődtem hogy fagyás nélkül végigment.
Tesztek újra az alábbi konfiggal: ASUS P4GE-MX, CeleronD 320@2,4 GHz, 1GB DDR ram.FireGL 8800(Radeon 8500 driverrel):
3Dmark 99
3Dmark 2000
3Dmark 2001Prophet 4500 Kyro 2:
3Dmark 99
3Dmark 2000
3Dmark 2001MSI Radeon 9250:
3Dmark 99
3Dmark 2000
3Dmark 2001Noname Savage 2000:
3Dmark 99
3Dmark 2000
3Dmark 20013Dmark 99 result browserével táblázatba szedett eredmények:

Üdv Ityam
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
AMD-ből ez talán RyZen PRO sorozatú CPU-val menne egyedül AM4-en.
Vagy TR4-ben.
-
válasz
envagyok
üzenetére
Ez ECC REG ram, álltalában Xeon kell neki meg szerverlap. Előnye hogy használtan olcsóbb mint egy sima asztali ram. 6-7eft körül vannak a 8gb-osok ddr4ből, ddr3 ból pedig akár 2-3eft az áruk. 16gb-osok árát ddr4-ben nem tudom, ddr3 ból olyan 6-7eft-ért ki lehet fogni.
Valami elcseszett oknál fogva DDR4-nél T betű lett a korábban R betűs jelölés . Ha nem lenne felirat akkor az extra nagyobb chip alapján látod hogy REG típus, illetve van rajta egy plusz ram chip is oldalanként amelybe az ECC adatok kerülnek.
Asztali lapokban nem szoktak működni az ECC REG ramok csak a sima ECC ramok.
Van még szervereknél ezer féle (load reduced, nvdimm, HPE) csak hogy ne legyen egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 7
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
. Mondjuk a 1366 való igaz, tuti elkalapálja mindegyiket.

)
).
) Ha nem kondenzátort cserélek hanem Ic-t (

) hogy meglepődtem hogy fagyás nélkül végigment.