- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- votlage71: Kábel menedzsment
- Kempingezés és sátrazás
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
Helló Urak!
NE erre adjatok valami okosat.
Adott egy Nvidia Quadro FX GO1000M VGA kártya, ami ezt tudja:Kicseréltem a VGA-t egy Geforce FX 5650m-re, ami pedig ugyanazt tudja:
Ugyanaz a gép (Dell Precision M60) ugyanaz az OS, ugyanaz a driver...
HA megnézzük a VGA-t... elvileg TÖK UGYANAZ, ráadásul a Geforce FX 5650 órajele még magasabb is... Mégis kb 20%-al lassabb...
Ami difi, hogy a Quadro-n Nvidia NV36M GPU van 82 mill. tranyóval, míg az FX 5650-en NV 31M 80m tranzisztorral... de ugyenúgy 128MB 128bitesek, egyezik a pixel shader vertex árnyalók száma, stb.. kb minden.. mégis viszonylag nagy a difi, ráadásul a quadro javára...
Erre tud nekem valaki valami okos magyarázatot adni? -
lotuska
tag
Az a gond, hogy csak driver update van fent a creative site-on. En meg ilyesmit nem lattam. Tehat ha az eredeti CD meghibasodik, akkor uj hangkartyat kell venni?
Mind1 is en vagyok a bena meg maradi. Magyaran az a driver amit en megprobaltam telepiteni csak egy update volt es ezert nem mukodik...
-
jokeph
nagyúr
válasz
lotuska #71895 üzenetére
Üdv !
Van ötlet, legegyszerűbben egy USB-s hangkártya, kb. 1-2k-ért. Plug&play, bedugod, felismeri azt megy.
W98SE -ig elvileg támogatott.A Creative hangkártyák nagyon finnyásak a driverre, legtöbb csak a sajátjával megyen, legkönyebben a vezérlő chip típusa után lehet hozzá megtalálni a helyes drivert, vagy a CTxxx típus után.
-
lotuska
tag
Sziasztok.
Hangot szeretnek varazsolni az s478-as gepembe.
A lapom ilyen brand gepbol valo [link] Acer F89M. Operacios rendszer: windows xp.
Amit probaltam:
1.)Rajta van egy realtek AC'97 driver(alaplapi), de sehogy sem tudom mukodesre birni. Probaltam masat telepiteni vagy letorolni a jelenlegit, de folyton 80%-nal kiugrik. A device managerbe mar nem is latom...2.)Probaltam egy dedikalt PCI hangkartyat(Creative SB0100) is mukodesre birni, de ez is sikertelen kiserlet volt, egyszeruen nem hajlando telepiteskor erzekelni a kartyat.
Otletek?
-
Chris82
senior tag
válasz
Madara-san #71862 üzenetére
A drive Torisan típusú de közben cseréltem Hitachi - ra, mert valamiért folyamatosan ütközött a WD meghajtóval.
-
Chris82
senior tag
válasz
DarthSun #71889 üzenetére
486 dx2 66mhz
Et4000 Vlb 1mb memória
Az IO kártya is vlb vezérlős
Awe32 ct3900
WD 2010 MB-os HDD
A-trend opti 895 deep green alaplapA memória időzítést végig próbálgattam biosban, nem jártam sikerrel. Az ide hdd block mode disable volt ezt most enable - ra kapcsoltam, mintha jobb lenne, de még nem volt időm tesztelni
-
válasz
DarthSun #71888 üzenetére
A SIS471 lapomon pld így néz ki :
A végeredmény itt is függ a variációktól. A 33MHz- es példánál maradva ha >33/WS1 van bejumperelve, akkor lassúbb lesz, de stabil, <=33/WS0 esetén elvileg ideális/stabil. Ha a proci 40FSB- s, akkor >33/WS1 ok, de ha ekkor <=33- ra mutat a jumber, és a WS=0, probléma lehet. Valamint a WS-freki külön is állítható, tehát el lehet játszadozni, mire meglesz a leggyorsabb, ami még stabil.
-
válasz
Chris82 #71887 üzenetére
RAM és cache időzítéseket próbáltad lazábbra venni ? 486 esetén gyakran valamelyik nem bírja. És a proci milyen, WB/WT cache- s ? Proci/cache <--> WB/WT, vagy fordítva, vagy mindegyiket egyformára, érdemes kombinálni, variálni, erre érzékeny sok lap. Ez jut hirtelen eszembe, bár lehet hogy próbáltad, mivel a BIOS állítgatást írtad.
VLB kártya van benne ? Azokon általában van < = > 33MHz, és az alaplapon is lehet ilyen jumper, szinkronba kell hozni. Pld egy DX4/100 proci 3x33- on megy def, tehát az FSB=33, ekkor a lapon és a kártyán is <=33- at kell jumperelni. Ez is rontja a stabilitást, ha nincs belőve. -
Chris82
senior tag
Sziasztok!
A 486-ossal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Normál uzemmodban játékokkal vagy éppen floppy masolas közben egyszercsak lefagy a gép. Turbo nélkül semmi gond nincs. Mi lehet a gond?
Floppyt cseréltem, vezérlő kártyákat másik slotba tettem, biosban amit tudtam próbáltam állítani de semmi valtozas.
Valakinek van esetleg ötlete? -
válasz
Fred23 #71849 üzenetére
Szép darab LP- ből, már BGA ramos
. Gyorsabb mint az FX5200. Bár ahogy nézem az 5200- as is már 2003- as, a 478 Villamette 1.5 mellett pedig nincs dátum a cpuworld- ön, arn táblázatában pedig 2000 szerepel (bár azt nemtom hogy 423 vagy 478- ra vonatkozik- e). Gyakorlatilag tehát az FX (is) overkill a Villi 1.5 mellé
, de ez csak amolyan gondolatfolyás, nekem az a lényeg hogy belefér a házba és műkszik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #71871 üzenetére
Nem csak neked tűnik így, hanem nekem is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Madara-san #71869 üzenetére
Hát igen, nem is olyan kicsit. 1999-ben vettem 366-os Celeront 64MB RAMmal (amiből aztán hamar 32 lett., de ezt már többször elmeséltem itt, hogy beszart az egyik 32-es RAM modul, visszavittem, aztán eltökítették, és utána már nem is akartak rá emlékezni stb.) és emlékszem, hogy az akkor még a nagyon jó kategóriába tartozott, és a csúcs Klamath 450 ami a boltban volt (a legjobb gép ami kapható volt) is csupán 128MB RAMot tartalmazott.
256MB RAMos gépet egyébként aztán több mint egy évvel rá láttam először... (2000 november legvégén)Érdekesség, hogy mivel sokat scanneltem meg dolgoztam relative nagy felbontású képekkel hamar megkaptam, hogy akár a 128MB RAM is indokolt lehetett volna (és valóban 32MB RAMmal már nagyon szenvedés volt) ezért is lett viszonylag hamar 96MB RAM legalább ... (csóró diákként azért nem tudtam csak úőgy zsebből kitenni 128MB RAM árát)
128-al nem éreznél sok különbséget. Win98-at használtam 128MB RAMmal is, (pont a flex hangú Quantum LCT20 20 társaságában) és meg kell mondjam a sima Win98 (nem SE) is pokolian gyors, pattogós rendszer volt vele. Ráadásul akkoriban játék se igen volt aminek ennyi RAM (vagy leginkább már a fele azaz 64MB RAM)is ne lett volna elég.
Nekem a Win98 Lite kimaradt, (ahogy fura mód a 98SE is, hiszen sima 98-ról én WinME-re váltottam egyből).
-
ityam
őstag
válasz
Bile Demon #71873 üzenetére
köszönöm szépen az infót. lehet szétszedem valamelyik nap és megnézem látok e valami feltűnőt
-
Bile Demon
őstag
Ha jól értelmezem, akkor igen az egyik RAM D1-es vagy D17 lábával van próbléma. vagy vezetősáv szakadás, vagy forrasztás, de lehet a GPU D1 vagy D17 vagy D33 vagy D49 vagy D65 vagy D81 stb. Mivel 256 bites 8db 32 bites RAM van, tehát 16 lehetséges hibás adatvonal valamelyike.
-
ityam
őstag
válasz
Bile Demon #71871 üzenetére
Ha jól értelmezem amit írsz akkor lehet hogy az egyik memórialáb forrasztása engedett el?
Javasolta hogy kapcsoljam ki a loggolást a gyorsabb kereséshez így 20 perc után már vagy 50 millió hibánál járt. És még 2 órát írt hátralévő időnek.
Most a small tesztet futtatom ez fut ami mindjárt végez.
végeredmény:61860481 hiba -
Bile Demon
őstag
Nekem az ATITool vált be, mondjuk az artifactot keres a képen, szóval nem kimondott memteszt.
Egyébként ránézésre jónak tűnik ez a progi amit használsz, nagyon is hihető a rengeteg hiba. Ahogy elnézem egy adatvezeték hibás a memóriánál és az rengeteg címet érint. Ez 64 bites szóval dolgozik, ha 256 bites a memória elérés, akkor minden negyedik cím hibás... (32 millió hiba 128MB-ban). -
ityam
őstag
válasz
Bile Demon #71868 üzenetére
-
Madara-san
aktív tag
válasz
KROK640 #71864 üzenetére
Köszi!
Valóban "sok", de itt egy kicsit beütött a megalománia. Találtam két darab ugyanolyan ramot a kupacban, gondoltam akkor már maradjanak nyugodtan párban. HDD-ből se tettem bele korhűt, a flexkorong hangját idéző Quantum Fireballt nem tudtam hosszú távon elviselni, úgyhogy egy 20 GB-os Seagate ment bele, meg egy lapos Maxtor van a mobilrackben.
Aztán lehet kicserélem majd őket 128 MB-ra, gondolom sok különbséget nem éreznék végülis.
A 98Lite az egyik kedvenc rendszerem, a gyerekkoromat meghatározó, korábban említett Pentium Pro gépemen is ez volt (egyébként tervezem majd feltámasztani azt a gépet is). Anno mindent megtettünk azért, hogy a lehető legtöbb teljesítményt kicsikarjunk a már akkor is retronak számító gépeinkből.
Mindenesetre itt azért erre esett a választás, mert a "teljes" 98SE-t a P!!! gépemre tettem, 95OSR2-t pedig a non-MMX, HX chipsetes P200-ra tervezek. Ez meg megkapta a kettő fúzióját. Baromi gyors, és stabil. My bad, de a korhű szoftverezésre én annyira nem szoktam rámenni. -
Bile Demon
őstag
Memória hibától lassabb nem lesz, "csak" képhibás.
Nekem volt olyan 9800 PRO-m, amin gyárilag 0.1V-al kevesebbet kapott a memória, mint amire az adatlap szerint szüksége lett volna... Úgy emlékszem csak felvillanó pöttyök voltak és underclockolva jó volt. Fesz emelés után is jó lett. (Csak amikor szépen meg akartam csináltatni egy technikussal az ellenállás cserét, akkor a két ellenállás értékét felcseréltem és akkora feszt kapott, hogy hirtelen halált halt.
)
Ebben a hozzászólásban írtam róla: [link]
-
ityam
őstag
Nem hiszem hogy a mai divatos fake kártyagyártás ebben az időben népszerű volt. Egyébként most hogy lefutott már pár teszt. a Commanche4 pl kicsit még gyorsabb is mint a 6600GT.
Szóval nem hiszem hogy lassabb chipet raktak volna rá.
Ezeket a hibákat memóriának gondolom. És még 3dmark 99 ben alig volt kis hiba a nagyobb memóriaigényes teszteknél már igen látványos a hibázás.
Érdemes lehet esetleg a hynixes memóriás biost rárakni hátha azért romlott el eleve mert infinionost raktak rá amikor nem azt kellett volna? Vagy az ilyen teljesen behalaszja a kártyát ha tényleg infineon van rajta? -
En ezert lennek kivancsi a chipsetre, mert anno kinabol tonnaszamra fogtunk "atveros" kartyakat, azoknal voltak ilyen dolgok.Olyan ez, mint a CPU hamisitas volt.
-
ityam
őstag
Kicsit elhamarkodott kijelentés volt hogy nem is nagyon látok képhibát. a 2000 es és 2001 es 3dmarknál már nagyon is szemmel láthatóak a hibák.
Szerintetek attól még sebességre olyan lehet mintha nem hibázna? vagy ez gyorsíthat/lassíthat a kártyán?
Csak hogy mennyire lehet mérvadó a sebessége ha a többi kártyához viszonyítom?
Pl 3dmark 2001 most futott le a 3ghz es northwooddal és 11202 pont lett. Minden defaulton.
Amúgy próbáltam kicsit underclockolni a kártyát és overclockolni is hogy hátha attól eltűnik a képhiba de nem sajna
commance 4 kephiba peldanak: [kép] -
KROK640
nagyúr
válasz
Madara-san #71862 üzenetére
Gratula szép
300-as Klamathoz nem túl sok a 256MB RAM? Úgy emlékszem, a legamerebbek meg workstationöbbek mentek 128MB RAMmal akkoriban. De inkább a 32-64MB volt a jellemző.
A másik az oprendszer kérdése : Miért Lite? egy ilyen gépre lazán mehetne a teljes értékű is! (az már másik kérdés, hogy ha '97-es gép a cél korhűen szoftveresen is, akkor Win95 OSR2 lenne a megoldás inkább lévén Win98SE csak 1999-től van)
-
ityam
őstag
hophophop valami történt. Próbáltam WHQL es drivert de nem volt változás utána pedig próbáltam a gyári microsoftos drivert és dxdiag ezzel felismerte a 3Dt és pörög a kocka
Sőt 3dmark 99 is elindult most és fut.
Quake2 nem indult el mondjuk de még próbálgatok mi indul el.
Persze még az lenne az ideális ha a softmoddolt omega driver menne hogy 9700 üzemmódba legyen, de amíg nem találok olyan drivert a microsoftoson kívűl amivel elindul addig nehéz dolgom lesz.
Közben amíg írom a hszt lassan lefut a 3dmark 99 és képhibákat sem nagyon látok. Pontosabban a A Bump Mapping tesztnél pici hiba volt meg a pixel poligonsnál. De a game teszteknél nem. -
Madara-san
aktív tag
válasz
Chris82 #71850 üzenetére
Wow, igen csak frankó lett. Az a VLB-s Tseng nagyon menő. A CD Drive milyen típusú? Illetve jól látom, hogy a Compaq gépedből kioperáltad végül az 5.25-ös Floppyt?
arn: Pontosan, éppen ezért építettem én is végül Intelt mind a két korszakból.
Végre el is készültem a (nagyjából) 97-es konfigommal:
- ASUS P2L97
- Pentium 2 300 MHz (Klamath)
- Diamond Viper 550 (Riva TNT) [e helyett lehetett volna Riva 128ZX AGP a teljes 97-hez, de nem találtam]
- Diamond Monster 3D (Voodoo 1)
- 256 MB RAM (CL2)
- SB AWE 64 Gold
- Megfelelően besárgult, de legalább jó tömör és nehéz, 97-es gyártási dátummal rendelkező ház
- 98Lite SEA CD meghajtót valószínűleg ki kell cseréljem, sajnos állandóan kiköpi a lemezt.
Leteszteltem pár drivert 3DMark 99-ben, úgy fest hogy ezek a Diamond kártyák a saját drivereikkel mennek a legjobban. Ami pedig számomra furcsa volt, hogy az Iceman V1 driver érte el a legkevesebb pontot.
-
ityam
őstag
egy régi atiflasht letöltöttemltottem dosost és az felismerte a kártyát. le is mentettem az "original" biost ami a leirása szerint infineon ramos.
Sikerült is felírnom a kártyára az általam letöltött infineonos biost. így már a gpuz látja is a vga bios verziót de a problémát nem oldotta meg hogy nincs 3d.
Dxdiag ezt írja:
A Direct3D-funkciók nem érhetők el. Érdeklődjön a hardvergyártónál, hogy az illesztőprogram végleges verziója van-e telepítve.
Drivert próbáltam újratelepíteni a bios csere után de első win restartnál újraindult az üdvözöljük felirat után. azután elindult a win de még mindig nincs 3d. dxdiag 2d tesztje rendben lefut.
Valakinek ötlet? -
gban
veterán
Jött egy VIA EPIA lap, 533-as VIA C3 procival, és milyen az integrált VGA?
Trident Blade 3D
Gyorsan meg is néztem mit tud.
Félig szomorú, félig örömteli.
Összehasonlítva az önálló kártya változattal, olyan mint a TNT Aladdin, a kártyán simán lefutott a 3DM2k1 1024/32-ben, ezen csak 640/16-ban indul csak el, de a második teszt előtt kilép.
Összehasonlítva a közelmúltban emlegetett SiS 620-szal, ami szintén 8 mega SD-t lop az alaplaptól, azon legalább lefut a 2k1 1024-ben is, viszont ezen a 3DM99 összehasonlíthatatlanul virgoncabb. SiS eredménye 348 pont volt, az integrált Tridenté 1333: -
ityam
őstag
Márkajelzést nem láttam rajta. Heatpipés zalman hűtőt raktak rá és a memóriákra is. Tehát valakinek egyszer nagy becsben volt.
Előéletéről nem tudok a kártyának, de elképzelhetőnek tartom hogy kísérleteztek moddolt biost belerakni hogy 9700asnak menjen csak elcseszték.
De tudni nem tudom.
Dos is működik és win is működik. Néha kis képhiba megjelenik mondjuk, de alapvetően működik, csak se d3d se openg játékok nem indulnak el. De sima winwuake elindult vele pl.
Dost bootoltam de csak addig hogy elindítsam az amdflasht. -
ityam
őstag
Sziasztok
A 9500 radeonom mint mondtam hibás de rosszul mondtam korábban a hibáját. Gyakorlatilag semmilyen 3ds program nem indul el vele(SE OpenGL se D3d), egyedül az egyszerű winquake indult el ami még nem használ ilyen extrákat mint 3D.
GPUZ t indítottam és érdekesség hogy nem tud bios verziót kiolvasni. Bele is fagy a gpuz a futtatásba elég gyorsan.
Probáltam egy amdflash progit letölteni és dost bootolva gondoltam rakok rá új biost hátha. Még az írást nem próbáltam meg csak a lementést a mostaninak ami rajta van információt kérni az adapterről de azt a hibaüzenetet kapom hogy adapter not found.
Így érdemes lehet valamivel próbálkozni egy biost beleírni? szabad/lehet más progival biost írni. Ha igen tudtok segíteni mivel érdemes próbálkoznom? Vagy ez teljesen elvetélt ötlet? Illetve kell e külön PCI os VGAt mellé tennem ha akarok biost írni vagy mehet ha egyedül a radeon van benne a gépben? Nem csináltam még bios cserét én korábban.
Találtam egyébként infinion és hynix ramos biost is, de a ragasztott bordát nem akarnám lebontani ha nem fontos. Nagy tragédia nincs belőle elvileg ha rosszul tippeltem legrosszabb esetben pcios vgaval társítva tudom a másik biost is ráírni(feltéve ha bármilyet sikerül valamivel ráírni, mert még ebben sem vagyok biztos)
GPUZ kép: -
válasz
Chris82 #71850 üzenetére
Hey! Milyen Teac driveod van? Nekem egy ilyen kinezetu fekete driveom van (FD55GFR), de valami "fura verzio" lehet, mert van benne plusz egy elektromagnes, amit nem nagyon latni mas fotokon. Ennek az lenne az ertelme, hogy a fejet csak akkor huzza a lemez kozelebe, ha mukodik a drive. Ide raktam egy videot a mukodesrol.
-
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #71837 üzenetére
Expendable, benchek, unreal... p2vel teszteltem korabban, az ugy teljesen korrekt volt. A k6-2 max az araban volt highendesebb, egy olyan 3dnow supportra alapozva, ami sose terjedt el igazan. De ha pl a k6-3at pakolsz ossze v3al (vagy sz*psz nval), a korai p3al szemben ugyanez pepitaban.
En nagyon akartam ezt ss7et szeretni, tobb korszakban is, de azonkivul, hogy letezik, nem tudok ra jobb okot, hogy miert hasznaljam. Leteszteltem, aztan elcsomagoltam, hogy volt ilyen is, es hasznalok mast helyette.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #71836 üzenetére
Megjeleneskor nem egy orajelu procit szoktak elinditani, hanem x felet, aminek a 333 volt a teteje. Ez egy teljesen kifacsart orajel volt, onnan jott a faramuci 95mhz fsb, a 350/100 mar nem volt nagy tomegben gyarthato.
Nem az a lenyeg, hogy a v2 mennyire van kihajtva, hanem az, hogy amikor a piacra kerult, akkor mar volt olyan termek, amivel 1.5-2x annyi fpst kaptal sok esetben. Dos alatt meg szepen megy, talan csak a quake, ami hasonlo kepet mutat, mint a wines benchek, csak 98ra ez mar sokat nem szamitott. Ezt meg bugokkal nyakonontve, lejon, hogy miert van ennyire keves kesoi k6 a hasznaltpiacon.
A v2nel temeszetesen annak megfeleloen gyorsul, hogy epp mi a szuk keresztmetszet.
Azt remeltem, hogy 98as cimeknel ok, hogy lassabb, de azert emesztheto fpseket ad, de sajnos sehogy sem hasznalhatobb es/vagy erdekesebb mint egy korai 97es konfig a 97es cimekkel. Ezt a szuk 97es vonalat akartam kihuzni 97-98ra, de igy inkabb marad a 97es gep, a 98-2000es reszre meg a slot1.
-
-
válasz
envagyok #71843 üzenetére
Ööö, oké, hogy rárakjuk, de az alaplapok BIOS-a ismeri a Tuat-t, vagy vannak moddolt BIOS-ok, amikkel ki kell még "okosítani" majd őket.. Gondolom kb ez ugyanaz, mint a LGA771-et belehekkelni LGA775-be?
Mi van a plusz 1 mm magasággal? Mert akkor a hűtőfelfogatás is még plusz macera lesz... -
envagyok
veterán
Érdekel valakit olyan s370 adapter, amivel tualatin procit be lehet rakni fc-pga copper támogatású lapba?
Az ára nem veszélyes, 3k körül van [link]
De a posta szerintem horror lesz, az eladó más termékére 10k körül van írva.
Ezért gondoltam arra, hogy jó lenne egy közös rendelés. -
KROK640
nagyúr
-
válasz
DarthSun #71839 üzenetére
Beszéltünk másik topikban az Intel HD Graphics (Clarkdale) és a 6600 GT erejének hasonlóságáról. Most jutottam odáig, hogy XP alatt mértem is egy 3DMark2001-et az Intel IGP-vel, és a tippem bejött, mert tényleg kábé mint egy 6600 GT valami akkori procival:
Semmi tuning, minden alapon, de a proci a legerősebb IGP-s i5. RAM-ok is húzatlanok, driver pedig az az egy, amit nagy nehezen megtaláltam.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #71834 üzenetére
A Bartonos gépedet olvastam, az nagyon tetszett, többit még nem úgyhogy pótlom a Dual Core-s tesztedet.
arn: Pl. melyik 98-as címre gondolsz? Egy Unreal, gondolom a kor Krájzisza volt, és nem nagyon ment jól az akkori átlagvason (mondjuk a V2 elvileg high end volt, valszeg egy 450-es PII-vel már jól is ment). Én emlékszem, 2003-ban a 4M computerbontóban guberált Pentium Pro-mon Unrealoztam, UT-ztam és Quake II-III-aztam Voodoo 2-vel. 12 éves voltam, és örültem hogy ment, FPS értékeket nem nagyon néztem.
Vagyis de...! A Quake III-ban, tökéletesen emlékszem hogy ilyen 25-30 FPS-t nyomatott 800x600-ban, és sokkal szebben nézett ki, mint a haverom gépén aki 233-as MMX-el és Voodoo 1-el tolta (minimum detail, ~15 FPS).
-
Nem, korábban is linkeltem hogy az első K6-2 200MHz- es, vagy hibásan írja a cpuworld ?
Voodoo2- höz már anno is az L2 cache- el ellátott procikat ajánlották, tehát legalább Slot1 P2, esetleg még a K6-III+ ami még kihajt egy single V2- őt. SLI esetén pedig még 750/930/1000MHz esetén is skálázódik Copperrel. Tehát nem csodálom hogy a sima K6-2 mellett nem megfelelő az eredmény, nem odavaló a V2. Egyébként nálam a 233@262 MMX mellett először V2 volt, de avval is csak vánszorgott, inkább V1- et tettem oda, avval elfogadható. Még megkockáztatom hogy egy 550- es K6-2 egy jófajta SS7 lapban esetleg már elfogadható eredményeket hozna single V2- vel - lehet valamikor kipróbálom.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #71830 üzenetére
Az elso k6-2, az 333as volt, kb az tud annyit, mint egy p233mmx. Nehol gyorsabb vmivel, de a tipikus fpu teljesitmeny nem tobb. Remkeves egy v2hoz, valahol alig gyorsul emiatt a korabbi mmx+voodoo szintje fole a procilimit miatt. Ott adtam fel, amikor ilyen 20-30fpseket tologatott nekem 98as cimeknel, mellerakva a sok macerat... a kedvem is elmegy a retro gepektol.
-
válasz
Madara-san #71833 üzenetére
Az SS7 tesztben az MMX még nem volt, be fog kerülni, de ott Voodoo1 nem lesz mellette. Tua procik majd külön nagytesztben. Northwood- ra csak kis kitérőt tettem egyelőre, avval próbáltam ki a 848- as lapot, tehát figyelembe kell venni a SCh ramokat, de valamennyire talán kompenzálja hogy @3.2- őn ment a CPU - [link], [link]. Athlonok tesztelgetése megvolt, ebben nincs benne a Barton, az a P4 ellen szerepelt, a blogban a második gép.
-
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #71829 üzenetére
PLCC-32 ?
-
Hasonlót :
"az elso k6-2, gyk egy mmx szintje"
Ebből én az első K6-2- re kerestem rá, ami 200MHz- es, amiatt ragoztam tovább. Értem hogy Neked nem jön be, nekem tetszik hogy az S7- et továbbvitték SS7 vonalra. Csak kicsit próbáltam védeni a platformot, többször írtál róla eléggé negatív véleményt. Lényegében én is hangoztattam, hogy nyilván egy BX mindenben jobb, de attól még dönthet bárki úgy hogy kipróbálja az SS7- et (persze szívás lehet vele).SS7- hez van a legtöbbféle procim, lassan folytatom a tesztelésüket, de még mindíg van hátra kitérő project.
-
Sanchez638
addikt
Segítséget kérnék. A s478 lapokon lévő barna BIOS foglalatnak mi lehet a neve?
-
válasz
Madara-san #71826 üzenetére
A P1MMX+Voodoo1 vagy a Villamette+Voodoo1- re ?, a P1- nek van esélye kb 2-3 project után sorrakerülni, az a gép még nem volt blogolva.
-
Madara-san
aktív tag
Czo: Ahh oké, akkor works as designed. Megnyugodtam. Közben találtam egy videót is a jelenségről: [link] - egyébként defaultban single bufferinget "akarna" használni, manuálisan kellett átállítanom. Köszönöm az infókat amúgy, hasznos volt!
DarthSun: Ütős az ablakszín.
Mindenesetre az eredményed jó referencia. Kíváncsi lennék egy esetleges újramérésre is.
envagyok: Akkor úgy pláne elég király, ha gyárilag fekete. Szerintem a 384 MB RAM amit bele tettél bőséggel jó 2000-es konfignak.
-
Az első K6-2 200MHz- es volt, ha jól kerestem ki. Clock to clock biztosan elmarad a P1MMX- től, de saccra (nem teszteltem ki célirányosan) 300MHz környékén már eléri vagy meghaladja a P1- et. Bár látom az összefoglalóban levő tesztből hogy a legtöbb versenyszámban a K6-2 jobbnak néz ki, Quakeben viszont relatíve az MMX jobb. Azonban hosszú időn keresztül a 400/450/500- as K6-2- ők elárasztották a piacot, azokkal már nincs verseny...
-
Enyhén tuningoltam csak, nem is emlékszem mennyi van beírva a gyári biosába, de csak kicsivel lehet kevesebb mint a képmentésen látható értékek. Ennek szerencsére még szép halkan megy a ventile, Sparkle kártya.
A TechPUP 400/700- at ír defnek, tehát a 411/721- es tuning olyan nyugis, csak azért tettem rá, hogy picit feelingesebb legyen
.
-
Ossze kene hasonlitani a tablazat FPS ertekeit (ehhez ujra le kene futtatnom
) . Nekem ebben az idoben, marmint amikor ezt a Gigabyte FX5900XT-t hasznaltam egy 2.0-as 478-as Northwood volt (ezutan pedig mar nem volt erosebb PC-m, mert attertem az Apple platformra; kar, hogy ez a P4 mar nincs meg, Jo kis RDRAM-os cuccli volt). De kb forma forma ez az 1.4-es Tua es amit a 2.0 GHz koruli P4 tudott.
Viszont lovesem sincs, hogy itt a Gigabyte kartyan milyen orajelen jarnak a dolgok, nem volt hajtva, nincs is fenn most sem hozza semmi sem, raadasul a venti is zug. Szet kene szednem, megnezni milyen venti van rajta, majd venni bele aliexpressrol ujat.
-
válasz
DarthSun #71815 üzenetére
A Moto Racerrel rengeteget jatszottam anno es meglepetesre egesz jol ment 4 MBytos Diamond ViRGE kartyaval. Amim van most ViRGE kartyam (valami noname szutyok), kiprobaltam egy Diamond Stealth 2000 BIOS hasznalataval, de nem igazan mukodott, ugyhogy visszaraktam a patchelt black levelu EEPROM chipet. A Diamond kartyan tudom, hogy 512 kByte RAM chipek voltak, ez ami most van ViRGE karytam, ezen pedig 1 MByte meretuek, tobbek kozott mar ez is okozhat akkora kavart, hogy a Diamond BIOS meg se moccan a kartyaval. Pedig szep cimket is nyomtattam ra
Bordat azert tettem ra vegul, mert olvastam, hogy 42-45-50MHz helyett, ez akar 72-75MHz is lehet, aztan jobb a bekesseg.
EEPROM felcimkezve: diamond, gyari
Szerk: ilyen Windbond EEPROM-ba irtam Realtek 8139 boot kodot is, hogy tudjon a gep halozatrol bootolni.
-
-
válasz
DarthSun #71811 üzenetére
Ha van Virge vagy Trio 3D/2x kartyad, probald ki a black level fixes biosokat
pl itt van egy Trio 3D/2x-hez. De ugyonebben a threadben volt a ViRGE BIOS is. Olyanna valik a feketeje es a szinei a kartyanak, mint egy Voodoo 3 vagy Fx5900XT (ugyonazon a Belinea TFT-n probaltam mostanaban).
-
Tolok kozben egy benchmarkot (3DMark99) ezen a vason, Fx5900XT single/double/tripple bufferinggel. Mar a triple fut.
-
válasz
Bile Demon #71807 üzenetére
A VirgeGX2- őn nem is próbáltam a 3D- t asszem, Trio3D- n igen, de a kép láttán elment tőle a kedvem, 2D- re viszont kedvelem az S3 sorozatot.
-
válasz
DarthSun #71809 üzenetére
Ha van eleg frame buffer, akkor megy a triple buffering is (ebben az esetben, mar +2 frame van keszen, mikozben a 3-at rajzolod). Most bootoltam 98-at, Fx5900XT-vel, a single buffer villog, a double buffer nem 3DMark 99-ben. Alapbol triple buffering volt aktiv. Ez teljesen normalis, nem hiszem, hogy szuletett valaha jatek (marmint, DirectX/Glide/OpenGL, modern platformon), amely hasznalna single bufferinget. Single bufferinget regi konzolokon, meg c64-en meg ilyeneken hasznaltunk, amikor meg azzal is "szamoltunk", hogy mikor van ido rajzolni, mert az elektronsugar eppen a jobb also sarokbol visszamegy a bal felsobe (nyilvan azert igy volt megoldva, mert az a keveske es lassu ram, ami volt, az nem adta ki).
Szerk: itt is irnak hasonlot: https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=56034
-
Esetleg akkor még az lehet hogy a S423- as konfignál is doublet használt, de a kiírás tévesen single
Megnézegetem, állítgatom majd ha lesz fent Voodoo1- el konfig.
Annyit látok hogy a nem Voodoo1- en futott 3DM99 teszteknél mindenhol triple buffer látható a képmentéseken.
Win alatt nem programoztam soha, de DOS alatt írtam már hasonló képcserés rutinokat. Bár a különböző text és grafikus módok tömbjeinek implementációját tankönyvből kölcsönöztem. -
Virgebol volt "Diamond Stealth 3D 2000 Pro Turbo"-m es nem ertettem, hogy mi a baj a Virge chipsettel. Hiszen, a Tomb Raider 1 es a 2 is ment 3D gyorsitassal, a Moto Racer is. Aztan csak mostanaban lattam, hogy a Diamond 72-75MHz korul jaratta a ViRGE/DX kartyat, mig a sok noname kartya 43-45-50MHz korul szaladgalt.
Egyebkent a Virge, habar tud 3D-t, de nem allithato rajta a buffering, emiatt a voodoo-t is 1-nek irja. A lenyeg az, hogy amit a 0. kartya tud, az az opcio latszik a Voodoonal is (mikozen a valosagban minden kartya alapbol double bufferinget hasznal).
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #71805 üzenetére
Annó 4MB-s S3 Virge 3D-vel nyomattam a "Jedy knightot" meg "Rogue squadront". Bugos volt, textúrahibás, lassú, de elindult és volt valamilyen szintű D3D támogatása annak is (Trio64-nek viszont nem volt).
Később láttam valakinél AGP-s Trio3D-t, azon valami grafikahibás Half Life1-et, de azon akkor már csak lesajnálóan mosolyogtam (Voodoo1 vagy Voodoo2) mellől.
Csak azért említem, mert talán annak is van valamilyen szintű D3D supportja.
-
válasz
DarthSun #71805 üzenetére
Az a baj, hogy technikailag nem tud jo lenni, ha nincs double buffering. Ilyenkor 2 db kepernyo van, minden frame utan "kepernyovaltas" tortenik es az eddig nem lathato kepernyo lesz megjelenitve a kimeneten. A rendereles/rajzolas mindig arra a kepernyore tortenik, ami eppen nem latszik. Ekkor 640*480*2*3 byte lesz hasznalva a Voodoo 2 MB Frame Buffer memoriajabol (az elso *2 azert, mert 16 bites minden pixel, a *3 pedig azert, mert 2x kell elfernie a kepnek es 1x a Z-Buffernek). 800x600 eseten a
800*600*2*3 nem fer el 2 MByte memoriaban, ezert kell kikapcsolni a Z-Buffert, mert
800*600*2*2 az elfer. Viszont, vannak olyan Voodoo Chipsetet hasznalo kartyak, amiknel 4 MB Frame Bufferhez fer hozza a PixelFX (pl ilyen a Voodoo Rush), ezert ennel van lehetoseg 800x600 + Z-Buffer hasznalatra is, ezert tudsz a legtobb jatekban atvaltani 800x600-ra annal a kartyanal.Ha pedig nincs 2 framebuffered, akkor abba a framebuffer memoriaba tortenik a rendereles, ami eppen latszik, emiatt villogni fog a kep, mert egyszerre lehet rajta lathato a regi es az uj tartalom is, esetlegesen ha kozben volt keptorles, akkor az is. Szoval, ezert villog ez TNT-tol kezdve, Riva 128-on at mindenen. Az ujabb kartyak nagy reszenel, opcio sincs kikapcsolni legalabb a double bufferinget, hiaba allitod at, a driver mar ezt nem fogja figyelembevenni.
-
bonyolódik, nem is tudtam hogy 99 esetén ennek ilyen jelentősége van. Nézzük - csak a lényeges fődarabokkal.
Konfig P1 :
Asus P5A-B
P1/233MMX@262MHz
S3 VirgeGX2 AGP
Voodoo1Konfig S423
Asus P4T
Villi 1.9GHz
FX5900XT
Voodoo1A P1 esetén ül a magyarázatod (bár a kiszürkítést nemtom, mivel nem is próbáltam állítani, de biztos úgy van ahogy mondod). Villi esetén van eltérés, ott tud a kártya D3D- t, de nálam alapból single van, és úgy is teszteltem. Mindegyik gép a piramisban, újbóli próba ha megint tesztpadon lesznek valamikor, most más projectek mennek.
-
válasz
DarthSun #71802 üzenetére
Milyen 2D kartya volt a gepben? 3D Mark 99-nel es 2000nel volt olyan bug regen, hogy ha az alap 2D kartya (tehat, ami a 0. a listaban, amiben a fejleszto lekeri a kartyakat) nem rendelkezett 3D resszel (mach64, s3 trio64v+, stb.) vagy a Direct3D le volt tiltva, akkor Voodoo 1-nel es Voodoo 2-nel double bufferinget hasznal a teszt, viszont singlet ir ki es nem is tudod atvaltoztatni, mert szurke. Ha viszont a gepben levo 0. videokartya tud Direct3D -t, akkor az opcio allithato, alapbol doublen van es ha kezzel atrakod singlere, akkor villogni fog.
probald ki
vegtelen sokat szoptunk ilyen faszsagokkal regen...
-
envagyok
veterán
válasz
Madara-san #71797 üzenetére
Ez gyárilag fekete.
Hátul is fekete kívül, és rajta vannak a gyári típusmatricák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Microsoft Excel topic
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- Motoros topic
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest