Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkwater
csendes tag
Hello mindenkinek!!
Egy Phenom 2-es prociról szándékoznék váltani egy FX 8120-ra érezhető különbség lesz a kettő közt?
"A nőknek biztos azért lassú a felfogásuk, mert Windows alatt futnak" "A kutyán kívül a könyv az ember legjobb barátja. A kutyán belül olyan sötét van, hogy nem lehet olvasni."
-
soultrapp
senior tag
csáótok!valakinek nincs fx 6100 proci Alpenföhn nordwand hűtővel?
kíváncsi lennék másnak meddig melegszik stabilitás teszteknél. -
Bali27
addikt
Halihó.. Az a gondom hogy 6100as procival, a Biosban 19.5es szorzónál még rendesen 3900-as órajelre lehetállítani.. De 20 as-nál már 4720-at mutat.. MI lehet a gond..? Legujabb Bios van fent(1.70)...
Ja és a rohadt Aida Photoworx teszben 35.000nél akár hogy huzom (alapon és huzva) nem mutat többet.. Raktam uj Aidát meg már mindennel próbálkoztam..
Ramokkal lehet hiba? vagy AHCI-ben használom a winyót, esetleg a win7 Home Prmium gyengéáb ezen a szálon? Mert friss telepítéskor is ugyan ennyit mutatott.. -
bozont
veterán
Ez a photoworx a memória órajelre is érzékeny, lefuttattam ugyanazzal a körítéssel (4GHz és 8-9-8-24 2T időzítés), 1600 és 1333MHz-en is. Előbbi órajelen 41236pont, utóbbin pedig 37268 pontot kaptam.
-
Bali27
addikt
Az AMD-hez kijött egy uj chipset driver március végén.. Valaki feltette már és van vele tapasztalata? [link]
-
darkwater
csendes tag
válasz #21346560 #7572 üzenetére
nekem sokkal gyorsabban feláll a rendszer indításkor, meg gyorsabban le is áll azóta mióta telepítettem ezt a drivert
BIOS-ban átállítottam a Sata módot AHCI-ra azóta meg a programtelepítés óta sokkal gyorsabb
"A nőknek biztos azért lassú a felfogásuk, mert Windows alatt futnak" "A kutyán kívül a könyv az ember legjobb barátja. A kutyán belül olyan sötét van, hogy nem lehet olvasni."
-
darkwater
csendes tag
WD10EZRX vinyóval jobbak lettek így az eredményeim AHCI módban.
jó de nekem nincs még SSD-m, én örülök ennek is sima HDD-vel
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
Megfordítottam a procin a blokkot 10 fok mínusz... Nem mellesleg átcsöveztem, kapott friss vzecskét, eltüntettem az ábeleket, rend fegyelem pedantéria honol a kuckóban.
52 fok a végeredmény 62-63 helyett passzív radival és 40 fokos vízzel
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
FeRRaR1
őstag
Szerintem azt jelenti, hogy csapatja rá a vizet a blokk kivezetésén
Ezt egyébként kipróbálnám, ha nem is ilyen búcsús kivitelben...
Bár a vinyókat is bele dobhatta volna, hogy ne rezegjenekVolt egy sokkal jobb videó egy ilyen PC-ről de nem találom
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Az mitől lehet hogy ha az 1600-as ramjaim Autora teszem... akkor 1333-nak látja???
-
Atlantis
veterán
A CPU/NB Speed és a HT Speed közül melyik mire jó? Tuninghoz mire érdemes állítani őket? Jelenleg 2200-on van az CPU/NB és 2600-on a HT. Próbáltam a CPU/NB-t is 2600-ra tenni, de el se indult a gép.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
DeadMeat
nagyúr
Eddig a kimenő ág a ház jobb alja felé volt, most ez felkerült bal fentre, azaz a ház bal sarka felé van.A bemenő ág nem változik, mert az a blokk közepé van.Elvileg
Fordítottam a blokkon 180 fokot.
Nincs róla kép Egy mezei cm 690 ház belepakolva ami az adatlpomon van, egy zalman ventivezérlővel 2 optikaival, mellé meg kitéve oldalra egy tripla radi Semmi csicsa, semmi moddig, csak a karcok, amik az évek folyamán rákerültek.FeRRaR1: miért locsolnám a kimenő ágon?Nem jó akkor semmire
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Borokafa
őstag
válasz Atlantis #7580 üzenetére
A CPU NB a memória vezérlő órajele, érdemes minél magasabban tartani, lényegesen javítja a memória kezelést. 2400-2600 még értelmes fesszel (CPUNB VID) össze szokott jönni. A HT-t nincs értelme részletezni, hagyd auton.
Azért nem indult valószínűleg a géped 2600-nál, mert ott már kellett volna hozzá egy kis plusz feszt adnod. -
Atlantis
veterán
válasz Borokafa #7583 üzenetére
Értem, kösz. Kísérletezek még vele.
Most egy új jelenség jött: időnként a házhűtő venti sebessége minimumra esik...pedig nincs bekapcsolva semmi funkció a BIOS-ban, hogy erre figyeljen....valami mindig van
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
darkwater
csendes tag
válasz Atlantis #7584 üzenetére
az AXTU progit ne használd az nálam is levette a venti fordulatot csak úgy magától hiába volt UEFI-ben beállítva maxra. de letöröltem ezt a progit utána semmi gond nem volt a fordulattal.
-
Bali27
addikt
Hmm.. Jó ötlet volt..
Nb nek 1.2750V-t adtam és 2600 ra huztam...
Mamórai másolás, stb idő drasztikusan megnőtt,, Késleltetés a legjobb lett ...
Photoworx meg 2.000 el nőtt.. Igaz igy is csak 37.000... De nőtt.. -
=HG=
addikt
Na úgy döntöttem, hogy alaplap csere....Milyen alaplapot javasoltok 30k-ig ???
Lehetőleg: UEFI sataIII usbIII legyen!
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
Nekem ASUS M5A97-em van. Jó procihűtő híján tuningot még nem próbáltam vele, de amúgy tökéletesen bevált. Az UEFI-ben mindent rendesen be lehet állítani, világos, átlátható, stabil. 3.0-s USB, 6 db SATA-3 és 2 db x16-os PCI-E is van rajta. Vagy ott a PRO változat, az egy pár ezressel kerül többe, és azon e-SATA is van. Két érdekességet tudok említeni: az egyik, hogy a szokásos 9 helyett 6 csavar tartja, a másik pedig, hogy az FSB nálam 200 helyett valamiért 200,66 MHz-en megy. Amúgy a maga 24 ezer Ft-jáért ajánlott vétel.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
Atlantis
veterán
2600Mhz-es CPU/NB-t nem bírja, még 1,2875v-os CPU/NB feszültség mellett sem. Meg kell elégednem 2400-zal, az még 1,25V-on is stabil.
-
perfegor17
senior tag
Nálam most egy fx-4100 van 4130mhz-n megy de néhány játéknál kékhaláloz.De megy ez még feljebb is csak hát valami kicsit instabil.Ha valakinek van tippje jöhetne pm-be.
-
synthattik
aktív tag
válasz perfegor17 #7595 üzenetére
mennyi feszt adtál neki?mert lehet,hogy az a kevés.
emeltél az fsb-n is? -
Atlantis
veterán
válasz Borokafa #7594 üzenetére
1,3V-on se ment a 2600...no sebaj, az már jobban bosszant, még 1,23V-on se bírja a proci a 4Ghz-et.
-
Atlantis
veterán
Meddig szabad léghűtéssel emelni? 1,212V-on még a 3,8Ghz stabil volt...ekkora ugrás kell neki ványadt 200Mhz-ért?
-
kovsol
titán
válasz Atlantis #7599 üzenetére
Igazából el kell döntened megéri-e az a +200Mhz. Én most visszaraktam alap órajelre 3300Mhz a turbót meg 4000Mhz re raktam a procin és még bf3 ban se lett kevesebb fps em, pedig az eszi a procit. Ami meg egy szálat használ csak ki az meg nem izgat, hogy most nem 75 hanem 65fps el megy. Cserébe 1,15V ra raktam (kevesebbel is ment, de inkább hagyom ennyin, hogy stabil legyen tuti), játék közben 42fokos a proci egy nyamvadt H50 -es hűtéssel.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest