- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
kovsol #47379 üzenetére
Nem mindenki dehogy, csak a hozzád hasonlók
"Ha single channelben megy a ram még azt se veszed észre windowsban"
Akkor mégegyszer, a magad nevében írj ilyeneket jó, nem kell meggyőznöd semmiről sem.
Ram órajel... naigen, akkor olvasd át ujra amit írtam, ha elsőre nem sikerült felfogni.Nem azt mondom hogy 20-30-50% különbségek vannak, de azért észre lehet venni, hülyeséget ne mondjunk már. Esetleg van aki jobban érzi, van aki kevésbé. FPS értékeknél is egyéni kinek mi az elfogadható, van aki 15FPS-al is tök jól elvan, másnál meg 50 fölött kezdődik valahol a folyamatosság, szerintem nem kell ilyen dolgoknál leragadni..
-
Comic
aktív tag
válasz
kovsol #47379 üzenetére
Hiszek én istenben is...no de na...
Én gyakorlatban sem látok különbséget a két gépem között, általános felhasználás+world of tanks berkekben.
Pedig az egyikben dual 1333-as ramok mennek, a másikban húzott 1866 (gyári 1600) kingston hyperx blu-k dualban.
Se vinf*s, se játék, se semmiben nem látok különbséget, pedig elég feltűnő lenne, ha a párommal együtt leülünk játszani...
Igaz, egyikőnk sem IGP-vel tolja... -
lee56
őstag
válasz
kovsol #47369 üzenetére
Nem csak működési frekvencia létezik, magasabban működő ramok pedig általában jobbak ezekben is, vagy legalábbis több lehetőségük van lejebb szorítani azt. És igenis bármit is számít a jobb ram. Tudom hogy vannak akik nem veszik észre, találkoztam már hozzád hasonló lénnyel, de én a magam nevében beszélek csak, és én érzem minden egyes késleltetés változást már windózban is, szóval ne haragudj meg ha nem hiszek neked.
-
Habugi
addikt
válasz
kovsol #47369 üzenetére
Szerintem maga a pontvadászat is egyfajta játék.
Amúgy FX-el a tartomány amiben ilyen tekintetben mozoghatsz legalább kétszer akkora mint Intelekkel, elég ha a procim alapórajelét/teljesítményét veszem figyelembe. Persze Intelekkel az elérhető maximum magasabb, de sokkal kevésbé szórakoztató. A virtuális e-peen növelésének egyébként szerintem ez a leggázabb alvariánsa (mármint emiatt Intelt venni), ennél még 2-3 havonta új okokstelefont vevő réteg is feljebb van egy szintel és akkor még mindig sehol nem vagyunk attól, hogy ki milyen autóval érzi magát embernek azalatt a napi kétszer fél/1óra alatt amíg munkába menet használja.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
kovsol #41279 üzenetére
Persze, ez is tiszta sör, a lovakat etetni kell. De ha már a fogyasztás a szempont akkor az egész gépet nézem.Így meg nem összeegyeztethető a két dolog. Ha már teljesítmény/ fogyasztásról volna szó, illetve így lenne tálalva, már egészen más a leányzó fekvése. No mindegy, én elégedett vagyok és gondolom te is.Azt kaptuk a pénzünkért amit vártunk. Remélem azért átmegy, amire gondolok, így 3 pálesz után
Mert nekem már kicsit katyvasznak tűnik a fejemben
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
kovsol #41271 üzenetére
Az i7 árából veszek egy fx-et, hozzá lapot és egy jó hűtőt amivel tudom rendesen húzni is akár. Ahhoz hogy az intelt húzni tudd, kell egy z87-es lap meg egy bitang hűtő, + a garanciád repül mert a kupakolást nem úszod meg.
Mondhatjuk hogy így jobb az intel úgy jobb, de ennyi erővel egy 4960x körbehugyozza mindkettőt... -
DeadMeat
nagyúr
válasz
kovsol #41271 üzenetére
Tartósan tuti nem sok.
Imádom ezt a fogyasztás témát. Mindenki jön, hogy mennyivel kevesebbet eszik a zintel cpu (ami tény, nem is vitatkozom vele) oszt ~200+ W fogyasztású vga van a gépében. Furának tartom ezt így. Mert ha nekem a fogyasztás számít nem a felsőbb kategóriából választok vga-t, procit, ect.
Félre értés ne essék, nem a mondandóddal van a bajom, mert minden szava igazolható, csak ez már rég óta böki a csőröm. -
Johni5
őstag
válasz
kovsol #39575 üzenetére
Te honnan kerültél elő ?Unod a másik fórumot
?
Szóval a tárgyra visszatérve 4950-en lefutottak a tesztek (Benchmarkokra gondolok)A fesz az elg durva 1.58V ,emellett a 60 fokot sem értem el.Közben egy angol csapattársam rám írt,hogy toljam 1.65v-on.Ez is megvolt.A 70 fokot nyalogatta a processzor,de itt érezhetően gyorsabb volt.De mért kínáltam meg?Állítása szerint itt csökken le az FX ellenállása.
-
derive
senior tag
válasz
kovsol #27916 üzenetére
Attol fugg milyen szervernel, workstationnal/kissebb clusternel nem. Azert a fenntartasi koltseg/hutes sem mindegy. Nem hiaba jarnak a szerverprocik picit alacsonyabb orajelen, ott meg szigorubb a TDP keret, mert el is kell vinni a hot. Nalunk vettek uj compute clustert, meg csak az 1/3a van beepitve de a munkavedelmisek mar balheznak 40 kW miatt
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kovsol #27910 üzenetére
Ahh...tudom, nem is arrol volt szo hogy melyik erosebb. Csak be linkeltem mert keresgelek valami szerver cpu-kat es olvastam hogy 150 W-os a tdp-je, aztan meg eszembe jutott a nagy fogyasztasi laz.
(#27913) laca000: igen, az en 3770K alapon, turbo OFF 3.5 GHz-en ravert a 4.6 GHz-en jaro FX-8350-re 100 pontott. 4.3 GHz 3770K VS 4.6 GHz 8350 , pedig raver majdnem 6300 pontot.
A baj az hogy jatekban nem nagyon erzem. A sniper Elite V2-ben gyorsult, de masban hiaba van + 10-20 FPS, a jetekelmeny nem valtozott. -
gyuszaa
őstag
válasz
kovsol #27818 üzenetére
Igen, azért ennél kicsit komplexebb a dolog.
"Ebből újfent az következik, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges."
Ugyan már.. ezzel a mondattal szoktak pedáldózni, mikor i3-at ajánlanak 50-70 ezres videokártyákhoz.
-
laca000
őstag
válasz
kovsol #27818 üzenetére
"Alacsonyabb felbontás, valamint részletesség mellett meglehetősen nagy volt a differencia az Intel és az AMD processzorai között, ami alól csak a Battlefield 3 képzett kivételt. Full HD-re kapcsolva ez a differencia a Far Cry 2 kivételével szinte tejesen elolvadt, így mindegyik processzor képes volt játszható szintet produkálni. Ebből újfent az következik, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges."
Most akkor mi van?
-
Casanova*
veterán
válasz
kovsol #26894 üzenetére
leginkább a multi játékok skálázódnak fel 6-8 magra. kár,hogy nem multi játékokkal tesztelik az intel,amd procikat.! hosszútávra nagyon jó kis procik az FX 6-8 magosak. nagyon jól fognak teljesíteni az újjabb játékoknál, amik már tudják futtatni a 6-8 szálat. és ott vannak a drága GTX 770-780 2 gigás vga-k. ezeket kerülni kell,mert az új multi játékokra igen kevés lesz a 2gb memória. min. 3 gigás vga-t kell venni 100 ezer ft. körül.
-
laca000
őstag
válasz
kovsol #25409 üzenetére
Hát aki megszállott Intel párti, biztosan 3570-est vett volna, sokan mások akkor sem, bármilyen megdöbbentő, bármilyen hihetetlen, még ha nehéz is feldolgozni olykor.
Hozzáteszem, ez kb olyan, mintha elmennél egy márkakereskedésbe a másik termékét reklámozni.
Helyén van ez?
Szerintem másik fórumon veled inkább egyetértenének. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
kovsol #25382 üzenetére
Annyin megy az enyém is, default alap fesze viszont 1,380V. 1.34V-on megy 4300Mhz-et, a 4000-et 1.25V-on, a 3800Mhzet 1.16V-on viszi. A mostaninak meg kereken 1.4V az alap fesze. Annyin meg elzörög ez is 4400Mhz-en. Fene sem érti miért feszeli ennyire túl őket a gyártó
-
vakond5
őstag
válasz
kovsol #25377 üzenetére
Feltétlen fontos az FX topikból "gyíhárom" vs FX-et csinálni?
Szerintem édes mindegy az a +30W, de legyen 50, és akkor mindenki örül. Mire számítana pénzre átszámolva, rég elmegy ezer más helyre sokkal több pénz..
Szerk: lényegtelen, akkor sem azért van szerintem ez a topik, hogy a különbségeket taglaljuk.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
kovsol #25377 üzenetére
Az az 1.385V nem hiszem, hogy sokkal magasabb, mint az alapfesze, az enyémnek pl pont ennyi.Többet fogyaszt mint az i3 az tuti, de azért nem 3x annyit. 120-130W között lehet így valahogy a 6100 4500 mhz-en.
Amin én meglepődtem a minap 3témárk 11-ben, hogy a 8320-am koppra annyi pontot kapott mint ugyan azon az órajelen egy 2500k. -
-
ETOM
addikt
válasz
kovsol #24290 üzenetére
Az én lapom támogatási listájába is benne van pl. az FX 8120 múltkor levettem vrm-ről ventit vissza tettem teljesen alapra mindent. Erre BF3 alatt throttling 5 perc alatt..... ahol nem is megy 100%-n. Szóval fakk moment.
Mondjuk ez azért ritka pofátlanság a gyártóktól is akkor ne is rakják bele máshol még nem láttam ilyet.
Persze okés fapados lap..
-
- = Zk = -
félisten
válasz
kovsol #24047 üzenetére
pólus aquá-ban kolegámnak akartak ajánlani i3+vga kombót. leakartak beszélni a Llano-ról...merthogy halott dolog. leáldozott neki stb stb.
vicc, komolyan mondom(#24050) xatos3
nem vártam semmit, csak ott tudtuk alaplapot venni márazonnalba. így oda mentünk...
30at szánt a gépre kolegám, hát picit fölé mentünk, de még így is jól járt... i3at vett volna még a mai napig is átkozna...
bár pusztán kiváncsiságból érdekelt vna az a "i3+vga konfig" -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kovsol #24020 üzenetére
Csak ugye az FX-4100 most 4.2-n megy, a 8320 meg 3.5-ről indul. Ha 4-ig felmenne, az nekem már jó, csak kérdés, ez mennyire biztos.
Illetve még azt nem tudom, hogy pontosan mennyit erősödött a Vishera. Tehát egy 4-en menő Bulldozer modul egy 3.5-ös Visherának felel meg, vagy?...
-
Kocska89
tag
válasz
kovsol #24001 üzenetére
Se heat pipe se rézmag. Irodai gépbe, átlag felhasználónak akinek csak az fontos menjen a gép oda megfelel. De akinek már volt minőségi, csendes hűtője annak feláll a szőr a hátán az ilyen "csodáktól". Játék alatt gondolom forog vagy 4500 at az ilyen gyári vacak, ebben a fordulatszám tartományban én úgy tapasztaltam már elég jól vibál is. A QX9650 - FX8350 procit alpenföhn brocken hűtötte. Az athlon 64 x2 6000+ pedig egy ilyen ekl. Az ekl pedig elég olcsó volt, a gyárihoz képest maga a csoda
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kovsol #23501 üzenetére
Ugy latszik hogy az en XFX-em vacakol. CM Storm Trooper haz, elol venti, alol venti, hatul venti, fent egy 22-es venti, oldalrol pedig 3 venti . 1 a hdd-hoz, a masik ketto pedig pont a kartyakra iranyitva. Jo a kabel-managementem, tap egy H850W Corsair, modularis. Huzatos minden nincs vele gond. Ha csak a zafir van bent, sohasem megy fel 65 fole, barmenyire is kinozom. Amioata bent van az a mocsok XFX azota kuszik a 74-75 fole, az XFX meg 88 is volt, olyan forro hogy nem tudom rajta tartani a kezem 2-3 ora jatek utan.
-
Yeffy
veterán
-
laca000
őstag
válasz
kovsol #22810 üzenetére
Ki az elfogult most szerintetek ebben az "el-mellébeszélgetésben"..
Szándékosan nem megyek bele óvodás vitába, amit ezen a fórumon is már jónéhányszor megtettek.
Az ATI Driver nálam többször problémát okozott, mégpedig úgy, hogy hiába volt erős vasam, amikor nem mentem vele semmire.
Csak hónapokkal később.
Ez nektek személyes sértés?
Vigyek hidegvízes borogatást? -
gyiku
nagyúr
-
kungzi
veterán
-
Exelsior
őstag
válasz
kovsol #18739 üzenetére
Aqua Pólus.
Kevés volt a pénzem és ezt mondta a csávó hogy 11000Ft-ért ez támogatja a Bulldozert.
Asus-t akartam más chip készlettel de nem volt nekik.
Hát igen viszi csak elég szarul.
Mindegy. Majd lecserélem valami komolyabbra majd.Nem nagy tuningra gondoltam csak ne 2,8 Ghz fusson. Épp ez a lényege a szorzó zárnak hogy a csak a procit húzzuk és nem vele együtt a rammokat és a alaplapot. nem?
Hütés bőben van mind a CPU-n mind a házban.
Mit ajánlotok a bulldozerhez amiben rendes tuning is van és nincs 30 ezer forint?!! olyan 20-25 ezer magasságában.
-
Exelsior
őstag
válasz
kovsol #18701 üzenetére
Megoldva.
Most kaptam szét és kiderül hogy nem feküdt tejesen a procira a hűtő.
Most már jól fekszik és 38 fok alapjáraton 44 fok felé nem bír menni full terhelés alatt. (overdrive)
Jó kis hűtő ez a ASUS Silent Knight II
Köszi azért az infókat.
Annyi lenne még hogy a turbó módot hogy kell aktiválni?
alaplap BIOS-ban olyan nincs hogy Turbo boost.
Az szorzót tudom csak állítani meg ilyenek.
-
-
RVR400
veterán
válasz
kovsol #18509 üzenetére
Igazából ezzel nem lenne baj, ha nem azt nézzük, hogy az Intel gyártja a világ leggyorsabb processzorait, hanem azt, hogy ár-teljesítmény arányban véleményem szerint jobb az AMD, ugye itt a 40e Ft-os kategóriáról beszélünk. Viszont az probléma, hogy AMD téren itt már nincs tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest