Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pifu001
tag
i7 2600k-t simán megeszi a Bull reggelire, nem beszélve a nevetséges túlárazásáról az intel-prociknak.
-
eszakas
őstag
válasz
MiklosSaS #7245 üzenetére
Hali!
Én már kinőttem ezeket a vitákat engem ez győz meg.
Mivel ezzel hasonlítjuk gondolom árban is ezt kell nézni.
Én nem ásnám el az AMD-t. Tény hogy az intel előrébb van gyártás területén de én úgy gondolom hogy az FX szériával nagyon meg lett szorongatva. És ami a játékokat illeti egyenlőre kevés játék van ami kihajt egy FX-8150-et. viszont I7 2600k már nagyon szorongatja a BF3
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
mimic1979 #7220 üzenetére
En nem voltam vele megelegedve. 6100-om volt 4,66 mhz-en docogott, 12 gb memoriaval, asus m5a97-pro lappal. Szerintem nem eri meg az arat. 4.66-o zabalt mint a diszno, es egyes programokban meg egy i3 is szajon vagta. Aztan atleptem 2600k-ra , eg es a fold a kulombseg (monjuk ra hogy az arban is) , sokkal gyorsabb, megbizhatob. Nekem itt (12 ev utan) lezarodott az AMD korszak.
Ha nem vagy igenyes, nem keresel penzt a geppel, nem akkarsz komolyabban jatszani , ebben az esetben ajanlom. De ne feledkezz meg az intel proci + intel chipset + intel ssd +
nVidiaAti elonyeirol. -
kovsol
titán
válasz
FeRRaR1 #7242 üzenetére
i5-2500k és az i7-2600k között ugye van eltérés mert 4mag vs 4mag+ht, míg az fx8120 fél perc biosz állítás után teljes értékű 8150 ként tud üzemelni. Igazából ezt se szabad elfelejteni.
El kell dönteni ki mire használja a gépét és mennyit szán rá. Kis pénzes embereknek középkategóriás vga kártyához teljesen megfelel egy fx6100 is vagy ha olyan programokat használ ami 1-2 szálat használnak ki akkor az i3. -
FeRRaR1
őstag
Egyszeűen ár/érték arányban most sokkal jobb az AMD.
2500k: 54e
2600k: 77e
2700k: 82e (és +100 mhz)
FX-6100: 34e
FX-8120: 45e
FX-8150: 62eEzek után igazából nincs miről beszélni, illetve a jövőben pl Win 8 csak gyorsulni fognak.
Egy két elhangzott dologban egyet értek, de tényleg próbája meg mindenki kulturáltan kifejezni magát. Jók a procik, és az itt tapasztaltak alapján jóval több van bennük, mint ami a tesztek többségéből kiderült.
szuk_jozsef
Én a WinAVI All In One Converter v1.6.3.4360 verziót használom, próbáltam az említett Xilisoftot is, Any videot is, de ez vállt be a legjobban, az meg hogy hány magot használ, sokban függ a konténertől amibe zárták a mozgóképet
pl volt olyan avi fájl ami 90-95% izzasztotta a CPU-t, de volt olyan is ami 30-40, ami tény, hogy a legjobb eredményeket ezzel a programmal értem el, illetve ez használta ki a legtöbbször a magokat. Az összeset. De ez codec függő.
-
AusWolf
őstag
válasz
szuk_jozsef #7240 üzenetére
Én a Xilisoft Video Convertert használom, ami ugyan egy szálat használ egy videóhoz, de több videót is tud egyszerre konvertálni, és olyankor már megmozgatja a többi magot is.
Egyébként: [link]
-
Elég lesz ebből! Hagyjátok abba az offolást, mert pihenő lesz a vége!
-
synthattik
aktív tag
-
FeRRaR1
őstag
válasz
mimic1979 #7223 üzenetére
Ez biztos Intel bérenc teszt
Ha kíváncsi vagy valamire, kérdezz itt, és leteszteli valaki szívesen.
De ami nekem a kedvencem, hogy majd 0,1 voltal alul feszelve is bírja a tuningot,
keveset eszik így, és eszméletlen gyors.Video konvertálásnál vettem észre a leginkább, ami eddig 18-19 perc volt az most 2:20-2:45
ami nem kis különbség
Nem bánnád meg a váltást szerintem te se, ahogy más se bánta meg, és csak gyorsulni fog.
C2D @ 3,4 Ghz Vs. FX6100 @ 3,6 Ghz
-
mimic1979
aktív tag
válasz
FeRRaR1 #7221 üzenetére
Nekem egy régebbi procim van , és ebből jött a kérdés...Anandtech Bench
Igazából itt szált el egy picit az agyam :
Részemről csak ez lett volna kérdés, köszönöm a választ.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
mimic1979 #7220 üzenetére
Általánosságban elmondható, hogy a tesztekben gyengébben szerepelt mindenhol, mint itt nálunk, rendkívül gyors, és jól tuningolható, Intel C2D-ről váltottam, és nem egy kategória, ég és föld, összehasonlíthatatlanul gyorsabb.
Aki itt megvette, (amit én olvastam) az mind elégedett volt, ahogy én is az vagyok.
-
mimic1979
aktív tag
Sziasztok ! Véletlenül idetévedtem , az erő "sötét" oldalára, de ahogy elnézem elég pörgös a fórum, és gondolom egy jó néhányan már ki tapasztáltok a "Buldozert" , éppen ezért fel tennék egy kérdést nektek! Tényleg Bulldozer lett a Bulldozer? Mert én ahogy elnézem azért ez nem lett akkora durranás mint ahogy többek várták.
-
SSJmeszes
senior tag
Mi az előnyösebb? (pl: játékhoz)
NB emelni? vagy inkább a CPU-t? mivel érek el jobb eredményt?
-
=HG=
addikt
e-pénisz !!
Ez tecccettt! Nem vagyok már tini, nincs kinek hencegnem, hogy 8150-em van...
(csak nem akarom később megbánni, hogy nem a nagybbat vettem)
(#7210) AusWolf Engem nem annyira a számok érdekelnek, hanem pl: játék élmény, gyorsabb betöltés,stb....hogy érezhető-e a 8150 teljesítménye ?
-
synthattik
aktív tag
órajeleben nagyobb ,de kb ennyi az össz.
Azonos órajelen ugyan azt tudják,csak valszeg a 8150 hez kevesebb fesz kell a 4.5ghz-hez,mivel alapfeszen,ahogy láttam 6-700mhz-et tudnak pluszban,látván az eddigieket,de a 8120 al is simán 4ghz fölé mész.
Te tudod mekkora sebesség kell neked ,de én azt mondom inkább vegyél 8120 -at az inkább megéri az árát. -
kovsol
titán
válasz
Alister71 #7200 üzenetére
fx6100 4Ghz majd lefuttatom holnap szerintem ezeket a modul és core variációkat én is.
(#7205) =HG= én hanyagolnám az fx8150 -t, akkor már egy fx8120 és egy jó hűtés és jól megrántani.
egy bf3 gpu limites beállítás melletti cpu használata: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest