- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DudeHUN
őstag
válasz
Newneed
üzenetére
Én húzott FX 8320-ról (4,5Ghz) váltottam R7 1700-ra (3,8Ghz). Gtx 970 mellett 1080p-ben érezhető jó pár játékban a gyorsulás. Videovágás meg encoding az meg ugye másik liga teljesen.
Ha nincs húzva az FX 8300, akkor nagyon jelentős javulást éreznél. Ha tuningolva van legalább egy 4,2-re az az FX, akkor meg játéktól függ mekkora lenne a gyorsulás, de átlagban egy cirka 10%-ot kb ugarana az fps az RX 480 mellett. Főleg a minimumok. Én az 1500x-et venném a kettő közül. Főleg, ha nem tervezel tuningot. Amúgy részemről meg inkább egy R5 2600 vagy jó áron egy R5 1600x-re váltanék. -
DudeHUN
őstag
válasz
belaazallat
üzenetére
Az családban lévő Extreme 4 ugyan ezt csinálta. Meghalt az alaplapi hangkeltő. Kell egy hangkártyát szerezned.
-
DudeHUN
őstag
válasz
Watt25
üzenetére
Probáld meg azt, amit a kollégának is javasoltam. Finomhangold. A lap táp kialakítása gyenge a nagyobb FX-ekhez. A vrm melegszik túl. Turbó off, állíts be egy 1.3-1.35v körüli feszt és ezzel a legnagyobb elérhető órajelet. Valszeg segíteni fog. Ha még mindig fent áll a probléma vedd lejebb a feszt és az órajelet. Sajnos ez ilyen.
-
DudeHUN
őstag
-
DudeHUN
őstag
válasz
Xblades
üzenetére
Szerintem a vrm lesz. Próbáld meg fixálni a maximum feszültséget 1.3v alatt. És vedd ki a túrbót. Elöszőr maradjon az alap órajelen és addig emeld, amíg stabil. Ja és a vrm gondolom kap elég levegőt. Nekem anno egy FX 8320-at vitt 4.2Ghz-en ilyen Extreme 4. Majd ahogy öregedett és tovább adtam a családban már öcsémnél egy FX6300 is kifogott rajta. Ott ez volt a megoldás. 4Ghz-en ment utoljára 1.3v alatt. Már nem tudom pontosan mekkora volt a fesz érték, de ugye ez proci és lap függő is még azonos típuson belül is.
-
DudeHUN
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Én meg nem értelek, mert MÁR megvette és segítséget kér. És vannak olyan lapok, amik bírják az alapórajelet. Főleg az újabb FX-ek alatt. Én nem a 4+1 mellett kardoskodom. Sosem voltak igazán ajánlottak, ha az ember tehette. De nem mindegyik ilyen lap használhatatlan és kuka kategória. Anno rengeteg embernek sikerült normális működésre bírni itt még a gyengébb lapokat is. Lehet hihetetlen de a 4Ghz renszeresen meg volt anno a hűtött vrm-es verziókkal itt. A jobb 4+1-es lapok Turbóhoz és 4Ghz feletti OC-hoz nem voltak ajánlottak a topikban. Azt valóban nem bírták.
-
DudeHUN
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Szerintem nektek szövegértelmezési problémátok van. Nyilván jobb egy komolyabb lap. Ahogy nekem is az van. De nem mindenkinek van rá pénze és nem feltétlenül akar vagy muszáj neki új lapot vennie. Meg plusz hűtést, meg új házat, meg plusz ventiket. Mert a komolyabb órajelhez ezek is kellenek. És lehet (bár tudom ez őrület) de elég neki egy maximum 4Ghz is. A legegyszerűbb mindig a: "4+1-es a lapod? Vegyél másikat.".
-
DudeHUN
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Szerintem meg, ha már meg van a lap, akkor a normálisabból ki lehet hozni egy élhető beállítást. Ahogy nekem is sikerült az Extreme 4-ből és nem feltétlenül kell új deszkát vennie a delikvensnek. Ha 4,5Ghz a cél nyilván másik lap kell. És hűtés. De nem az. A legtöbb embernek elég ha a turbó nélkül tartja a 4Ghz-et kb. Ami főleg az újabb procikkal nem egy sci-fi elvárás. Nyilván egy Extreme 3 és társai hűtetlen vrm mellett már megint más eset. Nem akar mindenki plusz 20% OC-t. Ezért zavar, hogy mindeki alulfeszeli a procit a lapban. Annyira azért nem kell. 1.3v fölött sincs világvége.
-
DudeHUN
őstag
Így van. A 4+1 csak egy dolog. Ha jobb fajta a lap és még szellőzést is kap értelmes keretek között bírják ezek. Persze vannak nagyon gáz lapok ilyen kiépítéssel az igaz. De nem minden esetben ez a baj. És egy finomhangolással akár a felesleges alaplap cserét is meg lehet úszni.
-
DudeHUN
őstag
válasz
krist00f0101
üzenetére
Szerintem jó döntés. Nem tennék már én sem pénzt az AM3+ platformba.
Azért egy normális alsótápos házat vegyél. Az új konfig és a tápod is meghálálja majd. -
DudeHUN
őstag
válasz
krist00f0101
üzenetére
Egy jól szellőző ház egy ilyen étvágyú processzorhoz azért el kell. Ha a meleg beragad az semminek nem jó. Alsó tápos a ház? Hogy van megoldva a hűtése?
-
DudeHUN
őstag
válasz
krist00f0101
üzenetére
Ilyen lapom volt (Asrock extreme 4). Van rajta vrm hűtés. 4.2Ghz-en ment vele az FX8320. A stabil 4GHz nem szabad, hogy gondot okozzon neki Turbó nélkül.
-
DudeHUN
őstag
válasz
Askformore
üzenetére
Szerintem igen. Bár nem tudom milyen komponensekkel próbálod.
-
DudeHUN
őstag
válasz
Gáboromm
üzenetére
Overclocking. Ami nem feltétlenül a túlhajtást takarja. Bár gondolom vicceltél.
Sokaknak volt problémája a lapodban a nagy FX procikkal. A 8150 meg combosabb lapokban is képes anomáliákat okozni. De persze próba cseresznye. Csak az itteni tapasztalatok alapján írja az ember.
-
DudeHUN
őstag
válasz
giornalista
üzenetére
Főleg, hogy 37 ezer a 8320E. Az meg szvsz best buy most.
-
DudeHUN
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ne a 3.+-os verziót használd, ha azt tennéd. Nekem az zabálta a procit. A 2.2.1 tökéletes most is.
-
DudeHUN
őstag
válasz
perfegor17
üzenetére
Anno én is ezért cseréltem le a hűtőt. Deepcool Lucifer V2-t tettem rá a tesztek után. Az hátrafele fúj. Halk és nekem a 8320-at 4,5-őn 1.41v-on SW Battlefront alatt is 60 fok alatt tartja. Csak kell hozzá egy hosszabb csavarhúzó a kényelmes felszereléshez.
-
DudeHUN
őstag
válasz
freestailo
üzenetére
Nem tudom milyen RAM-od van, de a Fallout 4 eléggé sokat gyorsul a memória órajeltől is. Nem is annyira a procitól egy szint után.
-
-
DudeHUN
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ennek is annyira kell majd az i7 és a 4,5Ghz, mint a Skyrimnak. Ugyan az a grafikus motor. A minimum meg egy 3 Ghz-en ketyegő Phenom II.
-
DudeHUN
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ha jövő ilyenkor is az FX-el tervezel szerintem megéri. Szvsz egy jobb darabbal a 4,2 sem sci-fi azzal a hűtővel. Persze a 4 Ghz környéke a reális. Viszont, ha csak játszol és hamarabb cserélnél szvsz felesleges cserélned. A 6300 is elég fürge 4,2-n, hogy kibírd vele.
-
DudeHUN
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Nem erre találták ki na. Ez is meg volt. Remélem bukni nem fogsz rajta azért.
És most merre? 2011-3?
-
DudeHUN
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Meghúzod majd?
A volt vasaddal összehasonlító videóteszt is lesz? -
DudeHUN
őstag
válasz
Tubica
üzenetére
Nem tudom mire használod. De ha a játék a legizzasztóbb nem hinném, hogy a 16GB RAM kevés lesz 1-2 éven belül. Utána viszont már tényleg érdemes lesz platformot is cserélni a foltozgatás helyett.
4Ghz az szinte nem is tuning
Majd meglátod DX11 alatt 4,2-től szépen megindul a proci. Tapasztalat. A skacok itteni tesztjeiből is kijön ez. Olyan 4,5 a sweet spot. De ehhez már izmosabb hűtő is kell.
A stock hűtő lecserélése amúgy is erősen ajánlott! -
DudeHUN
őstag
válasz
fererencz89
üzenetére
Sok. Nekem a V2 van belőle. Játék alatt még nem ment a procim 60fok fölé. Mondjuk a fesz is csak 1,415v.
-
DudeHUN
őstag
Ha hosszabb távra (1+ év még) tervezel a jelenlegi géppel akkor megérheti. Pár fps-t mindeképpen hozna. Szerintem a hűtőd is elég értemes fesszel egy 100-200mhz plusszhoz is. Ha meg játékon kívül más többszálas programot is futtatsz rendszeresen, akkor szvsz jól jön a plusz modul.
-
DudeHUN
őstag
válasz
Zoli54213
üzenetére
Ezzel a lappal pont van tapasztalatom. 1 napos szopás után kemény 100mhz-t tudtam húzni egy Phenom II 965-ön. A hűtés anno másik lapban bírta a 4Ghz-et is lazán. Szóval feszet próbálj csökkenteni és Turbót szedd ki a francba. Alapórajelen talán nem hány be rajta a vrm.
-
DudeHUN
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
A lap elég. 4,2-t simán menni fog stabilan. A hűtő szerintem arra elég. Nekem gyengébbel ment 4,2-t egy időben a 8320. Persze azért érdemes a proci hűtős topikba is bekérdezni mi a bestbuy ebben az árkategóriában.
-
DudeHUN
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Tényleg csíplek. Kb 10 éve fórumozunk együtt és mindig jófejnek tartottalak. Ne vedd a szívedre a technológiai dolgokat. G**i jó géped van. Van amiben gyengébb, mint a drágább konkurencia. Ez van. Boldog vagy vele és tényleg egy erőmű. Már 2+ éve van FX-em és sosem zavartak a korlátai, mert nekem elég és boldog vagyok vele. Faszák a videók, a tesztek meg az OC is. De ne pörögj hülyeségeken szvsz.
-
DudeHUN
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Túlzásba viszed már kicsit.
-
DudeHUN
őstag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Senki nem állította az ellenkezőjét.
-
DudeHUN
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Nem tudom mire húzod fel az orrod. Ez sima techno. Fasza a géped. Meg a tuningod is. Mindennek vannak korlátai. Látod még a TitanX is elég rendesen izzad 4K-ban.
-
DudeHUN
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Most nem akarok megint belemenni... De 4K-ban még jó, hogy nem a proci fogja vissza a képkockaszámot.
-
DudeHUN
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Azért az durva, hogy egy TitanX is kevés a 4K-hoz. Pedig a Crysis 3 nem mai cucc. Tudom nem is gyenge hardver kell alá. De na. Kell még pár év ennek.
-
DudeHUN
őstag
válasz
steammaguss
üzenetére
119 ezer. Valami MSI Interceptor DS200-al (még vissza kell mennem érte) meg Batmannel. Amit amúgy is meg akartam venni. Az egeret meg elajándékozom. Unokatesómnak amúgy is kellene új a hülye MOBA cuccaihoz

-
DudeHUN
őstag
válasz
steammaguss
üzenetére
Én is 970-et vettem a 8320 mellé. Nekem eddig nem tűnt kevésnek a proci 4,5-ön. Igaz még csak 1 hete van meg a kártya. 270x-ről meg nem kicsit durva volt a váltás. Pedig a fél steam könyvtáram végigpróbáltam
Nyilván i7 jobb lenne. De teljesen meg vagyok elégedve a sebességgel, pedig még meg is húztam a GPU-t. -
DudeHUN
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Áhhh igazad van. Az a része a videónak nekem kimaradt.
Btw ehhez is építettél több monitoros rendszert?
-
DudeHUN
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Nem kötözködésből, de az első videóban nem egyedül köröz a tag.
-
DudeHUN
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Én sem tervezem cserélni az FX-em és nekem is megy majd bele nagyobb VGA (ha végre megjelenik...). De itt most csak szimplán arról van szó, hogy a legtöbb DX11-es játékban nem hajtja ki maximálisan(!) a proci a TitanX-et 1080p-ben vagy alatta. Semmi több. Nem hiszi el. Vagy nem akarja.
gamer365-ön is megbeszéltük már vele. De mondom, így is brutál mód jól fut neki minden. Ha számára azt hozza a konfig, amit szeretne akkor meg öröm és bódottá! Csak nem kell bizonygatni olyan dolgot ami nem igaz. -
DudeHUN
őstag
válasz
Whysperer
üzenetére
rambustibi-ből indult ki a dolog. Ő egy TitanX-et hajt FX mellett 1080p videót mutatva.
Amivel nincs baj, mert neki bőben elég. Főleg mivel nem kispályás szimulátoros és ha ott hozza a stabil 60-at a cucc persze, hogy fasza neki. Máshol meg persze, hogy letolja azt az 5-10 fpst. -
DudeHUN
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Ezt már gameren is írtuk. De limites vagy. A linkelt videók pont bizonyítják is. A millió tesztről nem is beszélve.
De nincs ezzel baj, amíg boldog vagy ezzel a konfiggal. Azt viszont balgaság állítanod, hogy nem hagy a kártyában a proci.
Nekem is FX-em van és nem tervezem cserélni jövő év végéig. De DX11 alatt meg vannak a korlátai. -
-
DudeHUN
őstag
válasz
kulcsarbence
üzenetére
Nekem 4,2-től érezhető javulást hozott egy 270x mellett. Most 4,3Ghz-n stabil nálam a 8320. Sajnos a lapom limitál. De a lényeg, hogy 4,2Ghz felett jön meg az az egyszálas teljesítmény, ami a DX11-hez kell komolyabb VGA mellett. Próbáld meg legalább. Lapod szerintem a 4,3-at biztosan viszi. De a 4,5-öt is bepróbálnám, ahogy írták is. A 8350 bármilyen is ezt a frekit biztosan tudja. Hűteni tudod, tápod bírja.
Ha meg nem lesz fasza még mindig cserélhetsz. -
DudeHUN
őstag
Valakinek voltak fura frame esések BF4 alatt a topikban. Haveromnak is ez volt a baja. Most mondta, hogy le kell tiltani az Origin felületet játék közben. Mókás.
Hátha megoldja a topiklakó problémáját is. -
DudeHUN
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
Ahol a gép ereje függvényében skálázható a látvány...
A GTA V meg nem nextgen játék. Hiába néz ki remekül és lett fantasztikus a nextgen konzol verzió. -
DudeHUN
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
Ahhoz a szinthez, amit egy X360 tud miért ne lenne? Eddig is elég volt ahhoz egy erősebb Core2. A nextgen verzió szimulációs szintjéhez nyilván nem.
-
DudeHUN
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
Miért egy X360 portnak milyen minimum gépigénye legyen?
-
DudeHUN
őstag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Én 4 évesen cseréltem. Mondjuk nálam lehet sok volt már szegénynek a 6 ház venti (kettő szép huszas) meg a 6 HDD (egy eSata) az FX mellé

-
DudeHUN
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
Ugyan ilyen tápom volt csak 7770 mellett. Meg voltam vele elégedve. Aztán bekerült egy 270x és a 8320-at is fel akartam 4GHz fölé húzni. Ott már voltak anomáliák. Furcsa droppok, érdekes microlagok. Lecseréltem és megszüntek a problémáim. Nekem ebből az jött le, hogy komolyabb FX tuninghoz kell egy erősebb/stabilabb 12V-os ággal rendelkező táp, mint a CTG 500.
-
DudeHUN
őstag
Na megjött a Deepcool Lucifer V2. Most, hogy eltudtam forgatni a hűtőt így hátra fele fúj, és a VRM hűtés is kap egy kis szellőt. Igaz csak fél órát volt időm tesztelgetni, de most 1.385V-on és 4,3GHz-en stabil a cucc. És 57 foknál álltam a teszt végén. Kopp-kopp-kopp (ziher ami ziher
)
Holnap majd egy 2 órás Powerdirectort is ráengedek, ha nem droppol itt sem akkor lehet megnézem így hol a vége az Extreme 4-nek. Mondjuk már ez is felülmúlta a várakozásaimat. Bőven. -
DudeHUN
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Nem tudom százalékra mennyi. De nekem a 8320 Full-HD-ban egy 270x mellett érezhető volt a 4,2ghz-re ugrás a 4-ről. Nem ég és föld, viszont hazudnék ha azt mondanám nem jobb így játékok alatt. Feljebb sanjos nyáron már nem a legfaszább a lapom. Ezért ott nincs nagy tapasztalatom. PS és videóvágásnál semmi különbséget nem éreztem.
Btw. szvsz, ha sokat konvertálsz és vágsz megéri a 8320-ra ugrás. Játékoknál kérdéses. Újaknál mondjuk alapból nyolc szál az ajánlott mostanában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Yettel topik
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Crimson Desert
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- iPhone 13 128GB Starlight-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5409
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- -60% Bontatlan ÚJ Lenovo Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16GB Ram 512GB SSD Magyar bill 1 év Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest