- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
80500 - 80401
85186 - 84001 84000 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 79901 79900 - 79801 79800 - 79701 79700 - 79601 79600 - 79501 79500 - 79401 79400 - 79301 79300 - 79201 79200 - 79101 79100 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:43 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Ahogy mondtam már, leírtam Evának a problémámat (nem tudom elfogadni a döntést, mert nem tölt be az oldal), de nem tudja értelmezni. Ha képet rakok be az emailről, nem tudja értelmezni. Akármit nyomok, dispute, vagy amit te javasoltál, mindenre ugyanazt a sablon választ löki, hogy úgy találta, az Aliexpress beleszólt az eladó és az én vitámba, mindkettőnk számára nyitva áll a reagálás lehetősége, és figyeljem az emailjeimet, hogy értesüljek a válaszadási időről, és a dispute legkésőbb le fog zárulni.
Alul ugyanazok a gombok vannak, mint amit linkeltem képen, beírhatom akárhányszor a gondomat, kattinthatok akárhányszor a felajánlott problémák gombjaira, továbbra sincs átirányítás személyes ügynökhöz.
Én lassan feladom, ez így nagyon gáz. -
V/
Topikgazda
A beszélgetés alatt azt értem hogy leírod hogy a dispute-al van gondod, (ugye azért akarsz írni hogy el akarod fogadni, de technikai hiba miatt nem lehet) erre pontosít valamit vagy nem, ha pontosítást kér akkor annál lesz valami válasz lehetőség. A képen látható résznél legalább egy csevejjel tovább kellene lépni, akkor működik. Én 3-4 mondatig beszélgetek Eva-val..
De szerintem már most is van egy pont ami jó lenne:
I am not satisfied with the result of the dispute /arbitration. Nem vagyok elégedett a vita/vitarendezés eredményével. Azért mert nem tudod elfogadni.
Ezután nagy valószínűséggel átirányít. -
Voice24
őstag
-
Surci1
tag
Értem. Persze az indoklásban leírnám, hogy felvettem a kapcsolatot a szállító céggel és közölték, hogy hiányoznak dokumentációk a csomagról. Esteleg az adr-t és UN azonosítót is megemlítve, bár nem tudom hogy ez Kinában mond-e valamit. Továbbá azt, hogy ez csak küldő igazolhatja, és mivel ez hiányzik, így a csomag nem kézbesíthető. A hiányzó dokumentáció miatt a csomagot visszaküldik a feladónak.
Nagyon nem szeretném a pénzt és a csomagot is bukni. Bízom benne ill. remélem, hogy valamerre mozdul a csomag az elkövetkező 10-11 nap ill. dispute 10-20 napja alatt. Nagyon köszi az infókat és a tanácsokat..

-
V/
Topikgazda
Lejárt a szállítási védelmi idő az eladó már nem tud semmit beadni ami befolyásolná. Az a lényeg hogy erről a betárolás üzenetről kell továbblépni a nyomkövetésben.
Ha az indoklásba megemlíted hogy nem megfelelően lett okmányolva a csomag és ezért nem kézbesítették, visszaküldték, ha ez történne, akkor visszakapod a pénzed. -
Surci1
tag
Nagyon köszi az infókat, útmutatást. Te ezerszer jártasabb és tapasztaltabb vagy a szállítási dolgokban. Egyébként a kis akksi tavaly ősszel CIxxxxxxxxDe azonosított kapott, gondolom ez a súlya miatt és a vonatos szállítás miatt nem kapott ilyet. Az eladó miért pont gls intézett, azt nem tudom. Pedig nem kezdő, tuti biztos ismeri az EU viszonyokat. Sokkal egyszerűbb lett volna egy holland postával. Na mindegy..
Attól félek, hogy én ebből csak rosszul jövök ki, mert túl bonyolult ez, ahhoz hogy én címzett meg tudjam oldani. Mert hiába írom le az eladónak hogy adr miatt megtagadták a kiszállítást, meg valamilyen dokumentumot kérnek meg UN azonosítót. Majd nekem elküld valamilyen papírt, hogy én azt továbbítsam a gls felé. Aztán meg majd mondja az eladó, hogy én nem tudtam megoldani a dolgot, az átvételt stb. stb..
Azt sem tudom, hogy a német szállító cég (ténylegesen, valóban) jelzi-e egyáltalán az eladó felé a szállítási problémát, Ha igen akkor az eladó reagál-e, intézkedik-e erre. Sok a talán, meg mostanában egyre több az olyan, hogy ali az eladó javára dönt.
Szerintem az a legegyszerűbb, - ahogy írtad is -várok 10-11 napig (és ha a németek és az eladó között nem oldódik meg magától a dolog) és nem kapom meg a csomagot akkor dispute-t nyitok, hogy nem érkezett meg. Ott üzengetünk 10-20 (asszem 21 napig lehet kérni az ali közbelépését?)vagy mennyi napot. Itt majd írok a szállítási problémáról az eladónak, aztán ha ezalatt sem kapom meg, akkor az ali közbelépését kérem refund miatt.
Szerinted ez működhet?
Olyankor mi van ha az eladó a dispute alatt megad egy másik szállító csomagszámát és azt mondja hogy ez az új szállító? Mi a garancia, hogy azzal megkapom, tudok dispute-t nyitni újra? -
V/
Topikgazda
Értem akkor mától van 15 napod reklamálni.
A meg nem érkezett az jó, de amíg az látszik hogy a GLS-nél van nem biztos hogy elfogadják, ha visszaküldenék és ez látható már akkor is jó az indok.
Lehet hogy érdemes lenne 10 napot várni, addig valószínű hogy végig fut a GLS-en a dolog és megkapod tőlük.
Az ADR-ből az UN.... azonosító kell, hogy a kilenc osztályból melyikbe sorolják be, ezután eldönthető hogy kiszállítják vagy nem, mert van amit kivisznek, ez is az a kategória lenne. Az gond hogy csak a feladó, küldő nyilatkozata fogadható el, a címzett nem nyilatkozhat.Ez itt egy normális magyarázat:
A veszélyes áruk szállítása Engedményes vagy Korlátozott mennyiségben kizárólag az ADR 3.4 és 3.5. fejezete alapján mentességet élvező termékekre, előzetes írásos megállapodás alapján biztosított. GLS Hungary nem ellenőrzi a csomagok tartalmát. A Megbízó (feladó) köteles ellenőrizni, hogy az átadott csomag tartalmára a hivatkozott ADR mentességek valamelyike érvényes-e.
A szállításra vonatkozó mentesség a Megbízó (feladó) előzetes írásos értesítése hiányában nem érvényes, ilyenkor GLS Hungary a csomagot ADR hatálya alá eső veszélyes árunak minősíti, és szállítását felfüggeszti. A Megbízót (feladót) teljes vagyoni felelősség terheli a GLS Hungary-val szemben, ha a veszélyes áru szabályai alóli mentességről hiányosan, vagy hibásan nyilatkozott. A Megbízó (feladó) hibás vagy hiányos nyilatkozatából adódó káresemények, hatósági bírságok és büntetések összege a Megbízót (feladót) terheli.
• Amennyiben a nem ADR hatálya alá eső terméket olyan csomagoló anyagban helyezik el, amely ADR-re utaló jelöléseket tartalmaz, úgy az ADR-re utaló jelöléseket el kell távolítani. Amennyiben az ADR-re utaló jelölések eltávolítására nem kerül sor, a GLS Hungary a csomagoláson fennmaradó jelölések alapján jogosult a küldemény felvételét visszautasítani vagy a szállítást megtagadni vagy felfüggeszteni.
• ADR hatálya alá eső áruk csomagolásának az ADR vonatkozó előírásainak is meg kell felelni. -
Surci1
tag
Most elküldtem az ügyintéző által megadott email címre az ali számlát, azon szerepelek én mint vásárló és címzett, termék megnevezése és darabszáma, áfa összege.
Épp most kaptam email-t a gls-től, azt írták hogy német kollégákat tájékoztatták a csomag megállításáról és a feladó visszajelzése után történik a csomag szállítása.
Azt se tudom hogy müködik ez? A német kollégák szólnak a feladónak, hogy milyen papirok kellenek?
Ezt mutatja az ali, ma reggel váltott erre 90 nap után.
Én a dispute nyitásnál arra gondoltam, hogy nem érkezett meg a csomag. az hogy miért az nem az én gondom, lényeg hogy nem kaptam meg. Vagy rosszul gondolom?
Esetleg még az lehetne, hogy dispute-t nyitok és ott kérem ezt a feladási papirt vagy mit. Azt se tudom pontosan milyen papirt akarnak? Talán CN23-as nyomtatványt?
Dispute-n belül elkezdünk üzengetni, letelik a 20 vagy mennyi nap és mégsem kapom meg a csomagot akkor mi lesz, pénz is oda és csomag is?Szerk:
Akkor ha jól értelmezem a hozzászólásodból, lehet nem is fogja szállítani a gls az adr veszélyesség miatt?
Ilyenkor átadják más szállítónak vagy hogy? -
V/
Topikgazda
Mert elektronikus vámolás van, de amikor átkerül a kézbesítő céghez akkor már más a helyzet kell az okmányolás, a csomag ADR jelölésű (veszélyes árú) és ezekre speciális szabályozás van, ami részben független a vámolástól, nem is tudni hogy mikor került ez a megjegyzés a csomaghoz.
Lényeg az hogy a GLS a szállítólevelén köteles feltüntetni ha ilyen dolgot szállít (a járművön is, lásd KRESZ) mert ha ellenőrzik a szállítást akkor vaskosan megbírságolják őket, ha a küldő igazolja hogy ez mégsem tartozna az ADR alá akkor persze tudják kézbesíteni.Minden olyan árut, amelynek szállítása során tűz- és robbanásveszély áll fenn, egészségkárosító, vagy környezetkárosító tulajdonsággal rendelkezik, veszélyes árunak nevezünk. A veszélyes áruk közúti szállításának szabályait az ADR egyezmény előírásai szabályozzák (a francia „Accord européen relatif au transport international des marchandises dangereuses par route”, azaz „Európai egyezmény a veszélyes áruk közúti szállításáról”).
Itt a GLS szabálya, ezt be kell tartaniuk.
GLS ADR szabályzat
Miért nem szállít bizonyos termékeket a GLS futárszolgálat?
Az ADR megjelölés olyan termékekre vonatkozik, melyek bizonyos veszélyes anyagokat tartalmaznak vagy tartalmazhatnak. Ezek a veszélyes anyagok szállításuk során kockázatot jelenthetnek a futárszolgálatok számára, valamint a szállítás során résztvevők és a környezet számára is.
A GLS bizonyos UN számmal rendelkező termékeket kizárja a szállítási szolgáltatásából a biztonság és az előírásoknak való megfelelés érdekében. Ez azt jelenti, hogy ha egy termék egy adott UN szám megjelöléssel rendelkezik, a GLS nem vállalja annak kiszállítását.
Az ügyfelek számára fontos tudni, hogy amikor ilyen terméket rendelnek, érdemes előre tájékozódni az UN szám megjelölésről, és szükség esetén választani egy másik futárszolgálatot vagy szállítási módot, amely lehetővé teszi a veszélyes anyagok szállítását. -
V/
Topikgazda
Itt nem igazán mehet a dispute, én nem látok olyan indokot ami erre vonatkozik, hoghy a belföldi kézbesítés késedelemben van mert az eladó elrontott valamit.
De szerintem még ketyeg a várható kézbesítés akkor milyen dispute-ról van szó?
Nekem sem hozták ki annak ellenére hogy 7-én a kézbesítő céghez került, de van még 83 napon a dispute indításra. Order details és a felső rész, nálad mennyi napot mutat?
-
V/
Topikgazda
Ugye hétvégén próbáltad? Mert akkor nem igazán megy hiába van írva a 7*24, az nem az emberi üfsz.
Nem úgy működik hogy beírod hogy Agent please, valameddig el kell jutnod a probléma feltárással a robottal és azután lehetséges hogy emberhez irányítson.
Pedig ott van az ajánlottak közt az ügyintézőhöz irányítás: Chat with an agent now persze akkor ha munkaidő van 9-17 a mi időnk szerint.
Pl:
-
Surci1
tag
Értem mit mondasz, lehet összeesküvés-elméleteket gyártok, de attól félek ha írok az eladónak az értetlenkedni fog vagy csak nagy nehezen válaszol vagy küld jó papírokat vagy nem. Aztán kicsúszok a dispute időből, ha meg dispute-t nyitok akkor az eladó a levelezésünkre fog hivatkozni, hogy ott a gls-nél a csomag csak én nem veszem át és az ali neki fog hinni, hiába is írogatom ,hogy papir kellene a kiszállításához.
Egyébként nekem az sem világos, hogyha nincs vám-árúnyilatkozat akkor hogyan jutott el idáig Magyaro.-ra a gls-hez. Hogy nem fordították vissza csomagot már korábban, főleg úgy hogy a gls nem végez vámolást.
A poén a sztoriba annyi, hogy ezen vásárlás előtt tavaly ősszel ugyanettől az eladótól rendeltem ugyan ilyen akksit csak kisebb méretűt. Az repülővel jött és minden gond nélkül megkaptam. Azt el tudta küldeni megfelelő dokumentációval ezt meg nem?
Elég komoly eladó és csak akksikkal foglalkozik.
Lehet túl egyszerűen gondolkozom, de szerintem a gls-nek csak a depóból a cimzetthez történő szállítás miatt kellene a csomag tartalma, hogy tudják az adr-en belüli veszélyességi fokát. Az ügyintéző is úgy fogalmazott, hogy nem a vám miatt hanem az adr miatt tudniuk kell pontosan mi van a csomagban, ha ez megvan akkor szállítják is címre. -
Voice24
őstag
Hali!
Az Alin hogyan tudok élő emberrel kapcsolatba lépni? A chat-nél hiába írom be azt, amit itt javasolt korábban valaki, hogy "agent please", arra csak annyit ír, hogy tegyek fel konkrét kérdést a rendeléssel kapcsolatban, vagy kattintsak a "Chat now" gombra, ha ügynököt szeretnék. Nos, én ilyen gombot sehol nem látok.
Nem tudom, hova tudnék még írni nekik, a disputámat továbbra sem tudom megnyitni (minden mást igen). Írtam már nekik a honlapon elérhető bug bejelentőn, válaszoltam két külön email címre is, amikben értesítettek a pozitív döntésről, de válasz még egyikre sem jött, és már az utolsó napom ketyeg a döntés elfogadására.
Rohadt ideges leszek, ha ilyen sz@rság miatt elbukom a refundot. -
V/
Topikgazda
Mivel Kínából indult a küldőnek nemcsak elektronikusan ( ha egyáltalán megtette) hanem fizikailag (valahogy a csomagon) is mellékelni kellett volna a vám-árunyilatkozatot, szállítólevelet, ha nem csinálta meg az bizony az ő hibája és ez így működik több 10 éve. Nem a címzett igazolja. Írj az eladónak hogy sürgősen küldje meg a dolgokat, neki kellene lenni egy feladási okmányolás igazolás vagy valami ilyesmi.
-
Surci1
tag
Ismét tanácsot kérnék, hogy mi tévő legyek.
Felhívtam az imént gls ügyfélszolgálatát. Azt mondta az ügyintéző hölgy, hogy addig nem szállítják ki míg nem kapnak papirt a csomagról, hogy pontosan mi van benne, mert csak annyit tudnak hogy ADR minősítésű a csomag. Az ügyintéző azt szajkózta, hogy a feladótól várják a papirokat, de próbáltam meggyőzni, hogy vásárlásról, csomagszámról készített képernyőképeket el tudom küldeni. Erre azt mondta hogy az lehet nem lesz elég. Mondtam, neki hogy szerintem a csomag digitális adataiban biztos elküldtek mindent ami fontos, de erre is azt mondta, hogy az nem elégséges a kiszállításhoz. Ha nem kapják meg akkor visszaküldik a csomagot a feladónak. Ha megkapják akkor hozzák is ki címre. Elég necces ez az egész így a 90. napon szállítási napon
-
V/
Topikgazda
-
Dani0504
tag
A minap vettem észre, hogy hiába van USD-ra állítva az Aliexpress a bank(K&H) EUR alapon számol. Visszanéztem a kártyás tranzakciókat és ott látom a részletekben, xy EUR a fizetett összeg. Így viszont dupla az átváltás szerintem.
Tapasztaltatok ilyet? -
White24
csendes tag
Sziasztok, eltűntek az E-cigis dolgok aliról? Se kazán se alkatrész, az előző megrendelésekre 404-et ír az eladók megvannak de full üres az oldaluk, ismerősöm se talált semmit. Írtam már az eladónak de nem szoktak sietni a válasszal
-
cof
veterán
Egyre gázabb az oldal... Covid után volt talán az aranykor a sok kupon miatt. Azóta csak lefele a lejtőn, tényleg egy pozitívum, hogy viszonylag kiszámítható a szállító, nem úgy mint ebay-en pl.
Ma dél körül rendeltem egy tételt kuponnal, shipped lett a státusz, erre jön az email este 9 óra körül, hogy expired lett a kuponra hivatkozva. Több óra eltelt a rendelés óta...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Voice24
őstag
-
V/
Topikgazda
-
Voice24
őstag
Töröltem a sütiket és gyorsítótárakat, a gépet pedig újraindítottam, nem tudom, hogy kell új ip címet használni. Az eredmény ugyanaz a hibajelzés. A régebbi reklamációmat simán meg tudom nézni, minden eddigi rendelésemet is, kizárólag ezt az új reklamációmat érinti a hiba.
De azt még mindig nem tudom, hogy ha nem tudom emiatt a hiba miatt elfogadni a döntést, megkapom-e a refundot vagy sem. -
V/
Topikgazda
-
Voice24
őstag
-
Voice24
őstag
-
V/
Topikgazda
-
Voice24
őstag
Csak egy a bökkenő: gondolom, el kellene fogadnom az Ali döntését, de nem tudom, mert az ügyemre kattintva ezt dobja: [kép] . Ha letelik a 3 nap, amit írnak a reagálásomra, és nem tudok válaszolni, marad érvényben az Ali döntése?
Az emailben adott linkre kattintva és telefonon appban is ugyanezt a hibaüzit dobja. -
Voice24
őstag
-
Surci1
tag
Nekem ez az első vonatos csomagom, pedig több mint 10 éve rendelek külföldről. Most hogy mondod... rémlik, hogy korábban másoknak észak felől jött Magyarországra a vonatos cucca.
Ezek az utolsó bejegyzések a parcelsapp-ból. A többi nyomkövetési oldalon is lecsekkoltam, de azokon sincs több bejegyzés a csomagról.
-
Surci1
tag
Egy ilyen tip-ú EQTWLtízjegyűszámYQ számmal indult a csomag. Majd az Eu-hoz közeledve kapott egy gls számot is. Az útvonal Kina-Kazahsztán-Azerbajdzsán. Majd szerintem Bulgáriában lépett az EU-ba. Aztán febr 28. Németország ( innetől a gls szám is mutatott adatokat a gls oldalán) és márc. 4. óta Alsónémedi.
-
V/
Topikgazda
Nem világos számomra hogy miért került hozzájuk, ráadásul Németországban, mert a vonatos az lengyelből érkezik ide vagy holland postával Hollandiából azt meg ha nagyobb súlyú az Express One kézbesíti. Arról nem is beszélve hogy valakinek vámoltatni is kellett volna, azt nem a GLS csinálja.
-
Surci1
tag
-
gban
veterán
-
V/
Topikgazda
-
Surci1
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni azoktól akik valamelyest ismerik a gls rendszerét vagy van tapasztalatuk vele. Van egy csomagom ami a mai napon a 87. szállítási napnál tart. Lekérve a csomagszámot a gls oldalán ezt mutatja a rendszer.
Ez az Alsónémedi depó a gls raktára? Miért tárolgatják 3. napja a csomagom, ahelyett hogy kihoznák? Esetleg aggódnom kéne emiatt vagy a gls-nél - a külföldről érkező csomagoknál - ez az új módi?
-
ANT
őstag
-
V/
Topikgazda
-
ANT
őstag
Van egy HUxxxxxxx formátumú nyomkövetési azonosítóm, amihez a rendszer a Meest-et társítja. Viszont a topik kereső találatai alapján ez nem tűnik Meest csomagnak. Ez most kamu azonosító lenne, vagy valódi és még változni fog?
-
V/
Topikgazda
Elektronikus vámolás van 150 €-ig és ha az áfát beszedte a kereskedő, de azt nem a ECSC csinálja.
Összefoglaló 3. Ha valaki ECSCCA00......... kezdetű küldemény azonosítót kap és gondja van a kézbesítési idővel egyébként meg a nem ilyen azonosítós MPL-es küldeményekkel nincs gond, mert azt is ők rendezik. -
gban
veterán
Aliról jön pár cucc, Choice-ost és simát is rendeltem, előbb ideér a sima (várható kézbesítés márc. 23-27.), mint a choice-os...
Már ha ideér.... Mert elvileg már átvette a ecsc-logistics a vámolásról, gyanúsan gyors volt a vámolás...
A vélemények is borzalmasak erről a cégről, többen nem kapták meg a csomagot mint igen...
Van valakinek tapasztalata velük kapcsolatban?
Megjött az áru rendben?
Normál futárok, házhoz jönnek, feljönnek a lakáshoz, stb.?
Júniusban egy másik cég hozott aliról egy hdmi-dvi átalakítót, nézem trackingon hogy kézbesítve.... Nálam senki se járt...
Aztán megtaláltam a postaládából kilógva, ötödig beleerőszakolva, hogy bárki elviheti, meghajlott fémlapokkal. -
Voice24
őstag
-
V/
Topikgazda
-
hugi0
őstag
Sziasztok !
Van egy elado, akinek ranyomtam a "follow"-jára.
Ha elmegyek ezen a bongeszo lapon a kezdooldalra, akkor ez az oldal eltunik.
Segitsetek nekem - a kezdooldalrol hogy talalom meg azt az oldalt ahol "follow" van ?
Most nem merem ezt az oldalt bezarni - nehohgy elvesszen.
-
V/
Topikgazda
Miért várnád meg a március 11-et, nem értem? Nem fogadja el a refund kérésed, ez így fog maradni semmi értelme várni. De azt írja ha az eladó ír valamit akkor válaszolj 03.11-ig, ez nem azt jelenti hogy ha ír valamit akkor ara neked 11-én kell reagálni.
6-án jött ez The seller has put forward a proposal, please respond - Az eladó javaslatot tett, kérjük, válaszoljon....
Az is válasz ha Reject all
Azért az valószínűsíthető hogy az AliExpress elutasítja elsőre 11-én a kérésed, nagyobb mozgástered van ha hamarabb megy tovább és nem vársz.
-
Voice24
őstag
Kifejtem bővebben, mit kérdezek:
Ha elindítom a vitát, adott határidőig (esetemben március 11.) akárhányszor reagálhat az eladó és én akárhányszor elutasíthatom azt, az Ali csak március 11. után fog belépni automatikusan. De ahogy látható a képen a kis középső ablakban, kék színnel ott van link, hogy átugorhatom az eladóval való csörtét, kérhetem egyből az Ali közbelépését.
Erre vonatkozott a kérdésem, hogy ez ugyanazt a belépést jelenti-e, mint amit a március 11-i határidő letelte utáni Ali-belépés jelent. [kép]
Ez az ablak a Reject All gombra kattintva ugrik fel. -
V/
Topikgazda
Tényleg benne az Összefoglalóban, kapsz egy ajánlatot az eladótól ami neked nem jó akkor miért várnád hogy lejárjon bármiféle idő?
Ha válaszol, akkor a következő lehetőségeink vannak:
1. Elfogadjuk az ajánlatát, ez esetben az Accept (elfogad) gombot nyomjuk meg. A dispute az egyezségnek megfelelően zárul.
2. Nem fogadjuk el, a Reject (elutasít) gombra nyomunk, ez esetben az AliExpress fog dönteni a vitában.
3. Olyat ajánlat jön, hogy várjunk még egy kicsit, emeli a vásárlói védelem idejét, máshogy kárpótol stb. akkor a bal szélen a Cancel dispute (dispute megszakítása) gomb. Ez valójában az lesz, mint ha nem is indítottunk volna dispute-t. Ezért amíg él a vásárlói védelem, lehet másik dispute-t kezdeményezni.
Az átvétel leigazolása utáni 15 napon belül már a Cancel dispute nem igazán használható, létező problémára kérjük, amit orvosolni kell az eladónak.
Előfordulhat, hogy az AliExpress döntését (AliExpress' Judgement) is el kell fogadnunk, mert két opciót ajánlanak fel (Solutions: Option 1: ...........).
Ekkor a feljebb említett Accept (elfogad) gombot vagy Reject (elutasít) gombot kell használni, az elfogadás a AliExpress' Proposal-nál írt első opcióra vonatkozik és az e-mail megkapásától számított 3 napon belül kell dönteni.
Ha nem felel meg számunkra az AliExpress döntése, a lezárástól számított 7 napon belül kérhetjük a döntés felülvizsgálatát (Appeal) -
Voice24
őstag
Ha az eladó hajthatatlan a vitában, érdemes az Ali belépését kérni még a határidő letelte előtt? Most néztem, hogy a Reject all gombot nyomva van a két fő választási lehetőség, hogy megváltoztatom vagy megtartom az eredeti javaslatomat (proposal), de alul meg ott van, hogy ha nem akarok az eladóval tovább küzdeni, kérhetem az Ali belépését és segítségét. Ha erre kattintok, ugyanoda jutok, mintha letelt volna a vita határideje megegyezés nélkül?
-
Voice24
őstag
Bár a bolt már nem létezik, az eladó elég gyorsan reagált a disputára, természetesen elutasította a refundot. Előforduló késésekről hadovál, meg hogy én vegyem fel a kapcsolatot a Qingdao Post Express Logistic Company-vel telefonon. Csatolt hat képet is bizonyítékként, de egyik sem látható.
Én egyből elutasítottam a válaszát, csatoltam ennek a kínai cégnek a trackingjét, ami szintén nem talál infót az én TN számommal, meg leírtam neki megint, hogy nem a késéssel van bajom, de arra is nagyon hamar szóról szóra ugyanazt válaszolta.
[kép] [kép] -
Landsmann
addikt
Valóban. Én nem ott néztem. Ott benne van a visszaküldés alapból. Nem látok semmit ahova beírható lenne bármi. Nysomkövetési szám ott van. Nem lehet beírni mikor lett feladva. Bár lehet auitomatikusan kapnak róla e-mailt? Nekem is jött, hogyx feladtam. Na mindegy, akkor várok, majdcsak lesz valahogy.
-
V/
Topikgazda
-
Landsmann
addikt
-
Landsmann
addikt
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
Dani0504
tag
Az aliexpress ügyfélszolgálatának hogy tudok írni?
-
Landsmann
addikt
Ingyenes visszaküldést indítottam. Megküldték az engedélyt, a címkét amit a csomagra kell ragasztani. Fel is adtam GLS ponton. Az e-mailben azt írták, hogy a csomagkövetési kódot meg kell majd adni. De hol?
-
Voice24
őstag
Reggel voltam bent a postán, nem érkezett semmilyen csomagom. Így szinte biztos, hogy átverés az egész nyomkövetés.
Elindítottam a disputát, bizonyítékként csatoltam egyelőre három cég (Posta, Dpd, EO) nemleges nyomkövetési válaszát a TN-re. Kíváncsian várom a választ. Ha elutasítanak, nyilván kérni fogom, hogy mondják meg, melyik magyar szállító cég kézbesítette szerintük, hogy tudjak náluk reklamálni. Ezt nem hiszem, hogy nekem kellene kiderítenem, de tartok tőle, hogy nem találnak ilyen céget, mert ide sem érkezett a csomagom. -
V/
Topikgazda
-
Attix70
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Refund nem egészen úgy van ahogy írod, hivatalosan csak akkor mehet a meg nem érkezés miatt amikor a képen látható 87 nap letelik, addig meg szállítás alattinak veszik és nincs refund.
Kénytelen vagy várni, ha már megkezdődött a szállítása, a chat roboton keresztül tudod elérni őket, de nem tudod lemondani a vásárlást.
Itt nem igazán van fix kézbesítési ígéret az az AliExpress rendszere ad egy becslést a várható kézbesítési időre, nem az eladó vállal.
-
Attix70
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném felvenni a kapcsolatot Alival mert lenne egy eladó aki gyakorlatilag hülyít. 02.14-17 közötti kézbesítést igért ezzel szemben 19.-én adta fel és semmi más nyoma nem volt valamint (tegnap) 03.05. írt üzenetet, hogy újra feladta. Refundig nem jutottam el mert 15 napig ha nincs mozdulás akkor lehet csak és a 14. napon már második alkalommal módosítgat. 02.03. rendelésről van szó , autó alkatrész (szalagkábel).
Van valami lehetőségem ezt elpanaszolni mert inkább megrendelném mástól? -
V/
Topikgazda
Pedig nincs mindegyiknek. XX999999999CN (az XX = Lx és Rx lehet, CN meg Kína) az ami postai azonosító és követhető, ha ilyet nem kap akkor nem könyvelt küldemény és ha mérete miatt postán kézbesítendő akkor ők adnak egy ideiglenes nem fenti formátumú azonosítót az értesítőben.
-
shokobanana
csendes tag
Közismerten a kínaiak pl. az Ah is adatokat unortodox módon adják meg, azaz pl. egy 18V-os szeszámgépakkunál (ami 5 soros cella vagy 5x2, 5x3) pl. a 10000mAh megadott kapacitás az nem a 18V-ra vonatkozik, hanem ennyi a beépített akkuk kapacitása, azaz 5db 2000mAh cella (vagy 2x5 db 1000mAh).
-
Voice24
őstag
Még én is arra gondolok, hogy esetleg postán maradó lehet, a Ninja szerint 11:09 a kézbesítés ideje. Nálunk 11 óráig van postapartner a Polg. Hiv.-ban, elképzelhető, hogy ott maradt, és majd holnap a nyitvatartási időben értesítenek. Ez lenne a jobbik eset, a másik a kis eséllyel kecsegtető dispute.
De mondjuk azt furának tartanám, hogy idáig már elhozta a posta, de nincs valós postai azonosítója. -
V/
Topikgazda
Más is így járt, ezért írtam #80309 El kezdtem keresni ezt a Mengtu Express-t és semmit nem találtam róla itteni kapcsolatot.
Az a gond hogy ezzel az azonosítóval nálunk senki nem könyveli, sem a Posta, sem a futárcégek, így a kézbesítési bejegyzés az valami program beírása a Mengtu Express logisztikai adatai közé.
Egyébként más azonosítók is megállnak a vámolási bejegyzés után ha nincs valódi nyomkövetési száma, mert nem kerül könyvelésre a kézbesítő cégnél. Más esetben pedig a"postán maradó" vagy csomagponton átvehető küldeménynél is a leadást veszik kézbesített állapotnak, nem azt amikor te konkrétan átveszed.
Ha esetleg a Posta kézbesítené akkor tőlük holnap kapnál értesítőt hogy átvehető a postán, persze egy általuk generált azonosítóval, nem az MT...-el.
Kicsi az esélye hogy elfogadnák. -
lacoka55
tag
Szia
lithium ion nem lehetne benne mert így nem jön ki a matek
egy li cella működési feszültsége 2.5 - 4.2 volt
közepes feszültsége amivel számolni kell 3.6V
3 soros cellánál ez csak 10.8V 4 soros cellánál már 14.4 az meg már sok ennek a töltő feszültsége 16.8V vagy esetleg van benne valamilyen feszültség stabilizátor
ez csak akkor lenne igaz ha Lithium Battery LiFePO4 lenne benne
4 cella sorba kötve [link] innen Built-in BMS:4S 20A
ennek az aksinak a cellánkénti üzemi feszültsége 3.2V így 4 soros cellánál 12.8V ez lehet hengeres meg lapos is
csak 1 eladása van ez egy csaló cég olyan kapacitás adatokat ad meg ami fizikailag nem lehetséges [kép] -
Voice24
őstag
Hali!
Múltkor már emlegettem ezt az MT.....EX trackinges csomagomat, ami egy kisgépekhez való akku. Kaptam változó időközönként az emailes értesítést az Alitól, hogy delivery update van, ahogy elvileg közeledett felém a csomag, a héten pedig már azt mutatta a Ninja, hogy a kiszállító partner is megkapta. Vártam, vártam, hogy mikor értesít a kiszállító, akiről fogalmam sem volt, hogy ki lesz, majd a mai napon már azt látom, hogy delivered, azaz kézbesítve. A bejegyzéseknél végig kicsiny falum neve és irányítószáma szerepel.
A lényeg, nyilván kitaláltátok, nem kaptam semmilyen csomagot, pláne nem az akksit. Ahogy írtam, semmilyen szállító cég nem értesített sem a napokban, sem ma, és nyilván nem a kínaiak fogják házhoz hozni.
Létezik az, hogy egy csomagot úgy meg tudnak kamuzni a nyomkövetésnél, hogy az Ali, a Postal Ninja és a Cainiao trackingje is félre lesz vezetve, nem beszélve a vásárlóról? Mivel nem keresett egy szállító cég sem, és a kiszállító neve a nyomkövetésből sem derül ki, nagy valószínűséggel a csomagom nemhogy ide nem érkezett meg, de el sem indult. Apró adalék hozzá, hogy most már az üzlet sem létezik.
Nyilván indítom a disputát, csak kérdés, az Ali el fogja-e fogadni, hogy nem kaptam meg, amikor a nyomkövetés azt mutatja, hogy kézbesítették, és még a nyomkövető szerinti végállomás is stimmel.
[kép] -
Surci1
tag
Én az elmúlt években csak az Aliról vettem ssd-ket, memóriakártyákat. Mindegyik tökéletesen működik a mai napig és a teszt szerint is valódi kapacitásúak.Nyilván gari az kb nincs és nem is 10 dolcsiba kerültek, de azért az alin is lehet jót venni.

-
djsunstealer
aktív tag
-
jojoando
senior tag
Át kell gondolni, ha itt veszed az SSd-t van rá garancia, de kintről 14 nap után az eladón múlik minden. Én is vettem 256Gb Flash Drivet aztán megáll a másolás egy idő után, fogalmam sincs mit küldtek. Ilyeneket csak itthon...
-
djsunstealer
aktív tag
Az SSD sztory abszolút igaz, ez a cucc most megy tesztre, coins discount miatt 7 dodó volt, amúgy micro SD, pendrive abszolút kerülendő, mert 90 százalékban kamu a megadott tárhely. Viszont ez a Walram noname márka átment többször a rostán, van olyan gép, amiben 3 éve hibátlanul teszi a dolgát, és valóban 128 GB stb....
De adattárolásra mindig innen az apróról veszek HDD-t. -
jojoando
senior tag
Furán gondolkodnak kínában, nekem a kosárba tett és egyszerre , egy városból rendelt terméket nem tettek össze, most jön egy csomag, amit máshonnét átküldtek és a másik megrendelésemhez tették, és majd majd talán az ExpresszOne kihozza, manapság gyatra a munkájuk, amit mára írtak, kocsira sem tették, írás róla majd este, kíváncsi leszek mivel indokolnak egy ki nem szállított terméket.
SSD-t sosem rendelnék kínából, átírják a promptot aztán a fele sem igaz a tárhelyről, itt a hardveraprón viszont sokat árulnak jó márkákkal, nekem is van vagy 4 db ami stabil, csak lusta vagyok kitenni árulni. -
djsunstealer
aktív tag
-
Dani0504
tag
-
fery02
addikt
Köszi mindenkinek!
Megpróbálom akkor valahogy berögzíteni a fejemben, hogy akkor mindig USD-re állítva fizessek, az ilyennel nem szeretek fizetéskor mojolgatni, hogy épp hogyan és miként tudok spórolni pár szál cigi árát, nekem ez elég infó volt, hogy akkor fixen USD és kész.
EU raktárból meg úgyse szoktam rendelni.
-
cof
veterán
-
V/
Topikgazda
Maradjunk már annyiban hogy az hogy bankod EUR elszámolású az nem adja azt hogy a MC is EUR-ban kapja a jutalékot, ők bizony USD-t kapnak mondjuk az OTP-től. Svájcban, Svédországban, Lengyelországban sem EUR-os az MC.
Ismerem a dolgokat, amit írtál nem egészen úgy van, mert a magyar bankok eltérő módon számolnak el az Erste és az OTP pl.
Az Erste elszámolásnál sem írnak olyat hogy az MC vagy a Visa EUR vagy USD, saját magukat említik és az OTP is. (bank elszámoló devizaneme)
-
V/
Topikgazda
Nem tudni mennyi az árfolyam költség mert csak a devizaárfolyam ismert.
Miért fizetnél EUR-ban USD-s összeget az AliExpressen? Pont az írtam hogy USD-n kell lenni. Az EU raktár esetén EUR az alap szerintem és akkor ott EUR-ban jobb fizetni, de mint írtam ezt ellenőrizni kell.
Több alkalommal konkrét példákat is írtam, ez a dupla valami nem egészen valós dolog.
A kártyakibocsájtó néhány magyar bank az az USD-t valóbanUSD-> EUR->HUF módon számolja el, de jobb az árfolyam mint az AliExpress EUR árfolyama. Wise és Revolut esetén ilyen nincs.Van mondjuk ez az endoszkóp kamera
US $99.04
€98.67
HUF39,594.89Nekem Wise-al fizetve
US $99.04 = 37 376
€98.67 = 39 394Az OTP az EUR elszámolású és az elszámolási módszerük szerint az alábbiak lesznek
Mastercard kártya esetén
US $99.04 = 95.61 EUR -> HUF mai elszámolással 38696 Ft lesz
Ha EUR-ban van az Aliexpressen akkor direkt vált az OTP €98.67 = 39935 Ft lesz
Eleve látod hogy kevesebb EUR-al számolja az OTP annak ellenére hogy csinál egy USD -> EUR váltást és arról a HUF-ra. -
dredjudge84
őstag
Azért ez nem mindig van így!
Alapvetően a mastercard európában még a visa amerikában elterjedt bankkártya, vagyis előbbinek az alap devizálja az euró utóbbinak pedig a dollár. Most már eljutottunk oda hogy az esetek 99 százalékában mindegy hogy milyen kártyád van de van a pici kivétel.
Ami a dupla konverziót illeti, az valóban előfordulhat bizonyos esetekben, de nem feltétlenül minden Mastercard kártyával. A probléma főleg abból adódik, hogy:
1. Mastercard esetében az alapdeviza EUR – Ha a kibocsátó bankod devizaneme eltér az eurótól (pl. HUF vagy PLN), akkor lehet egy HUF → EUR → USD konverzió, ha dollárban fizetsz.
2. Visa esetében az alapdeviza USD – Ezért ha forint alapú Visa kártyával fizetsz dollárban, akkor általában csak HUF → USD átváltás történik.Ha Mastercard kártya van, meg kell nézni a bank feltételeit – egyes bankok közvetlenül is tudnak USD-re váltani, mások viszont először EUR-ra váltanak, de utóbbi mint írtam ritka.
-
btraven
őstag
-
Majo13
újonc
-
V/
Topikgazda
Régebbről hallottam olyat, hogy Mastercard az EUR-t szereti, Visa meg az USD-t
Mindkettő USA cég, USD elszámolással.
Többször leírtam itt.
Az AliExpress alap devizája az USD, más devizát ők váltják át nem egészen jó árfolyammal.
Ezért USD-re állítva célszerű fizetni, ha EU-s raktár akkor meg ellenőrizni hogy EUR-ban fizetve nem-e jobb. (Mikor használ fel kevesebb forintot)
Nincs köze ahhoz hogy Visa vagy Mastercard a kártya, a kibocsájtó bank deviza fizetés elszámolása, árfolyama a meghatározó. -
fery02
addikt
Sziasztok!
Régebbről hallottam olyat, hogy Mastercard az EUR-t szereti, Visa meg az USD-t.
Közben meg visszakeresve olvasom, hogy általánosan USD-ben éri meg jobban fizetni, míg EU raktárból rendelve pedig EUR-ban.Akkor lényegében mostanra már tökmindegy, hogy MasterCard mit “szeret”?
Vagy mindig is mindegy volt, csak én néztem be nagyon valamit?
Igazából nekem a hitelkártyám is és a Revolut virtuális kártyám is MasterCard és kb negyed évente rendelgetek, akkor is csak néhány 1000 Ft-nyi értékben és szerintem EU raktárból még sosem rendeltem semmit.
Korábbiakban úgy csináltam, hogy minden rendelés előtt átállítottam HUF-ról (mert a magyar árakat szeretem látni) EUR-ra, de akkor hülyeséget csináltam, mert MasterCard-nál is USD-re kell állítani?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Összefoglaló 2. pont ad némi információt a szállítási módokhoz, nem fele egyébként a 630 Ft
és csak akkor van online fizetés ha az elektronikus küldemény adatok tartalmazzák az elektronikus elérhetőségedet, van amikor ezt nem kapja meg a Magyar Posta mivel egy program dolgozza fel nem számít hogy mi van a csomagon.
A Cainiao az AliExpress logisztikai cége minden csomagot ők továbbítanak, a megfelelő szállítási mód választással lehet elkerülni ezt az ügyintézési díjat -
Debilon
addikt
-
szemy94
senior tag
Szerk.: a számlákat letöltöttem, IOSS utánvét van csak, igaz nem kerestek egyáltalán előtte, de mindegy, beszedik ezeket, ha úgy van kedvük úgy látom. Caiano-val jobb vigyázni
Intruder2k5
Már látom, igen, de mint írtam nem kerestek, hogy lefelezzem az összeget -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Az nem VÁM, hanem a postai vámügynöki szolgáltatás díja, így nem visszaigényelhető.
-
szemy94
senior tag
Srácok az 1270ft-os vámot van értelme (egyáltalán lehetőség) visszaigényelni? Nem tudom, hogy van-e ügyintézési díj, igazából most csak azért kérdezem, ha a jövőben így járok esetleg nagyobb összeggel, mi a teendő. Caiano-val jött, nem küldött a posta semmit, egyszer csak dudál (szerencsére itthon voltam pont) a postakocsi, 1270ft, nem jártam így évek óta
-
cof
veterán
YFH Special Standard-nál ki lehet a szállító?
Akkumulátor.

-
btraven
őstag
Szemüveg rendeléshez be kellett írnom a recept adatait. Hát én mire megtaláltam hol lehet ezt hozzáírni a rendeléshez a fizetésnél. Sokat kell még tanulnom. Appban a ceruzára kellett nyomni
-
yogibear
addikt
Aha a legolcsóbb androidos média lejátszót keresem akkor azt hogy tudom szerinted megoldani?
Keresőbe beírod hogy android media box...utána felül a price gombbal az árat emelkedő sorrendbe állítod...
pl. jelen esetben a legolcsóbb ez a kacattárból :
Tanix TX1 Android 10 TV Box 2.4G WIFI 4K HDR 3D 8GB 16GB Allwinner H313 Quad Core Global Media Player4658 huf...
(mondjuk annyit is ér ez a box, de a legolcsóbbat kérdezted)

Hardware Specifications
- CPU:Quad Core ARM Cortex A53;
- GPU:G31 MP2
- RAM:1GB/B2GB DDR3
ROM:8GB/16GB EMMC
-Output max 4K- Support:2.4G Wifi IEEE802. a/b/g/n/ac
- Support: 1 * USB 2.0Package including:
1 x TX1 box
1 x IR remote (remote must point at the front panel of the tv box)
1 x HD cable
1 x USB power cable(no adapter,power by USB cable,if your tv not DC 5V/2A,must use DC 5V/2A adapter to power it)
1 x Manual
1 x retail box -
kormi0312
senior tag
Kíváncsi vagyok majd mi lesz a történetet vége. Körülbelül mióta kamerás mobilom van minden egyes csomagbontást - akár belföldi akár külföldi - én is leszoktam videózni pont ezért mert az ördög nem alszik és akár véletlenül is összecserélhetik a csomagot vagy más címkét ragasztanak rá, nem feltétlenül a rossz szándékot feltételezem a feladóban de ugye hibák történhetnek.
-
kormi0312
senior tag
Pár éve volt olyan hogy termékcsoportokra vagy kategóriákra lehetett keresni de azt most nem találom sehol. Aha a legolcsóbb androidos média lejátszót keresem akkor azt hogy tudom szerinted megoldani?
-
btraven
őstag
Ma megint megtréfált az Ali. Megint e-mail 4 jegyű kóddal lehetett csak belépni. De a gmail-ra rögtön megjött a levél. Ugye múltkor a freemail-re hiába vártam.
-
shokobanana
csendes tag
-
Ka999
tag
Érdemesebb a keresőben rákeresni, nem kell megvárni amíg megjelenik
-
shokobanana
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
80500 - 80401
85186 - 84001 84000 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 79901 79900 - 79801 79800 - 79701 79700 - 79601 79600 - 79501 79500 - 79401 79400 - 79301 79300 - 79201 79200 - 79101 79100 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- Bestbuy játékok
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 512GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4992
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek centerpin átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én a dispute nyitásnál arra gondoltam, hogy nem érkezett meg a csomag. az hogy miért az nem az én gondom, lényeg hogy nem kaptam meg. Vagy rosszul gondolom?

De adattárolásra mindig innen az apróról veszek HDD-t.

és csak akkor van online fizetés ha az elektronikus küldemény adatok tartalmazzák az elektronikus elérhetőségedet, van amikor ezt nem kapja meg a Magyar Posta mivel egy program dolgozza fel nem számít hogy mi van a csomagon.