- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuffyDog
tag
Az eladó egyáltalán nem válaszol. A Store konkrétan azóta eltűnt. Az Ali meg nem érti mi a bajom, fel lett adva és várjak. Ennyi a válaszuk.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Atilla001
senior tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék. Szeretnék CAT S60 telefonhoz akkut rendelni. Van tapasztalat, hogy honnan rendeljem és milyen postával, hogy meg is kapjam. Nagyságrendi ára 4k postával.
Köszönöm!Védd a természetet!
-
dredjudge84
őstag
Csak eléggé faramuci a helyzet, ugyanis gyanúsan olcsó volt a fűthető kabát, és mégis kaptam csomagszámot, ami egy darabig mozgott, de egy hónapja már semmi nem történik. Szerintem attól függetlenül bárhol is szállt le az a repülő, annak a csomagnak már mozdulni kellett volna. A termék gyanúsan olcsó volt, és érdekes módon elveszett csomag lett belőle. Ja és sejtettem hogy ez lesz belőle, de egy próbát megért hátha mégis megjön, maximum visszakapom a pénzt ha nem.
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #79548 üzenetére
Írtam, a nyomkövetésből nem derül ki hogy a hol szállt le a repülőgép. Ez így egy elveszett csomag, de nem kamu nyomkövetési azonosító
Amely nyomkövetési azonosítónál vannak időrendi bejegyzések az egy élő azonosító, nem kamu. HA olyat kapsz aminél semmi az akkor kamu.
Ha neked más csomagjának az azonosítóját adják meg azt épp te nevezheted kamunak, de inkább átverés. Logikám szerint, de ez ugye egyedi. -
Topikgazda
válasz KRISSTUS #79549 üzenetére
Összefoglaló 3. pont.
2025. január 03 14:54 Megérkezett a helyi kézbesítő központhoz Innen számolj úgy 15 napot a kézbesítésre.
Ez meg baromság, az eladó azt írta a vámkezelés az én felelőségem, nem úgy van, neki kell biztosítani a vámoláshoz a dolgokat, persze itt ennél mások a szabályok, de semmi közöd a vámoláshoz.
Mivel az AliExpress nem ismeri a konkrét kézbesítési folyamatot azért ír olyan indoklást, 150 € alatt automatikus a vámolás elektronikus úton azt sem a feladó, sem a címzett nem tudja befolyásolni.
Várni kellett volna a dispute indítással.[ Szerkesztve ]
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ESC számú csomagom, aminek Dec 4.-én kellet volna megérkeznie, de közben kapott 15 nap hosszabbítást = Dec 19.
Dec. 20.-án elindítottam a a visszat. kérelmet, az eladó azt írta a vámkezelés az én felelőségem, én nem így gondoltam, ezért nem fogadtam el.
Majd Dec 24.-én a csomag ismét "életre kelt"
Dec 25. az Ali. meghosszabbította még 10 nappal az átvételt
Jan 4. lejárt a 10 nap, kérelem elutasítva
2025. január 03 14:54 Megérkezett a helyi kézbesítő központhoz
2025. január 03 14:42 Helyi kézbesítő cég átvette
2025. január 03 09:08 Csomag kimegy az átrakó központból
2025. január 02 13:21 Importkezelés vám befejezve
2025. január 02 13:21 Elhagyta a vámot
2024. december 30 19:56 Import vámkezelés kezdete
2024. december 30 19:55 Megérkezett a vámhoz
2024. december 24 07:21 Megérkezett az átkelő országba vagy létesítménybe
2024. október 29 09:35 Import vámkezelési késedelem
2024. október 23 19:29 Elhagyta a származási országot/régiót
2024. október 23 19:29 Indulás az indulási országból/régióból
2024. október 20 10:25 Sikeres kivitel
2024. október 20 04:30 Megkezdődött a kiviteli vámkezelés
2024. október 17 08:25 Megérkezett az indulási közlekedési csomóponthoz
2024. október 15 22:17 Kimenő a válogatóközpontban
2024. október 15 18:05 Bejövő rendezési központban
2024. október 15 13:50 A szállító elfogadta Cainiao
2024. október 15 13:50 A szállító cég felvette a nagy szállítmányt
2024. október 15 10:20 A rendelést egy nagy szállítmányba csomagolták,
és készen áll a szállító cég átvételére.Mit tegyek, várjak hátha ideér a csomag?
[ Szerkesztve ]
-
dzf007
senior tag
-
PuffyDog
tag
Az nem lehet hogy kamu az egész tracking?
Egy WiFis időjárás állomást vettem. 20 dollár körül volt. EU szállítást írt. Mindenhol máshol pedig 100+ dollár fölött volt. Szóval számítottam rá előre, hogy nem lesz oké.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Topikgazda
válasz PuffyDog #79543 üzenetére
Ez vasúti szállítás, most Departed from Dostyk, Kazakhstan ettől úgy 15-30 nap mert valami háborús dolog van orosz, belorusz és ukrán viszonylatban és nem kedvelik az EU-s országokat ahol futnak a sínpárok, nincs már az a világ amikor ez elsődleges szállításként 20-21 nap alatt megérkezett.
-
PuffyDog
tag
Hali.
Ez a csomag szerintetek megérkezik valaha?RG028005935CN [link]
Chongqing városban mintha túl sokszor és sokat időzött volna.
Ezért majd mennyit kell fizetni? Gondolom posta csomag lesz. Hiába rendeltem Correos Europe-al. Vagy még átvált valahogyan?
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Surci1
tag
Múltkor 3 hét alatt megjött egy 1,5 kg LiFePO4 akksi. Az repcsivel jött. A kis 18560-es akksik is azzal szoktak jönni. Azért is írtam, hogy ez egy 4kg-os LiFePO4 akksi, lehet ez már túl nagy a repüléshez és a nyomkövetés szerinti települések az sejtetik, hogy lassan halad Kina keleti feléből a nyugati felébe.
Köszi az infót, akkor majd figyelem a nyomkövetőt, -
Surci1
tag
Sziasztok
Rendeltem egy LiFePO4 20ah akksit. A nyomkövetés adatai szerint a csomag súlya 4,5 kg. Esetleg van infótok, hogy ez a méret jöhet repülővel vagy csak vonattal?
A nyomkövető szerint Sencsenből indult Gansu-n át és most Hszincsiang-ban van.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Tegyél át USD-re pénzeket, ne vásárláskor váltson devizát HUF-ról, EUR-ról másra, nem hétvégén az átrakás olcsóbb, arról nem is beszélve hogy esetleg az árfolyam is kedvezőbb, több USD kapsz a forintjaidért mint pár nappal később.
Nálam van több virtuális kártya USD, EUR, HUF alapértelmezett és mielőtt fizetnék az adott devizában előtte "feltöltöm" a használni kívánt kártyát a megfelelő összeggel.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Bocsi, előbb kérdeztem, mint hogy rákerestem volna. De olvastam amit most is írtál.
Már meg volt a vásárlás, és elfelejtettem a hétvégi átváltást, de nem nagy összegért vásároltam.
Dollárban vásároltam az Alin, és a Revolut az Euro számláról váltotta át, mert a forint számlán nem volt annyi. -
Topikgazda
Kuponok: https://s.click.aliexpress.com/e/_oEAZIIf
US$3 off $29 code: AEAFF03
US$8 off $69 code: AEAFF08
US$20 off $159 code: AEAFF20
US$30 off $239 code: AEAFF30
US$50 off $369 code: AEAFF50
US$80 off $599 code: AEAFF80
US$3 off $29 code: buek3
US$8 off $69 code: buek8
US$20 off $159 code: buek20
US$30 off $239 code: buek30
US$50 off $369 code: buek50
US$80 off $599 code: buek80 -
Topikgazda
Majd minden hónapban írom többször. AliExpress USD-ben használ kevesebb forintot. Ha EU-s raktárból jönne akkor az EUR a jobb beállítás. Más variációkban minden rosszabb.
A nem EU raktárasok esetén a USD-ről konvertál saját árfolyamán EUR-ra ami több mint mondjuk a Revolut árfolyam.
Ha Revolut akkor ne felejtsd el hogy hétvégén a váltás feláras, ezért ha USD-ben akarsz fizetni a hétvégén akkor pénteken váltsd át a pénzt.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Revolut számlám van, amin van Euro is.
Állítólag az Aliexpress pénzneme az Amerikai dollár.
Azon gondolkodtam, hogy hogyan éri meg jobban.
Ha dollárba állítom be az Alit, és majd a Revolut átkonvertálja az eurót dollárba, (Állítólag jól vált a revolut), vagy Beállítom Euroba, de akkor meg az Ali konvertálja át. -
martongunar
junior tag
válasz akamen #79523 üzenetére
DPD nem igazán dolgozik most. Legalábbis nemzetközi vonalakon biztos nem. Nekem 30.-án adtak fel csomagot Besztercebányán, ennek legkésőbb péntekig ide kellett volna érnie, de nyomkövetés szerint Alsóricsón van.
Egyébként fel lettem világosítva, hogy pl. Ausztriában a Vízkereszt (jan. 6.) is munkaszüneti nap, meg lehet máshol is Európában, de gondolom ez annyira nem érinti az alis szállításokat.[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
-
dredjudge84
őstag
Van most ez a Winter Sale kuponos cucc. Volt 50 usd kupon de az már elfogyott. Ha jól látom január 8-og tart a promóció. A kérdésem az hogy ha elfogyott akkor lehet hogy mondjuk holnap lesz megint vagy most már felejtős es csak a kisebbeket lehet elhasználni?
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Topikgazda
válasz akamen #79523 üzenetére
Azt amit mindenkinek javaslok felejtse el az átirányítást.
Nem kerül futárhoz azután, hanem majd kiszállítják az adott helyre és akkor kapsz értesítést az átvételről, de ez már nem a futáros kézbesítési mód és az alábbival sem tudnak mit kezdeni:Hogy adják le ha zárva van és logikus hogy amíg zárva van addig ki sem fogják vinni.
Ha feléjük azt jelzi az akármi pont hogy nincsenek nyitva akkor nincsenek nyitva.
Telefonos próbálkozás.[ Szerkesztve ]
-
dzf007
senior tag
válasz dave0825 #79521 üzenetére
Én már küldtem vissza 3x is..Simán ment..Most is egyet vissza akarok küldeni, mert törött kijelzővel érkezett..Ingyen visszaküldés feltételekhez között, ha hibás, hiányos stb. [kép] Nyitol egy vitát, ott vagy visszaküldöd és majd megkapod a pénzt vagy adnak valamennyit és megtarthatod a terméket. Visszaküldésnél kapsz egy GLS címkét, kinyomtatod ráragasztod a csomagra, elviszed GLS pontra, vagy autómatába berakod..Visszaszállítják, majd ellenőrzik. Ha minden ok, akkor pár nap és utalják a pénzt.
-
akamen
csendes tag
Sziasztok!
Kínából parádésan ideért a csomagom, de balszerencsémre a DPD-hez került.
Egy éjjel-nappali pick-up pontra átirányítottam, de kétszer hiúsult meg a kiszállítás, mivel a nyomkövetés szerint a "megadott helyszín zárva van".
Messengeren tegnap délelőtt írtam a DPD-nek, de nem kapok választ.
Bármi tipp? Érdekes az egészben, hogy futárhoz egyszer sem került az app szerint, mintha a depóban eldöntötték volna, hogy nem hozzák ki.[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
Üdv.
Küldött már vissza valaki csomagot a feladónak? Kibontottam, akkor láttam, hogy nem jót rendeltem (másik típus kellene). Vagy inkább adjam el itthon, mert drága a küldés? Sima postával, csomagként gondolom, milyen ára lehet, de a kérdés, hogy van-e valami olcsóbb módja a visszaküldésnek.
Elvileg 15 nap ingyen visszaküldés van (Choice termék), de nem tudom, hogy működik ez.
[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
wdarty
tag
Kis segítséget kérnék egy Bangood-os rendeléssel kapcsolatban.
Dec. 9 rendeltem, Stockban volt/van, EU priority (7 nap) szállítással.
De azóta se adták fel a rendelést. Így még soha nem jártam.
Helpdesk mindig megígéti, hogy 24 órán belül kapok egy levelet, hogy mi a helyzet, de nem kapok semmit. Csak a szokásos szöveg... -
EXIEZ
senior tag
Okés akkor így lesz, köszönöm.
Egyébként a visszaküldés után mennyi idő kb a visszatérítés, erről van infó?Nyilván közben rendelek másikat csak nem mindegy azért
-
EXIEZ
senior tag
Igen jelenleg ezt látom, akkor megadom az emailt és az általad írt megoldás lesz? Csak mert ez így elég könnyű megoldás, és inkább visszaküldöm ezt a gyári hibás szart
-
Topikgazda
Ha indítottad a dispute-ot és valóban van free return akkor bekérik az e-mail címedet amire küldenek egy GLS címkét azt ráragasztod a csomagra és vagy háznál felveteted vagy beviszed egy csomagpontjukra és leadod.
Vagy küldik a címkét ha az alábbi módon bekérik az e-mail címet, vagy miután elfogadod a visszaküldést másnap ott lesz egy új menü a Returns/refunds Dispute-nál, abban a Print return label opció:
A dispute-nál a Return method -
EXIEZ
senior tag
Sziasztok!
Gyors összefoglalom a sztorim:
Vettem egy vezeték nélküli fülhallgatót, amelyről csináltam kicsomagolásos videót. Az egyik oldal abszolút nem működik, arról is csináltam videót, db mérővel meg alapból jelzi is az app hogy egy oldal nincs csatlakozva.
Az ügyben visszaküldés után visszatérítés lenne az opció. Ezzel nincs is problémám, de mennyire nehéz visszaküldeni? Nekem kell mindent címezni, fizetni stb és a végén visszaadják?Nem zavarna ha egy olcsó füles lenne, de majd 90$....
-
veterán
Semmiképp.
Ki lehet fogni jó áron 1 terrásat, nekem is van több, évek óta mennek. Márkát nem tudom, több márkából is van.
Viszont felette biztos nem vennék. 4-8-30 kamu ahogy van, főleg ha még olcsó is.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Topikgazda
Új merevlemezt AliExpressről nem igazán gondolom hogy érdemes beszerezni. Egyik érvem az hogy csak 15 nap garanciával számolhatsz. Amit írnak mondjuk 5 év garancia azt nem lehet igénybe venni, csak vakítás.
Amit írtál azok nagyon kicsik, 320 GB-ost is már több éve nem gyártanak, tudtommal már 500 GB sincs gyártósoron, valószínűleg "felújított" amit itt beszerzel.
Évekkel ezelőtt vásárolgattam egy darabig, aztán meguntam a hibásak cserélgetését.
Már SSD sem itt veszek. Volt egy-két darab ami használható volt, de amire 12 hónap garanciát írt az eladó az a 13.hónapban kipurcant, illetve eltűnt az eladó, nincs lehetőség számonkérni.
Maradt az itthoni (EU-s) beszerzés és a garancia lejárta előtt (11 hónap, 23 hónap 35. hónap az időtől függően) egy átfogó teszt, ha azon megbukna akkor garanciális csere. Az Aliexpress olcsóság nem igazán szempont.[ Szerkesztve ]
-
ata64
lelkes újonc
Sziasztok, még új vagyok itt és most szándékozom először rendelni az aliról. Szeretnék tanácsot, véleményt kérni tőletek. Mi a tapasztalat a nagy kapacitású (4-8-30GB) merevlemezekről? Valóban annyit tudnak? Érdemes tőlük rendelni? Ha rendelt már valaki tőlük ilyet mi a véleménye róla? Köszönöm a segítséget.
-
Topikgazda
Ez nem igaz: 8MP 4K.
Így értik: mivel két lencséje van.Valamiért nagyon olcsó, 65-90 USD körüli a leírás szerinti kamera még akciósan is.
29 darab lett eladva, de még senki nem jelzett vissza, ami azért meglepő egy októberben nyílt üzlet esetén. Nekem átverésesnek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Vett már valakiilyen, vagy ehhez hasonló kamerát?
Tapasztalat érdekelne.
[link] -
dredjudge84
őstag
Na, nekem már az eladó el is tűnt az aliról aki elvileg feladata a fűthető kabátot. Most már nyitottan vitát, mert nem lehet már neki írni sem, az egész shop eltűnt.
-
Topikgazda
válasz ReFleXx #79499 üzenetére
Ne EUR legyen a deviza. USD és HUF ez esetekben csak akkor látod majd ezt ha tényleg nem szállít ide az eladó. Esetleges logika ott van, hogy nálunk a HUF az elsődleges deviza és még használható az AliExpress alapdevizája az USD. Nem javítják ki ezt a hibát valamiért, mert már régóta előfordul és jelezve nekik. Persze EU raktáras eladó esetén meg jó az EUR.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest