Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
remek, köszi
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Weor
csendes tag
válasz FerNandor #57687 üzenetére
Nagyon egy cipőben járunk: 158271900011641093601195
Én balga, amikor 9-én landolt a madárka, akkor ködös-párás tekintettel elképzeltem, hogy a héten megkapom a csomagomat... aztán arcon csapott a valóság
Mondjuk én nem vagyok ezeknek a rendeléseknek a kedvence. Az emag-ról rendeltem november 26-án, december 7-9 közöttre datálták a cuccokat (amikből akkor is, meg az azutáni hetekben is volt raktáron egy valaggal), most hétfőn kaptam üzenetet, hogy inkább kettészedik az én érdekemben, szerdán megkaptam az egyik felét, tegnap meg a másik felét... azóta röhögök
-
Digitalis
senior tag
Köszi. Vámkezelés vagy egyéb sarc mellette nem volt?
(Ali-n most nem vagyok képben, Banggood-ról szoktam rendelni, ott ez ok)[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
Üdv!
Ezt a cuccot rendeltem meg [link].
Szállításként ezt választottam: "From Czech Republic to Hungary via Seller's Shipping Method - CZ"Van benne rizikó, posta, tréfa, mire számíthatok?
Köszi!
-
mekex
tag
Szisztok, Ilyenkor mit kell csinálni, amikor kiírják a nyomkövetésben, hogy sérült a csomag?
02:20:56 E29 Csomag sérülten érkezett a központi depóba
08:29:31 E59 Központi raktárban maradt, vizsgálat alatt
18:20:11 INB Központi raktárba érkezett (HU - Budapest)Tracking number: 158271900012639073601212
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
És igen, ma landolt a 2-ka óta levegőben lévő csomagom! Most már csak az lenne jó, ha jövő héten meg is kapnám. Kariaji van benne, nekem magamtól.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
cree
csendes tag
Ez volt a kifogás amit irtam!
YANWEN >>DHL Global Mail kapot eröl posta kapot is allis E-számlát+vásárlásrol megtörtént képet!
De posta kicserélöböl hogy kerül ki ilyen tétel ha ezek felet elnéznek 2$ csomag lévén szó !?Tudás ingyen van csak a tudatlanságot kell megfizetni!
-
fairi
addikt
válasz Balázs1621 #57684 üzenetére
5,4%+0,3 $ részt ne hagyd ki.
Én is intéztem igy refundot, ha PP kér akkor vaj van a füle mögött és belemegy az ajánlatban.Dispute a legtisztább megoldás, de az eladó direkt szívathat és húzhatja az időt. Videót kér nem fogadja el, Alinak is sok a dolga és húzza az ideged.
-
FerNandor
őstag
válasz lacoka55 #57686 üzenetére
Köszi. Eddig nem sok cuccom jött így az expressone-nal, de azok mind nagyon gyorsan és gördülékenyen megjöttek. Gondolom itt a dec 7 is már akkor karácsonyi leterheltségben telt és csak várni kell. hátha megjön még karácsony előtt, ki tudja...
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Topikgazda
válasz Balázs1621 #57681 üzenetére
Az AliExpressen ha dispute-t indítasz és refund-ot kapsz (visszatérítést) akkor nem kell semmit megadnod, a pénz simán jön vissza.
Ha dispute-n kívül egyezkedsz akkor vedd figyelembe ha az eladó kínai akkor csak úgy tud pénz küldeni mintha te eladtál volna neki valamit és ezért a PayPal jutalékot von ami 5,4%+0,3 $, tehát ha elfogadod ezt a módszert akkor a vételárat fel kell bruttósítani ennyivel és annyit kell küldenie.
A belépési e-mail címed a PayPal-on az, amire tudnak küldeni.[ Szerkesztve ]
-
ablack
senior tag
válasz Balázs1621 #57681 üzenetére
Tudtommal a PayPal e-mail cím elég.
Vagy mit értesz visszautalás alatt? Ha visszatérítés akkor még az se kell, hanem az adott tranzakciót refund-olják.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok,
Buta kérdés, de milyen adatot kell megadnom, hogy a paypal számlámra vissza tudjanak utalni? A hozzá társított kártya számát?
-
FerNandor
őstag
Áh, köszi. Akkor az azt jelenti, hogy beléptették. Normális, hogy még nem adták át? Meg akkor elvileg már az országban van?
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Ezzel szerintetek mizu?
158271900011531693607300"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Topikgazda
-
cree
csendes tag
válasz Digitalpimp #57607 üzenetére
Lassan 70 napon tul 2 csomagom oct .27 bermuda szögben eltűntek !
Ügyet nyitogattam mindkettőre már belefárasztattam a városdiba!Tudás ingyen van csak a tudatlanságot kell megfizetni!
-
cree
csendes tag
válasz headhunter #57604 üzenetére
Nálam szintén ez volt a kifogás vissza kiülték a kicserélőbe borítékon adat hiány miat szerintem újabb ármánykodás a postánál ezek a YANWEN cucok átjöttek simán edig!
Tudás ingyen van csak a tudatlanságot kell megfizetni!
-
fairi
addikt
válasz atos30 #57669 üzenetére
Háát, volt mikor akksit special line-nal küldték, és az tényleg elveszett, annak láttam még postai azonosítóját, publikus volt, de sose ért be hazánkba.
Új divat, hogy nem publikus infó, még kereskedő se tudja.
Ha kapsz egy olyan országból csomagot, amiről sose hallottál akkor az lesz csomagod. Ám valszeg sms-t se kapsz róla és egyszer +800Ft követelésével beállít hozzád a postás.
-
atos30
aktív tag
-
spileraaa
senior tag
ez a csengő Linbell G2 itt a legolcsóbb?
vagy kapható e máshol jobb árban?Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
fairi
addikt
válasz atos30 #57666 üzenetére
nekem is van 5db ilyen LP004.... és sehol sincsennek. Ne izgulj, tetűlassú.
Szinte biztos nem érkezett meg. Két dolog lehet velük, vagy német postai számú és most német továbbpostázást várja, vagyis tranzit országba érkezett és nem hozzánk.
Másik opció hogy azeri posta TN-je van, és azokat Litvániában küldik először és onnan küldik tovább.
Ez nem a super economy Global, hanem special line.
Kb 50-50% hogy megúszod a +400/800-at. -
atos30
aktív tag
Ma megjött a nov.28.-án sima Aliexpress Standard Shipping-el rendelt csomagom kínából. ExpressOne szállította ki, én voltam a mai nap a 183. cím!!!! Reggel kaptam emailt a várható kézbesítésről és előtte fel is hívott a futár. végig lehetett követni hol tart a futár. Most gyorsak voltak a kínaiak és ExpressOne is jól működött.
Másik csomagom másik eladótól nov 1.-ei rendelés meg a Cainiao super economy Global-al nov 22.e óta elvileg magyarországra érkezett. LP00477793264373 Ez szerintem megy a levesbe.
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
ecaddsell
aktív tag
Pedig az e-mail címet azt a címsorba kell beállítani, mert különben a logisztikai cégek nem fogják látni és a posta sem (ami jó eséllyel azt jelenti, hogy többet fogsz fizetni és megnehezíted az életed) szvsz...
A részletekre már nem emlékszem, amikor itt ki volt tárgyalva rögtön beállítottam és azóta nem foglalkoztam vele. -
Jahno
veterán
válasz ecaddsell #57662 üzenetére
Cím elvileg ott van és ha ennyi más egyebet tudnak küldeni meg folyamatos a kupon, az akció, megérkezik a visszaigazolás és sok más, akkor valószínű nem velem van a baj, hogy rossz helyre írtam az emailcímet, esetleg elgépeltem vagy valami más egyéb:
Persze olvasom itt is, hogy a cím 2. sorába meg ide-oda írjuk be, egyelőre hektikus az egész és egy darabig kísérleteznék ezzel más hülyesége miatt, de inkább nem.
Csomagpontra letétel még határeset volt, meglepődtem, de legalább jött SMS és sok nap múlva is át lehetett venni. Elsőre azt hittem, hogy valami tévedés. Így most ExpressOnenál még egy nagyobb csomagom van, ha ez is elkallódik, akkor nem tudom mi lesz, felgyújtom az egész kócerájt a fenébe. Ma esett be, múlt héten már érdeklődtem, hogy mit lehetne majd tenni, hogy ne járjak így, de úgy néz ki, hogy 100%os megoldás inkább nincs.
-
ecaddsell
aktív tag
Nekem mostanában mindig jött e-mail, a címnek ott kell lenni az elektronikus adatoknál mert a posta is erre a címre küldi a "Vámkezelt nemzetközi küldemény online fizetése" levelet.
Azt meg ha nem fizeted két napon belül akkor a 400Ft helyett 800Ft lesz a tarifa (ha van tényleges ÁFA fizetnivaló akkor azon felül).Egyébként a posta 400Ft-ért legalább 2 hétig őrzi a csomagot, szóval, ha valakinek ez szempont akkor ez a díja.
A képlet egyszerű a kínai posta az tip. posta, a std shipping tip. futár. Akkuból a std. shipping esetén is holland posta lesz (meg gondolom van még pár ilyen kivétel, amit valamiért nem visz a kínai posta).
Az ali premiumot most tudtam volna meg, ha nem kellett volna az eladónak FedExre áttérnie.
Nem követős csomagszállítást nem választok ebben a zűrös időkben. A régi szép időkben olcsó cuccokat lehetett így.Egyébként mindenkinek jó megoldás nincs, emlékszem amikor kb. két éve csomagpontra tették le (de volt kb. 1 éve is) akkor is sokan morogtak...
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz ecaddsell #57658 üzenetére
Nem nagyon jött email, néha a futár felhívott, egy időben azt hittem, hogy rendbejön a módszertan, aztán ez is elmúlt. Átirányítani meg nem tudom, nincs aki átvegye, szóval mindenképpen más irányú megoldás kell.
Kevesebb kiszállítás is jó lenne, de nem így. Postára meg meló után simán beugrom, ott megyek el előtte, általában sokat nem is kell várni.
Most utóbbi pár csomagnál azt csináltam, hogy írtam az ügyintézőnek, ez volt a sorrend, amire azt írta, hogy depóban majd személyesen átvehetem, akkor váltott az állapota kiszállítottra. Én meg reménykedtem benne, hogy azért, mert személyes átvétel lesz. Többinél mikor megjelent Pesten a csomag, akkor túl korán írtam, amikor futárnál volt és sikertelen, akkor már túl későn.
"vásárlásnál nagyjából el tudod dönteni neked melyik a jobb."
Ezzel csak az a baj, hogy nagyjából és az nem teljesen okés.
-
Topikgazda
No azt hiszem jól működik az ország így karácsony előtti vásárlások tekintetében. Banki vásárlási árfolyamom 1 € 380.12 és 1 $ 336.73, a piaci árfolyamos is 1 € 368.97 és 1 $ 325.314
-
ecaddsell
aktív tag
Nem teljesen értelek, pont az ExpressOne az egyik olyan futár ahol rögtön a követésnél (amiről nekem mindig jön az e-mail aznap reggel) ott a gomb, hogy át tudod más napra rakni a célt meg tudod változtatni (FlexDel), előre kapod a futár telefonszámát és bármikor látod hányadik címnél tart a futár (ez utóbbi nekem tényleg nagyon bejött, mert a végén szinte percre látom mikor fog megérkezni).
Ha ez sem elég akkor tényleg jobb a posta mert ott mindig lerakják valahova ahol elég sokáig átvehető marad (a boxos kiszállítás is csak talán 3 nap, ha országon belüli rendelésed van).
A vásárlásnál nagyjából el tudod dönteni neked melyik a jobb.Annak is örülni szoktam, ha össze tudják vonni (nem mindig sikerül), mindenkinek jobb, ha kevesebb alkalommal van kiszállítás.
Mostanában talán pont az Ebay lett a legzűrösebb és az Ali visszajött.
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
Meg kell oldani az ügyeletet a címen, vagy munkahelyre vagy idős rokonokhoz menjen akik mindig otthon várnak. Egyszer nem tudta senki átvenni az EO-s akkor letették a sarki üzletben ahol át tudtam venni. telefonon mindig keresnek, így mindent el tudok intézni.
Ezidáig 1 db EO csomag veszett el, de ott a cainiao volt a hibás, valahogy átadás ne ment. legalább 30 000 Ft spóroltam már ezzel a móddal.
Posta is tud csinálni manővereket. -
Jahno
veterán
válasz Voice24 #57655 üzenetére
Én meg a másik felét szívtam meg, inkább fizetnék postának, csak érjen ida. ExpressOnenak írtam, hogy mik vannak úton, találjuk ki a menetét:
" A 158271900013492873601211 fuvarlevélszámú csomag kétszer volt futárnál szállítás alatt, azonban a kézbesítés sikertelen volt, így visszafordításra került a feladó részére. Ezt a feladó „megsemmisítendő” jelzéssel látta el, így nem tudjuk újabb szállításra, vagy személyes átvételre előkészíteni."
4 nagyobb csomagom ment el borért, és ami legelsőnél írtam, hogy a depóban venném át, azt kézbesítettnek írják, csak én nem láttam sehol.
Asszem Ali rendeléseknek most annyi, csak csomó cucc nincs Ebayen vagy máshol is zűrös.
Nem tudom mi legyen, direkt bevállaltam 1-2 drágább cuccot egyesével erre összevonták, ahogy kell.
-
Voice24
őstag
Tele a hócipőm a pofátlan eladókkal!
Írtam már arról, amelyik az általam választott AliExpress Standard Shipping helyett China Post Registered Air Mail-lel adta fel a csomagomat. Többször írtam neki emiatt, meg a felmerülő postai 399-Ft miatt, de a füle botját sem mozgatja, elolvasta mindegyik levelemet, de egyetlen billentyűt sem hajlandó leütni válasz gyanánt.
És hogy nagyobb legyen a boldogságom, ma frissült a tracking lista, kedves csomagom elvileg elhagyta a Chongqing-ban lévő Tuanjiecun központi pályaudvart, vagyis immár biztos (ahogy V/ is jósolta), hogy vonaton fog döcögni a légipostám. Azért nem kis teljesítmény idáig eljutni azután, hogy november 20-án shipped lett a csomag, és azóta abban a városban dekkolt. Talán havi egy vonat jön? Ááá... -
Vertigo18
addikt
válasz #21795072 #57650 üzenetére
Ezt aztán megérte külön bejegyzésbe idebökni, a kioktatást idetolhattad volna privátban is! Igen, nem feltétlenül olvasom el a napi 150 hsz-t, ha nincs semmiféle gikszer az Alis rendeléseimmel, talán ez így logikus, nem?
Éppen az volt az érdekes, hogy még mind a négy ilyen csomagom elméletileg Kínában van, mégis változott a tracking number.Debilon: Köszi, ez megvan, azt nem értettem, hogy miért változott már ott, ahol változott.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
Az mit jelent, ha egy rendelésnél van egy "2 betű-8 szám-2 betű"-s tracking number (halványan), de alatta van egy sok-sok számból álló tracking number is (ez már nem halványan), aminek az utolsó négy számjegye az irányítószámom?
Látom, hogy felül van már erről a "next tracking number"-ről szó, de itt változott nálam a formátum is
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Topikgazda
válasz Goldelf #57642 üzenetére
A sok számból álló nyomkövetési számost 158-al kezdődik az Express One kézbesíti, nem a Posta. A vámolási papírmunkát pedig a Cainiao csinálja, ha kész akkor kapja meg a csomagot és majd tud róla az Express One. Nincs elérhetősége a Cainiao Budapesti regionális központjának és nem foglalkoznak ilyen megkeresésekkel.
Itt egy érkezés és az Express One-hoz kerülés minta.
Ami lényeges hogy az Import clearance start és a Import clearance success közt normális esetben nem sok nap hanem 1-2 nap szokott lenni és ez lenne a "vámolás".[ Szerkesztve ]
-
Goldelf
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az ali beérkezett csomagjait ki vámolja?
9 csomagomat egybevonták, és az valahol most elakadt okosan. Postát hívtam, nem ők foglalkoznak ezzel, expressone szintén nem tud ebben segíteni, mivel nem ők vámolnak.
De akkor ki? -
lacoka55
aktív tag
Express One csomagom már 7 napja nem mozdul ennyire nem lehetnek lemaradva hol lehet ?
Express One követőnél még csak az van hogy az adat bekerült a rendszerbe [kép] -
laca223
csendes tag
válasz lacoka55 #57623 üzenetére
Köszönöm, de nekem erre a Traciking nuber-re : 8143055722365918 mindhárom link azt írja, hogy : No information about your package. We've checked all relevant couriers for «Magyarország». If the country is not correct, please select the destination country below.
Akkor ez most fake Tracking number? Remélhetem még ettől hogy megérkezik a cucc, vagy vessek rá keresztet? -
rea0422
csendes újonc
Ismét köszönöm a segítséget! A Financial fülnél láttam, hogy kaptam kupont. 62.33 $ volt így, amit fizettem és ennyit is kaptam vissza. Forintra átszámolva 569 Ft-tal még jobban is jártam valahogy. Ennyi árfolyamkülönbség, azért nem volt októberhez képest. De dollárban azt kaptam vissza, amit fizettem. Köszi mégegyszer.
-
rea0422
csendes újonc
Sziasztok!
Ha az AE jogosnak ítélte a reklamációmat és teljes visszafizetésről döntött, akkor ezt az eladó megtámadhatja még és változhat a döntés vagy már mindenképpen visszakapom a pénzemet?
Szerkesztve: már meg is kaptam a pénzt PayPal-ra. Viszont! A szállítási költséget nem kapom vissza ilyenkor? 43.94 $ helyett 40.36 $ kaptam...[ Szerkesztve ]
-
lacoka55
aktív tag
válasz sunavlys #57630 üzenetére
igen ezt megteheted a Manage Feedback opciónál beírod a rendelés számát itt a Leave more feedback választva itt láthatod a még hátralevő időt ha ez letelt már nem írható több hozzászólás
-
sunavlys
senior tag
Aliexpressen vettem egy terméket tavaly nyáron. Most el kezdett elromlani. Tudok a termékről utólag értékelést tenni?
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
Topikgazda
Összefoglaló 7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai leírva minden, az is hogy milyen díjakat szed a Posta, ha újból kérik az áfát akkor meg a 8. Reklamáció módja ha az IOSS kezelésű (kereskedő szedi be az áfát) küldeménynél a Magyar Posta újból felszámolja az áfát.
Az IOSS-os (áfát az AliExpres beszedte) esetén is kell vám-árúnyilatkozatot beadni, annak a díja 399 Ft 0-150 € értékig.
Írtuk már hogy az azeri és emirségi posták esetén nem szokott az IOSS azonosító átkerülni a küldemény adatokhoz és ezért ha az nincs akkor a vámolási program áfás modulja fut le. Kerülni kell az ilyen szállítást.
Fizesd ki online hogy ne legyen több mint a 399 Ft, azután meg a 160 Ft-ot megreklamálod.[ Szerkesztve ]
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok a kérdésért de mostanában csak olyan csomagjaim voltak melyet nem "érintett" a Posta lenyúlós rendszere és a fórumot sem követtem mostanában.A mai napon viszont kaptam egy emailt "Vámkezelt nemzetközi küldemény online fizetése"-ről. Mely tartalmaz ÁFA és postai szolgáltatás díjat is.
Az ÁFA részét nem is értem amikor az Ali-s vásárlás során az ÁFA-t már kifizettem. Az is kérdés számomra és nem tudum, hogy időközben történt e változás de amennyiben már megtörtént az ÁFA kifizetése - és nem kell ezt a Postának rendeznie - akkor is jogosult a posta "beszedni/ellopni" a megérdemelt Postai szolgáltatási díjat (399-Ft)?
Ami ebben bosszantó/felháborító, hogy az ÁFA-s csomagom 594-Ft, erre újra akarnak ÁFA-t fizettetni + szolgáltatási díjukat is.
- Amennyiben már volt ÁFA fizetés akkor is jogosultak beszedni a szolgáltatási díjat?
- Fizessem ki és utólag reklamálhatok, hogy fizessék vissza az ÁFA-t, valamint a szolgáltatási díjat is?[ Szerkesztve ]
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Németbe szeretnék rendelni Aliról karácsonyi ajándékot, szóval van olyan szállítási mód esetleg, ami sarcmentes, csak simán megkapja a delikvens a csomagot, mint 1 évvel ezelőtt?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Goldelf
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy összevont csomag akadt el ezen az állapoton (158271900009340973609700):
Returning to customs inspection
Ilyenkor mi történhet? Később rendelt csomagok meg már itt vannak. -
laca223
csendes tag
Nekem ez a Tracking number formátum még új. 158271900014376913603860 Elsőre azt hittem, hogy hamis, de látom itt is vannak hasonlók. Hol lehet ezzel nyomon követni, mert a Track17 nem találja?
-
Topikgazda
válasz laleeee #57618 üzenetére
Azért mert ez az igazi száma: 158271900010317143604400, kapott egy másikat és azt linkeltem neked ma viszik, Előrejelzett kézbesítés: 81.; 14:17 - 16:17 között, elméletben kapnod kellet volna e-mailt.
Figyeltem és azért írtam.
Van a Tracking number és van a Next tracking numbers az szokott lenni az utolsó valós információ.
[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
Ez a csomag már a express one -nál van, vagy milyen kiszállító iroda ez ? [link]
-
Topikgazda
válasz blackangel11 #57614 üzenetére
Az UH....BE csomag az postai szállítású, Belgiumig ugyan logisztikai cég szállíttatja, de onnan a belga és magyar posta dolga. Nem kapott egy másik azonosítót? Minden AliExpress csomagot bárki is a kézbesítő a Cainiao intézi. De abban igazad van hogy nem érdemes hívogatni mert ez a Magyar Posta szerint nem könyvelt küldemény és ezért ha meg is érkezik nem tudnak adatot adni róla.
[ Szerkesztve ]
-
blackangel11
újonc
Szintén UH....BE csomagom október 27.-én megállt és azóta semmi. Próbáltam felvenni a kapcsolatot az eladóval, de arra hivatkozott, hogy ő elküldte a csomagot és hívjam fel a Magyar Postát. Ami szép és jó lenne, csak a csomag Belgiumba ragadt meg, addig meg felesleges hivogatnom a Magyar Postát. Gondolom sok esély már nem lesz a változásra, ebben a félévben már a 3. csomagomnak veszik nyoma és mindegyiket a Cainiao fuvarozó cég szállította, ami kicsit gyanús így. Sok esélyt már nem látok, hogy megérkezik és csak január elején tudnám elindítani a vitát, így lényegében 3 hónapot vártam megint feleslegesen.
-
atyca
senior tag
Ez létezik, hogy még el sem jött Kínából?
Vagy csak holland tesóink nem csippantották még le?
LT922372238NLWin11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
Digitalpimp
senior tag
Mit bánom én, ha közel laksz, oszt majd szétszedjük.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Topikgazda
válasz Digitalpimp #57607 üzenetére
Az enyémmel.
-
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Voice24 #57606 üzenetére
Nekem ma olyan történés lett, hogy ami elindult UH....BE azonosítóval, ma kapott egy hosszú EO számot, meg meg van jegyezve, hogy össze lesz vonva. Csak azt nem tudtam kibogozni, hogy vajon melyik másik csomaggal....
-
Voice24
őstag
Tele az ember hócipője a szállítás kiszámíthatatlanságával. UH...BE csomagokról, azaz belga postás küldeményekről beszélek. Van egy október 22-i rendelésem, ami október 27-én megfagyott, szerintem még nem jött el Kínából, az eladó szerint igen [kép] . A befagyásig 4 nap alatt 8 bejegyzés született, de az eladó azzal védekezik, hogy a választott szállítási mód miatt majd csak akkor lesz változás, ha megérkezik a célországba (ami szokás szerint náluk Belgiumot jelenti). Nos, ennyi idő alatt, ha valóban elindult, már illett volna Liege-be érkeznie.
De amiért írom a kiszámíthatatlanságot, volt egy november 23-i rendelés, szintén UH...BE-s csomag, és a mai napon a postás kézbesítette nekem. Tehát elvileg ugyanaz a szállítási mód, de fényévnyi különbségek, az egyik 3 hét alatt kézben van, a másik lassan két hónap alatt (szerintem) el sem hagyta Kínát. Hogy a korábbi nem mozog, és az eladó sem mond igazat, a másik csomag a bizonyíték, mert annál 3 hét alatt több mint 30 bejegyzés született a nyomkövetésben. Tehát ha mozog, annak nyoma van, még UH...BE esetén is. -
Topikgazda
válasz headhunter #57604 üzenetére
Szokott ilyen lenni.
Egyik verzió, elmegy a címzett postájára, ott nem tudják kiadni kézbestésre mert az elektronikus adatoknál nem stimmel valami, mondjuk elmaradt a vámolás, nincs meg a címzett valamelyik adata, de azt helyben nem lehet pótolni a küldemény címkéről ezért visszaküldik az NPKK-ba ott pótolják és újból elküldik.
Másik az lehet hogy rossz irányba lett küldve és visszairányítják, bár ez a rész a logisztikát szokta érinteni. -
headhunter
addikt
Ez "csomagsétáltatás"? [link]
-
fairi
addikt
Persze. Lehet nem olcsóbb de kereskedők gyakran elég jó kedvezményt kapnak.
Én fizettem kínai postáért régen USD 0.85 és a mellékelt papírok szerint USD4.67 volt valójában.
Kutya itt van elásva, sokszor a kínai posta aláígér Cainiao-nak, ez lehet most is."ügyfélszolgálat részéről, mert semmi érdemit nem szoktak."
Zagyvaság lesz amit mondanak, még élő ember is alig jobb egy AI chatbotnál. Mivel szállítás nem "free" így adott szolgáltatásért fizettem. Icipici esély van rá. Még pár hét, csomag jól halad eddig. Beér akkor próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest