Hirdetés
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
addikt
válasz lacoka55 #58196 üzenetére
Nem működik!
Ha nincs semmiféle online adat, akkor a posta automatikusan letiltja a online fizetést, és utánvétre állítja át. Ezt két ügyfeles is megerősítette. Ez a protokoll. ha talál bármiféle online infót csak akkor lesz elérhető az online opció!!
Online fizetés elérhető! Igy van jelezve a nyomkövetésnél. -
lacoka55
aktív tag
ezt talán el lehetett volna kerülni ha nézed a nyomkövetési infókat és ha azt látod hogy online fizetés elérhető és nem kapsz értesítést telefonon lekéred a kódot és 48 órán belül befizeted a 400 ft-ot
panaszt lehet tenni de elutasítják azzal hogy nem volt az értesítéshez elérhető infó vagy elküldték az értesítőt de ők nem nézik hogy az kié lehet hogy rossz email cím vagy az eladó a sajátját tette be
nálam is volt ilyen 2 vásárlás ugyan attól az eladótól 2x rossz email cím -
peestike
őstag
A nyomkövetésre ránéztem, aztán felfedeztem ezt:
A vámkezeléshez szükséges dokumentumok bekérése (ügyfélre vár)
2022.01.04. | 08:43
NPKK Vam
Eddig email nem jött, érdeklődnék, hogy várható még esetleg? Vagy levelet is küld a posta, mint régen?
Köszönöm szépen!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Topikgazda
Szerintem neked is írtam már, azt az értesítést amit vártál a feldolgozó programjuk küldi az elektronikus adatokból, ez a program nem képes a küldemény címkét olvasni, mert a közelében sem jár a küldemények tárolási helyéhez.
A postai feldolgozási folyamatban a küldemény címkén lévő információkkal csak a helyi kézbesítő posta foglalkozik, ők szokták olvasni ha kell értesítőt küldeni és amikor kiosztják kézbesítőnek, de ez már a vámolásos rész utáni folyamat.
Egy a lényeg nincs mit reklamálnod, mert úgyis azt mondják hogy nem volt elektronikus elérhetőségi adatod. Azt is írtam hogy bizonyos típusú posták küldemény azonosítói esetén, (azeri, emírségi, vanuatui) még igaz is lehet hogy nem kapták meg. -
Imy
veterán
Ma jött egy csomagom, 800Ft sarccal. Értesítészt nem kaptam. Érdemes panaszt bejelenteni? Rajta volt a telefonszámom a csomagon.
-
-
Topikgazda
válasz vasi89 #58182 üzenetére
Remélhetőleg így van. A Magyar Posta megkapta a küldemény adatokat, de azt hogy a küldeményt is még nem látható sehol. Ha péntekig semmi változás akkor rájuk kell kérdezni, sajnos volt már olyan hogy nem ellopták, hanem ott maradt, aztán 1 hét múlva küldték el ténylegesen.
-
Voice24
őstag
Hali!
Egy adott terméket egy elvileg francia alis shopban találtam meg legkedvezőbb áron. Szállítási módnak ezt írja: GLS_Fr és nincs tracking, várható kiszállítási időnek pedig január 17-et írja. Valós lehet ez a GLS nyomkövetés nélkül, vagy inkább átverősnek tűnik? Bonheur Store a nevük. -
Digitalis
senior tag
Most lett shipped a cucc. Viszont érdekes lett ez a From Italy to Hungary via Posteitaliane feladás.
DE_POST_BE,
Tracking: húszjegyű-számsor a végén irányítószám,
Package arrived at an Amazon facility , Psary, Silesian, PL (Oesterreichische Post AG, ATPOST_PARCEL_EU)Estimated delivery: Jan 02 - Jan 20
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
őstag
Előbb adtam le egy rendelést egy adag Ugreen kábelre.
Aliexpress Standard Shipping szállítás választottam.
Az LSxxxyyyzzzNL mióta számít ilyennek? -
laleeee
őstag
Kaptam árengedményt egy eladótól, küldött egy ilyen linket, szerintetek ez megbízható ? [link]
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
válasz gyulazsolti #58170 üzenetére
Ha ez a téma előjött itt a tapasztalat mennyit ér a kérelem.
Július 15-én nyújtottam be és végre valami fejlemény, sok levél után."Elnézését kérjük, hogy az RV562856661CN azonosítószámú küldemény esetében a felülvizsgálat eredményéről még nem kapott tájékoztatást.
A 2021. december 6-án tett panasza megalapozott. Informatikai hiba miatt a dokumentumok feldolgozása elhúzódott, ezért a felülvizsgálatok elintézési ideje meghosszabbodott.
Az elbírálásig további szíves türelmét kérjük."
ha 4 hónap, sőt 5 hónap nem volt elegendő, talán 1 év múlva elvégzik a munkát. Nem érzik ez fontos lenne.Lehet nekik beküldeni, talán az univerzum hőhalála előtt elbírálják.
-
ZephX
senior tag
Hali!
Ha az "AliExpress Saver Shipping" szállítást választom 5 dollár értékű csomagnál, akkor talán elkerülhető a posta 400/800 Ft-os hülyesége? Vagy ezeket pont a Posta hozza? Másik verzió a "Cainiao Super Economy Global" .
-
Topikgazda
válasz gyulazsolti #58170 üzenetére
Hogy mit szeretnél, azt legfeljebb.
-
gyulazsolti
senior tag
A FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELMEK BENYÚJTÁSA, oldalon az üzenethez kell írjak valamit?
Vagy elég az alis számla, Vámos papír, és a kitöltött nyilatkozat? -
fudi2002
veterán
Bocs, ha off:
Help
Drága postánk még november végén leáfázott egy tételt amire az áfát már fizetéskor letudtam. Reklamációt elküldtem, mindent csatolva, azóta semmi. Nem a pénz miatt tettem, az elv miatt, de ez normál hogy ennyi ideje semmi?Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Topikgazda
válasz Ali_buyer #58162 üzenetére
Persze, van ilyen az eladó emelheti a szállítási védelmi időt. Ha megadod a nyomkövetési azonosítót akkor tudunk több információt megadni, ha nem szeretnéd akkor itt nézd meg, mert akár lehet másik nyomkövetési azonosítója is vagy kapsz több adatot.
A képen látható kézbesítés az nem biztos hogy pontos.[ Szerkesztve ]
-
Golfplusz
csendes tag
Sziasztok és BÚÉK!
158271900016149973601042
Ezzel kapcsolatban mire számíthatok? Azt látom ,hogy elvileg levámolták, ha jól gondolom. Tapasztalat alapján mikor kerül vajon az EO-hoz, illetve majd kézhez? (csak egy adat van eddig a rendszerünkben. 12.22) -
Jahno
veterán
Szerintem ezt nem Ő küldte, hanem a Posta APIja. Ezért mondom, hogy érdekes és csalás-gyanús, de nem csalás. Abban a percben érkezik a levél amikor megjelenik a szokásos "Online fizetés elérhető NPKK Vam" bejegyzés. Eladó lehet nem is tud róla, de mitől is működne hibásan a mailfiókom? Ez a levél legalább ideér, nem úgy, mint az ExpressOne értesítései :-D Este ha el nem felejtem, akkor megnézem rendesen a fejlécét.
-
Topikgazda
Hihetetlen. Szerintem az e-mail fiókod hibásan működik. Ha az eBay-en a Messages részt a From eBay-t nézed ott is ott van?
Megkérdezném ettől a ha-smile-5 eladótól hogy miért küldte.
Bár most van egy elképzelésem, nem a te e-mail címedet találja meg a program hanem az eladóét és neki küldi, majd az eladó továbbítja neked azt amit megkapott. Vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
lacoka55
aktív tag
Sziasztok
Megjött ma délelőtt az expressone csomagom amit 30.-án kellett volna kihozni fél órával előbb kaptam emailt az email-ban volt másik telefon szám megadására lehetőség a futár nem kapott telefon számot ez valahol lemaradt 4. voltam a sorban
ha lehet továbbra is ezt a szállítási módot fogom választani -
Jahno
veterán
Igen, ilyet kapok.
Igen, vásároltam.
Igen, a csomagé.
Sokat kaptam a kozponti.ertesites@posta.hu de csomó Ebayes az így a feladó nevében jön.
"Főleg ha kap rendes postai értesítőt."
Azt próbálom magyarázni, hogy ez maga a postai értesítő. És két ilyen levelet most szépen ki is hagytam, pont ezért, mert ennyi hasonló Ebayes meg egyéb szemét közt simán átugorja az ember. -
Topikgazda
Ilyen eBay-es e-mail-eket kapsz amiben postai értesítő van?
Vásároltál az eBay-en a ha-smile-5 eladótól?
A postai értesítő a te valamelyik csomagodé?
Én mindig erről az e-mail címről kapom: kozponti.ertesites@posta.hu a kanyarban sem kerül elő az eBay pedig gyakran vásárolok. Az eBay meg nem foglalkozik a Magyar Postával.Ha azért írtad hogy kamu dolognak gondold és ne dőljön be valaki ennek akkor köszönöm.
De ha valaki kap ilyet és nem az ő küldeménye gondolom van annyi esze hogy nem fizeti ki.
Ha meg az övé, akkor ugyan mi értelme lehet ennek? Főleg ha kap rendes postai értesítőt.
Ha valaki pedig így próbálja maga helyett kifizettetni, szólni kéne a Postának. -
Topikgazda
Ezt hogyan szedted össze a posta nem küld az eBay-re ilyet. Valaki bemásolt egy eBay üzenetben egy postai értesítőt. Ez valami kamu dolog.
De emlékeztetnem kell téged hogy ez nem az eBay vagy a Postázós topik, szóval legyen már használva az off topik (OFF) jelzés, de még úgysem való egy ilyen hülyeség ide.[ Szerkesztve ]
-
luciferk
senior tag
Vajon a 158271900013312253601151 számú csomagom közeledik már Budapest felé?
-
-
Topikgazda
válasz Sanyi.mTs #58141 üzenetére
Meg kell beszélned fizetés előtt az eladóval és azután majd tud külön szállítási költséget beállítani.
EU-n belül nem vámolunk 2004 óta és az áfát azt eleve 150 € értékig az AliExpressnek fizeted.
Csak a Magyar Posta kéreget költséget az IOSS-os vásárlásnál, de ez nem az, hiszen nem import áfás. Az UPS az hülye cég, inkább másik.[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
Kinéztem egy eladótól tablet tokokat, 3db-ot különböző színekben, amit németből szállítanának (9EUR a pk). Összesítésnél viszont egyenként számolja fel a postaköltséget.
Lehet valahogy 1db csomagba varázsolni a tokokat?
Ha Németországból jönnek a tokok (UPS-sel szállítva) kell vámot vagy áfát fizetnem? Mondjuk összesítésnél ott van, hogy "VAT included in your Order", de idehaza bármi megtörténhet.
-
Topikgazda
válasz Sziriuszi #58139 üzenetére
Én már csak AlIexpress Standard szállítással és a nem sürgős akkor AliExpress saver szállítással vásárolok, eddig 1 alkalommal volt hogy nem ezekkel küldte az eladó, hanem akkor nála drágább China Post Airmail-al, ami két héttel tovább jött és 399 Ft-ot kellett fizetni ahhoz képest mintha a tényleg kifizetett standard-el küldte volna.
A Saver-t sem fogom használni, mert sok nekem az 50 napja és még sehol kategória, persze kamuzza az AliExpress hogy 12.23-án már megérkezett az országba, persze, de melyikbe?[ Szerkesztve ]
-
Sziriuszi
csendes tag
Nálam a China Post és Cainiao Super Economy postai kézbesítésű (sajnos). Az AliExpress Standard meg Express One, de ezeket annyira nem figyeltem, hogy végkövetkeztetést le tudjak vonni. Ezek szerint érdemes AliExpress Standard-ot igénybe venni ha lehet? A China Post az ajánlottként feladottakat küldi, első ilyennél a posta még küldött email értesítést, utána már többé nem.
-
Topikgazda
válasz MADcat #58126 üzenetére
Meddig jutsz el? Böngésző és Firefox.
Belépsz, felül az Account, a következő képernyőn balra a Setting menüpont.
Security Information-nál a Change password ha ezt választod akkor meg kell erősítened a személyazonosságodat. Ez is meg volt?
Ha jól van megadva a telefonszámod akkor a telefonos megerősítés kellene, a By phone verification. Küldenek egy kódot aztán lehet módosítani, az új jelszó első mezőben ki kell ütni a pontyokat és beírni a jelszót. Én legalább 12 db kisbetű, nagybetű, szám és írásjel kombinációt használok. Ilyesmi: adCk10qSha_1 -
Sziriuszi
csendes tag
Akkor a posta önkényes gyakorlatával véget is ér a történet? Az állampolgár tehetetlen?
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vajon foglalkozna vele (bár láttam, hogy egyátalán bemozduljanak 3000 Ft-ot kell fizetni)?
Próbáltam más úton is megközelíteni a megoldást: felvenni az AliExpress-szel a kapcsolatot, hogy nyilatkozzanak arról, hogy ők vajon minden esetben feltöltik-e a posta által megkövetelt adatokat, de sajnos nem találtam módot ilyen szintű kapcsolatfelvételre. Csak chat-elni lehet velük, de szerintem egy robot van a másik oldalon...Általános, új keletű problémát nem lehet a tudtukra adni. Pedig szerintem ők foglalkoznának ezzel a problémával. -
MODERÁTOR
Üdv! Szeretnék jelszavat változtatni.
Rájöttem, hogy az Alibabán keresztül tudok. Vagyis, nem. Semmilyen kombináció nem jó. Kerestem itt is, de a csak kisbetű, szám sem jó. Ötlet?Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Topikgazda
válasz Sziriuszi #58124 üzenetére
Pont arra a szövegre hivatkoztam amit te is említesz hogy tüntessük fel, de nem mindegy hogy milyen sorrendben olvassák be az adatokat és milyen karakter hosszan és persze az sem árt ha tudjuk hogy milyen formátuma legyen a szövegnek. No ezt sem sikerült megadniuk.
Egyébként van adatbázis, mert az UPU egységes adat formátumai alapján dolgozik minden posta, másképp nem működne a rendszer.
Ezért nem is tudják megmagyarázni hogy hogy miként lehetséges hogy ugyanazon feladótól aki mindig azonos adatokkal küldi a küldeményt, miként lehetséges hogy egyszer megvan minden adat, máskor meg azt állítják hogy nem kapták meg és ezért nem küldtek értesítőt.Itt a vámolásos dolgokkal az a gond, hogy csak ők maguk kényszerítik rá magukat az elektronikus feldolgozásra és nem hajlandóak a szerintük hiányzó adatokat a küldeményről leolvastatni egy emberrel és beírni az adatbázisba hogy normális legyen a feldolgozás.
Képesek arra hogy csak a postai adatok alapján vámolnak, holott ez nem szabályos, az hogy van egy érték ami alapján számolnak áfát az egy dolog, de a vámolásnak a vám-árúnyilatkozat alapján kell megtörténni, ismerve a csomag tartalmat is, mert bizony vannak olyanok amelyekre nem vonatkozik a 150 € alatti vámmentesség.
Elkérik a kezelési költséget, de megfelelő okmány nélkül akkor hogy is vámolnak? -
Sziriuszi
csendes tag
Én épp most kerültem összetűzésbe a postával épp emiatt. Elejében jól működött ez az online vámügyintézés fizetése, de szerintem rájöttek, hogy nagyobb bevételre is szert tehetnek. Szerintem az elektronikus adatbázisban (ha egyáltalán létezik) ua. az információ van mint a csomagon. Ha meg az igényelt adadokban van olyan ami "posta technológia", akkor takarják ki azt a részt, így szokás. De attól tarok nincs is ilyen adatbázis. Jól emlékszem elejében csak az volt a kérés a csomagon mindenképp tüntettessük fel a telefonszámunkat és/vagy az email címünket.
-
Topikgazda
válasz Sziriuszi #58120 üzenetére
Az lenne a logikus, de szerintük ez posta technológiai adat, ezért nem adják meg, hiába a többsége a sajátom, a másik része meg nyilvános. Konkrét kérés a másik postától megkapott elektronikus adatállományra vonatkozott ami az adott küldeményhez tartozik. Mivel nem hittem el hogy nem volt benne az elérhetőségem.
-
Sziriuszi
csendes tag
A saját adataidat köteles kiadni, harmadik félnek meg csak akkor adhatja ki ha ahhoz írásban hozzájárultál.
-
Topikgazda
válasz mereteycs #58118 üzenetére
Az eladó nem használta a pénzed, mert az még mindig nem változott, hogy csak akkor fér hozzá, ha te leigazolod a megérkezést és nem indítasz dispute-t, vagy ha a rendszer zárja a szállítási védelmi idő lejárta miatt akkor te 15 napon belül nem indítasz dispute-t. Az AliExpress-nél van a pénz és ezért tudják akár rögtön visszaküldeni.
-
mereteycs
csendes tag
válasz Voice24 #58116 üzenetére
Sziasztok!
BUÉK!Nálam is ez a helyzet, ugyanez a vonatozósdi, kb. ugyanezekkel a dátumokkal... nekem "szerencsére" december 24-én lejárt a 30 (vagy talán 35 nap) és azonnal dispute lett - már vissza is kaptam a pénzt. [Annyit írtam csak, hogy nem jött meg és nem érdekel semmi alternatíva, a pénzemet akarom.]
Nekem annyi volt a csavar, hogy eredetileg "from Spain" rendeltem, de a kreatív eladó Kínából adta fel... eredetileg huszonpár nap lett volna a védelem, várt az utolsó pillanatig a postázással, aztán "kiderült", hogy nem EUn belüli lesz ez...
Eddig használta a pénzemet - ezek után még azt is feltételezem róla, hogy végül egy üres alibi borítékot küldött... -
Topikgazda
válasz Voice24 #58116 üzenetére
Ha port van írva, akkor azt vágánynak kell értened, mondjuk konténer kikötő, de szárazföldön, mert ez a rész inkább sivatagos, mert a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről beszélünk. Sajnos a késlekedést a kínai belpolitika is okozhatta. Meg fogod kapni, de még majd 1 hónap, mert lehet hogy a jövő héten Kazahsztáni átrakó ponton lesz, de onna még majd 3-szor annyit kell jönni mint az eddigi 3000 km.
Persze lehet dispute-t indítanod, főleg azért mert nem azzal a szállítással küldte amit fizettél.
Erről van szó egyébként. Maradt vonat, de ez a konténer nagyon le van maradva.[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
BÚÉK!
Vonatos csomagomnál, ami dec. 16-án elhagyta a központi pályaudvart Chongqing-ban, ma új bejegyzés jelent meg, aminek a lényege, hogy elhagyja Xinjiang Horgos kikötőjét. Ez, ha jól sejtem, még mindig vasutat takar, ugye? Azért szerintem ez már botrányos, hogy egy november 16-i rendelésem, aminél AliExpress Standard Shippinget választottam, az eladó China Post Registered Air Mail-lel küldte el, és légiposta ide vagy oda, másfél hónap alatt nem jutott el odáig, hogy kivonatozzon Kínából. Mivel mozog (még ha csigalassúsággal is), még csak nem is indíthatok disputát.
Az Ali szerint február 2. után indíthatok disputát, ha addig nem kapnám meg, ami az eddigi sebességet látva elég esélyes lesz, hogy bekövetkezik. Nagyon remélem, hogy az eladó nem fogja meghosszabbítani a védelmi időt, mert amint letelik, azonnal indítani fogom a disputát, akárhol fog tartani a csomagom.
Nem idegeskednék ennyit, ha eleve 2-3 hónapos szállítást ígértek volna, de ugye az eredeti szállítási móddal 35 nap volt az ígéret, amit általában tartani is szoktak, erre most itt állok egy China Post-os vonatozós csigacsomaggal... -
tbalint3
tag
válasz tothferenc #58114 üzenetére
Nem tudom milyen lehet az Alis verzió, de a német amazonból kiindulva inkább (határozottan) NE: [link]
-
tothferenc
senior tag
Nem tudom ide tartozik-e, de erdekelne, rendelt mar valaki alirol Mistery Box-ot? Mi a tapasztalat vele?
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
Topikgazda
Biztos hogy itt van és postai szállítás? Ha nem könyvelt küldemény akkor semmit nem jelent amit az AliExpress ír, lehet hogy igaz és lehet hogy nem, a posta nem írogat hozzá semmit. A pontos azonosító nélkül nem sokat lehhet róla mondani.
A 11 $-os küldeményt nem a vámosok vámolják (mivel vámmentes), hanem a szállító cég foglalkozik vele, így ezen a vámosok nem ülhetnek, 150 € (174 $) felett foglalkoznak vele a vámosok.[ Szerkesztve ]
-
gézu
őstag
Hali, az Alitól dec 20-án kaptam, hogy a 11 dolcsis csomagom már az országban van. Szoktak ennyit ülni egy küldeményen a vámosok?
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
Digitalis
senior tag
Hát elég nagy.
Q4 is nagyon klassz cucc, de sajnos az a hibája, hogy nagy hangerőn már hallható tartományba került a torzítás. K4-hez okosan nyúltak hozzá.
Q4
MS8412
Distortion: 0.01%; SNR: ≥105dB,
Amp output maximum power: 125mW 32Ω load
Headphone matching impedance: 16-200ΩK4
CT7601SR + MS8416 + PCM5100 + MAX97220
Distortion: 0.001%; SNR: ≥110dB
Amp output maximum power: 125mW 32Ω load
Headphone matching impedance: 16-300ΩEzenkívül a TI pcm5100 sorozatú dac-et használja, ami nagyon jó. Ez óriási előrelépés a Fosi Q4-ben található Cirrus Logic dac-hez képest, amely 200 ohmon teljesít, 0,01%-os torzítással, 10-szer nagyobb torzítással, mint a továbbfejlesztett Fosi K4.
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
Seller + all country kuponnal a K4-nek is 63$ lett a vége. Remélem nem lesz cumi ez a From Italy to Hungary via Posteitaliane.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest