Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Szevasztok!
Az hogy van már, hogy ha spanyol raktárból rendelek, akkor is rádobja az áfát?From 1 July 2021, AliExpress generally will need to collect VAT on sales of goods delivered to EU consumers, including circumstances where goods are delivered from outside of the EU with order value of up to EUR 150, or where goods are shipped from within EU where the seller is established outside the EU. For more information, please refer to the Help Center.
Magyarán akkor ezentúl kb cseszhetem azt a fogalmat, hogy eu raktár?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Rick4
félisten
válasz Beni2360 #53996 üzenetére
Oké, köszi, gondoltam, hogy van határidő erre, nyilván nem is a 29 usd-n múlik, de sehol se volt konkrétum, hogy na akkor innentől még 5-7 nap. Köszi!
Bár az investigation pending nem volt túl megnyugtató, miért is kell felfügeszteni a vizsgálatot, ha csak neem voltak érveim, írhatték volna, hogy ha elfogadom, akor lezárttá minősül, úgy egyértelműbb lett volna.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Beni2360
félisten
Igen oké, akkor 5-7 apon belül full refund .
Majd a Paypal fog elsőre levelet írni.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Rick4
félisten
Szasztok!
Aliról rendeltem már rengeteg terméket, rossz elvétve jött, most gond adódott, átvétel után levideoztam, majd írtam az eladónak, aki kemény 10$-t adott vona vissza, miközben a termék használhatatlan, és azt a 10-est is csak a követlező rendelésből számoltva volna le, meg pár kisebb ajándékot ígrgetett, ezt nyilván nem kértem, dispute- ot nyitottam, videot feltöltöttem, ali elfogadta, majd 27.-ével én is elfogadtam az ali döntését, azaz most
Status:Dispute Escalated – Investigation PendingAliExpress' Proposal
Proposal:Refund US $ 29.63
Buyer accepted AliExpress' proposalJul. 27 2021szövegeket látok, nade innen merre tovább? Várjak? Mail nem jön, belépve látom csak ezeket, ami szerint minden oké, de olyasmi sehol sincs, hogy oké, akkor 5-7 apon belül full refund vagy más...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Topikgazda
Nem komolyan gondoltam, de ha megkapsz egy Salamon-szigeteki küldeményt a postástól úgy hogy nem kérnek áfát, akkor az nagyon nagy probléma, amíg Csehországból, Németországból és Franciaországból érkezők esetén meg kérnek, amelyek tényleg onnan indultak.
Áfa mentesen ez nem kézbesíthető a posta által, akkor csak valami más lehet. -
Topikgazda
válasz laca223 #53991 üzenetére
A vámolásnál írtam a FEDEX költségét is, FedEx vámkezelési díja: a közteher 2,5%.-a minimum 5000 Ft+Áfa. És azon érték alapján számolnak áfát ami a szállítólevelükön fel van tüntetve, gond az hogy a szállítási díj is áfa alap, ha szerepel az adatok közt.
Július 1-től megváltozott az EU-n belüli e-kereskedelem áfa szabályozása, a kereskedőnek be kell szedni az áfát és a vevő országában érvényes áfa kulcsot kell felszámolni.
Az AliExpress-es EU-n kívüli eladóknál az import áfa van felszámolva, míg azon eladók esetén akik EU-n belüliek, innen küldik, azoknál meg a normál áfa jelenik meg.
Nincs dupla áfa, június 30-ig nem volt felszámolva valójában, bezárult egy kiskapu.[ Szerkesztve ]
-
laca223
csendes tag
Sziasztok!
Hátha valakinek már van hasonló tapasztalata.
Rendeltem egy gépet Aliexpress EU raktárból, amit meg is kaptam, de sajnos két alkatrész hiányzott. Az eladó eddig korrekt volt, mert jelzésemre közölte, hogy elküldi a hiányzó alkatrészeket, de Kínából. Na ma kaptam is egy telefonhívást és SMS-t a Fedextől, hogy vámköteles csomagom fog érkezni. Elvileg a szállítást az eladó vállalta és ugye én a hiánypótlásként küldött alkatrészekért sem fizettem pluszba, bár ő természetesen árat írt a csomagra (18dollárt). Szerintetek mi után kellesz vámot és áfát fizetnem? Esetleg tudja valaki, hogy jelenleg a Fedexnél mennyi a vámkezelés?
A másik érdekesség, amivel nem tudok mit kezdeni de hátha más tudja, hogy az EU-s raktárból (CZ) rendelt cuccokra, miért számít mégis az Aliexpress áfát? Ugyan van egy sejtésem, de nem vagyok benne biztos. Azt gyanítom, hogy az EU-s raktárba, valójában nem fizetik meg az adott ország áfáját, és ezért számlázza ki az Aliexpress? Vagy dupla áfát fizetünk? -
Topikgazda
válasz ferenck #53989 üzenetére
Majd ezt reklamálod meg, a 8. pont szerint, az hogy újból küldesz mindent az ne zavarjon.
Annyit meg tudok tenni a jövő héten hogy elküldöm nekik hogy milyen jogszabályi helyeket sértenek meg és hogy ezzel költségvetési csalás bűncselekményt követnek el.
Esetleg a Telex-et is megpróbáljuk újból megkörnyékezni, mert más média ingerküszöbét nem tudjuk átléptetni ilyen disznósággal. A kismacska kútból való kimentése, a markoló kimentése a pincéből és két medve Eger mellett sokkal fontosabb mint egy törvénytelen eljárás leleplezése.
Én nem tudom őket feljelenteni a NAV adónyomozóinál mert még nincs a Postával ilyen ügyem.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Beküldtem az iratokat, most a posta nyomkövetőjében látom, hogy vámolás megtörtént, lehet online fizetni. A beküldött iratok között az egyik az alis számla volt amiben egyértelműen látszik, hogy kifizettem a 27% áfát is. Erre ezt kapom. Normálisak ezek?
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
fairi
addikt
júl 1 utáni rendelés SY14107249811
Suiyou szerint már 07.18 megérkezett, ez ne megbízható tudom, de eddigiek alapján a csomagot NPKK átvette 10 napon belül. Most semmi. UA327530312Sb elvileg a postai szám.
Mi lehet vele, képeslapnak nézték és nem csippantottak. Utóbbi fél ébne volt pár ilyen típusú csomagom és nem volt velük baj, hamar megkaptam én.
SY14.... típussal bárkinek tapasztalat eddig, vagy Salamon szigetek már Eu tag lett -
Topikgazda
válasz Walter_White #53980 üzenetére
Ki mondta hogy nem kell áfát számolni EU-n belüli vásárlásnál? Megváltozott.
És erről beszélek, ez a lényeg,nem az hogy te tudod hogy Sencsenből jön az áru.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Walter_White #53978 üzenetére
Rosszul gondolod, az AliExpress rendszere tudja különbségeket. Másik dolog az ha a küldemény azonosítód tényleg EU-s országhoz kötődik akkor nincs vámolás téma. Pl a CQ....DE téma, Németország még mindig EU-s tagállam és Hollandia is.
(A téves azonosítást nem értem most itt.)
Az is megvan hogy július 1-től az EU-n belüli e-kereskedelem áfa szabályai is megváltoztak, nem csak az import téma.
Vámszabadterületről direkt végfelhasználónak értékesítés nincs.
Csak kíváncsiságból itt az NL-es kínai indulású? Jobbra fent az Origin:[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Még mindig azt mondom, hogy valami nem stimmel ezzel az Alis EU-s raktárakkal, az olyanoknál amiknek a székhelye kínában van, tuti hogy nem tud a rendszerük különbséget tenni, és nem is érdekli a rendszert , csak automatikusan rádobja az címzett ország ÁFÁ-ját. Volt egy termék- itthon 14.000Ft Ez a termék Alin 15 euroba kerül Német és Cseh raktárból. Viszont a kínai raktárból: 9.51 euro. Ha Német raktárból rendelem most meg automatikusan megy a 27%-os Áfa: amivel 19 eurot fizetnék, és kapok egy CQ....DE tracking numbert DHL-hez (Tudom mert még Junius 29.-én rendeltem ugyan ebből a termékből, és nem kellett semmi extrát fizetnem amikor beérkezett bőven Juli 1 után)
Viszont most meg megrendeltem 10 nappal ezelött Kínai raktárból 9.51 euro +27% Áfáért = 12 euro .... "KINÁBÓL"... LT-NL számmal... most jött az értesítés: Mehetek a termékért, és nem kellett fizetnem semmit pluszba....
Nekem ez furcsa, lehet mondani Vámszabad területek stb.... de hogy valami krvára nem stimmel az EU raktáras termékekkel, és az Ali rendszerével (Kínai székhelyü boltoknál) az tuti. -
Topikgazda
válasz lacoka55 #53975 üzenetére
Már tovább jött, tudod nem vezetik mert nem könyvelt küldemény. De annyiszor írtam már hogy nem ülnek rajta, ha nem látod a további mozgást az nem azért van mert még náluk lenne.Lehet hogy már a valaki kivette a postaládádból.
Az mennyivel kedvezőbb neked ha automatikus vámolás alá kerülne?[ Szerkesztve ]
-
lacoka55
aktív tag
Sziasztok
Van egy UH4309xx889BE csomagom már 10 napja itthon van posta kicserélő miért ülnek ilyen sokáig rajta ?
05 Jún 2021 rendelés nem nagy érték -
Fredy02
tag
Van egy ilyen csomagom UH494280342BE még ioss előtti. V/ írta hogy parcelsappon látni ha vált a kiindulópontja nekem még kína van ott fizetős lesz?
S23U
-
senior tag
Igen, én is kapásból arra gondoltam, mert eddig itt szinte csak erről volt szó, hogy jön egy sms meg egy kód és azzal lehet fizetni. A telefonban sem tudták megmondani, hogy miért kellenek ezek az iratok.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz ferenck #53969 üzenetére
Ha ezt a szöveget Vàmkezelendö nemzetközi küldeménye (RV------CN) érkezett. Teendök: posta.hu/vam írtad volna akkor én tudtam volna hogy miről van szó.
Ennél RV---CN csomagom jött, sms-t megkaptam a hozzáférési kóddal. kapásból a fizetős sms-re gondoltam.
Az viszont érdekes hogy miért nem tudták az automatikus vámolást megcsinálni.
Neked majd ezt kell használni ezen oldalról:
A többi meg az Összefoglaló 8. pont szerint -
senior tag
Nos, felhívtam őket, csekély 12 percbe tellett. Azt mondta a hölgy, hogy úgy látja be kell küldeni dokumentumokat a vámoláshoz. Kérdeztem, hogy abból amit sms-t küldtek, hogyan kellett volna rájönnöm, hogy ezt kell tennem? Azt mondta, hogy azért vannak ők, hogy segítsenek. Mondom majd ha ingyenes lesz a számuk akkor esetleg elfogadom ezt, de amíg nekem kell fizetnem azért mert nem tudnak egyértelmű üzenetet küldeni, addig nem.
Ezt az sms-t kaptam:
Vàmkezelendö nemzetközi küldeménye (RV------CN) érkezett. Teendök: posta.hu/vam Hozzàférési kòd: ----------- Magyar Posta
Ebből honnan kellett volna tudnom. Egyébként júliusi Aliexpresszes rendelés, vám már megfizetve, IOSS adatok, miért kell nekem plusz iratokat küldözgetni?
-
peestike
őstag
Teljesen más dolog nem ment nekem múltkor, chrome, opera, edge, firefox mind megbukott. A végén utolsó próbálkozásnak egy frissen telepített tor működött.
Nem szabad feladni.
Bocs Mester, ferenck kollégának szerettem volna...[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
Nem olvastam vissza, de ali app-ba fizetésnél feltűnt egy "TAX" mező plusz költség.
Ezek szerint ha kifizetem, akkor már a postán nem kell fizetnem semmit?Xiaomi 14T
-
senior tag
Azért ez jellemző. Még ha sikerül is elküldeniük az SMS-t, akkor is gond van. RV---CN csomagom jött, sms-t megkaptam a hozzáférési kóddal. Felmegyek az oldalukra, beírom a megküldött adatokat, rákattintok a keresésre.... "A művelet során hiba keletkezett A rendszer jelenleg nem elérhető!" Fasza!
[ Szerkesztve ]
-
khron78
őstag
Minden vásárlásom után az Ali kalkulált egy VAT-ot.
Ali Standard shipping-el jön csomag Kínából, de jön egy francia küldeményem is. Ezekre mind számolt áfát. Van még egy Ali Saver shipping-es küldeményem is. Nem is volt más verzió.
A kínai Ali standard shipping az imént kapott LT...NL csomkövetési számot. Itt letölthető a számla. 27%-os áfával számolt, látszólag minden rendben. -
Topikgazda
válasz khron78 #53947 üzenetére
Csak az IOSS ami EU-n kívülről jön, az áfa viszont van az EU-s raktárból rendelésnél is.
És 150 € értékig az AliExpress rendezi. A "vámkezelés" mert ezt azért nem egészen lehet annak tekinteni, ekkor csak a vám-árúnyilatkozat beadása és azt a szállító rendezi, csak a Magyar Posta kér ezért pénzt. -
cof
veterán
válasz khron78 #53949 üzenetére
Van a Express One, meg PickPackPont is, de nem te választod a szállítót. Itt megkapod minden további cécó nélkül mint régen.
Ali. Standard Shipping-el többen írták, hogy a Express One hozza, hát itt is nagy a szórás, mert a tegnapi rendelésem posta fogja hozni LT...NL számot kapott.
Futáros az nagyon drága szállítási módoknál van csak.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
laskr99
addikt
válasz JoeCockBill #53944 üzenetére
Na most jött egy nemzetközi posta kicserélő szállítás alatt... Amúgy sos cucc lett volna
-
khron78
őstag
Minden Aliexpress-es vásárlás IOSS, vagy ez eladó függő?
VAT added at payment. Ez így rendben van? Nem fogják még itthon is levonni az áfát?
Aliexpress Standard shipping ill. Saver shipping-et ki vámkezeli? Lutri? -
laskr99
addikt
válasz JoeCockBill #53941 üzenetére
Azért durva, hogy 1 hét volt ide az út, majd 1 hetet rohadt a vámnál, majd 1 hetet a vám még gondolkozott rajta és még mindig semmi
-
Topikgazda
válasz JoeCockBill #53941 üzenetére
A könyvelt küldeménynél igen, vált.
-
-
Topikgazda
válasz laskr99 #53939 üzenetére
Hát azért ezek nem igazán időgarantált postai küldemények hogy 3 napon belül kézbesíteni kell.
Az ide tartozó levélküldemények legalább 85%-át a feladást követő harmadik
munkanap, legalább 97%-át a feladást követő ötödik munkanap végéig kézbesíteni kell, vagy
meg kell kísérelni azok kézbesítését.
De a tied ugye speciális eset, mert ez az MPL csomagosnak kellene vinni, mert német Európa+ csomag, a vámolással már el van kavarva az egész, valójában ezt neked legkésőbb 21-én délelőtt kézbesíteni kellett volna az MPL-nek.
Szóval a jogtalan vámolás alá vonás miatt a kézbesítési idő garancia is meg lett sértve, azzal is kár ért téged.[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Online fizetés elérhető tegnap 10kor megjelent, befizettem, azóta semmi. Van esély hogy már itt jár a környéken? Ahogy olvasom nem szokott ezután mozdulni többet a tracking.
-
Topikgazda
válasz janakbacsi #53937 üzenetére
Nem muszáj, de így adják ki az igazolásokat, én minden fizetős okmányt, igazolást elteszek, ezért le is töltöm.
A kód rá lesz írva az átvételkor adott nyugtára. Mondjuk a hölgyemény meg is mondhatta volna, némelyik nagyon saláta agyú.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz janakbacsi #53935 üzenetére
Sajnos ismert a probléma hogy a hétvégén nem jönnek az értesítők, jelezbve már július 1-től folyamatosan, de nem sikerült a hibára rájönniük. (Hiába írtam, hogy hétvégi működési szüntet törölni kellene)
Azt is írtuk hogy a 48 óra úgy működik hogy nincs újraküldési lehetősége az üzenetnek ha az idő letelt.
De a kód 60 napig él, addig töltheted le a számlát és a vámolási igazolást, csak az online fizetés a korlátozott idejű. -
janakbacsi
őstag
újabb adalék a magyar posta kiválóságához. ma reggel sms érkezik, hogy a küldeményt átvehetem a postán. posta nyomkövetési oldalán megnézem az aktuális státuszt, ahol az vagyon írva, hogy online díjfizetés elérhető. ehhez viszont kellene egy hozzáférési kód, amit az ügyfélszolgálatos hölgy elmondása szerint egy hete, azaz július 23-án ki is küldtek nekem. én azonban nem kaptam meg. mivel ez a kód csak 48 órán át él, ezzel már nem tudom online kifizetni a díjat. így 400 forint helyett fizethetek 800-at. mondom a hölgynek, hogy akkor küldjék ki újra az kódot sms-ben vagy e-mailben. a válasz: sajnos erre nincs lehetőség. ennyit a magyar királyi postáról.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Daywalkerke #53932 üzenetére
Valójában nem kell várnod, mert a hibás működés miatt kifizetett plusz pénz visszakérhető és vissza is adják. Egyébként ha normálisak a megkapott adatok akkor IOSS esetén csak az ahhoz tartozó díjat kell fizetni, ki lett javítva.
-
fairi
addikt
válasz Daywalkerke #53928 üzenetére
Röviden: szarul működik. Kettős áfa nem ritka. Tapasztalatért olvass vissza, sok rémsztori van.
-
Jahno
veterán
Jóreggelt!
-
Beni2360
félisten
Szerinted? Követed a topikot? Mivel erről szól szinte minden. Na meg a postázos topik, meg a Facén is.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Akik július 1-je után rendeltek csomagot és az elmúlt napokban kapták meg nekik mi a tapasztalatuk az IOSS rendszerrel, Magyar Posta már hiba nélkül kezeli az ilyen csomagokat és nem teszi rá még egyszer az ÁFA-t?
-
agroman
senior tag
Azok kozul akiket duplan afaztattak meg es kifezettek es reklamaltak voltak-e mar olyanok akik visszakaptak az egyik AFA osszeget?
------
-
cof
veterán
Na most rendeltem én is így az új rendszerben, ezt [link] 4.97$. Direkt az Ali. standard shippinget választottam +1.45$-ért, kíváncsi leszek majd mivel jön, mert még a regisztrált kínai postás is fele ennyi lett volna, de ugye célom a magyar postát kikerülni...
Egyébként ezt már most rendelem meg 4. alkalommal február óta, mindig más eladótól. Valamiért mindegyik elveszett az országba belépés után... U...BG/CN nyomkövetéssel.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Jahno
veterán
válasz Shkiz0 #53921 üzenetére
Az mondjuk itt durva, hogy bementem a postánkra délután közepén. Alis csomagokért jópáran álltunk sorba, akinek nyomtatott cetlije van azt feltűzik egy asztali gyűjtőre. És sokan jöttek SMS/mail értesítéssel, mindenfélével, de amit feltűztek az a torony már simán 15 centi magas volt. Az nem kevés így aznapra.
-
-
skyrush7
aktív tag
Egy regisztrált küldemény esetében furának találom, hogy a vámos bejegyzés egyáltalán nem szerepel benne, csak a kézbesítés.
12 nap alatt ért ide Kínából. Ha a 48 órás fizetést (ha volt) belevesszük, akkor 9 nap. Kicsit hihetetlen. -
Topikgazda
válasz Shkiz0 #53917 üzenetére
Nem fix hogy nincs ott,.
Átment a másik részlegre átnézni vagy 200-1000 küldeményt? Honnan tudná hogy a nem könyvelt küldemények közt nincs, amelyek a kézbesítőnek való kiosztásra várnak?
Többször okoskodtak már velem is. Hivatali kézbesítés tudom hogy ott küldemény, nem találja, nincs náluk.
Oké, megyek a panaszkezelésre, elmondom hogy mi a helyzet, türelmet kér és elmegy. 5 perc múlva visszaért, hozza a küldeményt és még egy másikat amit másnap akartak kiküldeni. Szóval ennyit a nincs ott-ról.Mivel nem tudnak információt adni akkor kénytelen vagy várni amíg nem kerül elő.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az fix, hogy nincs a postán a csomagom mert reggel bementem.
Kérdeztem a csajt, hogy akkor most hol van, vagy hol illetve kinél tudnék érdeklődni ez ügyben, de nem tudta megmondani igazából, és telefonszámot sem tudott adni.
Posta oldalán most én sem találok semmilyen telefonszámot. Emailben illetve egy "írjon nekünk" formában lehet csak felvenni velük a kapcsolatot. Azt meg inkább kihagynám, ha ugyanilyen gyorsan mennek a dolgok mint most.
Éljen a 21. század vagy mi...[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Topikgazda
válasz Shkiz0 #53914 üzenetére
Azt majd postaládába kézbesítik, erről értesítőt sem kapsz. Esetleg a postásra kérdezz rá.
Akkor ne hidd el amit írok, tudom hogy dolgozik a logisztika.
Ott van egy kupac alján küldeményválogató részlegen.
Egy nem könyvelt küldeményt még a 23. században sem fognak neked előbogarászni, nem fogják a különböző részlegek helyiségeit feltúrni hogy megtaláljanak egy borítékot a neved alapján.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Van valami trükk az alin, hogy csak a címekben keressen? Beírok egy 2 szavas keresést, először kiad 1500 találatot, amikor átkattintok a 2. oldalra hirtelen 15000 lesz a találat, olyan termékekkel aminek semmi köze a keresésemhez. Ugyan ilyen baromságokba futok bele, ha átrendezem ár szerinti sorrendre, tizenegynehányzezerrel több találatot ad abban a pillanatban.
-
Topikgazda
válasz Repsol600 #53907 üzenetére
Te nem látod hogy melyek az elektronikus postai szállítólevél bejegyzései, az nem nyilvános.
De ha itt nézed azért váltani szokott a kiindulási ország amikor el kezd foglalkozni vele a Magyar Posta és ott EU-s kiindulással indulnak. De ezt is azért írtam már. Nem az a lényeg hogy te mit tudsz, hanem az hogy ők miből dolgoznak.[ Szerkesztve ]
-
lacoka55
aktív tag
Egyszer már a nagy nyilvánosság elé kellene vinni ezt az ügyet Hír-TV A-TV hogy a posta miért szed be áfát olyan esetekben mikor bizonyíthatóan ezt a vásárló már kifizette és reklamációra még le is tagadja hogy ez nem az ő hatásköre vagy miért vámol olyan csomagokat amik EU- feladásúak a hibákat minnél előbb javítani kellene
ha az automatikus feldolgozás során a rendszer hibát talál pl az értesítéshez szükséges telefon szám vagy E-mail cím hiányzik akkor a csomagot áttolhatná egy másik szalagra ahol ember elé kerülne itt is a vonalkód leolvasásra kerül és a hiányzó adatoknál a telefon számot a csomagról 1 percen belül ki lehetne egészíteni majd mehetne tovább kevesebb lenne a reklamáció -
-
törölt tag
Hali.
Hibás termékre nyitott Dispute esetén, ha full refund a vége a fizetett Tax is visszajár? -
Topikgazda
válasz Nodi19 #53900 üzenetére
Reklamációhoz: Lásd Összefoglaló, 8. pont., de fizesd ki és azután.
EU áfa: Azért mert az EU-n belüli e-kereskedelem szabályai is változtak július 1-től, a kereskedőnek áfát kell felszámolni.
Csak tudj róla nem a NAV dönt, a Magyar Posta felelős az egészért.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest