Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz azbest #53292 üzenetére
A kárpátok géniuszain kívül (csehek, talán az osztrákok és a magyar posta) szed még más ország díjat azért, hogy lecsippantsa a vonakdókot, amit egyébként is meg kell tennie?
Szlovákok, 2€ a legkisebb tétel, ideiglenesen akciósan csak 1€, de ki tudja meddig.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Topikgazda
válasz azbest #53298 üzenetére
Erre gondoltam én is: alis rendelőket az alis küldemény ügyintézése érdekli, akkor itt a helye.
Nem itt a helye a posta dolgainak.
Mert én nem arról írtam amit te itt megemlítesz. Olvass már vissza egy kicsit hogy az elmúlt 300 hozzászólásból mennyi felelt meg az első sorban lévő kritériumnak, még ez sem: #53292
Másik dolog semmiféle kritika nem jött a hozzászólásaimhoz, így amit írtál az utolsó mondatodban jogtalan sértegetés.
Ami nem a topikba való az off topiként szerepelhetne, de most már túlsok ami egyáltalán nem ide vág.
Többször kértem hogy a személyeskedés szintjére ne süllyedjen már le senki sem.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #53112 üzenetére
A vámolási tevékenység nem postai szolgáltatás, szerintem is GVH. A feladó, az üzlet kell hogy jelölje a küldeményen, meg kell adni az IOSS azonosítót és a célország felé el kell juttatni, nem úgy van hogy majd a hónap végén befizetik az áfát és semmi elszámolás ráadásul 5 éves iratmegőrzés van előírva.
A szállítólevél tartalmazza szóval nem lehetne összekeverni a kétfajta küldeményt, de persze nálunk erre is képesek.
Az AliExpress nem véletlenül változtatott a szállításokon, lehet hogy nem lesz hollandus csomag. -
Beni2360
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz azbest #52823 üzenetére
Az volt az eredeti, az lett átírva "helyesre"
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz azbest #52809 üzenetére
Ez nem igazán hasonlít arra amiről írtam, mert a szállítási cím az máshol van, ott írd át ha nem jó.
Belépsz
Account
My Shipping Address
és a Default address szerkesztéseNem hiszem hogy az lenne hiba, ha sms-t küldenek én megkapom. Még tudják hogy mit kell elé írni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #52757 üzenetére
Írták és három ügyfélszolgálatos is mondta, az a pénz akkor van ha az automatikust akarod átminősíteni a másikra. Egyértelmű a szöveg, a módosítást kéred. Az ÁSZF szerint is.
A számolási problémák, hibás adat kijavítás az nem ide tartozik, az kijavítás. Persze kell bizonyíték a hibára, a szerintem rosszul van számolva, ellenőrizzék az nem elegendő.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #52595 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy a VAT-registered AliExpress account az nem magánszemély vásárlókra jellemző és az előbbi kategóriákra vonatkoztatva írták.
Please do not use your VAT-registered AliExpress account to purchase for private use. If your account is VAT-registered and you cease to be eligible to purchase for business purpose, please inform us immediately. so that we can change your account status back to a normal buyer account.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #52576 üzenetére
Ha EU--s az eladó a július 1-től változott elektronikus kereskedelemre vonatkozó HÉA szabályok miatt az áfát meg kell fizetni és a kereskedőnek beszedni. Nincs már áfamentes beszerzés ha kereskedőtől vásárolunk.
Mi van ha ő is be tud állítani áfa felszámolást az AliExpress eladási felületen?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #52297 üzenetére
Köszi de annyira nem érdekel, mert ott van hogy VAT és ki kell fizetni az hogy az eladó vagy az AliExpress fizeti be az adóhatóságnak, a vámszabad terület is érdektelen számomra.
Te máshogy értelmezed, rendben. Reklamálj.
De az tény hogy EU-nelüli vásárlás az áfa fizetéses, így nem igaz hogy áfamentesen vásárol bárki is, ha nincs áfa akkor sumákolás van.
Az áfa fogyasztási adó amit a végfelhasználónak és nem az üzletnek kell megfizetni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #52274 üzenetére
Két féle áfa jelenik meg a fizetésnél az import áfa csak az ami EU-n kívüli. Az EU-belüli eladóknak meg kellett adni az itteni adóazonosítójukat és az áfa témát is beállítani. Ki kell fizetni a végfelhasználó áfát is.
Többször beírták azt a felhívást amit az AlIexpress kiadott az eladóknak az áfa változásokról, nem csak az import változott.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #52256 üzenetére
Az amit írsz még 2019-ben megváltozott, június 30-ig az volt érvényben hogy az MNB meghatározott módon megállapított deviza árfolyamával mint havi vámolási árfolyamával kell számolni, ez nem változott most sem, annyival kevesebb hogy nem kell vizsgálnia 22 €-os határt.
-
Topikgazda
válasz azbest #52164 üzenetére
Legutóbb ami jött küldemény nekem 2* volt rajta a telefonszám és 1* az e-mail cím, a második e-mail címet meg a Posta kapta meg az AlIexpress logisztikától. Nevemnél a küldemény kód. No azt figyelmen kívül hagyták
Ennél többet nem lehet tenni, ha ki sem küldik az értesítőt, annak ellenére hogy duplán a rendelkezésükre áll az elérhetőség azzal nem tudok mit kezdeni.
Elfelejtették hogy hétvégén nem megy az üzenő rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #52040 üzenetére
Nem értem félre csak próbalom a legegyszerűbben elmagyarázni azt hogy mese az hogy EU-n belül nincs áfa. Te sem érted hogy a kereskedő beszerzésénél amikor importál nincs áfa fizetés, ők a nekünk nettó árakall dolgoznak.
Tovább léphetnénk már ezen nagyon sokat foglalkozunk ezzel a témával. Kaptál olyan számlát eddig amiben benne volt az áfa, ha nem akkor nem fizettél.
Nincs IOSS számla, az IOSS egy adóbeszedési ,módszer.
Ezzel most már tényleg lezárom., nem adózásos topik, mindenki fizet az AlIExpresen VAT-ot mindegy hogy melyik szabály alapján. Nem kell már több ilyen hozzászólás. -
Topikgazda
válasz azbest #52013 üzenetére
Már linkeltem a kiindulási oldalt is ehhez
Az AliExpress-es eladók nem számoltak fel áfát, soha senki nem kapott az EU-raktáraktól olyan számlát amelyben fel lett volna tüntetve. Kötelező az EU-ban az áfát a termék áraknál és a számlákban is feltüntetni és mivel on-line eladás számlát is kellett volna adni. Maradjunk annyiban eddig volt némi kupi. De nem 2-szeres áfáztatás történik.
De írtam hogy két funkcióban működik az AlIExpress és minden 150 € alatti dologra ők szedik be az áfát.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #52000 üzenetére
Én is azt írtam hogy a nem könyveleek esetén nem valószínű a kézbesítőre kiosztási, ha pénzt kezelnek akkor többet kell fizetni nekik és a Posta az "az nagyon spórol" amikor az ő pénzükről van szó, a miénkről nem így gondolkodnak. A hivatali kézbesítés fog elterjedni.
De itt is lesznek olyan postai helyek ahol esetleg korrektebben állnak a kézbesítéshez. -
Topikgazda
válasz azbest #51985 üzenetére
Nincs mindegyiknél de az utánvétest fizeted ki a kézbesítőnél, az nem on-line fizetés.
Én is a helyi posta értesítést vettem ki az ügyfélszolgálatos szavaiból a nem könyveltekre amikor beszéltem vele tegnap. De azt küldik e-mailben és sms-ben, csak annál lesz akinek nem derült ki semmi elektronikus elérhetősége.
Azért is kértem információt erről hogy mi szerepel a fizetős értesítőben.
-
Topikgazda
válasz azbest #51983 üzenetére
Nem a számlaszámra gondoltam.
Az IOSS azonosító az 12 karakteres
IOSS azonosító szám: IMxxxyyyyyyz
IM = importxxx = az MSI 3-számjegyű ISO országazonosító kódja yyyyyy = az MSI által kiadott 6-számjegyű számx = ellenőrző szám
Szóval a gondolatmenettemel még nincs semmi összeütközve.
Ha a EU-s küldemény vagy nem U-s küldeméynre gonoltál arra pedig már a legeleső pillanatban írtam aza lábbiakat, moost nem keresném vissza.Írtam hogy a július 1 előtt megvásárolt küldemények estén van jelentősége annak hogy EU-s nyomkövetési szám, mert az IOSS rendszer miatt amikor kifizetjük a vásárlás pillanatában az áfát akkor már teljesen mindegy hogy milyen postai azonosítót kap. Az áfát mindenképp kifizettük.
-
Topikgazda
válasz azbest #51864 üzenetére
Nem változott, ha van vám akkor az is beleszámol az áfa alapba, bár ha szerencséje van akkor az 0 %, viszont ha van vám és még dömping vám is akkor bizony az áfa nagyon sok lesz.
Tegnap megnéztem nem bonyolult az eVám felület és van segítség is.
Az amit írsz azért meg lehet találni a kódokat is.
Külön kell a két értéket megadniÁru vételára (minden költséggel együtt)
Kereskedelmi jellegű áruk esetében a teljes, a szállítási és biztosítási költségeket is tartalmazó árat kell itt feltüntetni. Ha az általános forgalmi adót már megfizette a vásárlás során IOSS keretében, akkor az általános forgalmi adó összegét itt ne tüntesse fel. Nem kereskedelmi jellegű áruk esetében azt a szállítási és biztosítási költségeket is tartalmazó árat kell feltüntetni, amelyet az Európai Unió vámterületére irányuló kivitel céljából történő értékesítés esetén kellett volna fizetni.
Áru értéke
Kereskedelmi jellegű áruk esetében a szállítási és biztosítási költségeket nem tartalmazó árat kell itt feltüntetni. Nem kereskedelmi jellegű áruk esetében azt a szállítási és biztosítási költségeket nem tartalmazó árat kell feltüntetni, amelyet az Európai Unió vámterületére irányuló kivitel céljából történő értékesítés esetén kellett volna fizetni.Ha valakit érdekel akkor így néz ki
Exportőr akitől vásároltunk, a céges eladói adatok kellenek.
A Leggyakoribb áruk egy lista, ha választunk akkor a TARIC szám és megnevezés kitöltődik
a vételár és az érték az első oldalon megadottakat visszaellenőrziKét lehetőség van a fizetésre
-
mályva
aktív tag
válasz azbest #51860 üzenetére
Szóval akkor ha a termék ára 140 euro a szállitási mondjuk 5 euro. akkor az 145 euro?
És akkor ott van még alin hogy monduk tax: 40 euro , akkor az nem számit hogy végösszesen 185 euro lesz? Mert ugye a 145 euro a termék ára és a szállitási a lényeg akkor?
Nekem az a lényeg ne 150 euro felett legyen hanem alatta az egész, mert én nem akarok vámmal szórakozniMegbízhatóságom: 223 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
mályva
aktív tag
válasz azbest #51864 üzenetére
Te se tudsz nekem esetleg segíteni a kérdésben?
" Most akkor elmondaná valaki hogy a 150 eurós szabály hogy érvényes?
alin fizetett tax termék ára és szállítási Koltseg egyben nézik?
vagy csak termék ára és szállítási Koltseg egyben a lényeg? Szóval termek ára pl 145 euro szállításával
de rájön még 40
euro tax pl akkor osszesen az 185 euro ez nem gond ? Így Oke a 150 euros határ?"Megbízhatóságom: 223 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
veze
őstag
válasz azbest #51803 üzenetére
Van néhány ember, akinek nagyon nehezen megy bármilyen ügyintézés
Elnézést de nem nagyon van időm itt olvasgatni és több száz(esetleg ezer) új hozzászólást mindig visszaolvasni, mire visszatérek
A dolgok rám vonatkozó részével ( már ami a jul 01 után érkező korábban rendelt dolgokat illeti) eddig is tisztában voltam, csak ez a ma esti fizetéskori áfa tétel volt új számomra, de most már ez is világos, sikerült ennyiből megértenem -
cof
veterán
válasz azbest #51803 üzenetére
Helyesbítés nem tiszta nekem sem, mert az Online rész át van húzva. Vagy nincs online helyesbítésre lehetőség, vagy az díjmentes. 2021-ben nagy szégyen ha nincs pedig online lehetőség.
Már ez az eVÁM is borzalmas, egy csomag vámoltatáshoz francért kell ügyfélkapu regisztráció.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Topikgazda
válasz azbest #51774 üzenetére
Nem egészen, nem hiszem hogy az Aliexpress minden országra váltott volna IOSS adószámot, mert pont azt is változtatták hogy elég egy helyen kiváltani, nem hiszem hogy Mo lenne az. Oda utalja és onnan megy tovább.
A számla és a posta szerintem nincs összefüggésben, semmi értelme nincs hiszen nincs közük egymáshoz. A holland és a németek fel nem készültsége nem érint bennünket, hiszen Luxembourg lehet az Alibaba EU-s pénzügyi csatlakozási pontja, ha van eszük akkor ott jelentkeztek be és nálunk megy az IOSS hiszen befizetted az áfát.
Egyébként van rajta valami IOSS szám, adószám?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #51676 üzenetére
Az biztos hogy vámos papírt azt mindenképp nekik is be kell nyújtani, mert egységes a vámszabályozás.
Az áfa az más dolog, de teljesen logikus hogy 1 € áfa az semmi, kár vele vesződni.
Ahogy még ma éjfélig az hogy a 10 €-ot el nem érő áfa nálunk is el van engedve. Nem törölték ki a törvényből csak beírták hogy ezekre a kis értékű 150 € alattiakra nem alkalmazható, de valójában nem létezik olyan amire igaz lenne. A németeknél megmaradt a két áfa mérték, nálunk meg egységesen 27 lett mindenféle termékre. Ezek nemzeti hatáskörök.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #51670 üzenetére
Közben megtaláltam, pontosan úgy fogalmaznak hogy ha az áfa nem éri el az 1 €-ot ami 5,23 €-ig érvényes, akkor elengedi a német vám az áfát, tehát ez nem a postásoktól függ.
Viszont nem találom hogy mennyi lesz az eljárási díjuk, mert eddig 6 € volt 22 € felett, vagy maradt a 6, de 5,23 felett?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #51667 üzenetére
Jó, megmagyaráztak valamit. De vámeljárási díjat más-más néven beszed az összes EU-s posta a vámárúnyilatkozat nevünkben történő beadásáért. Akár tetssik akár nem.
Azért is pénz kér ha mi akarjuk elvégezni, de 100 € felett érdemesebb, bár nem látom még az E-vám oldalt és érdeklődésemre a NAV még semmit nem reagált.
Röviden az a véleményem nem hogy nem kellett volna eltörölni a 10 € vagy 22 €-ot hanem 50 €-ra emelni.
De megszűnt és fizetni kell, innen mi nem befolyásolunk semmit.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #51558 üzenetére
Azt tudom amit leírtak hogy hogy lesz csinálva, ezt nem lehet határozatlanul leírni, állítani Ennél mit lehet többet tudni?
Persze nem értem, de ha elveszne az első értesítés (ami nyilvánvalóan nem fog megtörténni) akkor van egy második kör, ha 48 órán belül nincs reakció az értesítésre, persze ha ez is elveszik akkor nagyon igazad van, legjobb pesszimistának lenni.
Az utánvét díja 400 Ft az összes értékhatárnál, ami a 399 Ft-os értékhatárnál több mint a duplája 1 forinttal, de 10,1 €-tól már nem duplázódik, mindig annyi.
Én is panaszkezelést írtam.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #51554 üzenetére
Nem mindegy hogy mi a szövege? 3 nap múlva küldik. A munkafolyamat leírva, a többi meg nem lényeges.
Javaslat az Én Postám regisztráció, de ha valaki gyakran vásárol akkor tegye meg, hasznos lesz főleg ha meg is erősíti a fiókot, mindent el tud intézni.
Nincs semmi dupla tarifa, mindent vissza adnak ha elveszne, de eddig mennyi küldeményedet veszített el a Magyar Posta, olyan nagy mennyiségben hogy ez számottevő és már ezzel kell kalkulálni? Én 99,8 %-os hatékonyságot vettem észre, 500-ból 1 volt amit elveszítettek, de valójában ki is lophatták a postaládámból.
A reklamáció dolog az nem kerül pénzbe.
A megbízásos postai vámkezelés felülvizsgálati kérelem alapján 6600 Ft és Vámteher visszaigénylés 5000 Ft alatt hogy ők mit értenek pontosan egyenlőre az ügyfélszolgálat sem tudja (lehet hogy holnap már igen), de miért az extrém dolgokba futnánk bele a kezdetek kezdetén?
Megint türelmetlenség, meg hipotézis hogy mi lehetséges.
Látni, olvasni fogja mindenki , 3 nap. -
Topikgazda
válasz azbest #51547 üzenetére
Értem, még én nem láttam ilyet, de erre van egy kialakult módszerem, újból küldöm.
De nem kell válaszolnod arra hogy fizessél xxxx forintot Vagy fizetsz vagy majd rendezed utánvétesként. Akitől meg igazolást kérnek addig küldi amíg nem kap visszaigazoló e-mailt hogy vették.
Mondjuk valószínűleg nem a postaimport fogja küldeni, de ha mégis onnan jönne, volt informatikai fejlesztés.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #51082 üzenetére
Nem kapnak semmit a rendelésről.
A harmadik országból érkező terméket tartalmazó küldeményeknek kötelező vámárúnyilatkozatot tartalmazni (CN22, CN23).
Ilyen címkék vannak rajtuk eleve. Nézz meg egy legutóbb kapottat.
Az tartalmazza a megfelelő információkat, amely alapján a vámeljárás lefolytatható, ezért az neve ami. Az hogy a valódi információ kellene hogy legyen megadva az egy más dolog.
Ha elfogadják akkor megy az automatikus, hanem akkor meg a kézi vezérléses.Le van írva hogy miként működik majd, nem úgy lesz ahogy írod, on-line rendszerben megy minden
Ja nem ússzuk meg mert van ügyintézési díj, idéztem már: 399 Ft-ot kártyával vagy utánvétellel a 799 Ft-ot az 0-150 €-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #50766 üzenetére
Már idéztem, hogy amikor bevezették a 22 €-ot, pont az volt az indok hogy nem költséghatékony ezen és alatti összegek után az áfá-t beszedni, könyvelni. Aztán a németeknél néhány kereskedő lobbi el kezdett rinyálni a "kínai veszély" miatt, hogy nem tőlük vásárolnak meg olyan dolgokat amelyeket egyébként sem árusítanak, de szerintük csökken a bevételük a kínai "konkurencia" miatt.
[ Szerkesztve ]
-
gyikhuszar
tag
válasz azbest #50602 üzenetére
A beadott vámpapíron is kerékszett szerepel, ahogy a számlán is, illetve a dobozban is az van, és ezt ők is tudják, mert ki lett bontva és megnézték.
Tárolási díj a vámraktárba érkezést követően 21. naptól érvényes, van még kis időm.
Egyértelmű mindenkinek (a NAV Váminformációs Központjában dolgozók szerint is), hogy 8714 9990 11 -re kellene vámolni, kivéve az én reptéri navos vámügyintézőmet.
Csak tudnám, hogy egy darab esetén, magánszemélyként nem esek bele a "Kínából származó, vagy Kínában feladott:
- havi mennyisége kevesebb, mint 300 egység, vagy havonta 300 egységnél kisebb mennyiségben szállítandó harmadik félnek" kategóriába, akkor ide mégis ki való? -
mályva
aktív tag
válasz azbest #50417 üzenetére
Hát köszi ez tényleg bevált!!
Ránéztem mind R vagy L kezdetü és tényleg kiirja a posta.hu nyomkövetés és aminél ott van hogy sikeres kézbesítés azt nyilván átvettem!!!
Tényleg nem gondoltam volna azt hittem ezek nincsenek posta.hu-n fennMegbízhatóságom: 223 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
Topikgazda
válasz azbest #50349 üzenetére
Itt akkor most is meg tudod nézni az életútját, de ha szerinted itt adták fel akkor a DPD azt is meg tudja mondani hogy ők vették fel címen vagy valamelyik depójukban lett feladva. Mert Csehországból ide is kell jutnia valahogy és ott is van DPD.
-
Topikgazda
válasz azbest #49941 üzenetére
Ez nem az amire gondolsz. Bármely EU-s országban adószámot kér és azután az összes EU-s vásárló áfáját csak egy helyre kell utalnia, az áfa a vevő lakóhely országa szerinti mértékű.
Ha az AliExpress Németországban jelentkezne be, akkor a német vevő 19%-os áfája megy a Finanzamt-hoz és ott marad, a magyar vevő 27%-os áfáját a Finanzamt továbbítja a magyar NAV-nak. Számunkra nincs jelentősége. Egyedül a posta vámeljárási költsége nem merül fel ha eleve kifizeted az áfát a kereskedőnek. A termék viszont ide lesz szállítva a megszokott módon, közelébe sem megy Németországnak. No arról hallgatnak a Postásaink hogy ezket hogyan szűrnék ki, mert ez már megy az eBay-en és néha tévedni szoktak amikor ilyen érkezik, persze tudjuk igazolni hogy már fizetve, de megkapási időben késedelmet szenvedünk.
Már most is élő az hogy az EU területén működő üzlet egy forgalmi értékhatár fölött köteles a vevő országa szerinti áfát felszámolni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #49620 üzenetére
Tényleg nem értelek. Ezzel indítottam: Én egyébként úgy látom.....
A véleményem írtam le, az nem tévedés.
Gyakorlatilag nézve a folyamatot írtam ezt a véleményt, annak ellenére hogy ezt a nevet adták neki. Beírsz egy összeget és kidobja az áfa összeget, másik kockában lévőa 0-val nem számol.
Vannak információk hogy milyen gondolatmenet alapján lesz a sávozás, ez is egy elméleti vélemény volt, az alapján ami információt én szereztem, ez sem a tény.
A tény az amit írtam hogy június 15 ig nyilvánosságra kell hozniuk.Te is a véleményed írod, mert az semmi információ nincs arról ahogy az AlIExpress mit akar csinálni.
És részemről semmi személyeskedés nincs.
Tényleg nem lehet úgy hozzám szólni, ha a véleményemet leírom, hogy nem teszel személyeskedő megjegyzést?
Nem ez az elvárt a PH egyik topikjában sem. Mindenkinek lehet véleménye, megoszthatja de ezért nem teszünk az illetőre megjegyzéseket.
Tudod azt mondják nekünk hogy topikgazdaként tűrjünk többet, de nem hiszem hogy nem várható el a kölcsönös tisztelet.Egyébként a lényege meg az volt a mondanivalónak, hogy ha eljön az idő, akkor csak számolnunk kell hogy megéri-e azon az áron meg venni ami kijön végösszegre, nem kell a vásárlásokat leállítani. Ehhez vettem elő egy elméleti példát.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz azbest #49423 üzenetére
"A közös vállalattal lehetőség nyílik arra, hogy a Kínából érkező küldemények gyorsabban érjenek célba Európában és Magyarországon."
Marha gyors ja.
Már írtam(lehet nem ebben a topikban), de vicc, hogy a hanyatló Németországban még szombaton is kiviszik a kínai ingyenes csomagot, akármekkora! A legutolsó kis faluba is. És ráadásul 2x olyan gyorsan megérkezik. (rendeltem itthonra is, meg oda is, ugyanazt a terméket, csak a németbe 2 héttel később és előbb meg is érkezett oda, mint ide a 2 héttel előbb rendelt csomag. Vicc az egész...)
Biztos ők is kötöttek valami szuper megállapodást emiatt.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
törölt tag
válasz azbest #49356 üzenetére
LT666380022NL Példaképpen. És volt hasonló 3 még.
"06 Ápr 2021 03:32 - The item is pre-advised to PostNL" és ezt követően a magyar postába is bekerült. És csak ezután indul meg a szállítás Kínából. Többnyire Belgium (kb 1hét), onnan NL (kb 4 nap) és onnan pest (kb 4 nap), kézbesítés ( kb 4 nap)
De a te esetedben is így ment. Csak nézz utána jobban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz azbest #49350 üzenetére
Az egy dolog. (bár általában 2 hét alatt kézhez is kerül mikor már NL-be ér.) De itt az a gond, hogy az NL rendszerbe kéne bevinni tételként és már egy hete ott rohad meg. Így már a szállítás sem kezdődik meg Kínából. Mindegyik ott áll és vár az NL Postára. Most vagy a Kínai nem küldte tovább az NL-nek, vagy az NL nem reagál.
-
cof
veterán
válasz azbest #49287 üzenetére
Most mindegy, hogy aláírós vagy nem. Már vagy 1 éve amit kihoznak ha befér a ládába akkor bedobják, ha nem akkor meg csengetnek.
Most nem tudom mi lett ezekkel az L-es küldeményekkel. Ha a postán vesszük át akkor könyveltként tekintik mégis, azaz kérnek igazolványt?
A Posta app egyébként még mindig háznál kézbesítést ír ezekre az L-es küldeményekre.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #49233 üzenetére
Csak egy megjegyzés a 2017-es cikk óta annyi változott hogy az UPU emelte a díjakat a kínaiak is többet fizetnek és az hogy a Magyar Posta amit az elmúlt években a kézbesítés területén csinált azért már ez nem igazán veszteséges nekik, de persze ők erre fogják rá.
Arról nem is beszélve hogy az áraikat emeleték és nem biztos hogy amit a belföldi postai forgalomba fizetünk az nem túlárazott, ehhez az árhoz nem kell hasonlítani.
Lásd azt, hogy a könyvelt küldemények számító Lx-es küldemények közül a 24 mm-nél vastagabbakat nem hozzák ki, holott ki van fizetve a címen kézbesítés látható a küldeményen is és a másik posta felé a könyvelt küldemény darabáras díjat számolják fel.
A veszteség a magas működési költség miatt van, mert a 27000 emberből maximum 15000 fő köthető a postai tevékenységekhez amely tevékenységeket modernizáció néven fokozatosan építenek le és a rossz munkaszervezés miatt.
Az elmúlt 5 évben a nyomkövetési rendszerűkre közel 7 milliárd forintot költöttek EU-s és saját pénzből és tapasztaljuk az eredményét.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz azbest #49153 üzenetére
A my ordersnél a rendeléskori 100% human hairt mutatja, a termékre rákattintva viszont az ordersnél már 70%-ot ír a címben. Tehát utólag módosította. Illetve van 1 csillagos értékelés is, miután rendeltük, hogy másnak is problémája van vele, mert nem 100%-os.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Digitalpimp
senior tag
válasz azbest #49103 üzenetére
UH...BE 6-án érkezett az országba, ma kaptam meg. 14-én érkezett RE...CN-tszintén ma. Viszont 13-án érkezett LZ...CN és RV...CN még mindig ott dekkol, nem is változik a bejegyzése sehol. Fene se érti ezt....
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
cof
veterán
válasz azbest #48213 üzenetére
Ugyanúgy kezelik mint az R-est. Nem SMS-t küldenek mint a közönséges levélnél, házhozhozzák akkor is ha nem fér bele a postaládába (már ha van emberük...), átvételnél is bescannelik a postán és szig. szám ellenében aláírandó, ellentétben a közönséges U-s levelekkel.
És Global prime, nem sima prime mint a közönséges küldemény. Ja és ez arra vonatkozik ha te adsz fel itthon külföldre ilyet, nem külföldről érkezőre.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz azbest #48211 üzenetére
Nem ismeri a rendszeruk az U-sat így nincs is mit megmutatni, nekem a postán a csaj próbálta bescannelni, mert valaki az ajánlottak közé rakta, de hibát dobott rá, ismeretlen vagy ilyesmi szöveggel.
Az L-es is ugyanolyan mint az R-es küldemény, aláírós nemzetközi küldemény.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #47993 üzenetére
Hidd már el hogy nem várják össze, nincs helyük. Nem egészen úgy működik, hiszen a településre az OLK-ban válogatnak.
Az NPKK-ban a küldemény konténerek fogadása, küldemények ellenőrzése, a szükségesek könyvelt állományba rakása, vámoltatása és válogatás nélkül az OLK-ba juttatása történik, egyedül a vámolási papírokra várok maradnak. Az OLK-ban sem teszi lehetővé a technológia hogy összevárjanak, de a helyi postákon esetleg igen. -
Topikgazda
válasz azbest #47983 üzenetére
Nem ők rögzítik, én elhiszem nekik. Nekem is van, tegnap is jött egy a nyomkövetőben látható bejegyzésnek nincs köze a valósághoz. A múlt héten és ma is kaptam igazolt követéses küldeményt, egyik sem elsőbbségi 24-48 óra volt amit az NPKK-ban töltöttek, az U-s meg 3 hét, mese.
Az angol csomagért meg papíros értesítővel mentem, ha nincs pénz az sms-re akkor marad a papír és toll.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz azbest #47923 üzenetére
Igazad van, nem kellett volna összeadnom. Köszi a figyelmeztetést.
Jelenleg a vesztesége az eladónak 240 $, ha 220 $-át kap akkor akkor a más által okoz kár fejében csak 20 $-al veszteséggel zárná az üzletet, de ez több lesz mert ha PayPal-on keresztül megy neki a pénz úgy hogy a küldőnél ne legyen költség akkor 11,88 $-al kevesebbet kap. Így neki ez az szállító késedelme miatt 31,88 $-os veszteség. -
Topikgazda
válasz azbest #46524 üzenetére
Eredetileg tényleg az volt a funkciója hogy a vevő dönthessen hogy hagyja lejárni a vásárlói védelem ezen részét vagy nem és kér rá időt, ami nemcsak az ő érdeke, de legalább az ő döntése aminek volt megfelelő könyvelése is.
Ez a lehetőség a feladási időnél továbbra is élő, vagy hagyod letelni a processing time-ot és visszakapod a pénzed vagy emeled az időt.
Egyáltalán nem vevő barát megoldás az hogy nincs ráhatásunk erre, főleg olyan szituáció esetén mint ami UzziVp-nél is van, eleve átverték a szállítási hellyel és a rövidebb vásárlói védelmi időt, amelynél hamarabb lehet dispute-t indítani felemelik a duplájára. -
Topikgazda
válasz azbest #46450 üzenetére
Futottam ugyanezen köröket és annak lett végeredménye hogy konkrétan megadták hogy milyen számú küldeményekre igaz ez a kártérítés.
Nem tudják hogy miként veszett el ezt írják, mert ha lopás történik náluk akkor jár a kártérítés, ha nem tudják hogy mi lett vele akkor pedig nem.
A fizika csodája, a postai küldemény nem vész el, csak átalakul valamivé amiről nem tudni hogy mi az.[ Szerkesztve ]
-
petymek
senior tag
válasz azbest #46383 üzenetére
Legújabb fejlemény:
Nem fogadtam el a vita "rendezésre" (ami egy vicc) az ajánlatot. Holnap zárult volna a vita.
Ehhez képest ma az fogadott, hogy megegyeztünk az eladóval, ami nem igaz. Amennyiben 7 napon belül nem küldöm vissza a terméket a pénzem teljes összegben ugrott, ami közel 40ezer forintot jelent. Felülvizsgálatra sehol egy link, említés sincs róla.
Felvettem a kapcsolatot élőben az egyik ügynökkel, ő azt mondta nincs, pontosabban nem kellene, hogy lezárva legyen, ezért nem tudok felülvizsgálatot sem kérni. Azt ígérte segít, értesítenek 1 napon belül.Mit tehetek?
[ Szerkesztve ]
Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.
-
petymek
senior tag
válasz azbest #46383 üzenetére
A dolog azért félreérthető, mert az alaplapban volt 3 db szalakábel, amik össz értéke együtt nem éri el a 300Ft-ot.
Az antisztatikus zacskó pedig arra vonakozik, hogy kifogásolva lett az is, hogy egy sima nylon zacskóba küldték, ami feltöltődhet statikusan.
Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy -ahogy a csatolt képen is látszik (amit te is linkeltél)-, a szar csomagolás miatt az alkatrészek felszakadtak a több rétegű nyomtatott áramköri lap vezető réz fóliájával együtt. Így még csak javítani sem lehet.
Csatolva lett kibontós videó is, meg több fotó is. Arról pedig említést sem tettek, hogy eleve egy bontott, javított, használt lapot küldtek.
Nekem sem a töreg ár visszafizetése, sem a visszaküldés (aminek azt sem tudni mi lenne a kimenetele, mert a posta a 21000Ft-os ár mellé közölte, hogy még csak fel sem veszik törékeny küldeménynek) nem elfogadható.Azt nem tudom, ha a magyar postánál megreklamálom, vajon mire vezetne?
Az biztos, hogy ezzel befejezetem tőlük a rendelést, különösen ilyen nagy értékben. Év végén már volt egy csomagom, amit annak ellenére nem adtak a kezembe, hogy külön fizettem érte. a posta ott elhajtott azzal, hogy a kézbesítő levélszekrénybe dobhatja és pont.
Sok jó dolog van Aliról, de így csak a regisztráció törlése az egyetlen reális opció. Már tavaly 11.11 csomagokkal is a cirkusz ment.Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.
-
Topikgazda
válasz azbest #32369 üzenetére
Én több észt postás számút kaptam, mindig a Posta kézbesítette és követhető volt, itt is adtam meg egy ilyen nyomkövetést.
A Royal Mail azért nem egészen jó, mert küldemény súlytól függ, egy részét a Posta kézbesíti, azok általában 2 kg alattiak. Ami pick-pack pontos átvételt az nem tekintem postai szállításnak, hiszen nincs hozzáköze. Ha mest vagy mi számmal jön akkor az nem postai szállítás, hiába ad meg akármilyen postai nyomkövetési számot az eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- GTA VI
- Motoros topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házimozi haladó szinten
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest