Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz mályva #50401 üzenetére
Most is úgy van. De a postai szállítólevél az elektronikus és minden szükséges információ látszik és ha tényleg Hollandiából jön azokat is a vámosok szokták ellenőrizni, mert bizonyos dolgok nem jöhetnek be az országba, még EU.n belülről is.
És adott, fix az postafiók szám amit minden Kínából küldött holland azonosítós küldeményen szerepel és ebből is tudható hogy csak átjárós.
És egyáltalán nem biztos hogy olyan holland nyomkövetési számot kap mindegyik küldemény, mással is jöhet.[ Szerkesztve ]
-
mályva
aktív tag
a 17track.eu kiírja hogy ténylegesen honnan jön? Mert nekem minden termék eredet NL kezdetü semmi kina nincs benne mármint akárhova beirom nyomkövetésbe nincsen kinai előzmény csak holland
The item is pre-advised to PostNL igy kezdődik semmi nincs előtteMegbízhatóságom: 219 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
mályva
aktív tag
Olyn kérdésem lenne hogy az emailben kapott postai értesítő megegyezik az sms értesítővel? mert néha ugyanazon a napon kapok emailt és sms-t is, néha meg csak az egyiket.
A posta az sms-t és az emailt is hogy mi lett kiadva egy helyen kezeli? kösziMegbízhatóságom: 219 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
Topikgazda
válasz draco31 #50406 üzenetére
Igen, ha nem fér bele az a 27%.
Néhány olyan dologra ránéztem hogy nálunk mennyi lenne a beszerzése, amit az AliExpressről vásároltam és később is kell és arra jutottam hogy úgyis olcsóbb lesz. Van amit tovább adok és annál is marad elegendő haszon.
Egy dolog ami nem egészen AliExpress, de fájó lesz, hogy ugye nálunk van 5%, 18% és 27% Áfa, most szépen eldugva a törvény módosításokban, április 1-től az import termékekre egységesen 27% lett az áfa, olyanokra is, amelyek eddig az alacsonyabb kategóriákba tartoztak és itthoni megvételkor még mindig ott vannak. -
Topikgazda
válasz mályva #50407 üzenetére
Lényegében nem kezelik sehol úgy hogy keresgélni lehet benne és az sms értesítőt vagy az e-mail értesítőt nem egyformán használják.
Az e-mailt az Lx kezdetűekre kezdték el küldeni, amit egyébként címen illene kézbesíteni, az sms meg csak a postán átvehetőre, de csak akkor tudják bármelyiket is elküldeni ha a küldeményhez meg is kapják az információt, ha nem akkor a papíros értesítő.
És úgy van nyilvántartva hogy a szám egy része ráírva a csomagra és az egy adott naposok vannak egy kupacban. -
draco31
veterán
pl. rég szerettem volna egy refraktométert, megnézni ősszel a fagyállót. Most elég olcsó már alin, de ha megkapja az ÁFÁ-t akkor megint nem ér annyit a dolog, hogy évente 1x elővegyem. Akkor már inkább marad a legközelebbi benzinkút.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Topikgazda
válasz draco31 #50411 üzenetére
Értem, nem minden esetben megy az amit írtam.
De itt egy példa:
Párologtató magyar 13 590 Ft+1490 Ft (kisebb méret) 15080 Ft
Párologtató kínai és távirányítós, nagyobb kapacitás most 5001 Ft, Áfával 6351 Ft lesz, ha a mostani fix postai vámeljárási díjat adom hozzá (3500 Ft) 9851 Ft, de nem ennyi lesz az eljárási díjuk. A különbség 5229 Ft. -
mályva
aktív tag
Nem adták meg a refundot
Aliexpress arra hivatkozik hogy tracking number szerint a címemre ki lett szállítva.. és hogy bizonyítsam hogy nem kaptam megMegbízhatóságom: 219 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
azbest
félisten
válasz mályva #50416 üzenetére
nagyon el van dugva: posta.hu
De most komolyan. Több topicon keresztül azóta is azt keresgéled, hogy vajon mit vettél már át?
Megnyitod aliexpressen a rendelési előzményeket és megnézed, hogy ott van -e a kacat nálad. Ha ott van, akkor átvetted. Ha nincs meg, akkor meg ki tudja, senki sem fogja megfejteni neked, ha te magad sem tudod. Amelyiknek rendes postai követési száma van, ott megnézed a posta.hu-n.
Amelyiknek nincs igazi követési száma, ott nem lesz semmilyen lekérdező oldal, ami azt kiírná, hogy a postádon átvetted-e, mert nem követős. De ezt már tegnap is elmagyarázták neked.[ Szerkesztve ]
-
gyikhuszar
tag
Egy pár kerékszettről van szó (felnik, küllők, agyak, befűzve).
Most már tudom, hogy EU-s szabály . Nyilván mindegy, de az eladó biztosan tudta, és nem valami etikus, hogy nem hívta fel rá a figyelmem.
Valamint akármennyire próbáltam utánajárni (még vámtarifászámoknál is keresgéltem), sehol nem találkoztam ezzel a büntető vámmal. Mindenhol csak kb. annyi volt leírva, hogy 150 euro felett vám, áfa, kezelési költség (postai vámügynök szolgáltatás).
Ma angolul rákerestem, hogy "anti dumping duty bicycle parts", így már van néhány találat cikkekre és fórumokra, de kb. ennyi.
Most elég tanácstalan vagyok, mert a szóban forgó kerékszett a 800+ euros árat nagyon nem éri meg. Visszaküldeni csak úgy érhetné meg, ha írásban kérem, hogy ne indítsák a vámeljárást, hanem egyből küldjék vissza. Ezt meg szerintem látja az eladó is, és erre hivatkozva megtagadhatja a pénz visszaküldését.
Vagy hivatkozhatok a 14 napos no reason returnre, de szerintem ehhez át kellene először vennem a csomagot. Ahhoz viszont be kell fizetnem a sarcokat, amiket biztosan nem kapok vissza.
Nem tudom, hogy a no reason return pl. működik-e úgy, hogy nem veszem át a csomagot. -
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Idén február 26-án rendeltem egy tokot édesapám telefonjára. A többi akkor rendelt csomagom megérkezett annak rendje szerint, viszont a tok nem. Küldte az e-mailt, hogy lejár a szállítás nyithatok dispute-ot. Gondoltam felveszem először a kapcsolatot az eladóval, hátha. Volt egy rövid szóváltás [kép] , megegyeztünk, hogy megnézem postán. Ott természetesen semmit nem tudtak mondani. Még 3 napom maradt nyitni. Vajon felajánljam neki, hogy szeretném visszakérni a pénzt, és ha megérkezik, akkor visszautalom az árát?
A hezitálás oka, hogy mostanában visszaolvasva több embernek is heteket hánykolódik az országban.
Két hét telt el, de nem kaptam második szakaszt - ahogy azt sokaknál láttam.
Előre is köszönöm!Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256
-
cof
veterán
válasz SkiDev #50420 üzenetére
Még megérkezhet, nekem van 04.27-i is ilyen bejegyzéssel. Bár ha lejár a védelmi idő akkor írj neki, hogy megnézted de nincs a postán, adja vissza a pénzt aztán ha mégis megkapod akkor kifizeted.
SMS-t vagy e-mail-t fogsz kapni egyébként a csomagról ha a helyi postán van. Nagyon kevés helyen viszik már ki ezeket az U-s csomagokat házhoz.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
azbest
félisten
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50419 üzenetére
Azoknak a vámtarifa száma 8714-el kezdődik és nincs bünti vám.
8714 92 10- - - Abroncs 4.70 %
8714 92 90- - - Küllő 4.70 %
Szabadon futó lánckerék: 8714 93 00 11
- - - - Kínából származó, vagy Kínában feladott:
- havi mennyisége kevesebb, mint 300 egység, vagy havonta 300 egységnél kisebb mennyiségben szállítandó harmadik félnek; vagy
- másik végfelhasználói engedélyesnek vagy mentesített félnek kerül átadásra (TN067) Harmadik ország vámtétele (01-01-1999 - ) 4.70 %8714 94 Fék, kontrafék és kerékagyfék, valamint ezek alkatrésze is 4.70 %
Egész kerékpárnak vette valaki, annak 8712-vel kezdődik a kódja.
Tisztázni kellene azt hogy rossz besorolással akarnak kalkulálni.[ Szerkesztve ]
-
mályva
aktív tag
válasz azbest #50417 üzenetére
Hát köszi ez tényleg bevált!!
Ránéztem mind R vagy L kezdetü és tényleg kiirja a posta.hu nyomkövetés és aminél ott van hogy sikeres kézbesítés azt nyilván átvettem!!!
Tényleg nem gondoltam volna azt hittem ezek nincsenek posta.hu-n fennMegbízhatóságom: 219 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
cof
veterán
válasz mályva #50424 üzenetére
A csavar a sztoriban, hogy tavaly óta nem kell aláírni a kézbesítőnél semmit, ő írja be a rendszerbe, szóval lehet, hogy nem is jutott el hozzád X csomag.
Bár tényleg nem értem, hogy ha megnézed az Alis rendeléseket akkor csak tudod, hogy mit vettél át és mit nem még, ehhez még nyomkövető sem kell.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Topikgazda
válasz mályva #50426 üzenetére
Én viszont azt nem értem hogy eddig miért nem nézted a nyomkövetésüket, mert ha ott azt látod hogy a helyi postán van, kézbesítési kísérlet, postán átvehető stb. akkor ha nem is kapsz értesítőt, akkor is tudod hogy be kellene érte menni vagy valamit tenni. Így nem küldték volna vissza. Ha azt látod hogy kézbesítve, csak épp máshol akkor pedig nem a te csomagod számát adták meg az AliExpressen és azzal is tudsz mit kezdeni.
-
Ez mi a túró? Láttatok már ilyet?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
bulek
tag
Vásároltam egy home decor shop-ból (X Generation Store) egy kis szobrot.
A termék már nem kapható az eladónál. Elsőre eu raktárból kértem, de írt, hogy drága a postaköltség Csehországból, rendeljem inkább Kínából. Belementem, visszavontam a rendelést, pénzt visszakaptam. Meg is rendeltem másodjára Kínából. A lejárati idő utolsó napján adta fel 11 napja, 4806132073 azonosítóval, DHL.
A DHL rendszere nem látja ezt a nyomkövetési számot.
Nekem nagyon gynús, hogy kamu számot adott meg és nem adta fel.
Érdemes várni vagy 15. napon nyissak egy Dispute-t? -
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50432 üzenetére
Ha nekem van egy egy tételes számlám, megrendelésem a csomagban lévő dolgokról és azok alkatrészek, akkor én megkeresném a hozzájuk tartozó vámtarifaszámot és úgy, egyenként vámoltatnám, semmi indoka nincs egész kerékpár tarifázásának, hiszen van külön szám az alkatrészeknek és ami nincs egybeépítve - persze a teljes kerékpár is azért szétszerelt állapotban van szállítva, de nem úgy kell érteni- azt külön kell vámolni, mert lehet eltérő vám tétele.
-
-
mályva
aktív tag
Nem vettem észre !!! Azt se néztem de még egy olyan kerdesem lenne hogy
a posta.hu nyomkovetes mennyire megbízható?
mert én úgy vettem észre ahogy átvettem percre pontosan az volt beírva , de mi alapján módosul egybol az online nyomklvetes ?multkor ahogy megkaptam postastol percre pontosan módosult is online is. Innen gondolom hohy a többi is okeMegbízhatóságom: 219 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
Topikgazda
válasz mályva #50441 üzenetére
Pontatlan és nem mindig működik. Ezért célszerű több helyen megnézni. Az Összefoglalóba össze van szedve néhány, 5. Ajánlott nyomkövetési oldalak pontban.
Én ezt a hármat használom a postai mellett, mert van olyan nyomkövetés amit nem mindegyik talál meg.:Trackitonline.org linkje. Ezen az oldalon van AliExpress-eladó ellenőrző és Univerzális termékkeresés (Aliexpress, Amazon, eBay) is.
Parcelsapp.com linkje. Pontos nyomkövetés, ha több szállító van a folyamatban akkor látható a másik nyomkövetési szám is.Postal.Ninja linkje pontos nyomkövetés
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Utolsó 4 rendelésemből háromnál ez link van és egynél meg törölték a rendelés! Nem utalták vissza a pénzt! Nincs ott, hogy dispute akkor ilyenkor mit tudok tenni?
-
Imi1981
veterán
Írtam mindegyiknek megvárom mit válaszolnak. Várok 2 napot amelyik nem válaszol nyomok egy dispute-t. Azért ilyenkor látszik, hogy nem igazán korrektek mert nem értesítettek és kérdeztek meg, hogy akkor most mi legyen. Ha nem veszem észre csak úgy elúszik a pénzem a semmire.
-
gyikhuszar
tag
Igazából ez egy alkatrésznek minősül (azaz egy párnak). A számla is így szól, kompletten kettő kerék. Talán abba férne bele, hogy "abroncs és küllők" (871412), vagy nem tudom. Közben beszélgetek a NAV-val, eddig pozitív csalódás. Sajnos az adott terméknek az egyszerű vámtarifaszámba történő besorolásával ők is küszködnek, nem egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50447 üzenetére
Arra jó a 8714 92 Kerékabroncs és küllő
8714 92 10- - - Abroncs 8714 92 90- - - Küllő
és a 8714 99 90 11 Szerelt kerék belsővel, abronccsal, lánckerékkel vagy ezek nélkül
De egy biztos ez nem komplett kerékpár, az alkatrészeit azt illene tudni hogy külön kategóriákban vannak. Kezdő valaki lehet. És az csak biztos véletlen hogy pont a legjobban sarcolt besorolást találta meg, mert annyira hülye hogy nem tudja hogy a kerék az kerékpár alkatrész. Neki a kettő kerék = kerékpár
Ilyenkor lehet tételes vámeljárást kérni, bontsák fel a csomagot és ha találnak benne egy komplett kerékpárt (váz, kerekek, kormány, ülés, fékek, sebváltó, hajtó szerkezet stb.) akkor azt vámolja le, ha csak kettő darab kereket talál akkor pedig azt.[ Szerkesztve ]
-
lacoka55
aktív tag
Sziasztok
ez a csomagom RV561xxx729CN [kép] mikorra várható a megérkezése ?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Macbook Pro 2023 M2 Pro 16/512
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest