Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50388 üzenetére
Azt tudod hogy a dömping vámot nem a kínaik nyomták rá hanem EU-s vámszabály?
De milyen alkatrészről van szó mert nem emlékszem hogy Kínából érkezőnél lenne rá bünti vám, csak a 4,7%-ot látom, pl váz esetén USA-nál van 25% ami Felfüggesztve (11-03-2021 - 10-07-2021)
Komplett kerékpár esetén van 14% és a 48,5%
8712 00 30 90 Kerékpár golyóscsapággyal
Ha visszakerül az eladóhoz a termék akkor a pénz visszajár.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50419 üzenetére
Azoknak a vámtarifa száma 8714-el kezdődik és nincs bünti vám.
8714 92 10- - - Abroncs 4.70 %
8714 92 90- - - Küllő 4.70 %
Szabadon futó lánckerék: 8714 93 00 11
- - - - Kínából származó, vagy Kínában feladott:
- havi mennyisége kevesebb, mint 300 egység, vagy havonta 300 egységnél kisebb mennyiségben szállítandó harmadik félnek; vagy
- másik végfelhasználói engedélyesnek vagy mentesített félnek kerül átadásra (TN067) Harmadik ország vámtétele (01-01-1999 - ) 4.70 %8714 94 Fék, kontrafék és kerékagyfék, valamint ezek alkatrésze is 4.70 %
Egész kerékpárnak vette valaki, annak 8712-vel kezdődik a kódja.
Tisztázni kellene azt hogy rossz besorolással akarnak kalkulálni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50432 üzenetére
Ha nekem van egy egy tételes számlám, megrendelésem a csomagban lévő dolgokról és azok alkatrészek, akkor én megkeresném a hozzájuk tartozó vámtarifaszámot és úgy, egyenként vámoltatnám, semmi indoka nincs egész kerékpár tarifázásának, hiszen van külön szám az alkatrészeknek és ami nincs egybeépítve - persze a teljes kerékpár is azért szétszerelt állapotban van szállítva, de nem úgy kell érteni- azt külön kell vámolni, mert lehet eltérő vám tétele.
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50447 üzenetére
Arra jó a 8714 92 Kerékabroncs és küllő
8714 92 10- - - Abroncs 8714 92 90- - - Küllő
és a 8714 99 90 11 Szerelt kerék belsővel, abronccsal, lánckerékkel vagy ezek nélkül
De egy biztos ez nem komplett kerékpár, az alkatrészeit azt illene tudni hogy külön kategóriákban vannak. Kezdő valaki lehet. És az csak biztos véletlen hogy pont a legjobban sarcolt besorolást találta meg, mert annyira hülye hogy nem tudja hogy a kerék az kerékpár alkatrész. Neki a kettő kerék = kerékpár
Ilyenkor lehet tételes vámeljárást kérni, bontsák fel a csomagot és ha találnak benne egy komplett kerékpárt (váz, kerekek, kormány, ülés, fékek, sebváltó, hajtó szerkezet stb.) akkor azt vámolja le, ha csak kettő darab kereket talál akkor pedig azt.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50451 üzenetére
Kínából az alkatrészekre nincs, csak komplett kerékpárra és az is csak bizonyos cég termékeire.
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50564 üzenetére
Az összes 8714-es jó neked, ez az alkatrészek kódtartománya és itt csak a 4,7% vám van.
A 8712-es a bünti vámos.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50570 üzenetére
A postás nem ismeri, én az érvényes adatokat adtam meg, az egész kerékpár és néhány gyártó esetén van dömping vám, de azoknál mint írtam 8712-vel kezdődik a kód. Látott már TARIC-ot akivel beszélsz? A vámos jól kérte, neked az is jó.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50577 üzenetére
Kína van beolvastatva?
El kellene olvasni az R0088/97 leírást.
Most épp nem működik az adatbázis ezért nem tudom megnézni. Szerintem még mindig 8714 93 00 11 az igaz.
Ezt lehet hogy nem a postára kellett volna bízni hanem neked vámoltatni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50579 üzenetére
Mivel 300 db-nál kevesebb van behozva ez a hivatkozás nem érvényes. És ezért a másik szám az a 8714 93 00 11 az érvényes, gondolom még mindig magánszemélyként történne az elbírálás?
Mentesség kérhető a másiknál is
Commission Regulation (EC) No 88/97 of 20 January 1997 on the authorization of the exemption of imports of certain bicycle parts originating in the People's Republic of China from the extension by Council Regulation (EC) No 71/97 of the anti-dumping duty imposed by Council Regulation (EEC) No 2474/93
14. cikk
A végfelhasználásra vonatkozó ellenőrzéshez kötött mentesítés
Amennyiben az alapvető kerékpáralkatrészekkel kapcsolatban a
mentességet kapott féltől eltérő személy tesz szabad kereskedelmi
forgalomba bocsátási nyilatkozatot, azokat az alkatrészeket mentesíteni
kell a kiterjesztett vám alkalmazása alól, amennyiben
velük kapcsolatban a III. mellékletben szereplő TARICrendszernek
megfelelően, valamint a 2913/92/EGK rendelet
82. cikkére és a 2454/93/EGK rendelet 291. és 304. cikkére is
figyelemmel tesznek vámáru-nyilatkozatot, amelyeket értelemszerűen
akkor kell alkalmazni, ha:
a) az alapvető kerékpáralkatrészeket valamely, a 7. és 12. cikk
alapján mentességet kapott fél részére szállítják le; vagy
b) az alapvető kerékpáralkatrészeket az engedély egy eltérő jogosultja
részére szállítják le a 2454/93/EGK rendelet 291. cikke
szerint; vagy
c) a félhavi alapon alapvető kerékpáralkatrészenként kevesebb
mint 300 darab szabad forgalomba bocsátásáról nyilatkozik,
vagy a fenti darabszámot részére leszállítják. Azon alkatrészek
számát, amelyekkel kapcsolatban bármely fél vámárunyilatkozatot
tett, vagy azokat részére leszállították, azon
alkatrészek számára való hivatkozással kell kiszámítani, amelyekkel
kapcsolatban minden olyan fél tett vámárunyilatkozatot
– vagy amelyeket a részére leszállítottak –, amelyek
a fenti félhez kapcsolódnak, vagy amelyekkel annak
kompenzációs megállapodása van.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50583 üzenetére
Idéztem ahol írva van ez dömping szabály, illetve a TARIC kódnál is írva van, így arra hivatkozva.
-
gyikhuszar
tag
válasz gyikhuszar #50594 üzenetére
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50598 üzenetére
Igen, én arra gondoltam. Nem kerékpárgyártó kisiparos vagy.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50600 üzenetére
Ha az ügyfélszolgálatukkal beszélsz, nem a Reptéri vámosokkal akkor nem fogsz előre jutni.
-
azbest
félisten
válasz gyikhuszar #50600 üzenetére
Egyébként a beadott vámolós papírra hogyan nevezted meg a küldemény tartalmát?
Kerékpáralkatrész vagy pedig tételesen felsorolva és külön árral az alkatrészek.Közben nem kezdtek még el felszámolni tárolási díjat a jó pár napja tartó ügyintézés miatt?
Amúgy a kevesebb, mint 300 darabba a 2 is belefér. És nem nagyon látom, hogy más kerék lenne a motorkerékpáron kívül az opciók közt [link] bár kép alapján az tényleg csak egy fogaskerék, nem a kerék maga.
Külföldi oldalon
8714 9990 11 Complete wheels with or without tubes, tyres and sprockets
ahogy te is írtad.Esetleg valami bicikliüzlet nem tud segíteni, hogy ők importálnak -e hogyan megy ez? Lehet valami nyakatekert hülyeségen múlik.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50615 üzenetére
Az Áfa csak a 2012-es kezdetű sor, a 27%-os. Fentről csak az első 3 sor.
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50631 üzenetére
Nincs ötletem, szerintem az a megfelelő amit írtam, magánszemély vagy, magánfelhasználásra, a dömping nem vonatkozhat, mert ennek az ipari felhasználókra van kötelezettsége.
Ha az ügyintéző ezt nem látja be akkor már a csak azért is nekem van igazam rosszindulat van a háttérben és azzal nem lehet mit kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50634 üzenetére
A pénzt visszakapod és vissza is küldheted, hiszen azért nem akarod a vámot kifizetni mert az jogtalan a te esetedben. A visszaküldés költsége a problémás, mert lehet hogy kérni fognak az eladótól pénzt és nem igazán lesz a kezedben semmi arról hogy a posta tényleg visszaküldte, ha a nyomkövetésbe nem jegyzik be.
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #50636 üzenetére
Nem kell magyarázkodnod, de megérti. Ha visszakapja az árut akkor a pénz egyébként sem maradhatna nála, illik visszaadni, bár ez a pénz még az AliExpressnél van és eladóként csak az a dolga hogy rábólintson a refundra.
[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz gyikhuszar #50636 üzenetére
Mire jutottál, sikerült valami neked kedvezőt kiharcolnod?
Üdv Inhouse
-
sambenez
addikt
válasz gyikhuszar #73830 üzenetére
Ha az eladó kínából küldi akkor igen.
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #73830 üzenetére
Ha Németországból küldi akkor ennyi az egész amit fizetsz. Valószínűleg ez lesz, mert egyébként áfamentesen kellene eladni, még az Amazon sincs feljogosítva arra hogy a 150 € feletti import áfát beszedje, az EU-s (magyar) normál áfát sem ők szedik be, csak azt rajtuk keresztül fizeted az eladónak.
Nem az számít hogy melyik oldalról rendelsz, hanem az hogy honnan küldik konkrétan. -
Topikgazda
válasz gyikhuszar #73834 üzenetére
Talán egy üzenetben tisztázni az a eladóval?
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #73854 üzenetére
Ez nem postai csomag lesz szerintem ha a kerékpáros dolog, túlméretes lenne nekik.
-
Topikgazda
válasz gyikhuszar #73857 üzenetére
Ez a fajta nincs bünti vámon sem és ha német Amazonas akkor legfeljebb MPL lenne, bár nekem DHL Express hozott tölük csomagot. Persze változhatott.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest