Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz bringasisti #32500 üzenetére
Esznek, ma kaptak reggel artemia lárvát, délutánra szép piros bendőt növesztettek
Mintha nőttek volna is kicsit.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Nagyjából 10-12 maradt - volt egy nagy elhullás, valószínűleg túl korán és túl sokat etettem és nem tudtam rendesen kitakarítani a maradékot, és ott feküdtek a penészedő kajamaradék között.
A túlélők úgy néz ki jól vannak, bár nem egyformák - kb 5-6 darab szépen nő, jól fejlett, tele a hasa, a többi kicsit kisebb, soványabb és kevésbé aktív.
Közben az anyuka megint kezd kerekedni a nagy akvában.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz bringasisti #32504 üzenetére
Én garnélára vagy csigára gondoltam, de biztos az anci vagy az oto is jó
Rendeződik a helyzet ,ez a maradék kb. 10 már egész jól néz ki így bő egy hetesen.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Külső szűrő javaslatot szeretnék kérni ~100L-s akváriumhoz. Mint korábban írtam, sajnos heti szinten kell takarítani a szűrőmet, és a hozzá tartozó csöveket, esetenként gyakrabban, pl. legutóbb szerdán takarítottam át az említett dolgokat de tegnapra ismét elkezdett "kerregni" amit jellemzően a csökkenő vízáramlás okoz. Mint ahogy ezen a korábban linkelt videón is jól látszik, takarítás után erős az áramlás, sőt már túl erős is, viszont amennyiben megpróbálom fojtani a csapokkal, minimális zárás után is el kezd kerregni szűrő. Kerámiatengely és gumipersely nemrég lett benne cserélve. A típus egyébként egy Eheim 2213 aminek véleményem szerint az alapvető baja a csövezet és az ehhez tartozó alkatrészek keresztmetszete ami a csapoknál vagy a szűrőbe csatlakozó könyöknél 10mm alatt van. Mivel növényes akváriumról van szó amit a halak előszeretettel csipkednek ez által törmelék keletkezik ami bejut a szűrőbe sajnos nagyon hamar elkoszolódik ez által zajosodik ami még inkább azért baj mert a gyerekszobában van ahol ugye a gyerekek alszanak.
Nincs márkabeli elképzelésem sőt egyáltalán nem vagyok egy márkafüggő típus, nekem elég ha jól működik függetlenül attól, hogy mi a neve Elsősorban használtban gondolkodom.Köszönöm!
-
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Eugene Roe #32508 üzenetére
Tőlem elférne, de egyik topik sem engedélyezi a híretéseket. Erre van hardverapró.
-
dugynok
senior tag
Alàìràsodban hìrdethetsz
-
Danecay
addikt
Én nem találok ilyet a Jófogáson, vagy úgy értetted, hogy szokott lenni?
Jbl e901 esetleg? Ilyet találtam ráadásul az Eheim-emet is beszámolnák. -
Danecay
addikt
válasz Eugene Roe #32512 üzenetére
Akárhogy írom be nem hoz találatot de a 31 az amúgy is sok lenne, annyit nem szánok rá, hozzászámolom még a postát és máris ott vagyok, hogy majdnem vehetnék újat. A JBL-t jó eséllyel megúsznám 15 alatt.
-
Danecay
addikt
válasz Eugene Roe #32514 üzenetére
Mi ez, Eheim? Nem semmi az ára! Én nem tolom ennyire komolyba
-
-
Eugene Roe
őstag
válasz Eugene Roe #32514 üzenetére
Használtan 60k, de rengeteg cucc fér bele (12 liter), + ami nagyon jó, hogy 2 szívóága van, így sokkal egyszerűbb megfelelő keringést kialakítani egy szélesebb (50-60cm)-es akváriumban.
A közepes szintén 12mm-es csövezésű (az akvárium felé), a 350-es kell neki.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
Az akváriumomban elképesztően elszaporodott az ecsetalga.
Szétszedem és kitakarítom.
Mit javasoltok, hogyan tisztítsam, fertőtlenitsem ki az aljzatból hogy ne tudjon visszajönni?
-
Alg
veterán
válasz Zen_Ronin #32518 üzenetére
Ha az ok ami előidézi megmarad, előbb-utóbb visszajön úgyis.
Ami nekem bejött:
- Tápozás rendbetétele (elvileg a sok mikro táp volt a bűnös)
- Megfelelő áramlás kialakítása a ki- és befolyó között, illetve a pangó helyeken rendszeres mulmozás, ne nagyon legyen üledék
- Rendszeres carbo-s helyi kezelés
- Sok Amano (most kb. egy tucat van 60 literre)Nagyobb akváriumba mehet 1-2 sziámi algázó is.
-
Eugene Roe
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Danecay #32522 üzenetére
Nem, nem ugyanaz ,mindkettő útálatos fajta, amig az szakállaglát jobb szűréssel, és vigyázva arra hogy ne etesünk túl tudtam eltűntetni az ecsetalgát csak a nitrátszint drasztikus lecsökkentése után sikerült visszaszorítani. Én az ecsetalgával évekig bajlódtam semmi de semmi nem használt ellen ami le van írva a "nagykövben" . sajnos nálam nincs semmi ami megeszi, pl sisakcsiga így kémiai szűrőanyagot kellett használni. 1hét alatt megszűnt és több éve alig látok egy két pici pamacsot.
-
oszy
veterán
A 250-es is elég lesz!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
szabolcs77
tag
Sziasztok!
Tápváltás miatt (és mert kimaradt pár vízcsere) elárasztott az alga.
Kérdésem az lenne, hogy egy sötétkúra mennyi ideig érdemes tartani? Több adatot találtam, 3-5 nap közötti értékekkel.Másik kérdésem, hogy ha sikeresen eltűnt az alga, akkor után a tápozást hogyan folytassam? Gyári ajánlás szerint?
Egyéb adatok: GA tápról áltam át TF-re. GA tápozás után nem változtattam semmin, GA tápok mellett nem volt alga, heti 50% vízcsere mindig megvolt. TF tápozásnál havi 3 vízcsere megvolt, ott is kb 50% mégis minden fajta alga is volt (igaz volt hogy a szűrő is elkoszolódott és kevés volt a vízforgatás)
akva br 70 liter, led-es fény van, RO víz, eheim exp 250 szűri, co2 nagynyomású. neonok, garnik stb lakják. -
fwolfy
újonc
válasz Danecay #32452 üzenetére
Sziasztok, megneztem a linket es cseppet ertelmezhetetlen szamomra. A szinvisszaadasi index igen gyatra, bar azt tudjuk,h csak nekünk, embereknek lenyeg. Ami zavarobb (vagy csak en voltam bena) nincs feltüntetve lm/W vagy összfenyaram. A spektralis eloszlasban egyet ertünk...sokszor mese habbal!!! A 14860K tette cseppet teljesen hiteltelenne az eladot... Mondjuk ahogy irtad...ennyiert mit var az ember. Azert kivancsi lennek, kinek hogyan jött be.
-
Eugene Roe
őstag
válasz szabolcs77 #32526 üzenetére
Én 7-14 napot találtam, de most fogom kipróbálni. Egyszerű zöldekre elég lehet a 3-5 nap, agancsra meg szakállra kell elvileg a 7-14.
-
oszy
veterán
válasz Eugene Roe #32525 üzenetére
(#32526) szabolcs77: Miért váltottál tápot, ha a GA működött?
[ Szerkesztve ]
-
szabolcs77
tag
miért váltottam? hát mert egyrészt olcsóbb a TF táp, másrészt úgy gondoltam, hogy sima ügy értek én ehhez annyira. Ebből az első rész igaz is volt, a második feltétel már nagyon nem. Nincs időm méregetni, kísérletezgetni amíg beáll az egyensúly.
Eugene Roe: 7-14 nap sötétség? Kaja nélkül ezt túlélik a halak, garnélák simán?
-
Eugene Roe
őstag
válasz szabolcs77 #32530 üzenetére
Kaját adhatsz :) ugye azt többnyire úgy végezzük, hogy fekete nejlonnal betekerjük.
Kell egy rés az egyik végére, ahol nemcsak a kaját adod be, de fény is bejut. Garnélának elvileg nem gond, de nyilván 1 hetest fogok tartani én is, a kéthetest csak olvastam.
Két hetesnél anubiast leszámítva nagyon sök növény nagyon megsínyli a dolgot. A beszámolók szerint.
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
Nem vagyok túl jóban a szűrőkkel, a Tetra EX800 Plus-om pár hónap után szivárgott, fél év után orrán-száján ömlött a víz, utána vettem egy Eheim Biopower 200-at, amivel elégedett voltam, de fél után után beállt az is..
Szóval most itt vagyok szűrés nélkül, 112 literes vegyes aki, napi 30% vízcsere + egy 3k-s Resun vészmegoldás gagyi szűrő hogy mozogjon a víz.
Kérésem az lenne hogy 25, nagyon max 30k-ért ajánljatok valami megbízható típust, az se baj ha használt.
Tetra-t tegnap darabokra szedtem kb. negyedszerre, újra összeraktam, kapott vazelint, új tömítést, új csövezést, 2 perc után folyik az oldalán a víz... Holnap egy baltával apró darabjaira szétverem, a maradékot meg felgyújtom
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Alg
veterán
válasz Motion_Blur #32532 üzenetére
Ha rendben működik akkor jó lehet, nem tudok róla hogy problémás széria lenne, a kistestvére a Pro1 és utódai (exp 150-250-350) a legjobb Eheim szűrők hírében állnak.
Esetleg Akvakertész fórumra nézz rá, most írt valaki hogy lesz eladó exp 350-ese, az lehet alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
Nézd meg a Hydor prof 250-et. Szerintem nem rossz. Nekem 350-es van lassan egy éve. Hibamentes.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Silentfrog
Topikgazda
Nincs véletlenül a közedben olyan bolt ami hidraulikus tömítések árul? Pàr száz forint lenne az összes tömítés cseréje. ( Mielőtt szétvered ) így hogy nem vagy szerencsés biztos nem vennék hasznàlt szűrőt még egyszer.
-
oszy
veterán
-
Motion_Blur
félisten
válasz Silentfrog #32535 üzenetére
Megtörtént már, ez a szomorú ebben mondom, folyik ki a fejnél a víz, nem csepeg, folyik...
Most bevállalok valami fullos Eheim-et, ha az is problémás lesz, akkor elbontom az akváriumot.
mindenkinek köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
szabolcs77
tag
válasz Motion_Blur #32537 üzenetére
exp250 van nálam 1,5 éve gond nélkül megy (br 70 literes az akvárium), soha nem csöpögött, csendben teszi a dolgát.
-
oszy
veterán
válasz szabolcs77 #32538 üzenetére
Az egy örökös darab!! Nekem is az van és szuper! Ezt már egyszer egyébként megszüntette az Eheim. Szerencsére visszahozták.
-
Motion_Blur
félisten
válasz szabolcs77 #32538 üzenetére
Köszönöm, oszy kolléga közbenjárásával holnap már érkezik is pontosan ez a típus
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Ma reggel óta azt tapasztalom, hogy az akvárium alsó 1/3-ban, rajokba tömörülve "vitorláznak" a halak (ferdénúszó pontylazacok, ékfarkú razbórák). Az ötöves díszmárnák elő sem jöttek a növényzetből.
Van tippetek, hogy mitől lehet?Tegnap szűrőt tisztítottam, de nem volt semmi rendellenes. Múlt héten volt 1/3 vízcsere.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Aqua Nova Ncf 800 szűrőről van valamilyen vélemény? Lenne most egy elvileg hibátlan, újszerű állapotban amivel kiváltanám a látszólag kevés kapacitású Eheim 2213-as szűrőmet de még mielőtt meglépném gondoltam megkérdezlek Titeket
-
pjen
félisten
válasz Motion_Blur #32537 üzenetére
Ha ésszel etetsz,hetente cseréled a víz legalább egyharmadát és legalább 5 liter víz jut egy átlagos díszhalra,egy belső szűrő is elég Az nem folyik sehol.Nálam évek óta működik.
-
Eugene Roe
őstag
Azért egy 60 literesbe ritkán kerül 12 neonhal, és ennyi :D de ha az ember tudja tartani, akkor az nagyon jó. Nekem kb. 4 liter volt / neonhal, de restart után leestem 3 liter / neonhalra. Látszólag sokkal nehezebb így, de már csak 2 év, és elfogynak :)
-
pjen
félisten
válasz Eugene Roe #32544 üzenetére
Nekem most egy 120 literesben van 15 hal.Amiből nagy a két vitorlás,többi 5 centi alatt.Guppi,roősás gurámi,sherpa lazac+alga evő,na az 10cm.
-
Alg
veterán
válasz Eugene Roe #32544 üzenetére
Jelen
60 liter, 10 zöld neon, 5 cory, 2 oto, kb. 10 amano meg kitudjamennyi Cherry
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Assetto Corsa Competizione
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows Insider Program
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest